فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 33 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فریده ابراهیمی تاج، عبدالحسین محمدی خانقاه، مژده رمضانی، خاطره عنبری صفحه 199
    زمینه و هدف
    تست پوستی توبرکولین (مانتو) وسیله قابل اطمینانی برای بررسی عفونتهای اولیه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است. در این آزمایش آنتی ژن مناسب، مشتق پروتئینی خالص شده توبرکولین (PPD) میباشد. واکنش ها را با اندازه گیری قطر ناحیه سفت شده (اندوراسیون) با لمس کردن محل تزریق، بعد از 48 و72 ساعت می سنجند. اطلاعات کمی راجع به مقایسه خواندن تست در 48 و 72 ساعت پس از تزریق وجود دارد لذا این مطالعه با هدف مقایسه نتایج قرائت این دو زمان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه بصورت نیمه تجربی، تست توبرکولین 5 واحدی بر روی 120 دانشجوی پزشکی در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) در طی دیماه 82 تا خرداد 83 توسط دانشجوی پزشکی دوره دیده صورت گرفته است. افراد با سابقه ضعف سیستم ایمنی، سوء تغذیه، مصرف کورتون از مطالعه حذف شدند.
    یافته ها
    اندازه گیری 72 ساعت بعد از تلقیح بطور معنی داری بیشتر از اندازهگیری پس از 48 ساعت بود. میانگین 22/4 در مقابل 79/2 میلی متر با (p<0.001). در این افراد اندازه تست جلدی پس از 72 ساعت بطور متوسط 47/1 میلی متر بیش از اندازه گیری پس از 48 ساعت بود. اختلاف اندازه اندوراسیون بین 48 و 72 ساعت در دو جنس و در سابقه تماس با سل، اختلاف معنی دار داشته است(p<0.000).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه بخوبی نشان داده شده است که اندازه تست توبرکولین 5 واحدی در افراد بالغ بطور مشخصی در 72 ساعت بیش از واکنش بعد از 48 ساعت است. با توجه به یافته های این مطالعه پیشنهاد می شود تا در موارد منفی شدن PPD در زمان قرائت بعد از 48 ساعت، مجددا PPD بعد از 72 ساعت مورد قرائت قرار گیرد.
  • مرجان اخوان امجدی، فراز مجاب، سمیرا شهباززادگان صفحه 204
    زمینه و هدف
    دیسمنوره اولیه در بیش از 90% زنان بالغ در سیکل های همراه با تخمک گذاری دیده می شود و علت شایع غیبت از مدرسه و محل کار است. امروزه داروهای شیمیایی متعددی جهت درمان دیسمنوره اولیه بکار برده می شوند اما هریک عوارض خاص خود را دارد. گیاهان دارویی در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارند. دارچین در طب سنتی بعنوان نیرودهنده، مسکن، ضد اسپاسم، ضد التهاب و کاهش دهنده درد قاعدگی استفاده می شود. با توجه به این تاثیرات این مطالعه با هدف تعیین تاثیر دارچین بر شدت دیسمنوره اولیه و علایم سیستمیک همراه با آن انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی سه سوکور بود که تعداد 47 نفر بطور تصادفی (26 نفر گروه آزمایش و دریافت کننده کپسول دارچین، 21 نفر گروه شاهد و دریافت کننده کپسول دارونما) مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. جهت ارزیابی شدت درد و علایم سیستمیک همراه با دیسمنوره از سیستم معیار چند بعدی گفتاری استفاده شد. نمونه ها در طی دو سیکل متوالی پیگیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 16 با آزمون فریدمن، من ویتنی و آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد 1/92+- 20/96 سال (آزمایش 20/96 و شاهد 21/29) بود. بر طبق یافته های این پژوهش شدت درد در گروه آزمایش از 2/15 قبل از درمان به 1/04 در سیکل دوم و در گروه شاهد از 2/14قبل از درمان به 1/67در سیکل دوم رسید. بین دو گروه آزمایش و شاهد از نظر شدت درد اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (p<0.001). همچنین مجموع نمرات شدت کل علایم سیستمیک همراه با دیسمنوره نسبت به قبل از درمان کاهش پیدا کرد. اما این کاهش از لحاظ آماری بین دو گروه آزمایش و شاهد معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    دارچین می تواند باعث بهبود شدت درد دیسمنوره اولیه شود. در رابطه با تاثیر دارچین بر علایم سیستمیک همراه با دیسمنوره اولیه بنظر می رسد انجام مطالعات وسیع تر، با تعداد نمونه های بیشتر برای حصول اطمینان و اظهار نظر قطعی ضروری است
