فهرست مطالب

پژوهش توانبخشی در پرستاری - سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، بهار 1396)

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال سوم شماره 3 (پیاپی 11، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رامین شعبانی صفحات 1-10
    مقدمه
    یافته ها در مورد میزان مطلوب تمرینات ورزشی جهت درمان افراد دچار اختلال در میزان قند خون ناشتا هنوز کافی نبوده و نیازمند مطالعات بیشتری است. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر یک دوره تمرینات ورزشی هوازی و مقاومتی همزمان برمیزان استروژن و هموستاز گلوکز زنان یائسه مبتلا به اختلال گلوکز خون بود.
    روش کار
    22 زن یائسه چاق و دارای اضافه وزن به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و سپس به شکل تصادفی به دو گروه کنترل (10 نفر) و تمرین (12 نفر) تقسیم شدند. سطح گلوکز خون آزمودنی ها بین 100 الی 126 میلی گرم بر دسی لیتر بود. گروه تمرینی، برنامه تمرینی شامل یک دوره هشت هفته ای، سه جلسه در روز و به مدت 90 دقیقه را اجرا کردند. قبل و بعد از دوره تمرین، میزان وزن، شاخص توده بدن، حداکثر اکسیژن مصرفی، گلوکز ناشتا، میزان سرمی انسولین و استرادیول، HOMA-IR و میزان هموگلوبین A1c تمامی نمونه ها سنجیده شد. از آزمون کواریانس یک راهه جهت تجزیه تحلیل آماری استفاده شد. سطح معنی داری 05/0 ≥ α در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    8 هفته تمرین همزمان هوازی – مقاومتی به طور معنی داری موجب کاهش وزن، شاخص توده بدن، افزایش حداکثر اکسیژن مصرفی، استرادیول سرمی و بهبود هموستاز گلوکز خون در گروه تمرین شد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که تمرینات ورزشی هوازی –مقاومتی همزمان موجب بهبود معنی دار هموستاز گلوکز، میزان استرادیول سرم و ترکیب بدن در زنان یائسه مبتلا به اختلال گلوکز خون می شود. بنابراین از این نوع تمرینات ورزشی می توان جهت بهبود هموستاز قند خون در زنان یائسه استفاده کرد.
    کلیدواژگان: گلوکز خون، تمرینات ورزشی، یائسگی، استرادیول
  • اکبر پوررحیمی، کیان نوروزی، فرحناز محمدی، بیژن خراسانی، پوریا رضاسلطانی، مهناز کشاورز افشار صفحات 11-15
    مقدمه
    امروزه در اکثر جوامع سالمندی به عنوان یک مساله مهم مطرح است و با افزایش طول عمر انسانها و بروز بیش از پیش بیماری های مزمن، هزینه های درمان و مدت اقامت سالمندان در بیمارستانها مورد توجه می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای هزینه ها، و مدت اقامت بیماران سالمند و میانسال بستری در بیمارستان میلاد تهران سال 1391 می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده و به روش مقطعی انجام گرفته، جامعه پژوهش شامل 36327 نفر سالمند و میانسال بوده که به صورت تصادفی پرونده 400 نفر از آنان بر اساس یک نودم کل جامعه پژوهش (شماره پرونده های 1، 181،91 و...) انتخاب و موارد مورد نظر طبق چک لیست از پرونده بیماران استخراج شد آیتم های چگ لیست شامل موارد دموگرافیک و دیگر موارد شامل نوع پذیرش (اورژانسی، الکتیو) تشخیص اولیه، تعداد روزهای بستری، هزینه کل بستری، نوع بیمه، عمل جراحی در صورت انجام، تعداد مشاوره های پزشکی، عوارض بستری (تب، عوارض نرولوژیکی و ترشح محل عمل)، انتقال بین بخشی در بیمارستان و نوع ترخیص بیمار بوده و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS16 و روش های آماری T گروه های مستقل، تست تعقیبی شفه و آزمون کای 2 استفاده گردید.
