فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 5 (پاییز 1381)

  • تاریخ انتشار: 1381/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرناز اهدایی وند صفحه 7
    بیماری آندومتریوز یکی از بیماری های زنان بوده و شیوع آن در زنان سنین باروری بین 10-3 درصد می باشد. آندومتریوز اسکار سزارین یک یافته ناشایع بوده و مواردی از آن در مقالات جراحی و زنان گزارش شده است. شیوع آندومتریوز اسکار سزارین کاملا مشخص نیست ولی بین 015-0/03 درصد و در بعضی مطالعات تا 1% گزارش شده است. این بیماری اغلب قبل از عمل جراحی تشخیص داده نمی شود (80%) و معمولا بیماران با تشخیص کلوئید، هماتوم، گرانولوم بخیه، فتق انسزیونال یا بدخیمی تحت عمل جراحی قرار می گیرند. شایعترین علامت این بیماری دردهای متناوب و دوره ای محل عمل بوده که بطور متوسط بین 1 تا 7 سال بعد از عمل جراحی ظاهر می گردد. تشخیص قطعی این بیماری توسط بررسی آسیب شناسی میسر می باشد. در این مقاله،موردی از آندومتریوز اسکار سزارین معرفی می شود که با علایم دردهای دوره ای و نسبتا شدید در اسکار محل سزارین از 8 سال قبل مراجعه نموده و سالها بدون تشخیص تحت درمان با داروهای ضد التهابی قرار گرفته است و نهایتا با تشخیص توده زیر جلدی و احتمال گرانولوم بخیه تحت جراحی قرار گرفته که در پاتولوژی آندومتریوزیس گزارش شده است. درمان انتخابی آندومتریوز اسکار سزارین، جراحی بوده و آگاهی و حضور ذهن در مورد این عارضه غیرشایع، احتمال تشخیص قبل از عمل آنرا افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: آندومتریوز، اسکار سزارین، کلوئید
  • اکبر پیرزاده، غلامحسین اتحاد صفحه 10
    زمینه و هدف
    عفونت مزمن گوش میانی در 2- 5/1 درصد افراد جامعه وجود دارد و ترشحات ناشی از آن باعث بروز مشکلاتی برای بیمار می گردد. میکروارگانیسم های پسودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوک طلایی از شایعترین میکروارگانیسم های دخیل در عفونت فوق هستند. در صورتیکه پیگیری و درمان دقیق در عفونت مزمن گوش میانی به عمل نیاید ضایعات تخریبی شدید و غیرقابل برگشت به وجود می آید. هدف از این بررسی شناسایی شایعترین میکروارگانیسم های دخیل در این عفونت و حساسیت آنها نسبت به آنتی بیوتیک ها بود.
    روش کار
    این بررسی یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که بر روی 60 بیمار مراجعه کننده به مراکز درمانی گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 80-1378 انجام شد. از ترشحات گوش میانی بیماران مراجعه کننده به وسیله آپلیکاتوراستریل نمونه برداری شد. سپس نمونه ها به محیط کشت مایع (لاکتوز براث - نوترینت براث) انتقال داده شد و برای جداسازی میکروارگانیسم های بیماری زا نمونه ها به محیط کشت جامد بلادآگار انتقال داده شد و پس از جدا سازی میکروارگانیزم ها تعیین حساسیت (آنتی بیوگرام) به عمل آمد. داده ها توسط نرم افزار کامپیوتری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد از60 بیمار مراجعه کننده، 56 مورد کشت مثبت داشتند. میکروارگانیسم های جدا شده از ترشحات گوش میانی استافیلوکوکوس طلایی (31/6%) پسودوموناس آئروژینوزا (26/6%)، پروتئوس(20%)، کاندیدا آلبیکانس (6/4%)، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (4/6%)، آئروموناس (1/6%)، و سایر میکرو ارگانیسم ها (6/4%) بودند. میزان حساسیت میکروارگانیسم ها نسبت به آنتی بیوتیک ها بترتیب: شامل سیپروفلوکزاسین (94/6%)، کوتریموکسازول (66/3%)، کلوگزاسیلین (64/3%)، کلرامفنیکل (64/3%)، سفالکسین (64/3%)، اریترومایسین (60/7%)، آمیکاسین (44/6%)، استرپتومایسین (39/3%)، و پنی سیلین (5/4%) بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه شایعترین باکتری دخیل در عفونت مزمن گوش میانی استافیلوکوک طلایی بوده و میکروارگانیسم های جدا شده نسبت به سیپروفلوکزاسین حساسیت بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: اوتیت میانی مزمن، استافیلوکوک طلایی، سیپروفلوکزاسین
  • بهروز دادخواه، محمد علی محمدی صفحه 14
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایعترین سرطان زنان و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان است. میزان مرگ و میر این سرطان بطور مستقیم در ارتباط با مرحله بیماری در زمان تشخیص است و در صورت استفاده از روش غربالگری کاهش می یابد. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد زنان در مورد خودآزمایی پستان انجام شده است.
