فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 4 (تابستان 1381)

  • تاریخ انتشار: 1381/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود اعتمادی فر صفحه 7
    زمینه و هدف
    صرع رولاندیک خوش خیم (Benign rolandic epilepsy) از خوش خیم ترین سندرمهای صرع در اطفال میباشد که معمولابین سنین 14-3 سالگی رخ داده و بصورت اتوزومال غالب به ارث می رسد و دارای پیش آگهی بسیار عالی است. هدف از این مطالعه نشان دادن پیش آگهی و پاسخ درمانی خوب بیماران با صرع رولاندیک بوده است.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی آینده نگر در سالهای 79-1378 در کلینیکهای نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از بین بیماران مصروع مراجعه کننده، بر اساس شرح حال، معاینه فیزیکی، معیارهای تشخیصی و یافته های الکتروآنسفالوگرافی تعداد 21 بیمار مبتلا به صرع رولاندیک مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    17 نفر از بیماران مذکر و تنها 4 نفر از آنان مونث بودند جوانترین بیماران 4 ساله و مسن ترین آنها 18 ساله بود. سابقه فامیلی مثبت از نظر ابتلا به صرع رولاندیک در 7 نفر از بیماران وجود داشت. 18 نفر از بیماران تحت درمان با کاربامازپین و 3 نفر تحت درمان باوالپروات سدیم قرار گرفته بودند. در تمامی بیماران هیچگونه عودی از حملات بعد از شروع درمان دیده نشده بود.
    نتیجه گیری
    شناخت علایم بالینی، توجه به یافته های الکتروآنسفالوگرافی، درمان مناسب و امیدوار کردن والدین به بهبودی قطعی حملات در بررسی بیماران با صرع رولاندیک حایز اهمیت است.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع رولاندیک، صرع پارشیل
  • مسعود انتظاری اصل، محمدرضا قدرتی، حمید عبادی زارع، خاطره عیسی زاده فر صفحه 12
    زمینه و هدف
    مرحله ریکاوری بیهوشی یکی از پرخطرترین مراحل بیهوشی بوده و عوارض مختلف تنفسی،قلبی - عروقی، تهوع واستفراغ، لرز، درد و بی قراری با شیوع نسبتا بالایی در آن گزارش شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع این عوارض در میان بیماران جراحی شده در اطاقهای عمل بیمارستانهای فاطمی و علوی اردبیل وشناسایی عوامل خطر ساز احتمالی دخیل در افزایش بروز این عوارض بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، مقطعی 160 بیمار کاندید عمل جراحی در بیمارستانهای فاطمی و علوی در زمستان 1379انتخاب و پرسشنامه های مربوط به سوابق بیماری زمینهای، بیهوشی; قبلی، سابقه اعتیاد، سابقه مصرف دارو، مصرف سیگار، کلاس فیزیکی ASA، نوع بیهوشی، زمان عمل و محل عمل جراحی در مورد آنها تکمیل و از نظر بروز عوارض بعد از بیهوشی مورد بررسی قرار گرفتند و نتایجحاصل از این تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس بررسی های انجام گرفته شیورینگ در 36/3%، درد در 26/9%، بیقراری در 21/3%، عوارض ریوی در 13/8%، عوارض قلبی- عروقی در 12% و تهوع و استفراغ در 8/8% بیماران بعد از عمل جراحی مشاهده شد. همچنین در ارتباط با تاثیر برخی فاکتورها بر شیوع عوارض، ارتباط معنی داری بین شیورینگ و سابقه بیماری، سابقه مصرف دارو و محل عمل جراحی مشاهده شد. همچنین درد، بیقراری وعوارض ریوی با محل عمل جراحی رابطه معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    برخی عوارض بعد از بیهوشی از جمله شیورینگ، درد و بیقراری بعد از عمل نسبت به مطالعات مشابه از شیوع نسبتا بالاتری درمیان بیماران مطالعه شده برخوردار بوده اند.
