فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی اراک - سال بیست و یکم شماره 7 (پیاپی 136، بهمن و اسفند 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیست و یکم شماره 7 (پیاپی 136، بهمن و اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • نامه به سردبیر
  • مسعود رضاقلی ضامنجانی* ، پارسا یوسفی چایجان صفحات 1-7
    سندرم نفروتیک
    سندرم نفروتیک به عنوان تظاهری از بیماری گلومرولی به صورت پروتئینوری در حد نفروتیک و تریاد هیپوآلبومینمی، ادم، هیپرلیپیدمی و از دست دادن پروتئین در ادرار به میزان بالا شناخته می شود. پروتئینوری در حد نفروتیک به صورت دفع پروتئین بیش از 40 میلی گرم به ازای هر مترمربع وزن بدن در ساعت یا نسبت پروتئین به کراتینین بیش از 3-2 به 1 در اولین نمونه ادرار صبحگاهی تعریف می شود. بروز سالیانه ی آن در بیشتر کشورهای غربی 2 تا 3 مورد به ازای هر 100000 کودک در سال است و در کشورهای توسعه نیافته غالبا به دلیل مالاریا میزان آن بالاتر است (1). یافته های جدید در این زمینه اغلب درباره درمان بوده است که در ادامه مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته اند.
    اتیولوژی
    اکثر مبتلایان سندرم نفروتیک به فرم اولیه یا ایدیوپاتیک آن مبتلا هستند. سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک همراه با صدمات گلومرولی شامل بیماری با حداقل تغییرات (شایع ترین) گلومرولواسکلروز فوکال سگمنتال، گلومرولونفریت ممبرانوپرولیفراتیو، نفروپاتی ممبرانو و پرولیفراسیون منتشر مزانشیال هستند. این اتیولوژی ها توزیع سنی متفاوتی دارند. سندرم نفروتیک هم چنین می تواند یک آسیب ثانویه به بیماری ها ی سیستمیکی چون لوپوس اریتماتو، هنوخ شوئن لاین پورپورا، بدخیمی (لنفوم و لوکمی) و عفونت ها (هپاتیت، HIV و مالاریا) باشد (2).
    پاتوفیزیولوژی
    اختلال زمینه ای در سندرم نفروتیک به صورت افزایش نفوذپذیری دیواره ی مویرگی گلومرولی است و به پروتئینوری ماسیو و هیپوالبومینمی منجر می شود. افاسمان وسیع زواید پایی پدوسیت ها در بیوپسی (علامت بارز سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک) نقش محوری پدوسیت ها را مطرح می کند. سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک با اختلالات پیچیده ای در سیستم ایمنی به ویژه ایمنی وابسته به سلول T همراهی دارد. در گلومرولواسکلروز فوکال سگمنتال، فاکتوری درپلاسما که احتمالا از گروهی از لنفوسیت های فعال شده تولید می شود، مسئول افزایش نفوذپذیری دیواره ی مویرگی است. از طرف دیگر، جهش هایی در پروتئین های پدوسیتی (پدوسین و آلفا الکتین 4) و MYH4 (ژن پدوسیت) با گلومرولواسکلروز فوکال سگمنتال همراهی دارند. سایر جهش ها در سندرم نفروتیک وابسته به استروئید در ژن های NPHS2 (پدوسین) و WT1، سایر اجزاء دستگاه تصفیه گلوومرولی مثل شیارهای سوراخ دار شامل نفرین، NEPH1 و پروتئین وابسته به CD2 اتفاق می افتد (3).
    در وضعیت نفروتیک به دو دلیل سطح سرمی لیپید (کلسترول و تری گلیسریدها) افزایش یافته است. سنتز جنرالیزه هیپوآلبومینمی موجب افزایش پروتئین ها از جمله لیپوپروتئین ها در کبد می شود. دلیل افزایش فاکتورهای انعقادی و متعاقبا افزایش ریسک ترومبوز نیز همین مطلب است. به علاوه، کاتابولیسم لیپید نیز در نتیجه ی کاهش سطح لیپوپروتئین لیپاز وابسته به افزایش دفع ادراری این آنزیم رو به کاهش گذاشته است. مبتلایان به سندرم نفروتیک تحت خطر ابتلا به عفونت ها (سپسیس، پریتونیت، پیلونفریت) خصوصا با ارگانیسم های کپسولداری چون استرپتوکوک پنومونیه و هموفیلوس آنفلوآنزا هستند. دلیل این مسئله از دست رفتن فاکتور کمپلمان C3b و اپسونین هایی چون فاکتور B پروپردین و ایمونوگلوبولین ها از ادرار است (4).
    پاتولوژی
    در این قسمت اطلاعات جدیدی وجود ندارد که بتواند در این مقاله مورد بحث و ارزیابی قرار بگیرد. در سندرم نفروتیک با حداقل تغییرات (MCNS) ، حدود 85 درصد کل موارد سندرم نفروتیک کودکان گلومرول ها یا طبیعی بوده یا افزایش مختصری در سلول های مزانشریال و ماتریکس نشان می دهند. یافته های میکروسکوپ ایمونوفلورسانس به طور تیپیک منفی بود. ولی در میکروسکوپ الکترونی افاسمان زواید پایی سلول های اپیتلیال به آسانی قابل رویت است. میکروسکوپ الکترونی نشان گر افزایش تعداد سلول های مزانشیال و ماتریکس در کنار افاسمان زواید پایی سلول های اپی تلیال است. قریب به 50 درصد بیماران مبتلا به این نوع آسیب بافتی به درمان کورتیکواستروئید پاسخ می دهند. در گلومرولواسکلروز فوکال سگمنتال (FSGS) آسیب گلومرولی هم فوکال است. آسیب های ثانویه به عفونت HIV، ریفلاکس مثانه به حالب، مصرف تزریقی هروئین و سایر مواد مخدر دیده می شود. بیماری در این حالت غالبا پیش رونده است و به درگیری گلومرول ها منجر شده و در اکثر مبتلایان باعث بیماری کلیوی مرحله انتهایی (ESRD) می شود (5).