    روش کار
    در این بررسی توصیفی و تحلیلی 150 زن 20 تا 50 ساله با روش نمونه گیری خوشه ایسیستماتیک انتخاب شدند و آگاهی، نگرش و عملکرد آنها درباره خودآزمایی پستان از طریق مصاحبه حضوری مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات حاصله با استفاده از آمار توسیفی و استنباطی آنالیز گردید.
    یافته ها
    44% زنان سرطان پستان را می شناختند.آگاهی آنها از روش صحیح خودآزمایی پستان متوسط (44/7%) بود و بین آگاهی با سن، وضعیت تاهل و سابقه معاینه قبلی پستان ارتباط آماری معنی دار وجود داشت.52% زنان اعتقاد به نقش خودآزمایی پستان در شناسایی زودرس این سرطان داشتند. نگرش کلی آنها نسبت به خود آزمایی پستان مثبت (51/3%) بود و بین آگاهی و نگرش ارتباط آماری معنی دار وجود داشت. 18% از افراد تحت مطالعه تاکنون حداقل یکبار معاینه پستان را انجام داده بودند و عملکرد کلی آنان در زمینه خودآزمایی پستان ضعیف (46/7%) بود.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود با استفاده از تحقیقات کیفی، عواملی را که در افزایش پذیرش روش های غربالگری این سرطان نقش دارند شناسایی و از این عوامل جهت تشویق زنان به استفاده از این روش ها بهره برداری شود.
    کلیدواژگان: خود آزمایی پستان، سرطان پستان، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • فرهاد صالح زاده، شهنام عرشی صفحه 21
    زمینه و هدف
    امروزه کنترل بیماری سل از اولویت های بهداشتی کشورهای در حال توسعه، از جمله کشور ما است. از شاخص های اندازه گیری و ارزیابی برنامه کشوری مبارزه با سل، تعیین نسبت سال ا نه عفونت سلی (ARI) است. این شاخص نشان می دهد که در فاصله یک سال چند درصد از افراد یک جامعه با میکروب سل آلوده شده و تست توبرکولین آنها مثبت شده است. مطالعه حاضر در کودکان مدارس ابتدایی شهر اردبیل به منظور ارزیابی نتیجه تست توبرکولین و بررسی تغییرات تست مجدد به فاصله یک سال از تست اول طراحی گردیده است تا میزان خطر عفونت سلی در این محدوده سنی مشخص گردد.
    روش کار
    در این مطالعه 780 کودک دبستانی در 17 مدرسه ابتدایی شهر اردبیل که به طور تصادفی ساده و با محدوده سنی 14-8 سال با میانگین سنی 29/1 + 92/9 سال بودند انتخاب گردیدند. تمامی افراد طی دو نوبت در اردیبهشت 1377 و 1378 تحت انجام تست توبرکولین قرار گرفتند. در هر دو نوبت نتایج تست ها ثبت و سپس آنالیز شدند. در این مطالعه PPD بیش از mm 10 مثبت ارزیابی شده است.
