فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 25 (پاییز 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/09/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سیمین آتش خویی*، دکتررسول آذرفرین، زهرا فردی آذر صفحه 225
    زمینه و هدف
    یکی از اثرات جانبی شایع سوکسینیل کولین دردهای عضلانی پس از عمل است. پاتوژنز آن نامشخص می باشد، به همین جهت روش ایده آلی برای کاهش میزان و شدت فاسیکولاسیون و دردهای عضلانی پس از تجویز سوکسینیل کولین وجود ندارد. هدف از این مطالعه آینده نگر و تصادفی، بررسی تاثیر دوز پایین سوکسینیل کولین در هنگام لوله گذاری تراشه روی میزان و شدت فاسیکولاسیون پس از تجویز آن و دردهای عضلانی پس از عمل بود.
    روش کار
    در این مطالعه، 60 بیمار با کلاس I یا II درجه بندیASA، به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفری قرار گرفتند. شدت فاسیکولاسیون بر اساس متد مینگوس و شدت درد عضلانی بر اساس متد درجه بندی هاروی ارزیابی شدند. پس از القای بیهوشی با فنتانیل /تیوپنتون، در گروه شاهد سوکسینیل کولین با دوز 1 میلی گرم بر کیلوگرم و در گروه مطالعه 6/0 میلی گرم بر کیلوگرم جهت تسهیل لوله گذاری تراشه تزریق شد.
    یافته ها
    فاسیکولاسیون در 50% (15 نفر) بیماران گروه مورد وجود نداشت و فاسیکولاسیون شدید در هیچکدام از بیماران این گروه بروز نکرد. شدت فاسیکولاسیون نیز در گروه مورد به طور معنی دار کمتر از گروه شاهد بود. در 16 (53/3%) بیمار گروه مورد و تنها در 4 (13/3%) بیمار گروه شاهد درد عضلانی بعد از عمل وجود نداشت (p<0/0001). شدت درد عضلانی نیز به طور معنی دار در گروه مطالعه کمتر از گروه شاهد بود (p<0/0001). شرایط قابل قبول لوله گذاری تراشه در تمام بیماران دو گروه فراهم آمد.
    نتیجه گیری
    کاهش دوز سوکسینیل کولین از 1 میلی گرم بر کیلوگرم به 6/0 میلی گرم بر کیلوگرم ضمن فراهم آوردن شرایط قابل قبول لوله گذاری تراشه، سبب کاهش شیوع و شدت فاسیکولاسیون و دردهای عضلانی پس از عمل می شود
    کلیدواژگان: سوکسینیل کولین، لوله گذاری تراشه، فاسیکولاسیون، درد عضلانی پس از عمل
  • حسن اناری*، حسین دوست کامی، مهرداد عشایر صفحه 231
    زمینه و هدف
    نارسایی قلبی HF (Heart Failure) یک وضعیت فیزیوپاتولوژیک است که در آن، اختلال در کارکرد قلبی موجب می شود که قلب نتواند خون لازم برای نیازهای متابولیک بدن را پمپ کند. یکی از مسائل مهم در برخورد مقدماتی با یک بیمار مبتلا به HF در اورژانس، تخمین و برآورد اولیه ای از شدت نارسایی قلبی است. هدف این تحقیق برآورد میزان اعتماد به عکس ساده سینه CXR(Chest X Ray) جهت تخمین شدت نارسایی قلبی بود.
    روش کار
    این مطالعه، از نوع آنالیز حساسیت بود. در طی تحقیق، در روز اول بیماران بستری در بخش قلب در 6 ماه اول سال 82 یک نفر رادیولوژیست مرکز بدون اطلاع از نتایج اکوکاردیوگرافی مشاهده و موارد مربوط به یافته های رادیولوژیک را یادداشت می نمود و سپس بیماران توسط متخصصین بخش قلب گرافی های گرفته شده را بدون اطلاع از گزارش رادیولوژی اکو شده و بیمارانی که EF آنها زیر 50% بود انتخاب می شدند و نهایتا حساسیت و ویژگی یافته های رادیولوژیک در تشخیص HF شدید (35% ≤ EF) محاسبه می گردید.
    یافته ها
    59 بیمار در طول تحقیق بررسی شدند که 53% زن و بقیه مرد بودند و میانگین سنی آنها 10/9 ± 65/6 بود. میانگین EF بیماران 9/09 ± 33/4 بود. CXR در شناسایی هیپرتانسیون شریان ریوی PAH (Pulmonary Arterial Hypertension) حساسیت 72% و ویژگی 18% داشت. در مورد میزان اعتماد به عکس سینه در تشخیص HF شدید یافته های با حساسیت بالا شامل کاردیومگالی 94%، پر خونی شریان ریوی 75%، ادم انترستیسیل 78% بود. تنها مورد با ویژگی بالا ادم آلوئولر (76%) بود. میزان اعتماد به ترکیب 3 یافته (سفالیزاسیون، ادم انترستیسیل و افیوژن جنبی) در حد حساسیت 92% و ویژگی 10% قرار داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به حساسیت بالای یافته های کاردیومگالی، پر خونی شریان ریوی و ادم انترستیسیل، عدم وجود این یافته ها در عکس سینه احتمال HF شدید را به میزان زیادی کاهش می دهد. وجود ادم آلوئولر با احتمال بالای HFشدید به دلیل ویژگی بالای آن همراه است. حساسیت بالای عکس سینه در تشخیص PAHقدرت بالای آن را در رد این حالت (در صورت عدم مشاهده یافته های رادیوگرافیک) می رساند
    کلیدواژگان: عکس ساده سینه، پر خونی شریان ریوی، نارسایی قلبی
  • فیروز امانی*، جعفر بشیری، احمد سبزواری، بابک گروسی، نگین نهان مقدم صفحه 236
    زمینه و هدف
    در تمام دنیا بیماری سل شایع ترین عامل عفونی کشنده بالغین است. بیماری سل در ترتیب و توالی بار جهانی بیماری ها در سال 1990 در رده هفتم بوده و پیش بینی می شود در سال 2020 هم در رده هفتم بار جهانی بیماری ها بر اساس شاخص DALY (Disability Adjusted Life Years) باقی بماند. این در صورتی است که اغلب بیماری های عفونی در این ترتیب و توالی به رده های پائین تر سقوط می کنند. بیماری سل در هر منطقه بر اساس عوامل موثر جغرافیایی و اجتماعی الگوی خاصی دارد. شناخت این الگو در برنامه ریزی برای کنترل بیماری سل موثر بوده و می تواند مورد استفاده واقع شود. تعیین الگوی توزیع بیماران بر اساس سن، جنس، محل سکونت (شهری- روستایی)، نوع بیماری و نتیجه اسمیر خلط هدف مطالعه حاضر می باشد.
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی از نوع گذشته نگر بوده که بر روی 232 نفر از بیماران مسلول تحت درمان مرکز بهداشت شهرستان اردبیل در سال های 84-1381 انجام شده است. اطلاعات لازم از دفتر سل شهرستان و پرونده های موجود بیماران در مراکز درمانی جمع آوری گردید. این اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزارSPSS آنالیز شدند.
    یافته ها
    از کل بیماران 37/5% مرد و 65/5% زن بودند. همچنین از کل بیماران تعداد 86 نفر مسلول ریوی اسمیر مثبت، 44 نفر اسمیر منفی ریوی، 98 نفر خارج ریوی و 4 مورد را عود تشکیل می دادند.میانگین سنی بیماران 19/4 ± 42 و دامنه سنی 2 تا 86 سال بود. در مناطق شهری سل ریوی اسمیر مثبت و خارج ریوی و درمناطق روستایی سل ریوی اسمیر منفی و عود بیشتر مشاهده شدند. بیماری ریوی اسمیر مثبت با 59/3%، ریوی اسمیر منفی با 59/1% و خارج ریوی با 67/3% در خانم ها شیوع بیشتری داشت و عود در دو جنس برابر بود.
