فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/17
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سنا رضایی، زهرا دشت بزرگی صفحات 1-9
    مقدمه

    اختلال خوردن از عوامل نگران کننده سلامت و یکی از اختلال های آسیب شناسی روانشناختی است که تاثیر منفی زیادی بر عملکرد جسمانی و روانشناختی دارد. هدف این پژوهش بررسی نقش کمال گرایی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و کیفیت خواب در پیش بینی اختلال خوردن دانشجویان پرستاری می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آنان 210 دانشجو (29 مرد و 181 زن) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های کمال گرایی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، کیفیت خواب و اختلال خوردن بودند. داده ها با روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه همزمان و با استفاده از نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میانگین نمرات دانشجویان پرستاری در متغیرهای کمال گرایی مثبت 960/12±548/73، کمال گرایی منفی 715/10±629/58، راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان 240/9±529/67، راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان 213/7±605/41، کیفیت خواب 801/2±310/12 و اختلال خوردن 192/6±233/39 بود. همچنین کمال گرایی مثبت (263/0-=r) و راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان (541/0-=r) با اختلال خوردن دانشجویان پرستاری رابطه منفی و معنادار و کمال گرایی منفی (339/0=r) ، راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان (465/0=r) و کیفیت خواب نامطلوب (227/0=r) با اختلال خوردن دانشجویان پرستاری رابطه مثبت و معنادار داشتند. علاوه بر آن متغیرهای پیش بین به طور معناداری توانستند 54 درصد از تغییرات اختلال خوردن دانشجویان پرستاری را پیش بینی کنند (01/0>p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اهمیت کمال گرایی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و کیفیت خواب در پیش بینی اختلال خوردن دانشجویان پرستاری بود. بنابراین برای کاهش اختلال خوردن دانشجویان پرستاری باید به نشانه های متغیرهای پیش بین توجه کرد و بر اساس آنها برنامه های مناسبی طراحی و اجرا کرد.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، کیفیت خواب، اختلال خوردن، دانشجویان پرستاری
  • محمد فرج زاده، رضا قانعی قشلاق، سحر دالوند، سرکوت غوثی، منصور محمدزاده، هاله رشادی صفحات 10-17
    مقدمه

    دارو دادن و فرآیند صحیح تجویز آن یکی از اقدامات پایه پرستاری است که نیاز به استفاده از دانش، تکنیک و مهارت لازم را دارد. یکی از شایع ترین خطاهای پزشکی و پرستاری خطای دارویی است. این مطالعه با هدف بررسی میزان خطاهای دارویی در پرستاران بیمارستان امام خمینی سقز و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه که در سال 1396 و به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد 210 نفر از پرستاران بیمارستان امام خمینی سقز با روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه خطای تجویز دارو در شش ماه گذشته و پرسشنامه عوامل موثر در بروز خطاهای دارویی از دیدگاه پرستاران استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 16 و آزمون های آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، کای اسکوئر و آزمون دقیق فیشر انجام شد. 05/0 = P به عنوان سطح معناداری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که 104 نفر (6/49%) از پرستاران در شش ماه گذشته حداقل یک اشتباه دارویی داشته اند و شایع ترین نوع اشتباهات دارویی آن ها به سرعت انفوزیون مربوط می شد. نتایج پژوهش نشان داد که در بین ابعاد موثر بر خطاهای دارویی از دیدگاه پرستاران بیش ترین نمره به خطاهای مربوط به بیمار و شرایط بخش، شرایط فردی و روانی پرستاران و خطاهای مربوط به دارو و پزشکان مربوط می شد. هم چنین نتایج پژوهش نشان دادند که میزان اشتباهات دارویی با متغیر سابقه کار و تعداد ساعت اضافه کاری (001/0 > P) و نوع شیفت کاری (024/0 = P) ارتباط معنادار دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن فراوانی خطاهای دارویی بویژه در پرستاران نوبت کاری و هم چنین دخیل بودن خطاهای مربوط به بیمار و شرایط بخش و هم چنین شرایط فردی و روانی در بروز این خطاها، لازم است مدیریت بیمارستان ها نسبت به فراهم کردن استانداردهای لازم مانند تناسب نسبت پرستار به بیمار و آموزش های مداوم در مورد نحوه انفوزیون داروها اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: خطاهای دارویی، پرستار، عوامل مرتبط
  • سپیده ناصری، آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 18-26
    مقدمه