    یافته ها
    بین تمام افراد بررسی شده 55 نفر (1/7%) در هر دو نوبت تست PPD مثبت داشتند و تعداد 614 نفر (7/78%) در هر دو نوبت تست PPD منفی داشتند و در 33 نفر (2/4%) تغییرات PPD از منفی (نوبت اول) به مثبت (نوبت دوم) مشاهده گردید و در 78 نفر نتیجه مشکوک بود. در کل، 1/98% افراد مورد مطالعه سابقه دریافت واکسن BCG را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشانگر آنست که اولا با گذشت زمان در کودکان سنین مدرسه تست توبرکولین کمتر تحت تاثیر واکسیناسیون BCG قرار می گیرد و از طرفی میزان تغییرات تست توبرکولین از منفی به مثبت بسیار بالا بوده (2/4%) و نشانگر آلودگی شدید منطقه است.
    کلیدواژگان: سل، تست توبرکولین، نسبت سالانه خطر عفونت سلی، واکسن ب ث ژ
  • شهنام عرشی، همایون صادقی، مهدی محبعلی، سید هاشم سزاوار، آرمان جوان روزگار، مهندس داریوش امدادی، وحید سپهرام، نیره امینی ثانی صفحه 28
    زمینه و هدف
    در چند سال اخیر بیماری مالاریا یکی از مشکلات اصلی در شهرستان پارساباد بوده و بخش زیادی از توان سیستم بهداشتی صرف مقابله با این بیماری شده است. هدف ما از این مطالعه بررسی برخی جنبه های اپیدمیولوژیک مالاریا درسالهای 79-1378 بوده است.
    روش کار
    یافته های ثبت شده حاصل از تکمیل فرم اپیدمیولوژی برای 509 مورد مثبت گزارش شده مالاریا درسالهای 79- 1378 با استفاده از نرم افزار آماری EPI2000 تجزیه و تحلیل شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از تشکیل جداول فراوانی و آزمونهای آماری مجذور کای و آنالیز واریانس یکطرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    4/69% از موارد مربوط به سال 1379 و بقیه مربوط به سال 1378 بودند. تمامی 509 مورد مالاریای تشخیص داده شده از نوع ویواکس بوده و مربوط به 7 ماه اول سال بودند. بیشترین بروز علایم مربوط به لرز با 488 مورد (9/95%) و تب با 481 مورد (5/94%) بوده است. تعریق تنها در 9/3% از موارد وجود داشت. میانگین سنی و انحراف معیار مبتلایان 6/ 15 + 9/22 سال بود. در توزیع بروز علایم اصلی تب و لرز در دو جنس اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    شیوع بیشتر تب و لرزبا یافته های پیشین تطابق داشت. وجود هر یک از این دو علامت در بیمارانی که در منطقه پارساباد زندگی می کنند یا اخیرا به آنجا سفر کرده اند باید پزشک را به وجود بیماری مشکوک نماید.
    کلیدواژگان: مالاریا، ویواکس، تب، لرز
  • افروز مردی، نیره امینی ثانی صفحه 34
    زمینه و هدف
    جهت تسهیل خروج جنین از کانال زایمان تحقیقات بسیاری انجام شده و روش های گوناگونی ارایه شده است. یکی از این روش ها انجام اپی زیوتومی در مرحله زایمان و ترمیم پرینه در اولین فرصت می باشد. ترمیم پرینه، روش های مختلف آن و نایج حاصله از دیرباز مورد بحث و بررسی بوده است. هدف این پژوهش مقایسه نتایج حاصل از ترمیم پرینه با دو روش استاندارد و دو لایه ای می باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بوده و تعداد 80 نفر از مادران به روش نمونه گیری مستمر انتخاب شده و بصورت تصادفی در دو گروه، تحت ترمیم دولایه ای و استاندارد پرینه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل خط کش مدرج درد، پرسشنامه و برگه ثبت اطلاعات و محیط پژوهش شامل اتاق زایمان، بخش بعد از زایمان و همچنین منازل نمونه های پژوهش بود
    یافته ها
    درد پرینه در 6-4 ساعت اول، روز دوم، پانزدهم، بیست و یکم، در دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. وضعیت بهبودی پرینه در روز پانزدهم، بیست و یکم و دیسپارونی و زمان اولین مقاربت بدون درد بعد از زایمان در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    هر پند یافته های این پژوهش نشان داد که نتایج حاصل از ترمیم پرینه در دو روش ترمیم استاندارد و دولایه ای اختلاف معنی داری نداشتند. اما با توجه به اینکه روش ترمیم دولایه ای با صرف وقت و انرژی کمتر و کاهش زمان توقف مادر بر روی تخت زایمان همراه است. پیشنهاد می شود که این روش نیز بعنوان یکی از روش های معمومل ترمیم پرینه توصیه گردد.