  • فیروز امانی، انوشیروان کاظم نژاد، رضا حبیبی صفحه 210
    زمینه و هدف
    یکی از مولفه های مهم در برنامه ریزی های مربوط به سلامت هر جامعه، آمار و علل مرگ و میر در آن جامعه است. دانستن الگوی تغییرات مرگ و میر در هر کشوری می تواند از اهمیت بالایی برای برنامه ریزی های کشوری برخوردار باشد. در این مطالعه روند تغییرات الگوی مرگ و میر در ایران در طول 36 سال گذشته مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه اطلاعات مربوط به 9740656 متوفی ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشوری در فاصله سالهای 1350 تا1386 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. برای آنالیز روند تغییرات زمانی الگوی کلی مرگ و میر، از روش های گرافیکی و مقایسه تغییرات روند مرگ ومیر ثبتی طی سالهای مورد بررسی استفاده نمودیم. اطلاعات در نرم افزار آماری اکسل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    60/4% مرگ و میر های ثبتی در مناطق روستایی و بقیه در مناطق شهری رخ داده بود. همچنین 61/1% کل موارد مرگ در مردان اتفاق افتاده بود. شاخص مرگ و میر خام بر اساس آمارهای موجود از 13 نفر به ازای هر 1000 تولد زنده در سال های 55-1350 به رقم 5 نفر در سالهای 90-1385 کاهش داشته است. همچنین شاخص امید به زندگی طی سال های مورد بررسی روند صعودی داشته و از رقم 55/2 طی سال های 55-1350 به رقم 71 طی سالهای 90-1385 رسیده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که الگوی مرگ و میر طی سالهای مورد بررسی به طور کلی تغییر یافته و شاخص مرگ و میر خام با روند نزولی و امید به زندگی با روند صعودی بیانگر توسعه شاخصهای سلامت و ارتقاء سطح بهداشت در کشور ایران می باشد.
  • سیما خاوندی زاده اقدم، سمیرا شهباززادگان، بهنام محفوظی صفحه 218
    زمینه و هدف
    مطالعات مختلف اثرات وضعیت انتخابی مادر را در اتاق درد و زایمان مطرح نموده اند و به نظر می رسد که اهمیت آنها کمتر از عوامل طبی و مامایی نباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر وضعیت مادر در مرحله فعال زایمان بر روند و پیامد زایمان در زنان با حاملگی اول انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود. افراد واجد شرایط وارد مطالعه شده و 75 نفر در گروه شاهد (دارای وضعیت معمول) و 75 نفر در گروه آزمون (دارای وضعیت انتخابی) مورد بررسی قرار گرفتند. زنان در گروه شاهد دارای وضعیت معمول، در اتاق درد به صورت خوابیده در تخت بودند ولی زنان در گروه آزمون اجازه داشتند تا در هر وضعیتی که احساس راحتی بیشتری می کنند مثلا قدم زدن، ایستادن، نشستن، تکیه دادن به جلو و عقب، چهاردست و پا، سجده و غیره قرار گیرند. طول مدت مرحله اول و دوم زایمان، شدت درد در مرحله دوم زایمان نمره آپگار دقیقه اول پنجم، میزان رضایت مادر از تجریه زایمان و زمان شروع شیردهی ثبت شد داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 11 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که وضعیت انتخابی و آزاد مادر، به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش طول مرحله فعال زایمان (p=0.002)، میزان نیاز به تشدید زایمان با اکسی توسین (p=0.005)، شدت درد زایمان (p=0.026)، زایمان به روش سزارین (p=0.039) و افزایش نمره آپگار دقیقه اول (p<0.01)، زمان شروع زودتر تغذیه با شیر مادر (p=0.001) و میزان رضایتمندی مادران از تجربه زایمان شد (p=0.000). طول مرحله دوم زایمان و نمره آپگار دقیقه پنجم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    وضعیت انتخابی مادر در طی مرحله فعال زایمان، تاثیر مثبت بر نتایج زایمان و آپگار دقیقه اول دارد.