    نتیجه گیری
    نسبت بیماران مسلول ریوی اسمیر مثبت به کل موارد سل ریوی ثبت شده 66% است که با شاخص 65% اعلام شده در برنامه کنترل سل کشوری همخوانی دارد. نسبت موارد جدید سل ریوی اسمیر مثبت به موارد جدید سل ریوی اسمیر منفی و خارج ریوی 60% می باشد که با نسبت یک به یک مورد انتظار تفاوت دارد. درصد موارد عود 1/7% بود و درمقایسه با شاخص مورد انتظار در حدود 4% می توان نتیجه گرفت که نسبتا پایین بوده و این می تواند نشان از موفقیت اجرای راهکار DOTS (Directly Observed Treatment Short-Corse) باشد.
    کلیدواژگان: سل، سل ریوی اسمیر مثبت، سل ریوی اسمیر منفی، سل خارج ریوی
  • مسعود انتظاری اصل*، خاطره عیسی زاده فر، قدرت اخوان اکبری صفحه 242
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی کاتاراکت از شایعترین عوارض بعد از بیهوشی بوده و روش های مختلفی برای پیشگیری از این عارضه مورد استفاده قرار می گیرد. در مطالعه حاضر تاثیر استفاده قبل از عمل از متوکلوپرامید (10 میلی گرم)، دگزامتازون (8 میلی گرم) و ترکیب این دو دارو در کاهش میزان تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی کاتاراکت با بیهوشی عمومی وریدی مورد بررسی قرار گرفته و با گروه دارونما مقایسه شده است.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور یکصد بیمار داوطلب جراحی کاتاراکت به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شده اند. در گروه (P) دارونما cc2 سالین نرمال، در گروه (M) متوکلوپرامید 10 میلی گرم، در گروه (D) دگزامتازون 8 میلی گرم و در گروه (M+D) متوکلوپرامید 10 میلی گرم بعلاوه دگزامتازون 8 میلی گرم یک دقیقه قبل از القای بیهوشی تزریق گردید. بیماران بصورت یکسان داروهای بیهوشی دریافت کرده و پس از لوله گذاری تراشه تحت انفوزیون پروپوفول قرار گرفتند. پس از خاتمه عمل جراحی بروز تهوع و استفراغ در اطاق ریکاوری و همچنین 6 ساعت و 24 ساعت بعد از عمل جراحی مورد بررسی قرار گرفته و در فرمهای اطلاعات بیماران ثبت شد. نهایتا اطلاعات حاصله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بدنبال استفاده از این داروها میزان تهوع در ریکاوری از 44% در گروه دارونما به 20% در گروه متوکلوپرامید، 16% در گروه دگزامتازون و 8% در گروه ترکیب متوکلوپرامید و دگزامتازون کاهش یافته و میزان استفراغ از 20% در گروه دارونما به 4% در گروه متوکلوپرامید، 4% در گروه دگزامتازون و صفر درصد در گروه ترکیب این دو دارو کاهش یافته است که در هر دو مورد میزان تاثیر ترکیب دو داروی متوکلوپرامید و دگزامتازون در کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل معنی دار بوده است (p<0/05). بررسی 24 ساعته تهوع و استفراغ نیز نتایج مشابهی داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر استفاده ترکیبی از 10 میلی گرم متوکلوپرامید به علاوه 8 میلی گرم دگزامتازون قبل از القای بیهوشی بصورت چشمگیری میزان تهوع و استفراغ بعد از عمل را کاهش داده و برای گروه های در معرض خطر این عارضه سودمند می باشد.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ بعد از عمل، متوکلوپرامید، دگزامتازون، جراحی کاتاراکت
  • گیتی ازگلی، سمیرا شهباززادگان*، نیر رساییان، حمید علوی مجد صفحه 247
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع تهوع و استفراغ حاملگی NVP(Nausea and Vomiting of Pregnancy) و عوارض شناخته شده آن و گزارشات مبنی بر اثر درمانی طب فشاری بر NVP، این مطالعه با هدف تعیین اثر طب فشاری با مچبند بر تهوع و استفراغ حاملگی در درمانگاه های شهر اردبیل، سال 1384 انجام گرفت.
    روش کار
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی یکسو کور روی 75 نفر خانم مبتلا به NVP انجام شد. زنان شرکت کننده واجد شرایط پس از همسان سازی از نظر شدت تهوع و استفراغ و سن حاملگی، بطور تصادفی در سه گروه 25 نفری مورد، دارونما و شاهد قرار گرفتند. گروه ها شامل گروه مورد، مچبند با دکمه فشاری به نقطه پ-6، گروه دارونما، مچ بند بدون فشار به نقطه پ-6 و گروه شاهد، بدون مداخله بودند. علایم تهوع و استفراغ با استفاده از پرسشنامه دو بار در روز به مدت 6 روز سنجیده شد. در سه روز اول هر سه گروه بطور یکسان و بدون مداخله و در سه روز دوم با درمان، دارونما و یا بدون مداخله پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. علایم NVP در روزهای قبل از درمان و طول دوره درمان ثبت و مقایسه دوبه دو با آزمون های آنالیز واریانس و ویلکاکسون و توکی وکروسکال والیس تجزیه و تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان شرکت کننده گروه های (مورد 3/92 ± 24/3، دارونما 4/32± 24/9و شاهد (3/38 25/4± سال) سن بارداری گروه های (مورد 2/84 ±12/4، دارونما 3/19 ±12/9 و شاهد 2/81 ±12/4هفته) تعداد حاملگی گروه های (مورد 1/7، دارونما 1/6 و شاهد1/4 دفعه)، سطح تحصیلات، شغل، تعداد زایمان و نحوه رعایت رژیم غذایی بین گروه های مطالعه تفاوت آماری معنی داری نداشتند. میانگین نمره شدت تهوع گروه مورد از 18/61±25/1 به 11/06 ±12/0، گروه دارونما از 14/67± 22/8 به 12/31 ± 16/1 و گروه شاهد از 7/48 ±16/3 به 8/92 ± 17/5 تغییر یافت. میانگین دفعات استفراغ گروه مورد از 3/33 ±3/1 به66/1 ±1/5، گروه دارونما از4/30 ±3/1 به 3/68 ±1/9 و گروه شاهد از2/28 ±1/2 به 1/44 ±41/4 رسید. تفاوت میانگین نمره شدت تهوع قبل و طول دوره درمان در گروه مورد بیشتر از گروه دارونما(p<0/043)و در گروه دارونما بیشتر از گروه شاهد بود (p<0/009). تفاوت میانگین دفعات استفراغ در گروه مورد و دارونما بیشتر از گروه شاهد (p<0/009) ولی تفاوت بین گروه های مورد و دارونما معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مچ بند با دکمه فشاری در کاهش شدت تهوع نسبت به دارونما و شاهد موثر بود. مچ بند فشاری در کاهش دفعات استفراغ نسبت به گروه دارونما بی اثر ولی نسبت به گروه شاهد موثر بود. بنابراین مچ بند بدون فشاربه نقطه پ-6 نیز در کاهش علایم NVP موثر بوده ولی تاثیر آن به اندازه مچ بند فشاری با فشار به نقطه پ-6 نیست. با توجه به شایع بودن NVP و عوارض مصرف داروها و موثر بودن طب فشاری، استفاده از مچ بند در خانم های مبتلا بهNVP پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ حاملگی، طب فشاری، مچ بند
  • بهزاد باباپور ساعتلو*، علی کاظمی خالدیز صفحه 254
    زمینه وهدف
    در بیماران کاندید عمل جراحی دریچه قلب معمولا آنژیوگرافی عروق کرونر بر اساس سن و جنسیت بیمار صورت می گیرد. در این مطالعه سعی شده است علاوه بر بررسی شیوع بیماری عروق کرونر در این بیماران عوامل خطر بیماری عروق کرونر نیز برای پیش گویی احتمال وجود بیماری عروق کرونر بررسی شود.
