فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیستم شماره 12 (پیاپی 129، اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آزاده آگاهی، غلامعلی حمیدی*، محمود سلامی، اعظم علی نقی پور، رضا دانشور کاخکی، مسعود سهیلی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    بیماری آلزایمر، شایع ترین اختلال نورودژنراتیو است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پروبیوتیک بر عملکرد شناختی بیماران آلزایمری بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 48 بیمار آلزایمری انجام شده است. بیماران به طور تصادفی به دو گروه( 23 نفر در گروه کنترل و 25 نفر در گروه پروبیوتیک) تقسیم شدندکه تحت درمان با کپسول های 500 میلی گرم مالتودکسترین در گروه کنترل و مکمل پروبیوتیکی در گروه پروبیوتیک برای 12 هفته قرار گرفتند. امتیاز آزمون MMSE و TYM از همه بیماران قبل و بعد از درمان ثبت شد.
    یافته ها
    پس از 12 هفته مداخله، امتیاز آزمون MMSE و TYM بیماران دچار درجات خفیف آلزایمر در گروه پروبیوتیک در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت(0001/0 > p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده آن است که مصرف پروبیوتیک، دارای اثرات مثبت بر عملکرد شناختی در درجات خفیف بیماری آلزایمر بوده است.
    کلیدواژگان: آلزایمر، عملکرد شناختی، پروبیوتیک
  • آصفه ده مرده قلعه نو، مریم قوی دل علی آبادی، زینب شاه محمدی، ملیحه مهرشاد، محمدعلی آموزگار، ابوالقاسم دانش* صفحات 10-23
    زمینه و هدف
    امروزه، با توجه به رشد روزافزون مقاومت ضدمیکروبی، کشف و تولید داروهای ضدمیکروبی جدید مورد تاکید است. هدف از این مطالعه، بررسی باکتری های هالوفیل یا هالوتالرنت تولیدکننده ی آندوسپور جداشده از مناطق مختلف ایران به منظور غربال گری گونه های تولیدکننده مواد فعال ضدمیکروبی است.
    مواد و روش ها
    تعداد 62 ایزوله از دریاچه های شور مختلف ایران جداسازی شدند، تولید آندوسپور مورد بررسی قرار گرفت و شناسایی تکمیلی با استفاده از توالی یابی ژن 16S rRNA انجام شد. غربال گری به روش دو لایه در محیط کشت آگار به گونه ای انجام شد که دو باکتری اندیکاتور باسیلوس سرئوس (ATCC 14579) و اشرشیا کلی (PTCC 1330) در لایه ی بالایی تلقیح شدند. در انتها تولید ماده ی فعال ضدمیکروبی در یک دوره زمانی هفت روزه مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه اثر غلظت آگار در لایه ی پایینی بر انتشار متابولیت ضدباکتریایی مطالعه شد.
    یافته ها
    سویه های WT6و R4A19 با تولید ماده ضدمیکروبی رشد هر دو باکتری باسیلوس سرئوس و ایشرشیا کلی را مهار کردند. هاله ی عدم رشد فقط بر علیه اشرشیا کلی، زمانی که سویه ی R4A20 در لایه ی پایینی کشت داده شده بود، مشاهده شد؛ درحالی که چهار سویه R4S2، LbS2، RF1 و WT19 فقط توانستند رشد باسیلوس سرئوس را مهار کنند. حداکثر تولید ماده فعال ضد میکروبی برای سویه WT6 علیه باسیلوس سرئوس و اشرشیا کلی به ترتیب بعد از روز سوم و چهارم به دست آمد، درحالی که سویه ی R4A20 ماده ی فعال را پس از 5 روز به تولید بهینه رساند. در اندازه شعاع هاله عدم رشد در غلظت های متفاوت آگار موجود در لایه ی پایه، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    باکتری های هالوفیل یا هالوتالرنت تولید کننده آندوسپور جداشده از نقاط مختلف ایران به عنوان میکروارگانیسم های ضدباکتریایی جالب، ارزش بررسی و تحقیق بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: ماده فعال ضدباکتریایی، باکتری های تولیدکننده ی آندوسپور، هالوفیل ها، تحمل شوری، ایران
  • علیرضا ذوالفقاری، هادی بهرامی*، کامران گنجی صفحات 24-34
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی و مقایسه میزان اثربخشی دو مداخله پذیرش و تعهد و شناختی- رفتاری بر اختلال اضطراب فرگیر بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه آزمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویانی تشکیل می دادند که در سال تحصیلی 96- 95 به دفتر مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان مراجعه کرده بودند. این دانشجویان در مصاحبه تشخیصی توسط روانشناس ملاک های DSM5 را برای اختلال اضطراب فراگیر برآورده کردند و در معاینه بالینی نیز اختلالشان توسط روان پزشک تایید شد. در آزمون اضطراب بک نیز اضطرابشان متوسط و بالاتر بود. آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه بیست نفره قرار داده شدند. بعد از اجرای مداخله های پذیرش و تعهد و شناختی- رفتاری برای هر گروه، داده ها توسط آزمون تی و کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین مداخله پذیرش و تعهد 3/12 (01/16 = t و 001/0 = p) و میانگین مداخله شناختی- رفتاری 25/11 (60/10 = t و 001/0 = p) بر روی اختلال اضطراب فراگیر بودند. هم چنین، تحلیل کوواریانس نشان داد که مداخله پذیرش و تعهد نسبت به مداخله شناختی رفتاری اثربخش تر بود و f در سطح 03/0معنی دار است. بنابراین هر سه فرضیه ما تایید شدند.
