فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 15 (بهار 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/01/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سیمین آتش خویی، مهری جعفری شبیری، سهراب نگار گر صفحه 7
    زمینه و هدف
    پره اکلامپسی از علل شایع مرگ و میر مادری است. مشکل عمده در این بیماران القای بیهوشی عمومی و افزایش بیش از حد فشار خون طی لارنگوسکوپی و لوله گذاری تراشه است که به طور قابل توجهی فشار داخل مغزی و خطر خون ریزی مغزی را افزایش می دهد. چندین روش به منظور به حداقل رساندن افزایش فشارخون حین لارنگوسکوپی و لوله گذاری در این بیماران وجود دارد. هدف از این بررسی، ارزیابی اثر ترکیب فنتانیل- دروپریدول (تالامونال) در کاهش پاسخ های قلبی- عروقی ناشی از لارنگوسکوپی و لوله گذاری در بیماران دچار پره اکلامپسی بود.
    روش کار
    در این مطالعه، تعداد 30 خانم حامله با پرفشاری خون حاملگی که تحت بیهوشی عمومی جهت سزارین اورژانس قرار گرفتند، انتخاب شدند. تمام بیماران فشار دیاستولیک پا برجای بیشتر یا مساوی 100 میلی متر جیوه داشتند و تحت درمان با داروهای کاهش دهنده فشار خون بودند. در تمام بیماران بیهوشی عمومی به روش استاندارد انجام شد. تنها در گروه تجربی از ترکیب فنتانیل- دروپریدول 5 دقیقه قبل از القای بیهوشی استفاده شد.
    یافته ها
    فشار خون و تعداد ضربان قلب در6/86 % بیماران گروه تجربی بهبود یافت. میانگین افزایش فشار سیستولیک و تعداد ضربان قلب مادر به دنبال لارنگوسکوپی و لوله گذاری در دو گروه تفاوت معنی دار داشت (0001/0p=). مقایسه میانگین نمره آپگار نوزادان در دقایق اول و پنجم تولد معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    استفاده از ترکیب فنتانیل - دروپریدول در القای بیهوشی اغلب مادران دچار پره اکلامپسی موجب کاهش قابل توجه در پاسخ سیستم سمپاتیک به لارنگوسکوپی و لوله گذاری تراشه بدون آثار سوء در نوزادان می شود.
    کلیدواژگان: فنتانیل، دروپریدول، پره اکلامپسی، لوله گذاری داخل تراشه، پاسخ های قلبی، عروقی
  • هرمز آیرملو، ناصر صفایی، نصرالله مقامی پور صفحه 12
    درگیری عصب اولنار دومین علت شایع مونونوروپاتی موضعی است. عصب اولنار شامل الیاف حرکتی و حسی است که از ریشه های C8T1 منشاء گرفته و مسیر خود را در تنه تحتانی و طناب داخلی شبکه بازویی طی می کند. تظاهرات درگیری این عصب از درد ناحیه آرنج و پارستزی متناوب دست تا اختلال حسی مشخص، لاغری و ضعف عضلات دست و ایجاد دست چنگالی متفاوت است. آسیب عصب اولنار در ناحیه آرنج به طور شایع پس از اعمال جراحی یا بیهوشی عمومی ایجاد می شود (به خصوص در بیماران با جراحی پیوند بای پس عروق کرونر(. بیمار معرفی شده، آقایی است65 ساله که پس از عمل جراحی پیوند بای پس عروق کرونر دچارآسیب عصب اولنار سمت چپ گردیده است. در مطالعه الکترودیاگنوستیک ضایعه دمیلیزان منتشر عصب اولنار با ارجحیت در ناحیه آرنج همراه با دژنراسیون اکسونال ثانوی وجود داشت، بنابراین قرار دادن آرنج در وضعیت مناسب برای جلوگیری از عوارض عصبی این اعمال جراحی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: نوروپاتی عصب اولنار، عمل جراحی پیوند بای پس کرونری، الکترودیاگنوستیک
  • احد اعظمی، محمد علی محمدی، رحیم معصومی صفحه 16
    زمینه و هدف
    استفاده نابجا از مواد مخدر از مشکلات عمده جهان امروز است. آگاهی از نگرش افراد نسبت به آن برای مدیران و تحلیل گران مسایل اجتماعی با اهمیت است. با توجه به تهدیدات و عوارض شیوع مصرف مواد مخدر در جامعه این مطالعه با هدف تعیین میزان گرایش به استفاده از مواد مخدر در گروه سنی بالاتر از ده سال در استان اردبیل انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک بررسی توصیفی- مقطعی و ابزار اندازه گیری آن پرسشنامه تنظیمی در دو بخش بود. در این مطالعه 600 نفر زن و مرد بالای 10سال استان به روش نمونه گیری خوشه ایسیستماتیک انتخاب و ضمن مراجعه به منازل و مصاحبه حضوری اطلاعات لازم اخذ شد. سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    5/3% نمونه ها سابقه مثبت خانوادگی مصرف مواد مخدر داشتند. 18% سیگاری بودند. 7/84% معتقد بودند که مواد مخدر را در همه جا می توان استفاده کرد. 30% اظهار داشتند مصرف مواد، ناراحتی جسمی فرد را کاهش می دهد و 2/30% بیان کردند مواد مخدر را هر زمان لازم باشد می توان ترک کرد. در مجموع میزان گرایش به اعتیاد در افراد مورد بررسی 57/53% بود. میزان گرایش به اعتیاد در روستاها بیشتر از شهرها و 72/56% در مقابل 81/49% بود که این اختلاف از نظر آماری نیز معنی دار بود (001/0p<). افراد بی سواد بیشترین میزان گرایش به اعتیاد را داشتند (61/55%) و بین گرایش به اعتیاد و سابقه اعتیاد در خانواده رابطه آماری معنی داری وجود داشت(05/0p<). بیشترین میزان گرایش 33/54% در گروه سنی 20-11 سال مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد مخاطرات ناشی از اعتیاد برای مردم شناخته شده نیست و گرایش بالای مردم به اعتیاد، ضرورت آگاه سازی جامعه را برای پیشگیری از اعتیاد نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، گرایش به اعتیاد، مواد مخدر
  • فرناز اهدایی وند، محمد تقی نیک نژاد، نیره امینی ثانی، مهدی چینی فروش صفحه 22
    زمینه و هدف
    دیسپلازی سرویکس حاکی از اختلال رشد سرویکس می باشد که با پیدایش سلول های پیش سرطانی و سرطانی در سرویکس مشخص می شود. دیسپلازی سرویکس اغلب اوقات علامتی ندارد با این حال در 5% موارد می تواند به طرف سرطان سرویکس پیشرفت کند. تشخیص زودرس این ضایعات پیش تهاجمی توسط پاپ اسمیر تا حد زیادی از پیشرفت ضایعات به طرف سرطان جلوگیری می کند. شیوع دیسپلازی سرویکس در مناطق مختلف جهان متفاوت بوده و تا حد زیادی به اتیولوژی های آن بستگی دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان و انواع دیسپلازی سرویکس در 5000 مورد پاپ اسمیر بوده است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 5000 نمونه پاپ اسمیر بود که به صورت کاملا تصادفی از بین 8249 پاپ اسمیر انجام شده از ابتدای سال 1382 تا مرداد 1383 انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت. قسمتی از نمونه ها گذشته نگر و قسمتی آینده نگر بررسی شدند. جامعه مورد مطالعه زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی سطح شهر اردبیل جهت انجام آزمایش پاپ اسمیر بوده است که اطلاعات لازم توسط پرسشنامه جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 11 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در 12/1% بیماران (56 مورد از 5000 نمونه) دیسپلازی سرویکس گزارش گردید که 66/0% CIN1، 3/0% CIN2 و 16/0% CIN3 بوده است.