    تظاهرات بالینی
    علایمی چون آنورکسی، تحریک پذیری، درد شکم و اسهال شایع هستند. از مشخصه های شایع سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک با تغییرات حداقل، فقدان فشار خون بالا و هماچوری گروس می باشد. تشخیص های افتراقی در کودک با ادم واضح شامل انتروپاتی از دست دهنده پروتئین، نارسایی کبدی، نارسایی قلبی، گلومرولونفریت حاد یا مزمن و سوء تغذیه پروتئین می شود (6). تشخیص افتراقی دیگری به جز نفروتیک با حداقل تغییرات بایستی در کودکان زیر یکسال با سابقه ی خانوادگی سندرم نفروتیک با حضور یافته های خارج کلیوی (چون آرتریت، راش، آنمی) فشار خون بالا یا ادم ریوی، بی کفایتی کلیوی حاد یا مزمن و هماچوری واضح مدنظر قرار می گیرد (5).
    تشخیص
    در آنالیز ادراری، پروتئینوری در حد 3+ یا 4+ مشاهده شد. در 20 درصد کودکان هماچوری میکروسکوپی وجود دارد. در نمونه ادرار، نسبت پروتئین به کراتینین از 2 و دفع پروتئین ادراری به ازای مترمربع در ساعت از 40 فراتر می رود. میزان کراتینین سرم معمولا طبیعی است، ولی ممکن است در صورت کاهش کارکرد کلیه ناشی از کاهش حجم داخل عروقی به طور غیرطبیعی بالا رود. آلبومین سرم کمتر از 5/2 گرم بر دسی لیتر و سطوح کلسترول و تری گلیسرید سرم بالا است. سطح کمپلمان سرم طبیعی است. در صورت تطابق تظاهرات بیمار با تابلوی بالینی استاندارد سندرم نفروتیک با حداقل تغییرات انجام بیوپسی کلیه مرسوم نیست. آسیب در میکروسکوپ نوری به صورت پرولیفراسیون سلول مزانشیال و اسکارهای سگمنتال دیده می شود. در میکروسکوپ ایمونوفلورسانس مناطق اسکلروز سگمنتال از نظر رنگ پذیری IgM و C3 مثبت هستند. در میکروسکوپ الکترونی اسکار سگمنتال در کلافه گلومرولی و انسداد لومن مویرگی گلومرولی رویت می شود (7).
    درمان
    در این بخش، ابتدا روش های معمول و روتین درمان این بیماران ارزیابی شده و در ادامه روش های جدید مورد بحث قرار می گیرند. کودکان با بروز سندرم نفروتیک غیرعارضه دار بین 1 تا 8 سالگی احتمالا به MCNS پاسخ دهنده به استروئید مبتلا هستند و درمان با استروئید را می توان در آنان بدون بیوپسی تشخیصی کلیه آغاز کرد. کودکانی با تظاهرات غیرمنطبق با MCNS (هماچوری واضح، فشار خون بالا، نارسایی کلیه، افت کمپلمان سرم، سن زیر یکسال یا بالای 8 سال) را باید قبل از درمان کاندید بیوپسی کلیه کرد. با فرض تشخیص MCNS بایستی (پس از تایید تست PPD منفی و تجویز واکسن پنوموکوک پلی والان) پردنیزولون را با تک دوز 60 میلی گرم بر مترمربع روزانه (با دوز حداکثر 80 میلی گرم) برای 4 تا 6 هفته پیاپی تجویز کرد (8). چنین دوره ی درمانی 6 هفته ای با استروئید روزانه در مقایسه با دوره های کوتاه تر درمان روزانه توصیه شده قبلی، منجر به نمودهای واضحا کمتری می شود. قریب 80 تا 90 درصد کودکان طی 3 هفته به درمان استروئیدی پاسخ می دهند (بهبود کیفیت، دیورز، ادرار منفی یا مختصر از نظر پروتئین در 3 روز پیاپی). تعداد قابل توجهی از مبتلایان طی 5 هفته ی اول به درمان پردنیزولون پاسخ می دهند (9).
    درباره ی روش های جدید درمانی در این بیماران، از داروهایی که در مقالات جدید تاثیر درمانی آن ها بر روی سندرم نفروتیک ارزیابی شده است، اثر متفاوتی مشاهده شده است. از این داروها می توان به رتوکسیماب اشاره کرد که در بیماران متفاوت وابسته به استروئید یا مقاوم به آن استفاده شده و اثرات مفیدی نیز از آن گزارش شده است (12-10). از سایر عوامل درمانی که در این دسته از بیماران می توانند مورد استفاده قرار گیرند، می توان به سیکلوسپورین (10) ، ویتامین دی (13، 14) ، کلسیم (15) و سایر روش های جدید در این زمینه اشاره کرد. تمامی این موارد اهمیت توجه به استفاده از روش های درمانی جدید در این دسته از بیماران را مشخص می کند.
    کلیدواژگان: سندرم نفروتیک، تشخیص، درمان
  • مقالات پژوهشی
  • اسماعیل اسدپور *، سعید ویسی صفحات 8-17
    زمینه و هدف
    مشکلات زناشویی و جنسی در بیماری های مزمن از جمله دیابت که اغلب نادیده گرفته می شوند، لزوم توجه بیشتر به درمان مناسب را روشن می سازد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (اکت) بر رضایت زناشویی، عزت نفس جنسی و دلزدگی زناشویی زنان دیابتی نوع دو بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمهآزمایشی و با طرح پیش آزمون-پسآزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری زنان دیابتی نوع دو در شهر تهران بودند. 30 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم گردیدند. گروه آزمایش 8 جلسه 60 دقیقه ای درمان اکت را آموزش دیدند. سپس از آن ها پس آزمون گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ (1993) ، عزت نفس جنسی دویل زینا و اسچوارز (1966) و دلزدگی زناشویی پاینز (2003) استفاده شد. روش تجزیه و تحلیل داده ها آزمون مانکوا بوده است.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد IR. KHU. REC. 1397. 5 توسط کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه خوارزمی تهران به تصویب رسیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نمرات رضایت زناشویی، عزت نفس جنسی زنان دیابتی نوع دو پس از درمان اکت در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0< p). هم چنین، درمان اکت کاهش معناداری را در دلزدگی زناشویی زنان دیابتی نوع دو نشان داد (05/0<p).
    نتیجه گیری
    درمان اکت می تواند به منزله یک مداخله موثر روان شناختی بر رضایت زناشویی، عزت نفس جنسی و دلزدگی زناشویی زنان دیابتی نوع دو به کار رود.
