فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 50-51 (بهار و تابستان 1395)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 50-51 (بهار و تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رحمان ذبیحی*، مریم کسایی صفحات 7-22
    باورهای عامیانه که ریشه در اساطیر، آیین ها و معتقدات بشر ادوار کهن دارند، در نواحی مختلف ایران، از جمله ایلام با تاریخ و فرهنگ چند هزار ساله، حضور دارند. تحقیق در سابقه باورها و سنن عامه، ما را با گوشه هایی از ذهنیت مردم در ادوار کهن آشنا می کند. به سبب سیطره سنت شفاهی بر ادبیات و فرهنگ ایلام و عدم کتابت آثار در روزگاران کهن، نمی توان در باب ریشه و قدمت آیین ها و باورهای این ناحیه، تحقیقی اطمینان بخش عرضه کرد. یکی از راه های تحقق این امر، جستجو در آثار کهن ادبیات فارسی و نشان دادن موارد همسان و مشابه در این متون است. بیان این اشتراک به این معنی نیست که آیین ها و باورهای عامیانه ایلام از رهگذر متون کهن ادبیات فارسی در این ناحیه رواج یافته است؛ بلکه به منظور نشان دادن ریشه و قدمت این امور در زمان های کهن است. باورها و آیین هایی که از روزگاران کهن کمابیش به صورت یکسان در نواحی مختلف ایران رواج داشته، در خراسان و آذربایجان و فارس به متون کهن راه یافته؛ اما در ایلام در آن عهد، ثبت و ضبط نگشته است. پژوهش حاضر بیانگر این است که آیین ها و باورهایی چون: کارد و کفن برگرفتن به نشانه طلب عفو، خجسته انگاشتن مهره فیروزه، آواز بی هنگام خروس و دلالت آن، جستن چشم و معنای رمزی آن، تقدس درخت و همسان پنداری آن با انسان، بانگ زاغ و مرغوا و نظایر آنها، ریشه در ژرفای روزگاران بسیار کهن دارد و حاکی از استمرار فرهنگی دیرپا با عناصری مشخص در ایلام است.
    کلیدواژگان: فرهنگ عامه، آیین های کهن، باورهای عامیانه، فرهنگ ایلام، متون کهن ادب فارسی
  • سعید ملکی، نبی الله حسینی* صفحات 23-36
    شناسایی مناطق محروم و توسعه نیافته، امری مهم و اساسی در جهت اتخاذ راهبردهای توسعه ملی و منطقه ای به شمار می رود که هدف عمده آنها کاهش نابرابری های بین منطقه ای و درون منطقه ای است. رتبه بندی مناطق بر اساس درجه توسعه یافتگی، اغلب به عنوان یک مسئله چند شاخصه مطرح می شود که روش های مختلفی برای مواجهه با آن وجود دارد. در این راستا روش های تصمیم گیری چند شاخصه (MCDM) با دارا بودن قابلیت ارزیابی یکپارچه شاخص ها، ابزار مناسبی در اختیار برنامه ریزان قرار می دهند. هدف از انجام این پژوهش، سطح بندی شهرستان های استان ایلام از لحاظ شاخص های توسعه و شناسایی مناطق محروم با استفاده از روش تصمیم گیری چند شاخصه است؛ بدین منظور، 33 شاخص مختلف توسعه، تعریف و تنظیم گردید و وزن آنها با استفاده از روش آنتروپی تعیین شد؛ سپس، سطح توسعه شهرستان ها با روش تاپسیس فازی مشخص گردید. بر اساس امتیازات حاصل از این روش، شهرستان ها در 4 گروه برخوردار، نیمه برخودار، کم برخوردار و عدم برخوردار طبقه بندی شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که شهرستان ایلام با وزن 0.505 در سطح برخوردار، شهرستان های شیروان چرداول، آبدانان، دره شهر و دهلران به ترتیب با وزن های 0.384، 0.383، 0.382 و 0.375 در سطح نیمه برخوردار، شهرستان ایوان و مهران در سطح برخورداری کم و شهرستان ملکشاهی در سطح عدم برخورداری قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: سطح بندی، شاخص های توسعه، تکنیک فازی، شهرستان های استان ایلام
  • اصغر محمدی، میثم قدسی* صفحات 37-62