    یافته ها
    نمونه ها شامل پرونده 231 نفر میانسال و 169 نفر سالمند بود. یافته های پژوهش نشان داد که بین هزینه های بستری سالمندان و میانسالان و نیز بین مدت اقامت ایشان در بیمارستان اختلاف معنی داری وجود دارد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه و نیز افزایش تعداد سالمندان در دهه های آتی، ضروری است سیاست گذاری های امور سلامت همسو با افزایش هزینه ها و مدت اقامت سالمندان تغییرات اساسی جهت برطرف نمودن مشکلات پیش رو تغییراتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سالمندی، هزینه های بستری، طول مدت بستری
  • اصغر دالوندی، علیرضا معماری، مسعود فلاحی خشکناب، فرحناز محمدی شاهبلاغی، علیرضا بستامی، معصومه بستامی، لادن فتاح مقدم صفحات 16-23
    مقدمه
    با توجه به افزایش طول عمر سالمندان، بهبود رضایت روانی اجتماعی، کیفیت زندگی، حفظ سلامت در افراد سالمند اهمیت زیادی پیدا می کند. از آنجایی که سالمندان از نظر سلامت روانی بسیار آسیب پذیرند به نظر می رسد کار برد روش های ارزان و کارا و ایمنی مانند القای امید و گوش دادن فعال، می تواند بر سلامت روان افراد سالمند موثر واقع گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر القای امید و گوش دادن فعال بر سلامت روان سالمندان مقیم آسایشگاه خیریه کهریزک انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد می باشد،90 نفر از سالمندان واجد شرایط مقیم آسایشگاه خیریه کهریزک از طریق نمونه گیری غیر تصادفی مبتنی بر هدف به دو گروه مساوی مداخله و شاهد تقسیم شدند. مداخله القای امید و گوش دادن فعال روزانه به مدت 90 روز برای آزمودنی های گروه مداخله انجام شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه 28 سوالی سلامت روان بودند. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نسخه 20 نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل، واریانس یکطرفه، ضریب همبستگی پیرسون، آزمونهای تی زوجی، کوواریانس و آزمون تعقیبی بنفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بعد از انجام مداخله میانگین و انحراف معیار نمره سلامت روانی در گروه مداخله و شاهد به ترتیب 23/10 ± 44/20 و 9/11 ± 56/23 شده بود که حاکی از وجود تفاوت آماری معنی داری بین آن ها بود به طوری گروه مداخله از میانگین نمره بهتری نسبت به آزمودنی های گروه شاهد در سلامت روانی برخوردار بود (001/0 > P). در مقایسه های درون گروهی مشخص شد که قبل از انجام مداخله، تفاوت آماری معنی داری بین نمرات سلامت روانی در گروه مداخله و شاهد وجود نداشت (05/0 < P). اما بعد از انجام مداخله میانگین نمره سلامت روانی گروه مداخله افزایش معنی داری داشت (05/0 > P) این در حالی بود که میانگین نمره سلامت روانی گروه شاهد تغییر معنا داری نداشت (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که اجرای برنامه القای امید و گوش دادن فعال، سبب ارتقاء سلامت روان در گروه مداخله می شو د. بنابراین به نظر می رسد اجرای برنامه القای امید و گوش دادن فعال می تواند در کنار سایر روش های مراقبتی و توانبخشی به عنوان یک تکنیک ساده، ایمن، ارزان و قابل اجرا در ارتقای سلامت روان و کاهش علائمی که منجر به بروز اختلالات روانی در سالمندان می شود کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: سالمند، القای امید، گوش دادن فعال، سلامت روان، آسایشگاه سالمندان
  • مجید خدادادی، نادر رهنما صفحات 24-31
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) شایع ترین بیماری نورولوژی پیشرونده در جوانان بالغ می باشد. این بیماری باعث تخریب میلین در اکسون های عصبی شده و در نتیجه ضایعات عملکردی ایجاد می کند. هدف از این تحقیق تاثیر تمرینات فرانکل با و بدون لباس فضایی بر خستگی و تعادل بیماران مبتلا به ام اس بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی بود که در آن تعداد 45 مرد و زن مبتلا به بیماری ام اس به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و سپس به طور تصادفی در سه گروه کنترل، بدون لباس فضایی و با لباس فضایی قرار گرفتند. گروه های با و بدون لباس فضایی علاوه بر درمان دارویی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه به انجام تمرینات فرانکل پرداختند در حالی که بیماران گروه کنترل در این مدت تنها درمان های دارویی دریافت کردند. در ابتدا و انتهای تحقیق، خستگی (FSS) و تعادل (Berg) بیماران ارزیابی شد و داده ها با استفاده از آنالیز آماری t وابسته، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بنفرونی تجزیه و تحلیل گردید. سطح معنی داری در این مطالعه (05/0 > P) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در خستگی تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده شد (000/0 = P). به طوری که گروه بدون لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل (020/0 = P) و گروه با لباس نیز بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (000/0 = P)، اما بین گروه های با و بدون لباس فضایی تفاوت معنی داری مشاهده نشد (244/0 = P). در تعادل تفاوت معنی داری بین سه گروه مشاهده شد (000/0 = P). به طوری که گروه بدون لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل (006/0 = P) و گروه با لباس نیز بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (000/0 = P)، همچنین در گروه با لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه بدون لباس فضایی مشاهده شد (032/0 = P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات فرانکل تاثیر مثبتی بر خستگی و تعادل بیماران ام اس دارد، همچنین تمرینات فرانکل با لباس فضایی نسبت به بدون لباس فضایی در بهبود تعادل مفیدتر است.