    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد، دلزدگی زناشویی، دیابت نوع دو، رضایت زناشویی، عزت نفس جنسی
  • اعظم بهرام مصیری ، فرحناز کیان ارثی * صفحات 18-27
    زمینه و هدف
    اختلال وسواس فکری-عملی از جمله اختلالات ناتوان کننده است که عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو، هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر کاهش علائم وسواس فکری و عملی و افزایش رضایت زناشویی زنان متاهل بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پسآزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل زنان متاهل مبتلا به وسواس فکری و عملی شهر تهران در سال 1396 بود. 30 زن متاهل با دامنه سنی20 تا 45 سال به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه گواه، گروه آموزش ذهن آگاهی تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت یک ماه، 8 جلسه60 دقیقه ای، ذهن آگاهی را آموزش دیدند. سپس از آن ها پس آزمون گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های علائم وسواس فکری-عملی وسواس اجباری و رضایت زناشویی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون مانکوا در سطح معنی داری کمتر از 05/0 و نرم افزار SPSS نسخه 24 صورت گرفت.
    ملاحظات اخلاقی
    کسب رضایت آگاهانه و در اختیار قرار دادن نتایج از اصول اخلاقی در این پژوهش بود.
    یافته ها
    بررسی‏های آماری نشان داد که نمرات رضایت زناشویی پس از مداخله ذهن آگاهی در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0> p). هم چنین آموزش ذهن آگاهی کاهش معناداری را در علائم وسواس فکری-عملی زنان متاهل نشان داد (05/0> p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش آموزش ذهن آگاهی می تواند شیوه مناسبی برای کاهش علائم وسواس فکری-عملی و افزایش رضایت زناشویی زنان متاهل باشد
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، رضایت زناشویی، وسواس فکری-عملی
  • بهنوش سادات خلیلی ، جواد حامدی* ، ستاره حقیقت صفحات 28-38
    زمینه و هدف
    استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها منجر به افزایش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک و نرخ بالای مرگ ومیر در اثر بیماری های عفونی شده است.
    Pseudomonas aeruginosa یکی از مهم ترین عوامل ایجادکننده عفونت های بیمارستانی است که به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها مقاوم است. بنابراین یافتن منبع جدید ترکیبات ضدمیکروبی برای غلبه بر بیماری های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک کاملا حیاتی است. غربال گری اکتینوباکترهای بومی راهکاری موثر به منظور یافتن ترکیبات ضدمیکروبی جدید است. هدف پژوهش حاضر جداسازی، غربالگری و شناسایی اکتینوباکترهای نادر و بومی ایران به منظور یافتن سویه های اکتینوباکتر مولد ترکیبات ضدمیکروبی علیه P. aeruginosa است.
    مواد و روش ها
    30 نمونه آب و رسوب از خلیج فارس و دریای عمان جمع آوری و برای جداسازی اکتینوباکترها در محیط مناسب کشت شد. جدایه های اکتینوباکتر تخلیص شدند و پس از استخراج متابولیت ها، فعالیت آن ها بر علیهP. aeruginosa بررسی شد. حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) عصاره برتر با روش میکرودایلوشن براث تعیین و در نهایت سویه برتر شناسایی شد.
    ملاحظات اخلاقی
    در مطالعه حاضر، تمامی اصول ایمنی زیستی و اخلاق زیستی رعایت شده است.
    یافته ها
    50 اکتینوباکتر از رسوبات مورد بررسی جداسازی شدند. نتایج نشان داد که 5 جدایه دارای فعالیت ضدمیکروبی قابل توجهی هستند. MIC عصاره برتر علیه P. aeruginosa، 100 میکروگرم در میلی لیتر بود. آنالیز مولکولی ژن SrRNA16 نشان داد که جدایه دارای موثرترین عصاره متعلق به جنس Micromonospora بوده و 8/99 درصد شباهت بهM. chalcea دارد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که آب های جنوب ایران و رسوبات موجود در آن ها منابع نویدبخشی از اکتینوباکترهای نادر توانمند در تولید ترکیبات میکروبی علیه P. aeruginosa می باشند.
    کلیدواژگان: اکتینوباکترها، مقاومت آنتی بیوتیکی، Pseudomonas aeruginosa
  • زهرا زارع بیدکی ، محمد مهدی جهانگیری * صفحات 39-47
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر انعطاف پذیری روان شناختی مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون–پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، مادران مراجعه کننده به انجمن اوتیسم شهر قم در سال 1396 بود. با توجه به نیمه آزمایشی بودن طرح، نمونه ای به حجم 30 بیمار (هر گروه 15 نفر) با توجه به معیارهای شمول از بین افراد جامعه آماری به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. اعضای نمونه به صورت جایگزینی تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. برای گروه آزمایش، 8 جلسه «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» اجرا شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل مقیاس پذیرش و عمل نسخه دوم (AAQ-II) بود. داده ها توسط نرم افزار SPSSبا روش تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد اخلاق IR. IAU. ARAK. REC. 1396. 39 در کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی محلات به تصویب رسیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد «درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد» بر انعطاف پذیری روان شناختی مادران دارای کودکان مبتلا به اوتیسم تاثیر معناداری دارد (001/0 > p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد این مداخله درمانی برای سلامت روانی مادران دارای کودک اوتیسم موثر باشد.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری روان شناختی، اوتیسم، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
  • هیوا ساکی ، اعظم حدادی *، محمود شوندی صفحات 48-57
    زمینه و هدف
    مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی در سال های اخیر در ایزوله های کلبسیلا افزایش یافته است. هدف از این مطالعه، بررسی حضور ژن اینتگرون و رابطه آن با مقاومت آنتی بیوتیکی درایزوله های بالینی کلبسیلا مولد عفونت ادراری بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از خرداد 94 تا اردیبهشت 95 به طول انجامید، 129 ایزوله بالینی از نمونه های ادراری در مراکز درمانی و بیمارستان های کرج جداسازی گردید. جامعه آماری شامل 6/80 درصد زن و 4/19 درصد مرد بود. برای تمام ایزوله ها تست آنتی بیوگرام با روش دیسک دیفیوژن انجام شد. توانایی تولید ESBLs سنجیده شد و ایزوله ها از نظر حضور ژن اینتگرون با روش PCR بررسی شدند.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد IR. IAU. K. REC. 1396. 16 به تصویب کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی کرج رسیده است.