    نتیجه گیری
    درصد کلی دیسپلازی در مطالعه حاضر 12/1% بود که این میزان در مطالعات مشابه بین 4/0% در اسکاتلند تا 12% در امریکا متفاوت بوده است با این حال شیوع بدست آمده در این مطالعه با شیوع ذکر شده در اکثر مطالعات مشابهت دارد.
    کلیدواژگان: دیپسلازی سرویکس، پاپ اسمیر، سرطان سرویکس
  • منوچهر براک، فیروز امانی، مهرداد میرزا رحیمی، ناطق عباسقلی زاده، حمیدرضا حمید خلق صفحه 26
    زمینه و هدف
    هر گونه غفلت از کودکان تاثیرات سوء و غیر قابل جبرانی را از نظر ارتقای رشد، تکامل، فراگیری و سلامت حال و آینده آنان بر جا می گذارد. با توجه به اینکه یکی از عوامل مهم در ایجاد سوء تغذیه و تبعات ناگوار آن، نبودن آگاهی های تغذیه ای و عدم رعایت اصول صحیح تغذیه اطفال است، این مطالعه به ارزیابی و سنجش میزان آگاهی مادران در زمینه تغذیه کودکان و عوامل موثر بر آن و نیز تاثیر این آگاهی بر رشد و نمو کودکان می پردازد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که به منظور بررسی میزان آگاهی مادران از نحوه صحیح تغذیه نوزادان و شیرخواران و تاثیر آن در رشد و نمو کودکان در مرکز بهداشتی، درمانی هیر انجام گرفت. پرسشنامه ای حاوی 20 سوال تنظیم و پس از مراجعه به مراکز بهداشت تکمیل گردید. همچنین اندازه گیری وزن، قد و دور سر 100کودک زیر دو سال انجام شد. اطلاعات به دست آمده به کمک برنامه نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    کلیه مادران در محدوده سنی بین 36 - 16 سال قرار داشته و همگی خانه دار بودند. از میان مادران مورد مطالعه، 15% بیسواد، 18% تحصیلات دبیرستانی و بالاتر و بقیه تحصیلات ابتدایی یا راهنمایی داشتند. 55% کودکان مورد مطالعه دختر و بقیه پسر بودند. 67% مادران از نحوه صحیح تغذیه نوزادان و شیر خواران آگاهی داشتند. 97% مادران نسبت به زمان شروع تغذیه کودک با مواد غذایی مختلف آگاهی ضعیف و 3% مادران آگاهی متوسط داشتند. هیچ یک از مادران از سطح آگاهی خوبی در این زمینه برخوردار نبودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه و با توجه به پایین بودن سطح آگاهی مادران در زمینه زمان شروع غذاهای مختلف برای کودکان از یک سو و نیز نقش مهم تغذیه اصولی در رشد و نمو آنها از سوی دیگر، ارتقای میزان آگاهی مادران و نیز اعتلای بهداشت و سلامت نسل آینده ضروری است.
    کلیدواژگان: آگاهی، تغذیه نوزادان و شیرخواران، مرکز بهداشتی درمانی
  • نادر پاشا پور، محمدحسین حسینیان ذکریا صفحه 30
    زمینه و هدف
    در درمان اسهال ماست پیشنهاد می شود. جهت تعیین تاثیر مصرف ماست پاستوریزه در درمان اسهال حاد غیرخونی و بدون موکوس در شیرخواران بستری شده 24-6 ماهه و مقایسه آن با درمان معمول این مطالعه طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی 80 کودک 24-6 ماهه با اسهال کمتر از چهار روز بستری شده در بیمارستان امام ارومیه به دوگروه تقسیم شدند. گروه اول حداقل 15 سی سی بر کیلوگرم ماست پاستوریزه حاوی لاکتوباسیلوس بولگاریس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس و گروه دوم بدون دریافت آن درمان معمول بخش را دریافت نمودند. افراد مبتلا به سوء تغذیه، اسهال خونی و اسهال با منشاء غیر گوارشی از مطالعه حذف شدند. کاهش تعداد اسهال به کمتر از نصف زمان ورود، پاسخ به درمان تلقی شد. افزایش وزن، روزهای بستری و تعداد کاهش دفعات اسهال در دو گروه مقایسه شدند.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، وزن و دفعات اسهال زمان بستری اختلاف معنی داری نداشتند. متوسط تعداد روزهای بستری، افزایش وزن و کاهش دفعات اسهال به ترتیب 91/0 ± 7/2 روز، 3/89 ± 435 گرم و 74/1 ± 30/4 دفعه برای افراد گروه تجربی و 74/0 ± 1/3 روز، 96/98 ± 383 گرم و 23/1 ± 60/3 دفعه برای گروه مقایسه بود. اختلاف معنی داری در متوسط تعداد روزهای بستری (035/0 p=) افزایش وزن(017/0 p=) و کاهش دفعات اسهال (049/0 p=) بین دو گروه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مصرف ماست پاستوریزه به عنوان یک ماده پروبیوتیک تاثیر مثبت در درمان اسهال حاد بدون خون و موکوسی دارد. مصرف عمومی ماست در اسهال حاد توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ماست، اسهال، باکتری پروبیوتیک، شیرخواران
  • غلامعلی حامد برقی، دکترافشین محمدی، مهندس عبد الرسول صفاییان صفحه 35
    زمینه و هدف
    بیماران با شرایط بالینی ناپایدار ناشی از ضربه بسته شکمی نیازمند ارزیابی سریع آسیب اعضای داخل شکمی به منظور تعیین نیاز به عمل جراحی می‎باشند. سونوگرافی روشی سریع است که می‎تواند در محل احیای بیماران برای یافتن مایع آزاد صفاقی به عنوان نشانه‎ای از آسیب اعضای داخل شکمی مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه آینده‎نگر به منظور تعیین میزان کارآیی سونوگرافی اورژانس در بیماران مبتلا به ضربه بسته شکمی و با هدف مقایسه دقت سونوگرافی با نتایج لاواژ صفاقی تشخیصی و سی‎تی‎اسکن طرح‎ریزی شد.
