فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 24 (تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/06/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • آفاق امیرآبی* صفحه 123
    بیماری کیکوچی یک بیماری التهابی خوش خیم وخودمحدود شونده است که اولین بار در ژاپن گزارش گردید. ابتلا به بیماری بطور شایع تر در زنان و در دهه سوم زندگی و معمولا بصورت آدنوپاتی منفرد و پایدار گردنی بروز می کند. عود در 3% موارد رخ می دهد. اهمیت آن به لحاظ احتمال اشتباه تشخیصی با لنفوم های بدخیم با نکروز وسیع می باشد. مورد معرفی شده یک خانم 22 ساله است که با راش های جلدی، آدنوپاتی های متعدد از یک ماه قبل مراجعه و در آزمایشات انجام گرفته لوکوسیتوز متوسط با حضور لنفوسیت های آتی پیک در اسمیر خون محیطی مشاهده گردید. سرعت رسوب گلبولی بطور متوسط افزایش یافته بود. در نهایت پس از بیو پسی غدد لنفاوی گردن، تشخیص بیماری کیکوچی مسجل گردید.
    کلیدواژگان: بیماری کیکوچی - فوجی موتو، لنف آدنوپاتی
  • نیره امینی ثانی*، منوچهر براک، سید مرتضی شمشیرگران، فیروز امانی، سعدالله محمدی، بنیامین فضلی صفحه 126
    زمینه و هدف
    میزان بالایی از وزن کم هنگام تولد (Low Brith Weight) در کشورهای در حال توسعه روی می دهد و اسهال و عفونت های تنفسی دو عامل مهم مرگ و میر و ابتلا در نوزادان است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر روی بر ابتلا و رشد کودکان LBW در اولین شش ماه زندگی طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی شده به روش دو سوکور بود. نوزادان LBW 5 میلی گرم روزانه بمدت شش ماه روی یا دارونما در کلیه دریافت نمودند. فرم های مخصوص توسط متخصص اطفال یا پزشک عمومی همکار طرح در طول دوره مطالعه تکمیل شد. شاخص های تن سنجی در هفته 0، 4، 8،12،16،20 و 24 از طریق ویزیت خانگی توسط پرسشگران آموزش دیده اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مشخصات تن سنجی دو گروه دریافت کننده روی یا دارونما مشابه بودند. میانگین افزایش وزن در گروه روی بطور معنی داری بالاتر از گروه دارونما بود (p=0/036)، همچنین میانگین افزایش قد و دور سر نیز بالاتر بود (p=0/04 و p=0/001). میانگین اپیزودهای عفونت های تنفسی فوقانی در گروه روی کمتر از گروه دارونما بود. (میانگین وقوع در گروه روی 1/7 و در گروه دارونما 3 بود) و از تفاوت معنی داری از نظر آماری داشت (p=0/005). وقوع عفونت های حاد تنفسی تحتانی در 8 مورد گروه دارونما و 5 مورد گروه روی دیده شد اما معنی دار نبود. وقوع اسهال هم فقط در گروه دارونما مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه دریافت روی در شش ماه اول زندگی در کودکان با وزن کم هنگام تولد منجر به رشد بهتر و ابتلاء کمتری به عفونت های حاد تنفسی و اسهال می گردد.
    کلیدواژگان: مکمل روی، وزن کم هنگام تولد، رشد، ابتلا به عفونت های حاد تنفسی، اسهال
  • عدالت حسینیان*، سعید صادقیه اهری، حسین دوستکامی، سوره شیخم صفحه 132
    زمینه و هدف
    سندرمMVP (Mitral Valve Prolapse) از ناهنجاری های شایع دریچه های قلبی است که از تغییرات پاتولوژیک قسمت های مختلف دریچه میترال منشا می گیرد. MVP ممکن است موجب تغییرات ECG (Electro Cardio Gram) در بعضی افراد گردد این تغییرات به صورت تغییرات موج T در لیدهای تحتانی، انواع آریتمی های بطنی و دهلیزی و غیره ظهور می کند که در تشیخص افتراقی با ایسکمی میوکارد مطرح می شود.
    روش کار
    این مطالعه بصورت (Case - Control) Analytical Study می باشد که در 50 فرد مبتلا به MVP و زیر 30 سال که به مطب های خصوصی و درمانگاه تخصصی قلب و عروق بیمارستان بوعلی اردبیل مراجعه کرده بودند انجام شد و اطلاعات حاصل با 50 نفر فرد سالم از نظر قلبی (گروه شاهد) که با گروه اصلی از نظر سن و جنس همسان سازی شده بودند، مقایسه گردید. تشخیص MVP بر اساس علایم بالینی و اکوکاردیوگرافی بود. بعد از تشخیص MVP از بیماران و نیز گروه شاهد ECG گرفته شد و در نهایت اطلاعات با برنامه آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه مورد شامل 60% (30 نفر) زن، 40% (20 نفر) مرد بودند و بیشترین توزیع سنی در محدوده 25-21 سال قرار داشت. در افراد مبتلا به MVP ارتباطی بین جنسیت با تغییرات ECG وجود نداشت. آزمون کای اسکوئر، تغییرات ECG در گروه مورد به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد افزایش داشت (p=0/013).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد تغییرات نوارقلب در پرولاپس میترال بطور چشمگیر بالاتر است و افزایش تغییرات نواری عمدتا در مردان دارای پرولاپس میترال بود. از آنجا که تغییرات ECGدر پرولاپس میترال در تشخیص افتراقی با IHD (Ischemic Heart Disease) قرار می گیرد. لذا پیشنهاد می شود که مبتلایان به MVP بخصوص مردها نمونه ای از نوار قلب خود را برای استفاده های بعدی حفظ نمایند.
    کلیدواژگان: پرولاپس دریچه میترال، اکوکاردیوگرافی، الکتروکاردیوگرافی
  • فرزانه دلگشایی*، فرزانه مالکی، محمد رمضانی، جمشید یوسفی صفحه 137
    مقدمه
    ایجاد گونه های مقاوم پروپیونه باکتریوم آکنه از مشکلات فزاینده درمان آکنه است. آزالئیک اسید به دلیل عدم ایجاد مقاومت باکتریایی، درمان جایگزین مناسبی در درمان موضعی آکنه می باشد. هدف این مطالعه بررسی پاسخ به درمان و عوارض جانبی آزالئیک اسید و مقایسه آن با کلیندامایسین موضعی در درمان آکنه می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی بر روی 100 بیمار مبتلا به آکنه خفیف انجام شد. بیماران به 2 گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان موضعی با کرم آزالئیک اسید 20% و گروه دوم تحت درمان باژل کلیندامایسین 1%، روزی 2 بار به مدت 4 هفته قرار گرفتند.
    یافته ها
    هر دو دارو کاهش معنی داری در ضایعات التهابی و همچنین ضایعات غیر التهابی (در گروه دوم 0/033=P) ایجاد کردند. در مقایسه میانگین کاهش ضایعات التهابی و غیر التهابی در دو گروه، تفاوت قابل ملاحظه ای وجود نداشت. (در بررسی میانگین کاهش، پاپول و پوستول 0/864=P و در بررسی میانگین کاهش کومدون ها 0/239=P) بوده است. بنابراین دو دارو اثری معادل هم داشتند. در مقایسه عوارض ایجاد شده، میزان بروز اریتم به دنبال مصرف آزالئیک اسید به طور معنی داری بالاتر بوده (0/031=P) و خشکی پوست در پی مصرف کلیندامایسین به طور معنی داری بیشتر دیده شد.
    نتیجه گیری
    کرم آزالئیک اسید 20% به اندازه ژل کلیندامایسین 1% در درمان آکنه خفیف موثر می باشد
    کلیدواژگان: آکنه، آزالئیک اسید، کلیندامایسین موضعی
  • حسین دوستکامی* رئوف ملاجوادی، احد اعظمی صفحه 143
    زمینه و هدف
    پر فشاری خون بیماری شایع و با عوارض بالاست که متاسفانه وضعیت درمانی آن در کلیه جوامع از جمله جامعه ما از شرایط مطلوبی برخوردار نیست. هدف از این مطالعه بررسی رژیم درمانی داده شده و سطوح کنترل فشار خون در بیماران مراجعه کننده به علت پر فشاری خون به اورژانس و درمانگاه سرپایی بیمارستان بوعلی میباشد.
    روش کار
    این مطالعه برروی200 بیمار مراجعه کننده به اورژانس و درمانگاه سرپایی بیمارستان بوعلی بین سال های 83 1382 به علت فشارخون بالا انجام شد. در این مطالعه فشارخون، سن، جنس، وضعیت درمانی شامل مصرف یا عدم مصرف دارو، نوع و تعداد داروهای مصرفی بیماران بررسی و نتایج توسط آمار توصیفی تحلیل شد.
    یافته ها
    از200 بیمار مراجعه کننده 1% دارو مصرف نمی کردند، 59/5% یک دارو و 39/5% دو دارو یا بیشتر مصرف می کردند33/5% بیماران آتنولول و 11% بیماران تنها انالاپریل مصرف می کردند. بیشترین میزان مصرف ترکیب دارویی بتا بلوکر+ACEI (Angiotensin Converting Enzyme Inhibitor) و کمترین آن مربوط به ترکیبی از مدر و بلوک کننده کانال های کلسیمی بوده است. همه بیماران مصرف کننده مدر در حین مراجعه در مرحله پره هیپرتانسیون قرار داشتند در حالیکه اغلب بیماران تحت درمان با CCB(Calcium Chanel Blocker) با مرحله دو فشارخون مراجعه کردند در بیماران تحت درمان با ترکیب دارویی مدر و CCB شدت کمتری از مقادیر فشارخون (100% در مرحله پره هیپرتانسیون) در مقایسه با مصرف کنندگان ACEI و CCB یا ACEI و مدر وجود داشت (57% در مرحله دو).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه درمان ترکیبی مدر و CCB بهترین نتیجه درمانی در کنترل فشار خون را داشت.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، ACEI، CCB، مدر، کنترل فشار خون
  • سید مجتبی سیدموسوی*، ابراهیم فتایی، سید جمال هاشمی، محسن گرامی شعار صفحه 146
    زمینه و هدف