    کلیدواژگان: تمرینات فرانکل، لباس فضایی، خستگی، تعادل، مولتیپل اسکلروزیس
  • نسرین کهریزی، علی اشرف خزایی، بهرام یوسفی صفحات 32-38
    مقدمه
    کاهش در زمان واکنش عاملی است که می تواند موجب اختلال در عملکردهای روزانه زندگی و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی زنان میانسال شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات منتخب هاتا یوگا بر زمان واکنش دیداری و شنیداری زنان میانسال بود.
    روش کار
    جامعه آماری این تحقیق شامل 44 زن میانسال بودند که به روش تصادفی در دو گروه مداخله (22 نفر) و شاهد (22 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرینی شامل 24 جلسه تمرینات هاتایوگا (3 جلسه در هفته) بود. گروه شاهد در این مدت هیچ تمرینی انجام نمی دادند. زمان واکنش توسط دستگاه الکترونیکی زمان واکنش، در پیش و پس از پایان جلسات مداخله ای یوگا اندازه گیری و داده ها به کمک آمار توصیفی و روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد (SPSS).
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که در پیش آزمون بین دو گروه در زمان واکنش دیداری و شنیداری تفاوت معنی داری وجود نداشت. اما پس از اعمال تمرینات هاتا یوگا، زمان واکنش ساده و انتخابی گروه مداخله به طور معنی داری کاهش یافت (05/0 ≤ P)، اما در زمان واکنش گروه شاهد تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0 ≥ P).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد تمرینات یوگا توانسته است موجب کاهش زمان واکنش زنان میانسال شود؛ که این امر به دلیل بالا رفتن توانائی تمرکز و توجه در نتیجه افزایش سطح آگاهی نسبت به محیط و خود، از طریق اجرای تمرینات یوگا رخ داده است. از این رو انجام تمرینات یوگا جهت پیشگیری از افتادن سالمندان، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هاتا یوگا، زمان واکنش شنیداری، زمان واکنش دیداری، زنان میانسال
  • علی یلفانی، بهنام غلامی بروجنی، لیلا احمدنژاد، شیرین اسمی صفحات 39-47
    مقدمه
    کمردرد اولین علت ناتوانی در افراد زیر 45 سال می باشد. در مقایسه با افراد سالم، این افراد در کنترل پاسچر خود بی ثباتی دارند و کوتاهی همسترینگ نیز باعث ایجاد کمردرد می شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر حرکت درمانی در آب بر کنترل پاسچر و انعطاف پذیری عضلات همسترینگ در زنان مبتلا به کمردرد مزمن بوده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر نیمه تجربی بود که آزمودنی های این پژوهش از میان زنان 20 تا 40 ساله مراجعه کننده به کلینیک های فیزیوتراپی شهر همدان انتخاب شدند. برای ارزیابی کنترل پاسچر از آزمون تعادلی Y استفاده شد و جهت اندازه گیری طول عضلات همسترینگ از تست AKE استفاده شد. گروه تجربی تمرینات درمانی در آب را به مدت 6 هفته و 3 جلسه در هفته انجام دادند. برای مقایسه میانگین ها از آزمون های t همبسته و t مستقل در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد، برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون t وابسته نشان داد که کنترل پاسچر و همچنین انعطاف پذیری عضلات همسترینگ پای چپ و راست در گروه تجربی بهبود معنی داری داشته است ولی در گروه کنترل بهبودی معنی داری حاصل نشد و در آزمون t مستقل تفاوت معنی داری بین میزان تغییر این دو متغیر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    برنامه آب درمانی استفاده شده در این پژوهش احتمالا می تواند موجب بهبود کنترل پاسچر و همچنین افزایش انعطاف پذیری عضلات همسترینگ که یکی از فاکتورهای مهم در کمردرد است شود. با توجه نتایج این پژوهش، می توان از این برنامه تمرینی در توانبخشی افراد مبتلا به کمردرد به منظور بهبود کنترل پاسچر و افزایش انعطاف پذیری عضلات همسترینگ استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کمردرد، تعادل، عضلات همسترینگ، انعطاف پذیری، حرکت درمانی در آب
