فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 121، تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فائقه تیموری، نور امیرمظفری ثابت* صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    اسینتوباکترها، باکتری های گرم منفی هوازی هستند که به طور فراگیر در خاک و آب توزیع شده اند. این باکتری ها، از کشت پوست، غشاهای مخاطی، ترشحات و محیط بیمارستان جداسازی می گردند. اسینتو باکتر بومانی، گونه ای است که با شیوع بیش تری جداسازی می شود. سوش های اسینتو باکتر اغلب در برابر عوامل ضد میکروبی مقاوم هستند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت میدانی، مشاهده و آزمون صورت گرفت. نمونه ها در مرداد ماه 1394 از محیط خاک گلدان و در مهر ماه 1394 از آب رودخانه صادقیه تهران جدا شدند و داخل ظرف حاوی یخ به آزمایشگاه منتقل گردیدند. به وسیله روش های بیوشیمیایی (TSI،SIM،OF و آزمایش گرم)، 50 نمونه اسینتوباکتر بومانی جداسازی شد. در آبان ماه 1394 ،100 نمونه ی بالینی به روش بیوشیمیایی از بیمارستان امام خمینی جداسازی و داخل پلیت محیط کشت مولر هینتون آگار به آزمایشگاه منتقل شد. آزمون آنتی بیوگرام برای 150 نمونه اسینتوباکتر بومانی انجام شد. تشکیل بیوفیلم نمونه های محیطی و بالینی اسینتو باکتر بومانی به روش کشت در پلیت و کونگورد آگار بررسی گردید.
    یافته ها
    در نمونه های بالینی و خاک، بیش ترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به ایمی پنم وبرابر با 92 درصد بود و نمونه های آب 9/99 درصد به ایمی پنم مقاوم بودند. تشکیل بیوفیلم با روش کونگورد آگار در نمونه های آب 44 درصد، خاک 40 درصد و بالینی 1 درصد بود. روش کشت در پلیت بیوفیلم همه جدایه ها منفی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقاومت اسینتوباکتر بومانی به آنتی بیوتیک ها و عدم تشکیل بیوفیلم در جدایه های محیطی و بالینی، این نتیجه حاصل شد که مقاومت آنتی بیوتیکی و تشکیل بیوفیلم در اسینتوباکتر بومانی به هم ارتباط ندارند.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، بیوفیلم، مقاومت دارویی، ایمی پنم
  • محبت جمهیری، زینب حفیظی بارجین، مجتبی قبادی، علی مرادی، فاطمه صفری صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    استرس اکسیداتیو نقش مهمی در پاتوژنز هیپرتروفی قلبی ناشی از هیپرتانسیون دارد. گیاهان منبع غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. تیمول یک فنل مونوترپن طبیعی است که در برخی گیاهان به وفور یافت می شود و اثرات بیولوژیک متعددی را نشان می دهد. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر تیمول بر فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان کاتالاز، سطح مالون دی آلدئید (MDA) و میزان فعالیت خنثی سازی رادیکالDPPH )2 2-دی فنیل 1-پیکریل-هیدرازیل) به دنبال هیپرتروفی بطن چپ در موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، حیوانات به موش های هیپرتروف شده بدون درمان(گروه H) و موش های هیپرتروف پیش درمان شده با تیمول با دوزهای روزانه 25 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند(به ترتیب گروه های Thy25+H و Thy50+H). حیوانات دست نخورده به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند(Ctl). به منظور القای هیپرتروفی بطن چپ، حیوانات تحت تنگی آئورت شکمی قرار گرفتند. فعالیت سرمی کاتالاز، سطح MDA و میزان فعالیت خنثی سازی رادیکال DPPH طبق روش های بیوشیمایی تعیین گردید.