    روش کار
    در این مطالعه 320 بیمار شامل 144 مرد و 176 زن که کاندید عمل جراحی دریچه قلب بوده و از فروردین 1378 لغایت مهرماه 1383 در بخش کاتتریسم بیمارستان امام خمینی تهران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر قرار گرفته بودند بصورت آینده نگر بررسی شدند.
    یافته ها
    131 بیمار درگیری دریچه آئورت، 90 بیمار درگیری دریچه میترال و 99 بیمار درگیری توام دریچه میترال و آئورت داشتند. 35% بیماران آنژین صدری و 27/8% عوامل خطر بیماری عروق کرونر داشتند. شیوع بیماری عروق کرونر CAD (Coronary Artery Disease) 13/1% بود. شیوع CAD در بیماران با آنژین صدری بالاتر از بیماران بدون آنژین بود (22/3% در مقابل 8/2%). همچنین شیوع CAD در بیماران دارای عوامل خطر بیماری عروق کرونر بالاتر از بیماران بدون عوامل خطر بود(22/5% در مقابل 9/5%). سن، آنژین صدری و وجود عوامل خطر CAD سه فاکتور پیش گویی کننده بیماری عروق کرونر در این بیماران بودند. در بیماران بدون عوامل خطر CAD و آنژین صدری شیوع CAD، 4/6% بود. در این گروه از بیماران تحت مطالعه هیچ مرد زیر 60 سال، بیماری عروق کرونر نداشت و فقط 3/5% از بیماران زن زیر 65 سال بیماری عروق کرونر را داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع کم بیماری عروق کرونر در بیماران بدون آنژین قفسه صدری و بدون عوامل خطر CAD شاید بتوان از آنژیوگرافی عروق کرونر در مردان کمتر از 60 سال و زنان کمتر از 65 سال بدون آنژین قفسه صدری و عوامل خطر CAD اجتناب نمود.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، بیماری دریچه های قلب، آنژیوگرافی عروق کرونر
  • بهمن بشردوست*، سعید صادقیه، فیروز امانی، فاطمه حیدر پور صفحه 259
    زمینه و هدف
    پلی نوروپاتی اورمیک بخصوص نوروپاتی محیطی بطور شایع در بیماران همودیالیزی مزمن دیده می شود. شیوع نوروپاتی متغیر بوده و 80-18 درصد گزارش شده است. در این مطالعه شیوع نوروپاتی و ارتباط آن با مدت دیالیز و کفایت دیالیز در بیماران همودیالیزی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی بوده که برروی 30 بیمار همودیالیزی انجام گرفت. در این بیماران معاینات نورولوژی توسط نورولوژیست انجام گردید و KT/V برای کفایت دیالیز از طریق نرم افزار موجود در سایت HDCN (Hypertension Dialysis Clinical Nephrology) محاسبه گردید.NCV (Nerve Conductive Velocity) و EMG (Electro Myo Graphy) اندام های تحتانی و فوقانی بوسیله نورولوژیست انجام شد. آزمایشات مورد نیاز از آزمایشات سریال بیماران استخراج گردید. در این مطالعه بیماران با هپاتیت C، B و دیابت و آمیلوئیدوز از مطالعه حذف شدند. نتایج با نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در معاینات بالینی بیماران 40% نوروپاتی محیطی داشتند، در EMG،NCV 56/7% نوروپاتی خفیف، 13/3% نوروپاتی در حد متوسط و 13/3% نوروپاتی شدید داشتند که ارتباط معنی داری بین مدت دیالیز و کفایت (KT/V) بدست نیامد و در 16/7% از بیماران نوروپاتی یافت نشد. در این مطالعه 7/56% بیماران، کفایت دیالیز مطلوب و 26/6% بیماران کفایت دیالیز در حد قابل قبول و بقیه KT/V نامطلوب داشتند.
    نتیجه گیری
    با وجود روش های نوین همودیالیز و بهتر در مقایسه با گذشته شیوع نوروپاتی در بیماران همودیالیزی بالا بوده و تغییری در شیوع نوروپاتی حاصل نشده است. کفایت دیالیز با نوروپاتی ارتباط معنی داری ندارد. به نظر می رسد که عوامل ایجاد نوروپاتی کلیرانسی مثل اوره نداشته و در بدن تجمع پیدا می کند
    کلیدواژگان: EMG، NCV، نوروپاتی، KT، V، همودیالیز
  • خلیل رستمی*، عباس یزدانبد، نیره امینی ثانی، فرانک محرمی صفحه 263
    زمینه و هدف
    علایم مرتبط با سنگ صفراوی و عوارض آن جزو شایع ترین بیماری های گوارشی است که منجر به بستری در بیمارستان شده و هزینه های هنگفتی در این زمینه صرف می شود. از آنجا که عوامل دخیل در ایجاد سنگ های صفراوی متعدد بوده و یکسری عوامل موثر قابل پیشگیری هستند و از طرف دیگر تاکنون مطالعه ای در مورد عوامل خطر ابتلا به سنگ صفراوی در سطح منطقه انجام نگرفته است، این مطالعه به بررسی عوامل خطر سنگهای صفراوی پرداخته است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مورد- شاهدی بوده و با مراجعه به بیمارستان های اردبیل تعداد 150 مورد مبتلا به سنگ صفراوی به روش نمونه گیری غیر احتمالی از نوع آسان انتخاب و با 150 شاهد همسان سازی شده از لحاظ جنس و سن (5±سال) مقایسه شدند. از پرسشنامه دارای ساختار برای بررسی عوامل خطر توسط مصاحبه استفاده شد و نمونه خون جهت اندازه گیری لیپیدهای خون از آزمودنی ها اخذ گردید، همچنین قد و وزن آزمودنی ها برای محاسبه شاخص توده بدنی اندازه گیری شد. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS نسخه 12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و ازآزمون های مجذور کای و آنالیز واریانس یکطرفه برای نشان دادن ارتباط متغیرها استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 117 نفر (78%) زن و 33 نفر (22%) مرد بودند بیشترین افراد (42 نفر) 28% در گروه سنی 49-40 سال قرار داشتند. از لحاظ شاخص توده بدنی تعداد 63 نفر (42%) در محدوده 25 تا 29/9 (اضافه وزن) بودند. میانگین سطح سرمی تری گلیسرید در زنان گروه مورد 7/5 ± 152/7 بود که در مقایسه با گروه شاهد با 57/7 ± 117/8 میلی گرم بر دسی لیتر بالاتر بود (p=0/001). میانگین طول مدت مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی در گروه مورد 4/9± 6/9 و در گروه شاهد 2/9 ± 3/1 سال بود. بین ابتلا به سنگ صفراوی و شاخص توده بدنی و میانگین سطح سرمی تری گلیسرید در زنان (p=0/001) ارتباط معنی داری وجود داشت. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که بین دفعات بارداری، مصرف سیگار، هیپر کلسترولمی، هیپر تری گلیسیریدمی (در مردان) و سابقه فامیلی مثبت با ابتلای به سنگ صفراوی ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر شاخص توده بدنی، مدت زمان مصرف قرص های ضدبارداری خوراکی و تری گلیسیرید در ابتلای به سنگ های صفراوی نقش داشتند، با توجه به اینکه این عوامل قابل مداخله هستند ضروری است جهت اصلاح آنها برنامه ریزی مناسب صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سنگ های صفراوی، هیپرکلسترولمی، هیپر تری گلیسیریدمی، توده بدنی
  • محمدحسین صومی*، سارا فرهنگ، طاهر افتخار سادات، ایرج قربانی گلزاری صفحه 269
    مقدمه
    مری بارت شدیدترین عارضه هسیتوپاتولوژیک ریفلاکس مزمن ترشحات معده به مری است که زمینه ساز آدنوکارسینوم مری می باشد. مشخصات همه گیر شناسی این بیماری در ایران کاملا واضح نیست. هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع مری بارت سگمان کوتاه در بیماران دارای علایم ریفلاکس است که برای اولین بار در یک مرکز دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرند.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 100 بیمار پی در پی که با حداقل یکی از علایم ریفلاکس معده به مری (سوزش سردل و احساس برگشت اسید به دهان) به مدت حداقل یک سال به درمانگاه دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه کرده اند،پس از اخذ رضایت نامه آگاهانه جهت آندوسکوپی فوقانی معرفی شده، از نظر مری بارت سگمان کوتاه مورد بررسی قرار گرفتند. چهار نمونه از سمت مروی محل اتصال مری به معده جهت هیستولوژی، همچنین نمونه ای از ناحیه آنتر جهت بررسی عفونت با هلیکوباکتر پیلوری توسط تست اوره آز سریع تهیه شد. مری بارت در صورت وجود متاپلازی روده ای توسط دو نفر پاتولوژیست تائید شد.