  • محمد فرج زاده، رضا قانعی قشلاق، مژده زارعی، عماد فخروییان، هاله رشادی، کژال رضایی صفحات 48-55
    مقدمه
    پرفشاری خون یکی از شایعترین بیماری های دوران سالمندی است که باعث مراجعه مکرر به پزشک و بروز بسیاری از اختلالات جسمی می شود. یکی از عواملی که ممکن است با پرفشاری خون سالمندان ارتباط داشته باشد سندرم پاهای بیقرار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط پرفشاری خون با سندرم پاهای بیقرار در سالمندان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مورد-شاهدی در سال 1395 روی 125 نفر سالمند (25 نفر افراد با فشار خون بالا و 100 نفر افراد با فشار خون طبیعی) ساکن خانه شهرستان سقز با نمونه گیری در دسترس انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه غربالگری استاندارد سنجش سندرم پاهای بیقرار، تایید سندرم پاهای بیقرار توسط نورولوژیست و چارت فشار خون استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 18 و با آزمون های آماری تی مستقل، من ویتنی، کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک انجام شد. سطح معناداری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 9/6 ± 1/73 سال بود. 8 نفر (32 درصد) از سالمندان دارای پرفشاری خون و 12 نفر (12 درصد) از سالمندان سالم، سندرم پاهای بیقرار داشتند. بین داشتن پرفشاری خون و سندرم پاهای بیقرار ارتباط معنی داری وجود داشت و شانس سندرم پاهای بیقرار در سالمندان دارای پرفشاری خون 4/3 برابر سالمندان سالم بود (015/0 = P، 45/3 = OR، 7/9-2/1 = CL 95%).
    نتیجه گیری
    بین فشار خون و سندرم پاهای بیقرار در سالمندان ارتباط وجود دارد بنابراین غربالگری مبتلایان به پرفشاری خون از نظر سندرم پاهای بیقرار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سندرم پاهای بیقرار، پرفشاری خون، سالمند
  • مسلم اصلی آزاد، سید کمال صدیقی، آمنه زرین، طاهره فرهادی صفحات 56-62
    مقدمه
    مراقبین معلولیت های جسمی، ذهنی و چندگانه در سازمان بهزیستی به دلیل شرایط کاری خاص خود با استرس و فرسودگی مواجه هستند. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین مولفه های سخت رویی با ابعاد فرسودگی شغلی مراقبین مبتلایان به معلولیت های جسمی، ذهنی و چندگانه سازمان بهزیستی بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود که بدین منظور، با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری، همه 54 نفر حاضر در جامعه جهت شرکت در پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه سخت رویی کوباسا و فرسودگی شغلی مسلش و جکسون بود. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها به تناسب از روش های تحلیل توصیفی و آماره همبستگی پیرسون با نرم افزار آماری 18SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها بیانگر آن بود که مولفه تعهد با بعد خستگی عاطفی در سطح خطای 01/0، (49/0- = r) دارای رابطه معنادار می باشد. مولفه کنترل با بعد خستگی عاطفی (49/0- =r) و با متغیر عملکرد شخصی (55/0 = r) در سطح 01/0 دارای رابطه معنادار می باشد، ضمن اینکه مولفه مبارزه جویی با بعد خستگی عاطفی (40/0- = r) و با بعد مسخ شخصیت (30/0- = r) در سطح 01/0 دارای رابطه منفی معنادار می باشد.