    در جامعه اسلامی ما، حجاب به عنوان یک هنجار اجتماعی و اخلاقی مهم مطرح شده است. جامعه ایران در اثر تغییرات اجتماعی و فرهنگی، شاهد تحولاتی در الگوهای ارزشی و هنجارهای رفتاری فردی و اجتماعی است. حجاب نیز به عنوان یک الگوی هنجاری تنظیم کننده پوشش در روابط زنان و مردان، از این تحولات برکنار نمانده است. این پژوهش با هدف شناخت نگرش زنان شهر ایلام نسبت به حجاب و رابطه آن با متغیرهای دموگرافیک در سال 1395 صورت گرفت. روش مورد استفاده در این پژوهش، پیمایشی و جامعه آماری آن، شامل تمام زنان 15 سال به بالای ساکن شهر ایلام است که 267 نفر از آنها با استفاده از فرمول کوکران با خطای 04/0، به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای نمونه گیری از شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای استفاده گردید. جمع آوری اطلاعات نیز با استفاده از پرسش نامه گلاک و استارک صورت گرفت. پایایی سوالات پرسش نامه، از طریق محاسبه آلفای کرونباخ برای همبستگی درونی گویه ها و با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 21 انجام شد. آزمون مورد استفاده برای ارتباط متغیرهای وابسته، آزمون فریدمن بود و جهت تعیین رابطه بین متغیرهای دموگرافیک و نگرش پاسخگویان به حجاب، آزمون t لحاظ شد. اعتبار پژوهش نیز با استفاده از روش اعتبار صوری و به تایید داوران بوده است.
    نتایج تحقیق با بررسی اعتقادات، احکام، پیامدها و رفتارهای مربوط به حجاب زنان نشان می دهد که بین ابعاد نگرش به حجاب و متغیرهای وضعیت تاهل، پایگاه اقتصادی - اجتماعی و سن، رابطه معناداری وجود دارد؛ همچنین نتیجه آزمون فریدمن، تفاوت معنادار بین ابعاد نگرش به حجاب را نشان می دهد. بررسی نگرش پاسخگویان در ارتباط با متغیرهای اعتقادات دینی، احکام مربوط به حجاب، پیامدهای حجاب و رفتار در عمل نیز حاکی از آن است که زنان بیشتر از بعد اعتقادی به حجاب می نگرند و از لحاظ رفتاری (استفاده از چادر، پرهیز از لباس تنگ، پوشاندن موهای جلوی سر و عدم استفاده از شلوار کوتاه) کمتر به آن عمل می کنند.
    کلیدواژگان: حجاب، متغیرهای دموگرافیک، ایلام
  • علیرضا شوهانی*، پروین پیکانی صفحات 63-75
    ادبیات داستانی که در معنای امروزی آن بیشتر ناظر به داستان کوتاه، داستان بلند و رمان است، در ایلام پیشینه اندکی دارد و شروع آن به داستان های کوتاه و پراکنده کلانتر محمدی باز می گردد. پس از وی، خداداد ابراهیمی با نگارش داستان های کوتاه به طور جدی وارد این حوزه شد و در سال 1378 «عاطفه در غبار» را به عنوان اولین کتاب چاپ شده در حوزه ادبیات داستانی ایلام، منتشر کرد. پس از آن، آثار دیگری در این حوزه، در قالب داستان کوتاه و رمان به زبان های فارسی و کردی انتشار یافت. این پژوهش به شیوه تحلیلی توصیفی، انجام شده و به دسته بندی آثار مکتوب ادبیات داستانی ایلام، بر اساس ترتیب و توالی زمان انتشار (دهه چاپ) آنها پرداخته و با تحلیلی هرچند مختصر از درونمایه آثار، نقاط ضعف و قوت آنها را بازگو کرده است. نتایج پژوهش، بیانگر آن است که دهه هشتاد از جهت کمی، بیشترین آثار چاپ شده را داشته است. گفتنی است ادبیات داستانی ایلام از لحاظ کیفی تا رسیدن به جایگاه مطلوب خود، راهی دراز در پیش دارد و از لحاظ درونمایه، تنوع چندانی در کار نویسندگان ایلامی مشاهده نمی شود؛ چنان که فضای جنگ بر سایر موضوعات، سایه انداخته است. می توان گفت نشر آثار داستانی به زبان مادری (کردی) نیز مورد بی مهری نویسندگان ایلامی بوده است. از مشکلات پیش روی ادبیات داستانی در ایلام، می توان به کم کوشی در بازنویسی داستان های شفاهی، هزینه های سرسام آور چاپ و توزیع نامناسب آثار چاپ شده اشاره کرد.
