فهرست مطالب

پژوهش توانبخشی در پرستاری - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، پاییز 1396)

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وجیهه باغی، سحر دالوند، محمد فرج زاده، محبوبه نظری، رضا قانعی قشلاق صفحات 1-8
    مقدمه
    اهدای عضو تنها درمان بیماران مبتلا به نارسایی های اندام ها می باشد که می تواند امید به زندگی و کیفیت زندگیان ها را بالا ببرد. تمایل به اهدای عضو با توجه به آداب و رسوم، عقاید فرهنگی و مذهبی و دانش و نگرش مردم هر منطقه با هم متفاوت است. هدف این مطالعه بررسی دانش و نگرش مردم سنندج در رابطه با اهدای عضو می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1395 روی 400 نفر از جمعیت عمومی شهر سنندج انجام شد که به صورت نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه دانش و نگرش Dasgupta استفاده شد. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار PASW و با استفاده آزمون های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمره دانش و نگرش کسب شده به ترتیب 55/3 ± 96/9 و 71/3 ± 36/13 بود. یافته ها نشان دادند که سطح تحصیلات، شغل و منبع کسب اطلاعات با دانش اهدای عضو ارتباط داشت به طوری که بیشترین دانش و نگرش مطلوب در بین افراد با تحصیلات دبیرستان تا دانشگاه، کارمندها و افرادی که اطلاعاتشان را از رسانه ها کسب کرده بودند، مشاهده شد. به ترتیب میزان دانش و نگرش افراد با تحصیلات دبیرستان تا دیپلم (9/18 و 9)، تحصیلات دانشگاهی (7/12 و 5)، کارمندها (3 و 2) برابر سایرین بود. همچنین دانش و نگرش افرادی که اطلاعات لازم در مورد اهدای عضو را از تلویزیون و روزنامه کسب کرده بودند به ترتیب 5/6 و 4/2 برابر و 5/4 و 9/1 برابر سایرین بود.
    نتیجه گیری
    مردم سنندج دانش و نگرش نسبتا خوبی در مورد اهدای عضو داشتند. با توجه ویژگی های فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی مردم می توان با اجرای برنامه های مناسب در رسانه ها، آگاهی و نگرش مردم به اهدای عضو را ارتقاء داد.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، اهدای عضو
  • اسمعیل محمدنژاد، امیر طباطبایی صفحات 9-15
    مقدمه
    سردرد یکی از اختلالات شایع در بیماران مبتلا به میگرن است. لمس درمانی روشی غیر دارویی برای پرستاران در ارائه مراقبت پرستاری در بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی برای کاهش درد بیماران مبتلا خواهد بود. این مطالعه با هدف بررسی تجارب بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی از لمس درمانی ارائه شده توسط پرستاران انجام شد.
    روش کار
    در یک مطالعه کیفی تحلیل محتوا، داده ها از بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی در سال 95- 1394 با استفاده از مصاحبه باز و عمیق جمع آوری گردید. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف و تا اشباع داده ها (هفت مشارکت کننده) انجام گرفت. با استفاده از تحلیل محتوای قراردادی داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تجارب بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی با پنج طبقه، بهبودی جسمانی، یک تجربه خوب، غلبه بر درد، توانمندی روانی، تعامل با پرستار درمانگر استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به تجارب خوب بیماران و تعامل بیشتر با پرستاران می توان استفاده از لمس درمانی برای بهبود سردرد در بیماران مبتلا به میگرن را پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سردرد، میگرن، پرستار، لمس درمانی، تجارب، تحلیل محتوا
  • داود نصیری، محسن صابر مقدم رهبر، مهدی حارث آبادی، اسماعیل جوادی کهریز صفحات 15-23
    مقدمه