    استفاده از اماکن عمومی مثلاستخرها و سوناها از جمله راه های سرایت عفونت های قارچی سطحی وجلدی در انسان به شمار میروند، لذا بررسی و مطالعه عوامل قارچی فرصت طلب و پاتوژن مستقر در این اماکن می تواند کمک بسیار موثری در جهت رفع آلودگی یا کاهش میزان آن و در نتیجه پبشگیری از بروز عفونت های احتمالی باشد.

    روش کار

    این مطالعه از نو ع بررسی مقطعی بود که در تابستان سال 1384 بمدت 3 ماه، 11استخر آب گرم شهر توریستی سرعین از نظر فلور قارچی درماتوفیتی و ساپروفیتی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه برداری ازاستخرها و سوناها به طور تصادفی در ساعت های مختلف از شبانه روز انجام گردید. در این بررسی جمعا 284 نمونه جمع آوری شد که از این تعداد 214 نمونه مربوط به محیطاستخرها، جکوزی ها، وان ها، دوش هاو سوناها بودند که توسط موکت های استریل شده نمونه گیری شدند و 70 نمونه مربوط به آباستخرها، جکوزی ها، وان ها و دوش ها بودند که در لوله های آزمایش در پیچ دار استریل جمع آوری گردیدند، نمونه ها به طور جداگانه بر روی محیطهای سابورودکستروز آگار، سابرورودکستروز آگار حاوی اولئیک اسید و سابورودکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل و سیکلو هگزامید تلقیح و به روش استاندارد کشت و تشخیص داده شدند.

    یافته ها

    در بررسی های انجام شده از مجموع 284 نمونه، 193مورد از نظر رشد قارچی مثبت بودند که در این میان قارچ آسپرژیلویس فومیگاتوس با 44 پلیت (%22/79)، قارچ آسپرژیلویس فلدووس با 30 پلیت (%15/54)، قارچ آسپرژیلویس نایجر با 30 پلیت (%15/54) و قارچ پنی سیلیوم با 28 مثبت (%14/50) به ترتیب بالاترین میزان فراوانی را در میان قارچهای جدا شده داشتند د از طرف دیگر قارچهای اولوکلاددیوم، سپدونیوم، آکرمونیوم، پسیلوماسیس، استمفیلیوم واسترپتوماسیس هر کدام با یک پلیت مثبت به میزان 0/51% کمترین میزان فراوانی را داشتند.در این بررسی هیچگونه قارچ درماتوفیتی از نمونه های موکت و آب جدا نگردید. همچنین هیچگونه قارچ پاتوژن دیمورفیک حقیقی جدا نشد.

    نتیجه گیری

    عدم وجود قارچهای بیماریزای درماتوفیتی و قارچ های مسبب بیماری های قارچی سطحی و جلدی بیانگر این موضوع است که آموزش کارگران، شستشو و ضدعفونی مداوماستخرها و رعایت موازین بهداشی کمک موثری در کاهش آلودگی داشته و از طرف دیگر خود آب گرم معدنی هم می تواند به عنوان یک عامل ممانعت کننده از رشد قارچهای بیماریزا مطرح باشد.

