فهرست مطالب

نشریه علوم تربیتی
سال نوزدهم شماره 1 (بهار و تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمود مهرمحمدی، ادریس اسلامی صفحات 5-22
    هدف این مقاله، بررسی و نقد نگاشت سوم سند برنامه ی درسی ملی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ایده ی جهان- محلی شدن رابرتسون است. با استفاده از روش های تحلیل مفهومی، استنتاج و توصیفی- انتقادی، مباحث در 3 بخش ارائه شده است. ابتدا، نظریه ی جهانی شدن رابرتسون ارائه شده، سپس با بیان ضعف و کاستی های موجود در نظریه ی جهانی شدن، به معرفی ایده ی تکامل یافته تر «جهان- محلی شدن» رابرتسون پرداخته شده است. در پایان، با تکیه بر این ایده که هم به امر جهانی نظر دارد و هم به امر محلی، مدل مطلوب سند برنامه ی درسی ملی، جهان- محلی تلقی گشته است. بر این اساس، نگاشت سوم سند برنامه ی درسی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی و نقد قرار گرفته است. یافته ها حکایت از آن دارد که این سند منطبق با معیارهای اسلامی و بومی، فرصت های یادگیری را برای فراگیران فراهم آورده است. بنابراین، روح یا منطق حاکم بر این سند، بازگشت به خود، اجتناب از خودبیگانگی و احیای ارزش های اسلامی- ایرانی می باشد. علاوه بر این، تصور و برداشت رایج و نادرست در باب جهانی شدن و هویت موجب شده است این برنامه به سوی امر محلی و خاص گرایی تمایل پیدا کند و از مدل مطلوب جهان- محلی فاصله داشته باشد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، جهان، محلی شدن، رابرتسون، سند برنامه درسی ملی، نگاشت سوم سند برنامه درسی ملی جمهوری اسلامی ایران
  • فرهاد سراجی، مسیب یار محمدی واصل، رضوان مسعود میدانچی صفحات 23-46
    هدف پژوهش حاضر شناسایی و مقایسه ی نظام ارزشی دانش آموزان و دبیران دوره ی متوسطه ی شهر همدان است. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی است و جامعه ی آماری پژوهش را کلیه ی دانش آموزان (23080 نفر) و دبیران (1408نفر) دوره ی متوسطه (ناحیه ی 1 و 2) در سال تحصیلی 1388- 1389 تشکیل می دهند. نمونه ی آماری با استفاده از شیوه ی نمونه گیری طبقه ای و بر اساس جدول کرجسی و مورگان به تعداد 900 نفر (دانش آموزان 600 نفر و دبیران 300 نفر) انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ی استاندارد مطالعه ی ارزش ها (SV) است که توسط آلپورت، ورنون و لیندزی تهیه و در ایران توسط پژوهشگران ایرانی هنجاریابی شده است. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری t برای گروه های مستقل استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد نظام ارزشی دانش آموزان دختر و پسر به ترتیب اولویت، ارزش نظری، ارزش اجتماعی، ارزش اقتصادی، ارزش مذهبی، هنری و ارزش سیاسی است و نظام ارزشی دبیران مرد به ترتیب، ارزش اجتماعی، نظری، اقتصادی، ارزش مذهبی و ارزش سیاسی و نظام ارزشی دبیران زن نیز به ترتیب اولویت شامل ارزش نظری، ارزش اجتماعی، ارزش مذهبی، ارزش هنری، ارزش اقتصادی و ارزش سیاسی است. همچنین تفاوت دبیران و دانش آموزان به طور عمده در توجه به ارزش های هنری و نظری است.