    کلیدواژگان: اپی زیوتومی، ترمیم پرینه، روش استاندارد و دولایه ای
  • علی نعمتی، محسن سقا صفحه 40
    زمینه و هدف
    شروع قاعدگی یکی از پدیده های مهم در مراحل تکامل جنس مونث محسوب می شود. عوامل متعددی می توانند در تعیین سن شروع اولین قاعدگی تاثیر گذار باشند که از جمله این عوامل می توان به وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده ها و نیز چگونگی تغذیه آنها اشاره نمود. مطالعات نشان می دهند دختران چاق زودتر از دختران لاغر به سن شروع اولین قاعدگی می رسند. با توجه به اهمیت تغذیه در این زمینه، بررسی وضعیت تغذیه دختران در سن شروع قاعدگی (14-10 سال) در شهر اردبیل انجام شد. هدف از این بررسی تعیین ارتباط بین شاخص های آنتروپومتریک و وضعیت تغذیه با سن شروع قاعدگی بود.
    روش کار
    این مطالعه یک بررسی توصیفی - مقطعی است که درطی سالهای 79 - 1378 روی 612 نفر دانش آموز دختر در شهر اردبیل انجام گرفت. بررسی های آنتروپومتریک (قد، وزن، نمایه توده بدن و محیط وسط بازو)، وضعیت تغذیه (یادآمد خوراک 24 ساعته، بسامد مصرف مواد غذایی) و نیز تاریخ شروع اولین قاعدگی بعمل آمد و نتایج بدست آمده توسط نرم افزارهای Food Processor و SPSS نسخه 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ارتباط معنی دار و مستقیم بین قد دختران و سن شروع قاعدگی وجود دارد (05/0 P <). با افزایش وزن و زیاد شدن نمایه توده بدن سن شروع قاعدگی کاهش یافت و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (05/0 P <). افرادیکه محیط وسط بازویشان کمتر از cm 22 بود، سن شروع قاعدگی پایین تری نسبت به افرادیکه محیط وسط بازویشان بیشتر یا مساوی cm 22 بود داشتند و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (01/0 P <). دخترانی که بیش از 40% انرژی دریافتی روزانه شان از چربی تامین می شد سن شروع قاعدگی پایین تری نسبت به سایر گروه ها داشتند اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج حاصل از بسامد مصرف مواد غذایی نشان داد که بیشترین غذای مصرفی در هفته به ترتیب مربوط به نان لواش، قند و شکر، روغن نباتی جامد، نان بربری، شکلات، پنیر، سیب و برنج بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق می توان نتیجه گرفت که شاخصهای آنتروپومتریک و وضعیت تغذیه می توانند بر سن شروع اولین قاعدگی تاثیرگذار باشند.
