فهرست مطالب

مصالح و سازه های بتنی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1397)

نشریه مصالح و سازه های بتنی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی حائری *، وهاب سرفرازی، جلال بهرامی، امیر خسروی صفحات 5-19
    در این مقاله، دستگاه مبدل بار فشاری به کششی (CTT) معرفی می شود که با استفاده از آن می توان شکست کششی در نمونه ایجاد نمود. دستگاه تبدیل بار فشاری به بار کششی از 6 قسمت مختلف ساخته شده است. جزء شماره 1 و 2، ∪ شکل و ∏ شکل می باشند که از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. جزء شماره 3 و 4، دو فولاد ضد زنگ نیمه استوانه ای با ابعاد mm 60×mm75×mm10 هستند. جزء شماره 5 و 6، دو تیغه فولادی با ابعاد mm 20× mm 10× mm 190 می باشند. نمونه های بتنی مورد استفاده در این تست دارای مقطع مستطیلی و حفره مرکزی است. نمونه مورد آزمایش، دارای ابعاد mm190× mm60 ×mm 150 و حفره مرکزی دارای قطر mm 75 و ارتفاع mm 60 می باشد. نسبت قطر حفره به عرض نمونه برابر 5/0 است. این هندسه با استفاده از مجموعه ای از شبیه سازی ها توسط نرم افزار FRANC2D ، انتخاب شده است. نمونه های بتنی از ترکیب آب، ماسه ریز دانه و سیمان با نسبتهای %40، %30 و %30 آماده شده اند. دستگاه و نمونه بتنی در ماشین تک محوره قرار می گیرد. با تبدیل بار فشاری به بار کششی توسط دستگاه CTT، آزمایش کشش انجام شد. الگوی شکست رخ داده در نمونه آزمایشگاهی گویای شکست کششی است. به منظور اعتبارسنجی الگوی شکست نمونه آزمایشگاهی، آزمایش کشش توسط نرم افزار FRANC2D و روش ناپیوستگی جابجایی مرتبه بالاتر شبیه سازی شد. تطابق الگوی شکست نمونه آزمایشگاهی، مدل عددی FRANC2D و مدل عددی ناپیوستگی جابجایی مرتبه بالاتر بیانگر اعتبار دستگاه معرفی شده در ایجاد شکست کششی در نمونه می باشد.
    کلیدواژگان: دستگاه تبدیل بار فشاری به کششی، مقاومت کششی، بتن، FRANC2D، روش ناپیوستگی جابجایی
  • ابراهیم قیاسوند * صفحات 20-29
    سنگدانه ها را می توان مهم ترین جزء بتن دانست که حدود 60 تا 80 درصد حجم بتن را به خود اختصاص می دهد. از این رو خصوصیات بتن تازه و سخت شده متاثر از کیفیت سنگدانه ها بوده اما نقش آن تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. بر اساس مطالعات انجام شده توسط محقین مختلف، می توان نفوذپذیری را مهم ترین عامل در پایایی بتن دانست. عوامل متعددی نظیر نسبت آب به سیمان، مقدار، شکل و بافت سطحی مصالح سنگی، نوع و عیار سیمان و. . . بر میزان نفوذپذیری بتن موثر است. مقاله حاضر، اثر تغییرات حداکثر اندازه سنگدانه را بر خواص دوامی بتن های معمول با نسبت آب به سیمان 55/0، مورد مطالعه قرار داده است. به این منظور پس از آماده سازی مصالح سنگی (با حداکثر اندازه دانه های 5/9، 5/12، 19 و 25 میلی-متر و مدول نرمی ثابت) و ساخت بتن، انجام آزمایش هایی چون مقاومت فشاری، جذب آب مویینه، جذب آب حجمی، جذب آب سطحی، نفوذ و انتقال تسریع شده یون کلر در سنین مختلف در دستور کار قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد، به طور کلی با کاهش حداکثر اندازه سنگدانه، مقاومت فشاری بتن های مورد بررسی افزایش و پارامترهای دوامی آن ها بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: حداکثر اندازه سنگدانه، مدول نرمی، نفوذپذیری، دوام
  • یاسر شریفی *، نجمه محمدی درجوزی، عادل مقبلی صفحات 30-43
    مقاومت برشی از اهمیت بالایی برای طراحی ابعاد و اعضای سازه ای برخوردار است. نیروی برشی نیرویی است که تمایل به ایجاد برش در سطح مقطع جسم دارد. تیرهای با ارتفاع زیاد (عمیق) بتن مسلح به تیرهایی گفته می شود که در مقایسه با تیرهای بتنی معمولی دارای نسبت زیاد ارتفاع به دهانه می باشند. نوع شکست این تیرها عموما به صورت برشی است اما احتمال شکست نوع خمشی نیز وجود دارد. مهم ترین هدف این پژوهش افزایش مقاومت در برابر برش و بررسی رفتار مربوط به گسیختگی نوع برشی است. پیرو هدف پژوهش، یک مطالعه ی عددی برای بررسی رفتار برشی تیرهای عمیق بتنی مسلح تحت اثر بار متمرکز و همچنین به صورت دو سر ساده به کار گرفته شده است. بدین منظور تاثیرات هندسه ی مقطع و مقاومت تسلیم فولاد در یک تیر عمیق بتنی مسلح ارزیابی شده است. پیشنهادات جدیدی بر اساس شبکه های عصبی مصنوعی جهت ارزیابی مقاومت برشی تیرهای عمیق بتنی مسلح در معرض بار متمرکز ارائه شده است. در پایان یک مقایسه بین نتایج شبکه های عصبی مصنوعی و نتایج مقررات طراحی بعضی ایین نامه ها صورت گرفت، از این مقایسه می توان دریافت که ایین نامه ها نتایج را با دقت کم ارائه می دهند.
