فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 87، شهریور 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میثم حسن نژاد بی بالان*، عزت الله قائمی، فاطمه شاکری، ناعمه جاوید صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از عوامل اصلی عفونت های کسب شده از اجتماع و بیمارستان است. در بسیاری از بیماری های انسانی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس،سیستم agr مسئول کنترل و هماهنگی تولید فاکتورهای ویرولانس، اگزوتوکسین های ترشحی وهمولیزین ها می باشد. شناسایی فراوانی این تیپ ها در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده در شهر گرگان و سپس تعیین ارتباط احتمالی این تیپ ها با برخی از مشخصه های فنوتیپی از قبیل تولید همولیزین و پیگمان هدف این مطالعه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تعداد 194 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران، حاملین سالم و نمونه های غذایی شهر گرگان جداسازی شده بود، برای مطالعه استفاده شد. DNA تمام نمونه ها با استفاده از روش لیزوزیم-فنل کلروفرم استخراج شد و با استفاده از پرایمرهای ختصاصی تیپ های ژن agr به روش PCR تکثیر و شناسایی گردید. به منظور بررسی تولید همولیزین و پیگمان به ترتیب از محیط های بلادآگار و نوترینت آگار استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تمامی 194 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی با این روش قابل تایپ بندی بودند. تنوع تایپ ها نشان داد که بیشتر ایزوله ها متعلق به agr group I بودند(3/43 درصد) و بعد از آن agr group III (9/28 درصد)، agr group II(7/22 درصد) و agr group IV(1/5 درصد) قرار دارد. agr group IV با 60 درصد و agr group III با 5/60 درصد به ترتیب بیشترین میزان تولید همولیزین و پیگمان را از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ما از میان ایزوله های جدا شده از بیماری های عفونی، agr group III از شیوع بیشتری برخوردار بود. بنابراین بررسی نقش احتمالی تیپagr group III در ایجاد عفونت استافیلوکوکوس اورئوس در مطالعات آینده پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ه ژ، واکنش زنجیره ای پلیمراز، استافیلوکوکوس اورئوس
  • رضا دهقانزاده، نوید صفوی*، سید جمال قائم مقامی، مجتبی پوراکبر، شهرام نظری صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    دفع باقی مانده های مواد دارویی به محیط از طریق فاضلاب های بیمارستانی و شهری یکی از مشکلات نوین زیست محیطی به شمار می آید. ایمیپنم به عنوان یک آنتی بیوتیک بیمارستانی مصرف بسیار وسیعی جهت مقابله با باکتری های گرم مثبت و منفی دارد که با راه یابی آن به محیط های آبی خطراتی از جمله مقاومت باکتریایی، آلرژی، نابودی دافنی ها و جلبک ها و ایجاد اختلال در فرایندهای تصفیه فاضلاب به وجود می آید. بنابراین وجود یک روش استخراج و اندازه گیری دقیق و ساده جهت تعیین مقدار ایمیپنم در نمونه های زیست محیطی لازم می باشد.
    مواد و روش ها
    از ستون های استخراج فاز جامد در دو pH 3 و 7 برای استخراج ایمیپنم از نمونه های فاضلاب بیمارستانی و تعیین درصد بازیابی آنها استفاده شد. نمونه های استخراج شده توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا در شرایط نرخ جریان 7/0 میلی لیتر در دقیقه، دمای 20 درجه سانتی گراد، فاز متحرک بافر بورات/ متانول و طول موج 280 الی 300 نانومتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بیشترین درصد بازیابی در pH=7 با میانگین 8/68 درصد به دست آمد. بهترین شرایط راهبری دستگاه کروماتوگرافی فاز متحرک با نسبت حجمی 80 به 20 از بافر بورات/ متانول با pH= 5/7 و طول موج 300 نانومتر می باشد که در این حالت معیار خطی بودن برابر با 9829/0و هم چنین دقت اولیه و ثانویه آنالیز هر دو بیشتر از 95 درصد می باشد. آستانه تشخیص و آستانه تعیین مقدار در این مطالعه به ترتیب 3 و 10 میکروگرم در لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    روش ارائه شده به سادگی و با قابلیت اعتماد قابل توجه می تواند در استخراج و اندازه گیری ایمیپنم در نمونه های زیست محیطی آبی به کار برده شود.
