فهرست مطالب

نشریه مصالح و سازه های بتنی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 6، پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابوالفضل نریمانی، محمدکاظم شربت دار* صفحات 5-23
    عملکرد سازه های بتنی مسلح بطور چشم گیری، وابسته به نحوه اجرای اتصال شکل پذیر با فلسفه ستون قوی - تیر ضعیف و اعضای متصل به آن مانند تیر و ستون است لذا در مواردی که اتصال فاقد شکل پذیری ، مقاومت یا سختی کافی باشد، لازم است تا اقدامی جهت بهسازی آن انجام پذیرد. در مقاله حاضر، استفاده از صفحات فلزی محصورکننده برای بهبود خواص مکانیکی اتصالات تحت اثر بارهای محوری و چرخه ای رفت و برگشتی، با استفاده از روش اجزای محدود با متغیرهایی نظیر ضخامت ورق دور تیر، ستون و بارمحوری در نرم افزار اجزای محدود ABAQUS مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج متعدد نشان دهنده تاثیر مثبت بکارگیری صفحات فولادی برای مقاوم سازی اتصالات تیر به ستون بتنی دارد و حتی بدون درنظر گرفتن بار محوری، استفاده از ورق فولادی(جکتینگ) سبب افزایش سختی مماسی و ظرفیت نهایی اتصال می شود که البته افزایش در سختی بیش از افزایش ظرفیت نهایی است. در موارد وجود بار محوری بالا، افزایشی که در ظرفیت نهایی اتصال مشاهده می شود بیشتر از افزایش سختی است و در مواردی بسته به اندازه بار محوری، ورق فولادی(جکتینگ) می تواند تا 7 برابر ظرفیت اتصال را افزایش دهد. ضمنا ظرفیت و شکل پذیری را به حالت بهتر با بار محور متوسط بر گردانده شده است.
    کلیدواژگان: اتصالات، سازه های بتن مسلح، صفحه فلزی محصور کننده، روش اجزا محدود، به سازی
  • علی سعیدی کیا، سید حسام مدنی* صفحات 24-40
    چکیده یکی از مسائل مهم پیرامون مخلوط های پایه سیمانی، پایایی (دوام) این مخلوط ها در برابر شرایط آسیب رسان محیطی از قبیل خوردگی های ناشی از حملات کلرایدی و سولفاتی این مخلوط ها می باشد، که هریک به نحوی می تواند بر زوال ساختار مخلوط های پایه سیمانی موثر بوده و استفاده و کاربرد آنها را تحت تاثیر قرار دهد. در این مطالعه آزمایشگاهی به بررسی و ارزیابی عملکرد دونوع ماده پلیمری اتیلن وینیل استات و پلی وینیل استات بر خواص دوام مخلوط های پایه سیمان آلومینات کلسیمی پرداخته شده است. آزمایش های انجام گرفته شامل مقاومت فشاری، میزان منافذ قابل نفوذ، مقادیر نفوذ موئینه آب، ضریب مهاجرت تسریع شده یون کلراید و مقاومت فشاری مخلوط های در معرض اسیدسولفوریک بوده اند. نتایج نشان دهنده آن است که مواد پلیمری اتیلن وینیل استات و پلی وینیل استات سبب کاهش در نفوذپذیری آب و یون کلراید در مخلوط های پایه سیمانی شده و اتیلن وینیل استات عملکرد مطلوب تری در مقایسه با پلی وینیل استات در این خواص داشته است. این پلیمرها سبب کاهش در مقاومت فشاری شدند که این کاهش در سنین پایین مشهود می باشد، لیکن در اثر گذشت زمان این ضعف در مقاومت فشاری نمونه ها حتی در درصدهای بالای مصرفی(25%) تقلیل یافته است.