    کلیدواژگان: ارزش، نظام ارزشی، ارزش ذهنی، ارزش اقتصادی، ارزش اجتماعی، ارزش سیاسی، ارزش هنری و ارزش مذهبی
  • مجید یوسفی افراشته، علی اکبر شیخی فینی، سلطان حسین مظفری صالح، مهران رشیدی صفحات 47-66
    هدف از انجام این تحقیق بررسی آموزش موثر هنر در پرورش خلاقیت دانش آموزان بود. جامعه ی این پژوهش دانش آموزان پسر سال سوم راهنمایی ناحیه ی یک همدان بودند که از بین این جمعیت 1760 نفری، پنج گروه (سه گروه آزمایش و دو گروه کنترل) به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. گروه اول دارای سه عامل مهم بود (افزایش زمان آموزش، محتوای کارآمد و معلم متخصص)، گروه دوم به دو عامل از این عوامل دسترسی داشت (محتوای کارآمد و معلم متخصص) و گروه سوم تنها از معلم متخصص بهره مند بود. دو گروه دیگر نیز به عنوان گروه کنترل از هیچ یک از این عوامل برخوردار نبودند. آزمون سنجش خلاقیت جمال عابدی برای اندازه گیری های پیش و پس از عمل آزمایش به کار رفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد هر یک از عوامل سه گانه ی مذکور در آموزش درس هنر در پرورش خلاقیت دانش آموزان موثر هستند.
    کلیدواژگان: آموزش هنر، خلاقیت، پرورش خلاقیت
  • اقبال زارعی، مانا شهنی کرمزاده، منیجه شهنی ییلاق صفحات 67-82
    این پژوهش آزمایشی میدانی به منظور بررسی تاثیر آموزش راهبردهای شناختی و فراشناختی در کاهش اضطراب امتحان و افزایش عملکرد درس علوم تجربی دانش آموزان دختر دوره ی راهنمایی، در اهواز‏، انجام شده است. جامعه ی آماری این پژوهش دانش آموزان دختر سال سوم راهنمایی اهواز بودند که تعداد 84 نفر به طور تصادفی از یک مدرسه واقع در ناحیه ی 3 اهواز انتخاب و به طور تصادفی به گروه های آزمایش (شناختی و فراشناختی) و گروه گواه گمارده شدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه ی اضطراب امتحان (ابوالقاسمی، اسدی مقدم، نجاریان و شکرکن، 1375) و نمره های درس علوم تجربی دانش آموزان در ترم اول و دوم بود. روش کار به این صورت بود که ابتدا هر دو گروه آزمایش و گروه گواه توسط مقیاس اضطراب امتحان پیش آزمون شدند و نمره ی درس علوم تجربی نیم سال اول آنها از مدرسه اخذ شد. سپس، به هر کدام از گروه های آزمایش در 9 جلسه ی یک ساعته آموزش مهارت های شناختی و فراشناختی داده شد. پس از اعمال مداخله، بار دیگر گروه های آزمایش و گواه توسط مقیاس اضطراب امتحان آزمون شدند و عملکرد درس علوم تجربی نیم سال دوم آنها از مدرسه اخذ شد. نتایج تحلیل واریانس یک راهه روی تفاضل نمره های پیش آزمون و پس آزمون در اضطراب امتحان نشان داد که بین گروه های آزمایش و گواه تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین، بین عملکرد درس علوم تجربی گروه های شناختی، فرا شناختی و گواه تفاوت معنی داری مشاهده شد. لذا می توان گفت که آموزش راهبرد های شناختی و فراشناختی موجب کاهش اضطراب امتحان و افزایش عملکرد درس علوم تجربی دانش آموزان دختر دوره ی راهنمایی می شود.