    کلیدواژگان: تیرهای عمیق بتنی مسلح، مقاومت برشی نهایی، مدل تجربی برای پیش بینی مقاومت برشی، تیرهای عمیق، شبکه ی عصبی مصنوعی
  • مجید نعمتی چاری *، مهدی نعمتی چاری، محمد شکرچی زاده، محمدرضا رئیس محمدیان صفحات 44-53
    امروزه برای ترمیم سازه‏های بتنی نیازمند شناختی صحیح و متناسب از مصالح ترمیمی هستیم تا بتوان با استفاده از آن به یک تعمیر کارا و موثر دست یافت. لذا مصالح ترمیمی باید به نحوی انتخاب گردد تا ویژگی‏های مختلف از جمله: مدول الاستیسیته و سازگاری حرارتی ملات ترمیمی با بتن اصلی سازه، نزدیک به هم بوده باشد. در این میان یکی از این مصالحی که سازگاری حرارتی مناسبی با بتن اصلی سازه دارد، استفاده از لاتکس استایرن اکریلات (SA) در ملات ترمیمی پایه سیمانی می‏باشد. از اینرو در پژوهش حاضر، ملات ترمیمی با نسبت‏های مختلف لاتکس SA به مواد سیمانی (5، 10، 15 و 20 درصد) ساخته شد و مشخصات فیزیکی و مکانیکی آنها شامل چگالی و میزان روانی و مقاومت‏های فشاری، خمشی و کششی تحت دو شرایط عمل‏آوری، مورد بررسی قرار گرفت. لازم به ذکر است که اولین شرایط عمل‏آوری اینگونه بوده که بعد از درآوردن آزمونه‏ها از قالب، به مدت 24 ساعت در آب، سپس در دما و رطوبت مشخص نگهداری شده‏اند (عمل‏آوری ترکیبی). دومین شرایط عمل‏آوری نیز بدین صورت بوده که بعد از درآوردن آزمونه‏ها از قالب، تا سن آزمایش در آب عمل‏آوری شده‏اند. نتایج آزمایش‏ها نشان داد که مشخصات مکانیکی ملات اصلاح‏شده در شرایط عمل‏آوری ترکیبی به دلیل هیدراته شدن سیمان در سنین اولیه و سپس تشکیل فیلم پلیمری، نسبت به شرایط عمل‏آوری در آب، نتایج بهتری را در همه سنین، به دست می‏دهد. استفاده از لاتکس SA، باعث افزایش روانی و کاهش چگالی شده است. همچنین استفاده از لاتکس SA در ملات ترمیمی، موجب کاهش 49 درصدی مقاومت فشاری در نسبت پلیمر به مواد سیمانی 20 درصد تحت شرایط عمل‏آوری ترکیبی در سن 28 روزه شده است؛ البته لاتکس SA، توانسته مقاومت خمشی و کششی را به ترتیب به میزان 21 و 19 درصد در نسبت پلیمر به مواد سیمانی 10 درصد تحت شرایط عمل‏آوری ترکیبی در سن 28 روز، افزایش دهد.