    یافته ها
    فعالیت کاتالاز در گروه های Thy25+H و Thy50+H، به طور قابل توجهی در سرم افزایش یافت vs. H)01/0(p<. علاوه بر این، سطح MDA سرمی در گروه های Thy25+H و Thy50+H در مقایسه با گروه H به طور معنی داری کاهش یافت(به ترتیب05/0 p<و 001/0p<). میزان خنثی سازی رادیکال آزادDPPH نیز در گروه های Thy25+H و Thy50+H نسبت به گروه H افزایش معنی داری را نشان داد(به ترتیب05/0 p<و 001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که تیمول به عنوان یک آنتی اکسیدان سبب به وجود آمدن اثرات کاردیوپروتکتیو می شود و هم چنین با افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی از هیپرتروفی بطن چپ جلوگیری می نماید.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، تیمول، کاتالاز، مالون دی آلدئید، هیپرتروفی میوکارد، DPPH
  • شادی حقیقت، رسول زحمتکش رودسری*، رضا رنجبر صفحات 20-28
    زمینه و هدف
    اسکیزوفرنی یک اختلال رایج روانی با وراثت پذیری بالا و فنوتیپ متغیر می باشد که در خانواده بیماری های دو قطبی عصبی قرار می گیرد. ژن های متفاوتی با بروز بیماری فوق ارتباط دارند که از بین این ژن ها، ژن DAOA نقش قابل توجهی دارد. ژن DAOA بر روی بازوی بلند کروموزوم 13 قرار داشته و پروتئینی که به نام دی آمینو اسید اکسیداز نامیده می شود را تولید می نماید که فعال کننده رسپتور N-متیل D- اسپارتات(NMDA) در مغز می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن DAOA با ریسک ابتلا به بیماری اسکیزوفرنی در جمعیت ایران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 100 بیمار دارای اسکیزوفرنی و 100 فرد سالم بررسی شدند. پس از استخراج DNA ژنومی از نمونه های خون، فراوانی ژنوتیپ ها و آلل ها در بیماران و افراد کنترل به روش PCR-RFLP تعیین شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Med Calc(نسخه 12) انجام گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های GG،TG،TT در بیماران به ترتیب 40، 42 و 18 درصد و در افراد سالم به ترتیب 41، 45 و 14 درصد بود. تحلیل آماری نشان داد که ارتباط معنا داری بین پلی مورفیسم ژن DAOA با بیماری اسکیزوفرنی در افراد زیر 40 سال وجود دارد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، ژن DAOA در جمعیت ایران با بیماری اسکیزوفرنی ارتباط معناداری دارد.
    کلیدواژگان: NMDA، اسکیزوفرنی، دی آمینواسید اکسیداز، DAOA
  • فواد عسجدی، حمید محبی، ابراهیم میرزاجانی، عظیمه ایزدی* صفحات 29-39
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر افزودن BCAA و پروتئین وی به نوشیدنی کربوهیدراتی بر شاخص های آسیب عضلانی پس از فعالیت مقاومتی برون گرا بود.
    مواد و روش ها
    24 مرد سالم غیر ورزشکار به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی به سه گروه 8 نفره شامل: گروه 1) مکمل اسیدهای آمینه شاخه دار(1/0 گرم بر کیلوگرم) + گلوکز(1/0 گرم بر کیلوگرم)، گروه 2) مکمل پروتئین وی(1/0 گرم بر کیلوگرم) + گلوکز(1/0 گرم بر کیلوگرم) و گروه 3) دارونما- مالتودکسترین (2/0 گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. آزمودنی ها در هر گروه،30 دقیقه قبل از انجام فعالیت عضلانی مورد نظر، 300 سی سی نوشیدنی مخصوص خود را به صورت دوسوکور مصرف نمودند. اندازه گیری سطوح آنزیم های کراتین کیناز (CK) ولاکتات دهیدروژناز LDH)) سرم و درد عضلانی در زمان های پیش از آزمون و 24، 48 و 72 ساعت پس از آزمون انجام شد. برای بررسی نتایج، از روش تجزیه و تحلیل واریانس (آنووا) با اندازه گیری مکرر و در صورت معنادار شدن از آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. 24
    یافته ها
    24 ساعت پس از آزمون، سطوح CK و LDH و درد عضلانی در هر دو گروه مکمل نسبت به دارونما تفاوت معنی دار داشت (به ترتیب، 015/0، 001/0 و 001/0)؛ هم چنین، 48 ساعت پس از آزمون، سطوح CK و LDH در هر دو گروه مکمل نسبت به گروه دارونما تغییرات معنی داری داشت (به ترتیب، 001/0 و 015/0).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که هم مکمل اسیدهای آمینه ی شاخه دار و هم مکمل پروتئین وی می توانند به خوبی آسیب عضلانی و احساس درد ایجاد شده پس از تمرین مقاومتی را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: پروتئین وی، اسید آمینه ی شاخه دار، آسیب عضلانی، فعالیت مقاومتی
  • شاهین فاتح*، علیرضا محمدی، مانیا بیرانوند صفحات 40-45
    مقدمه
    بیماری کیست هیداتیک یکی از مهم ترین بیماری های عفونی مشترک بین انسان و حیوان است که در کشورهای ناحیه مدیترانه از جمله ایران اندمیک می باشد. درگیری ناحیه لگن از جمله رحم بسیار نادر است.