    کلیدواژگان: ایمیپنم، فاضلاب بیمارستانی، آنتی بیوتیک، کروماتوگرافی مایع، استخراج فاز جامد
  • آمنه رضایوف، محمدرضا زرین دست، نیلوفر دربندی* صفحات 19-30
    زمینه و هدف
    مورفین در فرآیندهای حافظه و یادگیری دخالت داشته و هسته آکومبنس با داشتن نقش کلیدی در مسیر پاداش در حافظه القاء شده توسط مورفین شرکت دارد. با توجه به نقش سیستم کولینرژیک در میانجی گری اثرات مورفین بر حافظه و یادگیری، در مطالعه حاضر اثرات تزریق آنتاگونیست های سیستم کولینرژیک، آتروپین، اسکوپولامین و مکامیل آمین در هسته آکومبنس به تنهایی و یا همراه با مورفین بر به خاطر آوری حافظه و یادگیری وابسته به حالت مورفین بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پژوهشی اصیل رت ها به صورت دوطرفه در هسته آکومبنس کانول گذاری شده و بازخوانی حافظه به روش اجتنابی غیر فعال بررسی شد. سطح معنی داری نیز کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تزریق زیر جلدی مورفین پس از آموزش به صورت وابسته به دوز منجر به کاهش بازخوانی حافظه شد، در حالی که تزریق مجدد مورفین در روز آزمون منجر به حافظه وابسته به وضعیت مورفین گردید. تزریق آتروپین، مکامیل آمین و اسکوپولامین در دوزهای مختلف به تنهایی به داخل هسته آکومبنس نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری را در بازخوانی حافظه نشان نداند اما تزریق پیش از آزمون این داروها قبل از تزریق مورفین به صورت وابسته به دوز یادگیری وابسته به حالت مورفین را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    حافظه در حیوانات می تواند تحت تاثیر مورفین قرار گرفته و اوپیوئیدها قادر به ایجاد یادگیری وابسته به حالت می باشند. غیرفعال سازی گیرنده های استیل کولینی در هسته آکومبنس در میانجی گری یادگیری وابسته به حالت مورفین دخالت دارد.
    کلیدواژگان: آتروپین، مکامیل آمین، حافظه، مورفین، یادگیری اجتنابی مهاری، اسکوپولامین
  • امیر عبدالله زنگی وند، مهسا قاسمی* صفحات 31-38
    زمینه و هدف
    التهاب نقش کلیدی در شکل گیری آترو اسکلروز دارد. در این مطالعه قصد داریم به بررسی ارتباط بین شمارش سلول های سفید خون در بدو بستری با میزان بروز حملات قلبی بعدی و مرگ ومیر شش ماهه در بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد بپردازیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی آینده نگر 101 بیمار مراجعه کننده با سندرم کرونری حاد به مرکز بوعلی سینا قزوین وارد مطالعه شدند. کلیه بیماران براساس شمارش سلول های سفید خون به 3 گروه لکوسیتوز کمتر از 7000، لکوسیتوز بین 7000 تا 10000 و لکوسیتوز بالاتر از 10000 در میلی متر مکعب تقسیم شدند. بر اساس همین تقسیم بندی سایر اطلاعات دموگرافیک و آزمایشگاهی از قبیل شاخص های التهابی فاز حاد، بیومارکرهای قلبی و... جمع آوری شد. کلیه بیماران برای مدت شش ماه از نظر حملات قلبی غیرکشنده و مرگ ناشی از اختلالات قلبی به صورت تلفنی یا حضوری پی گیری شدند. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 آنالیز شد و ازآزمون تی و دقیق فیشر استفاده گردید. مقدار p کمتر از 05/0 از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پی گیری شش ماهه بیماران نشان داد که 5 بیمار (25/31 درصد) از گروه لکوسیتوز بالاتر از 10000 در میلی متر مکعب دچار حملات قلبی غیرکشنده و دقیقا به همین میزان نیز دچار مرگ شدند که این میزان در حدود 5/2 برابر بیماران گروه دوم و 7 برابر بیماران گروه اول بود. هم چنین آنالیز چند متغیری داده ها نشان داد که لکوسیتوز بالاتر از 10000 در میلی متر مکعب از قوی ترین فاکتورهای پیش بینی کننده پیش آگهی در بیماران ما به شمار می آید.
    نتیجه گیری
    شمارش سلول های سفید خون می تواند از فاکتورهای پیش گویی کننده مهم در بروز مرگ و میر و حملات قلبی غیر کشنده در بیماران با سندرم کرونری حاد به شمار آید.
    کلیدواژگان: سندرم کرونری حاد، شمارش سلول های سفید، پیش آگهی
  • مریم صدرنیا، محمد ارجمندزادگان* صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    امروزه با توجه به گسترش مقاومت های داروئی، استفاده از گیاهان داروئی مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این طرح اثر انواع عصاره های آلوئه ورا روی سویه های جدا شده از بیماران بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    سه نوع عصاره آلوئه ورا شامل اسانس، عصاره بدون اسانس و نیزعصاره کامل شامل عصاره و اسانس با کمک روش پرکولاسیون از کل بخش های گیاه آلوئه ورا تهیه گردیدند. ارزیابی میکروب شناسی اثرعصاره ها به دو روش کربی بائر با کمک دیسک و نیز حداقل غلظت مهار کننده باکتری با روش میکروپلیت دایلوشن روی دو باکتری گرم مثبت سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس و دو گرم منفی کلبسیلا پنومونیه و اشرشیاکلی جدا شده از بیماران و نیز سویه استافیلوکوکوس آرئوسATCC 25923 انجام پذیرفت. تعیین کدورت میکروپلیت با دستگاه خوانش الایزا انجام شد.