    کلیدواژگان: ایلام، ادبیات داستانی، داستان کوتاه، رمان
  • امیرعباس عزیزی فر*، مریم قاسمی صفحات 76-92
    پژوهش حاضر، با بازنمایی نقش اساطیر و باورهای باستانی و کهن در هویت قومی- محلی و ذکر مصادیقی از کاربرد آنها در زندگی جاری یک قوم، در صدد پاسخ به این پرسش ها برآمد که اساطیر و باورهای کهن در دنیای سیال و ماشینی امروز تا چه میزان زنده و پویا هستند؟ و کدام باورها و اعتقادات عامه، ریشه در اساطیر و باورهای دیرین دارند؟ بررسی و تبیین نقش اساطیر و باورهای کهن در میان یکی از اقوام جامعه امروز ایران، نشان داد که اساطیر و باورهای کهن، گروه های مردم را در این ایده که به کلیت واحدی به نام ملت تعلق دارند و از آینده مشترکی برخوردارند، متفق می سازد؛ چراکه اساطیر، برآیند روح جمعی و میراث نیاکان گذشته یک ملت است. روش این پژوهش، توصیفی- تحلیلی و بر مبنای مطالعه کتابخانه ای بود، ضمن اینکه مبنای نظری آن را کتابها و مقالات مرتبط با اسطوره و عقاید عامه تشکیل می داد. این مقاله، پس از بیان کلیتی از ارتباط اساطیر با فرهنگ عامه، به تداعی و بیان اساطیری و باستانی باورهای عامیانه مردم ایلام پرداخت تا نشان دهد که اساطیر و باورهای عامیانه مربوط به هستی، تا چه میزان در عصر مدرنیته و ماشینی امروز برجای مانده و مقام اساطیر و باورهای کهن تا چه میزان در باورهای گروندگان به آنها، تکوین و رشد یافته است.
    کلیدواژگان: اساطیر، باورهای باستانی، فرهنگ عامه، ایلام
  • احمد عربشاهی کریزی* صفحات 93-107
    این مقاله با هدف بررسی و مقایسه وضعیت فعالیت های فرهنگی انجام شده در شهرستان های استان ایلام نوشته شده و در صدد یافتن پاسخی به این سوال بوده است که شهرستان های استان ایلام از لحاظ شاخص های توسعه فرهنگی چگونه اولویت بندی می شوند؟ جامعه آماری این پژوهش، استان ایلام و شهرستان های آن (آبدانان، ایلام، ایوان، دره شهر، دهلران، شیروان - چرداول، ملکشاهی و مهران) می باشد. روش تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات نیز تصمیم گیری چندشاخصه و به طور خاص، تکنیک تاپسیس است. شاخص ها جهت بررسی وضعیت فعالیت های فرهنگی از سالنامه آماری استان ایلام (1390) انتخاب شدند. این شاخص ها عبارتند از: تعداد برنامه های اجرا شده تئاتر و موسیقی، نمایشگاه های برپا شده فرهنگی و هنری، سینماها، چاپخانه های تحت نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه ها، اماکن مذهبی و زائران حج تمتع و عمره. تجزیه و تحلیل داده ها و اجرای مراحل شش گانه تکنیک تاپسیس نشان داد که شهرستان ایلام به عنوان بهترین گزینه تعیین شده است و پس از آن به ترتیب، شهرستان های دهلران، آبدانان، شیروان - چرداول، دره شهر، ایوان، ملکشاهی و مهران در اولویت های بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، عملکرد فرهنگی، استان ایلام، تاپسیس
  • خداکرم مظاهری* صفحات 108-123
    این مقاله با هدف مطالعه، بررسی و معرفی سنت سفال منقوش گودین III در دره هلیلان بر اساس یافته های سفالی مکشوفه در جریان مطالعات باستان شناسی محوطه کزآباد A به نگارش درآمده است. این محوطه، بزرگترین محوطه تاریخی دره هلیلان از توابع شهرستان چرداول است که در شمال استان ایلام قرار دارد.