    کلیدواژگان: فلور قارچی، استخر، آب معدنی
  • سید ضیاء الدین قرشی*، رضا قوطاسلو، حسن سلطانی اهری، سونا قرشی صفحه 155
    زمینه و اهداف
    سپتی سمی یکی از عفونت های خطیر دوره نوزادی است که عوامل میکروبی ایجاد کننده آن از نظر جغرافیایی متفاوت می باشند. شیوع سپتی سمی در کشورهای در حال توسعه چندین برابر کشورهای پیشرفته گزارش می شود و یکی از عوامل مهم مرگ و میر دوره نوزادی است. این مطالعه جهت تعیین عوامل میکروبی ایجاد کننده سپتی سمی نوزادان، میزان مرگ و میر و الگوی مقاومت دارویی انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه به صورت گذشته نگر و مقطعی در مدت سه سال بر روی کشت خون 210 نوزاد بستری در مرکز پزشکی کودکان تبریز انجام گرفت. اطلاعات دموگرافیک، علایم بالینی، انواع باکتری های جدا شده در کشت خون و الگوی مقاومت دارویی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی نوزادان 2±8 روز که 60% آن ها پسر و بقیه دختر بودند. در میان 12 نوع باکتری جدا شده استافیلوکوک کواگولاز منفی شایع ترین بود. 68/6% باکتری های جدا شده گرم مثبت بودند. 31/4% موارد باکتری ها گرم منفی، که در این گروه کلبسیلا پنومونیه با بیشترین شیوع قرار داشت. 22/9% نوزادان فوت شدند که 9% آنها وزن کمتر از 1500 گرم داشتند. در میان هشت نوع آنتی بیوتیکی که به روش دیسک دیفیوژن برای انجام آنتی بیوگرام استفاده شد آمپی سیلین بیشترین (97/4%) و وانکومایسین کمترین (6/7%) مقاومت را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    این بررسی بیشترین مقاومت دارویی را به آمپی سیلین و در درجه دوم جنتامایسین و کمترین آن را به وانکومایسین نشان داد
    کلیدواژگان: سپتی سمی، نوزادان، مقاومت دارویی
  • کاویان قندهاری*، اشفق شعیب صفحه 160
    زمینه و هدف
    تنگی آترواسکلروتیک قلمرو شریان کاروتید و شاخه های آن شایع ترین علت سکته مغزی می باشد. فراوانی نسبی بسیاری از تنگی شریان های داخل جمجمه ای در نژادهای آفریفایی و خاور دور در مطالعات قبلی گزارش شده است.
    روش کار
    این مطالعه بصورت دو مرکزی و آینده نگر در 304 بیمار سالمند بستری در بیمارستان مکنزی کانادا مبتلا به سکته مغزی در قلمرو کاروتید و سپس همان تعداد بیمار سالمند با نسبت جنسی مشابه بستری در بیمارستان ولیعصر بیرجند در سال های 84-1383 انجام شد. تشخیص سکته مغزی در قلمرو کاروتید در دو مرکز توسط نورولوژیست، عروقی بود. در تمامی بیماران داپلر کاروتید و ترانس کرانیال بروش استاندارد توسط یک نفر نوروسونولوژیست انجام گرفت. توپوگرافی تنگی آترواسکلروتیک قلمرو کاروتید دو طرف در بیماران بررسی شد. تست دقیق فیشر برای تحلیل آماری بکار رفته و (p<0/05) معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    در گروه بیماران ایرانی 71 نفر (23/3%) و در گروه بیماران آمریکای شمالی 83 نفر (27/3%) تنگی شریان کاروتید داخلی در ناحیه گردن را داشتند که تفاوت فراوانی نسبی آن معنی دار نمی باشد p=0/3، df=1، OR=0/81،%95 CI(0/56-1/17 تنگی شدید بیشتر یا مساوی 70 % در 14 بیمار ایرانی (6/ 4%) و 23 بیمار آمریکای شمالی (7/5%) یافت شد که تفاوت توزیع فراوانی آن معنی دار نیست p=0/17، df=1، OR=0/59، %95 CI (0/3-1/77. در گروه بیماران ایرانی 14 نفر (4/6%) و در گروه بیماران آمریکای شمالی نیز 5 نفر (1/6%) تنگی شاخه های داخل جمجمه ای قلمرو عروقی کاروتید را داشتند که تفاوت آن معنی دار است (8/1-1)p=0/038، df=1، OR=2/9،%95 CI. تنگی توام شاخه های داخل و خارج جمجمه ای قلمرو کاروتید نیز در دو بیمار ایرانی و 1 بیمار آمریکای شمالی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تنگی آترواسکلروتیک قلمرو داخل جمجمه ای شریان کاروتید در افراد ایرانی فراوانی بیشتری از ساکنان آمریکای شمالی دارد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، کاروتید، آمریکالی شمالی، نژاد ایرانی، داپلر سونوگرافی
  • فریبا کهنمویی*، محمد علی محمدی، فریده مصطفی زاده، افشار ابراهیمی صفحه 165
    زمینه و هدف
    اولیگوهیدرآمنیوس اختلالی است که با پیآمدهای ناگواری برای جنین همراه است که معمولا منجر به ختم حاملگی قبل از ترم و تولد نوزاد پره ترم می گردد. مهمترین اقدام برای این بیماران افزایش طول دوره بارداری و جلوگیری از تولد نوزاد پره ترم می باشد که در این مطالعه تاثیر مایع درمانی خوراکی و وریدی در افزایش طول مدت بارداری در بیماران اولیگوهیدرآمنیوس بررسی شده است.
    روش کار
    در این پژوهش جمعیت مورد مطالعه دو گروه مورد و شاهد 30 نفره از زنانی بودند که طی مراجعه به بیمارستان بر اساس سونوگرافی انجام یافته، تشخیص اولیگوهیدرآمنیوس برای آنان مطرح شد، سپس بیماران بصورت کاملا تصادفی در دو گروه مورد و شاهد قرار گرفتند. به گروه مورد روزانه 4 - 3 لیتر سرم نرمال سالین به مدت یک هفته و سپس مایع خوراکی تا زمان ختم حاملگی داده شده. در هر دو گروه در صورتیکه ادامه حاملگی مقدور نبود ختم حاملگی داده می شد. جمع آوری اطلاعات از طریق شرح حال، معاینه فیزیکی و تکمیل پرسشنامه مربوطه و یافته های سونوگرافی صورت گرفته و جهت بررسی ارتباط بین یافته ها از آزمون کای اسکوئر و تی تست نرم افزار آماری SPSS استفاده گردیده است.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه مورد و شاهد به ترتیب 25 و 24 سال بود. میانگین سن حاملگی زمان تشخیص بیماری در گروه مورد 30/2هفته و در گروه شاهد 31/8 هفته بود. میانگین سن ختم حاملگی در گروه مورد 34/6 و در گروه شاهد 34/2 هفته بود. میانگین افزایش طول مدت حاملگی در گروه مورد 3/86 هفته و در گروه شاهد 4/2 هفته بود که این اختلاف با توجه به p=0/013 معنی دار می باشد. بیشترین تاثیر در سن حاملگی 32 - 29 هفته مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه و با توجه به معنی دار بودن اختلاف افزایش طول مدت بارداری در گروه مورد و شاهد، هیدراتاسیون وریدی و خوراکی باعث افزایش طول مدت بارداری در بیماران مبتلا به اولیگوهیدرآمنیوس می شود.
    کلیدواژگان: اولیگوهیدرآمنیوس، مایع درمانی، طول مدت بارداری