    روش کار
    در 174 بیمار با ضربه بسته شکمی قبل از سی‎تی‎اسکن یا لاواژ صفاقی سونوگرافی اورژانس شکمی انجام شد. سونوگرافی اورژانس با روش FAST (Focused Abdominal Sonography for Trauma) انجام گرفت و شش ناحیه شکم به منظور یافتن مایع آزاد صفاقی معاینه شد.
    یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که سونوگرافی حساسیت 95%، اختصاصیت 8/80% و دقت کلی 6/89% در تشخیص مایع آزاد صفاقی دارد. ارزش پیشگویی مثبت و منفی سونوگرافی به ترتیب 4/89% و 1/90% تعیین شد.
    نتیجه گیری: سونوگرافی روشی قابل اعتماد برای ارزیابی سریع ضربه بسته شکمی بوده و می‎توان آن را جایگزین لاواژ صفاقی تشخیصی کرد.
    کلیدواژگان: ضربه بسته شکمی، سونوگرافی، مایع آزاد صفاقی
  • شهرام حبیب زاده، دکترشهنام عرشی، ناطق عباسقلی زاده، محرم یوسفی سادات، محرم عالی مراد، حسین صادقی وهمکاران صفحه 42
    زمینه و هدف
    در تمدن نوین جلب مشارکت مردمی مهمترین راه کار توسعه در بخش های مختلف جامعه تلقی می شود. ایجاد مراکز توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت قدمی است که در این راستا برداشته شده است. در این مراکز، توسعه اجتماعی در کنار ارتقای سلامت تحقق می یابد و در خلال انجام فعالیت هایی برنامه ریزی شده، مردم منطقه ضمن پیشرفت و توسعه در راه سلامت گام بر می دارند، مشارکت را تمرین می کنند، مسوولیت پذیر می شوند و درک می کنند که کلید حل بخش عمده ای از مسایل مربوط به سلامت در دست خود آنها است.
    روش کار
    در چهارچوب مبتنی بر پژوهش عملی و با مداخلاتی که بصورت پویا وبر اساس ارزیابی های مجدد پی ریزی شد اقداماتی در دو بخش شامل تشکیل کمیته های کاری و تشکیل پایگاه تحقیقات جمعیتی انجام شد. پایگاه تحقیقات جمعیتی رویکرد برنامه ریزی شده به سلامت جامعه را بعنوان مبنای فعالیت خود قرار داد و اولین مرحله اجرایی آن بسیج جامعه بود. به منظور ارایه و ارزشیابی مدلی برای بسیج جامعه اقدامات مختلفی از جمله توجیه رابطین بهداشت، جلب مشارکت افراد کلیدی منطقه، شناخت ادبیات جامعه برای برقراری ارتباط موثر و نافذ با مردم، اطلاع رسانی، دعوت به همکاری و سرشماری عمومی برای شناسایی افراد معتمد و توانمند منطقه صورت گرفت.
    یافته ها
    توسط رابطین بهداشتی منطقه 60 نفر از افراد کلیدی شناسایی شدند که 53 نفر از آنها دعوت به همکاری را پذیرفته و در سه جلسه اهداف مرکز بازگو و نقطه نظرات آنان ارزیابی گردید. بررسی ادبیات جامعه نشان داد که منطقه مورد نظر دارای فرهنگ متوسط به بالا با سطح سواد و درآمد متوسط به پایین و میزان علاقه مندی مناسب برای مشارکت است. ارزیابی همکاری صدا و سیما، شهرداری و سازمان های دیگر بجز آموزش و پرورش در اطلاع رسانی مطلوب نبود. پس از انتشار ویژه نامه علمی پایگاه استقبالی از سوی مردم مشاهده نگردید اما در بین مسئولین منجر به ایجاد چشم اندازی روشن گردید. 287 نفر بصورت داوطلبانه دعوت به همکاری در مرکز را پذیرفته و به عضویت آن در آمدند. پس از سرشماری عمومی مشخص شد 4355 خانوار با جمعیت کل 19652 نفر در منطقه سکونت دارند از این تعداد 9305 نفر (48%) زن و مابقی مرد بودند. میانگین سنی جمعیت 26 سال و میانگین بعد خانوار 5/4 و 8352 نفر (42%) متاهل بودند. اکثریت خانم ها خانه دار و اکثریت آقایان شغل آزاد داشتند.
    نتیجه گیری
    فرآیند بسیج جامعه در این پروژه موفق ارزیابی گردید اما بنظر می رسد جهت نهادینه شدن و استمرار فعالیت مرکز اجتماعی و ارتقای سلامت نیاز به جلب مشارکت و همکاری بیشتر سازمان ها و اقشار مختلف مردم وجود دارد.
    کلیدواژگان: بسیج جامعه، رویکرد برنامه ریزی شده به سلامت جامعه، مرکز توسعه اجتماعی وارتقای سلامت، پژوهش عملی
  • حجت حسین پورفیضی، ایرج لطفی نیا صفحه 53
    زمینه و هدف
    سندرم آمبولی چربی با جراحات ناشی از ضربه و یا سایر بیماری ها دیده می شود. شیوع این بیماری در شکستگی استخوان های بلند5-2 درصد است. آمبولی چربی به علت انسداد رگ های خونی بدن توسط گلبول های چربی وارد شده به جریان خون ایجاد می شود. این مطالعه به بررسی علایم، یافته های آزمایشگاهی و موارد تشخیص داده شده آمبولی چربی پرداخته است.
    روش کار
    در یک مطالعه گذشته نگر طی سال های 78-1376 پرونده مصدومین ارجاعی به بیمارستان شهدا و امام خمینی تبریز بررسی شد و موارد بستری در بخش مراقبت های ویژه با تشخیص آمبولی چربی تروماتیک استخراج شد. بر اساس پرسشنامه تنظیم شده اطلاعات لازم مانند سن، جنس، نوع شکستگی، یافته های بالینی، آزمایشگاهی و زمان شروع علایم جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از1660 پرونده بررسی شده 17 مورد آمبولی چربی وجود داشت. بیشترین موارد ابتلا به آمبولی چربی در مردان میانسال بود. بیشترین علایم بالینی نارسایی تنفسی، تاکیکاردی و تغییرات سطح هوشیاری بود. آمبولی چربی بیشتر با شکستگی تنه استخوان های فمور و تیبیا دیده شد. بارزترین و قابل اعتمادترین آزمون آزمایشگاهی پایین بودن سطح اکسیژن خون شریانی (60 Pao2<) تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    آمبولی چربی در شکستگی های استخوان های بلند اندام تحتانی بخصوص افراد میانسال، بعنوان عارضه تهدید کننده حیات بیمار باید مد نظر بوده و از تعیین سطح اکسیژن خون شریانی می توان به عنوان یافته آزمایشگاهی قابل اعتماد استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آمبولی چربی، شکستگی استخوان، تروما
  • گیتی رحیمی صفحه 59
    زمینه و هدف
    هیسترکتومی شایع ترین جراحی در زنان غیر حامله می باشد. بازنگری اندیکاسیون های هیسترکتومی می تواند دیدگاه های جدیدی را در درمان این بیماران برای متخصصین فراهم نماید. این مطالعه با هدف بررسی اندیکاسیون های انجام هیسترکتومی و روش های مورد استفاده در بیماران مرکز آموزشی- درمانی علوی انجام شد.