    در این تحقیق، نگارنده علاوه بر مطالعه و بررسی نتایج پژوهش های پیشین، به بررسی باستان شناسی محوطه کزآباد A نیز پرداخته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تپه کزآباد A در برگیرنده نهشت های باستانی همه مراحل پیاپی و متوالی دوره گودین III است. یافته های مکشوفه نیز حاکی از آن است که در دوره مفرغ، سنت سفال منقوش گودین III در دره هلیلان رواج داشته است. اندازه محوطه کزآباد A، موقعیت مکان گزینی آن و توالی نهشت های باستانی آن نشان می دهد که این محوطه احتمالا مرکز محلی مهمی در طول دوره مفرغ در زاگرس مرکزی بوده است. یافته های باستان شناسی، دره هلیلان را به گروه دره های بخش شمالی حوزه توزیع سنت سفال منقوش یکرنگ گودین III مانند ماهیدشت و کنگاور پیوند می دهد.
    کلیدواژگان: هلیلان، کزآباد A، بررسی های باستان شناسی، گودین III، دوره مفرغ، سفال
  • اختر سلطانی* صفحات 124-134
    هویت اجتماعی به ویژگی هایی اشاره دارد که یک جامعه را از جوامع دیگر متمایز می کند. این مقوله که با ورود شبکه های اجتماعی مجازی، دچار تغییر و تحولات عمده ای شده است، بیش از هر گروهی، در ارتباط با جوانان اهمیت می یابد؛ چراکه جوانی، مرحله تکوین هویت مستقل و استقلال یابی آنان است. در این زمینه یکی از پدیده های انکارنشدنی در کشور ما، گسترش روزافزون کاربرد کامپیوتر و شبکه های اجتماعی مجازی از سوی جوانان است. نگارنده با هدف بررسی رابطه میان وضعیت استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و هویت اجتماعی دانشجویان به انجام این پژوهش دست یازید که جامعه آماری آن را 130 نفر از دانشجویان رشته مدیریت تشکیل داد. حجم نمونه هم با استفاده از فرمول کوکران 97 نفر محاسبه شد و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 انجام گرفت. جهت سنجش ابعاد هویت اجتماعی از شاخص های هویت قومی، دینی، ملی و جهانی و برای سنجش وضعیت استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. سنجش روایی نیز با استفاده از روش روایی صوری انجام گرفت.
    نتایج سنجش پایایی ابزار اندازه گیری، نشان داد که ضریب آلفای کرونباخ پرسش نامه سنجش هویت اجتماعی، 717/0 و در حوزه سنجش وضعیت استفاده از شبکه های اجتماعی، 778/0 می باشد که نشان دهنده پایایی پرسش نامه در سطح مطلوب است؛ همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که میان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و کلیه ابعاد مطرح شده در حوزه هویت اجتماعی، بجز هویت ملی و هویت دینی، رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیونی به شیوه گام به گام نیز نشان داد که تنها مولفه هویت جهانی، وارد مدل رگرسونی استفاده دانشجویان از شبکه های اجتماعی مجازی شده و این بعد، بیشترین اثر را بر هویت اجتماعی داشته است.
    کلیدواژگان: هویت اجتماعی، شبکه های اجتماعی مجازی، دانشجویان
  • حسینعلی حیدری*، صادق فیض الهی صفحات 145-160
    در این تحقیق، ارتباط بین هوش هیجانی و عملکرد شغلی کارکنان در شرکت پالایش گاز ایلام و تاثیر تعدیل کنندگی متغیر راهبردهای مدیریت تعارض بر ارتباط بین متغیرهای مذکور، مورد بررسی قرار گرفت؛ بدین منظور با بهره گیری از ادبیات موضوع، مدل مفهومی جامعی طراحی شد و با استفاده از روش تحقیق توصیفی - همبستگی در معرض آزمون قرار گرفت. جامعه آماری تحقیق نیز کارکنان رسمی شاغل در شرکت پالایش گاز ایلام بودند که با بهره گیری از فرمول کوکران، حجم نمونه، تعیین و به روش نمونه گیری طبقه بندی، افراد نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها نیز از پرسش نامه های استاندارد استفاده شد. نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل های آماری که توسط نرم افزار SPSS انجام شد، نشان داد که بین هوش هیجانی و عملکرد شغلی کارکنان در شرکت پالایش گاز ایلام، ارتباط مستقیم وجود دارد و راهبردهای مدیریت تعارض، رابطه بین هوش هیجانی و عملکرد شغلی کارکنان را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، عملکرد شغلی، راهبردهای مدیریت تعارض، شرکت پالایش گاز ایلام
  • محمدحسین صالحی*، مسلم محمدیان صفحات 161-177