    کلیدواژگان: سیمان آلومینات کلسیم، پلیمر، اتیلن وینیل استات، پلی وینیل استات، دوام
  • میلاد محمدیان، عرفان شافعی*، جواد مکاری صفحات 41-64
    زمین لرزه های پی درپی به شدت بر پاسخ غیرخطی سازه ها تاثیر می گذارند و در بسیاری از موارد اثرات نامطلوب بیشتری در مقایسه با زلزله های منفرد، مانند تجمع آسیب های سازه ای و غیرسازه ای دارند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر توالی های لرزه ای مختلف بر روی عملکرد غیرخطی لرزه ای قاب های خمشی بتن مسلح است. برای این منظور، دو دسته قاب بتن مسلح چهار و هشت طبقه، توسط نرم افزار المان محدود مدل سازی و تحلیل دینامیکی غیرخطی شده است. این قاب ها توسط هشت دسته زلزله از جمله کجائلی، چی چی ، لندرز ، نورثریج، امپریال والی، هولیستر، کوبه و فریولی تحت اثر سه حالت مختلف بارگذاری زلزله قرار داده می شوند: (1) زلزله های با شوک منفرد (2) توالی با مضمون شوک اصلی و دامنه های مختلف پس لرزه (3) توالی ناهمگون از لرزه حوزه دور و پس لرزه حوزه نزدیک. تحقیق بر روی بررسی پارامترهای تغییرمکان نسبی حداکثر طبقه و تغییرمکان نسبی باقی مانده (پسماند) طبقه تمرکز دارد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در توالی های لرزه ای، مقدار تغییرمکان نسبی باقی مانده پس لرزه همیشه بیشتر از زلزله اصلی است. همچنین نتایج نشان دهنده حساسیت بیشتر سازه های کوتاه مرتبه، به تغییرمکان نسبی حداکثر طبقه در پس لرزه، نسبت به سازه های بلندمرتبه است. مقدار تشدید تغییرمکان نسبی باقی مانده برای حالات توالی ناهمگون برای سازه های کوتاه مرتبه بیشتر از حالات بلند مرتبه است. همچنین در هر سه حالت اعمال زلزله، دو طبقه آخر بیشترین تغییرمکان نسبی حداکثر و باقی مانده را متحمل می شوند که نشان دهنده حساسیت طبقات انتهایی سازه ها به بحث پس لرزه و توالی لرزه ای است. بنابراین امکان خسارت سازه تحت اثر پس لرزه از طبقات انتهایی سازه خیلی زیاد بوده و باید در طراحی لرزه ای سازه مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توالی لرزه ای، قاب خمشی بتن مسلح، عملکرد غیرخطی، تغییرمکان نسبی، خسارت
  • مهدی نعمتی چاری*، آکبر صفری، بابک احمدی، جعفر سبحانی صفحات 65-76
    یکی از عوامل کاهش عمر مفید سازه های بتن مسلح که در معرض شرایط جزر و مدی و پاششی سواحل دریاها قرار دارند‏، ورود کلراید بیشتر در سطح بتن به دلیل چرخه های تر و خشک شدن متوالی و افزایش آن در مجاورت میلگردهای مدفون و در نتیجه زنگ زدگی آنها و تخریب بتن است. از اینرو در این مقاله سعی شده است تا تاثیر تعداد چرخه های تر و خشک شدن روزانه، بر روند نفوذ یون کلراید در بتن با استفاده از مطالعات عددی بر اساس روش اجزاء محدود بررسی شود. نتایج این مطالعه، نشان داد که میزان نفوذ یون کلراید در بتن با طرح های اختلاط مختلف با زیاد شدن تعداد چرخه های تر و خشک شدن روزانه افزایش می یابد؛ بطوریکه غلظت کلراید نفوذ کرده در عمق mm50 و غلظت کلراید حداکثر در بتنی که 10 سال در معرض دو چرخه تر و خشک شدن روزانه قرار گرفته نسبت به بتنی که در شرایط مستغرق واقع گردیده است، به طور متوسط و به ترتیب 4/2 و 0/2 برابر شده است. این نسبت ها با افزایش تعداد چرخه های روزانه تا 24 چرخه، به ترتیب به 2/4 و 7/3 برابر افزایش یافته است. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش تعداد چرخه های تر و خشک شدن روزانه تا 100 چرخه (مشابه شرایط پاششی)، مقدار کلراید حداکثر و همچنین مقدار کلراید در عمق mm50 بتن تغییرات قابل توجهی نداشته است.