    نتیجه گیری
    پژوهش نشان داد که هر دو نوع مداخله در درمان اختلال اضطراب فراگیر اثربخش هستند، گرچه مداخله پذیرش و تعهد اثربخش تر از مداخله شناختی- رفتاری بود.
    کلیدواژگان: مداخله شناختی، رفتاری، مداخله پذیرش و تعهد، اختلال اضطراب فراگیر
  • معین رحیمی صادق، امیر رشید لمیر *، علی اکبر حداد مشهد ریزه، محمد سوختانلو صفحات 35-43
    زمینه و هدف
    تحقیقات اخیر به دخالت لیزیل اکسیداز در فرآیند توسعه عضلانی اشاره کرده اند. با وجود این، تاکنون ارتباط فعالیت این آنزیم با فاکتورهای درگیر در مایوژنز و هایپرتروفی وابسته به تمرین مقاوتی بررسی نشده است. بنابراین، هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر مهار لیزیل اکسیداز بر هایپرتروفی ناشی از تمرین و نیز بیان ژن های MyoD1، مایوژنین، TGF-β و LOX درعضله خم کننده شست(FHL) رت های ویستار بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سررت نژاد ویستار با میانگین وزنی 15 ± 220 گرم به چهار گروه شامل گروه تمرین مقاومتی، گروه کنترل سالم، گروه کنترل تیمار و گروه تمرینی تیمار تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به مدت 8 هفته و به صورت بالا بردن وزنه آویخته شده به دم حیوان از یک نردبان یک متری با شیب 85 درجه بود. هم چنین به منظور مهار لیزیل اکسیداز روزانه 120 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن محلول بتاآمینوپروپیونیتریل (BAPN) به صورت درون صفاقی ، به رت های گروه تیمار تزریق شد. پس از تشریح رت ها وزن نسبی عضله FHL و هم چنین بیان نسبی ژن ها با روش Real Time- PCR انجام شد.
    یافته ها
    در گروه های تیمار شده با BAPN، وزن نسبی عضله FHL به طور معنی داری نسبت به گروه های سالم کاهش یافت (05/0 > p). بیان ژن LOX متعاقب یک دوره تمرین مقاومتی افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل سالم نشان داد(05/0 > p). هم چنین، مشاهده شد بیان ژن LOX در گروه های تیمار در مقایسه با گروه کنترل سالم به طور معنی داری افزایش یافت (05/0 > p). بیان ژن TGF-β در گروه های تیمار شده با BAPN افزایش معنی دار(05/0 > p) و مایوژنین در گروه های تیمار،کاهش معنی داری را نسبت به گروه های سالم نشان دادند (05/0 > p). بیان ژن MyoD1 در گروه های تیمار فقط در گروه کنترل تیمار نسبت به کنترل سالم کاهش معنی دار داشت (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مهار آنزیم لیزیل اکسیداز توانست ژن های دخیل در هایپرتروفی را تحت تاثیر قرار داده و هایپرتروفی ناشی از تمرین مقاومتی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، لیزیل اکسیداز، عضله اسکلتی، بتا آمینوپروپیونیتریل، هایپرتروفی
  • سید پیام شریعت پناهی، دانیال حبیبی*، محمد رفیعی، یزدان قندی، مهدی انوری صفحات 44-50
    زمینه و هدف
    امروزه شیوع بالای دیابت و عوارض آن یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی در سراسر جهان می باشد. به همین دلیل، پیدا کردن ارتباطات بین عوامل افزایش خطر عوارض دیابت در پیش گیری و کاهش این بیماری در این بیماری بسیار موثر است. برای کشف این ارتباطات می توان از تکنیک های داده کاوی استفاده کرد. به کمک کاوش قوانین انجمنی که یکی از تکنیک های داده کاوی است، می توان ارتباط بین عوامل خطر یک بیماری را کشف کرد.