    سازمان ها همانند افراد، شخصیت دارند؛ چنان که به قالب شخصیتی آنها، فرهنگ سازمانی می گویند؛ به عبارت دیگر، فرهنگ سازمانی، عبارت است از: مجموعه ای از ارزش ها، باورها، درک و استنباط و شیوه های تفکر و اندیشیدن که اعضای سازمان در آنها وجوه مشترک دارند. تعهد سازمانی نیز عبارت است از: باور عمیق به اهداف و ارزش های سازمان و تلاش در راستای آنها و تمایل قوی برای تداوم عضویت در سازمان. این پژوهش با هدف شناسایی و تبیین تاثیر فرهنگ سازمانی بر تعهد سازمانیکارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلامانجام شده است. پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی – پیمایشی، از نظر هدف، کاربردی و از نوع همبستگی است. نمونه آماری آن نیز شامل 110 نفر از جامعه 153 نفری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام بوده که با استفاده از فرمول کوکران، به روش تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار اندازه گیری اطلاعات نیز پرسش نامه 36 سوالی فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) و پرسش نامه 24 سوالی تعهد سازمانی می یر و آلن (1990) بوده است که روایی آنها توسط استادان و کارشناسان، تایید و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (به ترتیب 931/0 و 861/0) محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. یافته های حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین فرهنگ سازمانی و تعهد سازمانی، رابطه معناداری در سطح اطمینان 95 درصد وجود دارد. بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت: به اندازه ای که در یک سازمان، فرهنگ سازمانی مناسب وجود داشته باشد به همان میزان نیز تعهد سازمانی افزایش می یابد؛ بنابراین می توان با اتخاذ برنامه هایی در سطح مدیریت کلان، میزان فرهنگ سازمانی را ارتقا و میزان تعهد را در سازمان افزایش داد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تعهد عاطفی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام
|
  • Rahman Zabihi*, Maryam Kasayi Pages 7-22
    Folk beliefs, which are rooted in mythology, traditions and beliefs of the ancient mankind, are present in different parts of Iran, including Ilam, which has thousands of years of history and culture. The present study tries to familiarize the reader with some aspects of the mentality of people in ancient times regarding folk beliefs and traditions. Due to the dominance of oral tradition on literature and culture of Ilam and lack of written works in ancient times, it is not possible to easily conduct an accurate investigation considering origins and antiquity of traditions in this region. One of the approaches to assess this topic is to survey ancient works of Persian literature, which can demonstrate identical notions in these texts. Expressing these common items doesn’t imply that traditions and beliefs in Ilam have been formed on the basis of ancient Persian literature, but rather to state the origins and antiquity of these items in ancient times; beliefs and traditions that existed, more or less identically, in different parts of Iran and made their way into ancient text in Khorasan, Azerbaijan and Fars, and have not been preserved and recorded in Ilam in those times. The present study shows that beliefs and traditions, such as grabbing knife and shroud as a sign of seeking forgiveness, considering turquoise beads to be benedict, untimely song on roster and its implications, eye bounce and its secret meaning, sacredness of trees and considering them as equal to human, the sound of crows, and the like, have roots in the depths of ancient times and implies a longstanding cultural continuity with certain elements in Ilam.
    Keywords: Folk Culture, Ancient Traditions, Folk Beliefs, Culture of Ilam, Ancient Texts of Persian Literature
  • Saeid Maleki, Nabiollah Hosseini * Pages 23-36
    Ranking of regions based on the degree of development often is referred to as a multi-attribute problem which show that there are many different ways to deal with. In this way Multiple Attribute Decision Making (MCDM) with a capacity to integrate evaluation index, a useful tool at the disposal of the planners. The purpose of this study, the city of Ilam province in terms of development indicators and identify underserved areas using the multi-criteria decision making. For this purpose, 33 different indicators were used to define and regulate development, and weight were determined using entropy method, the development of the city was identified with the first technique. According to the ratings of this method, the cities were classified into 4 groups.