    کلیدواژگان: بتن اشباع نشده، یون کلراید، چرخه های تر و خشک شدن، شرایط پاششی، مدل سازی عددی
  • یاسر شریفی*، احسان خجسته فر صفحات 77-88
    یک روش موثر جهت مقاوم کردن و بازسازی تیرهای بتن مسلح در برابر خمش استفاده از ورقه های پلیمری بر روی سطح تیر می باشد. مزایای زیاد استفاده از این گونه ورق ها جهت مقاوم کردن سازه ها باعث گردیده که مطالعات مختلف و متعددی در این زمینه انجام شود. یکی از مزایای مقاوم کردن سازه های بتن مسلح با استفاده از الیاف پلیمری عدم افزایش چشمگیر وزن سازه می باشد، ضمنا" استفاده از الیاف مصنوعی برای مقاوم کردن سازه های بتنی به سادگی انجام می گیرد. جهت محاسبه خیز در این گونه تیرها مطالعات محدودی انجام گرفته است و در این مطالعات اکثرا" جهت برآورد خیز از روش اجزاء محدود استفاده شده است. در این تحقیق با استفاده از معادلات تعادل نیروها، سازگاری کرنش ها و فرضیات مناسب روشی جهت آنالیز تیرهای بتن مسلح مقاوم شده با الیاف پلیمری ارائه گردیده است. در این تحقیق با استفاده از فرمولبندی مرجع] 11[ ولی تغییر در روابط تنش-کرنش میلگرد و بتن ضرائب عددی متفاوت جهت محاسبه نیروی فشاری بتن و لنگر نیروی فشاری بتن حول محور خنثی استخراج شد. مقایسه نتایج حاصل از چند مثال عددی حل شده با روش ارائه شده و نتایج آزمایشگاهی نمایانگر دقت و کارایی قابل قبول آن می باشد. نتایج حاصل از فرمولبندی این تحقیق در حالت نهایی (لنگر و خیز نهایی) هماهنگی و انطباق بسیار خوبی با نتایج آزمایشگاهی نسبت به حالت تسلیم فولادهای کششی دارد و از آن جا که نتایج حالت نهایی بسیار مهم و مورد استفاده می باشند لذا نتایج این تحقیق می تواند به صورت محافظهکارانه جهت برآورد مقاومت و خیز اعضاء خمشی بتنی مقاوم شده با الیاف پلیمری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عضو خمشی، مقاوم سازی، الیاف پلیمری، معادلات تعادل نیروها، منحنی تنش - کرنش، خیز
  • میلاد امانیان*، محمدرضا توکلی زاده، فرید کفیلی علم داری صفحات 89-101
    با توجه به کاربرد اجباری بلوک های بتن سبک AAC در دیوار ساختمان ها، لزوم بهره برداری مناسب و جلوگیری از عدم اتلاف مصالح به لحاظ دوباره کاری در اصلاح و مرمت ترک خوردگی در این مصالح و همچنین استفاده بهینه با عملکرد بالا از چسب در این پژوهش مد نظر قرار گرفت. ابتدا مقاومت فشاری بلوک توسط آزمایش نمونه های مکعبی با ابعاد 200 میلیمتر اندازه گیری شد. نتایج مبین مقدار مقاومت فشاری حداقل و حداکثر 4/2 و 1/3 با میانگین 7/2 مگاپاسکال بودند. جهت تعیین ضریب کشسانی، نمونه های مکعبی به ابعاد 100 میلیمتر نیز تحت بارگذاری فشاری همراه با اندازه گیری تغییر شکل محوری نمونه قرار گرفت. روند کسب مقاومت چسب بلوک با آزمایش 28 نمونه منشوری به ابعاد 100×100×200 میلیمتر که دو به دو توسط چسب بلوک به یکدیگر چسبانده شده بودند، در زمان های مشخص از 8 ساعت تا 35 روز تحت آزمایش خمش سه نقطه ای قرار گرفت. سپس نتایج با نتیجه نمونه های مبنا به ابعاد 100×100×400 میلیمتر مقایسه گردید. نتایج نشان داد که پس از گذشت زمان 48 ساعت مقاومت چسبندگی چسب از مقاومت گسیختگی بلوک فراتر می رود.