    پرستاران به دلیل وضعیت کار و پوسچرهای ارگونومیکی نامناسب، در معرض ریسک ابتلا به اختلالات عضلانی اسکلتی بیشتری نسبت به سایر شغل ها قرار دارند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارگونومیکی احتمال ابتلا به اختلالات عضلانی اسکلتی به روش ارزیابی سریع مواجهه در پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی شهر ساری انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود که بر روی 400 نفر از پرستاران شاغل در کلیه بیمارستان های آموزشی سطح شهر ساری، به روش تصادفی طبقه بندی شده انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه اختلالات عضلانی اسکلتی نوردیک و روش ارزیابی سریع مواجهه (QEC) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی تست و ضریب همبستگی پیرسون به وسیله نرم افزار SPSS.18 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که اختلالات عضلانی اسکلتی در ناحیه کمر (8/55%) شایع ترین اختلالات در بین پرستاران بود. نتایج ارزیابی به روش QEC نشان داد، 8/84 درصد از افراد مورد مطالعه در معرض سطح ریسک بالا و بسیار بالا قرار داشتند. بین سطح ریسک مواجهه کل بدن و شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی ارتباط آماری معنی داری (001/0 = P) مشاهده شد. همچنین بین سن، جنس، سابقه کاری و شاخص توده بدنی با اختلالات عضلانی اسکلتی ارتباط معنادار آماری وجود داشت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد شیوع اختلالات عضلانی اسکلتی در پرستاران به نسبت بالاست که مهمترین علت آن پوسچر نامناسب بدن در حین فعالیت های کاری بود. بنابراین هرگونه مداخله جهت پیشگیری از این اختلالات می بایست بر اصلاح وضعیت بدن در حین کار و انجام مداخلات ارگونومیکی به منظور کاهش سطح ریسک در واحدهای با ریسک بالای مورد مطالعه، متمرکز شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی ارگونومیک، اختلالات عضلانی اسکلتی، روش ارزیابی سریع مواجهه، پرستاران
  • اکبر قنبری، کیان نوروزی تبریزی، اصغر دالوندی، سیدحبیب الله کواری، مهدی نوروزی صفحات 24-31
    مقدمه
    عدم تبعیت از رژیم درمانی به عنوان یک مشکل مهم در بیماران همودیالیزی شناخته شده است. استفاده از روش های آموزشی مناسب که با برقراری ارتباط بین فردی، سعی در رفع نیازهای آموزشی بیمار داشته باشد، می تواند در این زمینه کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش به روش بازخورد محور بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلابه مرحله انتهایی نارسایی کلیه می باشد.
    روش کار
    در این کار آزمایی بالینی تصادفی سازی شده، 90 بیمار مبتلابه مرحله انتهایی نارسایی کلیه و تحت درمان با همودیالیز که در سال 1395 به بیمارستان سینای تهران مراجعه کرده بودند، به دو گروه تقسیم شدند. در گروه مداخله، علاوه بر آموزش های روتین، در چهار حیطه همودیالیز، درمان دارویی، مصرف مایعات و رژیم غذایی، آموزش به روش بازخورد محور به مدت 45 دقیقه داده شد. در گروه شاهد تنها آموزش های روتین انجام شد. تبعیت از درمان، با استفاده از پرسشنامه تبعیت از درمان در بیماران مرحله انتهایی نارسایی کلیه (ESRD-AQ) در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون (7 روز بعد از مداخله) و پیگیری (30 روز بعد از مداخله) ارزیابی شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای اسکوئر، آزمون دقیق فیشر، تی مستقل، تحلیل واریانس مکرر، بنفرونی و تحلیل کوواریانس برای تحلیل داده ها استفاده شد سطح معناداری 05/0 در نظر گرفته شد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات تبعیت از درمان گروه مداخله در هر دو مرحله پس آزمون و پیگیری به طور معناداری بالاتر از گروه شاهد بود (001/0 = P) به طوری که به ترتیب 8/28% و 1/22% از تغییرات تبعیت از درمان در پس آزمون و پیگیری، ناشی از مداخله بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که آموزش به روش بازخورد محور می تواند منجر به تبعیت از درمان در چهار حیطه همودیالیز، درمان دارویی، محدودیت مصرف مایعات و رژیم غذایی در بیماران همودیالیزی شود.