  • ربابه دل آذر، حسن فرهی صفحه 224
    زمینه و هدف
    ادبیات پژوهشی به طور گسترده ای نشان می دهد که دین اغلب به عنوان عامل محافظتی نیرومندی در برابر اختلال های روانی و روان تنی عمل می کند. با این همه، نوع تاثیر باورهای نظری و مناسک یا آیین های عملی دینی بر پدیدارشناسی اختلال های مزبور به قدر کافی کندوکاو نشده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اندیشه پردازی خودکشی در بیماران افسرده دارای سطوح متفاوت عمل به مناسک دینی اجرا گردید.
    روش کار
    در قالب یک پژوهش مقطعی، 66 بیمار افسرده به شیوه نمونه گیری آسان از بین مراجعه کنندگان به کلینیک روانپزشکی و روانشناسی طلوع و بیمارستان روان پزشکی شفا رشت انتخاب شدند. برای تشخیص افسردگی از مصاحبه ساختارنیافته بر اساس معیارهای DSM-IV-TR و پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. با استفاده از یک مقیاس درجه بندی خوداجرایی محقق ساخته، میزان عمل آزمودنی ها به مناسک و آیین های دینی تعیین و آزمودنی ها در دو گروه بیماران افسرده عامل قوی و بیماران افسرده عامل ضعیف به مناسک دینی گمارده شدند. همچنین از مقیاس ناامیدی بک و مقیاس اندیشه پردازی خودکشی بک استفاده به عمل آمد.
    یافته ها
    تحلیل آماری با استفاده از آزمون t نشان داد که بین دو گروه آزمودنی از نظر میزان افسردگی (0/847) تفاوت معنی داری دیده نمی شود. با این همه، میزان ناامیدی (0/034) و اندیشه پردازی خودکشی (0/0005) گروه افسرده عامل قوی به مناسک دینی به طور معنی داری کمتر از گروه دیگر بود.
    نتیجه گیری
    یافته های فوق نشان می دهند که پدیدارشناسی افسردگی در بیماران افسرده ای که عامل قوی به آیین های دینی هستند از نظر میزان اندیشه پردازی خودکشی و ناامیدی با بیماران افسرده ای که عامل ضعیف به آیین های دینی هستند تفاوت دارد.
  • معصومه سهرابی، ریحانه ایوان بقا، رقیه شیرینکام، حسین کوشاور صفحه 235
    زمینه و هدف
    آسیب پرینه به طور شایع به هنگام زایمان اتفاق می افتد و می تواند باعث عوارض کوتاه مدت و بلند مدت بعد زایمانی شود. درد، خونریزی و اختلالات ادراری، روده ای، جنسی از عوارض پس از زایمان مرتبط با آسیب پرینه می باشد و سلامت مادر و نوزاد را به خطر می اندازد. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر دو روش کنترل پرینه «مانور ریتگن و عدم دستکاری پرینه» در مرحله دوم زایمان بر میزان و درجه پارگی های پرینه و ترمیم پارگی ها در زنان اول زا می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است. در این مطالعه 70 زن اول زایی که تمایل به شرکت در پژوهش و شرایط انجام زایمان طبیعی را داشتند، به صورت تصادفی در دو گروه ریتگن (35 نفر) و عدم تماس پرینه (35 نفر) قرار گرفتند. در مادرانی که در گروه ریتگن قرار گرفته بودند در مرحله دوم زایمانی هنگامی که سر جنین پرینه را متسع می کرد، از طریق پرینه ودرست در جلوی استخوان دنبالچه با یک دست بر روی چانه جنین فشار رو به جلو اعمال می شد و در همان زمان با دست دیگر فشار رو به بالا بر سر جنین (اکسی پوت) وارد می گردید. در روش عدم تماس پرینه در طی مرحله دوم زایمان تا زمان خروج سر جنین، پرینه لمس نمی شد و تنها از قسمت قدامی و پیشابراه به هنگام خروج سر حمایت می شد. داده های بدست آمده از مطالعه به وسیله روش های آماری توصیفی، رابطه مجذور کای، تفاوت میانگین تی تست و آزمون ناپارامتری من ویتنی و با استفاده از نرم افزار SPSS 15 مورد بررسی و تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان سلامت پرینه در گروه عدم تماس پرینه با اختلاف معنی داری بیشتر از گروه ریتگن بود (p=0.01) (42/9%، 74/3%). میزان پارگی درجه 1و 2 در گروه عدم تماس پرینه با تفاوت معنی داری کمتر از گروه ریتگن بود (p=0.01) (45/7%، 20% و 11/4%، 5/7%). در زمینه پارگی پرینه قدامی «اطراف پیشابراه، لبیال، واژن» (p=0.3) و نیاز به ترمیم پارگی ها اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
    کلیدواژگان: عدم تماس پرینه در مرحله دوم زایمانی احتمال سلامت پرینه را افزایش می دهد
  • سمیرا شهباززادگان، نگین نهان مقدم، حسن افتخار اردبیلی، عباس رحیمی، فیض الله اکبری صفحه 242
    زمینه و هدف
    انطباق با رژیم دیابتی، یکی از مهمترین جنبه های مراقبتی بیماران دیابتی است. معمولا پذیرش رژیم دیابتی بر حسب میزان مصرف توضیح داده می شود. این مطالعه به منظور شناسایی عادات غذایی بیماران دیابتی نوع دو به بررسی شاخص هایی از مصرف برخی غذاها که بیماران دیابتی توصیه به مصرف یا محدودیت مصرف آنها می شوند، توسط پرسشنامه بسامد خوراک انجام گردید.