    کلیدواژگان: مقاومت چسبندگی، ظرفیت خمشی، چسب اتصال دهنده بلوک، بلوک AAC
  • رضا مرادی، ابراهیم خلیل زاده وحیدی* صفحات 102-118
    مدلسازی و ارزیابی عملکرد لرزه ای قاب های بتن مسلح دارای میانقاب بنایی به علت وجود پارامترهای متعدد نظیر مشخصات آجر، خصوصیات ملات، اندرکنش بین آجر و ملات و نیز وجود عدم قطعیت های زیاد در مورد این پارامترها یکی از چالش های اصلی مهندسان طراح می باشد. جهت پیش بینی رفتار لرزه ای این عناصر سازه ای باید مدل تحلیلی، جامع و کارا باشد به نحوی که بتواند رفتار واقعی سازه را نشان دهد. در دهه های اخیر مدلسازی رفتار قاب بتن مسلح دارای میانقاب بنایی تحت بارگذاری درون صفحه توجه بسیاری از محققین را به خود معطوف کرده است. هدف اصلی در این مقاله بررسی و مقایسه روش های مختلف مدلسازی قاب بتن مسلح دارای میانقاب بنایی با نتایج آزمایشگاهی و انتخاب روش برتر می باشد. برای دست یابی به این هدف پس از توضیح زمینه های کاربرد هر یک از این روش ها، نمونه ساخته شده در آزمایشگاه به سه روش مختلف مدلسازی شده است. مدل اول با روش کوچک مقیاس (micro) ساده سازی شده و مدل دوم با روش بزگ مقیاس (macro) در نرم افزار Abaqusمدل سازی شده اند. مدل سوم نیز با استفاده از ایده میله معادل فشاری در نرم افزار Opensees مدل سازی شده است. بررسی نتایج حاصل از مدلسازی و مقایسه آن با نتایج آزمایشگاهی نشان دهنده ی آن است که مدلسازی به روش روش بزگ مقیاس (macro) با 65/2 درصد خطا در بار نهایی و نمایش بهتر محدوده ترک خوردگی، کم خطاترین روش مدلسازی است. همچنین نیاز به پارامترهای مختلف و پیچیده و در دسترس نبودن آنها و عدم قطعیت در مورد رفتار میانقاب ها موجب خطای 12/10 درصدی روش مدلسازی کوچک مقیاس (micro) ساده سازی شده است. مدلسازی با استفاده از ایده میله معادل با خطای 28/9 درصد می تواند سهولت زیادی در مدلسازی ساختمان ها بویژه ساختمان های بلند مرتبه ایجاد کند.
    کلیدواژگان: قاب بتن مسلح، روش میله معادل فشاری، میان قاب بنایی، مدل سازی بزگ مقیاس (macro)، مدل سازی کوچک مقیاس (micro) ساده شده
  • جعفر سبحانی*، بابک احمدی، مهدی چینی، علیرضا پورخوشیدی صفحات 119-133
    استفاده از مواد جایگزین سیمان، یکی از راهکارهای اساسی در زمینه کاهش مصرف سیمان است که به واسطه آن از یک سوآلودگی زیست محیطی ناشی از تولید سیمان کاهش یافته و از سوی دیگر صرفه جویی اقتصادی مناسبی چه از نظر کاهش هزینه های تولید و چه از نظر کاهش هزینه های انرژی صنعت ساختمان و بهبود شاخص های دوام حاصل خواهد شد. در این مقاله سعی شده است خواص مهندسی مخلوط بهینه برای کاربرد دو نوع ماده جایگزین سیمان شامل زئولیت طبیعی و دوده سیلیس ارائه گردد. این مطالعه در دو مرحله شامل بهینه سازی طرح مخلوط های دو جزئی و سه جزئی حاوی این دو نوع ماده پوزولانی و مرحله بررسی خواص مهندسی انجام شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد طرح مخلوط بتن های سه جزئی حاوی دوده سیلیس نسبت به طرح مخلوط های دو جزئی آنها بهبود نسبی داشته است. در مورد زئولیت، استفاده از ترکیب سه جزئی باعث بهبود چشمگیری در عملکرد مقاومتی و دوام داشته است. نتایج بدست آمده از آزمون های دوام نشان داد که عموما استفاده از این نوع مواد می تواند بهبود چشمگیری در رفتار دوام و پایایی بتن داشته باشد.
    کلیدواژگان: بتن، مواد جایگزین سیمان، زئولیت، دوده سیلیس
|
  • *, Aboulfazl Narimani Pages 5-23
    Performance of reinforced concrete frames is highly depended on detailing of the ductile connections based on the philosophy of strong column-weak beam. There are several methods for seismic upgrading of connections. In this paper, using steel jacketing for seismic upgrading of Concrete Beam-Column connections subjected to constant axial and cyclic loads has been investigated using finite element method. Some experimental results are used to verify the finite element approach. Analyses are then conducted on main models upgraded with steel jackets in beam, column or both using parameters like beam jacket thickness, column jacket thickness and axial load ratio. The results are compared and the suitable model is proposed. Based on different analysis for the considered samples, several results obtained. Analysis result shows the positive impact of the use of steel jacketing for upgrading of Concrete Beam-Column connections. From these results, it can be noted that, regardless of the size of the axial load, using a steel plate increased the tangential rigidity of connection. And this increasing of rigidity in most cases is more than of increasing of final capacity of the connection. But in the case of high axial loads, the increase that can be seen in the final capacity of the connection is further of rigidity increasing. Also, depending on the size of the axial load, steel plate can increase the capacity of connection up to 7 time, and the capacity and ductility of connections was returned to better state with the average axial load.