  • سلطانعلی محبوب*، مجید محمد شاهی، ابوالحسن شاکری، علیرضا استادرحیمی، سید جمال قائم مقامی، فاطمه حیدری صفحه 169
    زمینه و هدف
    شیوع گواتر در کودکان سنین مدرسه یک شاخص مهم برای اختلالات ناشی از کمبود ید در جامعه است و شیوع بیش از 5% آن نشانگر یک مشکل بهداشتی عمومی می باشد. در مناطق با IDD خفیف تا متوسط اندازه گیری حجم غده تیروئید بوسیله اولتراسونوگرافی به روش مشاهده و لمس ترجیح داده شده است. مطالعه حاضر، با توجه به اهمیت موضوع، کوهستانی بودن منطقه و عدم استفاده از این روش برای تعیین شیوع گواتر در استان آذربایجان شرقی طراحی شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی حجم غده تیروئید 230 دانش آموز پسر 15-12 ساله شهرستان تبریز توسط دستگاه اولتراسونوگرافی پرتابل اندازه گیری شد و همچنین غلظت ید ادرار نیز بوسیله A (Sandell-kolthoff reaction) تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین حجم غده تیروئید در افراد مورد بررسی 2/21 ± 8/12 ml بود و شیوع گواتربا توجه به آخرین استاندارد های ارائه شده ایران و WHO/NHD بر حسب سن 51/7% و برحسب سطح بدن 81/1% تعیین شد. نتایج نشان داد که میانه ید ادرار نمونه های مورد بررسی μg/dl 15/2 و شیوع کمبود ید 29/1% بود.رابطه معنی داری بین ید ادرار و حجم غده تیروئید مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    حجم بالای غده تیروئید دانش آموزان شهرستان تبریز به احتمال زیاد به علت کمبود ید دریافتی در سال های اول زندگی این افراد است. نقش کمبود دریافت مواد غذایی غنی از ید، مصرف گواتروژن ها و اثر شرایط اقلیمی منطقه را بر حجم غده تیروئید در دانش آموزان تبریزی نباید نادیده گرفت. انجام مطالعات بیشتر جهت تعیین یک مرجع منطقه ای برای حجم غده تیروئید و اطمینان از مصرف نمک های یددار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ید ادرار، حجم غده تیروئید، IDD، شیوع گواتر، دانش آموزان
  • بهنام محمدی قلعه بین*، اسماعیل فلاح، محمد اصغرزاده، دکترعبدالحسن کاظمی صفحه 177
    زمینه و هدف
    کریپتوسپوریدیوم یک انگل تک یاخته ای کوکسیدیایی است. این انگل یکی از عوامل مهم مولد اسهال شدید، طولانی مدت و تهدید کننده زندگی در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و همچنین یکی از عوامل عمده اسهال کودکان است. همه گیری هایی که بوسیله کریپتوسپوریدیوم بروز می کند معمولا از طریق آب آشامیدنی آلوده به اووسیست گونه های مختلف کریپتوسپوریدیوم صورت می پذیرد و آلودگی منابع آبی می تواند از طریق مدفوع حیوانات اهلی و وحشی مختلف که مخزن این انگل هستند (مخازن حیوانی)، و یا از طریق آلوده شدن با فاضلاب های انسانی (موارد انسانی) باشد.
    روش کار
    در این تحقیق از 10 محل تعداد200 نمونه آبی تهیه شد. نمونه ها با استفاده از کاغذهای 1/2 میکرونی فیلتر شدند و سپس با روش PCR نمونه های مثبت از نظر کریپتوسپوریدیوم مشخص شدند و سرانجام نمونه های مثبت با روش RFLP (Restriction Fragment Length Polymorphism) تعیین گونه شدند.
    یافته ها
    از هشت نمونه آب که جواب Nested - PCR آنها مثبت شده بود پنج نمونه مربوط به کریپتوسپوریدیوم اندرسونی و دو نمونه مربوط به کریپتوسپوریدیوم پارووم ژنوتیپ گاوی و همچنین یکی از نمونه ها با کریپتوسپوریدیوم ژنوتیپ خوک (Cryptosproidium Pig genotype) همخوانی داشت.
    بحث: با توجه به اینکه کریپتوسپوریدیوم آندرسونی و کریپتوسپوریدیوم پارووم ژنوتیپ گاوی، از گونه های شایع در دام می باشند و کریپتوسپوریدیوم سوئیس در حیوانات وحشی (گراز و خوک) دیده می شود، می توان نتیجه گرفت مخازن حیوانی در آلودگی آبهای سطحی منطقه نقش عمده دارند
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، RFLP، PCR، منابع آبی
  • علی محمدیان اردی*، ناهید منوچهریان صفحه 184
    زمینه و هدف
    لرز در عمل جراحی یک عارضه شایعی است که باعث اختلال در مانیتورینگ بیماران شده و با افزایش میزان مصرف اکسیژن می تواند تهدید کننده حیات مخصوصا در بیماران با ظرفیت قلبی -ریوی پایین باشد. این پژوهش جهت مقایسه اثربخشی ترامادول و مپریدین در کنترل لرز در طول عمل جراحی انجام گردید.
    روش کار
    تعداد 70 بیمار که تحت جراحی سزارین با بیحسی نخاعی دریک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور در دو گروه 35 نفره، با دو داروی ترامادول و مپریدین تحت درمان قرار گرفته و فاصله زمان قطع لرزش بعد از تزریق دارو و عوارض دارو در دو گروه با هم مقایسه گردید
    یافته ها
    میانگین سنی زنان مورد مطالعه 27 سال بود که جوان ترین آنها 18 و مسن ترین آنها39 ساله بود. متوسط فاصله زمانی قطع لرز، بعد از تزریق ترامادول 2:57 (دو دقیقه و 57 ثانیه)، کمتر از مپریدین 6:24 (شش دقیقه و24 ثانیه) بود. فراوانی تهوع و استفراغ در گروه مپریدین بیشتر از ترامادول بود. میزان خارش و خواب آلودگی به دنبال مصرف دارو در بین دو گروه اختلاف قابل ملاحظه ای با هم نداشتند. تغییر تعداد تنفس، تعداد نبض و کاهش درصد اشباع اکسیژن خون شریانی در مرحله بعد از تزریق مپریدین نسبت به مرحله قبل از تزریق دارو، تغییرات معنی داری را نشان نداد. تغییرات فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در درمان لرز در عمل جراحی، ترامادول بخاطر قطع لرز سریع تر و عوارض کمتر مناسب تر از مپریدین می باشد.
    کلیدواژگان: مپریدین، ترامادول، لرز، سزارین، بی حسی نخاعی
  • محمد نریمانی*، ملاحت امانی صفحه 190
    زمینه و هدف
    عقب ماندگی ذهنی نقایص شدید در کارکردهای شناختی، مهارتهای اجتماعی و رفتارهای سازشی است. حدود 1تا2 درصد از افراد جامعه به دلایل گوناگونی دچار عقب ماندگی ذهنی می شوند. هدف این تحقیق بررسی میزان شیوع عقب ماندگی ذهنی در شهر اردبیل و تعیین نقش عوامل محیطی و وراثتی در عقب ماندگی ذهنی بوده است یعنی کدام یک از عوامل قبل از تولد، حین تولد، بعد از تولد و عوامل محیطی با عقب ماندگی ذهنی کودکان در گروه سنی7 تا 11 سال مرتبط است.
    روش کار
