فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل - پیاپی 66 (زمستان 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 66 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مینا کیانی، پریا پرتو صفحات 392-401
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر به بررسی اثرات گونادوتوکسیسیتی ایجاد شده بوسیله آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و اثرات حفاظتی ال- کارنیتین پرداخته است.
    روش کار
    در این مطالعه 20 عدد موش سفید نژاد NMRI به چهار گروه کنترل، سیپروفلوکساسین، ال-کارنیتین، ال-کارنیتین- سیپروفلوکساسین، (هر گروه شامل 5 حیوان) تقسیم گردید. گروه کنترل نرمال سالین دریافت کردند، گروه تیمار 1؛ mg/kg 12/5 سیپروفلوکساسین، گروه تیمار2؛ mg/kg 100 ال-کارنیتین، گروه تیمار3؛ mg/kg 100 ال-کارنیتین همراه با mg/kg 12/5سیپروفلوکساسین، دریافت کردند.
    همه حیوانات بصورت درون صفاقی و برای 15 روز تیمار شدند. بیضه و اپیدیدیم به منظور بررسی پارامترهای اسپرم (تعداد، تحرک، مورفولوژی و قدرت زنده ماندن اسپرم) جمع آوری شدند.
    یافته ها
    در گروه سیپروفلوکساسین کاهش معنی دار تعداد اسپرم، قدرت زنده ماندن اسپرم، درصد تحرک، حرکت پیش‫رونده اسپرم، اسپرم نرمال و همچنین افزایش معنی‫دار حرکت چرخشی، اسپرم بدون حرکت، ناهنجاری سر و دم مشاهده شد (≤0/05p). افزایش معنی دار تعداد اسپرم، قدرت زنده ماندن اسپرم، درصد تحرک و حرکت پیش‫رونده اسپرم، اسپرم نرمال و همچنین کاهش معنی دار میزان حرکت چرخشی، اسپرم بدون حرکت، ناهنجاری سر در گروه ال-کارنیتین- سیپروفلوکساسین مشاهده شد (≤0/05p)، اما کاهش ناهنجاری دم اسپرم معنی دارنبود.
    نتیجه گیری
    ال- کارنیتین، باعث بهبود پارامترهای اسپرم در موش های بالغ تحت درمان با سیپروفلوکساسین می شود.
    کلیدواژگان: ال، کارنیتین، سیپروفلوکساسین، پارامترهای اسپرم، موش
  • شیما شفیعی، مینو محمودی، سیامک شهیدی صفحات 402-416
    زمینه و هدف
    عوارض قرارگرفتن در معرض سرب بر روی تولید مثل بسیار گسترده است. ویتامین D از مهمترین ویتامین های مورد نیاز بدن است. این مطالعه به منظور تعیین اثر ویتامین D بر فرآیند اسپرماتوژنز در موش های صحرایی نر تیمار شده با نیترات سرب انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 25 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار در محدوده وزنی 300 - 250 گرم و به صورت تصادفی به 5 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل بدون هیچ تیماری، گروه دریافت کننده سرب به صورت گاواژ، و گروه های تجربی دریافت کننده سرب + ویتامینD در دوزهای 25، 50 و 75 میلی گرم به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ. مدت زمان انجام آزمایش 28 روز بود. در پایان مطالعه پس از بی هوش کردن موش ها خون گیری مستقیم از قلب جهت اندازه گیری سطح سرمی هورمون های تستوسترون، FSH وLH انجام و مطالعات بافت شناسی جهت شمارش اسپرماتوسیت و بررسی قطر لوله سمینی فر صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش آماری ANOVA با سطح معناداری 0/05>p بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی هورمون تستوسترون در گروه دریافت کننده سرب کاهش معنادار (0/001>p) نسبت به گروه کنترل و میانگین سطح سرمی هورمون های FSH و LH افزایش معنادار (0/001>p) نسبت به گروه کنترل نشان داد. تعداد اسپرماتوسیت و قطر لوله سمینی فر نیز دارای کاهش معنادار (0/001>p) نسبت به گروه کنترل بود. مصرف ویتامینD باعث تخفیف آثار ناشی از مصرف سرب شد. اثربخشی کاملا وابسته به دوز بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که ویتامین D قادر است روی سطح سرمی تستوسترون و گنادوتروپین ها اثر معنی داری داشته باشد.
    کلیدواژگان: ویتامینD، سرب، اسپرماتوژنز، موش صحرایی
  • مهسا امینی، بهرام گلستانی، بهزاد برادران صفحات 417-426
    زمینه و هدف
    میکروRNA ها، RNA های غیرکدکننده به طول تقریبا 22 نوکلئوتید بوده که با اتصال بهmRNA ژن هدف، بیان آن را تنظیم و نقش برجسته خود را به عنوان انکومیر یا میکروRNA سرکوبگر تومور، اعمال مینمایند. تغییرات بیان میکروRNA ها نقش اساسی در پاتوبیولوژی سرطان های متعدد دارد. در این مطالعه میزان بیانmiR-143 و miR-338 در تومور معده و حاشیه آن مورد مقایسه قرار گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه مورد- شاهد بود که برروی تعداد35 نمونه از بافت سرطانی معده و بافت مجاور آن انجام شد. نمونه ها از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز،که تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند جمآوری گردید.