    مواد و روش ها
    جامعه ی این مطالعه 1046 بیمار دیابتی نوع دو است که اطلاعات آن ها بین سال های 1390 تا 1393 در کلینیک ویژه ی دیابت بیمارستان امام خمینی تهران ثبت شده بود. پس از انجام مرحله ی پیش پردازش داده ها با نرم افزار SPSS19، 573 نفر وارد مرحله تحلیل شدند. الگوریتم FP-Growth برای کشف روابط انجمنی موجود بین سکته قلبی و دیگر عوامل خطر این بیماری با استفاده از نرم افزار Rapid miner5، بر روی مجموعه داده اعمال شد. روابط پس از استخراج در اختیار پزشک متخصص قرار گرفت تا صحت آن ها از نظر بالینی تائید گردد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی این 573 نفر (شامل 292 نفر زن (51 درصد) و 281 نفر مرد (49 درصد) با دامنه سنی 27 تا 82 سال) نشان داد که عدم بیماری فشار خون، کراتینین و فشار خون دیاستولیک در سطح طبیعی، با وجود فشار خون سیستولیک بالا، احتمال وقوع سکته قلبی را افزایش نمی دهد.
    نتیجه گیری
    استفاده از قوانین انجمنی، گزینه ی مناسبی جهت شناسایی ارتباطات بین عوامل خطر یک بیماری است. هم چنین می تواند فرضیات تازه ای جهت انجام مطالعات اپیدمیولوژیک در اختیار محققان قرار دهد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، سکته قلبی، قوانین انجمنی، داده کاوی
  • فرهاد عظیمی، معرفت سیاه کوهیان*، فرناز سیفی اسک شهر، رقیه افرونده صفحات 51-62
    زمینه و هدف
    H2Sنقش مهمی در پاتوژنز بیماری آلزایمر ایفا می کند. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته تمرین هوازی ویژه بعد از القای بیماری آلزایمر با تزریق Aβ1-42 بر سطوح CBS و SAM هیپوکمپ رت های نر نژاد ویستار بود.
    مواد وروش ها
    20 سر رت نر نژاد ویستار (با سن 8 هفتگی با میانگین وزنی 20±195)، به طور تصادفی در 4 گروه سالم کنترل، آلزایمری کنترل، آلزایمری تمرین وگروه شم قرار گرفتند. برای القای آلزایمر، از تزریق Aβ1-42 به درون هیپوکمپ مغز رت ها استفاده شد. گروه تمرینی به مدت 4 هفته به تمرین پرداختند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون واریانس یک طرفه و برای تعیین اندازه اثر از آزمون مجذور اتا و مجذور امگا استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که چهار هفته تمرین هوازی ویژه، سطوح CBS و SAM هیپوکمپ رت های آلزایمری را در مقایسه با رت های آلزایمری کنترل، به طور معنی داری افزایش می دهد ( به ترتیب 53 =ES ، 007/0 = p، 22/92 =ES، 001/0 = p). هم چنین، نتایج نشان داد که چهار هفته تمرین هوازی ویژه سطوحCBS هیپوکمپ رت های گروه آلزایمری را نسبت به رت های گروه سالم کنترل، به طورمعنی داری افزایش می دهد (07/44 =ES، 014/0 = p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، چنین به نظر می رسد که تمرین هوازی ویژه می تواند به واسطه تنظیم مثبت سولفید هیدروژن از طریق آنزیم های CBS و SAM، به عنوان یک روش درمانی غیردارویی سودمند در بهبود بیماران آلزایمری مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، بتا آمیلوئید، سولفید هیدروژن، تمرین هوازی، CBS، SAM
  • فرزانه گل آقایی*، شهرزاد اسماعیلی کلانتری، مولود فرمهینی فراهانی، محمودرضا سرزعیم صفحات 63-73
    زمینه و هدف
    ارتقاء کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر به منظور کنترل عوامل خطر و کاهش احتمال بستری مجدد ضرورت دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثر آموزش توسط همتایان بر کیفیت زندگی بیماران پس از جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، دو بیمار با جراحی قبلی پیوند عروق کرونر به عنوان آموزش دهنده همتا تعلیم داده شدند. بیمارانی که در برنامه عمل پیوند کرونر قرار داشتند، به صورت سیستماتیک در دو گروه کنترل و آزمون قرار داده شدند. هر دو گروه قبل از عمل