فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیستم شماره 7 (پیاپی 124، مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اسماعیل اسدپور*، سعید ویسی صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان- محور بر عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه در شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمهتجربی و با طرح پیش آزمون - پسآزمون همراه با پی گیری یک ماهه و گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه در شهر تهران بود. 30 بیمار با دامنه سنی20 تا 50 سال به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده به دو گروه کنترل و گروه زوج درمانی هیجان- محورتقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت یک ماه، 9 گام 60 دقیقه ای زوج درمانی هیجان -محور را آموزش دیدند. سپس از آن ها پس آزمون گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون مانکوا در سطح معنی داری کمتر از 05/0 و نرم افزارSPSS نسخه 23 صورت گرفت.
    یافته ها
    بررسی های آماری نشان داد که نمرات عزت نفس جنسی پس از مداخله زوج درمانی هیجان- محور در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه به طور معنی داری افزایش یافت (05/0>p). هم چنین آموزش زوج درمانی هیجان-محور افزایش معناداری را در عملکرد جنسی زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه نشان داد(05/0>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، زوج درمانی هیجان-محور بر افزایش عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه تاثیر دارد. بنابر این، زوج درمانی هیجان- محورمی تواند شیوه مناسبی برای بهبود مشکلات جنسی زنان مبتلا به اسکلروز چندگانه باشد.
    کلیدواژگان: زوج درمانی هیجان، محور، عزت نفس جنسی، عملکرد جنسی، اسکلروز چندگانه
  • سعیده بالابندی، زینب خزایی کوهپر *، نجمه رنجی صفحات 13-22
    زمینه و هدف
    کاندیدا آلبیکنس به عنوان یک پاتوژن قارچی فرصت طلب در انسان باعث کاندیدیازیز می شود. مصرف گسترده آزول ها باعث افزایش مقاومت به آزول ها در جدایه های کاندیدا آلبیکنس شده است. جهش در ژن ERG11 یکی از چندین علت مقاومت به آزول ها در کاندیدا آلبیکنس می باشد. هدف از این مطالعه، یافتن جهش های ژن ERG11 در جدایه های مقاوم به فلوکونازول در رشت بود.
    مواد و روش ها
    جدایه های کاندیدا آلبیکنس با استفاده از روش های استاندارد تعیین هویت چون لوله زایا شناسایی شدند. مقاومت و حساسیت جدایه ها به فلوکونازول به کمک روش های دیسک دیفیوژن و MIC مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین جهش، ژن ERG11 در جدایه های کلینیکی به روش PCR تکثیر و سپس تعیین توالی شد.
    یافته ها
    از 23 جدایه کاندیدا آلبیکنس، 20 جدایه به فلوکونازول مقاوم بودند.MICی فلوکونازول در این جدایه ها بین 128 تا 2048 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین گردید. هم چنین تحلیل تعیین توالی نشان داد که 10 جدایه مقاوم به فلوکونازول دو جهش بدمعنی (D116E و E266D) در ژن ERG11 داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، مقاومت به غلظت بالای فلوکونازول نشان می دهد که مکانیسم های مختلفی به طور همزمان در ایجاد مقاومت به آزول ها در این جدایه ها نقش دارند. همراهی جهش در ژن ERG11 و تغییر بیان دیگر ژن ها ممکن است باعث مقاومت به غلظت بالای فلوکونازول در این مطالعه شده باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، ERG11، فلوکونازول، MIC، جهش
  • رقیه خاکپای *، هانیه فیضی، فرزام شیخ زاده حصاری صفحات 23-33
    زمینه و هدف
    17بتا-استرادیول درک درد را از طریق اتصال به گیرنده های استروژنی یا گیرنده های غشایی سایر نوروترانسمیترها مثل گیرنده های NMDA تعدیل می نماید. هسته ی پاراژیگانتوسلولاریس کناری (LPGi) نیز در تعدیل درد نیز نقش دارد. در این پژوهش، نقش گیرنده های NMDAی این هسته در تعدیل درد ناشی از 17بتا- استرادیول در موش های صحرایی اوارکتومی شده بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موش های صحرایی ماده ی نژاد ویستار در محدوده ی وزنی 200 تا 270 گرم استفاده شد. برای بررسی نقش گیرنده های NMDA در تعدیل درد ناشی از 17بتا- استرادیول در موش های صحرایی اوارکتومی شده، ابتدا موش های صحرایی به صورت دوطرفه اوارکتومی شده و بلافاصله کانول گذاری هسته ی LPGi انجام شد. سپس داروها تزریق و پس از 15 دقیقه 50 میکرولیتر فرمالین 5 درصد به پنجه ی پای حیوان تزریق شد و رفتار تکان های ناگهانی پای ملتهب ناشی از تزریق فرمالین به مدت 60 دقیقه ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ی اخیر نشان داد که تزریق 17بتا- استرادیول به داخل هسته ی LPGi تکان دادن پا را هم در فاز اول و هم در فاز دوم آزمون فرمالین کاهش داد. پیش تیمار هسته ی LPGi با آنتاگونیست گیرنده های NMDA (AP5) اثر ضددردی 17بتا- استرادیول روی فرکانس تکان دادن پای ملتهب را طی هر دو فاز آزمون فرمالین خنثی نموده و سبب القای پردردی در هر دو فاز این رفتار شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که تزریق 17بتا- استرادیول به داخل هسته ی LPGi، بی دردی متوسطی روی درد التهابی القاشده با فرمالین ایجاد می کند. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که احتمالا گیرنده های NMDA هسته ی LPGi در اثر ضددردی 17بتا- استرادیول در موش های صحرایی اوارکتومی شده درگیر هستند.
    کلیدواژگان: بی دردی، آزمون فرمالین، گیرنده ی NMDA، اوارکتومی
  • زهرا رحیمی، احمد راهبر، فاطمه خیراللهی، علی ابرازه، ذبیح الله قارلی پور* صفحات 34-42
    زمینه و هدف
    تعیین میزان و نوع روغن های مصرفی می تواند کمک موثری در جهت افزایش آگاهی افراد جامعه از چگونگی مصرف این نوع ماده غذایی ارائه دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف انواع روغن های خوراکی و عوامل موثر بر آن بر اساس الگوی پرسید طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی به صورت مقطعی بوده و بر روی300 زن شهری و روستایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی استان قم که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام گرفته است. داده ها از طریق پرسش نامه استاندارد الگوی پرسید جمع آوری شد و به کمک نرم افزار آماریSPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون های تی مستقل، تی زوجی، آنووا و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 4/46 درصد زنان شهری و 6/53 درصد زنان روستایی روغن جامد مصرف می کنند. از نظر مصرف روغن دنبه تفاوت آماری معنی داری در خانواده های شهری و روستایی وجود داشت (05/0p<)، به طوری که مصرف روغن دنبه در خانواده های روستایی بیشتر از خانواده های شهری بود. میانگین نمرات عملکرد مصرف روغن های خوراکی سالم و عوامل تقویت کننده در زنان شهری و روستایی اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0p<)، به طوری که میانگین نمرات زنان شهری بیشتر از زنان روستایی بود.
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه های آموزشی با استفاده از مدل های آموزشی مانند مدل پرسید در جهت اصلاح الگوی مصرف روغن های خوراکی به خصوص در مناطق روستایی در ارتقاء سطح سلامت جامعه موثر می باشد.
    کلیدواژگان: روغن های خوراکی، الگوی پرسید، زنان
  • زهرا صادقی، احمد ابراهیمی*، فاطمه داوری تنها، سید یوسف سید نا صفحات 43-53
    زمینه و هدف