    یافته ها
    عصاره کامل آلوئه وراروی کلبسیلا دارای قطر هاله معادل 2±32 میلی متردرغلظت 7/285 میلی گرم بر میلی لیتر با حداقل غلظت مهار کنندگی معادل 23/2 میلی گرم بر میلی لیتر به روش میکروپلیت دایلوشن بود. قطر هاله و حداقل غلظت مهار کنندگی روی استافیلوکوکوس آرئوس معادل 2±30 میلی متر و 23/2 میلی گرم بر میلی لیتر، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس 5±30 میلی متر و 46/4 میلی گرم بر میلی لیتر و اشرشیاکلی 85/17 میلی متر و 85/17 میلی گرم بر میلی لیتر بود. تشابه اثر غلظت 85/17 میلی گرم بر میلی لیتر آلوئه ورا با هاله تشکیل شده توسط دیسک mc/ml 10 جنتامایسین نشان داده شد. مشابه این اثر برای سایر باکتری ها روی آنتی بیوتیک های جنتامایسین،کلیندامایسین، اریترومایسین و سفکسیم در قیاس با عصاره آلوئه ورا اثبات گردید. اسانس تهیه شده از یک برگ کامل آلوئه ورا اثرات مشابه با عصاره کامل داشت ولی عصاره بدون اسانس، روی باکتری های مورد مطالعه بی اثر بود.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق تشابه اثر و در برخی موارد فزونی اثرعصاره آبی آلوئه ورا با آنتی بیوتیک های رایج روی باکتری های عفونت زا اثبات گردید. لذا با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی می توان به درمان عفونت های مقاوم امیدوار بود.
    کلیدواژگان: عصاره آلوئه ورا، حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد، آتتی بیوگرام، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس آرئوس، کلبسیلا پنومونیه، اشرشیاکلی
  • بابک عشرتی، مریم شکیبا، علی خورشیدی، علی اکبر معبودی، حبیب الله رحیمی* صفحات 47-56
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه، مقایسه روش انسولین درمانی با درمان دارویی خوراکی در زنان باردار مبتلا به دیابت حاملگی با استفاده از پزشکی مبتنی بر شواهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع ثانویه با انتخاب یک مطالعه مروری جامع در پایگاه کوکران، محاسبه شاخص های Number needed to treat (NNT) بر اساس پیامدهای؛ سزارین، ماکروزومی، وزن بیش از صدک 90، Operative vaginal delivery، زایمان القا شده، خونریزی پس از زایمان و دیستوشی شانه و number needed to harm(NNH)، با رخداد پیامدهای هایپوگلایسمی نوزاد، بستری در NICU و دیسترس تنفسی انجام شد. شاخص Likelihood of helps vs harm(LLH) نیز با پیامدهای ماکروزومی و هایپوگلایسمی نوزاد تعیین و با روش Wilson score آزمون گردید.
    یافته ها
    شاخص NNT برای پیامدهای ذکر شده در بالا به ترتیب 3، 14-، 5-، 16، 3-، 31 و 32 به دست آمد که تنها در مورد سزارین معنی دار بود. هم چنین NNH محاسبه شده برای عوارض مورد نظر به ترتیب عبارت است از؛ 6، 15 و17-، که تنها هایپوگلایسمی نوزاد معنی دار بود(05/0>p). مقدار LHH به دست آمده 43/0- بود.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن LHH به دست آمده، فواید درمان دیابت حاملگی با انسولین نسبت به متفورمین بیشتر می باشد. ولی به دلایل پایین بودن حجم نمونه، عدم سنجش موارد هیپوگلایسمی مادر به عنوان عوارض تزریق انسولین و نوع پیامدهای انتخابی، این یافته را نمی توان با قطعیت بیان کرد.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، دیابت حاملگی، درمان
  • حسن فقانی*، اکرم انصار صفحات 57-65
    زمینه و هدف
    آکنه ولگاریس یک بیماری مزمن التهابی واحدهای پیلوسباسه می باشد. عوامل ژنتیکی، محیطی و تغذیه ای در ابتلا به این عارضه نقش دارند. مطالعات اخیر نشان گر نقش اساسی تغذیه در ایجاد آکنه به ویژه با اثر بر استرس اکسیداتیو و پروسه های التهابی اند. مطالعات مقادیر کمتر ابتلا به آکنه در افرادی که رژیم غذایی آنها حاوی مقادیر بیشتری از امگا 3 است را گزارش نموده اند. بنابراین برآن شدیم که با یک مطالعه کارآزمایی بالینی اثر درمانی احتمالی امگا 3 در درمان آکنه را بررسی کنیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بیمار مبتلا به آکنه متوسط و شدید صورت به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره درمانی: داکسی سیکلین 100 میلی گرم روزانه و یک عدد کپسول پلاسبوی امگا 3 و گروه دوم داکسی سیکلین100 میلی گرم روزانه و یک عدد کپسول امگا 3 به میزان1000 میلی گرمی روزانه، تحت درمان قرار گرفتند و شدت آکنه بر اساس سیستم GAGS در ابتدای شروع درمان و در پایان هفته های ششم و دوازدهم درمان، بر اساس فتوگرافی های به دست آمده از بیماران اندازه گیری شد و سپس با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه مشخص کرد که نمره GAGS شدت آکنه در پایان 6 و 12 هفته از شروع درمان، به طور معنی داری در گروه مورد که در آن درمان توسط کپسول امگا 3 انجام شد، نسبت به گروه شاهد کمتر بود.