جراحی، آموزش خود مراقبتی پس از ترخیص را در بخش دریافت کردند. گروه آزمون (40n=) توسط آموزش دهندگان همتا آموزش داده شدند. گروه کنترل(40n=)، آموزش روتین توسط پرستاران بخش را دریافت کردند. کیفیت زندگی بیماران قبل از عمل، یک و دو ماه پس از ترخیص با استفاده از فرم کوتاه 12 سوالی پرسشنامه کیفیت زندگی بررسی شد. آزمون تحلیل واریانس چند متغیره به منظور تحلیل داده ها به کار گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه آزمون، میانگین نمرات کیفیت زندگی قبل از عمل، یک ماه و دو ماه پس از ترخیص به ترتیب90/4 ± 82/31، 83/3 ± 06/28 و96/4 ±82/35 بود. در حالی که در گروه کنترل به ترتیب 91/6±56/31 ،03/4± 31/29 و21/4±58/25 بود. نتایج نشان داد که میانگین نمرات کیفیت زندگی دو گروه، یک و دو ماه پس از ترخیص با هم تفاوت داشت) 52/13 F=‚001/0(p<، به طوری که میانگین کیفیت زندگی در گروهی که توسط همتایان آموزش دیدند بالاتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    بیمارانی که توسط همتایان آموزش داده شدند، پس از جراحی پیوند عروق کرونر قلب در مقایسه با گروه کنترل کیفیت زندگی بهتری داشتند. به نظر می رسد آموزش بیماران توسط همتایان می تواند در خود مراقبتی و بهبود کیفیت زندگی این بیماران سهم موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: آموزش همتا، کیفیت زندگی، پیوند عروق کرونر
  • توران نیری چگنی، فاطمه غفاری فر *، فریبا خوش زبان، عبدالحسین دلیمی اصل صفحات 74-82
    زمینه و هدف
    آکانتاموبا یک تک یاخته فرصت طلب بیماری زاست که با آلوده کردن قرنیه و ایجاد کراتیت چشم و سیستم اعصاب مرکزی و ایجاد انسفالیت گرانولوماتوز کشنده شناخته شده است. هدف کلی مطالعه حاضر، تعیین پتانسیل ضد آمیبی ترکیب طبیعی اسپند در مقابل تروفوزوئیت ها و کیست های آکانتاموبا در شرایط برون تنی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، یک ایزوله بالینی آکانتاموبا کشت و ژنوتایپ شد. عصاره اتانولی اسپند تهیه گردید. تروفوزوئیت ها وکیست ها با شستشو در محلول سالین جمع آوری شدند. غلظت های مختلف (25/1 ، 5/2، 5 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر) از عصاره و قطره پلی هگزاناید 02/0 درصد به عنوان کنترل مثبت در سه زمان مختلف (24 ، 48 و 72 ساعت) روی تروفوزوئیت ها و کیست های آکانتاموبا در شرایط برون تنی آزمایش شد. زنده ماندن تروفوزوئیت ها وکیست ها با روش ائوزین، MTT و فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره الکلی اثر مهاری قابل توجهی بر روی تکثیر تروفوزوئیت ها وکیست های آکانتاموبا نسبت به گروه شاهد بدون درمان داشته و مهارکنندگی وابسته به دوز و زمان بود. در حضور10 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره الکلی در محیط کشت پس از 72 ساعت، هیچ تروفوزوئیتی زنده نبود و 10/21 درصد ازکیست ها زنده بودند. درصد زنده ماندن تروفوزوئیت ها و کیست ها بعد از اضافه کردن قطره پلی هگزاناید 02/0 درصد به محیط کشت پس از 72 ساعت به ترتیب صفر و 71/23 درصد بود.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی اسپند می تواند به عنوان یک ترکیب طبیعی جدید در برابر تروفوزوئیت ها و کیست های آکانتاموبا در نظر گرفته شود و تحقیقات بیشتر برای ارزیابی اثر دقیق این عصاره بر عوامل آکانتاموبایی در مدل های حیوانی لازم است.
    کلیدواژگان: آکانتاموبا، کیست، عصاره اتانولی، اسپند، تروفوزوئیت
  • محمدباقر نیکزاد، شادمهر میردار * صفحات 83-92
    زمینه و هدف
    تصور بر این است که تمرینات ورزشی می تواند تا حدودی بافت ریه را در معرض مواد سرطان زای شیمیایی ناشی از دود سیگار تحت تاثیر قرار دهد. هدف از پژوهش حاضر، تاثیر دوازده هفته تمرین شنا بر سطح اینترلوکین6 ریه رت ها متعاقب کارسینوژن NNK بود.