    یافته ها
    از 100 بیمار واجد شرایط ورود به مطالعه که مورد آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند 39 بیمارمذکر و 61 بیمار مونث بودند. میانگین سنی بیماران 15/12± 42/3 سال بود. مری بارت سگمان کوتاه در نمونه های اخذ شده از 8 بیمار گزارش شد. وجود مری بارت با جنسیت یا علایم و شدت شکایات بیماران ارتباطی نداشت ولی در افراد با علایم در طی بیش از 5 سال گذشته شایع تر بود. وجود ازوفاژیت و مری بارت ارتباطی با هم نداشتند.افراد هلیکوباکتر پیلوری مثبت کمتر دچار ازوفاژیت بودند ولی وجود عفونت با این باکتری ارتباطی با مری بارت نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای مری بارت در افراد دارای علایم ریفلاکس در منطقه مورد مطالعه پیشنهاد انجام آندوسکوپی در مورد افرادیکه این علایم را به مدت بیشتر از 5 سال تجربه کرده اند بدون توجه به سن انجام شود. بیماران از آگاهی و توجه بیشتر آندوسکوپیست در تهیه نمونه، سود خواهد برد.
    کلیدواژگان: مری بارت، ریفلاکس معده به مری، محل اتصال معده، مری، هلیکوباکتر پیلوری
  • حسن عدالتخواه*، لیلامسعودی صفحه 277
    زمینه وهدف
    اگزما یک راکسیون التهابی به عوامل خارجی یا درونی است و بوسیله فرآیندهایی از درون بدن سرچشمه می گیرد. یکی از انواع کلینیکی آن اگزمای خشک کف دست ها می باشد این نوع از اگزما، دست های زنان خانه دار و شستشوگرها را که دست های خود را بطور مکرر وارد آب و شوینده ها می کنند گرفتار می کند مرطوب کننده ها و استروئیدهای موضعی در تمام موارد این اگزما استفاده می شوند اعتقاد بر این است که آلفا هیدروکسی اسیدها باعث رشد مجدد و افزایش ضخامت اپیدرم زنده می شوند این مطالعه تاثیرات AHA (Alfa Hydroxy Acid) و وازلین را در اگزمای دست خانم های خانه دار مطالعه می کند.
    روش کار
    در این کار آزمایی بالینی 22 نفر از خانم های خانه دار که اگزمای خفیف خشک کف دست داشتند وارد مطالعه شدند. بیماران در یک دست با آلفا هیدروکسی اسید (گلایکولیک اسید 7%) و در دست دیگر با وازلین بمدت یک ماه روزانه چهار بار تحت درمان قرار گرفتند. اطالاعات جمع آوری شده بوسیله نرم افزار SPSS آنالیز و با آزمون کای دو مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 2±26 سال بود. بین مصرف آلفا هیدروکسی اسید و بهبودی اریتم در سطح اطمینان 99% (0/01=p) و همچنین بین مصرف وازلین و بهبودی اریتم در سطح اطمینان 95% ارتباط معنی دار وجود داشت (0/04=p). بین عمل به توصیه های پیشگیری و میزان تسکین شکایات ارتباط معنی دار وجود داشت (0/01=P) اصلاح آتروفی در لایه شاخی اپیدرم در گروه آلفا هیدروکسی اسید در 50% مواردمشاهده شد (P<0/0001)، ولی در گروه وازلین بهبودی در اصلاح لایه شاخی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد ترمیم آسیب لایه شاخی و بهبودی در ضخامت آن توسط الفا هیدروکسی اسید ها نسبت به وازلین بهتر صورت می گیرد ولی وازلین (مرطوب کننده ها) نیز در کاهش اریتم و تسکین شکایات مریض موثرند.
    کلیدواژگان: آلفا هیدروکسی اسید، اگزمای دست، نرم کننده ها
  • پرنیان علیزاده اسکویی*، سیاوش سوادی اسکویی، مهدی عابدی کهنمویی، محرم باقری پریدلو صفحه 283
    زمینه وهدف
    مصرف وسیع آمالگام در دندانپزشکی از یک طرف و مسئله سمیت جیوه از طرف دیگر رعایت اصول بهداشتی جیوه را الزامی می دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان شاغل در مطب های خصوصی شهر تبریز نسبت به رعایت اصول بهداشت جیوه می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد 116 نفر از دندانپزشکان شاغل درمطب های خصوصی شهر تبریز به روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب و جهت بررسی متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد از پرسشنامه استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار Spss.14/win و به وسیله روش های آماری توصیفی و آزمون t برای گروه های مستقل و آزمون ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان به ترتیب 28/13 ± 74/45، 62/10 ± 96/68، 55/17 ± 43/17 به دست آمد. بین آگاهی، نگرش و رعایت اصول بهداشت جیوه رابطه معنی داری حاصل نشد همچنین بین متغیرهای زمینه ای جنسیت دندانپزشک، مدرک تحصیلی و سال فارغ التحصیلی با متغیرهای فوق رابطه معنی داری حاصل نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نگرش مثبت و آمادگی جهت افزایش آگاهی و بهبود عملکرد، برنامه ریزی صحیح جهت آموزش اصول بهداشت جیوه طی دوران تحصیل و در جریان برنامه های بازآموزی می تواند راهگشا باشد. علیرغم آگاهی، نگرش مثبت، عملکرد دندان پزشکان شهر تبریزکمتر از حد مطلوب است.
    کلیدواژگان: آمالگام دندانی، جیوه، بهداشت جیوه
  • غلامحسین فرجاه*، تهمینه پیروی، محمد تقی جغتایی، مهدی مهدیزاده صفحه 288
    مقدمه
    تشکیل میلین به بلوغ و تکامل سیتو اسکلتال آکسون و میتو کندری وابسته است. ژل کلاژن بصورت اختصاصی در تنظیم و تکامل سیتواسکلتان آکسون نقش دارد.