    کلیدواژگان: سن شروع اولین قاعدگی، وضعیت تغذیه، نمایه توده بدن
  • مهناز نوروزی، حیدر علی عابدی، مریم فر مهینی فراهانی صفحه 48
    زمینه و هدف
    تمایل به استفاده از یک روش پیشگیری از بارداری مانند هر تمایل دیگری به نگرش عمومی فرد در زمینه استفاده از آن روش و نیز احساسات و درک فرد از خواسته ها و توقعات اطرافیان در مورد استفاده از آن روش بستگی دارد. هدف از این پژوهش تعیین دلایل تمایلات مادران در انتخاب روش پیشگیری از بارداری بعد از زایمان می باشد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مقطعی بوده که در آن 384 نفر از زنانی که برای اولین بار بعد از زایمان جهت دریافت خدمات تنظیم خانواده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند اطلاعات توسط پرسشنامه و به روش مصاحبه حضوری گردآوری شده و با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بیشترین روش پیشگیری از بارداری مورد تمایل مادران شیرده روش تزدیکی منقطع (27/4%) بوده و بیشترین دلایل تمایل به این روش نداشتن عارضه (45/3%) و سپس موثر بودن روش (25/1%) می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان شکست زیاد روش نزدیکی منقطع بایستی پرسنل بهداشتی با ارایه آموزش های صحیح و کافی به مادران شیرده و همسران آنان درباره هر یک از روش های پیشگیری از بارداری و کاربرد آنها در دوره شیردهی، توانایی زوجین در امر تصمیم گیری و انتخاب روش های مناسب و مطمئن پیشگیری از بارداری را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: مادر شیرده، روش پیشگیری از بارداری، دوره بعد از زایمان
|
  • Farnaz Ehdaivand Page 7
    Endometriosis is a gynecologic disease. The prevalence of endometriosis in the reproductive age of women varies between 3-10%. Cesarean scar endometriosis is a rare event and rare cases have been reported in gynecologic and surgical articles. The incidence of cesarean section scar endometriosis is not accurately determined but ranges from 0.03% to 0.15% and in some other articles the incidence up to 1% has been reported. Frequently the cesarean scar endometriosis is not diagnosed until before surgery (80%) and usually the patients are operated on the basis of some pre-operative diagnoses such as kelloid, hematoma, suture granuloma, incisional herina and neoplasm. The most common symptom is cyclic and periodic pains in the area of operation which appear approximately 1-7 years after cesarean section. The accurate diagnosis is made by pathology. In this article a patient with cyclic and severe pain in cesarean scar area for 8 years is reported. The patient had been treated with anti- inflammatory drugs for several years without any diagnosis. The patient was operated with diagnosis of subcutaneous mass and probably suture granuloma and the final pathologic report was Endometriosis. The choice treatment for cesarean scar endometriosis is surgery, and awareness about this unusual complication of it will increase the probability of preoperative diagnosis.
    Keywords: Endometriosis, Cesarean scar, Kelloid
  • Akbar Pirzadeh, Gholamhosein Ettehad Page 10
    Background and Objective
    Chronic otitis media infection exists among 1.5-2 percent of people and its purulent discharges can create some difficulties for the patients. Chronic otitis media is mainly due to pseudomonas aeruginosa and staphylococcus aurous. Severe and irreversible damages should be expected unless follow up treatments are exactly performed in such patients. This study was conducted to determine the most prevalent microorganisms involved in otitis infection and their sensitivity to antibiotics.
    Methods
    This is a descriptive study in which 60 patients who referred to nose and throat clinics of Ardabil University of Medical Sciences (2000-2001) were selected. Using applicator, some samples were taken from suppurative discharges of middle ear. These samples were then cultured in lactose broth and Nutrient broth. In order to isolate pathogenic microorganism, samples were also cultured in blood agar. Sensitivity of isolated pathogenic microorganism was determined against some antibiotics. The data obtained were analyzed using SPSS software.
    Results
    56 out of 60 patients were culture positive. Microorganisms isolated from suppurative otitis media were Staphylococcus areus (31.6%), pseudomonas aeuroginosa (26.6%), proteus (20%), candida albicans (6.4%), Staphylococcus epidermidis (4.6%), aeuromonas (1.6%) and others (6.4%) respectively. Sensitivity of microorganisms to antibiotics was found to be Ciprofloxacin (94.6%), Co-trimoxazole (66.3%), Cloxacilin (64.3%), Chloramphenicol (64.3%),Cephalexin (64.3%), Erythromycin (60.7%), Amikacin (44.6%), Streptomycin (39.3%), Penicillin (5.4%) respectively.
    Conclusions
    Since staphylococcus areus was the most prevalent micro-organism in otitis media infection, and isolated microorganisms were more sensitive to Ciprofloxacin, antibiogram test is necessary prior to the treatment of otitis media.