    گزارش مورد: بیمار خانم 26 ساله با شکایت پارزی اندام، عدم تعادل پیش رونده و سردرد با تشخیص کیست هیداتیک مغز، جراحی شد. یک سال بعد با درد و تورم خفیف در ناحیه ی مچ دست با همان تشخیص مجدد جراحی شد. سه سال بعد، بعد از مشاهده دو ضایعه ی کیستیک در ناحیه سوپراپوبیک با سونوگرافی با تشخیص کیست هیداتیک رحم، تحت جراحی قرار گرفت. در تمام موارد تشخیص با پاتولوژی تائید شد.
    بحث: پی گیری بیماران با استفاده از روش های رادیولوژیک و سرولوژیک ضروری است.
    نتیجه گیری
    بیماران با هر گونه تظاهر بالینی در نواحی اندمیک به خصوص در صورت وجود سابقه قبلی هیداتیدوز باید از نظر ابتلا به کیست هیداتیک بررسی شوند.
    کلیدواژگان: نقاط مختلف بدن، کیست هیداتیک، عود بیماری
  • رخساره معمار، مریم استاد شریف، احمد چیت ساز، مژگان اسدیان قهفرخی، مهدی کاظمی، سید مرتضی جوادی راد * صفحات 46-54
    زمینه و هدف
    ویتامین دی با تاثیرات محافظت عصب در بیماری پارکینسون شناخته می شود و رابطه بین چند شکلی های ژن VDR و فاکتورهای سن آغاز و خطر بروز بیماری و هم چنین رابطه بین ژنوتیپ های FokI ژنVDR و PD مشخص شده است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین تاثیر ژنوتیپ های جایگاه های FokI، TaqI، BsmI و ApaI بر سطح فاکتورهای سرمی مرتبط با متابولیسم ویتامین دی در جمعیت استان اصفهان است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مورد - شاهدی بین 125 بیمار پارکینسونی و افراد شاهد متناظر و بر اساس معیارهای بانک مغز بیماری پارکینسون بریتانیا انجام شد. پس از دریافت فرم رضایت، سطوح سرمی مورد نظر اندازه گیری شد. هم چنین جداسازی ماده ژنتیکی از طریق روش میلر و وجود چند شکلی های مذکور با آنالیز مکرر PCR–RFLP انجام و تایید گردید.
    یافته ها
    مقایسه فاکتورهای سرمی بین افراد سالم و بیماران مبتلا به پارکینسون نشان داد که یک کاهش معنی دار در سطح سرمی کلسیم، ALP و PTH وجود دارد(01/0p<). هیچ کدام از سطوح سرمی ویتامینD و فسفات بین بیماران و افراد شاهد اختلاف معنی داری را نشان نمی دادند. مقایسه غلظت فاکتورهای سرمی کلسیم و PTH بر اساس ژنوتیپ های حامل آلل های FokI-F، ApaI-A و هم چنین آلل BsmI-b، حاکی از کاهش غلظت این فاکتورها با مقادیرp کم تر از 01/0 را بین بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتیجه این مطالعه نشان داد که وجود هر یک از این دو آلل مغلوب باعث می شود که سطح سرمی کلسیم و PTH بین بیماران مبتلا به پارکینسون و افراد سالم تفاوت معنی داری را نشان دهد.