    کلیدواژگان: آموزش راهبرهای شناختی و فراشناختی، اضطراب امتحان، عملکرد درس علوم تجربی
  • فریده مهدی پور صفحات 83-106
    دراین مقاله به بررسی آسیب شناسی نظام آموزشی سازمان ها و رابطه و تعامل آن با استعدادهای کارآفرینی شاغلین بخش آموزش در سازمان های خدماتی شهر اهواز پرداخته شد. در این رابطه عوامل مختلفی در خصوص آسیب های مربوط به نظام آموزشی؛ یعنی ساخت و بستر نظام توسعه ی منابع انسانی و آموزشی، قوانین و مقررات، فرایند منابع انسانی و اثربخشی نظام آموزشی بررسی گردید و ارتباط این عوامل با استعدادهای کارآفرینی شاغلین سازمان مورد مطالعه قرار گرفت. جامعه ی آماری این پژوهش شامل شاغلین بخش آموزش سازمان آب و برق خوزستان، شرکت توزیع برق شهر اهواز، شرکت برق منطقه ای خوزستان، اداره ی کل کار و امور اجتماعی، اداره ی کل تعاون و سازمان بهزیستی شهر اهواز بوده است. بدین منظور 110 نفر از کارکنان این سازمان ها، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند که جامعه ی آماری این تحقیق را شامل می شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود که شامل دو پرسشنامه یکی در زمینه ی سنجش استعدادهای کارآفرینی و دیگری در زمینه ی بررسی و آسیب شناسی نظام آموزشی سازمان بود. روایی پرسشنامه با استفاده از روش روایی محتوایی مثبت ارزیابی شد و پایایی آن از طریق روش آماری آلفای کرونباخ محاسبه گردید که پایایی پرسشنامه ی کارآفرینی و آسیب شناسی نظام آموزشی به ترتیب 82/0 و 91/0 بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته های به دست آمده نشان داد علیرغم وجود استعداد کارآفرینی در شاغلین، اما با آسیب های نظام آموزشی آن سازمان ها رابطه ای به دست نیامده است. به تعبیر دیگر، شرایط سازمان ها به گونه ایست که آسیب های موجود نظام آموزشی در سازمان های مورد بررسی؛ یعنی (ساخت، بستر، قوانین، فرایند و اثربخشی) کمتر متاثر از ویژگی های کارآفرینی شاغلین بوده است. همچنین نتیجه ی آزمون رگرسیون خطی بین استعدادهای کارآفرینی و آسیب های نظام آموزشی نشان داد حدودا 93% از آسیب های نظام های آموزشی وابسته به عواملی خارج از حوزه ی استعداد های کارآفرینی کارکنان قرار دارد.
    کلیدواژگان: استعدادهای کارآفرینی، آسیب شناسی نظام آموزشی
  • رحمن نورعلیزاده، یدالله مهرعلیزاده، علی دلاور، علی تقی پور ظهیر صفحات 107-130
    این تحقیق به منظور طراحی و تبیین مدلی جهت ارزیابی معنویت محیط کار و شناسایی عوامل اثر گذار بر آن در بین اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد انجام پذیرفت. بر اساس ادبیات تحقیق و نظرات متخصصان پرسشنامه ی سنجش شاخص ها تنظیم شد. جامعه ی آماری این تحقیق کلیه ی اعضای هیات علمی منطقه ی 6 دانشگاه آزاد اسلامی می باشند. از بین جامعه ی آماری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقاتی و جدول مورگان تعداد 400 عضو هیات علمی انتخاب و پرسشنامه ها در بین آنان توزیع گردید. داده های حاصل از پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون مدل معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که معنویت محیط کار شامل سه شاخص بعد درون فردی، میان فردی و ماورا فردی می باشد. یافته های حاصل از مدل معادلات اندازه گیری نشان می دهد که کلیه ی فرضیات مربوط به مدل معادلات اندازه گیری تایید شده اند.