    یافته ها
    بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی به افلوکساسین (1/89 درصد) و کمترین حساسیت به آموکسی سیلین (2/6 درصد) گزارش شد. از این تعداد 9/82 درصد ایزوله ها به بیش از دو آنتی بیوتیک از کلاس متفاوت مقاوم بودند. از میان 129 ایزوله پس از بررسی مولکولی، 3/19 درصد حاوی ژن اینتگرون تشخیص داده شد و شیوع مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی (MDR) در بین ایزوله های حاوی اینتگرون 100 درصد بود. هم چنین از این تعداد، 3/71 درصد ایزوله ها توانایی تولید ESBLs را داشتند و 7/28 درصد فاقد این توانایی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد اینتگرون ها در بین ایزوله های MDR شایع می باشند. ژن های مقاومت وابسته به اینتگرون می توانند مخزنی برای شیوع مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی در بین ایزوله های بالینی باشند و اینتگرون ها می توانند به عنوان مارکری برای شناسایی ایزوله های MDR استفاده شوند. نتایج از فراوانی ESBLs در بین ایزوله های بالینی کلبسیلا و عدم کارآمدی آنتی بیوتیک هایی نظیر آمپی سیلین-کلاونیک اسید و آموکسی سیلین در درمان عفونت های ادراری حکایت دارد.
    کلیدواژگان: اینتگرون، عفونت ادراری، کلبسیلا، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • زهره سادات طباطبایی ، مسعود همایونی تبریزی* ، علی نعمتی صفحات 58-67
    زمینه و هدف
    افزایش متابولیسم و تولید رادیکال های آزاد در بدن از جمله عوامل ایجادکننده استرس اکسیداتیو، تضعیف سیستم آنتی اکسیدانی و بروز بعضی بیماری ها از جمله سرطان است. هدف از این مطالعه، بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و اثر سمیت ترکیب شیف باز کمپلکس منگنزII از شیف باز Nو Nʹ-دی پیریدوکسیل (1 و 4 بوتان دی آمین) است.
    مواد و روش ها
    ظرفیت آنتی اکسیدانی ترکیب شیف باز کمپلکس منگنزII از شیف باز N و Nʹ-دی پیر یدوکسیل (1 و 4 بوتان دی آمین) در غلظت های 5/62، 125، 250 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر به روش DPPH (1،1-دیفنیل-2 -پیکریل- هیدرازیل) بررسی شد. هم چنین، اثر سمیت ترکیب شیف باز ذکرشده در غلظت های صفر، 5/62، 125، 250 و 250 میکروگرم بر میلی لیتر به روش MTT (3- ]4- دیمتیل تیازول- 2- ئیل[ -2-5-دیفنیل تترازولیوم برومید) در 24، 48 و 72 ساعت بر روی سلول های سرطان پستان (MCF7Michigan Cancer Foundation-7) بررسی شد.
    ملاحظات اخلاقی
    در این مطالعه، تمامی اصول اخلاق در پژوهش رعایت شده است.
    یافته ها
    ظرفیت آنتی اکسیدانی ترکیب شیف باز کمپلکس منگنزII از شیف باز NوNʹ- دی پیر یدوکسیل (1 و 4 بوتان دی آمین) در غلظت 500 میکروگرم بر میلی لیتر 83/38 درصد به دست آمد و اثر سمیت شیف باز موردنظر روی رده سلولی MCF7 IC50 در 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب حدود 124، 245 و 470 میکروگرم بر میلی لیتر بوده است.
    نتیجه گیری
    ظرفیت آنتی اکسیدانی ترکیب شیف باز کمپلکس منگنزII از شیف باز Nو Nʹ-دی پیریدوکسیل (1 و 4 بوتان دی آمین) در مقایسه با BHA (Butylated hydroxyanisole) قابلیت مهار رادیکال آزاد را دارد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ترکیب شیف باز N وN?-دی پیریدوکسیل، سرطان
  • حامد طهماسبی ، ساناز ده باشی ، محمدرضا عربستانی* صفحات 68-79
    زمینه و هدف
    جهش ژنی در استافیلوکوک اورئوس از مهم ترین دلایل ایجاد سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک است. روش آنالیز منحنی ذوب DNA با قدرت تفکیک بالا (HRM) می تواند این جهش ها را با کیفیت بسیار بالایی شناسایی کند. هدف از این مطالعه، ارزیابی نقش نوع نمونه بالینی در بروز جهش های نوکلئوتیدی در ژن mecA استافیلوکوک اورئوس به روش HRM بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، از 43 ایزوله بالینی استافیلوکوک اورئوس استفاده شد. جهت شناسایی جهش های احتمالی، ایزوله های دارای ژن mecA شناسایی و ژن مربوطه تعیین توالی شد. سپس، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای StepOne v2. 3 و HRM v3. 0. 1 انجام شد. نتایج تعیین توالی به عنوان استاندارد طلایی مورد استفاده قرار گرفت.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد اخلاق IR. UMSHA. REC. 1396. 637 در کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی همدان به تصویب رسیده است.
    یافته ها
    از 43 ایزوله بالینی استافیلوکوک اورئوس، 11 ایزوله (58/25 درصد) دارای ژن mecA و 32 ایزوله (41/47 درصد) فاقد ژن mecA بودند. با توجه به نمونه های بالینی مختلف، 3 ایزوله (27/27 درصد) مقاوم به متی سیلین از نمونه خون، 2 ایزوله (18/18 درصد) از نمونه ادرار، 2 ایزوله (18/18 درصد) از نمونه زخم، 2 ایزوله (18/18 درصد) از نمونه کاتاتر، 1 ایزوله (09/9 درصد) از آبسه و 1 ایزوله (09/9 درصد) هم از سواپ بینی جدا شد. در این بین، ایزوله های گرفته شده از زخم و ادرار دارای بیشترین جهش در اسید آمینه آدنین به صورت A→T، A→G، A→C و A→X مشاهده شد. ایزوله های جدا شده از خون داری جهش در اسید آمینه گوانین به صورت G→A بودند.