    کلیدواژگان: چندشکلی تک نوکلئوتیدی، کلسیم، پاراتیروئید هورمون
  • پریا نیک پی، طاهره نظری، شادی خلیلی، احمد ابراهیمی* صفحات 55-65
    زمینه و هدف
    فیبروئیدهای رحمی، تومورهای خوش خیم رحمی هستند که از سلول های عضلات صاف میومتر منشاء می گیرند. عوامل ژنتیکی نقش اصلی را در پیشرفت این بیماری ایفا می کنند. یکی از مهم ترین ژن هایی که در مکانیسم تشکیل میوم نقش دارد، ژن گیرنده ی فاکتور رشد اپیدرمال(EGFR) است که در روند رشد سلولی، تمایز، تکثیر و میتوژنزیس نقش اساسی را ایفا می کند. هدف از این مطالعه، بررسی جهش های شایع ژن EGFR در زنان ایرانی مبتلا به فیبروئیدهای رحمی می باشد. در این آزمون جهش های رایج اگزون 21 و 19 در ژن EGFR مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 80 زن مبتلا به میوم و 80 زن سالم به عنوان شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. برای بررسی جهش حذف اگزون 19 rs121913438)) از روش Tetra ARMS/PCR و برای بررسی جهش نقطه ای اگزون 21 (rs121434568) از روش ARMS/PCR استفاده شد و نتایج آزمایشات با استفاده از آزمون χ 2تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    مقایسه فراوانی ژنوتیپ های اگزون 21 (TT، TG، GG) و اگزون 19 (WW، WD، DD) در دو گروه بیماران و شاهد به کمک آزمون آماری به ترتیب نشان دهنده ی وجود اختلاف معنی دار((16)- e 320/1= p) و ((13)- e 053/3= p) درفراوانی ژنوتیپ های مختلف بین بیماران وگروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاکی از وجود ارتباط معنی دار بین جهش های اگزون 19 و اگزون 21 ژن EGFR و استعداد ابتلا به میوم در جمعیت مورد مطالعه می باشد.
    کلیدواژگان: ژن EGFR، جهش های شایع، فیبروئیدهای رحمی
|
  • Faegheh Teymori, Nour Amirmozafari Sabet* Pages 1-9
    Background
    Acinetobacters are aerobic gram-negative bacteria which are distributed widespread in soil and water. The bacteria are isolated from cultured skin, mucous membranes, secretions and hospital environment. Acinetobacter baumannii, is a strain that more frequently isolated. Acinetobacter strains are often resistant against antimicrobial agents.
    Materials And Methods
    The method of this study was based on field, observation and test. On August and October 2015, samples were isolated from the soil and water of the Sadeghieh Square river in Tehran, respectively, and were transferred to the laboratory in the ice pack. 50 baumannii samples were isolated by biochemical methods (TSI, SIM, OF and gram test). November 1394, 100 clinical samples were isolated from Imam Khomeini hospital by biochemical method, and in the culture media Mueller Hinton agar plates were transferred to the laboratory. Antibiogram test for 150 baumannii samples was performed. Biofilms formation of Acinetobacter baumannii environmental and clinical samples was investigated by Congo red agar and culture plate methods.
    Results
    In all samples (clinical and soil), most of antibiotic resistance was 92% for imipenem and the resistance of water samples to imipenem was 99.9%. Biofilm formation by Congo red agar in water, soil, and clinical samles was resprctively 44%, 40% and 1%. All isolates were negative biofilm culture plate.