    نتیجه گیری
    اسیدهای چرب امگا 3 به علت دارا بودن خاصیت ضد التهابی موجب بهبودی آکنه های التهابی متوسط و شدید می شوند.
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، التهاب، اسید چرب امگا 3
  • فاطمه کی خایی، نوشین نقش*، مهرداد مدرسی صفحات 66-73
    زمینه و هدف
    لوسمی نوعی بیماری پیش رونده و بدخیم بافت های خون ساز بدن است. پسته درختی دو پایه، از نظر جغرافیایی در مناطق وسیعی از حوزه مدیترانه و خاورمیانه رویش دارد. رده سلولی K562 به عنوان مدل آزمایشگاهی فاز حاد لوسمی مزمن میلوئیدی انسانی در نظر گرفته می شود. در مطالعه حاضر اثرات مهاری رشد شربت روی به عنوان یک ترکیب شیمیایی حاوی روی در مقایسه با عصاره هیدرواتانلی دانه پسته به عنوان یک ترکیب گیاهی با ظرفیت بالای آنتی اکسیدانی در کاهش انواع سرطان ها، مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، دانه پسته از اطراف کرمان جمع آوری شد. در دمای اتاق خشک گردید و عصاره گیری به روش خیساندن به مدت 48 ساعت انجام شد. رده سلولی K562 در محیط کشت 1640-RPMI، غنی شده با سرم جنین گاوی 10 درصد و 50 درصد استرپتومایسین – پنی سیلین انکوبه شد. اثرسایتوتوکسیک عصاره هیدرواتانولی دانه پسته برضد سلول های سرطانی K562 در سه فاصله زمانی توسط روش MTT ارزیابی شد. جذب نوری توسط دستگاه الایزا در طول موج 540 نانومتر اندازه گیری شد. بررسی داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آنالیز یک طرفه وآزمون توکی تست صورت گرفت. سطح معنی داری نیز کمتر از 001/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تیمار با عصاره هیدرواتانولی دانه پسته در 24 ساعت و در غلظت 100 میکروگرم بر میلی لیتر و شربت روی در 48 ساعت، غلظت 5/12 میکروگرم بر میلی لیتر و 72 ساعت، غلظت 50 میکروگرم بر میلی لیتر سبب مهار رشد نیمی از سلول های سرطانی K562 شدند. نتایج حاصل از تغییرات مورفولوژی سلولی تحت تاثیر عصاره پسته و شربت روی نشان دهنده تغییرشکل غیرعادی سلول ها می باشدکه احتمالا حاکی از آپوپتوز و نکروز می باشد.
    نتیجه گیری
    زمان و غلظت در مقابل اثرسایتوتوکسیکی پسته اثر توام دارد در حالی که در شربت روی، زمان به تنهایی اثر دارد. پسته با دارا بودن ظرفیت آنتی اکسیدانی بالا می تواند در کنار شربت روی با غلظت کم به عنوان یک هدف بالقوه در مهار سلول های K562 در درمان سرطان خون بررسی شود.