    مواد و روش ها
    نوع پژوهش تجربی است. بدین منظور 46 سر رت ویستار به پنج گروه الف) تمرینی(E)، ب)تمرین-NNK (E.N)، ج)NNK (N)، د)کنترل(C) و ه)گروه حلال(V) تقسیم شدند. گروه های تمرینی، تمرینات شنا را به مدت دوازده هفته و پنج روز در هفته به مدت 25 تا 60 دقیقه اجرا کردند. تزریق NNK و آب مقطر در گروه های NNK و حلال نیز به صورت زیر جلدی یک بار در هفته به میزان 5/12 میلی گرم بر کیلوگرم برای 12 هفته انجام شد. سپس نمونه های بافتی ریه برداشته و سطح اینترلوکین6 به روش الایزا اندازه گیری شد. جهت مقایسه داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و توکی در سطح 05/0p≤ استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بیان گر کاهش معنی دار اینترلوکین6 در گروه های تمرینی (009/0p=)، تمرین-NNK (006/0p=) و حلال(006/0p=) با گروه NNKبود. در حالی که تفاوت معنی داری بین گروه تمرینی و کنترل دیده نشد. تمرینات شنا موجب کاهش معنی دار سطح اینترلوکین 6 در بافت ریه در معرض کارسینوژن NNK شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات استقامتی می تواند به عنوان مکمل تمرینی، با کاهش عاملی التهابی اینترلوکین6 ، در کنار سایر روش های درمانی، در کاهش نقش کارسینوژنی NNK و کاهش تاثیرات منفی ناشی از سیگار ایفای نقش نماید.
    کلیدواژگان: تمرین شنا، اینترلوکین6، سرطان ریه، نیتروزآمین کتون مشتق از تنباکو
  • احمد همتا *، میلاد پزشکی، جمشید انصاری صفحات 93-103
    زمینه و هدف
    داده های بیولوژیکی و اپیدمیولوژیکی نشان می دهند که آسیب های القاء شده توسط فاکتورهایی با منشاء درونی و بیرونی بر روی پایداری و بی نقص ماندن DNA تاثیر گذاشته و با استعداد ابتلا به سرطان پستان در ارتباط می باشند. پروتئین XRCC3 در شکست های دو رشته ای DNA و ترمیم به روش نوترکیبی شرکت می کند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین چندشکلیThr241Met ژن XRCC3 با خطر ابتلا به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر، اثرات چندشکلی T241M ژن XRCC3 و خطر ابتلا به سرطان پستان در یک جمعیت مبتنی بر مطالعه مورد- شاهدی شامل 80 بیمار و 80 فرد سالم از زنان ساکن استان مرکزی مورد ارزیابی قرار گرفت. استخراج DNA از نمونه های خونی با استفاده از کیت انجام شد. ژنوتایپ نمونه ها با تکنیک PCR-RFLP تعیین شد. در نهایت از نرم افزار SPSS (محاسبه 2χ و p ) جهت بررسی آماری استفاده و نتایج نهایی مشخص شد.
    یافته ها
    از نظر آماری، اختلاف معنی داری بین دو گروه بیمار و کنترل برای سه ژنوتیپ جایگاه (000/0p=) rs861539 مشاهده شد. ژنوتیپ های CT (p = 0.000، OR=2.352، CI= 95%; 2.431 - 39.948) و TT (p = 0.003، OR= 2.352، CI=95%; 0.611 - 9.049) ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به سرطان پستان از خود نشان دادند. در عوض، ژنوتیپ CC (000/0p=) یک نقش حفاظتی از خود در مقابل ابتلا به سرطان پستان نشان داد.
    نتیجه گیری
    این تحقیق ارتباط معنی داری را میان چند شکلی Thr241Met در ژن XRCC3 و خطر ابتلا به سرطان پستان شناسایی نمود که این امر با برخی از مطالعات محققین مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: چندشکلی های تک نوکلئوتیدی، سرطان پستان، XRCC3، PCR-RFLP
|
  • Azadeh Agahi, Gholamali Hamidi *, Mahmoud Salami, Azam Alinaghipour, Reza Daneshvar Kakhaki, Masoud Soheili Pages 1-9
    Background
    Alzheimer’s disease (AD) is a most common neurodegenerative disorder. The aim of this study was to investigate the effect of probiotic on cognitive function in patients with Alzheimer disease.
    Materials And Methods
    This clinical trial was conducted among 48 AD patients. The patients were randomly divided into two groups (n=23 in control group and n=25 in probiotic group) treating with capsules 500mg containing maltodextrine (control group) and probiotic supplementation (probiotic group) for 12 weeks. Mini-mental state examination (MMSE) and TYM test score was recorded in all subjects before and after treatment.
    Results
    After 12 weeks intervention, compared with the control group, the probiotic treated, patients with mild degree of Alzheimer disease showed an improvement in the MMSE, TYM score (p
    Conclusion
    Our current study demonstrated that probiotic consumption for 12 weeks positively affects cognitive function in mild degree of AD.