    RNA تام با استفاده از محلول ترایزول و بر اساس دستورالعمل شرکت استخراج شد. سپس سنتزcDNA بر روی microRNAها صورت گرفت. سطح بیان microRNAها باqRT-PCR اندازه گیری شد. از U6 بعنوان House keeping استفاده شد. نتایج با استفاده از نرم افزارGraph pad Prism مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    طبق نتایج بدست آمده در این مطالعه، بیانmiR-143 در بافت تومورال در مقایسه با بافت مجاور با ≤0.0124 pو بیانmiR-338 در بافت تومورال در مقایسه با بافت مجاور با ≤0.0059pکاهش پیدا نمود. کاهش بیانmiR-143 و miR-338 در بافت تومورنسبت به بافت مارژین 4 برابر بوده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که بیانmiR-143 و miR-338 در بافت سرطانی معده در مقایسه با بافت نرمال کاهش بیان می یابد و کاهش miR-143 و miR-338 در سرطان معده می تواند با گسترش تومور ارتباط داشته و بعنوان یک تومور مارکر مطرح گردد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، micro RNA، miR، 143، miR، 338
  • فریبا کهنمویی اقدم، فیروز امانی، مهسا ولایی، مهناز آذری صفحات 427-436
    زمینه و هدف
    سقط درمانی در سه ماهه دوم حاملگی، به دو روش دارویی و مکانیکی انجام می شود. از انواع روش های دارویی، استفاده از میزوپروستول و لتروزول و از انواع روش های مکانیکی، استفاده از لامیناریا قابل ذکر است. هدف از طراحی این مطالعه، بررسی مقایسه ای سه روش میزوپروستول واژینال، ترکیب لتروزول و میزوپروستول و ترکیب لامیناریا و میزوپروستول در آماده سازی سرویکس در سقط‫های زیر سه ماهه دوم می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مداخله ای 120 نفر بیمار در سن حاملگی زیر 20 هفته که به علل مختلف باید تحت سقط درمانی قرار بگیرند به شکل تصادفی انتخاب شدند. این افراد به صورت تصادفی به 3 گروه40 نفری تقسیم شده و به گروه اول میزوپروستول واژینال و در گروه دوم لامیناریا و همزمان شیاف میزوپروستول به همراه پلاسبو خوراکی استفاده گردید. بیماران گروه سوم علاوه بر پلاسبو دهانه سرویکس، روز اول و دوم قرص لتروزول روزانه یک عدد به صورت سرپایی تجویز شده و روز سوم بیمار بستری شده و همراه با تجویز دوز سوم لتروزول، میزوپروستول دریافت نموده و هر 4 ساعت بصورت منظم بیمار معاینه شد و در صورت عدم دفع جنین بعد از 4 ساعت میزوپروستول واژینال تکرار گردید. بیمارانی که دفع نسج داشتند تحت سونوگرافی ترنس واژینال قرار گرفتند. عدم گزارش بقایای حاملگی به عنوان سقط کامل در نظر گرفته شده و بیمار مرخص شد. در صورت گزارش بقایای بارداری بیماران تحت کورتاژ قرار گرفتند. داده ها در نرم افزار spss با استفاده از روش‫های آماری توصیفی و تحلیلی استفاده شد.
    یافته ها
    نتیجه نشان داد که علت ختم حاملگی در 23 نفر آنومالی جنین و 97 نفر مرگ جنین بود. سه گروه از نظر سنی تفاوت معنی‫دار از لحاظ آماری نداشتند در این مطالعه میزان پاسخ به درمان در گروه دریافت کننده لامیناریا+ میزوپروستول90 درصد، در گروه دریافت کننده لتروزول+ میزوپروستول 85 درصد و در گروه دریافت کننده میزوپروستول به تنهایی 67 درصد بود. از لحاظ مدت و میزان خونریزی هم در گروه دریافت کننده لامیناریا+ میزوپروستول کمترین مدت و شدت خونریزی مشاهده گردید ولی از لحاظ آماری این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بر مبنای این تحقیق استفاده از ترکیب درمانی لامیناریا + میزوپروستول جهت آماده سازی سرویکس در سقط‫های زیرسه ماهه دوم ارجح می‫باشد.
    کلیدواژگان: لامیناریا، میزوپروستول، لتروزول، سقط سه ماهه دوم
  • محمد مهدی زنگنه، نادر گودرزی، اکرم زنگنه، فریبا نجفی، رضا تحویلیان صفحات 437-446
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع روزافزون بیماری دیابت و اهمیت پیشگیری، کنترل و درمان آن، استفاده از شیرین‫کننده های کم کالری و طبیعی ضروری است. در مطالعه حاضر، خصوصیات حفاظت کلیوی و ضد دیابتی عصاره آبی بخش شیرین گیاه استویا ربادیانا ارزیابی شد.