    به منظوردستیابی بر میزان شیوع عقب ماندگی ذهنی، نمونه تصادفی به حجم 500 خانوار انتخاب و با روش علی - مقایسه ای مورد بررسی قرار گرفت همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها و برای بررسی میزان شیوع از درصد و فراوانی و ازمقایسه نسبت در دو گروه مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میزان شیوع عقب ماندگی ذهنی 3/6درصد است که از میزان شیوع جهانی عقب ماندگی بالاتراست همچنین نتایج بدست آمده از مقایسه دوگروه عادی و عقب مانده ذهنی نشان می دهد که ازدواج فامیلی، بیماری های تب، تشنج در زمان بعدازتولد،حوادث حین زایمان درگروه عقب مانده ذهنی بالاتر است. به علاوه نتایج نشان داد که سطح تحصیلات مادران کودکان عقب مانده ذهنی به طور معنی داری پایین تراز گروه عادی است ونیز عوامل محیطی دربین عوامل دیگر مهمترین عامل عقب ماندگی ذهنی کودکان در شهراردبیل بوده است.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای عقب ماندگی ذهنی و نقش عوامل محیطی درعقب ماندگی ذهنی کودکان شهر اردبیل، مداخلات محیطی چون آموزش خانواده ها و افزایش سطح بهداشت جامعه را می طلبد.
    کلیدواژگان: عقب ماندگی ذهنی، ازدواج فامیلی، حوادث حین زایمان، تب، تشنج
  • پروانه نفتچی اردبیلی*، غلامحسین رمزگویان، اسکندر فتحی آذر، محمد ضعیفی زاده صفحه 196
    زمینه و هدف
    دانشگاه کانون عالی ترین پیشرفت های علمی در همه زمینه ها است که موجب اعتلای علم و دانش در جامعه می گردد. بررسی عوامل موثر بر کیفیت آموزش و پژوهش دانشکده های پزشکی از نظر دانشجویان و اساتید و دانشکده های پزشکی موجود می تواند راه گشایی برای برنامه ریزی های موثر و مفید برای افزایش کیفیت و کمیت وضعیت آموزش و پژوهش باشد.
    روش کار
    این پژوهش به صورت توصیفی - تحلیلی از اردیبهشت سال 1384 لغایت اردیبهشت سال 1385 در دو دانشکده پزشکی دولتی و آزاد واحد اردبیل انجام شد. جامعه آماری شامل کل دانشجویان رشته پزشکی، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشکده های پزشکی آزاد و دولتی اردبیل بود اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. در مجموع 308 نفر دانشجو، 44 نفر عضو هیات علمی پرسشنامه را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS نسخه 11 آنالیز گردید. وضعیت آموزشی و پژوهشی، وضعیت تحصیلی و امکانات و تجهیزات آموزشی و فضای آموزشی دانشکده های مذکور با هم و همچنین با وضعیت مطلوب 80% مقایسه شدند.
    یافته ها
    از دیدگاه هیات علمی وضعیت پژوهش و آموزش دو دانشکده با هم اختلاف آماری معنی دار نشان می دهد. اما از نظر دانشجویان این دو دانشکده این اختلاف معنی دار نبود. در مقایسه وضعیت پژوهشی این دو دانشکده با استاندارد مطلوب 80% دانشکده پزشکی دولتی اختلاف آماری معنی داری نشان داد. اما در دانشکده پزشکی آزاد این اختلاف معنی دار نبود. در مقایسه فضای آموزشی دو دانشکده با استاندارد حد مطلوب 80% در دانشکده پزشکی آزاد اختلاف معنی دار بود ولی در دانشکده پزشکی دولتی اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    از نظر آموزشی دانشکده پزشکی دولتی و از نظر پژوهشی دانشکده پزشکی آزاد در وضعیت مطلوب تری قرار داشت.
    کلیدواژگان: آموزش، پژوهش، دانشجو، اعضای هیات علمی، دانشکده پزشکی
|
  • Amirabi A.* Page 123
    Kikuchi is a benign inflammatory and self-limited disease which was first and reported in Japan. Females are more commonly affected, in their third decades usually presents itself as a single lymph adenopathy, in the cervical region. The recurrence occurs approximately in 3% of the cases. The subject is a 22 year old female presented with skin rashes and multiple adenopathy one month before admission. The peripheral blood smear shows moderate leukocytosis, with atypical lymphocytes. The ESR show moderate elevation. Finally after lymph node biopsy, the diagnosis of KFD was confirmed.
    Keywords: Kikuchi, Fujimoto disease, Lymphadenapathy
  • Amini Sani N., Barak M., Shamshirgaran Sm, Amani F., Mohammadi S., Fazli B Page 126
    Background and Objectives
    The high incidence of low birth weight (LBW) occurs in developing countries, and diarrhea and respiratory infections are the main causes of infant mortality and morbidity. This study was done to find out whether there was a growth or morbidity response to zinc supplememttion, among LBW infants during the first 6 mo of life.
    Methods
    The study was a randomized, placebo-controlled, and double-blind trial study. LBW infants were given daily for 6mo 5mg zn, or a placebo. Questionnairs were filled out during the study by a pediatrician and a GP. Anthropometric measurements were made at 0, 4, 8, 12, 16, 20 and 24 wk via home visits by trained interviewers.
    Results
    Baseline characteristics were similar in zinc and placebo groups. Weight gain in zinc group was significantly higher that of placebo group between 1 to 6 months (p=0.036). Length and head circumference gain were also greater in zinc group than in placebo groups, (p=0.04, p<0.001). The episodes of upper respiratory infections was greater in placebo group than zinc group (mean Episodes in zinc groups= 1.7 and in placebo group was 3) and there was significant difference between two groups (p=0.005). 8 Cases of lower respiratory infections in placebo group and 5 cases in zinc group were observed, but it was not significan diarrheal episods were observed only in placebo groups.
    Conclusion
    It was found that low birth weight infants had better growth and lower morbidity during the first 6 months of life by receiving zinc supplementation.
    Keywords: Zinc Supplementation, Low Birth Weight, Growth, Acute Respiratory infection, diarrhea
  • Hosseinian A.*, Sadeghieh Ahari S., Dostcami H., Sheikham S Page 132
    Background and Objectives