    ترانس سکشوالیسم یک اختلال هویت جنسی است که در آن افراد به طور قطع و یقین باور دارند که جنسیت روانی آن ها با جنس آناتومی آنها در تضاد است. آنها میل شدیدی به شبیه بودن به جنس مخالف خود دارند و دوست دارند از سوی جامعه به همان جنسی که خود را متعلق به آن می دانند پذیرفته شوند. برای رسیدن به این باور دست به عمل های جراحی تغییر جنسیت می زنند. این پژوهش با هدف مقایسه امید و خودپنداره بدنی در افراد ترانس سکچوال مرد به زن و زن به مرد با و بدون عمل جراحی تغییر جنسیت انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه امید به زندگی و خود پنداره بدنی افراد ترانس سکشوال با و بدون عمل جراحی تغییر جنسیت انجام شده است که به این منظور افراد گروه نمونه 25 نفر بدون عمل جراحی و 25 نفر با عمل جراحی تغییر جنسیت از طریق نمونه گیری تصادفی ساده و گلوله برفی در سال 1395 در مرکز عمل جراحی تغییر جنسیت دی کلینیک واقع در بلوار میرداماد در شهر تهران انتخاب شدند که از این تعداد 25 نفر عمل نکرده، 14 نفر مرد و 11 نفر زن بودند و از 25 نفر گروه عمل کرده، 12 نفر مرد و 13 نفر زن بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ی امید به زندگی اسنایدر و پرسش نامه ی خود پنداره بدنی کش بوده است، داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و همچنین آمار استنباطی نظیر تحلیل واریانس چند متغیره (مانووا) و با نرم افزار spss نسخه 21 تحلیل شدند.

    یافته ها

    با توجه به دو زیر مقیاس اراده و انگیزه امید به زندگی نشان داده شد که بین زیر مقیاس اراده در افراد ترانس سکچوال با و بدون عمل جراحی تغییر جنسیت تفاوتی وجود ندارد (137/0= P 288/2=(48 و 1) F) اما در زیر مقیاس انگیزه تفاوت معنادار است (029/0= P 071/5 =(48 و 1) F). و با توجه به زیر مقیاس های خود پنداره بدنی، در ابعاد ظاهری (095/0= P 909/2= (48 و 1) F) و تناسبی (235/0P= 446/1 = (48 و 1) F) در افراد ترانس سکچوال با و بدون عمل جراحی تغییر جنسیت تفاوت معنادار نیست ولیکن در بعد سلامتی تفاوت معنادار است (004/0= P 325/9 =(48 و 1) F) در سطح 05/0= α.

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج نشان داده که بین خود پنداره بدنی و امید به زندگی افراد ترانس سکشوال با و بدون عمل جراحی تغییر جنسیت تفاوت معنادار وجود دارد. افرادی که دچار اختلال هویت جنسی بودند و عمل جراحی تغییر جنسیت را انجام دادند خود پنداره بدنی محسوس و واضح تری نسبت به قبل از عمل دارند و همچنین امید به زندگی در آن ها نسبت به قبل از عمل افزایش یافته است.

    کلیدواژگان: امید، خود پنداره بدنی، ترانس سکچوال، تغییر جنسیت
  • محمد امین صفری، عبدالصالح زر صفحات 27-35
    مقدمه

    فعالیت های بدنی از قبیل فعالیت های ورزشی گروهی و فعالیت فوق برنامه در مدارس می توانند موجبات رشد و سلامت اجتماعی را فراهم آورد. هدف این پژوهش مقایسه خودکارآمدی و رضایت از زندگی در دانش آموزان فعال و غیرفعال بود.