    روش کار
    این بررسی توصیفی- مقطعی به مدت دو سال از اول 1381 تا اواخر سال 1382 در مرکز آموزشی- درمانی علوی صورت گرفت. اطلاعات از 257 بیمار هیسترکتومی شده با روش مصاحبه حضوری و مطالعه پرونده های آنان در پرسشنامه های از قبل تنظیم شده ثبت شد، سپس داده های گرد آوری شده توسط نرم افزار کامپیوتری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد هیسترکتومی های انجام شده در سال 1382 نسبت به سال1381، 4/38% کاهش داشت. میانگین سنی بیماران 09/8 ± 8/45 سال بود. در این مطالعه شایع ترین اندیکاسیون هیسترکتومی، لیومیوم (2/42%) بود. روش آبدومینال در 93% از موارد و روش واژینال در 7% از موارد انجام شده بود. در بیمارانی که به علت عوارض زایمان و حاملگی هیسترکتومی شده بودند، شایع ترین اندیکاسیون، چسبندگی غیر طبیعی جفت به رحم (50%) بود. شیوع عوارض در روش آبدومینال 3/26% و در روش واژینال 6/16% بود. شایع ترین عارضه مشاهده شده افزایش درجه حرارت بدن بدون عامل عفونی در 7/25% موارد بود.
    نتیجه گیری
    لیومیوم شایع ترین اندیکاسیون هیسترکتومی در بیماران مرکز آموزشی - درمانی علوی و شایع ترین روش مورد استفاده در این مرکز هیسترکتومی آبدومینال می باشد. شیوع عوارض در روش آبدومینال بیشتر از روش واژینال می باشد.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی، اندیکاسیون هیسترکتومی، روش جراحی هیسترکتومی
  • سیدمحمود طباطبایی، حسین نعمت الهی، فریده شاکری منش صفحه 65
    زمینه و هدف
    برای انجام معاینه و اقدامات دندانپزشکی با کیفیت مطلوب برای کودکان و همچنین القای نگرش مثبت نسبت به این اقدامات در آنان، آگاهی و شناخت درست از رفتار کودکان و عوامل موثر بر آن اهمیت اساسی دارد. طی سه دهه گذشته، مطالعاتی در این زمینه انجام شده است و این مطالعه نیز با هدف دستیابی به راهکارهای مناسب به منظور کنترل و نتیجه گیری بهتر از اقدامات تشخیصی و درمانی و تاثیر ویژگی های شخصیتی مادر- بعنوان یکی از مهمترین عوامل موثر بر رفتار کودک انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه 104 کودک (53 پسر و 51 دختر) گروه سنی 6-3 ساله همراه با مادران شان بطور تصادفی انتخاب شدند. کودکان سابقه ای از مراجعه به دندانپزشک نداشته و هیچ گونه معلولیت جسمی و روانی یا رفتارهای ویژه نیازمند کنترل نداشتند. سنجش رفتار کودکان در طی سه جلسه بر اساس طبقه بندی فرانکل انجام شد که در آن چهار رتبه متمایز تحت عناوین کاملا منفی، منفی، مثبت و کاملا مثبت به دقت تعریف و نمره گذاری شده اند. در جلسه اول، کودک معاینه شد، در جلسه دوم، فلوراید تراپی و در جلسه سوم، یک درمان ترمیمی بعمل آمد. همزمان، ویژگی های روانی رفتاری و شخصیتی مادران از طریق مصاحبه روانپزشکی و با توجه به معیارهای DSMIV و استفاده از آزمون سلامت عمومی (GHQ) ارزیابی شده و چهار گروه عمده نرمال، افسرده، مضطرب و وسواسی، شناسایی و تشخیص داده شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهدکه 5/12% کل کودکان در طی سه جلسه فاقد همکاری بوده و اکثریت آنان در گروه سنی 4-3 سال قرار داشتند. این تفاوت با گروه سنی 5-4 سال و 6-5 سال از نظر آماری، معنی داری بود(05/0 p<). در همه گروه های سنی یادشده، تفاوت جنسی، تاثیری در رفتار کودک نداشت، همچنین مشخص شد که کودکان مادرانی که شخصیت وسواسی دارند، در مقایسه با سایر مادران، در طی سه جلسه، بالاترین نمره رفتاری را داشته و این تفاوت در جلسه اول از نظر آماری، معنی دار بود(05/0 p<).
    نتیجه گیری
    ویژگی های روانی رفتاری مادر، در اولین جلسه ملاقات با دندانپزشک، بیشترین تاثیر را بر رفتار کودک در کیلینیک دندانپزشکی نشان داد.
    کلیدواژگان: رفتار کودک، شخصیت مادران، دندانپزشکی
  • کاویان قندهاری، محمدافشار صفحه 70
    زمینه و هدف
    عوامل شخصی و محیطی در ایجاد و جلوگیری از بیماری پارکینسون موثر است. جنس، سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، سابقه ضربه به سر، مصرف سیگار، مصرف آب چاه، مصرف زیاد دانه های روغنی، تماس با حشره کش ها و سموم نباتی را در ایجاد بیماری پارکینسون موثر می دانند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی 100 بیمار پارکینسونی و 200 فرد غیر پارکینسونی هم سن مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در طی سال های 82-1381 بررسی شدند. تشخیص بیماری پارکینسون توسط متخصص بیماری های مغز و اعصاب صورت می گرفت و عوامل شخصی و محیطی ذکر شده در پرسشنامه ثبت می شدند. از آزمون های تی و مجذور کای برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.
    یافته ها
    68% بیماران پارکینسونی مرد و 32% زن بودند. در گروه شاهد 53% مرد و بقیه زن بودند. در تحلیل آماری سابقه خانوادگی، ابتلا به بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، وجود استرس و مصرف آب چاه بطور معنی داری در گروه مورد بیشتر بود (05/0 p<). استعمال دخانیات و مصرف زیاد دانه های روغنی بطور معنی داری در گروه شاهد بیشتر بود (007/0 p= و 001/0 p=). در مورد متغیرهای تماس با حشره کش ها، سموم نباتی و سابقه ضربه به سر در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    سابقه خانوادگی بیماری پارکینسون، شغل کشاورزی، باسوادی، استرس و مصرف آب چاه بعنوان عوامل خطر ساز بیماری پارکینسون مطرح است. مصرف سیگار و دانه های روغنی می توانند عوامل محافظت کننده در مقابل بیماری پارکینسون باشند.