    Conclusion
    Considering Acinetobacter baumannii resistance to antibiotics and the lack of biofilm formation of in clinical and environmental isolates, it was concluded that there wasn’t any relationship between antibiotic resistance and biofilm formation.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Biofilm, Drug Resistance, Imipenem
  • Mohabbat Jamhiri, Zeinab Hafizibarjin, Mojtaba Ghobadi, Ali Moradi, Fatemeh Safari Pages 10-19
    Background
    Oxidative stress plays an important role in the pathogenesis of hypertension- induced cardiac hypertrophy. Plants are a rich source of antioxidant compounds. Thymol is a natural monoterpen phenol which is plentiful in some plants and shows many biological effects. The aim of the present study was to assess the effects of thymol on activity of antioxidant enzyme catalase, malondialdehyde (MDA) level and the activity of the inhibition of free radical DPPH (2,2-Diphenyl-1-picryl-hydrazyl), following left ventricular hypertrophy in rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, rats were divided into hypertrophied group without any treatment (H group) and rats pretreated with 25 and 50 mg/kg/day of thymol (Thy25 and Thy50 groups, respectively). Intact animals were served as control (Ctl). Animal model of left ventricular hypertrophy was induced by abdominal aortic banding. Serum catalase (CAT) activity, malondialdehyde (MDA) level and the activity of inhibition of free radicals DPPH were determined by the biochemical methods.
    Results
    In Thy25 and Thy50 groups, the CAT activity was increased significantly in serum (p
    Conclusion
    The findings of this study suggest that thymol as an antioxidant causes cardioprotective effects and as well as prevents left ventricular hypertrophy via augmentation of serum antioxidant capacity.
    Keywords: Catalase, Malondialdehyde, DPPH, Myocardial hypertrophy, Oxidative stress, Thymol
  • Shadi Haghighat, Rasoul Zahmatkesh Roodsari *, Reza Ranjbar Pages 20-28
    Background
    Schizophrenia is a common mentaly disorder with high heritability and variable phenotype that they are placed in bipolar nervous disease family. Different genes are associated with this disease that among of them, DAOA gene plays a significant role. DAOA gene is located in the long arm of chromosome 13 and produces a protein called D-amino acid oxidase which is N - metyle D– aspartate (NMDA) receptor activator in the brain. The aim of this study was to investigate the association between DAOA gene polymorphisms and the risk of schizophrenia in Iranian population.
    Materials And Methods
    In this study, 100 patients with schizophrenia and 100 normal people as a control group were investigated. After genomic DNA extraction from blood samples, allele and genotype frequencies in patients and control group were determined by PCR-RFLP method. Data analysis was performed with Med Calc (ver 12) software.
    Results
    Frequency of GG, GA, AA genotypes in patients group was 18%, 42%, 40% and in normal group was 14%, 45%, and 41%, respectively. Statistical analysis revealed that there is a significant relationship between DAOA gene polymorphism with schizophrenia disease in the people under the age of 40.
    Conclusion
    According to the results of this study, the DAOA gene has significant association with schizophrenia in the Iranian population.
    Keywords: D-amino acid oxidase, DAOA, NMDA, Schizophrenia
  • Foad Asjodi , Hamid Mohebi, Ebrahim Mirzajani, Azimeh Izadi * Pages 29-39
    Background
    The aim of this study was to evaluate the effects of supplementation of Branched-Chain Amino Acids (BCAAs) plus carbohydrate (CHO) and whey protein plus CHO on muscle damage indices after eccentric resistant exercise.
    Materials And Methods
    Twenty four untrained healthy males participated in this study. They were randomly divided into three groups, BCAA 艛鲢 (0.1.1g/kg) supplement group (n=8), Whey艛鲢 (0.1.1g/kg) supplement group (n=8), and placebo (malto dextrin 0.2g/kg) group (n=8). Each subject consumed a carbohydrate beverage with addition of whey protein or branched-chain amino acid or placebo 30 minutes before exercise in a randomized,double-blind fashion. Serum levels of Creatine Kinase (CK), Lactate dehydrogenase (LDH), and muscle pain were measured before, 24, 48, 72 h after exercise. Follow-up analyses included 1-way repeated measures ANOVAs, and Bonferroni post hoc comparisons.
    Results
    24 h after test, serum levels of CK, LDH and muscle pain in both supplement groups were increased less than placebo group (0.015, 0.001 and 0.001, respectively). Also, the levels of CK and LDH showed significant changes in both intervention groups compared to placebo group at 24 h (0.001, 0. 015, respectively). Similarly, significant differences in the levels of CK and LDH between groups were observed.
    Conclusion
    These data indicate that muscle damage and pain after resistant exercise were reduced by an ingestion of either BCAA drink or whey protein drink.