    روش کار
    در این مطالعه 35 سر موش سوری نر بالغ به طور تصادفی به پنج گروه هفت تایی تقسیم شدند. دیابت با دوز mg/kg 60 استرپتوزوسین به صورت داخل صفاقی القا شد. گروه کنترل منفی نرمال سالین و گروه های تیمار به ترتیب mg/kg 0/5 گلی بنکلامید و g/kgμ 200 و g/kgμ 400 عصاره آبی استویا ربادیانا را به مدت 15 روز دریافت کردند. یک گروه نیز به عنوان کنترل مثبت (دیابتی تیمار نشده) در نظر گرفته شد. در روز پایان، سطوح سرمی گلوکز خون اندازه‫گیری شد. مقاطع پنج میکرونی بافت کلیه پس از رنگ آمیزی به روش پریودیک اسید شیف (PAS) برای بررسی استرولوژیکی مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطوح افزایش یافته گلوکز خون در گروه های تیمار شده با عصاره آبی استویا ربادیانا نسبت به گروه دیابتی تیمارنشده کاهش معنی‫داری داشت (0/05>p). وزن کلیه، حجم کلیه،کورتکس، لوله های پروکسیمال و دیستال، مجاری جمع‫کننده، قوس هنله، بافت های بینابینی و عروق و طول لوله های کلیوی پس از تیمار با دوزهای عصاره استویا ربادیانا به صورت معناداری کاهش یافت (0/05>p). حجم و تعداد گلومرول ها با دوز بالای عصاره استویا به مقادیر طبیعی نزدیک شد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده، عصاره آبی بخش شیرین گیاه استویا ربادیانا می تواند سطح قند را تنظیم نموده و از آسیب های کلیوی ناشی از دیابت پیشگیری نماید. به نظر می رسد بتوان از گیاه استویا ربادیانا به عنوان یک مکمل ضددیابت و محافظ کلیوی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استویا ربادیانا، دیابت، کلیه، موش سوری
  • رقیه اقبالی زیارت، شهرزاد غیاثوندیان، معصومه ذاکری مقدم، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 447-455
    زمینه و هدف
    رفتار غذایی مناسب در کنترل بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی تاثیر دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی مشاوره تغذیه بر ارتقاء رفتار غذایی و سبک زندگی و تغذیه سالم در بیماران آنفارکتوس میوکارد انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه ی مداخله ای 120 بیمار که در بخش های مراقبت های ویژه قلبی بیمارستان بستری بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه تخصیص یافتند. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه MEDFICS و دموگرافیک جمع آوری شد. پس از اجرای پرسشنامه، گروه آزمایشی (60 نفر) دارای امتیاز بیشتر از 70، مشاوره تغذیه دریافت کردند. پس از پایان مشاوره تغذیه (3 جلسه 90 دقیقه ای)، آزمودنی ها از نظر رفتار تغذیه ای مجددا ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آزمون t در نرم افزار SPSS-20 تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن واحد پژوهش 11/56±62/37 سال و 53/7 درصد زن بودند. میانگین نمره MEDFICS قبل از مشاوره در گروه مداخله 14/8±43/2 و گروه کنترل 18/2±43/5 بود. این اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود (0/3=p). میانگین نمره MEDFICS بعد از مداخله در گروه مشاوره 42/62±13/1و گروه کنترل 22/4±23/3بود. این اختلاف بین گروه ها معنی دار بود (0/001
    نتیجه گیری
    نمره MEDFICS در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد با مشاوره تغذیه ای بهبود یافت. به نظر می رسد اجرای روش مشاوره تغذیه ای در مورد رژیم غذایی بیماران انفارکتوس میوکارد، می تواند در کاهش علایم این بیماری موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، رفتار تغذیه ای، مشاوره
  • فریده منافی، رضا علی پناه مقدم، علی نعمتی، ودود ملک زاده، آرش مهری پیرایواتلو صفحات 456-464
    زمینه و هدف
    آندروگرافولید دارای خواص آنتی اکسیدانی بالقوه ای است. هنوز درک کاملی از چگونگی اثرات آنتی اکسیدانی آندروگرافولید وجود ندارد. در این مطالعه تاثیر آندروگرافولید بر فعالیت سرمی آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در مدل موش صحرایی دچار اضافه بار ثانویه آهن مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی به 4 گروه هشت تایی: 1- شاهد، 2- دریافت کننده آهن، 3- دریافت کننده آهن تیمار شده با دوز mg/kg 7 آندروگرافولید، 4- دریافت کننده آندروگرافولید با دوز mg/kg 7 تقسیم شدند. فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز و سطوح سرمی مالون دی آلدئید با استفاده از روش رنگ سنجی اندازه گیری شد. جهت بررسی رسوب کبدی آهن از رنگ آمیزی پرسین بلو استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشانگر رسوب آهن در نمونه کبد گروه دریافت کننده آهن بود. فعالیت سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در گروه دریافت کننده آهن در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری داشت (0/05>p). فعالیت کاتالاز در گروه دریافت کننده آهن تیمار شده آندروگرافولید در مقایسه با گروه شاهد و گروه دریافت کننده آهن به طور معنی داری کاهش داشت (0/05>p). فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در گروه دریافت کننده آهن تیمار شده آندروگرافولید در مقایسه با گروه دریافت کننده آهن کاهش معنی داری داشت (05/0>p). سطوح سرمی مالون دی آلدئید در گروه دریافت کننده آهن نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (0/05>p). سطوح سرمی مالون دی آلدئید در گروه دریافت کننده آهن تیمار شده آندروگرافولید در مقایسه با گروه فقط دریافت کننده آهن کاهش معنی داری نشان داد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    آندروگرافولید با دوزmg/kg 7 فعالیت سرمی کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز و سطوح سرمی مالون دی آلدئید را در مدل اضافه بار ثانویه آهن کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آندروگرافولید، اضافه باری آهن، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، مالون دی آلدئید
  • زینب برگشادی، یعقوب پاژنگ صفحات 465-475
    زمینه و هدف
    سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر در سراسر جهان است. بیماری لوسمی یک نوع سرطان خون و مغز استخوان است که با افزایش غیرطبیعی سلول های سفید خون به نام بلاست مشخص می شود. در این میان لوسمی میلوئیدی مزمن (CML) اختلال کلونال سلول های بنیادی خون ساز است که مسئول20-15 درصد لوسمی های بزرگسالان می‫باشد. Embelin به طور طبیعی در میوه Embelia یافت می شود. Embelin ترکیب گیاهی است که سمیت کمی داشته و دارای خاصیت ضدسرطان قوی می‫باشد. مطالعات متعدد نشان می دهد که ویژگی ضد سرطان Embelin به دلیل توانایی آن در مهارکردن پروتئین مهار کننده آپوپتوز به نام XIAP و تنظیم مسیرNF-κB می باشد.هدف از این تحقیق بررسی اثر ترکیب Embelin بر روی رشد و آپوپتوز رده سلولی k562 F،N.