    بارداری خارج رحمی نوعی حاملگی است که در آن، لانه ‏گزینی تخم، خارج از محدوده‏ ی رحم اتفاق می ‏افتد. یکی از مهم ترین مشکلات این بیماری خون ریزی است. از طرفی ژن فعال کننده‏ ی مهارکننده پلاسمینوژن نوع1(PAI-1)، یکی از فاکتورهای دخیل در بارداری‏ های ناموفق شناخته شده و پلی ‏مورفیسم 4G/5G شایع ترین تغییر این ژن می‏ باشد. بنابراین بررسی شیوع این تغییر در این ژن در زنان مبتلا به بارداری خارج رحمی دارای اهمیت است.
    مواد و روش‏ ها: در این مطالعه به روش مورد-شاهدی، 100 زن ایرانی مبتلا به بارداری خارج رحمی و 101 زن ایرانی سالم با بارداری موفق انتخاب شدند. پس از نمونه‏ گیری خون، پلی ‏مورفیسم 4G/5G با روش ARMS-PCR بررسی شد و داده ها با تحلیل های آماری مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها: در این مطالعه آلل 4G با فراوانی 70.79 درصد و آلل 5G با فراوانی 63.5 درصد، بیشترین فراوانی را به ترتیب در گروه کنترل و بیمار داشتند. ژنوتایپ 4G/4G و 4G/5G در گروه کنترل و ژنوتایپ 4G/5G و 5G/5G در گروه بیمار بیشترین فراوانی را دارا هستند. با استفاده از آزمون آرمیتاژ مشخص شد که مقدار p معنادار بوده که نشان‏ هنده این است که آلل 4G)0.262 ; OR= 10-e 1.524(p= اثر کاهشی و آلل 5G)3.822 ; OR= 10-e 1.524(p= اثر افزایشی بر بیماری بارداری خارج رحمی دارد.