    Mitral valve prolapse (MVP) syndrome is one of the most prevalent abnormalities of mitral valve that arises from pathologic changes of the various parts of mitral valve. MVP may lead to ECG changes, like T wave inversion in inferior leads and atrial and ventricular arrhythmias, in some people that may be misdiagnosed as myocardial ischemia.
    Methods
    This was an analytical (case-control) study in 50 cases with MVP with age below 30 years who had referred to the Ardabil Bouali Hospital and some private cardiology clinics. The diagnosis of MVP was based on clinical and echocardiographic findings, and after taking history and physical examination, an ECG and an echocardiogram were taken from each person in case and control groups and the acquired information was analyzed via statistical methods of SPSS software.
    Results
    From 50 studied cases with MVP, 60% (30 cases) were female and 40% (20 cases) were male, and the most common age range was 21 – 25 years. From these cases, 68% (34 persons) had changes in their ECGs while %32 (16 subjects) did not. In control group, from 50 persons, 44% (22 persons) had ECG changes and 56% (28 persons) did not.
    Conclusion
    In general this study showed that increase in ECG changes in MVP group in comparison with control group (p=0.01). In cases with MVP, there was not significant relationship between gender and ECG changes. In comparing case and control groups, there was not significant difference in ECG changes in females, while there was a significant difference in males (14 of 20 versus 6 of 20) with considering that ECG changes in persons with MVP may be misdiagnosed as ischemic heart disease,it is recommended that cases (especially men) with MVP always keep a record of their ECGs.
    Keywords: Mitral valve prolapse, echocardiography, electrocardiography
  • Delgoshaie F.*, Maleki F., Ramezani M., Yousefy J Page 137
    Background and Objectives
    Resistance Strains of propionibacterium acnes is one of the most growing problems in acne treatment. Azelaic acid, due to the lack of bacterial resistance, could be a useful alternative in topical treatment of acne. The purpose of this study was to investigate the therapeutic effects and side effects of azelaic acid and its comparison with topical clindamycin in the treatment of acne.
    Methods
    This randomized clinical trial study was performed on 100 patients with mild acne. The patients were divided in to two groups. One group was treated with azelaic acid 20% cream and the other one was treated with Dalacin 1% gel twice daily for 4 weeks.
    Results
    Both drugs Produced significant reduction in inflammatory Lesions (for azelaic acid p=0/000 and for clindamycin p=0/000) and noninflammatory lesions (for azelaic acid P=0/001 for clindamycin p=0/033). Comparing the mean of decrease in inflammatory and noninflammatory lesions, there was not a significant difference between two groups (of Papule and Pustule P=0/864 of comedons P=0/239). So the efficacy of these two drugs was same. In comparing the sideffects, erythem was more common in azelaic acid users significantly (p=0/031) and skin dryness was more Common in clindamycin users significantly (p=0/000).
    Conclusion
    Azelaic acid 20% cream as effective as clindamycin gel 1% in the treatment of mild acne.
    Keywords: Acne, Azelaic acid, topical clindamycin
  • Dostkamy H.*, Mollajavad R., Azami A Page 143
    Background and Objectives
    Hypertension is a disease with high prevalence and complications and unfortunately the freatment of which is not desirable in many communities including ours. The aim of this study is to assess the therapeutic diet giving and level control of HTN in patients with Hypertension who refered to Ardabil Boali Hospital emergency room and out patient Clinic room.
    Methods
    This study was performed on 200 patients who refered to the emergency room and out patient Clinic in Ardabil Boali Hospital from 2003 to 2004 due to high blood pressure. In this study, blood pressure and other factors such as sex, age and the therapeutic modality including compliance to theyapy and kind and quality of drugs were determined, then the data was analyzed by using descriptive statistics.
    Results
    Of 200 patients only 1% did not take drug 59.5% of patients were on monotherapy and 39.5% took two or more drugs 33.5% were on Beta blocker (Atenolol) and 11% on ACE inhibitor (Enalapril). Among patients on combination therapy the highest prevalence was B.bloche and ACE.I 40%, and the least one prevalence was diuretic and CCB (2%). All patients on diuretic were pre hypertensive whereas the majority of patients on CCB had stageII hypertension. In patients on multi drug therapy all patients on diuretics + CCB were pre hypertensive but 57% of patients on ACEI + CCB or ACE.I + diuretic had stageII hypertension.
    Conclusion
    In this study for combination therapy Diuretic and CCB had the best result in controlling hypertension.
    Keywords: Hypertention, Monotherapy, Combination therapy
  • Seyedmousavi Sm*, Fataei E., Hashemi Sj, Geramishoare M Page 146
    Background and Objectives