    Keywords: Beam-Column connections, Reinforced Concrete structures, Steel jacketing, Nonlinear Finite Element Method, Upgrading
  • Ali Saeedikia, Hesam Madani * Pages 24-40
    Abstract One of the important issues concerning the cement mixtures is the durability against several destructive factors such as chloride induced corrosion and sulfate attack, which can in some way result in concrete deterioration. In the current experimental study, the effects of polyethylene vinyl acetate and polyvinyl acetate on the durability of clacium aluminum cement based mixtures have been investigated and evaluated. In this study, the test results including compressive strength, permeable pores, rapid chloride migration coefficient and the compressive strength of sulfuric acid-treated mixtures have been reported. The results suggest that the polymers of ethylene vinyl acetate and polyvinylacetate can reduce the penetration rate of water and chloride ion migration in cement based mixtures and ethylene vinyl acetate outperformed the polyvinyl acetate in enhancing these properties. The polymers reduced compresssive strength noticeably at early ages, however at later ages the differences between the compressive strengths of the polymer modified and plain mixure were reduced, even at high percentages of incorporation (25%).
    Keywords: Calcium Aluminte Cement, Polymer, Ethylene Vinyl Acetate, Poly Vinyl Acetate, Durability
  • Milad Mohammadian, Erfan Shafei *, Javad Mokari Pages 41-64
    Sequential quakes as shock-aftershocks result in nonlinear response of buildings and in many cases lead to severe destruction such as accumulative structural damages in compare to single shock quakes. In current study, the shock-aftershock sequence effect on the nonlinear seismic performance of reinforced concrete (RC) moment frames is studied in detail. In this way, nonlinear numerical method is selected as the study approach and preliminary models are calibrated based on existing shake-table experiments. In advance, four-story and eight-story frames are modeled using flexibility-based finite element code and are subjected to quake sequences. Three types of seismic sequences are assumed for study: (1) single shock quakes; (2) similar shock-aftershock quakes; (3) dissimilar far field-near fault shock-aftershock quakes. Discussions are based on the maximum and residual inter-story drift ratios. Results reveal that the residual drifts are increased in seismic sequences. In addition, four-story frames experience higher maximum drift ratio than the eight-story frames during the aftershocks. The increase of residual drift ratio in more apparent for four-story frames than eight-story frames in the case of dissimilar seismic sequences. For all the assumed cases, top stories experience the highest values of maximum and residual drift ratios which show the sensitivity of top stories to the seismic sequence. Thus, the collapse probability of top stories is high during shock-aftershock sequences and needs to be considered in further seismic design.
    Keywords: Seismic Sequence, RC moment frame, Nonlinear Performance, Lateral Drift, Damage
  • Mehdi Nemati Chari *, Akbar Safary, Babak Ahmadi, Jafar Sobhani Pages 65-76
    The chloride ingress into concrete and corrosion of steel reinforcement due to wetting/drying (WD) cycles is a main issue caused to decline the service life of reinforced concrete structures. In this paper, the effects of WD cycles on chloride penetration in concrete were studied using a finite element based numerical model. The results showed that the chloride ingress into concrete increased with increasing in daily WD cycles. The chloride concentration after 10 years at depth of 50 mm and the maximum chloride concentration of the submerged specimen were 2.4 and 2.0 times lower than the specimen exposed to 2 and 24 WD cycles, respectively. These ratios increased up to 4.2 and 3.7 when the WD cycle increased to 24 cycles. The numerical model outputs also indicated that the chloride concentration at depth of 50 mm and the maximum chloride closely tended up to a constant amount by increasing the number of WD cycle up to 100 cycles (similar to splash condition).