    نتیجه گیری

    بر طبق یافته ها، آلل 5G و ژنوتایپ های 4G/5G و 5G/5G، اثر افزایشی و آلل 4Gو ژنوتایپ 4G/4G اثر کاهشی بر این بیماری دارد. در نتیجه در این مطالعه می توانیم آلل 5G را به عنوان ریسک فاکتور در بیماری بارداری خارج رحمی در نظر بگیریم.

    کلیدواژگان: بارداری خارج رحمی، پلی مورفیسم، ژن فعال کننده ی مهارکننده ی پلاسمینوژن1، 1799889rs
  • حمید علی زاده*، علیرضا صفرزاده، الهه طالبی گرکانی صفحات 54-64
    زمینه و هدف

    تغییر فنوتیپ بافت چربی بر اثر تمرین تئوری جدیدی است که به تازگی مطرح گردیده است، با این وجود شناسایی سازوکار سلولی – مولکولی آن در حال بررسی است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر شش هفته تمرین مقاومتی بر غلظت سرمی هورمون شبه متئورین و شاخص مقاومت به انسولین پسران دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    20 پسر نوجوان دارای اضافه وزن با میانگین سن 1±5/18 سال، وزن 5/4±1/81 کیلوگرم و شاخص توده ی بدن 7/0±7/27 کیلوگرم بر مترمربع در این تحقیق شرکت کرده و به دو گروه کنترل (10نفر) و تمرین مقاومتی (10نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین مقاومتی، شش هفته تمرین مقاومتی را سه روز در هفته انجام دادند. شاخص های پیکرسنجی، سطوح ناشتای هورمون شبه متئورین، انسولین و گلوکز سرمی در ابتدا و پایان مطالعه اندازه گیری شد.