    کلیدواژگان: معنویت محیط کار، عوامل فردی، بعد درون فردی، میان فردی، ماورا فردی
  • احمد سعیدی، محمد نوفرستی صفحات 131-150
    هدف از این تحقیق، این است که نشان دهد چگونه مدل برنامه ریزی آرمانی می تواند در فرآیند تصمیم گیری در نظام دانشگاهی، به خصوص زمانی که با مسئله ی تخصیص بهینه ی منابع مالی بین دانشکده ها در راستای ارتقاء اعضای هیات علمی دانشکده ها مواجه هستیم، مفید بوده و کاربردی عملی خواهد داشت. مدل طراحی شده، روش تخصیص معتبری برای هیات رئیسه دانشگاه های دولتی تدارک می بیند که به سادگی سازگار و قابل انعطاف بوده و به راحتی در هر دانشگاهی قابل به کارگیری است. در همین چارچوب در مقاله ی حاضر مدلی توسعه داده شده است که به محضی که کل بودجه ی آموزشی تخصیص داده شده دانشگاه معلوم گردد، بتوان آن را به طور بهینه بین دانشکده های مختلف توزیع کرد. به طور ویژه این پژوهش بر مدیریت و تامین مالی در راستای ارتقاء منابع انسانی آموزشی متمرکز شده است. برای این منظور، مدل برنامه ریزی آرمانی فرمول بندی شده، به طوری که مفاهیم و اهدافی مانند کفایت مالی، اثربخشی، عدالت تخصیصی و کیفیت در مدل به طور صریح یا ضمنی با هم ترکیب شده و مدل هر دو جنبه ی آموزشی و پژوهشی را که در هر دانشکده بیشترین حجم فعالیت را به خود اختصاص داده است، مد نظر قرار داده است. ارزیابی مدل بر روی 14 دانشکده ی دانشگاه شهید بهشتی انجام گرفته است. بر اساس یافته های تحقیق، تخصیص منابع مالی در دانشگاه مورد بررسی، بهینه نبوده و انحراف زیادی از اهداف و سیاست های آموزشی دانشگاه دارد. در این زمینه یافته های حاصل از اجرای مدل پیشنهادی حاکی از آن است که به کارگیری رویکرد برنامه ریزی آرمانی، در تخصیص بهینه ی منابع مالی می تواند روش مناسبی برای نیل به قریب به اتفاق اهداف آموزشی دانشگاه باشد.
    کلیدواژگان: تخصیص منابع، آموزش عالی، برنامه ریزی آرمانی، بهسازی منابع انسانی
  • رضوان حکیم زاده، مهدی ابوالقاسمی نجف آبادی، فرهاد نجاتی صفحات 151-170
    هدف از انجام تحقیق حاضر مقایسه ی مدارس هوشمند با مدارس عادی شهر اصفهان بر اساس متغیرهای احساس تعلق به مدرسه، انگیزه ی پیشرفت و پیشرفت تحصیلی می باشد. جامعه ی تحقیق حاضر در مدارس هوشمند شامل کلیه ی دانش آموزان مدارش هوشمند شهر اصفهان و روش نمونه گیری در این مدارس به روش سرشماری می باشد. جامعه ی تحقیق در مدارس عادی شامل کلیه ی مدارس عادی شهر اصفهان و روش نمونه گیری در این مدارس به روش خوشه ایمی باشد. ابزار جمع آوری دادها در متغیر احساس تعلق به مدرسه پرسشنامه ی احساس تعلق به مدرسه بری، بتی (2005)، در انگیزه ی پیشرفت تحصیلی پرسشنامه ی هرمنس فرم 29 سوالی و برای اندازه گیری پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از معدل کل آنها استفاده شده است. در این تحقیق از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و از آمار غیر پارامتریک یو من ویتنی استفاده شده است. نتایج تحقیق بیان کننده ی این است که بین دانش آموزان مدارس هوشمند و عادی شهر اصفهان در متغیرهای فوق تفاوت معنی داری وجود دارد و دانش آموزان مدارس هوشمند دارای انگیزه ی پیشرفت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی و احساس تعلق به مدرسه ی بیشتری نسبت به دانش آموزان مدارس عادی این شهر بودند.
    کلیدواژگان: احساس تعلق به مدرسه، انگیزه ی پیشرفت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، مدارس هوشمند
  • قدرت الله خلیفه، مریم ابراهیمی نوبندگانی صفحات 171-192
    این پژوهش با هدف مطالعه ی خلاقیت و عملکرد تحصیلی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه با توجه به میزان وابستگی آنان به بازی های رایانه ای انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه ی شهر اهواز بودند که در سال تحصیلی 90 1389 مشغول به تحصیل بودند. حجم نمونه 233 دانش آموز بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل یک پرسشنامه ی محقق ساخته درباره ی ویژگی های جمعیت شناختی و کم و کیف پرداختن به بازی های رایانه ای توسط دانش آموزان و پرسشنامه ی آزمون خلاقیت عابدی بود. داده های این پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی) تحلیل شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بین خلاقیت و عملکرد دانش آموزان با توجه به تجربه و مدت زمان پرداختن به بازی های رایانه ای تفاوت معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، عملکرد تحصیلی، بازی های رایانه ای، دانش آموزان
|
  • Mahmood Mehrmohammadi, Edris Islami Pages 5-22
    This paper intends to review and criticize the national curriculum document 3rd edition of the I.R. of Iran relying on Robertson’s glocalization idea. By using conceptual analysis, analytical and descriptive– critical methods, issues are presented in three parts. First, Robertson’s globalization theory is introduced. Then after pointing out the weaknesses and limitations at this theory, Robinson's more comprehensive theory of glocalization is discussed. Finally, relying on the idea of glocalization that addresses both global and local affairs, an ideal model of national curriculum document is developed. On the basis of this model, the national curriculum document 3rd edition of the I.R. of Iran is reviewed. The findings indicate that based on the revised model the document to be expected to provide learning opportunities for learners in accordance with the Islamic and native standards. Thus, the spirit or logic governing the document facilitates return own most roots avoidance of alienation, and revitalization of Islamic value. Moreover, the popular and false notion about globalization and identity could cause this program to orientate toward local and particularism and to deviate from glocal ideal model.