    کلیدواژگان: پارکینسون، نوروترانسمیتر، عوامل خطر
  • نصرالله مقامی پور، ناصر صفایی صفحه 75
    زمینه وهدف
    بیماری نوروفیبروماتوز یک ناهنجاری مادرزادی است که با ایجاد عوارض گوناگون باعث زمین گیر شدن بیمار می شود. عمل های جراحی متفاوتی برای این بیماران مطرح شده اند که هیچکدام قطعی نیستند. این مطالعه با هدف مشخص نمودن سن، جنس، علایم بالینی و ارزیابی روش های درمانی انجام گرفته در این بیماران بستری شده انجام شده است.
    روش کار
    این بررسی به روش توصیفی - مقطعی با مراجعه به پرونده بیمارانی که قب لا عمل شده بودند انجام گرفت. 45 بیمار ی که مبتلا به نوروفیبروماتوز بودند و طی سال های 78- 1375 در بخش جراحی بیمارستان فیروز گر و بخش ارتوپدی بیمارستان شفا بستری شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، از نظر علایم بالینی و روش های درمانی مورد ب ررسی قرار گرفت ند. بیمارانی که دارای عوارض مغزی بیماری بودند از مطالعه حذف گردیدند.
    یافته ها
    55% بیماران مورد مطالعه مرد و بقیه زن بودند و اکثر بیماران در دهه دوم زن د گی بودند. ناهنجاری های اسکلتی در 35 بیمار (77/77%) وجود داشت و 16 نفر از این بیماران دچار اسکلیوز بودند که شایعترین عارضه بیماری بود. بر حسب مراحل پیشرفت بیماری در دو مورد از بریس (Brace) استفاده شد که باعث بهبودی هر دو بیمار شد و در 13 مورد از هارینگتون رود (Harringtone Rod) استفاده شد که در سه مورد آنها اسکلیوز پیشرفت نمود و با عمل مجدد اتصال مهره ها انجام گردید. پسودوآرتروز در هشت مورد (77/17%) وجود داشت و در آنها از پیوند استخوانی و پلیت جهت عمل استفاده شد. در پنج مورد آنها که پسودآرتروز اندام تحتانی داشته اند اتصال صورت نگرفته بود که در دو مورد از آنها پیوند پدیکوله فیبولا قرار داده وجوش خوردگی به وجود آمده است و در سه مورد دیگر سرانجام قطع پا صورت گرفته بود. دو مورد بدخیمی در این بیماران وجود داشت که هر دو مورد فوت نمودند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر اسکلیوز شایع ترین عارضه نوروفیبروماتوز است که در مراحل اولیه با عمل جراحی بهبود می یابد ولی پسودوآرتروز اندام تحتانی با عمل جراحی پیوند استخوانی و پلیت اکثرا بدون بهبودی بوده است. استفاده از پیوند پدیکوله فیبولا باعث بهبودی این عارضه شده است و بهتر است عمل جراحی قبل از پیشرفت ضایعات صورت گیرد.
    کلیدواژگان: نوروفیبروماتوز، کیفو اسکلیوز، پسودوآرتروز
  • جواد میکائیلی، مرتضی خطیبیان، زهره موحدی، حسین قربانی بهروز، رضا ملک زاده صفحه 80
    زمینه و هدف
    کلانژیوکارسینوم سرطان اپی تلیوم مجاری صفراوی است. اگر چه این تومور شایع نیست ولی میزان مرگ ومیر آن بالا است. بقای 5 ساله بیماران فقط 5% است. اکثر بیماران در مرحله ای که تومور غیرقابل برداشت (irresectable) است مراجعه می کنند بنابراین درمان تسکینی (palliative) نقش مهمی در بهبود علایم این بیماران دارد.
    روش کار
    43 بیمار مبتلا به کلانژیوکارسینوم در طی سال های 82-1375 که بر اساس ERCP (Endoscopic Retrograde Cholangio Pancreatography) تشخیص داده شده بودند وارد مطالعه شدند و از نظر دموگرافیک، علایم بالینی، پاراکلینیک و عوامل خطرساز بررسی و میزان بقای آنان با و بدون استنت گذاری مقایسه شد.
    یافته ها
    27 نفر(8/62%) بیماران مرد و 16 نفر (2/37%) زن بودند. میانگین سنی بیماران 65 سال بود. کولیت اولسراتیو همراه کلانژیت اسکلروزان اولیه فقط در یک بیمار وجود داشت. شکایت اصلی بیماران زردی، کاهش وزن و خارش بود. در 27 نفر بیمار استنت به وسیله ERCP در مجاری صفراوی قرار داده شد در سایر موارد به علت عدم موفقیت در گذاشتن استنت یا عدم رضایت بیمار درمان خاصی انجام نشد. میزان متوسط بقا در کل بیماران 125 روز بود. بقای بیماران استنت دار (07/4 ماه) در مقایسه با بیماران بدون استنت (4ماه) اختلاف آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر کلانژیوکارسینوم کمتر بطور همزمان با کولیت اولسراتیو و کلانژیت اسکلروزان اولیه دیده شده است. اکثر بیماران مبتلا به کلانژیوکارسینوم در مرحله ای مراجعه می کنند که تومور غیرقابل برداشت است و درمان تسکینی فقط علایم بالینی بیمار را بهبود می بخشد ولی تاثیر چشمگیری بر بقای بیمار ندارد.
    کلیدواژگان: کلانژیوکارسینوم، استنت، درمان تسکینی
|
  • Simin Atash Khoii, Mehri Jafari Shobayri, Sohrab Negargar Page 7
    Background And Objectives
    Pre-eclampsia is one of the common causes of maternal mortality. A main problem with induction of general anesthesia in these patients is exagergted increase of blood presscure during laryngoscopy and intubation that is associateed with a significantly increased intracranial pressure with the risk of cerebral hemorrhage. There are some strategies to minimize extreme increase in blood pressure during laryngoscopy and intubation. The aim of this study was to evaluate the effect of Fentanyl-Droperidol combination (Talamonal) on reducing cardiovascular responses due to laryngoscopy and intubation in preeclamptic parturient.
    Methods
    Thirty preeclamptic parturients who were admitted for emergency caesarean section under general anesthesia were studied. All patients had diastolic pressures sustained at ≥ 100 mmHg, and had received antihypertensive therapy. A standard general anesthesia was induced in all patients. Fentanyl-Droperidol combination was used only in the case group five minutes before induction of anesthesia.