    یافته ها

    غلظت سرمی هورمون شبه متئورین در گروه کنترل کاهش معنی دار (008/0= p) و در گروه تمرین افزایش غیرمعنی داری را نشان داد (311/0p=). هم چنین، تغییرات سطوح هورمون شبه متئورین بین دو گروه تفاوت معناداری داشت (004/0= p). تغییرات مقاومت انسولینی در هر دو گروه افزایش یافت که این افزایش برای گروه کنترل از لحاظ آماری معنی دار(032/0p=) و برای گروه تمرین غیرمعنی دار (632/0= p) بود. به علاوه، ارتباط بین تغییرات غلظت سرمی هورمون شبه متئورین با تغییرات شاخص مقاومت به انسولین غیرمعنی دار بود (273/0= p).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که شش هفته تمرین مقاومتی ایستگاهی نمی تواند سطح سرمی هورمون شبه متئورین را افزایش و شاخص مقاومت به انسولین و ترکیب بدنی را در پسران نوجوان دارای اضافه وزن بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، هورمون شبه متئورین، هزینه انرژی، مقاومت به انسولین، چاقی
  • اعظم علی نقی پور، مرضیه توسلی، الهه سیدحسینی، ابوالفضل ارجمند * صفحات 65-76
    زمینه و هدف
    آسیب های نورونی به دنبال تشنج و صرع یکی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است. در سال های اخیر، پیش شرطی سازی به عنوان یک راهکار درمانی برای پیش گیری از این آسیب ها مطرح شده است. پیش شرطی سازی پدیده ای است که در آن یک محرک آسیب رسان ضعیف، سبب محافظت در برابر محرک آسیب رسان قوی تر بعدی می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر پیش شرطی سازی اتانول بر اختلال حافظه اجتنابی ناشی از پنتیلن تترازول بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 45 موش بزرگ آزمایشگاهی نر بالغ در محدوده وزنی 180 تا 200 گرم در 5 گروه 9 تایی شامل کنترل، 25/0Eth ، 5/0Eth ،PTZ و گروه Eth (0.5)+PTZ قرارگرفتند. پیش شرطی سازی اتانول به مدت 6 روز قبل از تخریب حافظه با PTZ ایجاد شد. سپس حیوانات در دستگاه یادگیری اجتنابی طی 2 روز آموزش و آزمون بررسی شدند. فعالیت حرکتی حیوانات در دستگاه open field ثبت شد و بیان نسبی mRNA زیر واحد NR1 در هیپوکامپ با تکنیک Real-time PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    آزمون آماری آنووای یک طرفه نشان داد پیش شرطی سازی اتانول حافظه اجتنابی حیوان را تخریب نکرد.
    هم چنین آزمون تعقیبی نشان داد که پیش شرطی سازی اتانول به طور معناداری از تخریب حافظه توسط PTZ جلوگیری کرد و سبب افزایش بیان mRNAزیر واحد NR1 در حیوانات دریافت کننده PTZ شد. فعالیت حرکتی حیوانات گروه های مختلف تفاوت معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پیش شرطی سازی اتانول با دوز روزانه 5/0 گرم بر کیلوگرم شش روز قبل از اختلال حافظه اجتنابی ناشی از PTZ سبب نوعی محافظت نورونی در حیوان می شود.
    کلیدواژگان: صرع، اتانول، حافظه اجتنابی، پیش شرطی سازی، پنتیلن تترازول، تشنج
  • حجت عنبرا*، حسن مروتی، مسعود ادیب مرادی، رسول شهروز صفحات 77-88
    زمینه و هدف
    فنیل هیدرازین اکسیدانتی قوی است که اثرات سمی بسیاری نظیر تغییرات بیوشیمیایی و بافتی قلب را موجب می گردد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی اثرات ژل رویال و ویتامین C در برابر سمیت قلبی ناشی از فنیل هیدرازین در موش بود.
    مواد و روش ها
    موش های نر بالغ به صورت تصادفی به هشت گروه هشت تایی تقسیم شدند. چهار گروه از موش ها فنیل هیدرازین را به میزان 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل صفاقی هر 48 ساعت به مدت 35 روز دریافت نمودند. به سه گروه از گروه های فوق چهار ساعت قبل از تزریق فنیل هیدرازین به ترتیب ویتامین C به میزان 250 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی، ژل رویال به میزان 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی و نیز ژل رویال و ویتامین C به صورت همزمان با دوزهای مشابه تجویز گردید. گروه شاهد و گروه هایی که تنها ویتامین C، ژل رویال و ویتامین C و ژل رویال را به صورت همزمان دریافت می نمودند نیز در نظر گرفته شدند.
    یافته ها
    ژل رویال و ویتامین C سطح سرمی مالون دی آلدئید و کراتین کیناز-MB را که در اثر فنیل هیدرازین افزایش یافته بود به شکل معنی داری (05/0p<) کاهش داد. هم چنین، ویتامین C و ژل رویال، ظرفیت آنتی اکسیدانت تام و سوپراکسید دیسموتاز سرمی را که در اثر مصرف فنیل هیدرازین کاهش یافته بود افزایش داد. ژل رویال و ویتامین C آسیب های بافتی مانند ادم منتشر، خون ریزی، احتقان گلبول های قرمز، اگزودای هیالینی، نکروز و فیبروزی شدن بافتی ناشی از فنیل هیدرازین را در بافت قلب تعدیل نمود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ژل رویال و ویتامین C می توانند سمیت قلبی ناشی از فنیل هیدرازین در موش را به واسطه مهار واکنش های اکسیداتیو کاهش دهند.
    کلیدواژگان: ژل رویال، ویتامینC، فنیل هیدرازین، سمیت قلبی، استرس اکسیداتیو
  • داریوش مرادی فارسانی، خسرو نقیبی *، زهرا رضایی نژاد صفحات 89-97
    زمینه و هدف
    در مورد کنترل درد بعد از عمل هنوز اجماع نظر وجود ندارد و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. هدف این مطالعه مقایسه تاثیر دو داروی دگزامتازون و استامینوفن تزریقی در تسکین درد پس از جراحی آب مروارید به روش بی حسی موضعی و مقایسه آن ها با گروه شاهد بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 120 بیمار تحت عمل جراحی آب مروارید با آرام بخشی و بیهوشی موضعی انتخاب و در سه گروه برابر تقسیم شدند. 10 دقیقه قبل از پایان عمل، گروه اول 01/0 میلی گرم بر کیلوگرم دگزامتازون، گروه دوم 15 میلی گرم بر کیلوگرم استامینوفن و گروه سوم با حجم مشابه نرمال سالین به عنوان دارونما، دریافت نمودند. شدت درد و میزان داروی مسکن مصرفی اضافه در طی عمل و ریکاوری در سه گروه ارزیابی و مقایسه شد.