    کلیدواژگان: لوسمی، سایتوتوکسیک، K562، عصاره پسته، شربت روی
  • مینا مهدوی راد، نوروز نجف زاده*، علی نیاپور، علیرضا جعفری صفحات 74-83
    زمینه و هدف
    ملانوما تومور بدخیمی است که از ملانوسیت های پوست منشاء می گیرد و این بیماری در مراحل اولیه جراحی قابل درمان است ولی با پیشرفت بیماری غیرقابل درمان می شود. مطالعه حاضر اولین مطالعه در مورد اثر ضد سرطانی نانوکامپوزیت Ag/Zno و Zno روی میزان بقاء رده سلولی سرطان ملانوما (A-375) می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی(مداخله ای) رده سلولی سرطان ملانوما در محیط کشت RPMI-1640 حاوی 10 درصد سرم گاوی و پنی سیلین/استرپتومایسین کشت داده شد و سپس تاثیر رقت های مختلف نانوکامپوزیت اکسید روی و نقره بر روی این سلول ها به روش های M TT، ارزیابی کلونی و رنگ آمیزی آکریدین و اتدیوم بروماید بررسی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تاثیر نانوکامپوزیت ترکیبی اکسید روی/نقره، روی مرگ سلول های سرطانی ملانوما مشابه اکسید روی است. با افزایش غلظت های اکسید روی و ترکیب اکسید روی با نقره اثرات ضد سرطانی قابل ملاحظه ای مشاهده شد. IC50 ( از رد ر 50 در از ت را هد) دارو بر روی سلول های رده A-375 به ترتیب برای نانوکامپوزیت اکسید روی و ترکیب آن با نقره، 55/1±24/7 و 73/1±93/15 میکروگرم در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که نانوکامپوزیت اکسید روی و ترکیب آن با نقره، توانایی القا مرگ سلولی روی سلول های سرطان ملانوما در غلظت های در حد میکرومولار دارد و این یافته ها دیدگاه جدیدی را در زمینه استفاده از نانوکامپوزیت در شیمی درمانی سرطان فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: اکسید روی، نقره، آپوپتوز، ترکیب نانویی
  • مهدی هوشمندی، نرگس حسین مردی*، مهیار جان احمدی، فرشته معتمدی، آزاده الهی ماهانی، فاطمه سادات آقا میری صفحات 84-95
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش فعالیت نورون های اورکسینرژیک هیپوتالاموس در اثر مصرف مورفین و ورودی های فراوان آنها به هیپوکمپ، احتمال می رود که مورفین از طریق سیستم اورکسینرژیک سبب تغییر عملکرد نورون های CA1 گردد. بنابراین تاثیر مهار گیرنده اورکسینی نوع 1 هیپوکمپ بر پاسخ سیناپسی پایه و شکل پذیری سیناپسی کوتاه مدت در ناحیه CA1 هیپوکمپ موش های وابسته به مورفین بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی می باشد. حیوانات مورفین را به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم هر 12 ساعت به مدت 10 روز دریافت کردند. جهت مهار گیرنده های اورکسینی نوع 1، SB-334867-A آنتاگونیست این گیرنده ها (5/0 میکروگرم در 5/0 میکرولیتر) قبل از هر تزریق مورفین در داخل هیپوکمپ تزریق شد. پاسخ سیناپسی پایه و شکل پذیری سیناپسی کوتاه مدت با تکنیک ثبت پتانسیل میدانی بررسی گردید. مسیر Schaffer Collateral تحریک و fEPSP از CA1 ثبت شد. پس از تهیه نمودار Input/output، از تحریکات زوج پالس برای القای شکل پذیری سیناپسی کوتاه مدت استفاده شد.
    یافته ها
    مصرف مزمن مورفین تاثیری بر پاسخ سیناپسی پایه نداشت(05/0p>). تزریق SB-334867-A در ناحیه CA1 نیز پاسخ سیناپسی پایه در گروه وابسته به مورفین را متاثر نکرد. مورفین سبب افزایش معنی دار شاخص زوج پالس در فاصله بین پالسی 80 میلی ثانیه گردید(05/0p<). پیش درمانی با SB-334867-A تاثیری بر افزایش شاخص ناشی از مورفین نداشت(05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج پیشنهاد می کند، گیرنده های اورکسینی نوع 1 در وساطت کردن اثر مورفین بر پاسخ سیناپسی پایه و شکل پذیری سیناپسی کوتاه مدت در ناحیه CA1 هیپوکمپ نقشی ندارند.
    کلیدواژگان: هیپوکمپ، مورفین، اورکسین، شکل پذیری سیناپسی کوتاه مدت
|
  • Meysam Hasannejad Bibalan *, Ezzat Allah Ghaemi, Fateme Shakeri, Naeme Javid Pages 1-8
    Background
    Staphylococcus aureus is a gram-positive bacterium that has remained a persistent pathogen, causing infections such as endocarditis and toxic shock syndrome in humans. The accessory gene regulator (agr) system of Staphylococcus aureus is responsible for controlling the expression of many genes that code virulence factors and hemolysis.This study was carried out to determine the S.aureus agr group based on their source of isolation and any relation between agr specificity groups, pigmentation and hemolysis.
    Materials And Methods
    DNA of 194 S. aureus isolates were extracted by lysozym-phenol chloroform method, included 85clinical samples, 58 samples which isolated from nose of health care workers and 51 cases obtained from food product in Gorgan, North of Iran. PCR-based assays were used to evaluate agr locus nucleotide polymorphism for the identification of agr specificity group. Pigmentation on nutrient agar medium and hemolysis on sheep Blood agar medium were assessed.
    Results
    The majority of isolates belonged to agr group I (43/3%), followed by agr group III (28/87%), agr group II (22/68%), and agr group IV (5/15%). The isolates belonged to agr group IV have greater ability to produce hemolysin (% 60) whereas isolates belonged to agr group III have greater ability to produce pigment (% 60.5).
    Conclusion
    agr group I was predominant among health care worker and food product specimens in Gorgan, North of Iran but in strains isolated from patient, agr group III was predominant. Investigation of the possible role of agr group III in Staphylococcus aureus infection in the next studies is recommended.