    Results
    Arterial pressure and heart rate increases, improved in approximately 86.6 % of the case group. The mean increase in systolic pressure, and heart rate following laryngoscopy and intubation was significantly different in two groups (P=0.0001). There was no significant difference in the mean Apgar score of the neonates at 1 and 5 minutes after delivery in two groups.
    Conclusion
    Using Fentanyl-Droperidol Combination during induction of anesthesia produced a clinically significant decrease in sympathetic response to laryngoscopy and intubation in most mothers, without any adverse effect on the neonates.
    Keywords: Fentanyl, Droperidol, Pre, eclampsia, Tracheal Intubation, Cardiovascular Responses
  • Hormoz Ayromlou, Naser Safaii, Nasrolah Maghamipour Page 12
    Ulnar nerve involvement is the second most common local mononeuropathy. The ulnar nerve consists of motor and sensory fibers that arise in C8-T1 roots and extends to the lower trunk and medial cord of brachial plexus. Manifestations of this nerve involvement range from elbow pain and intermittent hand paresthesia to marked sensory loss, wasting and weakness of hand muscles and a claw hand. Ulnar nerve lesion in the elbow region commonly follows surgery in which general anesthesia is used (particularly in patients with coronary artery bypass graft surgery). The patient presented in this article was a 56-year-old male who was involved in left ulnar nerve lesion after undergoing coronary artery bypass graft. In electrodiagnostic study we noticed diffused demyelination lesion of the ulnar nerve with dominancy in elbow region along with secondary axonal degeneration. Therefore, suitable positioning of elbow is recommended to avoid the nervous complications of these operations.
    Keywords: Ulnar Nerve Neuropathy, Coronary Artery Bypass Graft Surgery, Electrodiagnostic
  • Ahad Azami, Mohammad Ali Mohammadi, Rahim Masoomi Page 16
    Background and Objectives
    Narcotic abuse is one of the main problems in the world today, and individuals ’ view towards it is important for managers and social problem analysts.Regarding the threats and harms of the prevalence of narcotics in society, this research was done to determine the rate of tendency to narcotics among people over ten years old in Ardabil province.
    Methods
    This was a descriptive cross-sectional research. A two-section questionnaire was used to collect the data. 600 men and women over ten years of age were chosen through systematic cluster sampling and the required information was gathered by referring to their houses and interviewing them. The collected data were analyzed by SPSS software using descriptive and analytical statistics.
    Results
    3.5% of the samples had positive family history of using narcotics. 18% were smokers. 84.7% believed that one can use narcotics everywhere. 30% claimed that using narcotics reduces one ’ s physical discomfort, and 30.2% expressed that one can give up the narcotics whenever necessary. On the whole the tendency towards addiction among the subjects was 53.57%. This tendency was higher in rural areas compared to the cities (56.72% versus 49.81%). This difference was statistically significant (p<0.001). Illiterate people had the most tendency rate towards addiction (55.61%). There was a statistically significant relationship between tendency towards addiction and positive family history (p< 0.05). The highest tendency rate (54.33%) was seen in 11- 20 age group.
    Conclusion
    the results showed that the consequent dangers of addiction are not known for people and that the great tendency for narcotics shows the need to inform the society in order to prevent the addiction.
    Keywords: Addiction, Tendency towards Addiction, Narcotics
  • Farnaz Ehdaeevand, Mohammad Tagei Neeknejad, Naiere Aminisani, Mahdi Chinifroush Page 22
    Background and Objectives
    cervical dysplasia indicates the growth disorder of cervix and is characterized by the appearance of cancerous and precancerous cells in cervix. Cervical dysplasia often has no symptoms but can progress to cervical cancer in 5 % of the cases. Early diagnosis of these pre-invasive lesions with pap smear can prevent, to a great extent, the progress of lesion to cancer. The prevalence of cervical dysplasia is different in different parts of the world and depents, to a great extent, on its etiology. This study was an attempt to determine the prevalence and types of cervical dysplasia in 5000 cases of pap smears.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 5000 cases of pap smears selected randomly from among 8249 pap smears in the period between March 2003 to August 2004. Some samples were studied retrospectively and some others prospectively. The population of the study was composed of women referring to Ardabil health care centers for pop smear test. The data were collected with questionnaires and were analyzed using SPSS software (ver.11).
    Results
    Cervical dysplasia was found in 56 cases (1.12%) 0.66% of which was CIN I, 0.3% CIN II and 0.16% CIN III.
    Conclusion
    The total percentage of cervical displasia in this study was 1.12%. This prevalence in other similar studies varies between 0.4% in Scotland and 12% in USA. Nevertheless, the prevalence found in this study is in line with most of the similar researches.
    Keywords: Cervical Dysplasia, Pap Smear, Cervix Cancer
  • Manoogehr Barak, Firooz Amani, Mehrdad Mirza Rahimi, Nateg Abbasgholizadeh, Ali Reza Hamid Kholgh Page 26
    Background and Objectives
    Neglecting children can have irremediable and harmful effects on them concerning their growth, evolution, acquisition, and health both at present and in the future. Since lack of nutrition knowledge and failing to observe the principles of infant nutrition is one of the important causes of malnutrition and its unpleasant consequences, we decided to carry out an assessment concerning mothers’ level of awareness about infant nutrition and the factors affecting this knowledge, as well as the effect of this knowledge on growth and development of children.
    Methods
    This descriptive-analytical research was conducted to evaluate mothers’ knowledge of infant and neonatal nutrition and its effect on infant growth in Hir health center. The data were collected using a questionnaire, including 20 questions, which was filled out in the health center. Moreover weight, height and head circumference of 100 infants were measured. The data were analyzed using SPSS software.
    Results
    All mothers’ age ranged between15-36 and were housewives.15% were unlettered, 18% had high school education and others primary or secondary school education. 55% of children were female and 45% male. 67% of mothers had knowledge about proper neonatal and infant nutrition. 97% of them had little knowledge about when to start introducing different nutrients for infants, 3% had moderate knowledge in this regard.
    Conclusion
    Regarding the findings of this study and the lower knowledge level of mothers about when to start giving different food to infants as well as the importance of proper nutrition in their growth, it is necessary to improve mothers’ knowledge and promote children’s health.
    Keywords: Knowledge, Infant, Neonatal Nutrition, Health Center
  • Nader Pashapour, Mohamaad Hosein Hosseinianzakaria Page 30
    Background and Objectives
    Yogurt is recommended as a treatment for acute diarrhea. This study was conducted to determine the effect of pasteurized yogurt consumption on acute non-bloody and non-mucoid diarrhea in hospitalized 6-24 month old infants as compared with that of routine treatment.
    Methods
    In a clinical trial study 80 children with 6 to 24 months of age with diarrhea for less than four days and were hospitalized in Urmia Imam Hospital, were assigned into two groups. The first group consumed yogurt containing streptococcus thermophilus and lactobacillus bullgaris 5 ml/kg per day while the second group received the routine treatment. Those suffering from malnutrition, bloody stool and diarrhea without GI source were excluded. Reduction of diarrhea frequency to half compared to admission time was regarded as response to treatment. Weight gaining, duration of admission and reduction of diarrhea frequency were compared in two groups.