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین نوع جهش و نوع نمونه بالینی در ایزوله های استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین دیده شد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین، جهش ژنی، منحنی ذوب DNA، HRM
  • بهمن عالی زاده *، نازنین دوستی خواه ، فرزاد محمدی صفحات 80-91
    زمینه و هدف
    کودکان کم توان ذهنی در رشد مهارت های حرکتی کنترل شی دارای تاخیر هستند. هدف این مطالعه، بررسی اثر مداخله تمرینات بدنی منتخب بر مهارت های کنترل شی کودکان 7 تا 10 ساله دارای کم توانی ذهنی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 کودک 7 تا 10 ساله کم توان ذهنی در مراکز کم توان ذهنی شهر اهواز به روش نمونه گیری زمانی در دسترس انتخاب و به شکل تصادفی به دو گروه تجربی (قد: 8/14±8/128، وزن: 12/9±29) و کنترل (قد: 7/15±5/126، وزن: 2/12±28/31) تقسیم شدند. سپس، آزمودنی ها توسط آزمون رشد حرکتی درشت در مرحله پیش آزمون ارزیابی شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت 8 هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 45 دقیقه در مداخلات تمرینی مهارت های حرکتی شرکت کردند. آزمودنی های گروه کنترل نیز فعالیت های عادی مدرسه را انجام دادند و فعالیت منظم ورزشی نداشتند. پس از اتمام دوره تمرینی از تمامی آزمودنی ها پس آزمون به عمل آمد. برای تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و تی وابسته با نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد. سطح آلفای کوچک تر از 05/0 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد IR. SSRI. REC. 1397. 390 توسط کمیته اخلاق پژوهشی پژوهشگاه علوم ورزشی به تصویب رسیده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که هشت هفته تمرینات جسمانی منتخب تاثیر معنی داری بر متغیرهای کنترل شی مانند ضربه زدن با دست (001/0 = p) ، دریبل کردن (001/0 = p) ، دریافت کردن (001/0 = p) و پرتاب توپ (001/0 = p) داشت، اما تاثیر معنی داری بر متغیرهای ضربه زدن با پا (001/0 = p) ، و غلتاندن توپ (001/0 = p) نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، مداخله تمرینات بدنی می تواند باعث بهبود مهارت های کنترل شی در کودکان کم توان ذهنی شود.
    کلیدواژگان: تمرین جسمانی، کم توانی ذهنی، مهارت های درشت
  • فیروزه علویان *، سعیده قیاسوند صفحات 92-101
    زمینه و هدف
    مطالعات اخیر بیان گر اثرات حفاظتی چای کوهی (Stachys lavandulifolia) در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات حفاظت نورونی چای کوهی بر روی آسیب مغزی، نفوذپذیری سد خونی-مغزی و حجم ادم در مدل سکته مغزی موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی از 17 گروه 6تایی رت نر نژاد ویستار استفاده شد که شامل گروه های کنترل، شم و گروه های دریافت کننده دوزهای 50، 75 و 100 میلی‎گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز عصاره چای کوهی به مدت 30 روز و به صورت خوراکی از طریق گاواژ بودند. دو ساعت پس از آخرین گاواژ، گروه های سکته در معرض مدل MCAO (Middle Cerebral Artery Occlusion) قرار گرفتند. 24 ساعت بعد حجم سکته، نفوذپذیری سد خونی-مغزی (Blood-brain barrier، BBB) و حجم ادم در گروه های آزمایشی بررسی شد. نتایج از طریق آنووای یک طرفه، آزمون تعقیبی بن فرونی و توسط نرم افزار Graph Pad Prism تجزیه وتحلیل و از طریق نرم‎افزار اکسل رسم شدند.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد اخلاق IR. UI. REC. 1397. 162 به تصویب کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه اصفهان رسیده است.
    یافته ها
    پیش تیمار با عصاره هیدروالکلی چای کوهی با دوزهای 50، 75 و 100 میلی‎گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز سبب کاهش سایز سکته شد. دوز 75 میلی‎گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز توانست نفوذپذیری BBB و حجم ادم را در مقایسه با گروه سکته کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    موثرترین دوز چای کوهی 75 میلی‎گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است که دارای پتانسیل قوی در حفاظت نورونی و پیشگیری از سکته مغزی است. این مطالعه می تواند در تحقیقات بعدی در تشخیص اثرات حفاظت نورونی چای کوهی مفید باشد.
    کلیدواژگان: چای کوهی، حفاظت نورونی، رت، سکته مغزی
  • جلیل فتح آبادی ، مریم حاجی قربانی دولابی ، علی اکبر ارجمندنیا ، سعید صادقی * صفحات 102-111
    زمینه و هدف
    دیابت بیماری مزمنی است که عوامل فیزیولوژیک، شناختی، رفتاری، هیجانی و اجتماعی در پیشگیری، ابتلا و کنترل آن نقش دارند. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی میزان قند خون از طریق باورهای غیرمنطقی سلامت و منبع کنترل سلامت در بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به دو مرکز آزمایشگاه موسسه خیریه درمانی مکتب الزهرا (س) و پژوهشکده دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که 300 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس چندبعدی منبع کنترل سلامت (MHLC) و مقیاس باورهای غیر منطقی سلامت (IHBS) گردآوری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش های تحلیل رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفت.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد IR. ut. Rec. 1395. 030 به تصویب کمیته اخلاق پژوهش در پژوهش های زیست پزشکی دانشگاه تهران رسیده است.
    یافته ها
    بین متغیرهای پیش بین باورهای غیرمنطقی سلامت (05/0p<) ، منبع کنترل سلامت درونی و دیگران (05/0p<) ، و منبع کنترل سلامت شانس (01/0p<) با میزان قندخون همبستگی معنی دار وجود داشت. هم چنین نتایج نشان داد که باورهای غیرمنطقی و منبع کنترل سلامت تغییرات میزان قندخون را به طور معنی دار پیش بینی می کنند (05/0p<، 80/2=(293، 4) F، 037/0=R2، 19/0=R).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان گفت که از طریق شناسایی منبع کنترل سلامت و باورهای غیرمنطقی سلامت احتمالا می توان سطح قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 پیش بینی کرد و عوارض دیابت را در افراد مبتلا به آن کاهش داد.
    کلیدواژگان: باورهای غیرمنطقی سلامت، دیابت نوع 2، قند خون، منبع کنترل سلامت
  • علی اصغر قربانعلی پور ، پژمان معتمدی *، حمید رجبی ، هادی کرمی صفحات 112-122
    زمینه و هدف
    ژن eNOS مسئول تولید نیتریک اکساید و آنژیوستاتین، مهارکننده آنژیوژنز می باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین استقامتی بر بیان ژن آنژیوستاتین و eNOS در بافت قلب رت های نر ویستار دیابتی نوع دوم بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، 36 سر رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی به سه گروه دیابتی با تمرین استقامتی (12= n، DET) ، گروه کنترل دیابتی (12= n، DC) و گروه کنترل سالم (12= n، HC) تقسیم شدند. القای دیابت نوع 2 از طریق تزریق درون صفاقی STZ صورت گرفت. پروتکل تمرین شامل 10 هفته تمرین استقامتی، 5 جلسه در هفته به مدت 15 دقیقه و با سرعت 27 متر در دقیقه در هفته اول بود که به تدریج به مدت 60 دقیقه با سرعت 27 متر در دقیقه در هفته نهم رسید. حیوانات 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین قربانی شدند و نمونه ها از بافت قلب گرفته شد. بیان ژن های آنژیوستاتین و eNOS با روش Real-Time PCR بررسی شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس یک طرفه استفاده گردید. سطح معنی داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
    ملاحظات اخلاقی
    این مطالعه با کد 329. 1394 ‎IR. ARAKMU. REC. به تصویب کمیته اخلاق پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک رسیده است.