    Pools and Saunas are one of the most public areas that may cause superficial and cutaneous mycoses in humans. So investigating the fungal flora in the mineral swimming pools like Sarein area can remove or reduce the contamination or prevent the probablity of fungal infection.

    Methods

    A total of 284 samples from 11 mineral swimming pools were taken of which 214 were from pools, sauna Jacuzzis, tubs and showers which were covered by sterile moquette and 70 were from water in saunas, jacuzzis, tubs and showers which were collected in sterile test tubes. All of the samples were cultured in standard method on sabouraud dextrose agar (SDA), sabouraud dextrose agar+oleic acid (S+O) and sabouraud dextrose agar+ chloramphenichol+cyclohexamide (SCC) medias, then identified macroscopically (colony morphology)and microscopically.

    Results

    From 284 samples, 193 were contaminated with fungi. The most frequently isolated species in 11 pools were Aspergillus fumigatus (22/79%), Aspergillus flavus (15/54%), Aspergillus niger (15/54%) and Penicillium (14/5%) respectively. On the other hand, Ulocladium, Sepedonium, Acremonium, Pscilomyces, Stemphylium and Streptomyces with 0.51 % were the least frequently isolated species. In this study, no dermatophytes or other true dimorphic pathogenic fungi were isolated from samples.

    Conclusion

    So it can be concluded that routine hygiene inspections such as disinfection of pools, personnel training and following hygienic rules were much effective in lowering the comtamination. Also mineral waters of these pools can be growth inhibitors of pathogenic and dermatophytic fungi.