    روش کار

    کلیه دانش آموزان پسر مقطع دوره اول و دوره دوم دبیرستان های شهرستان اقلید در سال تحصیلی 1396-1395 جامعه آماری این پژوهش توصیفی (علی- مقایسه ای) را تشکیل می دادند که از بین آنها 230 نفر (117 نفر فعال و 113 نفر غیر فعال) به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه های ابعاد خودکارآمدی موریس (2001) ، خودکارآمدی خلاق کارووسکی (2010) و رضایت از زندگی هیوبنر (2001) استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون های t مستقل و u مان-ویتنی استفاده شد و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که خودکارآمدی تحصیلی (0001/0 = P) ، اجتماعی (007/0 = P) ،، عاطفی (001/0 = P) ، و خلاق (033/0 = P) ، و نیز رضایت از زندگی (0001/0 = P) ، بین دانش آموزان فعال و غیرفعال تفاوت معناداری دارد و در دانش آموزان فعال بیشتر از دانش آموزان غیر فعال است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق می توان گفت با توجه به نقش و اهمیت فعالیت های ورزشی خصوصا فعالیت های ورزشی گروهی در رشد اجتماعی دانش آموزان، آموزش و پرورش می تواند با ایجاد زمینه های انجام فعالیت های ورزشی گروهی در باشگاه های ورزشی، زمینه رشد اجتماعی هرچه بیشتر افراد و رشد ویژگی های شخصیتی آن ها را مهیا کند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، رضایت از زندگی، دانش آموزان
  • لیلا جعفری پورزارع، حمیدرضا خانکه، کیان نوروزی تبریزی، اکبر بیگلریان، سعید فرزانه فر صفحات 36-43
    مقدمه

    اضطراب یکی از شایعترین اختلالات روانشناختی در بیماران مبتلا به سرطان می باشد که توجه به آن در پرستاری بسیار حائز اهمیت است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر تور آشناسازی چند رسانه ای بر اضطراب بیماران مبتلا به سرطان تیروئید کاندیدید تراپی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران در سال 1396 می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع شبه تجربی با گروه شاهد بود. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به سرطان تیروئید تحت ید تراپی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران در نیمه اول سال 1396 بود. از طریق روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و بر اساس معیارهای ورود 50 نفر انتخاب و به صورت تصادفی با استفاده از بلوک تصادفی شده در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. برای گروه مداخله تور آشناسازی چند رسانه ای از طریق فیلم ویدئویی و پمفلت به مدت 21 دقیقه و 8 ثانیه انجام شد. نمونه ها قبل و بعد از مداخله، پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر را تکمیل کردند. داده ها با نسخه 19 نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، دقیق فیشر، تی مستقل و زوجی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین دو گروه مداخله و شاهد از نظر توزیع متغیرهای زمینه ای تفاوتی وجود نداشت. میانگین میزان اضطراب قبل از مداخله درگروه مداخله (92/6 ± 7/96) و در گروه شاهد (66/3 ± 5/97) بود که بعد از مداخله در گروه مداخله به (84/8 ± 00/74) و در گروه شاهد به (6/4 ± 3/96) رسید و این اختلاف در گروه مداخله معنی دار بود (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده می توان ذکر نمود که تور آشناسازی چندرسانه ای در کاهش میزان اضطراب بیماران مبتلا به سرطان تیروئید کاندیدید تراپی موثر است. بنابراین می توان روش به کار گرفته شده در پژوهش حاضر را به عنوان یک روش ساده، غیر تهاجمی، کم هزینه و موثر در کاهش اضطراب بیماران مبتلا به سرطان تیروئید کاندیدید تراپی را به پرستاران پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: تور آشناسازی چند رسانه ای، اضطراب، سرطان تیروئید، ید تراپی
  • سید ولی کاظمی رضایی، جعفر حسنی، سید علی کاظمی رضایی صفحات 44-52
    مقدمه