    روش کار
    به این منظور 228 بیمار دیابتی نوع دو به روش نمونه گیری تصادفی از بین مراجعین سرپایی درمانگاه دیابت اردبیل انتخاب شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 87/8% زنان و 77/1% مردان پیروی از یک رژیم دیابتیک را گزارش کردند. عادات غذایی این بیماران حاکی از آگاهی آنها از محدودیت مصرف قندهای ساده بود. بیماران بسامد کمتری از مصرف غذاهای حاوی قندهای ساده (عسل، مربا ونوشابه) را گزارش کردند. همچنین سیب زمینی در بین 58/8% زنان و 74/2% مردان مصرف می شد. 43/8% موارد به همراه چای از توت خشک استفاده می کردند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از این است که باید توجه بیشتری روی مشاوره، آموزش و پیگیری اصلاحات رژیمی بیماران دیابتی صورت گیرد.
  • محمدرضا قدرتی، قدرت اخوان اکبری، پرویز مولوی، پوران اخوان اکبری صفحه 249
    زمینه و هدف
    الکتروشوک درمانی یکی از روش های رایج در درمان انواع بیماری های روانی بوده و میزان تاثیر درمانی این روش ارتباط مستقیمی با طول مدت تشنج دارد. تعیین میزان تاثیر داروهای بیهوشی روی مدت تشنج ناشی از ECT و همینطور جلوگیری از عوارض همودینامیک آن حائز اهمیت است. در این مطالعه ما دو داروی پروپوفول و تیوپنتال سدیم را در القاء بیهوشی برای ECT مورد مقایسه قرار دادیم.
    روش کار
    در یک مطالعه آینده نگر، تصادفی و یک سویه کور تعداد 16 بیمار روانی در طی 72 جلسه ECT به صورت متناوب تحت بیهوشی با تیوپنتال سدیم و سوکسینیل کولین و یا پروپوفول و سوکسینیل کولین قرار گرفته و مدت تشنج ظاهری و تشنج واقعی تائید شده با Electroencephalography و تغییرات همودینامیک (تعداد ضربان قلب و فشار متوسط شریانی) و همچنین بروز عوارض مختلف ناشی از بیهوشی و ECT ثبت گردید. نتایج توسط نرم افزارآماری SPSS ویرایش 9 تحت آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    مدت تشنج ظاهری و تشنج واقعی ناشی از ECT (Electroconvulsive therapy) در گروه پروپوفول کمتر از گروه تیوپنتال بود ولی از نظر آماری این اختلاف معنی دار نبود (p=0.318). میزان تغییرات مولفه های همودینامیک با پروپوفول کمتر بوده و میزان افزایش فشار متوسط شریانی بعد از تجویز داروها و بلافاصله بعد از ECT اختلاف معنی داری در دو گروه داشت (p=0.04). میزان شیوع سایر عوارض تنفسی و همودینامیک، تهوع، استفراغ و بیقراری در دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    پروپوفول جهت القاء بیهوشی در ECT از نظر مدت تشنج، تفاوت بارزی با تیوپنتال سدیم ندارد. بنابراین از نظر بالینی می توان از آن به جای داروهای دیگر در ECT استفاده نمود.