    نتیجه گیری
    بنابر یافته های این پژوهش، به نظر می رسد، اگر نسبت به مولفه سخت رویی و نقش آن در فرسودگی شغلی مراقبین معلولیت های جسمی، ذهنی و چندگانه توجه کافی صورت پذیرد، احتمالا شاهد فرسودگی کمتر مراقبین و بازدهی بالاتر آنان باشیم.
    کلیدواژگان: سخت رویی، فرسودگی شغلی، مراقبین، معلولیت های جسمی، ذهنی و چندگانه
|
  • Ramin Shabani Pages 1-10
    Introduction
    The optimal exercise dose for ‘treatment’ of impaired fasting blood glucose remains unknown¡ yet¡ clearly warrants further investigation. The purpose of this study was to determine the effect of concurrent aerobic–resistance exercise training on estrogen level and glucose homeostasis of menopausal females with glucose impairment.
    Methods
    Overall¡ 22 obese and overweight postmenopausal females voluntarily participated in this study¡ and were randomly divided to 2 groups: control (n = 10) and exercise (n = 12) groups. The research samples had fasting blood glucose between 100 and 126 mg/dl. The exercise group participated in an 8-week¡ 3 day per week supervised program consisting of 10 minutes of warm-up and 75 minutes of concurrent exercise training followed by 5 minutes of cool-down exercise. The following measurements were made on all subjects before and after the training period consisting of weight¡ and Body Mass Index (BMI)¡ maximum Oxygen consumption (VO2max)¡ Fasting Blood Sugar (FBS)¡ serum insulin and estradiol¡ HOMA-IR¡ and glycosylated Hemoglobin (HbA1c) levels.
    Results
    Eight weeks of endurance resistance exercise significantly reduced weight and BMI¡ and increased VO2max and serum estradiol¡ and improved glucose homeostasis in the exercise group (P
    Conclusions
    These results indicated that concurrent resistance - endurance exercise elicits significant improvements in glucose homeostasis¡ serum estradiol¡ and body composition for menopausal females. Therefore¡ this type of exercise can be used in postmenopausal females to improve glucose homeostasis.
    Keywords: Blood Glucose, Exercise Training, Menopause, Estradiol
  • Akbar Pourrahimi, Kian Norozi, Farahnaz Mohammadi, Bijan Khorasani, Pooria Rezasoltani, Mahnaz Keshavarz Afshar Pages 11-15
    Introduction
    A current global concern is the increase in the aging population and longevity of humans and the emergence of chronic diseases¡ treatment costs¡ and the length of hospital stay in elderly. This study aimed to evaluate and compare the costs and length of stay of elderly and middle-aged patients hospitalized in Tehran''s Milad Hospital¡ during year 2012.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on a population involving 36 327 middle-aged and elderly people¡ who were randomly selected from 400 patients. Data analysis was performed using the SPSS 16 software.
    Results
    The sample included 231 cases and 169 elderly individuals¡ who were middle-aged. The findings showed that there was a significant difference between the costs of hospitalization among elderly adults and their stay in hospitals (P
    Conclusions
    The results of this study as well as the increasing number of seniors in the coming decades indicates that it is necessary to align with the rising costs of health policy issues and major changes to fix the problems of the elderly hospital stay.
    Keywords: Elderly, Cost of Hospitalization, Duration of Hospitalization
  • Asghar Dalvandi, Alireza Memari, Masoud Falahi Khoshknab, Farahnaz Mohammadi, Alireza Bastami, Masumeh Bastami, Ladan Fatah Moghadam Pages 16-23
    Introduction
    Due to the increasing longevity of the elderly¡ improvement of psycho-social satisfaction¡ quality of life¡ and protection of health is important in the elderly. Since the elderly are very vulnerable in terms of mental health¡ use of cheap¡ efficient and safe methods¡ such as instilling hope and active listening program for the mental health of older people¡ is recommended. This study aimed at investigating the effect of instilling hope and active listening program on mental health of elderly residents of Kahrizak nursing home.
    Methods
    In this semi-experimental study with pre and posttests¡ 90 elderly residents of Kahrizak nursing home¡ which fulfilled the inclusion criteria participated in 2 groups; one case group and one control group¡ which were divided by randomized permuted block. The case group received 90 days of hope facilitation and active listening intervention. Data was gathered using demographic test information questionnaire and a 28-question mental health. SPSS version 20 was applied for data analysis.