    Keywords: Globalization, Glocalization, Robertson, National curriculum document, National curriculum document 3rd edition of the I.R. of Iran
  • Farhad Seraji, Mosayeb Yarmohmmadi Vasel, Rezvan Masood Midanchi Pages 23-46
    This research seeks to identify and compare students’ and teachers’ value systems in Hamadan secondary schools. Research population included all of the secondary school students and teachers in Hamadan (88-89). For selecting research sample, stratified random sampling was used and 600 students (300 girl and 300 boys) and 300 teachers (150 men and 150 women) were selected. The research tool was Alport, Werone and Lindzi system value questionnaire, which has been standardized by Iranian researchers. For data analyzing T test was used. The findings of this research showed: The boy and girl student's system value's rankings are simslaar and involve theoretical abstract, social, religious, artistic, economic and political values. The male teacher's hierarchy comprised: social, cultural, economic, religious and political values and family teacher's reveafeul: subjective, social, religious, art, economic and political values. The main difference between teacher and student value concerns the emphasis and on artistic and theoretic/abstract value.
    Keywords: value, value system, subjective value, economic value, social value, political value, art value, religious value
  • Pages 47-66
    The purpose of the present study was the investigation of effective teaching to promote creativity in students. The population of this study comprised third-year students in Hamedan High Schools. Among this population of 1760 students, five groups (three experimental groups and two control groups) were selected through cluster sampling. The first group was exposed to three major factors (increase of teaching time, well- trained professional teacher and effective content), the second group had access to two of these factors (efficient content and professional teacher), the third group had only the benefit of an professional teacher. The Other 2 groups acing as the control groups had none of these factors. Creativity Test of Jamal Abedi was used prior and after the experiment. Data were analyzed using ANCOVA. The results showed that each and every of the three factors involved in the teaching of art was effective in fostering student's creativity.
    Keywords: Art education, creativity, fostering creativity
  • Pages 67-82
    This research is an experimental study conducted to determine the effects of cognitive and met-cognitive strategies training on reducing test anxiety and increasing school performance of female third-grade guidance students in Ahwaz. The sample consisted of 84 students who were selected randomly from one randomly selected school in Ahwaz. The scales used for this study were as follows: (a) test anxiety (Abolghasemi & Najarian, 1375) and (b) GPA. The research design was a pre- and post-test experimental and control groups. The experimental groups participated in nine sessions of cognitive and metacognitive strategies training (one hour each session), which included the following topics: summarizing, questioning, meaning control, measuring, review etc. The control group received no training. Subsequenting, groups were post tested. The results of one-way ANOVA showed that the three groups were significantly different (p
    Keywords: Training, cognitive, met-cognitive, test-anxiety, school performance
  • Pages 83-106
    In this study the pathology of the training systems of Ahvaz City’s organizations and their relationship and interaction with entrepreneurship talents of the personal in services organization. To this and various factors relevant to the pathology of training systems such as the structure and milieu human and regulation, and the efficacy of human resources were surveyed the statistical population of the research aneioted of the employees of the educational departments of Khuzestan water and power organization the electricity Distribution co, of Ahvaz, the General- office of labor and Wedfare Organization of Ahvaz. Via random stratified sampling to participants were selected. The instruments used for collecting data comprised 2 questionnaire one of which was used for checking entrepreneurships talent and the other purposes of surveying organization pathology. The questionnaires proved to have positive validity and their reliabilities measured in terms of Cronbach's alpha were .82 & .91 respectively the findings of the statistical analyses (spss) indicated the presence of entrepreneurship among the personnel, no relationship was discovered between and organizational pathology. A linear regression analysis showed that .93% of training system's pathology was due to factors outside the area of entrepreneurship of the personnel.