    Keywords: Fungal flora, Mineral water, Pools, Sarein, Iran
  • Ghorashi Z.*, Ghotaslou R., Soltani Ahari H., Ghorashi S Page 155
    Background and Objectives
    Septicemia is one of the serious infections of neonatal period that its microbial etiologies bacterial causes are different in various parts of the world. Incidence of sepsis in developing countries is much more than that of developed countries and it is one of the important causes of mortality and morbidity in neonatal period. This study was done to determine the microbial etiology, mortality and resistance pattern of septicemia.
    Methods
    This study was a retrospective cross-sectional study for three years on blood cultures of 210 neonate admitted in pediatric hospital in Tabriz. Demographic information, clinical findings, types of bacteria in blood culture and antibiogram were analyzed.
    Results
    Mean age of patients was 8±2 days in which sixty percent were male and the rest were female. Among 12 isolated bacteria, negative staphylococcus coagulase was the most common. 68.6% of isolated bacteria were positive gram. 31.4% of negative gram were in which klebsiella pneumoniae had the most frequent incidence. 22.9% of neonates died, in which 9% of them weighed less than 1500 grams. Among 8 antibiotics used by disc diffusion method, ampicillin showed the highest (97.4%) and vancomycin the lowest (6.7%) resistance.
    Conclusion
    septicemia is still the main problem in neonatal ward and neonatal intensive care unit. The etiologic agents and resistance pattern of each area should be considered in starting empirical treatment.
    Keywords: Septicemia, Neonate, Antibiogram
  • Ghandehari K.*, Shuaib A Page 160
    Background and Objectives
    Atherosclerotic stenosis of carotid territory is the most common cause of ischemic stroke. A higher frequency rate of intracranial arterial stenosis in African and Far East races has been reported.
    Methods
    This double center and prospective study was carried out in 304 geriatric ischemic stroke patients admitted in Mackenzie Hospital, Canada and the same number of geriatric ischemic stroke patients with similar sex ratio admitted in Valie-Asr Hospital, Birjand during 2003-2005. The cause of brain infarction in carotid territory was made by neurologists was vasular origin. All of the patients underwent transcranial and carotid doppler studies based on the standard method by a neurosonologist. Topography of arteriosclerotic stenosis in bilateral Internal Carotid Artery (ICA) territories was determined. Fisher exact test served for statistical analysis and p<0.05 declared as significant.
    Results
    In Iranian group; 71 patients (23.3%) and in North American group 83 patients (27.3) had extracranial ICA stenosis without a significant difference; p=0.3, df=1, OR=0.81, 95%CI(0.56- 1.17). Sever ³70% extracranial ICA stenosis was found in 14 Iranian patients (4.6%) and 23 North American patients (7.5%) without a significant difference. p=0.17, df=1, OR=0.59, 95%CI(0.3-1.77). In Iranian group, 14 cases (4.6%) and in North American group 5 cases (1.6%) had intracranial ICA territory stenosis which had a significant difference p=0.038, df=1, OR=2.9, 95%CI(1-8.1). Mixed intracranial and extracranial ICA territory stenosis was found in 2 Iranian and 1 North American patients.
    Conclusion
    Atherosclerotic stenosis of intracranial ICA territory is more common in Iranian than in North American populations.
    Keywords: Atherosclerosis, Carotid, Iranian, North American Race, Doppler Ultrasound
  • Kahnamouei F.*, Mohammadi M., Mostafazadeh F., Ebrahimi A Page 165
    Backgrond &
    Objectives
    Oligohydramnios is a disorder which is followed by unpleasant outcomes for fetus that can lead to termination of pregnancy before term and preterm delivery. For these patient's increase in gestational period and prevention of preterm delivery is the most important act. In this study the effect of intravenous and oral hydration therapy in increasing duration of gestation in patient with oligohydramnios was evaluated.
    Methods
    In this study, the population was devided into two case and control groups with 30 female individual who were found to have oligohydramnios in course of hospital admission according to on sonographic results. Patients were randomly put in case or control groups. Case group were given 3-4 liter normal salin for 1 week and then were given oral hydration solution until the end of pregnancy, In each group whenever it was found that pregnancy was not possible the pregnancy continuance was stopped. Data collection was through history, physical examination completing relevant questionnaire and findings of sonography and in order to see the relationship among finding s, kitest and t-test from SPSS software were used.
    Results
    The age means of case and control groups were 25 and 24 respectively. The mean of pregnancy duration from the diagnosis time in case group was 30.2 weeks and in control group 31.8 weeks. The mean of pregnancy terminatior in case group was 34.6 weeks and in control group 34.2. In increasing duration of pregnancy in case and control group. It was concluded that intravenous and oral Hydration therapy cause incerease in duration of pregnancy in patients suffering from oligo Hydraminos. According to the results of this study and significance of the difference.
    Keywords: Oligohydramnios, Hydration, Duration of Pregnancy
  • Mahboob S.*, Mohammad Shahi M., Shakeri A., Ostad Rahimi A., Ghaem Maghami Sj, Haidari F Page 169
    Background and Objectives
    Goiter prevalence in school age children is an indicator of the severity of iodine deficiency disorders (IDDS) in the society and a goiter prevalence ≥5 % in school age children indicates a public health problem. In area of mild to moderate IDDS, measurement of thyroid volume by ultrasonography through observation is preferrable to population for grading goiter. Considering the importace of this issue, because of being mountainous and lack of this method's application for determining the incidence of goiter this study was desinged.
    Methods
    In this descriptive – analytical study, thyroid volumes of 230 boys between 12 to 15 years old were measured by portable ultrasonograph in Tabriz. Also urinary iodine concentrations were determined by method A (Sandell-kolthoff reaction).
    Results
    Mean of subjects’ thyroid volume was 8.12 ±2.21 ml and with latest references of Iran and WHO/NHD, goiter prevalence was taken based age 51.7 % and based surface body 81.1 %. Urinary iodine median of tested samples was 15.2µg/dl and iodine deficiency prevalence was 29.1 %. There was no significant correlation between urinary iodine and thyroid volume.
    Conclusion
    Large thyroid volume of middle school boys in Tabriz is probably due to iodine intake deficiency in the first years of their life. Also, the role of goitrogenic factors and effect of climate condition on thyroid volume and goiter prevalence of middle school boys in Tabriz shouldnt be ignored. Further studies are recommended for determination of a local reference for thyroid volume Also it is necessary to be sure from consumption of iodine salt and its standardization.
    Keywords: urinary iodine, thyroid volume, IDD, goiter prevalence, school age boys
  • Mohammadi Ghaleh Bin B.*, Fallah E., Asgharzadeh M., Kazemi A Page 177
    Background and Objectives
    Cryptosporidium is a coccidian protozoan parasite. This organism is one of the main causes of severe, long-time and life-threatening diarrhea in immunocompromised persons. It is also among the most prevalent diarrheal agents in children. Cryptosporidial epidemics occur after consumption of water which is contaminated by oosit species of cryptosporidium. Water is usually contaminated by animal feces or by drainage of waste water into drinking water resources.
    Methods
    In this study, from ten regions 200 water samples were collected, filtered by 1.2 micron papers and then positive samples were identified in terms of cryptosporidium using PCR method. Finally the related species were detected by RFLP method.
    Results
    Nested-PCR showed 8 samples were positive for cryptosporidium that according to RFLP of PCR products; 5 samples belonged to cryptosporidium andersony, 2 samples belonged to cryptosporidium parvum bovine genotype and 1 sample belonged to cryptosporidium pig genotype.
    Conclusion
    Since Cryptoridium andersony and cryptosporidium parvum bovine genotype are the common species in animals and cryptospovidium swiss is seen in wild animals (pigs and boars), it so we conclude that animal reservoirs have the main role in the contamination of related water resources in this region.
    Keywords: Cryptosporidium, PCR, RFLP, Water Resources
  • Mohammadian Erdi A.*, Manochehrian N Page 184
    Backgrond &
    Objectives
    Perioperartive shivering is a common complication which interferes with monitoring of patients and it increases oxygen consumption (up to 500%) which can be life-threating in patients with a low cardio pulmonary reserve. This study compared the efficiency and complications of two perioperative antishivering drugs. (Tramadol and Meperidine).
    Methods
    All of the 70 patients under went cesarean section with spinal Anesthesia, were categorized in two groups of 35 persons, and treated as clinical trial, double blind with tramadol and meperidine. Then they were compared in terms of the interval between administration of drugs and stoping of shivering and their complications.
    Results
    The mean age in patient were 27 years, youngest one was 17 and the oldest was 39 years. The average interval of stopping of shivering during tramadol using (2.57 min) is less than meperidine (6.24 min). The frequency of nausea and vomiting in meperidine group was more than that of the tramadol group. Regarding the incidence of pruritus and sedation after using of drug in both groups, there was no considerable difference between them. Respiratory and pulse rate changes, and decreasing of arterial oxygen saturation in post injection period to preinjection period of meperidine, didnt show any significant changes. In systolic and diastolic blood pressure changes, there was no significant change in both groups.
    Conclusion
    Perioperative shivering treatment by tramadol is better than meperidine because of its faster onset of stopping of shivering and its low complications in cesarean section with spinal anesthesia.
    Keywords: Meperidine, Tramadol, Shivering, Cesarean, Spinal Anesthesia
  • Narimani M.*, Amani M Page 190
    Background and Objectives
    Mental retardation is a critical deficiency in cognitive functions, social skills, and adjustment behaviors. About 1 to 2 percent of people are mentally retarded because of various factors. The purpose of this research was to study the prevalence of mental retardation in Ardebil city and determining the role of environmental and Heredity factors on mental retardation. In other words, which of pre-, on-, and post-birth factors as well as environmental factors are related to mental retardation of 7-11 aged children.
    Methods
    In order to find out the prevalence of mental retardation, a sample of 500 families were selected by simple random sampling method and were studied by causal-comparative method. Also percentage, frequency, and comparing of two independent groups were used to analyze the data and study the extent of prevalence.
    Results
    The results showed that the rate of prevalence of mental retardation is 3.6%, which is higher than the extent of prevalence of the world. Also the results of comparing two groups normal and mentally retarded revealed that familial marriages, in-birth events, fever and convulsion diseases during post-birth period are higher in mentally retarded group. Furthermore, the results showed that the level of mothers’ educations in normal group is significantly higher than that of mentally retarded group. And among the other factors, environmental factors were the most important factors of mental retardation of children in Ardabil city.
    Conclusion
    The high rate of prevalence of mental retardation and the role of environmental factors in mental retardation of children in Ardabil city require environmental intervention such as training of families and improving health level of society.
    Keywords: Mental Retardation, Familial Marriage, Birth Trauma, Febrile Convulsion
  • Naftchi P.*, Ramsgoyan G., Fathi Azar F., Mardy A Page 196
    Background and Objectives
    University is the center in all fields of scientific developments which heightens the knowledge in the society. Investigating the effective factors on the quality of research and education in the faculty of medicin from the students planning to increase the quality and quantity of research and education status.
    Methods
    This was a descriptive-analytic study which was done during the period April 2005 –April 2006 in two faculties of medicine in the state and Azad University of Ardabil. The samples included all the medical students, faculty members and employees of faculties of Medicine at Ardabil University. Data were collected through a questionare. In total, 308 status, 44 faculty members filled out the queitionnaire. Data were analyzed by SPSS version 11. Education and Research, educational Status, educational facilities and educational spaces of both faculties were compared and with the desirable standard of 80%.
    Results
    There was a significant difference in is education and research in both faculties from thr instructors point of view. However, in students, view this defference was not significant. In comparing the research status in both faculties with the desirable standard of 80%, the faculty of Medicine in Ardabil state University of Medical Sciences showed a significant difference whith this difference in Azad University was not significant. In comparing the educational Apace. The faculties with the desirable standard of 80%, there was a significant differency in Azad University where as it was not significant in state University.
    Conclusion
    In terms of Education the faculty of medicine in state Universy was more desirable and in terms of research. Azad University was more desirable.
    Keywords: Education, Research, Student, Faculty Members, Faculty of Medicine