    Results
    After the intervention¡ the mean and standard deviation of mental health in the intervention and control groups were 23/10 ± 44/20 and 9/11 ± 56/23¡ respectively. There was a significant difference between the mental health of the 2 groups so that the average score had improved in the intervention group when compared to the control group (P 0.05). However¡ after the intervention¡ the average of mental health score in the intervention group increased significantly (P 0.05).
    Conclusions
    This study showed that the effect of instilling hope and active listening program cause the promotion of mental health in the intervention group. Thus it seems instilling hope and active listening program can be applicable along with other methods of care and rehabilitation as a simple¡ safe¡ inexpensive¡ and effective technique in promotion of mental health¡ and reduce the symptoms of mental disorders in the elderly.
    Keywords: Elderly, Mental Health, Instilling Hope, Active Listening, Nursing Home
  • Majid Khodadadi, Nader Rahnama Pages 24-31
    Introduction
    Multiple Sclerosis (MS) is the most common progressive neurological disorder in young adults. The purpose of this study was to investigate the effect of Frenkel''s training with and without suit therapy on fatigue and balance of MS patients.
    Methods
    This research was a semi-empirical study¡ in which 45 male and female participants suffering from MS¡ were recruited voluntarily and purposefully in this study and were then randomly assigned to 3 groups of control¡ without suit therapy¡ and with suit therapy. The groups with and without suit therapy in addition to pharmacotherapy¡ received 8 weeks of Frenkel''s training¡ including 3 sixty-minute sessions per week¡ while the patients of the control group had only received pharmacotherapy during this period. The patient''s fatigue (FFS) and balance (Berg) were evaluated at the beginning and the end of 8 weeks. All data were analyzed using paired t test¡ one-way Analysis of Variance (ANOVA) and Bonferroni post-test. In this study¡ a statistically significant level of P
    Results
    A significant difference was observed in fatigue between the 3 groups (P=0.000). A significant improvement was observed in the group without suit therapy when compared with the control group (P = 0.020)¡ and a significant improvement in the group with suit therapy compared with the control group (P = 0.000)¡ yet¡ between the groups with and without suit therapy¡ no significant difference was observed (P = 0.244). A significant difference was observed in balance between the 3 groups (P = 0.000). A significant improvement was observed in the group without suit therapy compared with the control group (P = 0.006)¡ and a significant improvement in the group with suit therapy compared with the control group (P = 0.000)¡ and also a significant improvement in the group with suit therapy in comparison to without suit therapy (P = 0.032).
    Conclusions
    It seems that Frenkel''s training had a positive effect on fatigue and balance of MS patients¡ and also in balance improvement Frenkel''s training with suit therapy is better than without suit therapy.
    Keywords: Hatha Yoga, Auditory Reaction Time, Visual Reaction Time, Middle Age Female
  • Nasrin Kahrizi, Ali Ashraf Khazaei, Bahram Yoosefy Pages 32-38
    Introduction
    Decrease in reaction time is a factor which can interfere with daily living functions and thus reduce the quality of life of middle-aged women. The aim of the present study was to examine the effect of eight-Week selected Hatha yoga exercise intervention on auditory and visual reaction time in retired women.
    Methods
    Subjects included 44 middle-aged women who were randomly divided into two groups of experimental (n = 22) and control (n = 22). The exercise protocol consisted of 24 sessions of progressive Hatha yoga training (thrice a week). The control group did not do any exercise. The reaction time was assessed by ELECTRONIC CHOICE REACTION TIME DEVICE¡ in pre-¡ mid- and post-intervention yoga training and data were analyzed with descriptive statistics and analysis of variance with repeated measure (SPSS).
    Results
    The results showed no significant differences between the two groups¡ but after the Hatha yoga exercise the experimental group was significantly different in simple and choice reaction time factors (P ≤ 0.05). However¡ this difference was not significant in the control group (P ≥ 0.05).
    Conclusions
    The present research showed that yoga exercise could result in decrease in simple¡ choice and auditory reaction times of old people¡ which can raise the ability of concentration and attention caused by increased level of awareness towards environment and self through Hatha yoga exercises. Therefore¡ doing yoga exercises to prevent seniors'' falls is recommended.