    Results
    The two groups were not significantly different in terms of age, weight and frequency of diarrhea at the time of admission. Mean hospitalization days, weight gaining, reduction of diarrhea frequency were 2.7±0.91 days, 435± 89.30 grams, and 4.30±1.74 times respectively for case group and, 3.1± 0.74 days, 383 ± 98.96 grams, and 3.60±1.23 times for control group respectively. No significant differences were observed between two groups regarding mean hospitalization days (P=0.035), reduction of diarrhea frequency (P=0.049) and weight gain (P= 0.017).
    Conclusion
    Consuming pasteurized yogurt as a probiotic agent has a positive effect in treatment of acute nonbloody and nonmucoid diarrhea. Public use of yogurt is recommended.
    Keywords: Yogurt, Diarrhea, Probiotic Bacteria, Neonatals
  • Gollam Ali Hamedbarghi, Afshin Mohammadi, Abdoll Rasool Safaeian Page 35
    Background and Objectives
    Patients in unstable condition with blunt abdominal trauma require rapid evaluation of abdominal organs to assess the need for laparatomy. Ultrasonography is a fast technique which can be used in the resuscitation area to detect free intraperitoneal fluid as an indication of intraabdominal injury. This prospective study was designed to determine the efficiency of emergency abdominal sonography for evaluating patients with blunt abdominal trauma and to compare the accrurcy of ultrasonography with the results of diagnostic peritoneal lavage and CT scan.
    Methods
    Emergency sonography was performed prior to diagnostic peritoneal lavage and CT scan on 174 patients with blunt abdorminal trauma. Sonography was performed with FAST (Focused Abdominal Sonography for Trauma) technique and six area of the abdomen where examined to detect free intraperitoneal fluid.
    Results
    The results of this study revealed that ultrasonography has a sensitivity of 95% a specificity of 80.8%., and an overall accuracy of 89.4% for detecting free intraperitoneal fluid. The positive and negative predictive value of sonography was 89.4% and 90.1% respectively.
    Conclusion
    Ultrasonography is a reliable method for the emergent evaluation of blunt abdominal trauma and can be used instead of diagnostic peritoneal lavage.
    Keywords: Blunt Abdominal Trauma, Ultrasonography, Free Intraperitoneal Fluid
  • Shahram Habibzadeh, Shahnam Arshi, Nategh Abbasgholizadeh, Moharram Yusefisadat, Moharram Alimorad, Hosein Sadeghi, Hamid Jafarzadeh, Jafar Bashiri, Saeeid Sadeghiehahari, Firooz Amani, Roghaie Tafarrogi, Naiere Aminisani Page 42
    Background and Objectives
    In modern civilization, community participation is considered to be the most important way of development in different parts of the society. Establishing social development and health promotion centers (SDHPC) is the first step which is taken in this regard. In these centers, social development is implemented along with health promotion. During some planned activities people practice participation and having sense of responsibility while they move towards development and health. They understand that the key for solving majority of health problems are in their own hands.
    Methods
    In the framework of an action research, interventions based on dynamic, reevaluation activities, were done in two parts: Formation of activity committees and establishment of population laboratory. SDPHC set its programs based on a planned approach to community health and community mobilization was the first practical action in this plan. Aiming at presentation and evaluation of community mobilization model, different activities consisting of mobilization of heath volunteers, raising participation of regional stake holders, recognizing social literature to ensure effective and pervasive communication with people, propagation and call for participation along with general enumeration of society was done to find authoritative people.
    Results
    Health volunteers helped to recognize 60 key persons. 53 of them accepted participation. Objectives of the center were explained to them in three meetings, and their opinions were collected. A study of community literature showed that this region had a moderate to high cultural behaviors, and moderate to low income level and education with suitable interest in participation. The Evaluation of provincial broadcasting organization, municipality and other organizations was not desirable except for education organization. Publishing a newsletter was not welcomed by people but it created a bright perspective among governmental authorities. 287 persons accepted invitations voluntarily and took membership. After regional census, it was found that 4355 households with a total population of 19652 were living in this region 9305 (48%) of whom were females. Mean age of population was 26 and mean household dimension was 4.5. 8352 persons (42%) were married. Majority of women were house wives and majority of men had self managed job.
    Conclusion
    The process of community mobilization in this project was evaluated to be successful but for establishment and continuation of activities in SDHPC most of the organizations and different groups of people should be encouraged to participate.
    Keywords: Community Mobilization, Planned Approach to Community Health, Social Development, Health Promotion Center
  • Hojat Hossein Pourfeizy, Airag Lotfiniya Page 53
    Background and Objectives
    Fat embolism syndrome (FES) is mainly due to the obstruction of blood vessels with fat globules, reached to circulation. FES is associated with traumatic and non traumatic diseases. The prevalence is 2-5% in long-bone fractures. The purpose of this study is to evaluate manifestations, laboratory findings and the diagnosed cases of fat embolism.
    Methods
    In this retrospective study all the patient records associated with injury were evaluated and those diagnosed with the traumatic fat embolism were selected. The data including sex, age, type of fracture, clinical and laboratory findings and symptom onset time were collected using a questionnaire. These data were then statistically analyzed.
    Results
    17 out of 1660 patients were found to have fat embolism most of which belonged to middle-aged men. The most common clinical features consisted of: respiratory failure, tachycardia and consciousness level alterations. Fat embolism was mainly associated with tibial and femoral shaft fractures. Low level of Pao2 (Pao2<60) is the most reliable laboratory test in this study.
    Conclusion
    Fat embolism should be regarded as a threarening factor in patients (especially middle-aged ones) with fractures in long bons of lower limbs. Pao2 Level of can also be used as a reliable laboratory finding.
    Keywords: Fat Embolism, Bone Fracture, Trauma
  • Giti Rahimi Page 59
    Background and Objectives
    Hysterectomy is the most common surgery among nonpregnant women. A review of indications of hysterectomy can provide the specialists with new insights about these patients’ treatments. The aim of this study is to investigate the indications and methods of hysterectomy in patients referring to Alavi hospital.
    Methods
    This cross-sectional study was done in Alavi hospital for two years (2002-2003). The data from 257 hysterectomized patients collected through interview and studying their records were entered into previously-designed questionnaires. The collected data were then analyzed using SPSS software.
    Results
    The number of hysterectomies decreased 38.4% in 2003 compared to 2002. The mean age of patients was 45.8±8.09. The most common indication of hysterectomy was lyomyoma in 42.2% of cases. Abdominal hysterectomy and vaginal method were done in 93% and 7% of the cases respectively. In patients who were operated for pregnancy and delivery complications, the most common indication for hysterectomy was placenta increta (50%). The most common complication was hyperpyrexia (25.7%). The prevalence of complications of abdominal hysterectomy and vaginal method was 26.3% and 16.6% respectively.