    Keywords: Chronic otitis media, Staphylococcus areus, Ciprofloxacin
  • Behrooz Dadkhah, Mohammadali Mohammadi Page 14
    Background and Objective
    Breast cancer is the most common cancer occurring among women and the second leading cause of death from cancer among them. The mortality rate of breast cancer is directly related to the stage of the disease when diagnosed, and is reduced by regular breast cancer screening program. This survey is carried out to identify the knowledge, attitude and practice of women in Ardabil about BSE.
    Methods
    In this descriptive study, 150 women with 20-25 years of age, were selected through systematic cluster sampling. Knowledge, attitude and practice of them about BSE were investigated through face to face interview, and the obtained data were analyzed using descriptive and analytic statistics.
    Results
    44% of women had some information about breast cancer. 44.7% of them had average information about BSE. There was statistically significant relationship between knowledge of BSE on the one hand and age, marital status and history of previous breast examination on the other. 52% of them believed in BSE for early detection of breast cancer. Their attitude towards BSE was positive (51.3%) and there was a significant relationship between their knowledge and attitude. 18% of the subjects practiced BSE at least once, and their overall practice was in a weak level (46.7%).
    Conclusions
    Qualitative researches could be recommended to recognize the factors effective in the improvement of acceptance of breast cancer screening methods among women.
    Keywords: Breast self examination, Breast cancer, Knowledge, Practice
  • Farhad Salehzadeh, Shahnam Arshi Page 21
    Background and Objective
    Control of TB is regarded as a health priority program in underdeveloped countries, and Iran in no exception in this regard. Annual risk of infection (ARI) is an important index in this program. This index shows the percentage of people in a society who have been contaminated, and consequently their skin test has changed from negative to positive. In this study, Tuberculin skin test is conducted on Ardabil primary school students and its changes, if any, after one year have been regarded using renewed skin test in order to show ARI in this age group.
    Methods
    780 students were selected from among 17 primary schools using simple random sampling method. They were 8-14 years old, (mean 9.92). Tuberculin skin test was performed on all subjects two times with a one- year interval (May 1998-1999). The test results were recorded and analyzed. In this study PPD over 10 mm was considered positive.
    Results
    In 55 (7.1%) students the test was positive in both tests, and in 33 (4.2%) students, PPD changed from negative (first time) to positive (second time) and in 78 subjects the results were doubtful. 765 students (98.1%) had history of BCG vaccination.
    Conclusions
    This study indicated that, firstly, over the time, BCG has little effect on Tuberculin skin test, and secondly, the high rate of tuberculin skin test changes from negative (first time) to positive (second time) represents probability of severe contamination in this area.
    Keywords: Tuberculosis, PPD, ARI, BCG
  • Shahnam Arshi, Homayoun Sadeghi, Mahdi Mohebali, Seyedhashem Sezavar, Arman Javanrozegar, Darioush Emdadi, Vahid Sepehram, Nayereh Aminisani Page 28
    Backgrond &
    Objective
    In recent years, malaria has been a serious problem in Parsabad (a north-western town in Iran). A lot of health-care funding has been allocated to malaria campaign program in this area. The objective of this study was to investigate clinical epidemiology of malaria during 1999-2000.
    Methods
    The data collected through epidemiology forms filled for 509 malaria positive cases during 1999- 2000 was analyzed by EPI2000 software. Frequency tables, X2 test and one way ANOVA were used in this analysis.
    Results
    All 509 Malaria cases diagnosed were P vivax. They belonged to the first seven-month of the year. 69.4% of malaria cases were related to the year 2000 and the others were related to 1999. The most frequent symptoms were chills in 488 cases (95.9%) and fever in 481 of them (94.5%). Sweating was found only in 3.9% of the reported cases. Mean age and standard deviation of patients was 22.9 + 15.6. There was no significant difference between men and women in terms of the distribution of fever and chills.
    Conclusions
    The high prevalence of fever and chills was compatible with the findings of previous studies. If one of the two symptoms is positive in the residents of this area or those people traveling there, malaria should be suspected.