    Keywords: Accessory gene regulator, Polymerase Chain Reaction, Staphylococcus aureus
  • Reza Dehghanzadeh, Navid Safavy *, Seyed Jamal Ghaemmaghami, Mojtaba Pourakbar, Shahram Nazari Pages 9-18
    Background
    Drugs residual discharge into the environment through municipal and hospital wastewaters is one of the emergent environmental problems. Imipenem as a professional hospital antibiotic is widely used against gram- positive and negative bacteria and with entrance to the aquatic environments could prompt a lot of risks such as bacteria resistance, allergies, spoiling alga and daphnia and interrupting in wastewater treatment processes. Therefore there is a command to develop a method for extraction and determination of Imipenem from hospital sewage.
    Materials And Methods
    Solid phase extraction (SPE) was used to extract Imipenem from samples. Recovery percentage calculated at different pH of 3 and 7. The extracted samples analyzed by High Performance Liquid Chromatography (HPLC) equipped with UV detector. HPLC operated using borate buffer/methanol as mobile phase at flow rate of 0.7 ml/min, column temperature of 20 °C, and UV wavelength of 280-300 nm.
    Results
    Maximum recovery percentage was obtained 68% at pH=7. The best condition for HPLC was 80:20 ratio of borate buffer/methanol with pH=7.5 and at UV wavelength of 300 nm. Linearity calculated 0.9829, primary and intermediate precision both were more than 95%. Limit of detection (LOD) and limit of quantification (LOQ) were 3 and 10 µg/l respectively.
    Conclusion
    The method could simply and with significant reliability be applied to extract and determinate Imipenem in complex hospital wastewater matrixes.
    Keywords: Imipenem, Antibiotic, Hospital Wastewater, HPLC, SPE extraction
  • Ameneh Rezayof, Mohammad, Reza Zarrindast, Niloufar Darbandi * Pages 19-30
    Background
    It is well known that morphine influence learning and memory processes. The Nucleus accumbens (N.ac) which has an important role in reward participates in morphine-induced impairment of memory retention. Considering the cholinergic system is involved in the effects of morphine on learning and memory, in the present study, the effects of intra-N.ac injections of acetylcholine receptor antagonists alone or with morphine on memory retention and morphine-induced memory has been investigated in rats.
    Materials And Methods
    In this original research animals were bilaterally cannulated in the N.ac and a step-through passive avoidance task was used for the assessment of memory retention.
    Results
    Post-training subcutaneous administration of morphine dose dependently decreased the learning and induced amnesia. The administration of the same dose of morphine as pre-test treatment induced state-dependent learning. Pre-test intra- N.ac administration of atropine, scopolamine and mecamylamine in different doses alone cannot affect on memory retention. While, pretest intra- N.ac injection of these drugs before the administration of morphine dose dependently inhibited morphine state-dependent learning. The level of statistical significance was set at p<0.05.
    Conclusion
    The processes of learning in animals can be affected by morphine and the opioids produce state-dependent learning. Moreover, it can be concluded that inactivation of the muscarinic and nicotinic acethylcoline receptors in the N.ac are involved in mediating morphine state-dependent learning.
    Keywords: Atropine, Mecamylamine, Memory, Morphine, Passive avoidance learning, Scopolamine
  • Amir Abdollah Zangivand, Mahsa Ghasemi * Pages 31-38
    Background
    Inflammation has an important role in the pathogenesis of atherosclerosis. The aim of this study was to evaluate the role of WBC (White Blood Cell) count and incidence of morbidity and mortality in patients with ACS.
    Materials And Methods
    This prospective study was carried out on 101 patients with ACS who admitted in Bu-ali Sina hospital. All patients were stratified according to WBC categories in to 3 groups, (WBC 1: < 7000 mm3, WBC 2:7000 -10000 mm3, WBC 3: > 10000 mm3). Demographic and laboratory data such as acute reactive protein, cardiac biomarker and etc. were recorded. Adverse cardiac events and mortality were recorded to a phone or in person for six months of follow up period. The collected data were analyzed using SPSS software (Statistical Package for Social Sciences, version 17.0). The Fisher´s exact chi-square test and the student t-test were applied. P-values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    In our study, 5 patients (31.25 %) in third group had recurrent non fatal cardiac event and the same percent (31.25 %) were died after 6 months follow up. Multivariate analysis showed WBC count >10000 mm3 was strongest predictor of outcome in our patients.
    Conclusion
    WBC count can be considered one of the strong independent predictor of mortality and cardiac event in patients with ACS.
    Keywords: Acute coronary syndrome, White Blood Cell count, Prognosis
  • Maryam Sadrnia, Mohammad Arjomandzadegan * Pages 39-46
    Background
    Nowadays, with the development of drug resistance, the use of herbs as an alternative to chemical drugs is considered by researchers. In this work, effects of Aloe vera extracts on clinical isolates was studied.