    Keywords: entrepreneurship talent, training system's pathology
  • Pages 107-130
    The main aim of this paper is Development a model to evaluation of spirituality of workplace and identify the effective factors among the academic members of Azad University. Based on review literature and interview with academic staff a relevant questionnaire was developed. Sample of research were all academic staff of Azad University in Zone 6. With use of random sampling a sample compose of 400 people were selected and questionnaire were distributed among them. Data were analyzed via exploratory factor analysis and Liserel Liner equations model. The results of exploratory factor analysis shows that spirituality of work environment composed of three indicators as: within individual, between individual and Para-individual. Also Liserel Liner equations model indicates that all paper hypothesis were confirmed.
    Keywords: Spirituality workplace, individual factors, within individual, between individual, Para-individual
  • Pages 131-150
    The aim of this work is to demonstrate how a Goal Programming model can be useful and operational in the process of decision-making in a university system, especially when dealing with the efficient assignment of the financial resources available among the diverse departments toward the promotion of instructional human resources. With this model, we intend to provide the governing bodies of public universities whit a valid methodology that is easily adapted and that may be implemented in any university. Within this frame work, in the present paper a model has been developed provides a mechanism for the optimal distribution of financial recourse once these total amounts are known. In particular, the study focuses on the management of funds acquired for purposes of the development and promotion of teaching and research stuff. To this end, a Goal programming model is formulated, which incorporates the concepts of efficiency, internal allocation equity paying careful attention to both teaching and research aspects of department. For the assessment of the model, our study focused on the 14 departments of Shahid Beheshti University. These departments are the most suitable functional units for this study because instruction and research in the departments of this university seem to be somehow balanced. Based on the findings of this study, resource allocation in the selected university was not optimal and proved to be at variance with university policies and objectives of human resource. This points up the fact that the use of goal programming to assignment of the resources provides an efficient mechanism which facilitates the achievement of teaching and research goals at higher education.
    Keywords: Resource allocation, higher education, Goal Programming, Human resource Development
  • Pages 151-170
    The purpose of this study was compare school connectedness, academic motivation and academic achievement between gifted school students and traditional school students. The research population of this study comprised all the gifted high schools in Esfahan and all the traditional schools is the in Esfahan regions 1 & 3. Sampling method for gifted school students was census takiro and for traditional ones cluster sampling. The instrument used in this study included. The school connectedness questionnaire provided by Bery et al., for measuring academic motivation Hermes’ academic Motivation Questionnaire, and finally academic students GPAs as indices of academic achievement. Statistical methods used for analysis consisted of descriptive and non parametric methods. Results show that there are significant differences in school connectedness and its factors, academic motivation and academic achievement variables between gifted school students and traditional school students. All variables indicated the higher performance of the gifted students on the above variables compared to traditional school students.
    Keywords: ICT use, smart school, School connectedness, Academic motivation, academic achievements
  • Pages 171-192
    This research was conducted with the aim of studying the creativity and academic performance among high school students with regard to rate of their dependency on computer games. The statistical population included all of girl students of high schools in Ahvaz City in the academic year 2010 - 2011. The sample size was 233 subjects. The sampling procedure for this research was multistage cluster sampling. The instruments used consisted of a researcher-made questionnaire involving demographic characteristics and students approach toward computer games and the Creativity Questionnaire by Abedi. The data collected were analyzed using both descriptive and inferential statistical procedures involving (Mean, Standard Deviation, one-way ANOVA, post hoc of Tukey test). The results showed that there was a significant difference between student's creativity and academic performance in terms of experience and amount of time used at computer games.
    Keywords: : Creativity, Academic performance, Computer games, Students