    Keywords: Alzheimer, Cognitive function, Probiotic
  • Asefeh Dahmardeh Ghalehno, Maryam Ghavidel-Aliabadi, Zeinab Shahmohamadi, Maliheh Mehrshad, Mohammad Ali Amoozegar, Abolghasem Danesh * Pages 10-23
    Background
    Today, discovery and production of new antimicrobial drugs has been emphasized due to the growing of antimicrobial resistance. The purpose of this study was to screen out antimicrobial producing bacteria among halophilic or halotolerant Gram-positive endospore-forming bacteria isolated from different areas of Iran.
    Materials And Methods
    62 strains were isolated from salin lakes of Iran, endospore-forming ability was evaluated and further identification of strains was done using 16S rRNA gene sequencing. Screening test was performed using two-layer agar diffusion method in which the indicator strains, Bacillus cereus (ATCC 14579) and Escherichia coli, (PTCC 1330) were inoculated in the seed layer. Finally, the production of antimicrobial active agent during a period of 7 days was studied followed by evaluating the effect of base-layer agar concentration on the dissemination of antibacterial metabolite.
    Results
    Isolates WT6, R4A19 produced an agent(s) which inhibited the growth of both B.cereuse and E.Coli. The inhibition zone against only E.Coli was observed when R4A20 strain had been cultured in the base layer, while four non-bacillus strains (R4S2, LbS2, RF1 and WT19) could inhibit the growth of B.cereuse. The antibacterial compound production of WT6 against Bacillus cereuse and E.Coli reached to its optimumm leved after 3 and 4 days respectively, while R4A20 produced the active substance, optimally, after 5 days. No significant difference effect on diameter of zone inhibition was observed among various base-layer agar concentrations.
    Conclusion
    Halophile or halotolerant endospore-forming bacteria isolated from different areas of Iran possess a potential to be considered as interesting microorganisms for further antimicrobial research studies.
    Keywords: Antibacterial agents, Endospore Forming bacteria, Halophiles saline tolerance, Iran
  • Alireza Zoalfaghari, Hadi Bahrami *, Kamran Ganji Pages 24-34
    Background
    The present study aims to provide a comparative analysis of studies on Acceptance-Commitment and Cognitive-Behavioral interferences effectiveness on generalized Anxiety disorder.
    Materials And Methods
    This is a quasi-experimental research. Students at the Islamic Azad University of Toyserkan, Iran, who have been in contact with the counseling office in the educational year 2016-2017, were selected as statistical population. These students, in a diagnostic interview with a psychiatrist, met the DSM5 standards for generalized anxiety disorder and were approved by a trusted psychiatrist. Then, these selected subjects gave average or more score in beck anxiety test and were randomly divided into two groups of 20. After executing interferences for each group, data were analyzed by t-test and covariance.
    Results
    The findings indicated that the average acceptance and commitment interference was 12.3 (t= 16.01 and p
    Conclusion
    The research demonstrated that both interferences are effective in treating generalized anxiety disorder, although Acceptance and Commitment interference is more effective than Cognitive and Behavioral interference.
    Keywords: Acceptance, commitment interference, Cognitive-Behavioral interference, Generalized anxiety disorder
  • Moein Rahimi Sadegh, Amir Rashidlamir *, Ali Akbar Haddad Mashhad Rizeh, Mohammad Soukhtanloo Pages 35-43
    Background
    Recent Research has pointed to the involvement of lysyl oxidase (LOX) in the muscle development. Despite the fact, there is currently no direct evidence that lox is involved in the myogenic factors and exercise-induced hypertrophy. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of lysyl oxidase inhibition on exercise-induced hypertrophy, as well as the gene expression of MyoD1, myogenin, TGF-β and LOX in FHL muscle of wistar rats.
    Material and
    Methods
    In this experimental research, 32 male Wister rats with an average weight of 220±15 were divided into four groups: resistance training, normal control, treated control and treated resistance training. Rats performed a resistance training for 8 weeks in which animals climbed a vertical ladder of 1­m and inclined at 85° with weights attached to their tails. In order to inhibit lysyl oxidase, treatment group rats received daily injection of intraperitoneal β-aminopropionitrile (120 mg/kg/day). FHL muscle was extracted to measure relative muscle weight, as well as genes expression of MyoD1, myogenin, TGF-β and LOX by real time-PCR.
    Results
    Relative weight of FHL muscle was decreased significantly in the treated groups with BAPN, compared with normal groups (p
    Conclusion
    Results showed that inhibiting the lysine oxidase enzyme could affect the genes involved in hypertrophy and reduce the hypertrophy induced by resistance training.
    Keywords: Hypertrophy, Lysyl oxidase, Resistance exercise, Skeletal muscle, ?-aminopropionitrile
  • Danial Habibi *, Payam Shariatpanahi, Mohammad Rafiei, Yazdan Ghandi, Mehdi Anvari Pages 44-50
    Background
    Today, the high prevalence of diabetes and its complications are one of the most important public health issues worldwide. For this reason, finding relations between diabetes risk factors is very effective in preventing and reducing complications. For discovering these relations, the data mining methods can be used. By extracting association rules, which is one of the data mining techniques, we can discover the relations between a large numbers of variables in a disease.