    روش کار
    ابتدا سلول های k562 در محیط حاوی RPMI-1640 و FBS10% و پنی سیلین 1% کشت داده شدند و سپس به مدت 72 ساعت با غلظت های مختلف از Embelin به صورت (2.4.6.8 میکرومول بر میلی لیتر) تیمار شدند. برای بررسی زنده مانی سلول ها از تست MTT استفاده شد. از رنگ آمیزی هوخست و الکتروفورز DNA برای بررسی وقوع آپوپتوز استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده از آزمایش MTT، Embelin باعث کاهش رشد در سلول های تیمارشده گردید. رنگ آمیزی هوخست نشان داد در سلول های تیمارشده DNAی قطعه قطعه شده افزایش یافته است، همچنبن الکتروفورز DNA، القای آپوپتوز توسط Embelin را نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده Embelin باعث کاهش بقای سلولی و القا آپوپتوز در سلول های K562 می شود و تاثیرآن وابسته به غلظت ترکیب و مدت زمان تیمار می باشد. بنابراین می‫توان از این ترکیب به عنوان یک راهکار در درمان لوسمی میلوئید مزمن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رده سلولی k 562، آپوپتوز، Embelin، _ اثرات ضد سرطانی
  • اصغر محمودی، معرفت سیاه کوهیان، منوچهر ایران پرور، حسن اناری، فرناز سیفی صفحات 476-486
    زمینه و هدف
    بیماری کبد چرب غیرالکلی شایع‏ترین بیماری مزمن کبدی در دنیا است که با بیماری های قلبی- عروقی همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی تغییرات پلاسمایی کمرین و پنتراکسین-3 متعاقب 8 هفته تمرین استقامتی در مردان مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی بود.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه‏تجربی 34 نفر از بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه تمرین استقامتی (17 نفر) و گروه کنترل (17 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین استقامتی شامل هشت هفته دویدن روی نوار گردان با شدت 75-55 درصد حداکثر ضربان قلب، به مدت 45 دقیقه و سه روز در هفته بود. 72 ساعت قبل از شروع پژوهش و در پایان هفته هشتم از تمامی افراد مشارکت کننده خون‏گیری به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون‏ آماری t مستقل و t زوجی در سطح معنی‏‏ داری5 0/0>p تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها: سطوح پلاسمایی کمرین در گروه تمرین استقامتی به طور معنا‏داری کاهش یافت (0/013=p). همچنین بین دو گروه تفاوت آماری معناداری پس از پایان دوره تمرینی مشاهده شد (0/002=p). سطوح پلاسمایی پنتراکسین-3 در گروه تمرین استقامتی به طور معنا‏داری افزایش یافت (0/001=p). به علاوه، بین دو گروه تفاوت آماری معناداری پس از پایان دوره تمرینی مشاهده شد (0/01=p).
    نتیجه ‏گیری: مطالعه حاضر نشان داد 8 هفته تمرین استقامتی باعث افزایش مقادیر پلاسمایی پنتراکسین-3 و کاهش سطوح پلاسمایی کمرین در مردان مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود. تمرین استقامتی، احتمالا از طریق مکانیسم‏های مختلفی عوامل التهابی را کاهش و عوامل ضدالتهابی را در مردان مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی افزایش می‏دهد. تمرین استقامتی احتمالا با فعال‏سازی لیپولیز، بیش‏تنظیمی پروتئین جفت نشده-1 و گیرنده های فعال کننده تکثیر پراکسی‏زوم‏ها، تغییرات در آدیپوسایتوکین‏ها و... موجب کاهش مقادیر کمرین و افزایش پنتراکسین-3 پلاسمایی در مردان مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، بیماری کبد چرب غیرالکلی، آدیپوکاین ها، پروتئین های فاز حاد
  • المیرا قربان زاده، محمد ضعیفی زاده صفحات 487-496
    زمینه و هدف
    سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطان‫های دنیا است و انتظار می‫رود نیاز به پیشگیری از این بیماری در آینده افزایش شگرفی یابد. در عرصه جدید ظهور علم ژنتیک تغذیه ای به دنبال بررسی اثرآنتی اکسیدان‫های طبیعی بر روی متیله شدن بیش از حد ژن‫ها، این پژوهش با هدف بررسی اثر پلی فنل و آنتو سیانین عصاره قره قات بر روی رده سلولی PC-3 سرطان پروستات و نیز بر روی متیلاسیون و تغییرات بیان ژن GSTP1 انجام شده است.