    با توجه به شیوع نسبتا بالای اختلال وسواس و مزمن و هزینه بر بودن آن، لزوم تشخیص و درمان به موقع آن امری ضروری است که طی چند دهه اخیر مطالعات زیادی جهت شناسایی عوامل روانشناختی دخیل در شروع و تداوم این اختلال انجام شده است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه کمال گرایی و راهبردهای کنترل فکر در بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی و افراد بهنجار صورت گرفت.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در سال 1396 بودند که 30 نفر (19 زن و 11 مرد) مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی با 30 نفر از افراد بهنجار براساس نمونه گیری در دسترس و با در نظر گرفتن همتاسازی از نظر سن، جنسیت، تحصیلات و تاهل انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه کمال گرایی چند بعدی تهران و پرسشنامه کنترل فکر (ولز و دیویس، 1994) استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل تحلیل واریانس چند متغیره در نرم افزاز SPSS نسخه 20 در سطح معناداری (05/0 > P) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد که بین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی و افراد بهنجار در متغیرکمال گرایی و راهبردهای کنترل فکر تفاوت معناداری وجود دارد؛ بدین صورت که میانگین نمرات افراد دارای اختلال وسواس فکری- عملی در مولفه های کمالگرایی خودمدار، دیگرمدار و جامعه مدار، بیشتر از گروه بهنجار بود (001/0 > P). همچنین در راهبردهای کنترل فکر در خرده مقیاس های توجه برگردانی، نگرانی، کنترل اجتماعی، تنبیه و ارزیابی مجدد، به طور معناداری بالاتر از گروه بهنجار بود (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که کمال گرایی و راهبردهای کنترل فکر دو سازه شناختی هستند که ممکن است بر علائم اختلال وسواس فکری- عملی تاثیر گذاشته و موجب تشدید و تداوم این اختلال شوند و از این رو در مداخلات درمانی، تمرکز بر تعدیل کمال گرایی و جایگزین کردن راهبردهای مقابله ای سازگارانه به جای راهبردهای ناسازگارانه می تواند به کنترل علائم وسواسی کمک کند.

    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکری- عملی، کمال گرایی، راهبردهای کنترل فکر
|
  • Sana Rezaei, Zahra Dashtbozorgi Pages 1-9
    Introduction

    Eating disorder is a one of the worst health factors and one of the psychological pathology disorders that has a significant negative effect on physical and psychological functioning. The aim of this research was investigate the role of perfectionism, cognitive emotion regulation strategies and sleep quality in predicting nursing students’ eating disorder.

    Methods

    This study was a cross-sectional from type of correlation. The research population included the nursing students’ of Islamic Azad University of Ahvaz branch in 2017-18 academic years that from them 210 students (29 male and 181 female) were selected by stratified randomly sampling method. The research instruments included the questionnaires of perfectionism, cognitive emotion regulation strategies, sleep quality and eating disorder. Data analyzed by Pearson correlation and multiple regression with enter model methods and with using SPSS-21 software.

    Results

    The findings showed the mean score of nursing students in variables of positive perfectionism was 73/548±12/960, negative perfectionism was 58/629±10/715, positive cognitive emotion regulation strategies was 67/529±9/240, negative cognitive emotion regulation strategies was 41/605±7/213, sleep quality was 12/310±2/801 and eating disorder was 39/233±6/192. Also, positive perfectionism (r=-0/263) and positive cognitive emotion regulation strategies (r=-0/541) has a negative and significant relationship with nursing students’ eating disorder and negative perfectionism (r=0/339), negative cognitive emotion regulation strategies (r=0/465) and undesirable sleep quality (r=0/227) has a positive and significant relationship with nursing students’ eating disorder. In addition, the predictive variables significantly could predict 54 percent of variance of nursing students’ eating disorder (p<0/01).

    Conclusions

    The results indicate the importance of perfectionism, cognitive emotion regulation strategies and sleep quality in predicting nursing students’ eating disorder. Therefore, in order to reduce nursing students’ eating disorder should pay attention to signs of predictive variables and based on designed and implemented appropriate programs

    Keywords: Perfectionism, Cognitive Emotion Regulation Strategies, Sleep Quality, Eating Disorder, Nursing Students
  • Mohammad Farajzadeh, Reza Ghanei, Sahar Dalvand, Sarkawt Sarkawt Ghawsi, Mansour Mohammadzadeh, Haleh Reshadi Pages 10-17
    Introduction

    Medicine and its proper administration are one of the basic steps in nursing that requires use of knowledge, techniques, and skills. One of the most common medical errors is medication errors. The present study was conducted in order to assess medication errors and its relevant factors in nurses of Imam Khomeini Hospital of Saghez.