    Materials And Methods
    Aloe vera plant medicinal plants were obtained from a greenhouse. Three extracts including essential oils, extracts and no essential oils and essential oil extraction method also includes a complete extract of Aloe vera were prepared Percolation total. To investigate Microbiology extracts of two strains of Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis clinical strain of Gram-positive and Gram-negative isolates of Klebsiella pneumoniae and Escherichia coli strains Staphylococcus aureus ATCC25923 were used as well. Evaluate the effect of two
    Methods
    Kirby-Bauer disk with the minimum inhibitory concentration (MIC) was performed using microplate dilution. Turbidity was determined by an ELISA reader apparatus.
    Results
    All extracts of aloe vera on Klebsiella with a diameter of 32 ± 2 mm mg/ml285.7 concentration with microplate dilution method was 2.23 mg/ml. Staphylococcus aureus and MIC zone diameter of 30 ± 2 mm and mg / ml 2.23, Staphylococcus epidermidis and Escherichia coli mg/ml4.46 mm 17.85 mm 30 ± 5 mg / ml 17.85 respectively. Similar concentration of 17.85 mg ml Aloe Vera with a circle formed by the disk mc / ml 10 gentamicin was shown. This effect is similar to other bacteria antibiotics gentamicin, clindamycin, erythromycin, and Cefixime compared with Aloe Vera extract has been proven. Essential oils made from all parts of the same whole extract of aloe vera, but not essential extracts, bacteria studied were ineffective.
    Conclusion
    In this study the effects of similarity and some excess water Asrsarh Aloe Vera with common antibiotics on bacteria causing the infection was confirmed. Therefore, by production of appropriate pharmaceutical plant drugs with fewer side effects, bacterial infections couled be treated properly.
    Keywords: Aloe Vera extract, MIC, susceptibility, Staphylococcus aureus, Klebsiella, Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli
  • Babak Eshrati, Maryam Shakiba, Ali Khorshidi, Ali Akbar Mabodi, Habibollah Rahimi * Pages 47-56
    Background
    This study aimed to compare the efficacy and safety of insulin versus oral hypoglycemic drugs for gestational diabetes treatment, using evidence based medicine approach.
    Materials And Methods
    This secondary study was conducted by selecting a comprehensive systematic review through searching the Cochrane library. To calculate the number needed to treat (NNT), outcomes such as cesarean section, macrosomia, birth weight more than 90th percentile, operative vaginal delivery, labor induction, post partum hemorrhage, and shoulder dystocia has been considered while neonatal hypoglycemia, NICU hospitalization and fetal distress were considered for calculating number needed to harm (NNH). To calculate the likelihood of helped versus harmed (LHH), macrosomia and hypoglysmia were selected. Data were analyzed with Wilson score test.
    Results
    The NNT for above outcomes; were 3, -14, -5, 16, -3, 31, and 32, respectively. Among them cesarean section was significance. Calculated NNH for side effects were 6, 15, and -17 which only was significance for neonatal hypoglycemia (p<0.05). The LHH was estimated -0.43.
    Conclusion
    Considering LHH, it seems that the benefit of insulin in management of gestational diabetes is more than metformin. But with respect to issues such as low sample size of trials, lack of assessment the maternal hypoglysemia as complication of insulin therapy, the findings should be considered cautiously.
    Keywords: Evidence, Based Medicine, Diabetes, Gestational, Therapy
  • Hassan Faghani *, Akram Ansar Pages 57-65
    Background
    Acne vulgaris, is a chronic inflammatory disease of the pilosebaceous units. Genetic, environmental factors and nutrition influence on this disease. Recent studies indicate an essential role of nutrition in the development of acne, particularly with the effect on oxidative stress and inflammatory processes. Many studies have reported lower incidence of acne in individuals who receive diets containing large amounts of omega-3. The aim of this study was to determine the probable therapeutic effects of omega-3 for the treatment of acne.
    Materials And Methods
    In this study, 60 patients with moderate to severe facial acne were randomly divided into two treatment groups: 1) 100 mg doxycycline daily and one placebo capsule Omega -3 2) doxycycline 100 mg daily and one capsule 1000 mg Omega -3. Acne severity was determined based on GAGS system at the beginning of treatment and at the end of the sixth and twelfth weeks of treatment, with photographs obtained from each patient.
    Results
    There was a significant reduction in acne severity score (GAGS) at the end of sixth and twelfth weeks in the Omega-3 group in comparison to control group that received placebo.
    Conclusion
    Omega-3 fatty acids can improve moderate to severe inflammatory acne, probably due to their anti-inflammatory properties.
    Keywords: Acne vulgaris, Inflammation, Omega, 3 fatty acids
  • Fatemeh Keikhaei, Nooshin Naghsh *, Mehrdad Modaresi Pages 66-73
    Background
    Leukemiais a malignant and progressive disease of the Hematopoietic tissues of the body. Thepistaciaatlanticatreebase, the geographic inlarge areas ofthe Mediterraneanand theMiddle Eastisgrowing. K562Cell class is considered as laboratory model of chronic phase of human CML.wecompared thegrowthinhibitoryeffectsSUZIN asa chemicalcompared withpistaciaatlanticaas acombined Zn plantantioxidantcapacityinreducingcancer hasbeen studied.