    روش کار
    جهت سنجش حیات سلولی توسط سنجش تترازولیوم (MTT) عصاره قره قات به ترتیب با غلظت‫های (4500، 2250، 1125، 562/50، 140/62، 70/31، 35/15، 17/57، 8/78 و 4/39 ppm) به مدت 24، 48 و 72 ساعت بر روی PC-3 کشت شده در محیط کشت در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. برای بررسی میزان بیان ژن GSTP1 با روش qRT-PCR از عصاره قره قات با دوزهای (156، 312، 625، 1250 و 2500 ppm ) استفاده شد.
    یافته ها: عصاره قره قات با غلظت ppm70 -35 به طور معناداری زنده مانی سلول‫های PC-3 را کاهش داده است. در اثر تیمار با ppm 1250، میزان بیان ژن گلوتاتیون اس- ترانسفراز نسبت به کنترل افزایش معناداری نشان داده است.
    نتیجه گیری
    عصاره قره قات می تواند در سلول‫های سرطان پروستات انسانی (PC-3) باعث کاهش زنده مانی این سلول‫ها و افزایش بیان ژن گلوتاتیون اس- ترانسفراز شود که آن نیز می‫تواند از طریق تغییر مسیر سرطانی بودن سلول‫ها یا متیل برداری از CpG قابل توجیه باشد.
    کلیدواژگان: قره قات، آنتی اکسیدان، سلول‫های سرطانی، پروستات
  • سعید دباغ نیکوخصلت، غلامرضا حمیدیان، مصطفی خانی، سعید فتح اللهی، رقیه جلوسیان صفحات 497-513
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی شنا بر تغییرات ساختاری (حجم و تعداد سلول های پارانشیمی) و شاخص های آپوپتوزی بخش قشری غده فوق کلیه در موش های صحرایی باردار در معرض مسمومیت با کادمیوم بود.
    روش کار
    32 سر موش صحرایی باردار با وزن 20±200 گرم به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کادمیوم، شنا و کادمیوم- شنا تقسیم شدند. کادمیوم در طول دوره بارداری بدن به صورت محلول در آب در اختیار گروه های تیمار قرار داده شد. تمرینات ورزشی شنا در گروه های شنا و کادمیوم – شنا از اولین روز بارداری به صورت 5 روز در هفته و روزانه به مدت 60 دقیقه تا پایان دوره ادامه داشت. دو روز پس از زایمان، مادران آسان کشی شده و غده فوق کلیه حیوانات خارج شد. پس از پایدارسازی نمونه ها، رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و تانل صورت گرفت و تعداد سلول های نکروتیک و آپوپتیک در 10 میدان میکروسکوپی به طور تصادفی شمارش شد. حجم نواحی مختلف غده فوق کلیه و همچنین تعداد کل سلول های پارانشیمی با استفاده از روش های استریولوژیکی تخمین زده شد. داده های به دست آمده توسط آزمون تحلیل واریانس دوسویه با استفاده از نرم افزار SPSS-21 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    مسمومیت با کادمیوم باعث خونریزی وسیع و تخریب بافتی در بخش قشری غده فوق کلیه مادران باردار گردید؛ ولی تمرین استقامتی شنا از شدت خونریزی موجود در آن کاست. مسمومیت با کادمیوم در دوران بارداری باعث کاهش حجم کل غده، کاهش حجم بخش قشری و نواحی مختلف آن و همچنین کاهش تعداد، اندازه و عملکرد سلول های پارانشیمی هر سه ناحیه بخش قشری به ویژه ناحیه فاسیکولاتا شد. انجام تمرین ورزشی در این شرایط نیز وضعیت ساختار غده را بدتر نموده و باعث کاهش بیشتر سلول های پارانشیمی هر سه ناحیه بخش قشری غده فوق کلیه گردید.
    نتیجه گیری
    تمرین ورزشی با شدت تعیین شده باعث افزایش عوارض ساختاری و مورفولوژیکی ناشی از مسمومیت با کادمیوم در غده فوق کلیه موش های صحرایی باردار می شود؛ بنابراین توصیه می شود تا مادران باردار از فعالیت ها و تمرینات ورزشی سبک استفاده کنند.
    کلیدواژگان: کادمیوم، شنا، آپوپتوز، غده فوق کلیه، بارداری
|
  • Mina Kiani, Paria Parto Pages 392-401
    Background and Objectives
    The present study examined the gonadotoxic effects of ciprofloxacin antibiotics and protective effects of L-carnitine.
    Methods
    In this study, 20 NMRI mice were divided into four groups: control, ciprofloxacin, L-carnitine, L-carnitine-ciprofloxacin (each group included 5 animals). The control group received normal saline, the treatment group 1 received 12.5 mg/kg ciprofloxacin, the treatment group 2 received 100 mg/kg L- carnitine and the treatment group 3 received 100 mg/kg L- carnitine and 12.5 mg / kg ciprofloxacin simultaneously. All animals were treated by intraperitoneal administration for 15 days. Testis and epididymis were collected to evaluate sperm parameters (sperm count, motility, morphology and viability).
    Results
    In the ciprofloxacin group, a significant decrease in sperm count, sperm viability, sperm motility, progressive sperm motility and normal sperm as well as a significant increase in rotating sperm motility, sperm without movement, head and tail abnormalities were observed (p≤0.05). A significant increase in sperm count, sperm survival, motility and progressive sperm motility, normal sperm and a significant decrease in rotating sperm motility, sperm without movement and head abnormalities in the L-carnitine-ciprofloxacin group were observed (p≤0.05); however, the reduction in tail abnormalities of sperm was not significant.