    Methods

    This descriptive analytical study was conducted on 210 nurses of Imam Khomeini Hospital of Saghez in 2018 using the census sampling method. Demographic form, the medication error and the Factor affecting medication error questionnaires were used in order to collect the data. Data were analyzed using the SPSS 16 software, descriptive statistics, T test, Chi-square and Fischer’s exact test when appropriate. P < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The results showed that 104 nurses had medication errors in the last six months and the rate of infusion was the most common medication errors among nurses. The amount of medication error had a correlation with work experience, overtime work, and the type of work shift. The results also showed that among dimensions affecting medication error, patient and condition of the ward, personal and psychological conditions, medicine and doctors gained the highest score.

    Conclusions

    According to the high prevalence of medication errors among nurses, and also involvement of dimensions affecting medication errors, such as patient and condition of the ward, and personal and psychological conditions, it is needed for managers to provide standard conditions, such as proportion of nurses to patients ratio and continues educations

    Keywords: Medication Errors, Nurse, Related Factors
  • Spepideh Naseri, Anahita Khodabakhshi, Koolaee Pages 18-26
    Introduction

    Transsexuals is a gender identity disorder in which the individuals believe that their psychological gender is contrasting to the anatomic one. They have strong desire to be like the opposite sex and they like to be accepted from the society as sex that self-belong to it. The aim of present study was the Comparison of Hope inventory And Body image of Transsexual Individuals, with and without Reassignment Surgery.

    Methods

    The present research done with the aim of comparison of hope inventory and body image of transsexual individuals with and without reassignment surgery that for this purpose sample people, 25 without reassignment surgery and 25 with reassignment surgery were selected through simple randomly sampling method and snowball method in during year 2016 in center of Dey clinic reassignment surgery in Mirdamad boulevard in Tehran that of these 25 people without reassignment surgery were 14 man and 11 woman and of 25 people with reassignment surgery were 12 man and 13 woman. Data collection tools was Snyder hope inventory and Kash body image questionnaires. Data were analyzed by descriptive and inferential statistical tests as manual multivariate analysis of multivariate analysis and utilized by with SPSS software version 21.

    Results

    Concerning two sub scales of hope inventory will and motivation indicated that there is no difference between sub scale of will in transsexual individuals with and without reassignment surgery (F=2/288 P=0/137). But there is difference in sub scale of motivation (F= 5/071 P= 0/029) and concerning sub scale of body image in apparent (F=2/909 P= 0/095) and proportional (F= 1/446 P= 0/235) dimensions. There is no difference in transsexual individuals with and without reassignment surgery but there is difference in health dimension (F= 9/325 P= 0/004).

    Conclusions

    Generally results indicated that there is difference between body image and hope inventory in transsexual individuals with and without reassignment surgery, persons suffered gender identity disorder and done reassignment surgery have clearer body image and also increased their hope inventory than before reassignment surgery.

    Keywords: Hope inventory, Body image, Transsexual, Reassignment Surgery
  • Mohammad Amin Safari, Abdossaleh Zar Pages 27-35
    Introduction

    Physical activity, such as group sports activities and extracurricular activities at schools, could increase social well-being. The aim of this study was to compare self-efficacy and life satisfaction in active and inactive students.

    Methods

    The statistical population of the study consisted of first and second grade males from Euclid city high schools. Out of 230 students (117 active and 113 disabled) with a mean age of 14.88 ± 1.27, stratified random sampling was used to select a statistical sample. Data were collected by Muris Self-Efficacy Dimensions Questionnaire (2001), Karwowski Self-efficacy (2010), and Hyv Bnr Life Satisfaction (2001). Data was analyzed using the SPSS software version 22 with independent t-test and Mann-Whitney U test. Also a significant level of P ≤ 0.05 was considered.

    Results

    The findings of this study showed significant difference in educational self-efficacy (p = 0.0001), social (P = 0.007), emotional (P = 0.001), and creative variables (P = 0.033) and life satisfaction (P = 0.0001) between active and inactive students.