    یافته ها
    بیان ژن آنژیوستاتین و eNOS در گروه DC در مقایسه با گروه HC افزایش معنی داری را نشان داد (000/0=p). تمرین استقامتی موجب کاهش معنی دار بیان ژن آنژیوستاتین و eNOS در مقایسه با گروه DC شد (000/0=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بیان ژن آنژیوستاتین و eNOS بافت قلب دیابتی تحت تاثیر مثبت تمرین استقامتی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آنژیوستاتین، تمرین استقامتی، eNOS
|
  • Masoud Rezagholizamenjany *, Parsa Yousefichaijan Pages 1-7
    Nephrotic syndrome
    Nephrotic syndrome is a manifestation of glomerular disease as a proteinuria in the nephrotic and triad of hypoalbuminemia, edema, hyperlipidemia, and high protein in the urine. Nephrotic proteinuria is defined as protein excretion of more than 40 mg/m2 of body surface per hour or protein to creatinine ratio of more than 2-3 at the first morning urine sample. Its annual incidence in most western countries is 2-3 cases per 100000 children per year, and in developing countries it is often higher due to malaria (1). New findings in this area are often about treatment, which are evaluated and reviewed in following.
    Keywords: Diagnosis, Nephrotic syndrome, Treatment
  • Esmail Asadpour *, Saied Veisi Pages 8-17
    Background and Aim
    Marital and sexual problems of chronic patients, especially diabetes, that often are ignored, need special attention to proper treatment. The aim of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on marital satisfaction, sexual self-esteem and burnout martial among women with type 2 diabetes.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental research design with pretest-posttest and control group. The statistical population included women with type 2 diabetes in the city of Tehran. 30 patients were chosen as samples and randomly were divided into two groups of individuals as control and experimental. The experimental groups practiced the acceptance and commitment therapy 8 sessions and 60 minutes in each session. Then, post-test was performed for them. For data collecting, the marital satisfaction scale of Enrich (1993), sexual self-esteem scale of Doyle, Zeanah and Schwarz (1996) and burnout martial questionnaire of Pines (1993) were used. Data analysis was done by using multivariate analysis of multi covariance.
    Ethical Considerations
    This study with research ethics code IR.KHU.REC.1397.5 has been approved by research ethics committee at Kharazmi university of Tehran, Iran.
    Findings
    Results illustrated that after acceptance and commitment therapy, amounts of marital satisfaction and sexual self-esteem were significantly increased in experimental than control group (p<0.05). Also, acceptance and commitment therapy decreased burnout martial among women with type 2 diabetes significantly (p<0.05).
    Conclusion
    Acceptance and commitment therapy can be used as an effective psychological intervention on marital satisfaction, sexual self-esteem and burnout martial among women with type 2 diabetes.
    Keywords: Acceptance_Commitment_Burnout Martial_Marital Satisfaction_Sexual self-esteem_Type 2 Diabetes
  • Azam Bahrammasir , Farahnaz Kiyan, Ersi * Pages 18-27
    Background and Aim
    Obsessive-compulsive disorder is a disabling disorder that affects one's performance. So, the aim of this study was to investigate the effectiveness of mindfulness training on reduction of obsessive compulsive disorder symptoms and increase in marital satisfaction of married women.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental design with pretest-posttest and control group. The statistical population included married women with obsessive compulsive disorder of Tehran city in year 2017. 30 married women with the age range of 20-45 years old were chosen as samples and randomly were divided into two groups of individuals as control and mindfulness training. The experimental groups practiced the mindfulness training for a month, 8 sessions and 60 minutes in each session. Then, post-test was performed for them. For data collecting, the obsessive-compulsive inventory, obsessive-compulsive and marital satisfaction were used. Data analysis was done by using multivariate analysis of covariance by SPSS 24 software at a significant level less than 0.05.
    Ethical Considerations
    In this study, patients’ consent and providing results were considered as ethical principles.
    Findings
    Statistical data analysis illustrated that the amounts of marital satisfaction were significantly increased in experimental than control group by mindfulness training (p<0.05). Also, of mindfulness training was significant reduction of obsessive compulsive disorder symptoms (p<0.05).
    Conclusion
    According the findings of this study, mindfulness training can be a good approach to improve of obsessive compulsive disorder symptoms and marital satisfaction of married women.
    Keywords: Marital satisfaction, Mindfulness, Obsessive compulsive
  • Behnoush Sadat Khalili , Javad Hamedi *, Setareh Haghighat Pages 28-38
    Background and Aim
    The widespread use of antibiotics has been led to increased emergence of antibiotic resistant bacteria and high mortality and morbidity rates due to infectious diseases. Pseudomonas aeruginosa is one of the most important causes of nosocomial infections, which shows high resistance to a wide range of antibiotics. So, finding new and effective antimicrobial compounds in order to overcome antibiotic resistant infectious diseases is so critical. Screening of native actinobacteria can be an effective strategy to find novel antimicrobial compounds. The aim of current study was isolation, screening and identification of rare actinobacteria to find the strains which produce antimicrobial compounds against P. aeruginosa.
    Material and Methods
    Thirty samples of water and sediments were collected from Persian Gulf and Oman Sea and used for isolation of actinobacterial strains. After isolation of actinobacteria, their metabolites were extracted and their anti-P. aeruginosa activities were investigated. Minimum inhibitory concentration (MIC) of the most efficient extract was determined using broth microdilution method. Finally, the most efficient strain was identified.
    Ethical Considerations
    In this study, all principles of biosafety and bioethics have been considered.
    Findngs
    Fifty actinobacteria were isolated from water and sediments. Five isolates had considerable antimicrobial activity. MIC value of the most efficient extract against P. aeruginosa was 100 µg/ml. Molecular analysis of 16SrRNA showed that the most effective fermentation broth extract belongs to Micromonospora and has 99.8% similarity to M. chalcea.
    Conclusion
    The current study revealed that the water of southern Iran and their sediments are promising sources of potent rare Actinobacteria in the production of antimicrobial compounds against P. aeruginosa.