  • فاطمه قنادی اصل، منوچهر ایران پرور صفحه 256
    زمینه و هدف
    انطباق با رژیم دیابتی، یکی از مهمترین جنبه های مراقبتی بیماران دیابتی است. معمولا پذیرش رژیم دیابتی بر حسب میزان مصرف توضیح داده می شود. این مطالعه به منظور شناسایی عادات غذایی بیماران دیابتی نوع دو به بررسی شاخص هایی از مصرف برخی غذاها که بیماران دیابتی توصیه به مصرف یا محدودیت مصرف آنها می شوند، توسط پرسشنامه بسامد خوراک انجام گردید.
    روش کار
    به این منظور 228 بیمار دیابتی نوع دو به روش نمونه گیری تصادفی از بین مراجعین سرپایی درمانگاه دیابت اردبیل انتخاب شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 87/8% زنان و 77/1% مردان پیروی از یک رژیم دیابتیک را گزارش کردند. عادات غذایی این بیماران حاکی از آگاهی آنها از محدودیت مصرف قندهای ساده بود. بیماران بسامد کمتری از مصرف غذاهای حاوی قندهای ساده (عسل، مربا ونوشابه) را گزارش کردند. همچنین سیب زمینی در بین 58/8% زنان و 74/2% مردان مصرف می شد. 43/8% موارد به همراه چای از توت خشک استفاده می کردند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از این است که باید توجه بیشتری روی مشاوره، آموزش و پیگیری اصلاحات رژیمی بیماران دیابتی صورت گیرد.
  • مهدی اسکندرلو صفحه 261
    اجسام خارجی در رکتوم معمولا بدنبال وارد کردن اجسام به کانال آنال می باشد اهمیت آن تنوع تظاهرات بالینی، عدم ارائه تاریخچه از سوی بیمار و تاخیر در تشخیص است. در این مطالعه مرد 35 ساله ای معرفی می شود که با شکایت اتساع و درد شکم از 10 روز قبل و پریتونیت تحت عمل جراحی قرار گرفت و پارگی رکتوم به دلیل وجود یک عدد پرتقال در رکتوم تشخیص داده شد. وجود جسم خارجی در مقعد باعث تظاهرات بالینی غیر ویژه می گردد لذا دقت در معاینه کلینیکی و انجام توشه رکتال برای تشخیص و درمان سریع تر بیماران دارای اهمیت ویژه ای است.
|
  • Page 199
    Background And Objective
    Intradermal test of Purified Protein Derivative (PPD is a reliable assessment of primary Mycobacterium tuberculosis infections. The reactions were assessed by measuring, the induration’s diameter after 48 &72 hours. We compared the induration’s size of 48 hours with 72 hours in this study.
    Methods
    At this semi-experimental study 120 students of medicine received a 5 unit PPD during 6 months (Jan 2003 to may 2004). We excluded students with malnutrition, immunocompromised disorder and recipient of Cortona, from the study.
    Results
    The measurements were made at 72 hours were significantly (p)
  • Page 204
    Background and Objectives
    Primary Dysmenorrhea (PD) is common gynecology problem in 90 % of adult women which defined as a menstrual pain that occur in absence of pelvis pathology. PD is common reason of women and girls’ absence from school and work. Many chemical drugs have been used to cure dysmenorrheal, but each has its own side effects. Cinnamomum zelanicum has been used as an anti spastic and inflammation agent and reducer of menstruation' pain in traditional medicine.
    Methods
    In this randomized clinical trail and triple blind study 47 single women, with the PD were randomly selected. Twenty six women received capsules of Cinnamomum zelanicum (trial group) and 21 women received placebo capsule (control group). Severity of the systematic symptoms was assessed with Verbal Multidimensional Scoring System. Data were collected by validated questionnaires and analyzed by SPSS software.
    Results
    The mean of women’ age in trial and control groups were 20.69 ± 1.93 and 21.7 ± 4.6 respectively. There was a significant differences in the severity of pain between two groups (p)
  • Page 210
    Background and Objective
    Statistics of mortality and causes of death are the main components in health planning in every community. Knowing the changes of mortality pattern is important for future health programming. We analyzed the pattern of mortality changing trend in Iran during last 35 years.
    Methods
    In this study 9740556 recorded data of deaths from 1970 to 2007 were analyzed. Data were analyzed by Graphical methods and comparing the trends of mortality pattern.