    Conclusions

    According to the results of this research, it could be said that, considering the role and importance of sports activities, especially group sports activities, in social development of students, education can be achieved by creating group sports activities at sports clubs under the supervision of education. This could allow growth of individuals and the growth of their personality traits.

    Keywords: Self-Efficacy, Life Satisfaction, Students
  • Seyyedeh Leila Jafari Pourzare, Hamid Reza Khankeh, Kian Nourozi Tabrizi, Akbar Biglarian, Saeid Farzaneh Far Pages 36-43
    Introduction

    Anxiety is one of the most common psychiatric disorders in patients with cancer, and is very important in nursing. This study aimed at determining multimedia orientation tour on anxiety of patients with thyroid cancer receiving iodine therapy at Imam Khomeini Hospital complex of Tehran, during year 2017.

    Methods

    This study was quasi-experimental, in which a pretest-posttest plan with a control group was used. All of the patients with thyroid cancer on iodine therapy, who referred to Imam Khomeini Hospital complex of Tehran in the first six months of 2017, were the statistical research community. Fifty patients were selected based on the inclusion criteria and purposive sampling method and randomly divided to two groups of experimental and control by using a table of random numbers. For the intervention group, the multimedia orientation tour was done through pamphlets and a video for 20 minutes. Patients filled Beck Spielberger's State Trait Anxiety Inventory (STAI) before and after the intervention. The SPSS statistical software SPSS 19 was used and chi-square, Fisher's exact test, and independent t-test and paired T were performed.

    Results

    Results showed no difference between the two groups of intervention and control regarding demographic characteristics. The mean anxiety score was 96.7 ± 6.92 in the intervention group, and 97.5 ± 3.66 in the control group before the intervention, which respectively reached 74.00 ± 8.84 and 96.3 ± 4.3 after implementation of the intervention, and this difference was significant in the intervention group (P ≤ 0.001).

    Conclusions

    According to the results, it could be said that the multimedia orientation tour is effective in reducing anxiety in patients with thyroid cancer on iodine therapy. Therefore, it can be applied as a simple, non-invasive, low-cost and effective tool for reducing anxiety in patients with thyroid cancer on iodine therapy

    Keywords: Multimedia Orientation Tour, Anxiety, Thyroid Cancer, Iodine Therapy
  • Seyed Vali Kazemi Rezai, Jafar Hasani, Seyed Ali Kazemi Rezai Pages 44-52
    Introduction

    Regarding the relatively high prevalence of obsessive-compulsive disorder and its cost-effectiveness, it is imperative that diagnosis and timely treatment are urgently needed. Over the past few decades, many studies have been conducted to identify psychological factors involved in the onset and continuation of this disorder. The current study aimed at comparing perfectionism and thought control strategies in patients with obsessive-compulsive disorder and normal individuals.

    Methods

    The research method was causal-comparative. The statistical population of the study included all obsessive-compulsive disorder patients referring to Tehran's health centers, during year 2017. Thirty patients (19 females and 11 males) with obsessive-compulsive disorder and 30 normal subjects were selected based on available sampling and matched according to age, gender, education, and marital status. To collect data, Tehran multi-dimensional perfectionism questionnaire and thought control questionnaire (Wells and Davis, 1994) were used. Data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods, including multivariate analysis of variance analysis of the SPSS software version 20 at significance level of P < 0.05.

    Results

    The results of multivariate analysis of variance showed that there was a significant difference between people with obsessive-compulsive disorder and normal individuals in the variables of perfectionism and thought control strategies, so that the mean scores of people with obsessive-compulsive disorder in self-centered perfectionism components, other and community-orientation was more than the normal group (P < 0.001). Also, in thought control strategies, attention deficit, attention, social control, punishment, and re-evaluation were significantly higher than the normal group (P < 0.001).

    Conclusions

    Based on the findings of this study, perfectionism and thought control strategies are two cognitive factors that may affect the symptoms of obsessive-compulsive disorder and exacerbate and persist the disorder, and therefore should be the focus of therapeutic interventions. Adjusting perfectionism and replacing adaptive coping strategies instead of maladaptive strategies can help control obsessive symptoms

    Keywords: Obsessive-compulsive Disorder, Perfectionism, Thought Control Strategies