    Conclusion
    L-carnitine improves sperm parameters in the adult mice treated with ciprofloxacin.
    Keywords: L, Carnitine, Ciprofloxacin, Sperm Parameters, Mice
  • Shima Shafiee, Mino Mahmoodi, Siamak Shahidi Pages 402-416
    Background and Objectives
    exposure to lead has a wide range side effects on fertility. Vitamin D is one of the most important vitamins required for the body. This study was conducted to determine the effect of vitamin D on spermatogenesis in male rats treated with lead nitrate.
    Methods
    In this experimental study, 25 adult male Wistar rats (250-300 gr) were randomly divided into 5 groups (n=5). Control group without any treatment, the group receiving lead by gavage and experimental groups receiving lead plus vitamin D at doses of 25, 50 and 75 mg/kg body weight by gavage for 28 days. At the end of the study, after anesthetizing the rats, blood samples were collected directly from heart and serum levels of testosterone hormone, Follicle-stimulating Hormone (FSH) andLuteinizing Hormone (LH) were measured. Histological studies were performed to count the spermatocyte and examine the diameter of the seminal tube. Data were analyzed by SPSS software using one-way ANOVA, at significance level of p>0.05.
    Results
    Compared to the control group, the mean serum testosterone level in the lead group significantly decreased (p
    Conclusion
    Our data showed that vitamin D has a significant effect on serum testosterone levels and gonadotropins.
    Keywords: Vitamin D, Lead, Spermatogenesis, Rat
  • Mahsa Amini, Bahram Golestani Imani, Behzad Baradaran Pages 417-426
    Background and Objectives
    Micro-RNAs are non-coding RNAs with a length of approximately 22 nucleotides, which, by binding to the target gene's mRNA, regulate its expression and play an important role in tumor suppression. Changes in the expression level of microRNAs play a crucial role in the pathobiology of multiple cancers. In this study, the expression levels of miR-143 and miR-338 were compared in gastric cancer and its margin.
    Methods
    This case-control study was performed on 35 biopsy samples of gastric cancer and adjacent tissue of the patients who were admitted to Imam Reza Hospital. Total RNA was extracted from the tissue using Trizol reagent and based on the company's instructions. Then, the acquired microRNAs were used to synthetize cDNA. Expression of microRNAs was measured by RT-PCR. U6 was used as a house keeping gene. Statistically, the obtained results were analyzed using Graph pad Prism software.
    Results
    According to the results obtained in this study, the expression levels of miR-143 (p≤0.1244) and miR-338 (p≤0.0059) in tumor tissue, compared to the adjacent tissue, were down-regulated. Reduced expression of miR-143 and miR-338 in the tumor tissue, in comparison to margin tissue, was about four folds.
    Conclusion
    This study showed that the average expression level of miR-143 and miR-338 was significantly decreased in gastric cancer tissues compared to adjacent non-tumor tissues, and these results strongly suggest that miR-143 and miR-338 may play a key role in gastric cancer progression; therefore, they may be considered tumor markers.
    Keywords: Gastric Cancer, micro RNA, miR, 143, miR, 338
  • Faiba Kahnamooi, Firooz Amani, Mahsa Vallaei, Mahnaz Azari Pages 427-436
    Background and Objectives
    Therapeutic abortion in the second trimester of pregnancy can be done by a number of medical or mechanical methods. The aim of this study was to compare the efficacy of vaginal misoprostol with and without letrozole and combination of misoprostol and laminaria in preoperative cervical ripening among women with under second-trimester abortion.
    Methods
    In this interventional study, 120 pregnant women with the gestational age of 20 weeks, who were candidates for therapeutic abortion, were selected and randomly divided into three groups (n=40). Proper counseling was done and a written informed consent was obtained before starting the treatment regimen. The first group received vaginal misoprostol alone and the second group received misoprostol in combination with laminaria and oral placebo. In the third group, in addition to cervical placebo on the first and second days, letrozole was prescribed, and on the third day, the patients were hospitalized and received vaginal misoprostol and third dose of letrozole. The patients were regularly examined every 4 hours, and in the absence of abortion, vaginal misoprostol was repeated after 4 hours.
    Results
    The results showed that termination of pregnancy was caused by embryo anomaly in 23 cases and fetal death in 97 cases. In this study, response to treatment was 90% in the group receiving laminaria and misoprostol 85% in the group receiving letrozole and misoprostol and 67% in the group receiving misoprostol. Regarding the duration and amount of bleeding, the groups receiving laminaria and misoprostol had the lowest duration and severity of bleeding, but this difference was not statistically significant. Combination of misoprostol and laminaria caused a significantly shorter time interval from the initiation of intervention to abortion, and pain relief was also higher than the other two groups.
    Conclusion
    Based on the obtained results, a combination of misoprostol and laminaria is recommended for induction of second-trimester therapeutic abortion.
    Keywords: Laminaria, Misoprostol, Letrozole, Second, Trimester Abortion
  • Mohammad Mehdi Zangeneh, Nader Goodarzi, Akram Zangeneh, Fariba Najafi, Reza Tahvilian Pages 437-446
    Background and Objectives
    Considering the prevalence of diabetes and importance of its prevention, control and treatment, using low-calorie natural sweetener is necessary. Hepatoprotective and antidiabetic properties of the aqueous extract of Stevia. rebaudiana were assessed in the present study.