    یافته ها
    در سه گروه دریافت کننده استامینوفن، دگزامتازون و دارونما به ترتیب 6، 10 و 18 نفر دچار سردرد بعد از عمل شدند (به ترتیب 7/16، 27 و 4/47 درصد) و اختلاف بین سه گروه معنا دار بود (014/0p=). هم چنین، شدت درد به طور قابل ملاحظه ای در گروه کنترل در مقایسه با دو گروه دیگر از دقیقه سی ام ورود به اتاق ریکاوری تا 24 ساعت پس از عمل بالاتر بود(05/0p<). بروز سردرد پس از عمل در گروه دگزامتازون در مقایسه با گروه استامینوفن بالاتر بود، اما تفاوت معنادار در این دو گروه دیده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    تجویز استامینوفن وریدی نسبت به دگزامتازون و دارونما در کاهش درد و اثرات بیهوشی پس از عمل جرحی آب مروارید موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: استامینوفن، آب مروارید، دگزامتازون، سردرد پس از عمل
  • سمیه معطی، بهروز شجاعی سعدی، احسان الله غزنوی راد * صفحات 98-107
    زمینه و هدف
    اینتگرون ها عوامل ژنتیکی متحرکی هستند که در گسترش و حمل ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی موثرند. هدف از انجام این مطالعه، تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، بررسی فراوانی اینتگرون های کلاس 1، 2 و 3 و مقایسه آن در ایزوله های MRSA و MSSA جدا شده از عفونت های کلینیکی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه،50 ایزوله MRSA و 50 ایزوله MSSA از عفونت های مختلف بیمارستان ولیعصر شهر اراک جمع آوری گردید. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید. سپس وجود ژن mecA جهت تایید مقاومت بررسی شد. فراوانی اینتگرون های کلاس 1 و 2 و 3 و حضور ژن های qacEDescription: Delta1 و ژن sul1 در ناحیه متغیر ایزوله ها با استفاده از روش PCR تعیین شد.
    یافته ها
    بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله ها مربوط به آنتی بیوتیک کلیندامایسین بود. تمامی ایزوله ها نسبت به ونکومایسین حساسیت نشان دادند.80 درصد از MRSA ها دارای اینتگرون کلاس 1و 12 درصد دارای اینتگرون کلاس 2 بودند. هم چنین تمامی ایزوله هایی که اینتگرون کلاس 1 درآن ها مشاهده شد حاوی ژن qacEDescription: Delta 1، sul1 نیز بودند. میزان فراوانی اینتگرون کلاس 1 و 2 به ترتیب در MSSAها40 درصد و 4 درصد بود. اینتگرون کلاس 3 نیز در ایزوله ها یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    میزان فراوانی اینتگرون کلاس 1، در سویه های MRSA و MSSAهای مورد مطالعه بسیار بالا می باشد که این عامل احتمالا می تواند نقشی در تسهیل گسترش سویه هایی با مقاومت دارویی داشته باشد. این یافته باید در نظر پزشکان بالینی و کمیته کنترل عفونت بیمارستان جدی تلقی شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی سیلین، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، اینتگرون، واکنش زنجیره ای پلی مراز
|
  • Esmail Asadpour *, Saeed Veisi Pages 1-12
    Background
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of emotionally focused couple therapy on sexual self-esteem and sexual function in women with multiple sclerosis in the city of Tehran.
    Materials And Methods
    This was a quasi experimental study with pretest-posttest, a month follow-up and control group. The statistical population included women with multiple sclerosis in the city of Tehran. 30 patients with the age range of 20-50 years old were chosen as samples and randomly were divided in 2 groups of individuals as control and emotionally focused therapy. The experimental groups practiced the emotionally focused therapy for a month, 9 step and 60 minutes in each session. Then, post-test was performed for them. For data collecting, the sexual self-esteem and sexual function questionnaires were used. Data analysis was done by using multivariate analysis of covariance by SPSS 23 software at a significant level less than 0.05.
    Results
    Statistical data analysis illustrated that the amounts of sexual self-esteem of life after emotionally focused couple therapy intervention were significantly increased in experimental than control group (p
    Conclusion
    According to the findings of this study, emotionally focused couple therapy has affected on sexual self-esteem and sexual function in women with multiple sclerosis Thus, emotionally focused couple therapy can be a good approach to improve the sexual problems in women with multiple sclerosis.
    Keywords: Emotionally focused couple therapy, Multiple sclerosis, Sexual function, Sexual self-esteem
  • Saeedeh Balabandi, Zeinab Khazaei -Koohpar *, Najmeh Ranji Pages 13-22
    Background