    Materials And Methods
    The population of this study was 1046 patients with type 2 diabetes, whose data had recorded between 2011 and 2014 at the Special Clinic for Diabetes in Tehran's Imam Khomeini Hospital. After pre-processing step with SPSS19 software, 573 people entered the analysis phase. The FP-Growth algorithm was applied to the data set to discover the relations between heart attack and other risk factors using Rapid miner5 software. Relations, after extraction, were given to the doctor to confirm clinical validation.
    Results
    The obtained results of studying these 573 people (Including 292 (51%) women and 281 (49%) men, with age range 27 to 82 years) showed that the lack of blood pressure, creatinine and diastolic blood pressure at its normal level, despite higher systolic blood pressure level than normal, doesnt increase the probability of heart attack.
    Conclusion
    Using association rules is a good way of identifying relations between the risk factors of a disease. Also, it can provide new hypotheses to do epidemiological studies for researchers.
    Keywords: Association rules_Data mining_Heart attack_Type 2 diabetes
  • Farhad Azimi, Marefat Siahkouhian *, Farnaz Seifi-Skishahr, Roghayeh Afroundeh Pages 51-62
    Background
    H2S plays a key role in the pathogenesis of the Alzheimer’s disease. The aim of the present study was to investigate the effects of 4 weeks of the special aerobic training after induction of Alzheimer’s disease by Aβ1-42 injection on CBS and SAM levels in hippocampus of Wistar male rats.
    Materials And Methods
    Twenty male Wistar rats (8 weeks old and weight 195 ± 20 g) were divided into four groups including: healthy control, Alzheimer’s control, Alzheimer’s training and sham. To induce Alzheimer’s disease, Aβ1-42 was infused into the hippocampus of rats. Training group trained for 4-week. For data analysis, one-way ANOVA was used and Eta and Omega squared tests were used to determine the effect size (p
    Results
    Findings revealed that 4 weeks of special aerobic training increased significantly the CBS and SAM levels in hippocampus of Alzheimer’s rats compared to the control Alzheimer’s rats ( ES=53; p= 0.007, ES= 92.22; p= 0.001). Also, we showed 4 weeks of special aerobic training increased CBS level in hippocampus of Alzheimer’s rats compared to the healthy cotrol group (ES= 44.07; p= 0.014).
    Conclusion
    It seems that the special aerobic training can be used as a useful non-pharmacologically effective therapeutic treatment for Alzheimer's patients through positive regulation of hydrogen sulfide via CBS and SAM enzymes.
    Keywords: Aerobic exercise, Alzheimer's disease, Beta-Amyloid, CBS, Hydrogen sulfide, SAM
  • Farzaneh Golaghaie *, Shahrzad Esmaeili Kalantari, Moulood Farmahini Farahani, Mahmoodreza Sarzaeem Pages 63-73
    Background
    Promoting quality of life after Coronary Artery Bypass Graft (CABG) is necessary in order to control the risk factors and reducing the probability of patient readmission. This study was conducted to determine the effect of peer education on patients’ quality of life after coronary artery bypass graft.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, two patients with previous coronary artery bypass surgery were trained as peer educators. The patients who were candidate for surgery were systematically allocated to trial or control groups. Before the surgery, both groups received the post CABG self-care in the ward. The trial group (n=40) was taught by the peers, while the control group (n=40) received the routine teaching by the nurses. The quality of life was assessed before, one month and two months after discharging using the SF12 questionnaire. Multivariate Analysis of Variances (MANOVA) was recruited to analyze the data.
    Results
    In the trial group, the mean quality of life scores before the surgery, one month and two month after discharging were 31.82±4.90, 28.06±3.83 and 35.82± 4.96, respectively. In the control group, the scores were 25.58±4.21, 29.31±4.03, and 31.56±6.91. The results indicated significant differences between the groups (p
    Conclusion
    The CABG patients᾽ quality of life was significantly higher in the patients who received peer education in comparison with the control group. It seems that peer education may contribute in the patients᾽ self care and promoting their quality of life.
    Keywords: Coronary artery bypass, Peer education, Quality of life
  • Tooran Nayeri Chegeni, Fatemeh Ghaffarifar *, Fariba Khoshzaban, Abdolhosein Dalimi Asl Pages 74-82
    Background
    Acanthamoeba is an opportunistic protozoan pathogen that is known to infect the cornea to produce eye keratitis and the central nervous system to produce lethal granulomatous encephalitis. The overall aim of the present study was to determine the anti-amoebic potential of natural compound Peganum harmala against the trophozoites and cysts of Acanthamoeba in vitro.