    کلیدواژگان: ملات ترمیمی، لاتکس، استایرن اکریلات، عمل‏آوری
  • محمدرضا احسان دوست *، یاسر آریانپور صفحات 54-68
    بطورکلی دلایل مختلفی برای مقاوم سازی سازه ها وجود دارد از جمله آنها می توان به ساختمان های آسیب دیده در اثر وقوع زلزله و ساختمان هایی که به دلیل تغییر ضوابط آئین نامه مقاومت کافی ندارند ویا ساختمان هایی که کاربری آنها تغییر داده شده است. در این راستا مهندسین و محققین کشور درتلاش هستند تا با استفاده از روش های محاسباتی، بهترین راه حل را با کمترین هزینه و بالاترین ضریب اطمینان بدست آورند. با توجه به این که برخی از سازه های موجود در شهرستان کازرون ویژگی های یک سازه مقاوم در برابر زلزله را ندارند، و بیشتر آنها مطابق با آئین نامه ویرایش دوم زلزله ایران و قبل از آن ساخته شده اند، لازم است نسبت به بررسی آنها، اقدام شود. تا در ادامه با راه حل های مناسب، بهسازی در آن صورت گیرد. در این پژوهش، در ابتدا به تحلیل و بررسی روش های مقاوم سازی لرزه ای ساختمان های متعارف بتن مسلح که در شهرستان کازرون مورد مطالعه قرار گرفته و پس از آن با استفاده از نظر متخصصین و توزیع و جمع آوری و تحلیل پرسشنامه هدفمند و روش TOPSIS به اولویت بندی روش مناسب برای مقاوم سازی لرزه ای ساختمان های بتن مسلح متعارف در شهرستان کازرون پرداخته شده است. نتایج این پژوهش نشان دهنده این این است که از اولویت های مهم مقاوم سازی ساختمان های بتن مسلح متعارف در شهرستان کازرون روش های زره پوش فولادی، زره پوش بتنی و دیوار برشی بتنی و استفاده از FRP است.
    کلیدواژگان: ساختمان بتن مسلح، بهسازی و مقاوم سازی، TOPSIS، شهرستان کازرون
  • علی همتی *، مطهره ذوالفقاری صفحات 69-80
    گذشت زمان، تغییر کاربری، به روز شدن آیین نامه های طراحی و وقوع رخدادهای طبیعی از جمله عواملی هستند که سبب می شوند اعضا و یا سازه ها نیاز به مقاوم سازی پیدا کنند. ساختمان های بتنی نیز با توجه به گستردگی خود از این امر مستثنی نبوده و روش های مختلفی برای مقاوم سازی آنها ارائه گردیده است. یکی از روش های مقاوم سازی اعضای بتن آرمه، استفاده از مصالح بتنی توانمند است. کامپوزیت های سیمانی مسلح الیافی توانمند (HPFRCC) مصالحی توانمند و شکل پذیر است که از ترکیب ملات سیمان و الیاف تشکیل می شود. سخت شوندگی کرنش کششی و قابلیت تشکیل ترک های چندگانه از مهم ترین ویژگی های این مصالح توانمند است که آن را برای مقاوم سازی اعضای بتنی، مناسب می کند. در این مقاله از لایه های HPFRCC در ضخامت های مختلف،برای مقاوم سازی یک دال بتنی استفاده گردیده و با استفاده از روش اجزای محدود ظرفیت دال های مقاوم سازی شده، محاسبه و با ظرفیت دال بتنی مبنا مقایسه می شود. نتایج نشان می دهد که استفاده از لایه HPFRCCدر مقایسه با بتن معمولی، باعث افزایش بیشتری در میزان بار نهایی و شکل پذیری دال ها می گردد.