    Candida albicans as an opportunistic fungal pathogen in human causes candidiasis. The widespread use of azoles has led to the increase of azole resistance in Candida albicans isolates. Mutation in the ERG11 gene is one of several azole resistance reasons in Candida albicans. The aim of this study was to find ERG11 gene mutations in fluconazole resistant isolates in Rasht.
    Materials And Methods
    Candida albicans isolates were identified by standard identification methods such as germ tubes. The fluconazole resistance and susceptibility of the isolates was evaluated by Disc diffusion and MIC methods. For mutation determining, ERG11 gene was amplified by PCR and then sequenced in clinical isolates.
    Results
    From 23 isolates of Candida albicans, 20 isolates were fluconazole resistant. The MIC of fluconazole in these isolates was determined between 128 to 2048µg/ml. Also, sequencing analysis showed that 10 fluconazole resistant isolates had two missense mutations (D116E and E266D) in ERG11 gene.
    Conclusion
    In this study, resistance to high concentration of fluconazole shows that different mechanisms simultaneously implicated in developing azoles resistance in the isolates. Association of ERG11 gene mutation and deregulation of other genes can be led to resistance to high fluconazole concentration in this study.
    Keywords: Candida albicans, ERG11, Fluconazole, MIC, Mutation
  • Roghaieh Khakpay*, Hanieh Feyzi, Farzam Sheikhzadeh Hesari Pages 23-33
    Background
    17β-Estradiol modulates nociception by binding to the estrogen receptors and also by allosteric interaction with other membrane-bound receptors like the NMDA receptors. The paragigantocellularis lateralis nucleus (LPGi) is also involved in the pain modulation. In this study, the role of NMDA receptors of the LPGi nucleus has been investigated in the 17β-estradiol-induced pain modulation in the ovariectomized rats.
    Materials And Methods
    In this study, the female Wistar rats in the range of 200-270 gr were used. In order to study the role of the NMDA receptors in the 17β-estradiol-induced pain modulation in the ovariectomized rats, primarily, rats were bilaterally ovariectomized and immediately cannulation of the LPGi nucleus was performed. Then, drugs were injected and 15 minutes later 50 μl of 5% formalin was injected into the rat's hind paw; and formalin-induced paw jerking behaviour was recorded for 60 min.
    Results
    The results of the present study showed that the intra-LPGi injection of 17β-estradiol significantly reduced the paw jerking behavior both in the first and in the second phases of formalin test. Pretreatment of the LPGi nucleus by NMDA receptor antagonist (AP5) neutralized the antinociceptive effect of 17β-estradiol on the paw jerking frequency in the both phases of formalin test; and induced hyperalgesia in the both phases of this behavior.
    Conclusion
    These results indicated that the intra-LPGi injection of 17β-estradiol produces modest analgesia on the formalin-induced inflammatory pain. Therefore, it can be concluded that the NMDA receptors of the paragigantocellularis lateralis nucleus are probably involved in the antinociceptive effect of 17β-estradiol in the ovariectomized rats.
    Keywords: Analgesia, Formalin test, NMDA receptor, Ovariectomy
  • Zahra Rahimi, Ahmad Rahbar, Fatemeh Kheyrollahi, Ali Ebraze, Zabihollah Gharlipour * Pages 34-42
    Background
    The evaluation of the amount and type of edible oils can significantly help to raise the people’s awareness about how to use this type of food product. The aim of this study was to determine consumption pattern of various edible oils and its related factors based on PRECEDE model.
    Materials And Methods
    This cross sectional descriptive analytic study was performed on 300 urban and rural women referring to health centers in Qom province. The participants were selected via multi-stage sampling method. The data were collected using standard questionnaire of PRECEDE model and analyzed by SPSS V.20 using independent t-test, paired t-test, ANOVA, and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The results of this study showed that 46.4% of urban women and 53.6% of rural women used solid oil. There was a significant difference between urban and rural households in terms of the consumption of tallow oil (p
    Conclusion
    Implementation of training programs using training models such as the PRECEDE model can help to modify and correct the pattern of consumption of edible oils, especially in rural areas and promote the level of health of the community.
    Keywords: Edible oils, PRECEDE model, Women
  • Zahra Sadeghi, Ahmad Ebrahimi, Fatemeh Davari Tanha, Sayed Yousef Seyedena Pages 43-53
    Background