    Conclusion
    Lyomyoma is the most common indication of hysterectomy in patients referring to Alavi hospital. Besides, abdominal operation is the most prevalent method of hysterectomy in this hospital. Complications of vaginal method are less than those of abdominal method.
    Keywords: Hysterectomy, Indications of Hysterectomy, Methods of Hysterectomy
  • Saeid Mahmood Tabatabaei, Hosein Nematollahi, Faride Shakeri Manesh Page 65
    Background and Objectives
    Understanding children’s behavior and its affecting factors is the foundation for practicing dentistry for children effectively and, at the same time instilling a positive dental attitude into them. A number of studies have been done in this regard during the last three decades. This study is another attempt to find out proper strategies in order to control and optimize the diagnostic and trearment measures as well as to investigate the effect of mothers ’ personality characteristics on children ’ s behavior.
    Methods
    The sample consisted of 104 randomly selected children (53 boys and 51 girls) at the age of 3 to 6 together with their mothers. The children had no previous dental experiences and no mental or physical disabilities entailing special care. Children’s behavior was assessed during three different dental visits according to Frankle ’ s Behavioral Rating Scale, in which four distinctive scales, namely absolutely negative, negative, positive and absolutely positive were precisely defined and scaled. The first visit was dental examination, the second was fluoride therapy and the last one was restorative dental treatment. Meanwhile, their mothers ’ personalities were determined through an interview conducted by a psychiatrist and based on DSMIV criteria and using General Health Questionnaire (GHQ) these personality characteristics were categorized in four groups: Normal, Depressed, Anxious and Obsessional.
    Results
    The findings revealed that 12.5% of children had no cooperation during 3 visits, most of whom were 3 to 4 years old. The difference was significant compared to 4-5 and 5-6 year old children (p<0.05). In addition, sex did not influence children ’ s behavior. This study showed that children of mothers with obsessional personality were the most cooperative ones during the 3 visits compared to mothers with other personality characteristics. This difference was statistically significant at the first visit, (p<0.05).
    Conclusion
    Mother ’ s personality has the strongest effect on children’s behavior during the first dental visit.
    Keywords: Child Behavior, Mother's Personality, Dentistry
  • Kaviean Ghandhary, Mohammad Afshar Page 70
    Background and Objectives
    Demographic and environmental factors are effective in the pathogenesis and prevention of Parkinson Disease (PD). Sex, family history of PD, farming, literacy, history of head trauma, smoking, well water consumption, overusing oil seeds and contact with herbicides and pesticides are apparently effective in this regard. This study set out to investigate the risk factors of PD.
    Methods
    100 patients with PD and 200 age matched controls refering to Neurology clinic of Birjand UMS were investigated in this case-control study during 2002-2003. PD was diagnosed by a neurologist and the demographic and environmental factors were recorded in a questionnaire. Student T and Chi-Squire tests were used for statistical analysis.
    Results
    68% of the cases and 53% of the controls were male. Family history of PD, farming, literacy, stress and well-water consumption were significantly more frequent in PD group(p<0.05). Smoking and overusing oil seeds were more frequent in control group (p=0.007, p=0.001 respectively). Frequency rate of contact with herbicides, pesticides and history of head trauma were not significantly different in case and control groups.
    Conclusion
    Family history of PD, farming, literacy, stress and well-water consumption are risk factors of PD, while smoking and using oil seeds could be protective factors against PD.
    Keywords: Parkinson, Neurotransmitter, Risk Factors
  • Nasrollah Maghamipour, Naser Safaii Page 75
    Background and Objectives
    Neurofibromatosis is a congenital disorder with different kinds of disabling manifestations. There are several types of operations for these manifestations with relative improvement. This study set out to determine age, sex, clinical manifestations and evaluate methods of treatment of these patients.
    Methods
    This descriptive, cross-sectional study was conducted through studying the hospital records of patients who had previously undergone surgery. 45 patients with neurofibromatosis who were hospitalized and operated in surgical ward of Firoozgar and orthopedic ward of Shafa hospital from 1995 to 1998 were studied in terms of clinical manifestations and treatment methods. Patients with central nervous system involvement were excluded from the study.
    Results
    55% of the subjects were male and the rest of them were female. Most of the patients were in the second decade of their life. Skeletal abnormalities were seen in 35 patients (77.77%) and 16 patients (35.55%) were suffering from scoliosis which was the most common complication of this disease. With respect to the progression of the disease, brace was used in 2 patients, which led to their improvement. In 13 patients Horington Rod implantation was used, three cases of which developed scoliosis, who underwent surgical vertebral fusion. Pseudoarthrosis was seen in 8 patients (17/77%). Bone graft and plate were used in their operation. In five cases with pseudoarthrosis in lower limbs no: :union:: occurred. Two patients died with malignant shwanoma.
    Conclusion
    scoliosis is the most common manifestation of neurofibromatosis which can improve in early stages with surgical treatment but pseudoarthrosis in lower limbs has not improved with bone graft and plate. Operation with pediculated fibula resulted in the improvement of this complication. Surgical intervention would be more effective in the early stages of the disease. 2 of thses 5 cases were reoperated with pediculated fibula graft and 3 others were amputated.
    Keywords: Neurofibromatosis, Kyphoscoliosis, Pseudoarthrosis
  • Javad Mikaeli, Mortaza Khatibian, Zohre Movahhedi, Hosein Gorbani Behrooz, Reza Malekzadeh Page 80
    Background and Objectives
    Cholangiocarcinoma is a malignant tumor of the biliary tract epithelium. Although it is not a common tumor, it has a high mortality rate so that the five-year survival of the patients is only 5%. Most patients are found to have irresectable tumor on initial presentation. These have led to an emphasis on the role of palliative treatment.
    Methods
    43 patients with Cholangiocarcinoma (from 1996-2003) based on ERCP were included in this study. Demographic aspects, clinical and Para clinical manifestations as well as the risk factors were investigated and survival rates of the patients were compared with or without stenting of the biliary tract.
    Results
    27 patients (62.8%) were male and 16(37.2%) were female with mean age of 65. Ulcerative colitis accompanied with PSC was diagnosed in just one case. Jaundice, weight loss and pruritus were the main complaints of the patients. Twenty-seven cases received stent in biliary tract through ERCP while no treatment was performed in other patients due to technical failure or patients’ disagreement. Mean survival time for all patients was 125 days. There were no statistically significant difference between survival rate of the patients with stent and without it.
    Conclusion
    In this study cholangiocarcinoma in our patients was less frequently seen to accompany UC and PSC. Curative surgical resection is not possible in the majority of cases, and palliative treatment only decreases the severity of the symptoms but has no significant effect on survival.
    Keywords: Cholangiocarcinoma, Stent, Palliative Treatment