    کلیدواژگان: شکل پذیری، HPFRCC، دال، مقاوم سازی، بار نهایی
  • رامین ناصرالاسلامی *، مهدی نعمتی چاری، مجتبی حاج مهدی، محمدعلی یعقوبی صفحات 81-95
    ورود آب و یون های مخرب همراه با آن به داخل بتن ازجمله مهم ترین عوامل تهدیدکننده پایایی سازه های بتنی می باشند. استئارات های کلسیم و روی به عنوان در دست رس ترین مواد به دست آمده از اسیدهای چرب، قادرند با ایجاد یک لایه آب گریز در منافذ مویینه و تغییر در کشش سطحی دیواره این منافذ، سرعت انتقال رطوبت را به داخل منافذ مویینه بتن در شرایط عدم وجود فشار هیدرو استاتیک کاهش دهند. ازاین رو در مطالعه حاضر، اثر استئارات های کلسیم و روی به عنوان مواد افزودنی نم بند روی مشخصات مکانیکی و دوام بتن های رایج (با نسبت آب به سیمان 47/0) بررسی شده است. به همین منظور، استئارات کلسیم و استئارات روی به مخلوط های بتنی عادی و خمیرهای سیمان، اضافه شده و تاثیر آن ها روی ویژگی های بتن و خمیر تازه شامل کارایی و درصد حباب هوای بتن، زمان گیرش خمیر سیمان، مشخصه های بتن سخت شده شامل مقاومت فشاری، مقاومت الکتریکی، جذب آب مویینه، جذب آب حجمی و مهاجرت تسریع شده یون های کلراید موردبررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داده است که این مواد در غلظت نرمال و زمان گیرش خمیر سیمان استاندارد و همچنین درصد حباب هوای بتن تازه تاثیر محسوسی نداشته اند؛ اما نتایج آزمایش های بتن سخت شده نشان داد که با افزایش مقدار استئارات ها، جذب آب حجمی و مویینه بتن کاهش می یابد، به طوری که استئارات های کلسیم و روی در مقداری معادل 2 کیلوگرم در یک مترمکعب (5/0 درصد وزن سیمان) ، جذب آب نیم ساعته و عمق نفوذ مویینه را به طور میانگین 5 4 % و 2 5 % نسبت به بتن کنترل کاهش داده اند؛ اما این مواد به دلیل عدم تغییر در ساختار منافذ مویینه بتن، باعث تغییر قابل توجه در مقاومت الکتریکی و ضریب مهاجرت تسریع شده یون های کلراید نشده اند.
    کلیدواژگان: استئارات کلسیم، استئارات روی، دوام، افزودنی های نم بند
  • سیدفتح الله ساجدی *، محمد کمالی صفحات 96-117
    امروزه استفاده از ضایعات یا خروجی های بلااستفاده صنایع در بتن، مورد توجه فعالان صنعت بتن قرار گرفته است. با استفاده از مواد ضایعاتی همچون خرده شیشه و سنگدانه های بازیافتی بتن، می توان علاوه بر کاهش آلودگی های زیست محیطی و صرفه جویی در مصرف منابع طبیعی، به خواص مثبت در بتن نیز دست یافت. بر این اساس در این تحقیق به بررسی آزمایشگاهی خواص بتن مگر حاوی خرده شیشه و سنگدانه های ریز بازیافتی بتن به عنوان جایگزین بخشی از ماسه پرداخته شده است. در مجموع 192 نمونه برگرفته از 16 طرح اختلاط مختلف که مواد سیمانی و نسبت آب به مواد سیمانی در تمامی آن ها ثابت است، مورد ارزیابی قرار گرفتند. تنها عامل تعیین کننده اختلاف آن ها، نوع و مقدار مصالح جایگزین شده با ماسه موجود در طرح اختلاط اولیه بتن مگر بود. مقادیر %5، %12 و %20 برای جایگزینی خرده شیشه با ماسه طبیعی و هم چنین مقادیر %20 ، %30 و %50 برای جایگزینی سنگدانه های ریز بازیافتی بتن با ماسه طبیعی در نظر گرفته شدند. میزان اسلامپ و وزن مخصوص بتن تازه مورد بررسی قرار گرفت و هم چنین مقاومت فشاری و میزان عمق نفوذ آب در بتن های ساخته شده اندازه گیری شدند. نتایج آزمایش ها نشان داد که تقریبا در تمامی این جایگزینی ها خواص مکانیکی بتن مگر دچار افت نسبی گردید. با این حال، جایگزینی خرده شیشه و سنگدانه های ریز بازیافتی بتن به ترتیب با مقادیر کمتر از %12 و %20، علاوه بر دارا بودن توجیه اقتصادی و اثرات مثبت زیست محیطی، می تواند خواص مکانیکی بتن مگر را تا حدود زیادی بدون تغییر نگه دارد.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، بتن مگر، خرده شیشه، سنگدانه های بازیافتی بتن، ماسه، محیط زیست
|
  • Hadi Haeri *, Vahab Sarfarazi, Jalal Bahrami, Amir Khosravi Pages 5-19
    In this paper, a compressive to tensile load convertor (CTC) device has been introduced which can be used for induction of tensile failure in specimen. This devise was consisted of 7 different parts. Parts number 1 and 2 which have U shape and П shape section have been made from stainless steel. Parts number 3 and 4 were made from two semi-cylindrical stainless steels with dimension of 10mm × 75mm × 60mm. Parts number 5 and 6 were made from two stainless steels with dimension of 190mm × 10mm × 20 mm. The concrete specimens used in this test have rectangle shape with internal pore. This geometry was gained from FRANC2D simulation outputs. The concrete samples has been prepared by mixing water, fine sand and cement by the ratio of 40%, 30% and 30%. The CTC device and sample were inserted in uniaxial test machine. The tensile test was performed by conversion of compression load to tensile load using CTC test. The tensile failure pattern occurred in the sample. For validation of experimental results, numerical simulations have been done using FRANC2D and high order displacement discontinuity method. The good accordance between failure pattern in numerical simulations and experimental test shows the validation of introduced device in induction of tensile failure in specimens.