    Keywords: : Unsaturated concrete, Chloride ion, Wetting, drying cycles, Splash zone, Numerical modeling
  • Yasser Sharifi *, Ehsan Khojastefar Pages 77-88
    The rehabilitation of existing reinforced concrete structures and infrastructures becomes necessary due to ageing, corrosion of steel reinforcement, defects in construction/design, demand in the increased service loads, and damage in case of seismic events and improvement in the design guidelines. Fiber-reinforced polymers (FRP) have emerged as promising material for rehabilitation of existing reinforced concrete structures. The use of externally bonded Fiber Reinforced Polymer (FRP) sheets is an effective technique for strengthening and retrofitting of reinforced concrete beams especially under flexural loads. The use of FRP has been on the rise, mainly due to composite materials’ high strength and stiffness, non-corrosive nature and ease of installation. The purpose of retrofitting is to structurally treat the member with an aim to restore the structure to its original strength. Few investigations have performed to investigate the characteristics of retrofitted reinforced concrete flexural members. In the present study, a method for analyzing of the reinforced concrete beams retrofitted by FRP is proposed. The equilibrium equations and associated strain boundary conditions are used to determine the deflection and moment at each point along beam. As it is demonstrate in the numerical example, the proposed procedure can yield in efficient way, accurate result for FRP concrete beams.
    Keywords: Reinforced concrete beams, Flexural member Retrofitting, Fiber polymer, FRP
  • Milad Amanian *, Farid Kafili Alamdari, Mohammadreza Tavakkolizadeh Pages 89-101
    Considering the mandatory application of lightweight concrete AAC blocks in separating walls of buildings, the need for proper selection and installation of such materials for suitable operation and prevention of material losses and additional costs related to future restoration should be considered. In this study, first, the compressive strength of blocks was determined by testing of cubic samples with dimensions of 200 mm. The results show that minimum and maximum compressive strengths was 2.4 and 3.1 with an average value of 2.7 MPa. To determine the modulus of elasticity of the blocks, cubes of 100 mm dimensions were also tested under compressive loading while both applied load and corresponding deformation were acquired. The process of determining cement-based block adhesive strength was done by testing 28 block prisms with dimensions of 100 x 100 x 200 mm, which were glued together with adhesive, under three-point bending set up at specified times from 8 hours to 35 days. The results were compared with control samples with dimensions of 100 × 100 × 400 mm. The results showed that, after 48 hours, adhesive adhesion strength exceeded the resistance of the block.
    Keywords: AAC block, Adhesion strength, Flexural capacity, block adhesive
  • Reza Moradi, Ebrahim Khalilzadeh Vahidi * Pages 102-118
    Due to the influences of several parameters such as brick and mortar properties, interaction between brick and mortar and etc., engineers encounter challenges in modeling and evaluating procedure of the seismic behavior of masonry-infilled reinforced concrete (RC) frames. To predict the seismic behavior of these structural elements, the analytical model must be comprehensive and efficient in such a way that it can show the actual behavior of the structure. Modeling the behavior of masonry infilled reinforced concrete frames under in-plan load, has received much attention over the last decade. The main aim of this paper compares different methods of modeling infilled frame with experimental results in order to choose the appropriate method for modelling of infilled RC frames. To achieve the purpose, after describing the background to the application of each method, the specimen which was tested in the laboratory was modeled in three different methods. The first model was realized by simplified micro-modelling and, the second model was realized by macro-modelling procedure via Abaqus software. The third model was further made by equivalent diagonal compressive strut modelling in OpenSees software. The results showed that the macro-modeling method had maximum and the simplified micro-modeling had minimum accuracy in Abaqus software. The amount of observed differences between experimental results and macro-modeling approach, between experimental results and simplified micro-modeling approach, and equivalent diagonal compressive strut modeling were 2.65%, 9.25% and 10.12%, respectively. These findings maintain that macro-modeling technique in Abaqus software could have an appropriate performance in detecting cracks.
    Keywords: micro-modelling, macro-modelling, In-plan load Infilled masonry, RC frame, simplified
  • *, Alireza Pourkhorshidi, B Ahmadi, Mehdi Chini Pages 119-133
    Production of cement as the main components of concrete is an energy consumption process with environmental pollutions. Application of cementitious materials is one of the major solutions for mitigation of subside the environmental problems and economics of concrete production leading to more durable concrete structures. This paper tries to assess the application of pozzolanic materials, namely micro silica and natural zeolite for this means. A two-phase experimental study conducted which at the first stage, an optimization process utilized to verify the proper blended binder system in binary and ternary terms. At the second phase the mechanical and durability aspects of the blended system experimentally investigated which propose the enhancements on the durability of concrete mixtures.
    Keywords: Supplementary cementitious materials, Micro Silica, Natural zeolite, Mechanical properties, Durability, optimization