    کلیدواژگان: عوارض بعد از بیهوشی، عوامل خطر ساز بیهوشی، بیهوشی عمومی، درد پس از عمل
  • محمدحسین دهقان، عزت نوری زاده، مجید لطیفی نوید صفحه 19
    زمینه و هدف
    هلیکوباکترپیلوری، بعنوان یک عامل مهم در ایجاد گاستریت مزمن، زخم معده و اثنی عشر محسوب می شود همچنین احتمال می رود که در ایجاد آدنوکارسینومای دیستال معده نیز نقش داشته باشد. عفونت ایجاد شده توسط هلیکوباکترپیلوری می تواند به زخمهای مزمن معده و اثنی عشر منجر شود که عواقب وخیم تر آن به شکل آتروفی و متاپلازی معده ای در بافتها ظاهرمی گردد. افزایش روز افزون مقاومت دارویی هلیکوباکتر پیلوری به آنتی بیوتیکهای رایج، هدف مطالعه را طراحی نمود، بطوری که تاثیر چهارگونه از گیاهان افزودنی در مواد غذایی از نظر خاصیت ضد باکتریایی بر علیه ده سویه هلیکو باکتر پیلوری مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    گیاهانی که بر علیه ده سویه هلیکوباکتر پیلوری انتخاب شدند شامل زردچوبه، زنجبیل، میخک و هل بودند. عصاره های اتری، الکلی و آبی با روش انتشار در آگار بر روی هلیکوباکتر پیلوری های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان شریعتی تهران مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از بین عصاره های آبی حاصل از گیاهان مورد مطالعه از نظر اثر ضد باکتریا یی، عصاره زردچوبه بیشترین اثر ضد هلیکوباکتر پیلوری را داشت (میانگین قطرهاله عدم رشد 21/5میلی متر)، بعد از آن به ترتیب زنجبیل، میخک و هل قرار داشتند. در میان عصاره های الکلی، عصاره زنجبیل با میانگین 19/7میلی متر اثر بخش بوده و پس از آن زردچوبه ومیخک دارای فعالیت ضد باکتریایی بودند. از عصاره های اتری زنجبیل، زردچوبه، میخک و هل دارای خواص ضد هلیکوباکترپیلوری بودند (میانگین قطر هاله عدم رشد به ترتیب 10.5،11.1،13،19میلی متر).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه عصاره های آبی، الکلی واتری مربوط به زردچوبه، دارای فعالیت ضد باکتریایی بالاتری می باشد، شناسایی ماده موثر این گیاه به عنوان یک ترکیب موثر ضد میکروبی گام بعدی در این راستا محسوب شده و شناسایی اثرات ضد میکروبی دیگر گیاهان افزودنی در مواد غذایی امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، ضدباکتریایی، زردچوبه، زنجبیل، میخک، هل
  • پروین دیباج نیا، مریم بختیاری صفحه 28
    زمینه و هدف
    ورود به دانشگاه رویداد مهمی در زندگی جوانان محسوب می شود که با تغییرات زیادی در روابط اجتماعی آنها همراه است که این خود به نوعی بر سلامت روانی آنها تاثیر می گذارد. افزایش رو به رشد مراجعه دانشجویان به مراکز مشاوره دانشجویی موید وجود مشکلات روانی، اجتماعی وتحصیلی آنان می باشد بنابراین این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت روانی دانشجویان دانشکده توانبخشی دانشگاه شهید بهشتی در بهار1381انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است و روش نمونه گیری غیر تصادفی واز نوع در دسترس می باشد و در آن از پرسشنامه مشخصات فردی و آزمون سلامت روانی 28 سئوالی (GHQ-28) استفاده گردیده است. جامعه مورد بررسی شامل 120 دانشجوی سال اول تا چهارم دانشکده توانبخشی (هر مقطع تحصیلی 30 دانشجو) بوده که 86 دختر، 34 پسر، 109 نفر مجرد و 11 نفر متاهل بودند.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان می دهد که میانگین نمرات GHQ کل دانشجویان 21/96 با انحراف معیار 8/76 میباشد و 31/6 % دانشجویان دارای GHQ مشکوک به وجود اختلال (بالاتر از 23) می باشند.