    Keywords: compressive to tensile converter device, tensile strength, Concrete, FRANC2D, displacement discontinuity method
  • Ebrahim Ghiasvand * Pages 20-29
    Aggregates are the major constituents of concrete and typically occupy between 60% and 80% of the concrete volume. Properties of both fresh and hardened concrete are influenced by the quality of aggregates and yet their role is often overlooked. According to studies, the permeability of concrete is the most important parameter in its durability. Several factors is effective in concrete permeability such as water to cement ratio, content, shape and texture of aggregate, type and content of cement, etc. This paper examines the effect of changes of maximum size aggregate on the durability of properties of normal concrete (with w/c = 0.55). For this purpose, after preparing the aggregate (with maximum size aggregate 9.5, 12.5, 19 and 25 mm and similar fineness modulus) and concrete, experiments were carried out on concrete including compressive strength, sorptivity, absorption, ISAT, RCPT, and RCMT. The result show that generally with decrease of maximum size aggregate increases the compressive strength of concretes and improves the durability parameters.
    Keywords: Maximum size aggregate, Fineness modulus, Permeability, durability
  • Yasser Sharifi *, Najmeh Mohammadi, Adel Moghbeli Pages 30-43
    Shear strength is increasingly important to design of reinforced concrete structural members. An extensive numerical study was investigated to asses shear capacity of deep reinforced concrete beams subjected to concentrated load. For this purpose effects of section geometries and materials strengths of deep reinforced concrete beam were incorporated. A network consisting of nine inputs developed based artificial neural network to investigate shear capacity of deep reinforced beams as output. Then a comparison was done between the results obtained from artificial neural networks and results of code recommendations. From this comparison it can be found that the presented equation give more exact result than code recommendations.
    Keywords: deep reinforced concrete beams, Shear strength, Artificial Neural Network, code recommendation
  • Majid Nemati Chari *, Mehdi Nemati Chari, Mohammad Shekarchizadeh, Mohammadreza Reismohammadian Pages 44-53
    In order to repair a concrete structure, it is currently necessary to have appropriate recognition of repair materials to achieve an effective and efficient repair. Therefore, the repair materials should be selected in a manner that different properties such as modulus of elasticity and thermal compatibility of the modified mortar be close to the substrate concrete of the structure. Styrene acrylate (SA) is a latex in a cement-based repair mortar, which has a good thermal compatibility with the substrate concrete. So, in this study, five mixtures of repair mortars have been prepared with different ratios of SA to cement materials (0, 5, 10, 15 and 20%) and their physical and mechanical properties including density, consistency and compressive, flexural and tensile strength have been investigated under two curing conditions In the first curing condition, the specimens are immerged in water for 24 hours after demolded and then maintained in the specific temperature and humidity. (Combined curing condition). In the second curing condition, the specimens are immerged in water up to the age of the test. The first curing condition, comparing with the second one, showed the better mechanical properties for the all test ages due to cement hydration at an early age and the formation of the polymeric film. The use of SA increased the flow and reduced the density. Moreover, the use of SA in repair mortar, in polymer to cement material ratio of 20%, reduced the compressive strength by 49% under combined curing condition at 28 days; SA, however, increased the flexural and tensile strength by 21% and 19%, respectively, in the polymer to cement materials ratio of 10% under combined curing condition at 28 days.