    Keywords: regional, Development Indicators, fuzzy Topsis, Ilam
  • Asghar Mohammadi, Meysam Ghodsy * Pages 37-62
    In our Islamic society, the veil has been proposed as an important social and moral norms. Iranian society due to social and cultural changes, control changes in patterns of individual behavior and social values ​​and norms. As well as a normative model, veil covering controls the relations between men and women. This study was performed in 1395 aiming at determining the attitude of women of Ilam to veil and its relationship with demographic variables. The method used was survey and its statistical population includes all women 15 years and older living in the city of Ilam among whom 267 used Cochran formula with 0.04 fault, and were selected as the sample size. Multi-stage cluster sampling was used for sampling. Data collection was done by using a Glock and Stark questionnaire whose reliability was tested by calculating Cronbach's alpha for internal consistency of the items and using statistical software spss version 21 in order to find the relationship between the dependent variables. Also, Friedman test was used to determine the relationship between demographic variables and in order to test respondent's attitudes to hijab, t test was considered. Using credit validity, the research has also been confirmed by the judges.
    Examining the findings of the beliefs, rules, consequences and treatment of the veiling of women indicate that there is a significant relationship between veil and the dimensions of marital status, economic status - social and age.
    Keywords: hijab, demographic variables, Ilam
  • Alireza Shohani*, Parvin Peikani Pages 63-75
    Fiction which mostly refers to short/long stories and novels in the modern sense, does not have a long history in Ilam. The beginning of fiction in Ilam goes back to scattered works and short stories by Kalantar Mohammadi. After Mohammadi, Khodadad Ebrahimi introduced himself to the field by publishing his short stories. Ebrahimi published his book “Emotion in the Dust” as the first fiction book published in Ilam in 1378. After this book, other fiction books were published in the form of short story and novel in both Persian and Kurdish. By using a descriptive-analytic method, this study first tries to classify Ilam fiction literature based on the publication time sequence (the edition decade) and then present a brief analysis of the theme of the works and relate the strengths and weaknesses of these works. The results indicate that most of the works have been published in the eighties. It is worth mentioning that the quality of fiction in Ilam has a long way ahead to achieve a desired position. In terms of content, there is not much diversity in these works and themes of war have overshadowed other issues in these works. Publishing stories in the native language (Kurdish) is another concern which has been neglected by the authors. Among the problems facing fiction in Ilam, we can refer to the lack of effort in rewriting oral stories, high costs of printing and improper distribution of published works.
    Keywords: Ilam, fiction, short story, novel
  • Amirabbas Azizifar *, Maryam Ghasemi Pages 76-92
    This study is intended to the representation of the role of the Mythology of ancient beliefs in ethnic – Local and cited of some application examples in current life, and intended to answer the question that how ancient myths and beliefs can create ethnic and national identity. This research trying to determine the role of the mythology and ancient beliefs between the Iranian people. After the investigation it was found that myths and ancient beliefs with creating a bridge between glorious past and ideal future, consolidating groups of people in this idea that who belongs to the nation and the whole unit called the shared future. The subject of this article is to further examine the rich cultural and mythological beliefs of ancient Iranians. After the whole expression of the mythology associated with popular culture, expression evokes ancient myths and folk beliefs of the people of Ilam to the representation of mythology and folk beliefs are related to universe to how much the modern era is still standing today, this research, furthermore, intended to find that how official mythology and ancient beliefs convert to developed and grown ones
    Keywords: myth, ancient beliefs, folklore, Ilam
  • Ahmad Arabshahi * Pages 93-107
    The aim of this study was to evaluate and compare the cultural activities taking place in the cities of Ilam province. The TOPSIS technique is used for data analysis. The research statistical community is Ilam province, including the following cities: Abdanan, Ilam, Eyvan, Darreh Shahr, Dehloran, Shirvanand, Chardavol, Malekshahi and Mehran. There are different criteria to check the status of cultural activities, but in this study we have tried to use documented criteria; therefore, the writers referred to the Statistical Yearbook of Ilam province and cultural standards as the criteria. Cultural standards as the criteria used in the study were selected. In the analysis using TOPSIS after extracting the data from the Statistical Yearbook of Ilam in 1390, Options and criteria were established. TOPSIS techniques necessary for calculations were performed with six stages. The results show that the city of Ilam is the best, and then Dehloran, Abdanan, Shirvan and Chardavol, Darreh Shahr, Eyvan, Malekshahi and Mehran are the next priorities. It is hoped that the cultural situation with effective decision-making and planning would improve
    Keywords: Culture, cultural performance, Ilam, TOPSIS
  • Khodakeram Mazaheri * Pages 108-123
    This article aims at studying examining and introducing the painted pottery tradition of Godin III in the Holailan valley, based on discovered pottery findings, which was obtained by archaeological studies from the site of Kazabad A. This site is located in the Holailan valley in extent of Chardavol township, in the north part of Ilam province. Kazabad A is the biggest archaeological site in the Holailan valley. Archaeological findings from Kazabad A show that this site includes the archaeological deposits of the whole consecutive stages of Godin III period. Discovered findings indicate that painted pottery tradition of Godin III was current in the Holailan valley at Bronze Age. The size, position of establishment, and succession of archaeological deposits of Kazabad A show that this site was probably an important locally center in the central Zagros at Bronze Age. Archaeological findings join Holailan valley with valleys in the north portion of distribution extent of the painted pottery tradition of Godin III as Mahidasht and Kangavar.