    کلیدواژگان: روش های آموزشی، آموزش بازخوردی، تبعت از درمان، بیماران همودیالیزی
  • طیبه اقبالی، شایسته صالحی صفحات 32-37
    مقدمه
    فشار خون بالا یکی از بیماری های شایع است که منجر به بیماری های دیگر می شود. آموزش رفتارهای خودمراقبتی بخشی از مدیریت بیماری فشار خون بالا است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش مداخلات پرستاری در رفتارهای خودمراقبتی بیماران مبتلا به فشار خون بالا انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی روی 50 بیمار مبتلا به فشار خون بالا مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مناطق 1 و 2 شهر کرمانشاه در سال 1395 انجام شد. برای جمع آوری داده ها از برگه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه اندازه گیری مراقبت از خود در بیماران مبتلا به فشار خون بالا استفاده شد. پرسشنامه ها قبل و 6 هفته بعد از آموزش چهره به چهره توسط نمونه ها تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره خودمراقبتی آزمودنی ها قبل از مداخله آموزشی 8/6 ± 3/46 بود که بعد از انجام مداخله به 6/4 ± 4/66 افزایش معنی داری یافت (0001/0 > P).
    نتیجه گیری
    آموزش مداخلات پرستاری در رفتارهای خودمراقبتی بیماران مبتلا به فشار خون تاثیر مطلوبی داشت. برای ارتقای رفتار خودمراقبتی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا بکارگیری برنامه آموزش رفتارهای خودمراقبتی مورد استفاده در این مطالعه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پر فشاری خون، آموزش، رفتار خودمراقبتی، مداخلات پرستاری
  • جواد شعبانی، ابوالفضل ره گوی، کیان نوروزی، مهدی رهگذر، مهدی شعبانی صفحات 38-44
    مقدمه
    خودپنداره متغیر مهمی در حوزه سالمندی است که کمتر به آن توجه شده است. همچنین کیفیت زندگی یکی از مهمترین شاخص های توسعه انسانی است. این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه خودپنداره و کیفیت زندگی سالمندان مقیم و غیرمقیم آسایشگاه های سالمندی شهر تهران در سال 1394 انجام پذیرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مطالعه توصیفی- تحلیلی که جامعه آماری پژوهش آن شامل کلیه سالمندان مقیم و غیرمقیم آسایشگاه های سالمندی شهر تهران بود تعداد 217 نفر در هر گروه سالمندان مقیم و غیرمقیم آسایشگاه ها به روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای انتخاب شدند. نمونه گیری برای سالمندان مقیم مراکز سالمندی به روش نمونه تصادفی سهمیه ای بود و از هر آسایشگاه به نسبت تعداد سالمندان مقیم، نمونه گیری تصادفی بعمل آمد. نمونه گیری برای سالمندان غیرمقیم مراکز سالمندی بصورت در دسترس و با در نظر گرفتن همتاسازی از نظر سن و جنسیت انجام پذیرفت. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های خودپنداره راجرز و پرسشنامه کیفیت زندگی سالمندان لیپاد استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نسخه 18 نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی آمار توصیفی شامل فراوانی، میانگین و انحراف معیار و آمار استباطی شامل کای اسکوئر- پیرسون، کلموگروف اسمیرنوف، آزمون تی مستقل، آزمون ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین خودپنداره سالمندان مقیم و غیرمقیم آسایشگاه های سالمندی شهر تهران به ترتیب 47/1 ± 25/8 و 63/1 ± 14/8 بود. این متغیر در این دو گروه تفاوت معناداری نداشت و میانگین کیفیت زندگی سالمندان مقیم و غیرمقیم آسایشگاه های سالمندی شهر تهران به ترتیب 80/9 ± 88/27 و 79/10 ± 81/31 بود. و متغیر کیفیت زندگی (000/0 = P) در این دو گروه تفاوت معنادار داشت. بین خودپنداره و کیفیت زندگی سالمندان مقیم (P برابر با 001/0) و غیرمقیم (P برابر با 014/0) سراهای سالمندی رابطه معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها جهت ایجاد تغیرات، پیشنهادهایی در ارتباط با آموزش به خانواده در مورد بازنگری در سپردن سالمندان به خانه های سالمندی و نیز بهبود کیفیت و افزایش امکانات محیطی و رفاهی خانه های سالمندان، مشابه نمودن محیط خانه های سالمندی به محیط خانواده افراد تا حد امکان و نیز ترغیب خانواده ها و دوستان فرد سالمند به سرکشی منظم به فرد، افزایش خدمات رفاهی و توانبخشی توسط مسئولین و توانمند سازی سالمندان می تواند سودمند باشد.