    Keywords: repair mortar, latex, styrene acrylate, curing
  • Mohammadreza Ehsandoost *, Yaser Aryanpour Pages 54-68
    In general, there are various reasons for the rehabilitation of structures, including earthquake-damaged buildings and buildings that are not adequately resisted due to changes in the rules of the building regulations or buildings whose use has been changed. In this regard, engineers and researchers of the country are trying to obtain the best solution with the lowest cost and highest reliability coefficient using computational methods. Due to the fact that some of the existing structures in the city of Kazeroon do not have the characteristics of an earthquake resistant structure, and most of them are constructed in accordance with the provisions of the second edition of Iran's earthquake before and after it, it is necessary to review them, Action. To be followed up with appropriate solutions, refurbish it. In this research, we first analyzed and evaluated the seismic retrofitting methods of conventional RC structures that were studied in Kazeroon city and then, using expert's opinion, and distributed and collected and analyzed by purposeful questionnaire and TOPSIS method To prioritize the appropriate method for seismic retrofit of conventional reinforced concrete buildings in Kazeroun city. The results of this research indicate that the main priorities of retrofitting of conventional reinforced concrete buildings in Kazeroon are steel armored vehicles, concrete armored concrete and concrete shear walls and the use of FRP.
    Keywords: Reinforced concrete building, refurbishment, retrofitting, TOPSIS, Kazeroun city
  • Ali Hemmati *, Motahhare Zolfaghari Pages 69-80
    A number of reasons may necessitate the need for strengthening the existing structures. It may be due to age of the building, change in use of it, revisions in structural codes and occurrence of natural disasters. Reinforced concrete buildings are widely constructed in the world and some methods have been presented for strengthening of these buildings. Reinforced concrete structures can be strengthened by high performance concrete materials. High performance fiber reinforced cement composites (HPFRCC) are ductile materials containing cement mortar and fibers. Tensile strain hardening behavior and multiple cracking are the main characteristics and consequently it is suitable for strengthening of reinforced concrete members. In this paper, HPFRCC layers with different thicknesses have been used for strengthening of the existing reinforced concrete slab. Load capacity of these strengthened slabs are determined by finite element method and compared with that of reinforced concrete slab. Results show that using HPFRCC material in these members concludes to more ultimate load and ductility compared to those of reinforced concrete slab.
    Keywords: Ductility, HPFRCC, slab, strengthening, ultimate load
  • Ramin Naseroleslami *, Mehdi Nemati Chari, Mojtaba Hajmahdi, Mohammadali Yaghoobi Pages 81-95
    water transfer to concrete can be considered as the main threat to the durability of concrete structures. calcium stearate and zink stearate as the most available materials deriving from fatty acids provide a water repellent layer among capillary pores and consequently increase the surface tension between water and capillary pores. as a result water transfer in non-hydrostatic condition in concrete will be restricted. Accordingly effect of calcium and zink stearate as damp-proofing admixtures on mechanical and durability aspects of ordinary concretes have been studied. To this end, these materials were added to concretes and cement pastes and properties of fresh paste and concrete in addition to mechanical and durability aspects of the hardened concrete have been investigated. Results show that mentioned materials do not change normal consistency, setting time of the paste and percentage of entrapped air. In hardened concrete, chloride difusivity and electrical resistivity were not affected by the use of damp-proof admixtures. in contrast, damp-proof admixtures remarkably decreased the rate and percentage of water absorption.
    Keywords: calcium stearate, zink stearate, durability, damp, proofing admixtures
  • Seyed Fathollah Sajedi *, Mohammad Kamali Pages 96-117
    Today, the use of unused waste or waste products in concrete has attracted the attention of concrete industry activists. In addition to reducing environmental pollution and saving natural resources, waste materials such as glass jar and recycled concrete aggregates can also be obtained with positive properties in concrete. Accordingly, in this research, the properties of the lean concrete of the glass jar and fine recycled aggregates of concrete as a part of the sand are investigated. A total of 192 specimens were made of 16 different mixing designs, in which cement materials and the ratio of water to cement materials in all of them were constant. The determinants of their differences were the type and amount of materials replaced with the sand which used in the lean concrete reference mix design. The values of 5%, 12%, and 20% were used to replace natural sandstone glasses, as well as values of 20%, 30% and 50% for replacing fine recycled concrete aggregates with natural sand. The amount of slump and specific gravity of fresh concretes were studied, and the compressive strength and depth of water penetration in the hardened concretes were also measured. The results of the experiments showed that, in almost all of these substitutions, the mechanical properties of the lean concrete decreased relative. However, the replacement of glass jar and fine recycled concrete aggregates with values of less than 12% and 20%, respectively, in addition to having economic justification and positive environmental effects, can maintain the mechanical properties of the lean concrete to a great extent.
    Keywords: Feasibility study, Lean concrete, Glass jar, Recycled concrete aggregates, Sand, environment