    Keywords: Malaria, Vivax, Fever, Shaking chills
  • Afrooz Mardi, Nayereh Aminisani Page 34
    Background and Objective
    Several studies have introduced different methods to facilitate the fetal expulsion. One of these methods is episiotomy during the second stage of labor followed by instant repair of episiotomy incision. Perineal repair, its different methods and the outcomes have long been a matter of discussion and research. This study was performed in order to compare results of two different methods of perineal repair, namely standard (three stage) and two-stage method (leaving the skin unsutured).
    Methods
    This study is a randomized clinical trial in which, 80 mothers were selected continuously and divided randomly into the two stage and three stage repair groups. A scaled pain ruler, a questionnaire and information checklist were used to collect the data. The setting of this study was the labor room, the postpartum unit and subjects’ homes.
    Results
    The finding of this study showed no significant difference between the outcomes of the two groups in terms of perineal pain in the first 4-6 hours, the 2nd day, 15th and 21st day, incision recovery on the 15th and 21st day, dyspareunia and the first postpartum pain-free intercourse.
    Conclusions
    The findings of this research indicated that the results obtained from the two above-mentioned methods are not significantly different. However, since the two stage method requires spending less time and energy and reduces the time that mothers should stay in labor room, it is suggested to be used as one of the perineal repair methods.
    Keywords: Episiotomy, Perineal repair, Standard method, Two stage method
  • Ali Nemati, Mohsen Sagha Page 40
    Background and Objective
    Menarche is an important event during developing stages in females. Several factors can affect the determination of the menarche age including socioeconomic situation, family customs and nutritional status. Different researches show that obese girls become menarche earlier than thin ones. Regarding the importance of nutrition in menarche age, the present study was conducted to evaluate nutritional status among girls in Ardabil at menarche age (10-14 years old). The aim of this study was to determine the relationship among anthropometrics (e.g. weight, height, BMI, MAC), nutritional status, economic factors and menarche age.
    Methods
    This cross - sectional study was done on 612 primary and secondary school girls at the age of 10-14 during 1999-2000. Height, weight and MAC of these subjects as well as their BMI were calculated. Their nutritional status (24-hour recall and food frequency) and menarche age were studied. Finally, the data were analyzed by SPSS ver.9 and Food Processor.
    Results
    There was a significant relation between height and menarche age (P<0.05). Menarche age reduced with increasing of weight and BMI, and the differences were significant (p<0.05). Menarche age of girls whose MAC was less than 22cm was lower than individuals with MAC≥22 cm and this difference was significant (P<0.01). Girls with≥40% caloric intake from fat had lower menarche age than the other groups but this difference was not significant. Food frequencies showed that the most frequently used foods in each week were two kinds of local bread (Lavash and Barbary), sugar, vegetable oil, chocolate, cheese, apple and rice.
    Conclusions
    Menarche is affected by anthropometrical factors and nutritional status (particularly fat intake).
    Keywords: Menarche age, Nutritional status, Body Mass Index
  • Mahnaz Norouzi, Heidarali Abedi, Maryam Farmahini, Farahani Page 48
    Background and Objective
    Desire for using a contraceptive method depends on individual general attitude and perception about it as well as individual understanding, needs and other people ’ s expectation about using that method. This research is conducted to determine reasons for mothers ’ desire in choosing a specific type of postpartum contraceptive method.
    Methods
    This research is a cross- sectional study. The subjects were 384 lactating mothers who referred to Isfahan Health Centers for family planning services for the first time after delivery. The data were collected using questionnaires filled out through interview. Descriptive and inferential statistic methods were used to analyze the data.
    Results
    The results indicated that the most commonly used contraceptive method in lactating mothers was coitus interruptus (27.4%). The most common reasons of mothers for selecting this method was its safety (45.3%) and effectiveness (25.1%).
    Conclusions
    Because of the high failure rate of coitus interruptus, health personnel should present proper and enough training to lactating mothers and their husbands about different contraceptive methods. They should also present the application of different contraceptive methods in breast feeding and increase couples ’ ability in making proper decisions as well as choosing safe and suitable contraceptive methods.
    Keywords: Lactating mother, Contraceptive method, Postpartum