    Keywords: Actinobacteria, Antibiotic resistance, Pseudomonas aeruginosa
  • Zahra Zare Bidaki , Mohammad Mahdi Jahangiri * Pages 39-47
    Background and Aim
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of acceptance-based treatment on psychological flexibility of mothers of children with autism disorder.
    Materials and Methods
    This study was a quasi-experimental pretest-posttest with control group. The statistical population of the present study included mothers with autistic children referring to the autism community in Qom city at 2017. According to the semi-experimental design and Criteria for research, a sample of 30 patients (each group of 15) was selected voluntarily. Samples were randomly assigned to two experimental and control groups. The experimental group received 8 sessions of "acceptance and commitment therapy. The instrument for collecting information included the Acceptance and Action Questionnaire-II (AAQ-II). Data were analyzed by SPSS software using covariance.
    Ethical Considerations
    This study with research ethics code IR.IAU.ARAK.REC.1396.39 has been approved by research ethics committee at Islamic Azad University of Mahallat, Iran.
    Findings
    Based on study findings, the acceptance- and commitment-based therapy had significant impact on psychological flexibility in mothers of children with autism.
    Conclusion
    Based on the findings, it can be concluded that acceptance and commitment therapy is effective in improving the mental health of mothers with childhood autism.
    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Autism, Psychological flexibility
  • Hiva Saki , Azam Haddadi*, Mahmoud Shavandi Pages 48-57
    Background and Aim
    In recent years, Multidrug resistance has been increasing among Klebsiella isolates. The aim of this study was to survey existence of integrons and its relation with antibiotic resistance among clinical isolates of Klebsiella.
    Materials and Methods
    From Jun 2015 to May 2016, 129 Klebsiella isolates collected from Karaj hospitals and laboratories. Statistical population included 80.6% female and 19.4% male. Antimicrobial susceptibility was performed using Kirby-Bauer disk diffusion and ESBLs producer were screened. Integrons were detected using PCR.
    Ethical Considerations
    This study with research ethics code IR.IAU.K.REC.1396.16 has been approved by research ethics committee at Islamic Azad University of Karaj, Iran.
    Findings
    The highest and lowest percentage of sensivity were found to ofloxacin (89.1%) and amoxcicillin (6.2%), respectively. 82.9% of isolates were resistant to more than two antibiotics from different classes. Among 129 isolates, 19.3% of the isolates harbour integrons. Frequencies of MDR among integron-positive isolates were 100%. Also, 71.3% and 28.7% of isolates were ESBLs positive and negative respectively.
    Conclusion
    Results showed integron elements were prevalent among MDR isolates. Integron-associated resistance genes can be served as reservoirs of multi drug resistance within clinical isolates and presence of integron can be used as a marker to identify MDR isolates. Prevalence of ESBLs among clinical isolates of Klebsiella showed that antibiotics like ampicillin or amoxicillin-clavulanic acid are not effecvtive anymore in treatment of UTIs.
    Keywords: Antibiotic resistance, Integron, Klebsiella
  • Zohre Sadat Tabatabayi , Masoud Homayouni Tabrizi*, Ali Neamati Pages 58-67
    Background and Aim
    Increasing metabolism and production of free radicals in the body are among the factors causing increased oxidative stress, weakened the antioxidant system, and some diseases, including cancer. The purpose of this study was to investigate the antioxidant activity and toxic effect of the Schiff base manganese II compound N, Nʹ di pirodexil 1, 4 butadiamin.
    Materials and Methods
    The antioxidant capacity of the Schiff base manganese II complex N, Nʹ di pirodexil 1, 4 butadiamin at the concentrations of 62.5, 125, 250, and 500 µg/ml was Investigated using the 1.1-diphenyl-2-picricyl-hydrazyl (DPPH) technique. We also evaluated the toxic effect of the mentioned Schiff bases complex at concentrations of 0, 62.5, 125, 250 and 500 µg/ml by 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) at 24, 48 and 72 hours on a breast cancer cell line (MCF7 [Michigan Cancer Foundation-7]).
    Ethical Considerations
    In this study, research ethical principles were considered.
    Findings
    The antioxidant capacity of Schiff bases manganese II complex N, N di pirodexil 1, 4 butadiamin at the concentration of 500 µg/ml was 38.83%. Further, considering the toxic effect of the Schiff bases on the MCF7 cell line, the results showed that IC50 at 24, 48 and 72 hours was about 124, 245 and 470 µg/ml, respectively.
    Conclusion
    The results obtained from the review of the antioxidant capacity of the Schiff base manganese II complex N, Nʹ di pirodexil 1, 4 butadiamin compared to (BHA) butylated hydroxyanisole suggest that the compound can be effective in free radical inhibition.
    Keywords: Antioxidant, Cancer, Schiff base complex N, N? di pirodexil
  • Hamed Tahmasebi , Sanaz Dehbashi , Mohammad Reza Arabestani * Pages 68-79
    Background and Aim
    Gene mutation in Staphylococcus aureus is one of the most important causes of antibiotic-resistant strains. The High Resolution Melting Curve (HRM) analysis of DNA method can detect these mutations very high quality. The purpose of this study was to evaluate the role of clinical sample type in the occurrence of nucleotide mutations in the mecA gene of S. aureus by HRM method.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 43 clinical isolates of S. aureus were used. To detect possible mutations, isolates with mecA gene were replicated and sequenced. Then, analysis was performed using StepOne Software v2.3 and HRM v3.0.1 software. Sequencing results were used as gold-standard.
    Ethical Considerations
    This study with research ethics code IR.UMSHA.REC.1396.637 has been approved by research ethics committee at Hamadan University of Medical Sciences.
    Findings
    Of 43 clinical isolates of S. aureus, 11 isolates (25.58%) had mecA gene and 32 isolates (47.41%) lacked the mecA gene. According to different clinical samples, 3 isolates (27.27%) were resistant to methicillin from blood samples, 2 isolates (18.18%) from urine specimens, 2 isolates (18.18%) from wound samples, 2 isolates (18.18%) of the catheter samples, 1 isolate (9.09%) of the abscess and 1 isolate (9.09%) were separated from the nose swab. In the meanwhile, isolates from the wound and urine had the highest mutation in the adenine amino acid as A → T, A → G, A → C, and A → X. Isolates taken from blood have mutations in Guanine amino acid as G → A.
    Conclusion
    There was a significant relationship between type of mutation and type of clinical specimen in methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolates.