    نتیجه گیری
    با استفاده از روش های آماری ارتباط معنی داری بین وضعیت سلامت روانی دانشجویان و تاهل،سن، سکونت در خوابگاه و وجود بیماری در خود یا خانواده آنها بدست نیامد لذا انجام ارزیابی های روانشناختی دانشجویان و ارایه خدمات مشاوره در زمینه های مختلف در جهت ارتقای سطح سلامت روانی دانشجویان توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، دانشجویان، پرسشنامه سلامت روانی 28 سئوالی
  • خلیل رستمی صفحه 33
    کیست هیداتیک توسط کرم اکینوکوکوس بوجود می آید و هر جایی از بدن را می تواند در گیر نمایدو گاهی در محلهای نادر و غیر معمول مثل تیروئید، پستان، حفره زیر بغل و... تظاهر می کند ممکن است به عنوان یک آدنوپاتی یا توده (جهت رد متاستاز) بیوپسی انجام گیرد که خطر نشت و آنافیلاکسی یا عود آن وجود دارد. مورد گزارش خانم 39 ساله با توده زیر بغلی بدون درد وعلایم التهابی از 19 سال پیش با رشد تدریجی و سابقه سل و درمان آن از همان سال مراجعه کرده بود یافته های آزمایشی بجز تست سرولوژیکیIHA (مثبت)طبیعی بود. درسونوگرافی بعمل آمده توده کیستیک زیر بغل با ابعاد 15*8 سانتی مترو حفره های متعدد با کناره های صاف گزارش شد. رادیوگرافی سینه و سی تی اسکن مغز، سینه و شکم طبیعی گزارش شد و بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت. کیست هیداتیک تایید شده و بعد از 5/1 سال پیگیری عود نداشت.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، اکینوکوکوس گرانولوزوس، توده زیر بغل
  • سریه گل محمدلو، فرزانه برومند صفحه 37
    زمینه و هدف
    یک درصد مراجعات اورژانس ها به علت شکم حاد و از این موارد 20% را علل ژنیکولوژی تشکیل می هند. ارتباط علل بیماری با فیزیولوژی طبیعی زنان و حاملگی موجب پیچیدگی تشخیص می شود. با توجه به اهمیت زمان در موارد حاد علیرغم پیشرفت تکنولوژی تشخیص کلینیکی فعلا جایگزینی ندارد لذا مقایسه تشخیص های قبل و بعد از عمل و رفع اشکلاات احتمالی کمک شایانی در تقویت تشخیص کلینیکی خواهد کرد.
    روش کار
    در مطالعه مقطعی به عمل آمده از سال 1375 لغایت 79 در بیمارستان کوثر ارومیه تعداد 148 بیمار با شکم حاد جراحی منجر به لاپاراتومی مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به تاریخچه پاراکلینیک و تشخیص های قبل و بعد از لاپاراتومی توسط پرسشنامه مربوطه جمع آوری شده و مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    حاملگی خارج رحمی 39/9% پارگی کیست تخمدان 23/6% پیچش کیست تخمدان 18/2% توده های شکمی بدون ارتباط با دستگاه ژنیتال 4/1% به ترتیب شایعترین علل شکم حاد بودند. در دو مورد علتی مشاهدهنشد (سالم). 5 موردآپاندیسیت بعد از عمل تشخیص داده شد. در 76% موارد تشخیص قبل و بعد از عمل مطابقت داشت. تشخیص حاملگی خارج رحمی با 66 مورد قبل از عمل و تایید 53 مورد بعد از عمل و پارگی کیست تخمدان با 22 مورد قبل از عمل و 36 مورد بعد ازعمل به ترتیب بیشترین over diagnosis و under diagnosis را داشتند. نتیجه نهایی مطالعه بعد از لاپاراتومی با سایرمطالعات انجام گرفته در این زمینه هما هنگی دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه علل شایع شکم حاد موجب بیشترین اشتباه تشخیصی شده اند. بنابراین در نظر داشتن غیر معمول موارد شایع و استفاده به موقع از امکانات پاراکلینیکی می تواند موجب افزایش تشخیص صحیح قبل از عمل شود
    کلیدواژگان: لاپاراتومی، شکم حاد، ارومیه
  • محمد علی محمدی، حسین دوستکامی، بهروز دادخواه، سید هاشم سزاوار صفحه 42
    زمینه و هدف
    بیماری های عروق کرونری از مهمترین علل مرگ و میر در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه است. در مورد اینبیماری ها، عوامل خطر ساز متعددی دخیل می باشند که برخی از آنها قابل کنترل و پیشگیری هستند. برای کنترل این عوامل بایدآموزش های لازم به جامعه داده شود و قبل از آن لازم است میزان دانش و آگاهی اولیه مردم نسبت به هر کدام از عوامل خطر ساز مشخص گردد. این تحقیق نیز با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد مردم شهر اردبیل در مورد عوامل خطر ساز بیماریعروق کرونری در سال 1380 انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه، یک بررسی توصیفی - تحلیلی است که بر روی 384 نفر زن و مرد بالای 20 سال شهر اردبیل که از 5 خوشه آماری بطور تصادفی انتخاب شده بودند انجام گردید. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه ای بود که از طریق مراجعه به درب منازل افراد با مصاحبه تکمیل شد سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار کامپیوتری SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از کل نمونه های مورد بررسی 50/5% را زنان تشکیل میدادند. میزان تحصیلات 27/3% در حد دبیرستان بود. بیشترین میزان آگاهی از عوامل خطرساز در جامعه مورد بررسی،در زمینه استرس ها و فشارهای روحی(75%) بود. نتایج تحقیق نشان داد که 66/9% افراد از اثر بی تحرکی در ایجاد بیماری قلبی با اطلاع بودند، اما فقط 13% آنهااظهار داشتند که ورزش می کنند.52/1% افراد از نقش مضر مصرف زیاد نمک در بیماری عروق کرونری آگاه بودند، در حالیکه تنها 15% آنها غذا را بصورت کم نمک مصرف میکردند.48/2% آنها از فایده روغن مایع برای سلامتی آگاه بودند، اما فقط 25% آنها از این روغن استفاده میکردند. نتایج نشان داد که42/2% افراد دارای آگاهی متوسط، 51/3% نگرش مثبت و 40/9% دارای عملکرد ضعیف نسبت به عوامل خطرساز بیماریعروق کرونری بودند و بین متغیرهای آگاهی با نگرش، عملکرد و نگرش با عملکرد رابطه معنی دار آماری وجود داشت و با افزایش آگاهی ونگرش، عملکرد واحدهای مورد پژوهش نیز بهبود یافته بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این نتایج، برنامه ریزی های منظم جهت ارتقاء آگاهی و عملکرد افراد بعنوان گامهای اولیه پیشگیری ازبیماری عروق کرونری ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونری، عوامل خطر ساز، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • محسن معروفی، حسین گیاه چین صفحه 49
    زمینه و هدف
    تشخیص اختلالات روانپزشکی عمدتا براساس مصاجبه و معاینه روانی و جسمی بیمار صورت می گیرد و استفاده بالینی از روش های آزمایشگاهی محدود به رد علل طبی احتمالی است که ممکن است باعث بروز تظاهرات روانی شده باشد. برای ارزیابی اینکه اسکن کامپیوتری مغز تا چه اندازه می تواند به این امر کمک نماید، مطاله ای صورت گرفت.
    روش کار
    کلیه بیمارانی که در یک دوره زمانی شش ماهه در اورژانس روانپزشکی شهر اصفهان بستری شده بودند از نظر ویژگی های جمعیت شناختی، تشخیص بالینی، انجام اسکن کامپیوتری مغز و نتایج آن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    برای 142 نفر از مجموع 408 بیمار بستری شده در اورژانس روانپزشکی اسکن کامپیوتری مغز درخواست گردید. از بین اسکن های انجام گرفته تنها در یک مورد (0/7 درصد) آتروفی خفیف مغزی گزارش و سایر 141 اسکن طبیعی یا در حد طبیعی گزارش شده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدود بودن ارزش تشخیصی اسکن کامپیوتری مغز در روانپزشکی و همچنین مشکلات تکنیکی و اقتصادی به نظر می رسد موارد کاربرد واقعی آن بخصوص در جامعه ما لازم است با دقت بیشتری مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسکن کامپیوتری مغز، کاربرد، روانپزشکی
|
  • Masoud Etemadyfar Page 7
    Background and Objective
    Benign Rolandic epilepsy is one of the most common epileptic syndrome in children with an excellent outcome. The pattern of inheritance is autosomal dominant and usually started between 3-14 years. The purpose of this study was to show clinical manifestation, outcome and good recovery of these patients after treatment.
    Methods
    In this descriptive and prospective study between 2000-2001in Isfahan University of medical science, 21 patients according to clinical and electroencephalographic findings of Rolandic epilepsy were evaluated.
    Results
    17 patients were male and 4 female. The range of patients age was between 4-18. positive family history of Rolandic epilepsy were seen in 7 patients. There is not any recurrence of attacks after treatment with carbamazepin (18 patients) and sodium valproate(3 patients).
    Conclusion
    Clinical diagnosis with EEG findings are very important in patients with Rolandic epilepsy. Physicians must inform patients and their parents about excellent outcome of this type of epilepsy.