    Ectopic pregnancy is a type of pregnancy in which implantation of zygote occurs out of the uterine cavity. One of the most important problems is bleeding. On the other hand, Plasminogen Activator Inhibitor-1(PAI-1) gene is one of the involved factors in unsuccessful pregnancies, and 4G/5G polymorphism is the most common changes of this gene. So, it is important to study the prevalence of these changes in this gene in women with ectopic pregnancy.

    Materials And Methods

    In this case-control study, 100 Iranian women with ectopic pregnancy and 101 Iranian women with the normal pregnancy were selected. After blood sampling, ARMS PCR method has been used for detection 4G/5G polymorphism and data were analyzed by statistical analysis.

    Results

    In this study, 4G allele with 70.79% prevalence and 5G allele with 63.5% prevalence are the most common alleles for the control and case group, respectively. 4G/4G and 4G/5G genotypes in the control group and 4G/5G and 5G/5G genotypes in the case group are prevalent. An Armitage test found p

    Conclusion

    According to the findings, 5G allele and 4G/5G and 5G/5G genotypes have increasing effect, 4G allele and 4G/4G genotype have decreasing effect in ectopic pregnancy. So, we could consider 5G allele as a risk factor of ectopic pregnancy in this study.

    Keywords: Ectopic Pregnancy, Plasminogen Activator Inhibitor 1, Polymorphism, rs1799889
  • Hamid Alizadeh, Alireza Safarzadeh, Elahe Talebi-Garakani Pages 54-64
    Background

    Adipose tissue's phenotypic alteration due to exercise training is a new theory. However, the cellular–molecular mechanisms for these phenotypic alterations are not yet clearly understood. The aim of this study was to investigate the effects of six weeks resistance training on Meteorin-like hormone level and insulin resistance index in overweight adolescent boys.

    Materials And Methods

    Twenty overweight adolescent boys (average age 18.5±1 years old, average weight 81.1±4.5 kg, and BMI 27.7±0.7 kg/m2) participated in this study. The subjects were randomly assigned into two groups: control (N=10) and resistance training (N=10). Subjects in training group performed six-week resistance training program 3 days/week. Anthropometrics parameters and fasting serum of Meteorin-like hormone levels, insulin and glucose were measured at the baseline and at the end of study.

    Results

    The level of Meteorin-like hormone was significantly decreased in control group (p=0.008), but that of Meteorin-like hormone in resistance training was increased insignificantly (p=0.311). The variations of Meteorin-like hormone levels between two groups were significant (p=0.004). The changes of insulin resistance were increased in both groups which were statistically significant (p=0.032) and insignificant (p=0.632) for control and training groups respectively. We found a negative and insignificant correlation between changes in Meteorin-like hormone levels and changes in insulin resistance index (p=0.273).

    Conclusion

    The results showed that six weeks’ resistance training has no effect on increasing Meteorin-like hormone serum level and improving insulin resistance index and body composition in overweight adolescent boys.