    Keywords: DNA melting curve, Genetic mutation, HRM, Methicillin resistance staphylococcus aureus
  • Bahman Aalizadeh*, Nazanin Dostikhah , Farzad Mohammadi Pages 80-91
    Background and Aim
    Children with mental disability have delayed object control motor skills. The purpose of this study was to evaluate the effect of selective physical practice intervention on object control skills of 7-10 year old children with mental disability.
    Materials and Methods
    In this quasi-experiment study, 30 children aged 7-10 years with mental disability were selected from mentally disabled care centers of Ahvaz based on available time sampling and randomly classified in two experimental (height, 128.8±14.8; weight, 29±9.12) or control (height, 126. 5±15.7; weight, 31.12±28.2) groups. Then, they were evaluated by gross motor development subscales in pre-test. Participants in the experimental group trained 3 times a week, 45 mins each session in motor skill training programs for 8 weeks. Children in the control group, on the other hand, performed typical school activities and were not involved in regular sport training. A post-test was conducted after training period. Statistical analysis was done with one way-anova and paired T test using SPSS v. 20 software. The significant level was set at p< 0.05.
    Ethical Considerations
    This study was approved in Research Ethics Committee of Sport Sciences Research Institute with the code IR.SSRI.REC.1397.390.
    Findings
    The results revealed that 8-week selective physical practice significantly affected object control variables such as striking a ball with hand (p=0.001), dribbling (p=0.001), catching (p=0.001) and throwing (p=0.001), however it did not affect striking a ball with foot (p=0.001) and rolling significantly (p=0.001).
    Conclusion
    According to the finding of the present study, physical practice intervention seems to improve object control skills in children with mental disability.
    Keywords: Gross skills, Mental disability, Physical practice
  • Firoozeh Alavian*, Saeedeh Ghiasvand Pages 92-101
    Background and Aim
    Recent studies point to the protective effects of Stachys lavandulifolia against inflammation and oxidative stress. The purpose of this study was to investigate the neuroprotective effects of Stachys lavandulifolia on brain injury, blood-brain barrier permeability and edema volume in rat stroke model.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 17 male Wistar rats groups (n=6) were used; including control groups, sham and groups receiving doses of 50, 75 and 100 mg/kg/day of extract; for 30 days and orally by gavage. Two hours after the last gavage, the stroke groups were subjected to the Middle Cerebral Artery Occlusion (MCAO) model. 24 hours later, the volume of stroke, the blood-brain barrier permeability (BBB) and the volume of edema were investigated in the experimental groups. Results were analyzed by one-way ANOVA, Bonffron post test through Graph Pad Prism software and designed through Excel.
    Ethical Considerations
    This study with research ethics code IR.UI.REC.1397.162 has been approved by research ethics committee at Isfahan University.
    Findings
    Pre-treatment with Hydroalcoholic Extract with doses of 50, 75 and 100 mg/kg/day reduced stroke size. The dose of 75mg/kg/day reduced the permeability of BBB and the edema volume compared with the stroke group.
    Conclusion
    The most effective dose of Stachys lavandulifolia is 75 mg/kg, which has a strong potential in neuroprotection and stroke prevention. This study could be useful in further investigating of neuroprotective effect of Stachys lavandulifolia.
    Keywords: Neuroprotection, Rat, Stachys lavandulifolia, Stroke
  • Jalil Fathabadi , Maryam Haji Ghorbani Dolabi , Ali Akbar Arjmandnia , Saeid Sadeghi * Pages 102-111
    Background and Aim
    Diabetes is a chronic disease that physiological, cognitive, behavioral, emotional and social factors play a role in preventing, risk and regulating it. This research aimed to predict blood glucose control by the use of irrational health beliefs and health locus of control in patients with type 2 diabetes.
    Materials and Methods
    The research population consisted of all type 2 diabetic patients referring to the two centers of Alzahra School of Charity Hospital and Diabetes Research Institute of Tehran University of Medical Sciences that 300 patients were chosen as sample by convenience sampling method. Data were gathered by using Multidimensional Health Locus of Control Scale (MHLC) and Irrational Health Belief Scale (IHBS) and analyzed by regression.
    Ethical Considerations
    This study was approved in Research Ethics Committee of biomedical researches in Tehran Universiry with the code IR.ut.Rec.1395.030.
    Findings
    There is a significant correlation between the predictive variables of irrational health beliefs (p <0.05), inner locus of control and others (p <0.05), and chance locus of control (p <0.01). The results also indicate that the health locus of control and Irrational beliefs predict significantly the changes in the amount of glucose (R=19, R2=0.037, F(4. 293)=2.80, p<0.05).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, we can say that by identifying the health locus of control and irrational health beliefs, it is possible that blood glucose level can be predicted in patients with type 2 diabetes and reduced the consequences of diabetes in people with it.
    Keywords: Blood Glucose_Health locus of control_Irrational Health Beliefs_Type 2 diabetes mellitus
  • Ali Asghar Ghorbanalipour , Pezhman Motamedi *, Hamid Rajabi , Hadi Karami Pages 112-122
    Background and Aim
    The eNOS gene that is responsible for the production of nitric oxide and angiostatin is an inhibitor of angiogenesis. The aim of present study was to investigate the effect of endurance training on angiostatin and eNOS gene expression of cardiac tissue in type 2 diabetic male wistar rats.
    Materials and Methods
    In an experimental study, 36 male wistar rats were randomly divided into three groups, Diabetic Endurance Training (DET, n=12), Diabetic Control (DC, n=12) and Healthy Control (HC, n=12). Type 2 diabetes was induced by intraperitoneal injection of STZ. The endurance training included 10 weeks, 5 sessions per week running at speed of 27 m/min for 15 minutes in 1st week and reached to 27 m/min for 60 min/day in 9th weeks. The animals were sacrificed 24 h after last training session and the samples were taken from cardiac tissue. The gene expression of angiostatin and eNOS were examined by Real-Time PCR. The one-way ANOVA was used to analysis the data. The significant level was set at p<0.05.
    Ethical Considerations
    This study was approved in Research Ethics Committee of Arak university of medical sciences with the code IR.ARAKMU.REC.1394.329.
    Findings
    The gene expression of angiostatin and eNOS of DC group showed significant increase compared to HC group (p =0.000). The endurance training induced significant decrease in the gene expression of angiostatin and eNOS compared to DC group (p =0.000).
    Conclusion
    It appears that gene expression of angiostatin and eNOS of diabetic cardiac tissue are affected by positive effect of endurance training.
    Keywords: Angiostatin, Endurance training, eNOS