    Keywords: Epilepsy, Rolandic epilepsy, Partial Seizures
  • Masoud Entezari, Asl, Mohammadreza Ghodrati, Hamid Ebadizare, Khatereh Isazadehfar Page 12
    Background and Objective
    Recovery state or post - anesthetic awakening is one of the most dangerous anesthetic stages. Respiratory, cardiovascular and other complications such as nausea, vomiting, shivering, pain and restlessness have been reported. This study designed to investigate prevalence of this complications and its probable risk factors in Ardabil Fatemi and Alavi hospitals.
    Methods
    In this prospective study, 160 patients were selected in Alavi and Fatemi hospitals during winter of 2001. We completed a sheath for everybody about their history of medical diseases, pervious history of anesthesia, addiction, drug abuse, smoking, physical class of ASA, type of anesthesia, time and place of surgery. Data was analyzed by SPSS software.
    Results
    These results were obtained in patients after surgery in recovery room: shivering 36.3 %, pain 26.9 %, restlessness 21.3 %, respiratory complications 13.8 %, cardiovascular complications 12 %, nausea and vomiting 8.8 %. We found significant correlation between some risk factors with complications, e. g: shivering with history of medical diseases, drug abuse and place of surgery and so, pain with restlessness, respiratory complication and place of surgery.
    Conclusion
    This study according to similar studies revealed higher prevalence of some of post - anesthetic complications as shivering, pain and restlessness in our samples.
    Keywords: Post, anesthetic complications, Risk factors of Anesthesia, General Anesthesia, Post operative pain
  • Mohammadhosein Dehghan, Ezzat Noorizadeh, Majid Latifi Navid Page 19
    Background and Objectives
    Helicobacter pylori is considered as an important factor in chronic gastritis, peptic and duodenal ulcer, also probably in adenocarcinoma of distal stomach. H. Pylori infection can be led to chronic ulcers and ultimately to atrophy and stomach metaplasia. H. pylori shows an increasing resistance to the current antibiotics. For this reason the present research in which the anti bacterial effects of four food additive plants against ten strains of H. Pylori were investigated.
    Methods
    The plants turmeric, ginger, clove and cardamom were selected to act against ten strains of H. Pylori. The effect of ether, ethanol and water extracts on H. Pylori specimens isolated from the patients was studied, using the agar diffusion method.
    Results
    Considered water extracts for their antibacterial effects, turmeric had the most anti H. Pylori efficacy (mean of inhibitory growth zone diameter 21.5 mm). Ginger, clove and cardamom were respectively placed thereafter. Among ethanol extracts, ginger with diameter mean of 19.7 mm showed the most efficient effect as compare with turmeric and clove. Ether extracts of the mentioned plants had anti H. Pylori effects (Mean of inhibitory growth zone diameter were 19, 13, 11.1 and 10.5 mm respectively
    Conclusions
    Water, ethanol and ether extracts of turmeric had higher anti H. Pylori activity. Recognition of the effective fraction 0f this plant as an efficient anti H. Pylori is further step to be investigated.
    Keywords: Helicobacter Pylori, Antibacterial, Turmeric, Ginger, Clove, Cardamom
  • Parvin Dibajnia, Maryam Bakhtiari Page 28
    Background and Objective
    Entering the university is an urgent event in the life of the young’s, that causes a lot of changes in their social relationships. This study was performed in order to evaluate students mental health in the Faculty of Rehabilitation at Shahid Beheshti University in spring 2002.
    Methods
    For this descriptive and analytical study,120 students were selected including 86 female and 34 male of whom 109 were single and 11 were married. The sampling method was unrandom. These students were requested to fill General Health Questionnaire (GHQ-28) as well as personal information Questionnaire.
    Results
    According to this study, the mean score of students’ GHQ was 21.96(with 8.76 S.D) and 31.6% of students were suspected suffering from a kind of mental disorders.
    Conclusion
    Statistical method in this research showed no significant difference between men and women, single and married and different age groups. This study suggests further psychological evaluation and adequate counseling service to promote students mental health.
    Keywords: Mental health, GHQ, 28, Students
  • Khalil Rostami Page 33
    Hydatic cyst is caused by Echinococus worm, that involves any part of the body, sometimes it is presented in organs such as thyroid, breast and other organs. Axillary that may be consider adenopathy or metastasis and do biopsy, which so there is danger of leakage, anaphylaxis or relaps. The reported case was 39 years old female presented with painless axillary mass without inflammation since 19 years ago that slowly enlarged. Physical findings suggested hydatid cyst which was confirmed with ultrasonography and IHA for Echinococus granolosus and other diseases ruled out. She was operated and she had no relapses after 1.5 years follow up.