    Keywords: Energy expenditure, Insulin resistance, Meteorin-like hormone, Obesity, Resistance Training
  • Azam Alinaghipour, Marziyeh Tavassoli, Elahe Seyed Hosseini, Abolfazl Ardjmand* Pages 65-76
    Background
    Neuronal damage following seizures and epilepsy is one of the main causes of disabilities and mortality worldwide. In recent years, preconditioning has been introduced as a novel strategy for the prevention of brain damage. Preconditioning is a phenomenon in which a minor noxious stimulus protects from a subsequent more severe insult. The aim of present study was to examine the effect of ethanol (Eth) preconditioning on pentylenetetrazole (PTZ)-induced impairment memory in the inhibitory avoidance model.
    Material and
    Methods
    This study was carried out on 45 adult male Wistar rats (180-200 g). Animals were assigned into five groups: Control, Eth 0.25, Eth 0.5, PTZ and Eth (0.5) 㴶 (n=9, for all groups). Eth-preconditioning was induced 6 days before the injection of PTZ. The animals were tested in a single trial step-through inhibitory test in two sessions (train and test). Then locomotor activity of rats was recorded in the open-field apparatus and NR1 mRNA expression in the hippocampus was measured by real-time PCR technique.
    Results
    One-way ANOVA revealed that the Ethanol preconditioning did not impair inhibitory memory. Further, post-test analyses showed that Ethanol preconditioning significantly prevented from PTZ-induced memory impairment, and increased NR1 subunit mRNA expression in PTZ-induced memory impairment group. In addition, one-way ANOVA for the locomotor activity showed no significant difference between the groups.
    Conclusion
    Our results showed that a pre-conditioning treatment with Ethanol (0.5g/kg/day), 6 days before PTZ-induced memory impairment may provide a kind of neuroprotection in rats.
    Keywords: Epilepsy, Ethanol, Inhibitory avoidance Memory, Preconditioning, Pentylenetetrazole, Seizure
  • Hojat Anbara *, Hassan Morovvati, Masoud Adib Moradi, Rasoul Shahrooz Pages 77-88
    Background
    Phenylhydrazine (PHZ) as a strong oxidant agent causes variety of toxic effects including alterations in the biochemical and cardiac tissue. The aim of the present study was to investigate the effects of royal jelly (RJ) and vitamin C (vit C) against PHZ-induced cardiotoxicity in mice.
    Materials And Methods
    Adult male mice were randomly assigned to eight groups of eight mice each. PHZ was administered to four groups of mice at a dose of 60 mg/kg per 48 hours intraperitoneally for 35 days. Three of these groups received vit C (250 mg/kg per day) intraperitoneally, RJ (100 mg/kg per day) orally and vit C with same doses four hours before PHZ administration, respectively. A vehicle-treated control group and vit C, RJ and vit C control groups were also included.
    Results
    RJ and vit C significantly decreased (p
    Conclusion
    It seems that Vit C and RJ can minimize PHZ-induced cardiotoxicity in mouse through oxidative reactions inhibition.
    Keywords: Royal Jelly, Vitamin C, Phenylhydrazine, Cardiotoxicity, Oxidative stress
  • Darioush Moradi Farsani, Khosro Naghibi *, Zahra Rezayinezhad Pages 89-97
    Background
    Up to now, there is no single opinion on how to control pain after surgery and clinical research in this area has been continuing. This study aimed to compare the effect of intravenous Acetaminophen, Dexamethasone and placebo on postoperative pain after cataract surgery under sedation and topical anesthesia.
    Materials And Methods
    In a clinical trial study, 120 patients undergoing cataract surgery under sedation and topical anesthesia were distributed into three equal groups. 10 minutes before the end of surgery, the first group received 0.01 mg/kg Dexamethasone, the second group received 15 mg/kg Acetaminophen and third group received the same volume on normal saline as placebo. Pain intensity and additional analgesic consumption were assessed during operation and recovery and compared between the three groups.
    Results
    In the three groups of Acetaminophen, Dexamethasone and control groups, 6, 10 and 18 patients had postoperative headache (16.7%, 27% and 47.4% respectively) and there was a significant difference between the three groups(p=0.014). Also, pain intensity was significantly higher in control group compared with other two groups from 30 minutes after arrival to the recovery room until 24 h postoperatively (p0.05).
    Conclusion
    Intravenous Acetaminophen administration is more effective than Dexamethasone and placebo to reduce pain and analgesic requirements after cataract surgery.
    Keywords: Acetaminophen, Cataract, Dexamethasone, Postoperative headache
  • Somayyeh Moatti, Behrouz Shojaee Sadi, Ehsanollah Ghaznavi-Rad* Pages 98-107
    Background
    Integrons are mobile genetic elements that play an important role in dissemination of antibiotic resistance genes. The aim of present study is to determine the antibiotic resistance profile, frequency of integrons genes (class 1, 2, 3) and compare it between MRSA and MSSA isolates from clinical infections.
    Materials And Methods
    50 MRSA and 50 MSSA isolates from March to September 2015 were isolated from infection site of hospitalized patients referred to Valiasr hospital Arak, Iran were subjected to this study. All isolates were tested for susceptibility to antibiotics using disk diffusion method. Then, the mecA gene was studied to validate resistance. The frequency of integrons (class 1, 2, 3) and the variable region genes like qacEDescription: Delta1 and sul1 in isolates were determined by PCR method.
    Results
    The highest antibiotic resistances rate in isolates was found for clindamycin. All of the isolates were susceptibel to vancomycin. 80% of MRSA and 40% of the MSSA isolates carried class 1 integrons, whereas class 2 integron were found in 12 % and 4% of MRSA and MSSA isolates, respectively. Also, all isolates that were class 1 integron gene positive contain qacEDescription: Delta1 and sul1 genes. Class 3 integrons were not found.
    Conclusion
    The high frequency of class 1 integron in MRSA and MSSA isolates associated with high rate of antibiotic resistance indicating that may be integrons play an important role facilitating the spread of antimicrobial resistance in this region. Clinical doctors and infection control committee should take this issue seriously.
    Keywords: Integron, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Methicillin-susceptible Staphylococcus aureus, Polymerase chain reaction