    Materials And Methods
    In this experimental study, a clinical isolate of Acanthamoeba was cultured and genotyped. The ethanolic extract of Peganum harmala was prepared. The trophozoites and cysts were collected by washing in page's saline. Various concentrations (1.25, 2.5, 5, and 10 mg/ml) of the ethanolic extract and polyhexanide 0.02% drop as positive control were tested at three different times (24, 48 and 72 h) on trophozoites and cysts of Acanthamoeba in vitro. The viability of trophozoites or cysts was tested by eozin method, MTT, and flowcytometry analysis.
    Results
    The results revealed that alcoholic extract had remarkable inhibitory effect on the proliferation of Acanthamoeba cysts as compared to non-treated control, and the inhibition was time and dose dependent. In the presence of 10 mg/ml ethanolic extract in medium culture after 72 h, no viable trophozoites were determined and 21.10% cysts of Acanthamoeba were viable. Percentage of trophozoites and cysts viability after adding polyhexanide 0.02% drop in medium culture after 72 hours was 0% and 23.71%, respectively.
    Conclusion
    Ethanolic extracts of Peganum harmala could be considered a new natural compound against the Acanthamoeba trophozoites and cysts. Further works are required to evaluate the exact effect of this extract on Acanthamoeba agents in animal models.
    Keywords: Acanthamoeba, Cyst, Ethanolic extract, Peganum harmala, Trophozoite
  • Mohammadbagher Nikzad, Shadmehr Mirdar * Pages 83-92
    Background
    It is believed that sports exercises have minimal impacts on the pathological changes in the lung tissue exposed to chemical carcinogens in cigarette smoke. The aim of this study was to determine the effects of 12 weeks of swimming exercises on IL-6 concentration in the lung tissue of rats following the injection of carcinogen NNK.
    Materials And Methods
    This study is experimental in terms of the design. Forty-six Wistar rats were divided into five groups: A) Exercise (E), B) Exercise-NNK (EN), C) NNK (N), D) Control (C) and E) Vehicle (V). Exercise groups completed the swimming exercises for twelve weeks, five days per week (25-60min). Rats of vehicle and NNK treatment groups were respectively administered subcutaneous injections of distilled water and NNK (12.5mg/kg, once a week, 12weeks). Then, samples of the lung tissue were collected and IL-6 concentration was measured by ELISA technique. One-way analysis of variance and Tukey post hoc test were used for data analysis at the level of p ≤ 0.05.
    Results
    The results indicated a significant decrease of IL-6 concentration in exercise (p=0.009), exercise-NKK (p=0.006) groups and vehicle (p=0.006) with NKK groups; while there was no significant difference between exercise groups and the control groups. The swimming exercises can reduce IL-6 concentration significantly in lung tissue of rats following the injection of carcinogen NNK.
    Conclusion
    It seems that endurance exercises, along with other therapeutic methods, can play a role in reducing the effects of carcinogen NNK and negative effects of smoking by decreasing the inflammatory factor of IL-6.
    Keywords: IL-6, Lung cancer, NNK, Swimming exercises
  • Ahmad Hamta *, Milad Pezeshki, Jamshid Ansari Pages 93-103
    Background
    Biological and epidemiological data suggest that damage induced by endogenous and exogenous factors affects the integrity and stability of DNA and associated with susceptibility to breast cancer. The XRCC3 protein participates in DNA double-strand breaks and recombination repair. The aim of the present study was to evaluate associations between the risk of breast cancer and Thr241Met polymorphism in the XRCC3 gene.
    Materials And Methods
    In this study, the effects of Thr241Met polymorphism of the XRCC3 gene and the risk of breast cancer in a population-based case-control study inclusive 80 patients and 80 healthy individuals of women in Markazi province were evaluated. Genomic DNA was extracted from blood samples using the kit procedure. The genotypes of samples were determined by PCR-RFLP technique. Statistical analysis was done using SPSS software (estimation of χ2 and p-value) and the final results were determined.
    Results
    Statistically significant difference was observed between the two groups of patients and controls for three genotypes of the site rs861539 (p= 0.000). Genotype CT (p= 0.000, OR=2.352, CI= 95%; 2.431 - 39.948) and TT (p = 0.003, OR= 2.352, CI=95%; 0.611 - 9.049) significant associations were showed with risk of breast cancer. Instead, the genotype CC (p= 0.000) showed a protective role against susceptibility to breast cancer.
    Conclusion
    This study identified that there is significant association between Thr241Met polymorphisms of the XRCC3 and the risk of susceptibility to breast cancer, which is in accordance to some of researcher's studies.
    Keywords: Breast cancer, PCR-RFLP, Single nucleotide polymorphism, XRCC3