    Results
    Our survey showed 60.4 % of death in rural areas. Also 61.1 % of deaths were among males. The crude death rate was 13 per 1000 persons during 1971-1976 which have been decreased to 5 per 1000 persons from 2006 to 2010. We observed increase of life expectancy rate from 55.2 years in (1971-76) to 71 years in (2006-2010).
    Conclusion
    Decrease of crude death rate and mortality pattern in years 1970 to 2007 and increase of life expectancy represent development of general health and indicators of health in Iran.
  • Page 218
    Background and Objective
    Different studies have been emphasized on the importance of different maternal’ position on labor and delivery. This study wants to investigate the effects of elective position of maternal during active phase on the process and outcome of Labor and delivery in primigravida women.
    Methods
    The subjects of this quasi- experimental study were 150 women; 75 women in trail group (allowed to choice their labor’s position as walking, sitting, standing, and other) and 75 women in control group (sleeping in the bed of the pain room). Duration of the first and the second stage of labor, pain intensity of the second stage, Apgar score of the first and fifth minutes, mothers’ satisfaction of delivery experiences, and onset of breast feeding were recorded.
    Results
    The results of the study showed that the elective position of maternal significantly reduced length of active phase (p= 0.002), need for augmentation with oxytocin (p=0.0058), labor' pain intensity (p=0.026), cesarean section (p=0.0393), also significant increase of Apgar’ score in the first minute (p)
  • Page 224
    Background And Objective
    The research literatures extensively indicate that religion often operates as a strong protective factor against beliefs and rites on psychological and psychosomatic psychological and psychosomatic disorders. The ways of influence of These disorders has not sufficiently explored. The present study aims at studying suicide ideation in patients with depression performing religious rites at different levels.
    Method
    In this cross-sectional study 66 patients with depression referring to Toluo Psychiatric and Psychological Clinic and Shafa Psychiatric Hospital of Rasht were selected by convenience sampling. Unstructured interview with DSM-IV-TR criteria and Beck Depression Inventory were used for diagnosing depression. The degree of performing religious rites by subjects was determined using a researcher-designed, self-administrated rating scale. The subjects assigned in two groups of patients with depression performing religious rites strongly (N =33) and patients with depression performing religious rites weakly (N =33). In addition to Beck Depression Inventory; Beck Hopelessness Scale and Scale of Suicide Ideation were applied for assessing hopelessness and suicide ideation.
    Results
    Statistical analysis by T-test showed no significant difference between two groups regarding degree of depression (0.847), but there were significant differences between two groups from view points of the degree of hopelessness (0.034) and suicide ideation (0.0005).
    Conclusion
    We concluded that phenomenology of depression is weaker among group performing religious rites strongly in terms of degree of suicide ideation and hopelessness than the other group.
  • Page 235
    Background and Objective
    Perineal trauma usually occurs during childbirth and associates with short and long term complications for women. Blood loss, urinary, faecal and sexual incontinence are effects of after childbirth complications of perinal trauma. These can cause maternal and newborn morbidity. This study wanted to compare the effectiveness of two techniques for perineum protection" hands off" versus "hands on"(Ritgen) during childbirht from view points of frequency, degree and suture of perineal trauma.
    Methods
    This randomized clinical trial study carried out on 70 nulliparous women that expecting normal birth of a singleton. They were randomly selected and divided in hands off and hands on (N = 35) groups. In the 'hands on' method, midwife put pressure on the baby's head and support ('guard') the perineum; then lateral flexion is used to facilitate delivery of the shoulders, and in the 'hands off' method, midwife keep her hands poised, not touching the head or perineum, allowing spontaneous delivery of the shoulders. We analyzed data with descriptive statistical methods, t-test, chi-squer, mann whitney and non parametric tests by SPSS.
    Results
    Rates of intact perineum was significantly higher in the 'hands off' group (50%, 40%, p = 0.48). The first and second degree tears were significantly lower in the 'hands off' group (40.6%, 50%, vs, 9.4%, 10%, p = 0.48). We did not observe any significant differences in the rate of lacerations in the anterior regions of the perineum and frequency of suture between the two groups
    Conclusions
    The hands off technique in the second stage of labour increases the likelihood of an intact perineum.
  • Page 242
    Background and Objectives
    Despite of high family planning coverage in Ardabil province comparing to other provinces of country, the population growth rate is higher than other provinces in Ardabil that presents incorrect, discontinuous, and interrupted use of intrauterine devices (IUD). This research was carried out to investigate the continuation, and factors affecting to interrupted use of IUD in women referring to health centers of Ardabil city in 2004.