    Keywords: Kazabad A, Holailan, archaeological surveys, Godin III, Bronze Age, pottery
  • Akhtar Soltani * Pages 124-134
    One of the most fundamental issues facing today's society and social identity is that with the arrival of virtual social networks major changes have occurred. This issue, more than any other group, is of great importance for youth social identity because this stage of life, identity and independence issue is the formative stage. In this context one of the inalienable phenomena in the world, including our country, is the increasing use of virtual networks (including social networking and mobile computing). The aim of this study was to investigate the relationship between student's social identity and status of virtual social networks. The study sample was130 students in management in 1394. SPSS software was used for data analysis. In order to assess the dimensions of social identity markers of ethnic identity, religious identity, national identity and global identity is used. It is also used to assess the status of virtual social networks of self-made questionnaire. Also measured by Cronbach's reliability evaluation results show that Cronbach's alpha coefficients using a social identity is 0.717, and evaluation of the use of social networks 0.778, which shows a good level of reliability. The results showed that among all the aspects the area of social identity, the national identity and religious identity, and the use of virtual social networks and there is a significant positive relationship. The stepwise multiple regression analysis showed that among the measures proposed in the field of social identity regression model was the only component of the global identity.
    Keywords: social identity, social networks, students
  • Hosseinali Heydari *, Sadegh Feizollahi Pages 145-160
    In this paper the relationship between emotional intelligence and job performance was examined in Ilam gas refinery by moderator role of conflict management strategies. For this purpose, a comprehensive conceptual model by reviewing the literature was developed and it was put to the test by descriptive and correlational method. The statistical population was also government employees working in Ilam Gas Refinery, the sample size was determined through Cochran's formula. The sample was selected by classification sampling method. In order to collect data, standard questionnaires were used. Afterward, statistical analysis was performed using SPSS software. The results showed that there is a direct relationship between emotional intelligence and job performance in Ilam gas refinery, and conflict management strategies, moderated the relationship between emotional intelligence and job performance
    Keywords: Emotional intelligence, job performance, conflict management strategies, Ilam gas refinery
  • Mohammad Hosein Salehi *, Moslem Mohammadian Pages 161-177
    Much like individuals, organizations have personalities and the personality framework of an organization is called organizational culture. Organizational commitment involves a deep belief in the goals and values of the organization and effort dedicated to reach these goals and objectives as well as a strong tendency towards the membership in the organization. This study has been carried out in order to evaluate the relationship between organizational culture and organizational commitment among the staff currently working in Islamic Azad University of Ilam. The method used is a descriptive survey one and regarding the objectives, this study is an applied and correlative one. The statistical sample of the study includes 110 people among the 152-person population of staff working in Islamic Azad University, which is calculated using the Cochran’s Formula and were selected through simple random sampling method. The data gathering tools in this study include Denison’s Organizational Culture Inventory (2000), which contains 36 questions, as well as Mayer and Allan’s Organizational Commitment Inventory (1990), which includes 24 questions. The stability of the questionnaires was confirmed by university professors and experts and their reliabilities were calculated using Cronbach’s Alpha Coefficient to be 0.931 and 0.861, respectively. In order to analyze the obtained data, descriptive and inferential statistics such as frequency, frequency percentage, accumulative frequency, mean, standard deviation, and Pearson’s correlative coefficient were used. Results obtained show that there is a significant relationship between organizational culture and organizational commitment.
    Keywords: organizational culture, affective commitment, continuance commitment, normative commitment, employee Islamic Azad University of Ilam