    روش کار
    این تحقیق یک مطالعه تجربی است که از 48 سر موش صحرایی نر (gr250- 200) استفاده شد. پس از قطع عصب سیاتیک، 1 سانتی متر از عصب برداشته شد و شکاف حاصله توسط یکی از 4 روش زیر ترمیم شد (مجرای پلی وینیلیدین فلوراید یا PVDF (Ploy Vinyli Dene Fluoride) با ژل کلاژن، اتوگرافت، شم و کنترل). عصب سیاتیک در پایان هفته چهارم و دوازدهم توسط میکروسوپ الکترونی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    در پایان هفته چهارم پس از ترمیم، تعداد آکسون های میلین در گروه های اتو گرافت و ژل کلاژن اختلاف معنی داری ندارد ولی در پایان هفته دوازدهم، تعداد آکسون های بدون میلین در گروه اتوگرافت بیشتر از گروه ژل کلاژن است (p<0/001). چگالی میکروتوبول ها در هفته دوازدهم پس از ترمیم، در گروه نرمال و اتوگرافت اختلاف معنی داری ندارند. ستیغ میتوکندری در گروه های آزمایش موازی با محور درازشان می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات مثبت ژل کلاژن بر روی رشد و تکامل میکروتوبول ها و متیوکندری ها، ممکن است این ژل جهت ترمیم ضایعات عصب محیطی مفید باشد.
    کلیدواژگان: عصب سیاتیک، ژل کلاژن، میکروتوبول، میتوکندری، پلی ونیکلیدین فلوراید
  • مسعود نوروزیان اول*، پگاه ویسی، محمد آقایی شهسواری، حسن ارگانی، نادره رشتچی زاده، امیر قربانی حق جو صفحه 296
    زمینه و هدف
    آنتی بادی واکنشی پانل یک تست معمول برای ارزیابی میزان آنتی ژن لکوسیت انسانی حساس شده قبل از پیوند کلیه است. مطالعه حاضر ارتباط پلی مورفیسم های ژنی سیستم رنین-آنژیوتانسین را با میزان این آنتی بادی در افراد داوطلب پیوند کلیه مورد ارزیابی قرار داده است.
    روش کار
    در این مطالعه، 108 بیمار داوطلب پیوند کلیه مورد بررسی قرار گرفتند. سرم بیماران مذکور بوسیله تکنیک استاندارد میکرولنفوسیتوتوکسیسیتی وابسته به کمپلمان غربالگری شد. پلی مورفیسم های سیستم رنین - آنژیوتانسین به وسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز تعیین گردید. آنتی بادی پانل کمتر از 10، 29-10، 49-30 و بزرگتر یا مساوی 50 به ترتیب بعنوان پانل منفی، مثبت خفیف، مثبت متوسط و مثبت شدید در نظر گرفته شدند. P<0.05 به عنوان رابطه معنی دار شناخته شد.
    یافته ها
    12 بیمار (11/1%) میزان پانل مثبت داشتند که از بین آنها 10 بیمار (83/3%) میزان آنتی بادی مثبت خفیف و 2 بیمار (16/7%) میزان پانل آنتی بادی مثبت متوسط داشتند. هیچ موردی از پانل مثبت شدید وجود نداشت. در مقابل 96 بیمار (88/9%) از میزان پانل منفی برخوردار بودند. مابین پلی مورفیسم های ژنی سیستم رنین آنژیوتانسین (به تنهایی یا ترکیب با یکدیگر) و میزان پانل ارتباط معنی داری وجود نداشت (p>0.05).
    نتیجه گیری
    هیچ یک از پلی مورفیسم های ژنی سیستم رنین آنژیوتانسین به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر نمی توانند درجه مثبت شدن پانل را پیش بینی نمایند.
    کلیدواژگان: آنتی بادی واکنشی پانل، پلی مورفیسم سیستم رنین آنژیوتانسین، واکنش زنجیره ای پلی مراز، پیوند کلیه
  • فرزانه مالکی*، فرزانه دلگشایی، محمدرضا خاکزاد، محمد وجدان پرست، بهیه ظریف ذاکریان صفحه 302
    زمینه و هدف
    درماتیت تماسی بیماری شایعی است که حدود 5/4% جمعیت عمومی را مبتلا می کند و درمان های عمده آن بر پایه نرم کننده ها و کورتیکواستروئیدهاست و ارتشاح سلولی عمدتا از نوع منونوکلئرها بخصوص لنفوسیت های Thelper است. هدف از این مطالعه رویکرد مجدد به صنعت گیاهان دارویی با پشتوانه علوم جدید و بررسی تاثیر عصاره الکلی چهارگیاه حنا، بابونه، سدر و صبر زرد بر درماتیت تماسی تجربی در موش است.
    روش کار
    در یکpilot study به روش تجربی ابتدا70 سر موش سوری نژاد ENMARY به وزن تقریبی gr10±50 به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند و پس از تراشیدن پشت گوش چپ آنها با خود تراش در دو نوبت (روزهای صفر و یک) با محلول DNCB (Dinetro Chloro Benzene) به مقدار 400 میکرو لیتر آغشته شد. در روزهای 10 و 14 نیز همان مقدار از محلول DNCB را بر روی گوش چپ حیوان مالیده و همزمان شاهد (روغن زیتون در حلال استون) بر روی گوش راست حیوان تماس داده شد. سپس در زمان های 2، 10، 24، 48، 72، 96، 120 و 150 ساعت پس از تماس دوم، موش ها را با اتر کشته و گوش ها را از قاعده قطع نموده و نمونه های آسیب شناسی تهیه و جهت بررسی ارتشاح سلولی به آسیب شناسی فرستاده شد. در مرحله دوم عصاره الکلی چهار گیاه مورد نظر تهیه و سپس کرم های 4% در پایه coldcream تهیه و با توجه به نتایج مرحله اول که حداکثر زمان ارتشاح لنفوسیت ها را 120 ساعت نشان داده بود داروها را روزی دو نوبت به فاصله 12 ساعت به مدت 7 روز بر روی گوش 40 حیوان در 4گروه 10تایی در محل درماتیت مالیده روز هشتم گوش ها را قطع و بررسی آسیب شناسی انجام شد. دو گروه 10تایی به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند در یک گروه coldcream و در گروه دوم هیچ دارویی مالیده نشد.60 موش در مرحله دوم انتخاب و مجموعا 130 موش مورد مطالعه قرار گرفتند.
    یافته ها
    کاهش ارتشاح لنفوسیت ها پس از 7 روز تجویز دارو با بابونه 66/7% (0/02=p)، سدر 50% صبر زرد 12/5% و حنا صفر درصد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بابونه با توجه به پاسخ قوی تر 66/7% بهترین اثر را در بهبود ضایعات درماتیت تماسی داشته است.
    کلیدواژگان: درماتیت تماسی، دی نیترو کلرو بنزن، بابونه، سدر، حنا، صبر زرد
|
  • Atashkhoii S.*, Azarfarin R., Fardiazar Z Page 225
    Background and Objectives
    A common side effect associated with succinylcoline is postoperative myalgia. The pathogenesis of this myalgia is still unclear; therefore there is no ideal method of decreasing the rate and severity of fasciculation and postoperative myalgia. The aim of this prospective and randomized study was to evaluate the influence of low-dose succinylcholine for tracheal intubation on the rate and severity of fasciculation and postoperative myalgia.
    Methods
    In this study, 60 patients of ASA physical grading I or II were randomly entered into two groups of 30 patients each. One fasciculation was evaluated on the basis of Mingus and myalgia on the basis of Harvey Induction of anesthesia was performed with fentanyl/thiopentone, and then succinylcholine 1 mg/kg (control group) and 0.6 mg/kg (case group) were administered to patients for tracheal intubation.
    Results
    There was not fasciculation in 50% (15 patients) of study group and on the rest no severe fasciculation occurred. Furthermore, the severity of fasciculation in the study group was significantly lower than that of control group (p<0.0001). In 16 (53.3%) patients of study group and 4 (13.3%) of control group myalgia were not occurred. Severity of myalgia was also significantly lower in study group than the control group (p<0.0001). Acceptable intubating conditions in all patients of two groups.
    Conclusion
    Decreasing the dose of succinylcholine (from 1 mg/kg to 0.6 mg/kg) both provides acceptable intubation conditions, and reduces the rate and intensity of succinylcholine induced fasciculation and postoperative myalgia.