    Keywords: Hatha Yoga, Auditory Reaction Time, Visual Reaction Time, Middle Age Female
  • Ali Yalfani, Behnam Gholami Borujeni, Liela Ahmadnezhad, Shirin Esmi Pages 39-47
    Introduction
    Low back pain is the first cause of disability in people under 45 years of age. Compared with healthy subjects¡ these people have instability in postural control and also a shortness of hamstrings¡ which can cause low back pain. The aim of this study was to investigate the effect of aquatic therapy on the postural control and hamstring flexibility in females with chronic low back pain.
    Methods
    This study was a quasi-experimental and subjects were 20- to 40-year-old females that had referred to Hamadan physiotherapy clinics. The Y balance test was used to measure postural control and AKE test was used to measure the length of the hamstring muscles. The TRN group performed aquatic exercises for 6 weeks¡ 3 days per week. Paired and independent t test was used to analyze the data and significance level was set at 0.05 (P ≤ 0.05).
    Results
    Paired t test showed that the training group had significantly improved after training in postural control and flexibility of their hamstring muscles (P ≤ 0.05)¡ yet¡ in the control group¡ no significant improvement was indicated and the independent t test showed that there was a significant difference in the change of these variables in the two groups.
    Conclusions
    The aquatic therapy program used in this study improved postural control and increase hamstring flexibility¡ which is an important factor in low back pain. According to the results of this study¡ this program can probably be used in rehabilitation program of patients with low back pain to improve postural control and increase flexibility of the hamstring muscles.
    Keywords: Low Back Pain, Balance, Hamstring Muscles, Flexibility, Aquatic Therapy
  • Mohammad Farajzadeh, Reza Ghanei Gheshlagh, Mozhdeh Zarei, Emad Fakhrooyan, Haleh Rashadi, Kazhal Rezaei Pages 48-55
    Introduction
    Hypertension is one of the most common diseases of the elderlies with highly frequent visit to doctor¡ leading to other diseases. Restless legs syndrome (RLS) is one of the factors that may be associated with hypertension in elderlies. The present study was implemented to investigate the association between hypertension and RLS in the senility.
    Methods
    This case-control study was conducted in 2016 on 125 elderlies sited in personal home (25 people with hypertension and 100 without it) using available sampling method. RLS screening questionnaire¡ blood pressure chart and demographic form were completed by the elders. Presence of RLS was confirmed by a neurologist. Data were analyzed by SPSS (version 18) statistical software¡ using descriptive statistics¡ independent t-test¡ Mann-Whitney-u¡ chi-squared and logistic regression tests. P value was less than 0.05 and it was considered as statistically significant.
    Results
    The mean age of samples in this survey was 73.1 ± 6.9 years. Eight (32%) of the people with hypertension and 12 (12%) of the healthy ones had RLS. The results of this study showed that there was a significant association between hypertension and RLS¡ and RLS in elderlies with hypertension was 3.45 times more than those with normal blood pressure (P = 0.015¡ OR = 3.45¡ CI 95% = 1.2-9.7).
    Conclusions
    There is an association between hypertension and RLS in elderlies. Therefore¡ screening procedure to identify hypertensive people with RLS seems necessary.
    Keywords: Restless Legs Syndrome, hypertension, Elderly
  • Moslem Asli Azad, Seyed Kamal Seddighi, Ameneh Zarrin, Tahereh Farhadi Pages 56-62
    Introduction
    The caregivers of people with physical¡ mental and multiple retardation in the welfare center encounter stress and depression due to special working conditions. Therefore¡ the purpose of the present study was to investigate the relationship of the components of hardiness with the aspects of burnout in caregivers of people with physical¡ mental and multiple retardation in the welfare center of Isfahan city.
    Methods
    It was a descriptive-correlational study; so¡ all the 54 present people were selected through poll taking sampling method to take part in the study. The data collection instrument included Kobasa''s hardiness questionnaire and Meslesh and Jackson''s burnout questionnaire. In order to analyze the data¡ descriptive analysis method and Pearson’s correlation statistic method were appropriately used via SPSS 18 software.
    Results
    The data analysis showed that there was a significant relationship in the component of affective tiredness (r = - 0.49¡ P
    Conclusions
    According to the findings of this study¡ it seems necessary for the caregivers of physical¡ mental and multiple retarded people to pay enough attention to the components of hardiness so that we can see less burnout and more yield in caregivers.
    Keywords: Hardiness, Burnout, Caregivers, Physical, Mental, Multiple Retardation