    Methods
    In this study, 35 mature male mice were divided into 5 groups. Diabetes was induced by administration of 60 mg/kg of streptozotocin intraperitoneally. The negative control group received normal saline and treatment groups received glibenclamide with 0.5 mg/kg and 200 and 400 μg/kg of aqueous extract of S. rebaudiana through gavage for 15 days, respectively. Also, one group was considered as positive control (as non-treated diabetic). On the last day, the blood glucose levels of samples were measured. After periodic acid Schiff (PAS) staining, 5μm of sections were used for stereological analysis.
    Results
    The blood glucose level was decreased (p
    Conclusion
    According to the obtained results, aqueous extract of S. rebaudiana (sweet fraction) can regulate the blood glucose levels and inhibit diabetes-induced renal damages. It seems that S. rebaudiana can be used as an antidiabetic and nephroprotective supplement.
    Keywords: Stevia rebaudiana, Diabetes, Kidney, Mice
  • Roghayeh Eqbali Ziyarat, Shahrzad Ghiasvandian, Masoumeh Zakeri Moghadam, Anooshirvan Kazemnejad Pages 447-455
    Background and Objectives
    Appropriate nutritional behavior is effective in controlling many diseases such as cardiovascular diseases. This study aimed to determine the effectiveness of nutrition counseling in improving nutritional behavior, lifestyle and healthy nutrition in patients with myocardial infarction.
    Methods
    In this interventional study, 120 patients admitted to the cardiac care units of the hospital, were selected by convenience sampling method and randomly assigned into two groups. Data were collected using MEDFICTS and demographic questionnaires. After running the questionnaire, interventional group (n=60) with a score of more than 70 received nutritional counseling. After the end of nutritional counseling (3 sessions, 90 minutes), the subjects were re-evaluated for nutritional behavior. Data were analyzed using t-test in SPSS20 software.
    Results
    The mean age of the participants was 62.73±11.56 years, and 53.7% of them were female. The mean MEDFICTS scores before the consultation in the interventional group and control group were 43.2±14.8 and 43.5±18.2, respectively. The difference between the two groups was not statistically significant (p=0.3). The mean MEDFICTS scores at the end of the study in interventional and control groups were 13.14±62.6 and 23.3±2.24, respectively. This difference was significant between groups (p
    Conclusion
    MEDFICTS scores improved in patients with myocardial infarction receiving nutritional counseling. It seems that the operation of nutritional counseling in patients with myocardial infarction can be effective in reducing the incidence of this disease.
    Keywords: Myocardial Infarction, Nutrition Behavior, Counseling
  • Farid Manafi, Reza Alipanah-Moghadam, Ali Nemati, Vadood Malekzadeh Pages 456-464
    Background and Objectives
    Andrographolide has potent antioxidant properties. There is still not a complete understanding of the antioxidant effects of andrographolide. In this study, the effect of andrographolide on the serum antioxidant activity of superoxide dismutase and catalase was investigated in the rats with secondary iron overload.
    Methods
    In this experimental study, 32 rats were divided into 4 groups of 8 each. The groups included: 1-Control 2- Receiving iron 3- Receiving iron treated with 7 mg/kg andrographolide 4- Receiving 7 mg/kg andrographolide. The serum activity of superoxide dismutase and catalase and serum level of malondialdehyde (MDA) was measured using colorimetric method. Prussian blue was used to evaluate iron deposition in liver.
    Results
    The results showed that iron was deposited in the liver. The activity of superoxide dismutase and catalase in the secondary iron receiving group, compared to control group, was significantly increased (p
    Conclusion
    Andrographolide (7mg/kg) reduced the serum activity of catalase and superoxide dismutase and malondialdehyde serum levels in rats with secondary iron overload.
    Keywords: Andrographolide, Iron Overload, Superoxide Dismutase, Catalase, MDA
  • Zynab Bargeshadi, Yaghoub Pazhang Pages 465-475
    Background and Objectives
    Cancer is one of the leading causes of morbidity and mortality worldwide. Leukemia is a cancer of blood cells and bone marrow, which is characterized by abnormal growth of white blood cells, known as blasts. Chronic myeloid leukemia is a clonal hematopoietic stem cell disorder that accounts for 15-20 percent of adult leukemia. Embelin, a natural compound found in the fruit of Embeliaribes plant, has low toxicity and potent anticancer properties. Several studies have shown that the anticancer properties of Embelin are due to inhibition of XIAP (X-linked inhibitor of the apoptosis protein) and modulation of NF-kB signaling pathway. The aim of this study was to investigate the effect of Embelin on the growth and apoptosis of K562 cell line.
    Methods
    K562 cells were cultured in RPMI-1640 medium containing 10 % FBS and 1% penicillin. Then, the cells were treated with different concentrations of Embelin (2, 4, 6, 8 μM/ml) for 72 hours. MTT assay was used to determine the viability of cells. Hoechst staining and DNA electrophoresis were used for apoptosis analysis.
    Result
    Based on the results of MTT assay, Embelin inhibited the viability of K562 cells. The results of Hoechst staining showed that DNA fragmentation was increased in the treated cells. DNA electrophoresis analysis revealed that Embelin induced apoptosis.
    Discussion
    As the results showed, Embelin inhibited the cell growth and induced apoptosis in K562 cells time- and dose-dependently. Therefore, Embelin may be a candidate for treatment of chronic myeloid leukemia.