    Keywords: Succinylcholine, Tracheal Intubation, Fasciculation, Postoperative Myalgia
  • Anari H.*, Dostkami H., Ashayer M Page 231
    Background and Objectives
    Heart failure (HF) is a pathophysiologic state in which cardiac dysfunction leads to insufficient pumpage of blood for metabolic needs of body. One of the important problems in primary approach to patients with HF, is estimation of HF severity. The present research is an attempt to investigate the accuracy of CXR in diagnosis of HF severity especially in emergency wards.
    Methods
    This sensitivity analysis study was conducted on 59 patients admitted to emergency ward of Buali Hospital during March–September 2003, with primary diagnosis of HF. One randiologist used to observe and report radiologic findings without knowing the results of each cardiography.Then cardiologists used to check on the reports and selected patients whose EF was under 50% and eventually sensitivity and specificity of radiologic findings in diagnosing severity of HF (EF≤35%) were calculated.
    Results
    59 patients (53% female and the rest male) were investigated whose age mean was 65.6±10.9 EF mean was 33.4±9.09. In the diagnosis of pulmonary arterial hypertension, CXR had 72% sensivity and 18% specifity, considering the reliance on the CXR in diagnosis of severe HF (EF≤ 35%) findings were: cardiomeglay (94%), pulmonary artery congestion (75%), interstitial edema (78%) and alveolar edema (76%) with high specifity the reliance on the combination of pulmonary cephalization, interstitial edema and pleural effusion was to have 92% sensivity and 10% specifity.
    Conclusion
    According to high sensitivity of cardiomegaly, pulmonary arterial congestion, interstitial edema and pleural effusion, lack of there findings in CXR reduce probability of severe HF. Alveolar edema because of its high specificity increases probability of severe HF. CXR also has high sensivity in diagnosis and R/O of PAH.
    Keywords: CXR, PAH echocardiography, heart failure (HF)
  • Amani F., Bashiri J., Sanzevari A., Gharoosi B., Nahanmoghaddam N Page 236
    Background and Objectives
    Tuberculosis has been the most common fatal disease among adults. It was ranked as the 7th most prevalent disease in the Global Burden of disease. It was also predicted to retain similar rank based on the Disability-Adjusted life Years (DALY) Criteria in the year 2020, whereas this rink has decreased for other infectious diseases. Tuberculosis varies in socio-demographic characteristics in different geographic areas. Therefore understanding its pattern could be useful in designing a preventive strategy. This study was conducted to identify socio-demographic pattern of this disease on the basis of smear.
    Methods
    This cross-sectional retrospective study was conducted in Ardabil city by reviewing 232 samples of patients who were under treatment for TB during last four years. Information was collected from patients’ records which were kept in Ardabil health center. The Data were analyzed through SPSS.
    Results
    37.5% of cases were male and the rest were female. 86 of subjects had positive smear, 44 negative smear and 98 were diagnosed as extra pulmonary tuberculosis and 4% as relapse. The average age of cases was 42 with SD=19.4 ranging between 2 and 86 years. Positive smear’s pulmonary TB more prevalent in urban areas than rural areas while negative smear’ pulmonary TB and relapse were more frequently observed in the rural areas. Smear positive was 59.3% smear negative was 59.1% and extra-pulmonary TB 67.3% were more common in women than men. However, relapse rate was equal in both sexes.
    Conclusion
    the average age of our subjects was compatible to the findings of other studies.66% of patients with pulmonary tuberculosis had positive smear which is close to 65% that was reported in the national program for prevention of TB. The ratio of positive smear’ pulmonary TB to extra-pulmonary and negative smear’s pulmonary TB was 60% which differs to the expected ratio of one. Relapse rate was 1.7% which is less than expected rate (4%). This shows that DOTS was a successful program.
    Keywords: TB Epidemiology, Positive Smear's pulmonary TB, Negative Smear's Pulmonary, Extra, Pulmonary TB
  • Entezariasl M.*, Isazadefar K., Akhavanakbari G Page 242
    Background and Objectives
    Postoperative nausea and vomiting are among the main complication after anesthesia and various methods are used for the prevention of this complication. In this study, the effect of the pre induction use of 10mg Metoclopramide’ 8 mg Dexamethasone and the combination of the both, on decreasing in the rate of nausea and vomiting after cataract surgery in intravenous anesthesia is compared with placebo.
    Methods
    In this double blind clinical trial, one hundred patients of cataract surgery who are appropriate for this study were, randomly divided in to four groups. In the group of placebo (P), 2cc normal saline, in group (M), 10mg metoclopramide, in group (D), 8mg Dexamethasone, and in group (M+D), 10mg metoclopramide and 8 mg Dexamethasone, one minute before the induction of anesthesia was injected. Patients were received the anesthetic drugs in the sameway and after the tracheal intubation infusion of propofol was started. After the end of surgical operation, the appearance of nausea and vomiting in the recovery room and also 6 and 24 hours after the surgery are recorded in the patient's information forms. Finally the data were analysed by statistical software of SPSS and the statistical tests.
    Results
    After the use of these drugs, the rate of nausea in the recovery room decreased from 44% in placebo to 20% in metoclopromide group, 16% in Dexamethasone group, and 8% in combination of metoclopromide and Dexamethasone; and the rate of vomiting decreased from 20% in placebo group to 4% in metoclopromide group, 4% in Dexamethasone group, and 0% in combination of these two drugs, both the nausea and vomiting the effect of combination of metoclopromide and Dexamethasone in decreasing of postoperative mausea and vomiting was significant (P<0.05). The 24 hour following of nausea and vomiting, also had the same results.
    Conclusion
    With regrard to the results of this study, implication of the combination of 10mg metoclopromide and 8mg Dexamethasone before the induction of anesthesia remarkably decreased the rate of postoperative nausea and vomiting and is useful for the high risk groups for this complication especially in out patient surgery.
    Keywords: Postoperative nausea, vomiting, metoclopromide, Dexamethasone, Cataract Surgery
  • Ozgoli G., Shahbazzadegan S.*, Rassaian N., Alave Majd H Page 247
    Background and Objectives
    nausea and vomiting is one the most common problem during pregnancy. There are several reports about treating effect of acupressure for nausea and vomiting. Our propose was to investigate of p6 acupressure in reducing and relieving of symptoms of nausea and vomiting during pregnancy.
    Methods
    A single blind clinical trial has been conducted in order to examine the effect of P6 acupressure on nausea and vomiting of pregnancy in women referring to health center of Ardebil at 2005. 75 women complained of nausea and vomiting after being matched on the basis of the intensity of nausea and vomiting and pregnancy period were invited to participate in the study. Subjects were divided into three groups of treatment, placebo, and control (25 persons in each group), accidentally. Women in treatment group use acupressure wristbands with pressure to P6 acu-point, in placebo group use acupressure wristbands without pressure to P6 and control with no intervention. The symptoms were evaluated for 6 days and twice daily using a questionnaire inspired by Rhodes Inventory of Nausea and Vomiting. In the first 3 days all there groups equally filled the questionnaire and in the second 3days the treatment and placebo groups filled there out. Data of frequency, duration, and severity of nausea and frequency of vomiting were analyzed by Analysis of variance and Wilcoxon means were compared with Tukey and Kruskal-wallis tests.