    Materials And Methods
    Pistachio nutaround Kermanwas collected.then they were dried in room temperature and extraction was performed for48 hours by maceration method.K562 Cell class wasincubatedinmediumRPMI-1640fortifiedwith10%(v/v)FBSand50%Streptomycin-Penicillin. Cytotoxiceffect of hydro- ethanolic extract ofpistaciaatlanticaagainst cancer cells K562 was evaluated in three interval by MTTmethod. Light absorbance by Eliza device was measured in wavelength 540nm. Statistical analysis was performed using SPSS15software and ANOVA test.
    Results
    Pistaciaatlanticain24h and inconcentration100μg/ml andSuzin in48h and in 12.5μg/ml,72 h and in 50μg/ml induced growth inhibitionhalf of thecellswereK562.results obtained from changes in cell morphology influenced by hydro-ethanolic extract ofpistaciaatlanticaand SUZINsuggest abnormal transformation of cells that probably represents apoptosis and necrosis.
    Conclusion
    Time and concentration against cytotoxiceffect of Pistaciaatlanticahave the combined effect. Whileiron supplementation,alonetimeisdue. Special concentration of pistaciaatlanticahaving high antioxidant capacitywith theSuzincan be considered as a potential target for inhibitingK562cells in treatment of blood cancer.
    Keywords: Pistacia Atlantica extract, leukemia, cytotoxic, Suzin, K562
  • Mina Mahdavi Rad, Nowruz Najafzadeh *, Ali Niapour, Alireza Jafar Pages 74-83
    Background
    Melanoma is a malignant tumor of melanocytes, early-stage melanomas can be treated effectively with surgery alone, but more advanced cancers often incurable. The incidence of melanoma malignancy in most countries has risen faster than any other cancer types. It was the first time which we evaluated the cytotoxic effects of zno and Ag/zno nano-composites (NP) on melanoma cell line, A375, viability.
    Materials And Methods
    In this experimental study, A375 cell line was grown in RPMI-1640 supplemented with 10% FBS, penicillin/streptomycin (100 U/ml, 100 µg/ml) at 37◦C in 5% CO2, then the effects of different concentrations of zno and Ag/zno nano-composites on melanoma cell were evaluated by MTT, clonogenic survival assays, and acridine orange/ ethidium bromide staining.
    Results
    Herein, we demonstrated that Zno and Ag/zno nano-composites showed similar effects on cytotoxicity of melanoma cancer cells. In a dose dependent manner, a significant cytotoxicity was observed with increasing of zno and Ag/zno. The inhibitory concentration 50% (IC50) values of the nano-composites for A375 cell line after 24 hrs were 7.24±1.55 and 15.93±1.73 µg/ml for zno and Ag/zno, respectively.
    Conclusion
    The results showed that zno and Ag/zno has ability to induce cytotoxicity in the human melanoma cancer cell line in lower micromolar concentrations. In conclusion, these findings may introduce a new view on the mode of action and possible application of new nano-composites in the cancer chemotherapy.
    Keywords: Ag, Zno, Apoptosis, Nano, composites
  • Mehdi Hooshmandi, Narges Hosseinmardi *, Mahyar Janahmadi, Fereshteh Motamedi, Azadeh Elahi Mahani, Fatemeh Sadat Aghamiri Pages 84-95
    Background
    Considering the increased activity of hypothalamic orexinergic neurons due to morphine administration, and its extensive projections to the hippocampus, it is probable that morphine effect on CA1 neuronal function is mediated by orexinergic system. So the effect of hippocampal orexin-1 receptors (OX1R) blockade on CA1 baseline synaptic response and short term synaptic plasticity was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, animals received morphine 10 mg/kg/12h/(SC) for 10 days. SB-334867-A, OX1R antagonist (0.5μg/0.5 μl), was microinjected intrahippcampally for OX1R inhibition before each morphine injection. Baseline synaptic response and short term synaptic plasticity were evaluated by field potential recording. fEPSP was recorded from CA1 following Schaffer collaterals stimulation. After Input/Output construction, short term synaptic plasticity was induced by paired pulse stimulations.
    Results
    Chronic use of morphine did not affect the baseline synaptic response (p>0.05). SB- 334867-A microinjection in CA1 did not have any effect on baseline synaptic response in morphine dependent rats. Morphine increased paired pulse index (PPI) at 80 ms inter pulse interval (IPI, p<0.05). SB-334867-A pretreatment did not affect this morphine induced PPI change.
    Conclusion
    The results suggest that orexin-1 receptors (OX1R) do not mediate the effect of morphine on baseline synaptic response and short term synaptic plasticity in CA1 area of the hippocampus.
    Keywords: Hippocampus, Morphine, Orexine, Short term synaptic plasticity