    کلیدواژگان: خودپنداره، کیفیت زندگی، سالمندان مقیم و غیرمقیم، آسایشگاه
  • نازنین کامرانی فراز، امیر لطافت کار، نورالله جاودانه صفحات 45-51
    مقدمه
    با ورود به دوره سالمندی، تغییراتی در عملکرد سیستم های اسکلتی – عضلانی، دهلیزی، حسی – پیکری و بینایی رخ می دهد که سیستم های فیزیولوژیک در گیر در تعادل هستند. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین مقاومتی در آب بر تعادل و خطر افتادن زنان سالمند سالم 75 -60 سال شهر تهران بود.
    روش کار
    مطالعه حاضر با توجه به اعمال مداخله از نوع نیمه تجربی می باشد. جامعه پژوهش را کلیه سالمندان زن 60-75 سال شهر تهران بود. نمونه های تحقیق را 24 زن سالمند تشکیل می دادد که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله در یک برنامه ورزشی 8 هفته ای تمرینات در آب (هفته ای سه جلسه) شرکت کردند و گروه شاهد نیز به برنامه های عادی روزانه خود ادامه دادند. برای محاسبه تعادل و خطر افتادن به ترتیب از آزمون شارپند رومبرگ و آزمون مقیاس تعادلی برگ استفاده شد. از تی تست مستقل و وابسته برای ارزیابی داده های قبل و بعد از دوره تمرینی به وسیله نسخه 19 نرم افزار SPSS، استفاده شد.
    یافته ها
    از طرفی نتایج، اختلاف معناداری را در میانگین کلی تعادل ایستا و پویا بعد از دوره تمرینی در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد، نشان داد (05/0 ≥ P). به طوری که میزان تعادل بعد اعمال برنامه تمرینی بهبود پیدا کرد و خطر زمین افتادن کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    بکارگیری برنامه ورزشی ترکیبی مقاومتی جامع در آب، به علت ماهیت کم خطر بودن با فراهم نمودن شرایطی برای به چالش کشیدن سیستم عصبی عضلانی، می تواند شیوه موثری در بهبود تعادل و متعاقب آن کاهش خطر افتادن دز زنان سالمند 75- 60 سال باشد.
    کلیدواژگان: زنان سالمند، تعادل ایستا، تعادل پویا، خطر افتادن
|
  • Vajihe Baghi, Sahar Dalvand, Mohammad Farajzadeh, Mahboubeh Nazari, Reza Ghanei Gheshlagh Pages 1-8
    Introduction
    Organ transplant is the only treatment for patients with organ failure that could increase their life expectancy and quality of life. Willingness to organ donation varies based on different customs and traditions, cultural and religious beliefs and the knowledge and attitude of people from different regions. The aim of this study was to evaluate the knowledge and attitude of the residents of Sanandaj towards organ donation.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 400 residents from the general population of Sanandaj city, Iran, who were selected through convenient sampling in 2016. Data were collected using the Dasgupta knowledge and attitude questionnaire. Data were analyzed using the PASW software through descriptive and inferential statistics. The significance level was set at 0.05 for all the statistical tests.
    Results
    The mean scores of knowledge and attitude were 9.96 ± 3.55 and 13.36 ± 3.71, respectively. Results showed that knowledge and attitude towards organ donation had a relation with the educational level, job and the source of information, in a way that the most desirable level of knowledge and attitude was observed among people with high school and college degrees, employees and those who received their information from different media. Respectively, the level of knowledge and attitude in people with high school to diploma degrees was 18.9 and 9 times more than others, with college degrees was 12.7 and 5 times and in employees was 3 and 2 times more than others. Also, the levels of knowledge and attitude among people who gained their information about organ donation from television and newspaper were respectively 6.5 and 2.4 times and 4.5 and 1.9 times more than others.