    Keywords: Hydatid cyst, Echinococus, axillary mass
  • Saryeh Golmohammadlo, Farzaneh Bromand Page 37
    Background and Objective
    One percent of emergency ward receptions are acute abdomen problems. Gynecological causes include 20%of them. Relation between physiology of women and abdominal pains challenges diagnosis. Clinical diagnosis in these cases have no substitution and studies about accuracy of diagnosis helps to correct future clinical diagnosis.
    Methods
    A cross-sectional study conducted over 148 women whom admitted for acute abdomen causes and operation in Urmia Kosar Hospital during 1375-79. Data of history and Para clinical and also pre and post operation diagnosis Collected by related questionnaire and interpreted.
    Results
    Ectopic pregnancy (39.9%), ruptured ovarian cyst (23.6%), ovarian cyst torsion(18.2 %), abdomen masses unrelated to gynecological system (4.1%), were respectively common causes. Two cases were normal. Five appendicitis cases diagnosed after laparatomy. We observed 76% similarity of diagnosis before and after laparatomy, which coordinated with other studies. Ectopic pregnancy with 66 cases of diagnosis before and 53cases confirmation after operation was related to over diagnosis and 22 cases of ovarian cyst ruptures before operation and 36 cases of them after operation were related to under diagnosis.
    Conclusion
    Considering the results, common causes of acute abdomen incur most frequent misdiagnoses. So keeping in mind that sometimes common cases appear atypically and on time using of paraclinic measures can help the surgeon to diagnose correctly before laparatomy.
    Keywords: Laparatomy, Acute abdomen, Urmia
  • Mohammadali Mohammadi, Hosein Doostkami, Behrooz Dadkhah, Seyedhashem Sezavar Page 42
    Background and Objectives
    Coronary artery disease is one of the most important mortality causes in developed and developing countries. Many risk factors can influence coronary artery disease some of which can be controlled and prevented. Information should be given to people for controlling these factors and prior to this information – giving, the primary awareness of them about risk factors needs to be ascertained. This research is a study of the knowledge, attitude and practice of Ardabil people about CAD risk factors.
    Methods
    This descriptive analytic study was done on 384 individuals (female and male) over 20 years old. These subjects were selected from five clusters. Synthetic questionnaire was used for data collection through direct interview at home. The collected data was then analyzed by SPSS software.
    Results
    50.5% of samples were females. 27.3 % of the subjects were high-school graduates. Most of them (70%) were aware of stress and lesion as risk factors. 66.9% of them were aware only of the effect of immobility on coronary artery disease but 13% of them had regular physical activity. 52.1% of them were aware of the harmful effect of salt on CAD, but 15% of them had low salt intake. 48.2% of people were aware of benefit of liquid oil on health, but only 25% of them consumed it. Results showed that, 48.2%, 51.3% and 40.9% of individual had moderate knowledge, positive attitude, and weak practice, respectively. The relationship among variables was significant (P<0.0001), and practice of people has been increased with increasing of knowledge and attitude.
    Conclusion
    Regarding these results, regular programs are necessary for increasing awareness and practice of people as primary preventive steps for controlling CAD.
    Keywords: coronary artery disease, risk factors, knowledge, attitude, practice
  • Mohsen Maroofi, Hosein Giahcheen Page 49
    Background and Objective
    The diagnosis of psychiatric disorders are mainly made on base of clinical interview and physical mental examination of the patient. The clinical application of laboratory tests is limited to rejection of probable causes which may lead to emerge of mental manifestations. For assessing the efficiency of brain computerized tomography in this respect, a study was conducted.
    Methods
    All of the hospitalized patients in psychiatric emergency unit of Isfahan medical school for six mounts were examined in the view of demographic characteristics, clinical diagnosis, and the number of performed brain computerized tomography and their results.
    Results
    Brain computerized tomography was requested for 142 patients among the 408 hospitalized patient in psychiatric emergency unit. Among the performed scans only in one case (0.7 percent). Mild brain atrophy was reported and the remaining 141 scans were normal or at limit level of normal.
    Conclusion
    According to limited diagnostic value of Brain computerized tomography in psychiatry and also techno economic problems, the accurate assessment of its actual application specially in our society, seems necessary.
    Keywords: Brain computerized tomography, application, psychiatry