    Methods
    The Subjects of this descriptive-analytic and historical cohort study were 301 women. Data were collected by a questionnaire and were analyzed by Kaplan-Meier Survival and Log-Rank tests through SPSS software.
    Results
    Duration of continuous use of IUD was more than 18 months among 77.1 % of subjects. Average duration was higher in 20-25 years women (24.5 ± 1 months). The lowest duration of continuous use of IUD was observed among women with age higher then 25 years old (14.3 ± 3.4 months). There was a significant relationship between discontinuous use of IUD and volume of menstrual bleeding (p=0.005). The mean of continuation in the women with a lot of bleeding was 20.5 ±1 while for the women with low bleeding was 22.4 ± 1.5. Type of referring to IUD control had meaningful correlation (p=0.03) with average duration of using this device. Mean time of continuation in women that referred occasionally was 23.8± 0.6. There was significant relation between complication and IUD interruption. The highest interruption time belonged to the women that declared the infection, wound and PID (mean 25.5 months) and the lowest interruption time was observed in the women with bleeding and spotting (mean 18 months).
    Conclusion
    Continuation of using IUD in 87.4 % of women was less than 6 months, in 81.4% was from 6 to 12 months, and in 72.1 % was from 12 to18 months. The most common reason of discontinuation was medical factors and IUD caused complication. The most common complication was bleeding.
  • Page 249
    Background and Objectives
    ECT is one of the most common methods in treatment of different types of psychological disorder. The effectiveness of this therapy has direct relation to the duration of convulsion. Knowing the rate of efficacy of anesthetic drugs over convulsion by ECT and preventing of hemodynamic complications are important. This study was conducted to compare effect of Propofol with Sodium Thiopental in the induction of anesthesia during ECT.
    Methods
    The subjects of this randomized, controlled and trial study were 16 patents with psychotic disorders. These patients received Sodium Thiopental and Succinylcholine or Propofol and Succinylcholine during 72 sessions of ECT. Duration of subjective and objective convulsion and hemodynamic changes (HR and MAP) as well as side effects of anesthesia and ECT was recorded. The collected data were analyzed by SPSS.
    Results
    Duration of subjective and objective convulsion was lower in Propofol taken group than Sodium Thiopental taken patients, but this difference was not statistically significant (p=0.32). The variation of hemodynamic parameter was lower among Propofol taken patients. We observed significant difference between two groups regarding to increase of arterial BP’ mean after taking drugs and immediately after ECT (p=0.04). There was not significant difference from view points of prevalence of respiratory, Hemodynamic complications, nausea, vomiting and restlessness between two groups.
    Conclusion
    Duration of convulsion in induction of anesthesia in ECT with Propofol and Sodium Thiopental was not different.
  • Page 256
    Background and Objectives
    Adherence to a diabetic diet is one of the most important aspects of diabetes management. Compliance with a diabetic diet has usually been described in terms of total intake. We examined indexes of the use of specific foods that would normally be either recommended or prohibited by Food Frequency Questionnaire.
    Methods
    In order to study the dietary habits of the patients with type II diabetes 228 outpatients with type II diabetes referring to Ardabil Diabetic Clinic were randomly selected.
    Results
    A common diabetic diet was reported by 87.8% of women (N = 115) and 77.1% of men (N = 74). The dietary habits of the patients showed their awareness of limiting use of simple sugars. Use of foods with high simple sugars (e.g.: honey, jam, soft drink) were low among the patients. Potato was consumed by 58.8% of the female and 74.2% of the male, and of 43.8% of the subjects used mulberry with tea.
    Conclusions
    Our result showed that there should be a greater focus on counseling, education and improving dietary of patients with diabetes.
  • Page 261
    Presence of foreign bodies in the anal canal and rectum is usually due to introducing of objects. Various clinical presentation and lack of tendency for giving a definable history are important which may cause delayed and misdiagnosis of disease.In this study the case of a 35 years old man with 10 days history of abdominal distention and pain admitted to hospital is reported. The patient underwent laparotomy because of clinical findings in favor of peritonitis. We found that rectal perforation was due to presence of an orange in the anal canal. Anal canal foreign bodies cause different and unusual clinical presentation. Therefore good clinical and especially rectal examination is advised for early diagnosis and treatment.