    Conclusions
    People of Sanandaj city had a fairly good knowledge and attitude regarding organ donation. Considering the cultural, religious and social characteristics of people, their knowledge and attitude towards organ donation could be improved by planning appropriate programs through different media.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Organ Donation
  • Esmaeil Mohammadnejad, Amir Tabatabaee Pages 9-15
    Introduction
    Headache is a common problem in patients with migraine. Therapeutic touch is a new strategy in nursing care by complementary medicine and alternative therapies to decrease pain in patients with migraine headaches. The present study aimed to examine the experiences of patients with migraine headaches from therapeutic touch by nurses.
    Methods
    In this qualitative study with content analysis, patients with migraine headaches were selected by the purposeful sampling method during 2015-2016. Sample size was dependent on data saturation with a total of 7 participants at the end. Data were collected using in-depth and open-ended interviews, and then were analyzed by the content analysis method.
    Results
    Results showed that experiences of the patients were extracted in 5 main themes including physical empowerment, a good experience, pain overcome, psychological empowerment, interaction with a nurse practitioner.
    Conclusions
    Due to the good experiences of the patients and increased interaction between patients and nurses, therapeutic touch therapy can be suggested for headache relief in patients with migraine.
    Keywords: Headaches, Migraine, Nurses, Therapeutic Touch, Content Analysis
  • Davood Nasiry, Mohsen Saber Moghadam-Ranjbar, Mahdi Haresabadi, Esmaeil Javadi-Kahriz Pages 15-23
    Introduction
    Nurses due to poor ergonomic conditions and postures are at risk of developing musculoskeletal disorders (MSDs) more than other jobs. This study aimed to carry out the ergonomic risk assessment of MSDs using the Quick Exposure Check (QEC) technique among the nurses working in educational hospitals of Sari city.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 400 nurses were selected from educational hospitals of Sari city using the stratified random sampling. Data were collected using the Nordic questionnaire of MSDs and quick exposure check technique (QEC). Data were analyzed using Chi-square, t-test and Pearson's correlation with the SPSS 18 software.
    Results
    The results showed that low back disorders (55.8%) were the most prevalent disorders among nurses. The results of the QEC technique showed a high and very high risk of exposure to MSDs in 84.8% of the nurses. A significant relationship was found between MSDs and total risk of QEC (P = 0.001). Also, there was a significant relationship between work experience, sex, age and body mass index with MSDs (P
    Conclusions
    In this study, the prevalence of MSDs was relatively high among the nurses and the most important reason was awkward postures during the work. So, any intervention for preventing MSDs should be focused on promoting the body posture during work and ergonomic interventions should be performed to reduce the risk level in the units with a higher risk.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Organ Donation
  • Akbar Ghanbari, Kian Nourozi Tabrizi, Asghar Dalvandi, Seyed Habibollah Kavari, Mahdi Noroozi Pages 24-31
    Introduction
    Non-adherence to treatment is known as a major problem in hemodialysis patients. Using appropriate educational methods, which with interpersonal communication try to meet the needs of the patient, may be helpful in this regard. The aim of this study was to examine the effect of using teach-back education on the treatment adherence of patients with end stage renal disease (ESRD).
    Methods
    This randomized clinical trial study was conducted on 90 hemodialysis patients with ESRD referred to Sina Hospital in Tehran, during 2015-2016. The patients were divided into two equal groups. In the intervention group, in addition to routine training, the teach-back method education was performed in four areas of hemodialysis, medication, fluid intake and diet for 45 min. In the control group, training was only as a routine training. Treatment adherence was evaluated in 3 steps including pre-test, post-test (7 days after the intervention), and fallow-up (30 days after the intervention), using the ESRD adherence questionnaire (ESRD-AQ). Age, sex, educational level and duration of hemodialysis were identified in both groups.
    Results
    The mean scores of treatment adherence in the intervention group in both post-test and follow-up were significantly higher than those of the control group (P=0.001), so that 28.8% and 22.1% of the changes related to treatment adherence were due to the intervention in the post-test and follow-up stages, respectively.
    Conclusions
    This study shows that the teach-back method education may lead to treatment adherence in four areas of hemodialysis, medication, fluid intake limitation and dietary restrictions. This education method is suitable in patients with low educational levels and different durations of hemodialysis.