    Results
    Analysis revealed that the participants in three groups didnt have significant differences in regard to age (treatment 24.3±3.9, placebo 24.9±4.3, control 25.4±3.3 year), gestational age (treatment 12.4±2.8, placebo 12.9±3.1, control 12.4±2.8 week) number of parity (treatment 1.7, placebo 1.6, control 1.4 times) education, job, number of pregnancy. The mean score of nausea severity decreased from 25.1±18.6 to 12.0±11.0 in treatment group, from 22.8±14.6 to 16.1±12.31 in placebo group but increased from 16.3 ±7.48to 17.5±8.92 in control group. The mean of vomiting frequency also decreased from 3.1±3.33 to 1.5±1.66 and from 3.1±4.30 to 1.9±3.68 in treatment and placebo group, respectively; but its value changed from 1.2±2.2 to 1.4±1.4 in control group. Differences between pre-treatment and treatment period of nausea and vomiting symptoms was not significant in treatment group than placebo groups (p<0.043) and it was more in the placebo compared to control group (p<0.009). Comparing of means in treatment and placebo groups showed significant difference in nausea frequency and severity but not significant differences in duration of nausea and frequency of vomiting.
    Conclusion
    P6 acupressure wristband is effective in the treatment compared to control and placebo for reduction of severity, duration and frequency of nausea and frequency of vomiting. The wristband without pressure to P6 acu-point also is affected in reducing nausea and vomiting symptoms but its effect is lower than P6 wristband.
    Keywords: Nausea, vomiting of pregnancy, acupressure, Sea Band
  • Babapour B.*, Khaledi A Page 254
    Background and Objectives
    Usually, among the candidate patients for cardiac valve's surgery, the coronary artery angiography is performed according to their age and gender. By this research, the prevalence of coronary artery disease is studied; in addition we have tried to consider the risk - factors of coronary artery disease to predict the probability of coronary artery disease among them.
    Methods
    we studied prospectively a population of 320 patients (144 male and 176 female) who were candidate to cardiac valve's surgery and underwent preoperative angiography in the cath - Lab of Imam Khomeini hospital in Tehran, from April - 1999 to October - 2003.
    Result
    There was aortic valvulopathy in 131 patients, mitral in 90 and combined Mitro-aortic in 99. Angina was present in 35% and coronary artery disease risk factors in 27.8% of patients. The prevalence of coronary artery disease was 13.1 %. The prevalence of coronary artery disease in patients with angina was significantly higher (22.3% versus 8.2% in patients without angina). In addition the prevalence of coronary artery disease was significantly higher in patients with coronary artery disease risk factors (22.5% versus 9.5% in patients without risk factors). Three predictive factors of CAD in these patients were age, presence of angina pectoris and presence of CAD risk Factors. The prevalence of CAD in patients who have neither angina nor risk factors was 4.6%. In this group of patients no male under 60 years old and only 3.5% of female patients under 65 years old had coronary artery disease.
    Conclusion
    The study showed that due to the low prevalence of coronary artery disease in patients with none of the coronary risk factors or without angina, we can avoid preoperative coronary angiography in males under 60 years old and females under 65 years old who have neither angina nor risk factors of CAD.
    Keywords: Valvular heart disease, Coronary artery disease, Coronary Angiography
  • Bashardoust B.*, Sadegie Ahari S., Amani F., Haedar Pour Page 259
    Background and Objectives
    Uremia polyneuropathies especially peripheral neuropathy in chronic hemodialysis patients are very common and its orevalance different and reported between 18-80%. This study was designed to investigate prevalence of neuropathy and its relation ship with duration and adequacy of dialysis in Booali Hospital.
    Methods
    This study was an analytic-descriotive study that has been done on 30 patients under hemodialysis and the examinations of which was done by neurologists. To analyze the KT/V for dialysis adequacy, a software from HDCN site was used EMG and NCV to the lower and upper parts were performed to all patients by a neurologist. The required tests were extancted from patient's serial tests. In this study patients with hepatitis C, D, diabetes and Amiloid were excuded from the study. Collected data were analyzed using descriptive statistical method in SPSS program.
    Results
    EMG showed that 40% of patients had carpal tunnel syndrome (65.7% Mild, 13.3% Moderate, and 13.3% Sever in which then was no significant relationship between efficacy and time length. In 56.7% of patients KT/V had higher than 1.2 (Normal), 16.7% had KT/V between 1-1.2 (Acceptable) and 16.7% have KT/V less than 1 (Non Acceptable).
    Conclusion
    Inspite of the new and improved method of hemodialysis, in comparson with the past the prevalence of neuropathy was higher in hemodialysis patients and there was no change in the prevalence of neuropathy. There is no significant relationship between dialysis efficacy and neuropathy. It seems that caulative factors neuropathy like urea were not prevent and they are made within the body.
    Keywords: Carpal Tunnel Syndrome, Neuropathy, Chronic dialysis patient Renal Efficacy
  • Rostami Kh*, Yazdanbood A., Amini Sani N., Moharami F Page 263
    Background and Objectives
    One of the most common gastrointestinal diseases is gallstone and its complications, that leads to hospitalization and expensive cost. Since Causative factors in this disease are so many that some of them can be preventable and there has not been a study on the risk factor and gallstone, this study investigates the relationship between riskfactor and gallstone,
    Methods
    This was a case-control. study A total of 150 patients with gallstone using the simple nonrandomized method were selected and were compared with 150 hospital controls with which they were matched. The risk factors for gallstone formation (age, gender, family history, parity, obesity, diabetes mellitus, hyperlipidemia) were assessed in all of subjects. The association of gallstone with all these risk factor was evaluated with statistical tests including chi-square, ANOVA.
    Results
    In this study, 117 cases (78%) were female and the other 33 cases (22%) were male. 42 persons (28%) were between 40-49 years old and about body mass index 63 persons (42%) were at the range of 25-299 (overweight). The mean serum level of triglyceride in women of case-group was 152.7±7.5 in comparison with 117.8±57.7 mg/dl in control group (p=0.001). Mean duration of oral contraceptive pills in case was 6.9±4.9 in comparison with 3.1± 2.9 years in control group. There was a positive correlation between Goldstone, BMI and mean serum trighyceridz level in women (p=0.001, p=0.001). There was not any arelationship between the parity, smoking, hyper chlostrolemia, hypertriglyceride (in men), positive family history and gallstone.
    Conclusion
    In this study, bidy mas index, the period of taking oral contraceptive pills and triglyceride play roles in gallstone formation. Since these factors can be interventional, it is essential that good plannings be devised to improve them.
    Keywords: Gallstone, Risk Factors, Hypercholesterolemia, Hypertriglyceridemia
  • Somi Mh, Farhang S., Eftekhrsadat T., Gorbani Golzari I Page 269
    Background and Objectives
    Barrett’s esophagus is the most severe complication of gastroesophageal reflux which may lead to Adenocarcinoma of the esophagus. The epidemiologic aspects of this condition is not completed studied in Iran. The aim of this study is to appraise short segment Barrett’s esophagus in patients which are evaluated due to their reflux related symptoms in a university endoscopy center.
    Methods
    During this cross-sectional study, short segment Barrett’s esophagus was investigated in 100 consequent patients with reflux symptoms (heart burn and/or acid regurgitation) for at least one year. After obtaining their consent for upper endoscope, they were studied interms of short barrett esophagus Four biopsies from esophageal side of gastroesophageal junction for histologic evaluation, and one from antrum for rapid urease test used for Helicobacter pylori were obtained. Barrett’s esophagus was confirmed by appearance of intestinal metaplasia by two pathologists.
    Results
    Among 100 eligible subjects, 39 patients were male and 61 were female with a mean (±SD) age of 42.31±15.12 years. Prevalence of short segment Barrett’s esophagus in this study was 8%. Barrett’s esophagus was not related to gender, symptoms and their severity but was significantly more frequent in patients experienced their symptoms for more than 5 years. Barrett’s esophagus was not related to the presence of esophagitis. Infection with Helicobacter pylori was related to less esophagitis but was not related to presence of Barrett’s esophagus.
    Conclusion
    According to the high prevalence of Barrett’s esophagus in subjects with reflux related symptoms in our region, upper gastroesophageal endoscopic evaluation of patients with symptoms more than 5 years is recommended even before age 40. Patients may benefit from Concentration the attention of the endoscopist for taking biopsies.