    Keywords: K562 Cell Line, Apoptosis, Embelin, Anticancer Effect
  • Asghar Mahmoudi, Marefat Siauhkouhian, Manoucher Iranparvar, Hasan Anari, Farnaz Seifi Pages 476-486
    Background and Objectives
    Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is the most common chronic liver disease in the world which is associated with cardiovascular disease. The aim of this study was to investigate the plasma changes of chemerin and pentraxin-3 (PTX3) following 8 weeks of endurance training in men with NAFLD.
    Methods
    In this quasi-experimental Study, thirty four patients with NAFLD were selected purposefully. The participants were randomly divided into two groups, endurance training group (n=17) and control group (n=17). The endurance training program included eight weeks running on a treadmill with maximum heart rate (HRmax) intensity of 55-75% for 45 minutes three times a week. Seventy two hours before the beginning of the study and at the end of the eighth week, blood samples were taken from all the participants. The data were analyzed by paired sample t-test and independent t-test at the significant level p
    Results
    Plasma levels of chemerin in the endurance training group significantly decreased (p=0.013). Also, there was a significant difference between the two groups after the end of the intervention (p=0.002). Plasma levels of PTX3 increased significantly in the endurance training group (p=0.001). There was also a significant difference between two groups after the end of the intervention (p=0.01).
    Conclusion
    The present study showed that the 8-week endurance training increased the plasma levels of PTX3 and decreased the plasma levels of chemerin in men with NAFLD. Endurance training, possibly through various mechanisms, reduces the inflammatory factors and increases the anti-inflammatory factors in men with NAFLD. Endurance training, probably by activation of lipolysis, over-regulation of unpaired protein-1 and activator receptors of peroxisomes proliferation-, changes in adipocytokines, etc. decreases charmicin and increases PTX3 levels of plasma in men with NAFLD.
    Keywords: Exercise, Non, Alcoholic Fatty Liver Disease, Adipokines, Acute Phase Proteins
  • Elmira Gorbanzadeh, Mohammad Zaefizadeh Pages 487-496
    Background and Objectives
    Prostate cancer is one of the most common cancers in the world, and its prevention is expected to increase in the future appreciably. Following the emergence of the new field of nutritional genetics and investigations about the effect of natural antioxidants on the hypermethylation of genes, this study was performed to measure the effect of Vaccinium arctostaphylos poly phenols and anthocyanins on PC-3 cell line as well as methylation and expression changes of GSTP1 gene.
    Methods
    In order to evaluate the survival potency of PC-3 cell line in a completely randomized design, MTT test was used and these cells were treated with different concentrations of Vaccinium arctostaphylos extract (4500, 2250, 1125, 562.5, 140.62, 70.31, 35.15, 17.57, 8.78, 4.39 µg/ml) for 24, 48 and 72 hours. Expression level of GSTP1 gene was analyzed by Q-RT-PCR method in 2500, 1250, 625, 312 and 156 µg/ml concentrations of Vaccinium.
    Results
    Statistical results showed that Vaccinium arctostaphylos poly phenolic extract at 35-70 ppm concentration significantly reduced the survival rate of PC-3 cells. Moreover, compared to control cells, the expression level of GST gene significantly increased in PC-3 cells treated with 1250ppm extract.
    Conclusion
    Anthocyanin- polyphenolic extract from Vaccinium arctostaphylos can decrease the survival rate of cancerous cells and GST gene expression in human prostate cancer PC-3 cells. This may be explained by changes in cell carcinogenesis pathway or CpG demethylation process.
    Keywords: Vaccinium arctostaphylos, Antioxidant, Cancerous Cells, Prostate
  • Saeid Dabagh Nikukheslat, Gholamreza Hamidian, Mostafa Khani, Saeid Fathollahi, Roghaye Jolusian Pages 497-513
    Background and Objectives
    The purpose of this study was to investigate the effect of endurance swimming exercise training on structural remodeling (volume and parenchymal cell number) and apoptotic index of adrenal gland in pregnant rats exposed to cadmium poisoning.
    Methods
    A total of 32 pregnant rats weighing 200 ± 20 g were randomly divided into four groups of control, cadmium, swimming, and cadmium-swimming. Cadmium dissolved in drinking water was administered to treatment groups, available ad libitum during pregnancy. Swimming exercises 5 days/week and 60 min/day were performed from the first day of gestation until the end of the period. Two days after delivery, the mothers were sacrificed and their adrenal glands were removed. After stabilizing the samples, Hematoxylin-Eosin staining and TUNEL assay were performed, and the number of necrotic and apoptotic cells in 10 microscopic fields was counted randomly. The size of various regions of the adrenal gland and total number of parenchymal cells were estimated using stereological methods. Data were analyzed by two-way ANOVA under SPSS software (version 21).
    Results
    Cadmium poisoning caused extensive bleeding and tissue destruction in the adrenal gland of the pregnant mothers, but endurance training reduced the amount of bleeding. Cadmium poisoning during pregnancy decreased the total volume of the gland, the volume of the cortical part and its different layers as well as the number, size and function of parenchymal cells in all three cortical zones, especially the fasciculata zone. Performing swimming exercise training in this condition worsened the structural state of the gland and led to a further reduction in the number of parenchymal cells within all three parts of the adrenal gland.
    Conclusion
    Exercise training in determined intensity increased the structural and morphological complications of cadmium toxicity in the adrenal gland of pregnant rats. So, pregnant mothers are advised to use low-intensity exercises and trainings.
    Keywords: Cadmium, Swimming, Apoptosis, Adrenal Gland, Pregnancy