    Keywords: Branched-chain amino acid, Muscle damage, Resistance exercise, Whey protein
  • Shahin Fateh *, Alireza Mohammadi, Mania Beyranvand Pages 40-45
    Introduction
    Echinococcosis or hydatid cyst disease is one of the most common infectious diseases between animals and humans (zoonosis) that is endemic in all the countries of the Mediterranean region, including Iran. Pelvic involvement is rare, and the involvement of the uterus is very rare.
    Case Report: 26-year-old female patient complained of limb paresis, ataxia and progressive headaches diagnosed with hydatid cyst of the brain was undergone surgery. The pain and slight swelling in the area of the wrist occurred, one year later and with the same diagnosis, surgery was performed again. Abdominal ultrasound showed two cystic lesions in the suprapubic region with a diagnosis of hydatid cyst of the uterus, 3 years later, surgery was performed. In all cases, the diagnosis was confirmed by pathology.
    Discussion
    Follow-up of patients with radiologic and serologic methods is necessary.
    Conclusion
    In patients with any clinical manifestation of endemic areas, particularly if there is a previous history of hydatidosis, hydatid cyst should be considered in terms of risk.
    Keywords: Different parts of the body, Hydatid cyst, Recurrence
  • Rokhsareh Meamar, Maryam Ostadsharif, Ahmad Chitsaz, Mojgan Asadian Ghahfarokhi, Mehdi Kazemi, Seyed Morteza Javadirad* Pages 46-54
    Background
    Vitamin D was recognized with protective effects on nerve cells of Parkinson’s patients. The relationship between several VDR gene polymorphisms and age and risk of the disease was determined. Also, the relationship between VDR gene FOKI genotypes and PD was specified. The main goal of this study is to evaluate the relationship between polymorphic loci of FokI, TaqI, BsmI, ApaI and serum factor related to vitamin D metabolism in Isfahan population.
    Materials And Methods
    Case- control study of 125 Parkinson’s patients with their matched control individuals has been investigated based on Parkinson's disease brain bank criteria of Great Britain. After receiving consent, serum levels were measured. The genetic material was isolated by Miller protocol and polymorphisms has been analyzed and confirmed by repeated PCR-RFLP.
    Results
    Comparing the five serum factors between healthy subjects and patients with Parkinson's disease, we have shown a significant reduction in the levels of calcium, ALP and PTH (p
    Conclusion
    The result of this study showed that each of FokI and ApaI recessive alleles can influence serum calcium and parathyroid hormone between healthy individuals and Parkinson's patients significantly.
    Keywords: Calcium, Parathyroid hormone, Single nucleotide polymorphism
  • Paria Nikpey, Tahereh Nazari, Shadi Khalili, Ahmad Ebrahimi * Pages 55-65
    Background
    Uterine myomas are benign tumors of the uterus which are derived from smooth muscle cells of the myometrium. Genetic factors play a major role in the progression of the disease. One of the most important genes which have impression in the mechanism of formation of the myoma is epidermal growth factor receptor (EGFR) that plays a basic role in the process of cell growth, differentiation, proliferation and mitogenesis. The aim of this study is survey of EGFR gene common mutations in Iranian women with uterine myomas. In this test, the common mutations of the exon 21 and 19 in the EGFR gene were surveyed.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 80 women with myoma and 80 healthy women were studied as control. For checking deletion mutation of the Exon 19 (rs121913438), the Tetra ARMS/PCR method has been used and also for checking point mutation of the exon 21(rs121434568), the ARMS/PCR method has been used and results of the experiments were analyzed via χ 2 test.
    Results
    The comparison of the genotypes frequency of exon 21 (TT, TG, GG) and exon 19 (WW, WD, DD) related to EGFR gene in two groups of patients and control with using statistical test respectively represents the significant difference (p=1.320e-16) and (p=3.053e-13) in the different genotypes frequency among the patients and control groups.
    Conclusion
    The results of research indicate a significant relationship between EGFR gene mutations in exon 19 and exon 21 and potential for myoma in the studied population.
    Keywords: Common mutations, EGFR gene, Uterine fibroids