    Keywords: Barrett's esophagus, Gastroesophagel Reflux, Gastroesophageal junction, Helicobacter pylori
  • Edalatkhah H.*, Masodi L Page 277
    Background and Objectives
    Eczema is an inflammatory skin reaction to exogenous and endogenous factors which originate by processes within the body. One of clinical forms is Dry palmar Eczema. This condition affects housewives and cleaners who frequently immerse their hands in water and detergents. Emollients and topical steroids are used in all cases of Eczema. It is believed that alpha-hydroxy acid agents causes the regrowth and increase the viable epidermal thickness. This study showes the effects of Alpha- hidroxy acids and Vaseline on housewives hand Eczema.
    Methods
    At this clinical trial, 22 housewives who had mild dry palmar Eczema were entered to study. One hand was treated by A.H.A (7% glycolic acid) and the other hand by vaselin (placebo) for a month, four times daily. Collected data were analyzed by SPSS soft ware.
    Results
    Age mean of patients were 26±2 years. There was a significant relationship between Alpha-hydrocy acid and erythema improvement whith 99% confidence (p<0.01) and also between Vaseline and arrhythmia improvement with 95% confidence (p<0.04). There was a significant relationship between performing preventive recommendation and the decline in the number of complaints (p<0.01). Improvement was seen in the epidermal atrophia in 50% of the cases in Alpha-hydroxy acid group (p<0.0001). Whereas in the Vaseline group' it was not seen.
    Conclusion
    Improvement and repair in Damages of stratum corneum of Epidermis by A.H.A agents is better done than through Vaseline. Howere, Vaseline is also effective in decreasing complaints and Erythema.
    Keywords: Alpha, Hydroxy Acid, Hand eczema, Emollient
  • Parnian Alizadeh Oskoee*, Siavash Savadi Oskoee, Mahdi Abed Kahnamuee, Moharram Baghery Paridlu Page 283
    Background and Objectives
    Vast usage of Amalgam and it's poisoning nature related to mercury necessited the hygiene aspects of mercury to be put in to consideration. The aim of this study was to assess knowledge, attitude and practice of dentists towards the principles of mercury hygiene.
    Methods
    In this descriptive analytic study, 116 dentists in their private clinic were selected randomly and were analyzed for the above parameters by questionnaire. Data were analyzed in spss.14/win software with descriptive statistic methods, t test and Pearson correlation test.
    Results
    The mean of knowledge, attitude and practice of dentists were 45.74±13.28, 68.96±10.62 and 17.43±17.55 respectively. There was no statistically significant correlation between the knowledge and attitude and practice of principles of mercury hygiene. Besides there was no significant correlation between sex, specialty and graduation time with those parameters.
    Conclusion
    Despite positive attitude and knowledge, practice of Tabriz dentists is not favorable. According to the positive attitude and the willingness of the dentists for knowledge enhancement and optimizing the practice for mercury hygiene, appropriate programming for mercury hygiene instruction during the educational period and continuing educational program can be very advantageous.
    Keywords: Dental Amalgam, mercury, mercury Safety, Dentist
  • Farjah Gh, Peirouvi T., Joghataei Mt, Mehdizadeh M Page 288
    Background and Objectives
    Formation of myelin depends on maturation and development of the axonal cytoskeleton andmitochondria. Collagen gel can specifically play role in the regulation and development of axonal cytoskeleton.
    Methods
    This research is an experimental study in which forty eight male rats (200-250g) were used. After axotomy, 1 cm segment of the sciatic nerve in rats was removed, and the gap was then bridged by one of the four following
    Methods
    polyvinylidene fluoride or PVDF + Collagen gel, Autograft, sham and control. Sciatic nerve was studied by electron microscope by the end of the 4th week and the 12th week.
    Results
    By the end of the 4th week after the regeneration the number of unmyelinated axons in autograft and Collagen Gel was not significant, by the end of the 12th week, the number of unmyelinated axons in autograft group was superior to that of nerve growth factor group (P<0.01). After 12 weeks of regeneration, microtubular density values of normal and autograft groups were not statistically different. The cristae of axonal mitochondria in experimental groups are orientate parallel with its long dimension.
    Conclusion
    The results of study indicated that because of its positive effect on the growth and development of microtubules and mitochodria, collagen Gel combination with PVDF can be used to repair peripheral nerve injuries.
    Keywords: Sciatic Nerve, Collagen Gel, Microtubule, Mitochondrion, Polyvinylidence Fluoride
  • Noroozianavval M.*, Veisi P., Aghaeishahsavari M., Argani H., Rashtchizadeh N., Ghorbanihaghjo Page 296
    Background and Objectives
    Panel-reactive antibody (PRA) is a routine test to evaluate for sensitized human leukocyte antigens (HLA) before kidney transplantation. The present study evaluates the correlation of renin-angiotensin system (RAS) polymorphisms with the level of PRA in renal transplant candidates.
    Methods
    This study included 108 renal transplant candidates. The current patients sera were screened by standard complement-dependent microlymphocytotoxicity technique. RAS polymorphisms were determined by polymerase chain reaction. PRA<10, 10-29, 30-49, and ≥50 considered as negative, mild, moderate, and highly positive PRA, respectively.
    Results
    Twelve (11.1%) patients had positive PRA, among them 10 (83.3%) had mild and 2 (16.7%) of them had moderate PRA levels; we had no highly positive PRA. Ninety-six of cases (88.9%) were negative for PRA. There was no significant correlation between discrete RAS polymorphisms (alone or together) and the degree of panel antibody reactivity (P>0.05).
    Conclusion
    We suggest that none of the RAS polymorphisms could predict the positivity degree of PRA level.
    Keywords: PRA, RAS polymorphism, PCR, Renal Transplant
  • Maleki F., Delgoshaee F., Khakzad Mr, Wejdanparast M., Zakerian Bz Page 302
    Background and Objectives
    Contact Dermatitis (C.D) is a common condition and 5.4% of population are suffering from it. Main treatments are based on emollients and corticosteroids and in C.D cellular infiltration are mononuclears chiefly T. helper lymphocytes. The aim of this study was to have a new approach to herbals with new science covering and study the efficacy of alcoholic extracts of 4 herbals: henna, camomile cedar and aloevera in experimental C.D on mice.
    Methods
    In a pilot experimental study first we chose 70 mice (ENMARY race, 50±10gr weight as case group, then we shaved behind of their left ears (at the days 0 and 1) and rubbed DNCB 400 mg/ml on the skin.At the 10th and 14th day the same amount of DNCB again was rubbed on the left ear. On the right ear the same amount of olive oil in Acetone dissolver was rubbed,as control group. Then at the times of 2, 10, 24, 48, 72, 96, 120, 150 hrs after the 2nd contact, the mice were killed with Ether, cutting the ears from base and prepared pathological sections for study of cellular infiltration. In second stage alcoholic extracts of 4 plants were prepared, then herbal cream with 4% concentration in cold cream as pallish cream were made, with considering the results of first stage that showed the maximal infiltration was at 120 hr after contact, the creams were rubbed every 12hr for 7 days on 40 mice in 4 groups that had been sensitized before with DNCB. 2 groups (20 mice) were considered as control (10 mice received no drugs and 10 mice received cold cream). 60 mice were chosen in the second phase and in general 130 mice were investigated.
    Results
    lymphocytic infiltration reduced after 7 days application of drugs for camomile group about 66/7%, cedar 50%, alaevera 12/5% and henna 0%
    Conclusion
    Camomile chammazolen, Inositol had the best response (66/7% severe response) on improvement of contact dermatitis (P=0.02).
    Keywords: Contact Dermatitis, DNCB, Camomile. Cedar, henna, aloevera