    Keywords: Educational Methods, Teach Back, Adherence to Treatment, Hemodialysis Patients
  • Tayebeh Eghbali, Shayesteh Salehi Pages 32-37
    Introduction
    Hypertension is one of the most common diseases that lead to other diseases. Education of self-care behaviors is part of the management of hypertension disease. This study aimed to examine the effects of nursing intervention education on self-care behaviors in patients with hypertension.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 50 patients with high blood pressure referred to health centers of regions 1 and 2 in Kermanshah city during 2015-2016. To collect data, demographic and self-care measurement questionnaires were used. The questionnaires were completed by the patients before and six weeks after the face to face education. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics by the SPSS software version 20.
    Results
    The mean score of self-care before the intervention was 43.6 ± 6.8 which was increased to 66.4 ± 4.6 after the intervention (P
    Conclusions
    Education of nursing interventions seems to have a positive effect on self-care behaviors of the patients with hypertension. So, the program of training self-care behaviors used in this study is recommended to promote self-care behaviors in patients with high blood pressure.
    Keywords: Blood Pressure, Education, Self-Care, Nursing Intervention
  • Abolfazl Rahgoi, Kian Nourozi, Mehdi Rahgozar, Masoumeh Yadollahi Pages 38-44
    Introduction
    Self-concept is an important variable in the field of elderly, to which little attention has been paid. Also, quality of life is one of the most important factors of human development. The aim of this study was to determine and compare self-concept and quality of life between residential and non-residential elderlies of nursing homes in Tehran, Iran, in 2015.
    Methods
    This study was descriptive-analytical study. The population of this study consisted of all non-residential and residential elderly people (n = 434) living in nursing homes of Tehran. The participants were allocated into two equal groups (n = 217) of residential and non-residential elderlies using the accidental sampling method. Data were collected using the Rogers self-concept scale, elderly quality of life questionnaire (LIPAD), and demographic questionnaire. The data were analyzed using descriptive statistics (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistics (Chi-square test, Kolmogorov-Smirnov test and independent t-test) by the SPSS 18 software.
    Results
    Results showed that the mean values of self-concept for residential and non-residential elderlies were 8.25 ± 1.47 and 8.14 ± 1.63, respectively, which was not significantly different between the two groups. Also, the mean values of quality of life for residential and non-residential elderlies were 27.88 ± 9.80 and 31.81 ± 10.79, respectively, which was significantly different between the two groups (P = 0.000). The results showed that there was a significant relationship between self-concept and quality of life in residential elderly people (P = 0.001) and non-residential elderly people (P = 0.014).
    Conclusions
    According to the results of the present study, encouraging the elderlie's families to not send them to the nursing homes, improving and increasing the environmental facilities of the nursing homes, making the environment of these homes similar to their family homes, encouraging the elderlie's family or friends to regularly visit them, increasing the rehabilitation services and empowering the elderly can be helpful to improve the elderlie's quality of life.
    Keywords: Self-Concept, Quality of Life, Residential, Non-residential Elderlies
  • Nazanin Kamrani Faraz, Amir Letafat Kar, Noorollah Javdaneh Pages 45-51
    Introduction
    By entering old age, changes occur in the skeletal-muscular, vestibular, sensory-visual, and somatic systems when the physiological systems involved in balance. Thus, the aim of this study was to examine the effect of water resistance combined training on balance and fall risk in elderly women over 60 years in Tehran.
    Methods
    This study was a quasi-experimental study. The study population consisted of all elderly women over 60 years in Tehran. Twenty-four women were selected and randomly divided into the experimental and control groups. The training group followed an 8-week aquatic exercise program (three sessions per week) while the control group continued their daily routines. To measure the static balance, the Sharpened Romberg test and to measure the dynamic balance and fall risk the Berg Balance Scale were used. The data were analyzed using the dependent and independent t-test by the SPSS 19 software.
    Results
    The results showed a significant difference in total mean scores of static and dynamic balance after the training period in the intervention group than the control group (P ≤ 0.05); so that the balance after the training program improved and risk of falling was reduced.
    Conclusions
    According to the results of this study, water resistance combined training and a comprehensive fitness program in water due to the low risk nature and providing conditions to challenge the neuromuscular system can be helpful to improve balance and reduce the risk of fall in women aged 60-75 years.
    Keywords: Older Women, Static Balance, Dynamic Balance, Risk of Falling