فهرست مطالب

نشریه علوم تربیتی
سال بیست و دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناصر یعقوب نژاد قاین، محمدرضا بهرنگی، حسن رضا زین آبادی صفحات 5-20
    اضطراب ناشی از ورود به محیط کلاس و مدرسه همراه با کم تجربگی، معلمان تازه کار را در سال‏های اولیه کارشان گاهی تا سرحد ترک شغل تحت فشار قرار می‏دهد. یکی از سخت‏ترین وجوه کار معلم تازه‏کار، رابطه وی با والدین است. در رابطه با مسئله فوق، این پژوهش درصدد است به دو سوال پاسخ دهد: 1. مهم ترین انتظارات معلمان تازه کار از والدین چیست؟ 2. آیا نیازهای شناخته شده، اندازه گیری معنادار و قابل قبولی از متغیر نیازهای مرتبط با والدین به عمل آورده است؟ برای پاسخ دهی دقیق به سوالات پژوهش، از روش آمیخته ی اکتشافی استفاده شده است. بر اساس روش تحقیق، ابتدا و در قسمت کیفی با 20 نفر از خبرگان آموزشی مصاحبه شد و سپس بر مبنای یافته های کیفی، پرسشنامه محقق‏ساخته شامل 13 سوال تدوین گشت. جامعه این پژوهش شامل تمامی معلمان تازه کار شهر تهران است (که حداکثر سه سال سابقه ی خدمت در کسوت معملی داشته اند) که تعداد آنها 6400 نفر است. از این میان، تعداد 447 پرسش نامه، با استفاده از روش نمونه گیری «در دسترس» در اختیار معلمان قرار گرفت که از این تعداد 371 عدد دریافت گردید. بررسی مهم ترین نیازها و انتظارات معلمان تازه کار در ارتباط با والدین نشان می دهد که پیگیری والدین از وضعیت دانش آموزان، قدردانی نسبت به زحمات معلم و دادن اطلاعات مورد نیاز درباره ی ویژگی های دانش آموزان به معلم تازه کار، مهم ترین انتظارات و نیازهای معلمان می باشند. استفاده از نظرات والدین در اداره ی کلاس و نیز هماهنگی روش های آموزشی والدین با روش معلم، نیازهایی با کمترین رتبه شناخته شدند.
    کلیدواژگان: معلم تازه کار، دوره ی ابتدایی، انتظار، والدین
  • ناصر شیربگی، نعمت الله عزیزی، شیلا امیری صفحات 21-54
    پژوهش حاضر با هدف بررسی درک اولیاء و معلمان از پدیده مشارکت و مداخله والدین در آموزشو پرورش فرزندان صورت گرفت.روش بررسی این پژوهش مدل آمیخته ی اکتشافی است. میدان تحقیق معلمان و والدین مدارس دخترانه سه دوره تحصیلی (ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان) شهر کرمانشاه بود. جمعا 200 نفر از معلمان و 210 نفر از والدین (110 نفر زن و 100 نفر مرد) از مناطق مختلف اقتصادی– اجتماعی شهر کرمانشاه به عنوان نمونه آماری در بخش کمی تحقیق انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در بخش کیفی یک پروتکل مصاحبه نیمه ساخت یافته و در بخش کمی پژوهش،پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مولفه های بخش کیفی و ادبیات پژوهشی بود که با روش تحلیل عاملی اکتشافی و ضریب آلفای کرونباخ روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. از داده های حاصل از مصاحبه مقوله های چگونگی مشارکت در آموزش، نوع تعامل و تاثیرات روانی و اجتماعی مشارکت استخراج گردید. تقریبا هیچکدام از والدین تعمدا در فرایند آموزشی مداخله نکرده بودند و شواهدی از هم فکری والدین جهت مشارکت گروهی مشاهده نشد.تحلیل ها نشان داد که اگرچه والدین از لحاظ نظری از اهمیت مشارکت والدین در آموزش فرزندانشان تا حدی آگاهند اما در عمل به دلایل مختلف چندان در این فرایند درگیر نیستند. والدین اذعان داشتند که ارتباط کمی با معلمان دارند و از مشکلات آموزش فرزندانشان آگاهی کافی ندارند. میزان مشارکت داوطلبانه آن ها در فرایند تحصیل فرزندانشان در سطح پایین بود و راهنمایی به فرزندانشان را در فرایند انجام تکالیف را نیز خیلی نادر گزارش کرده بودند. والدین در مقایسه با معلمان بیشتر خواهان تشویق فرزندانشان در انجام کارهای مدرسه بودند. در بین اولیاء مادران بیش از پدران دانش آموزان علاقه مند به مسولیت پذیری در فرایند تحصیل فرزندانشان بودند. اما نوعی عدم تفاهم بین والدین و معلمان در چگونگی مداخله آموزشی وجود داشت. معلمان خیلی راغب نبودند که والدین در فرایند آموزش مداخله کنند. پژوهش حاضر توصیه می کند وقتی ابتکارات و برنامه ها مبتنی بر روابط احترام آمیز و اعتماد بین کارکنان مدرسه و خانواده ها باشند در ایجاد و نگهداری پیوندهایی که پیشرفتتحصیلی دانش آموزان را حمایت می کند خیلی کارآمدتر خواهند بود. برقراری روابط مثبت با والدین و ارایه روش های عملی به موفقیت آموزشی فرزندانشان کمک می کند اما عناصر دیگر مانند بهبود بخشیدن به برنامه درسی و آموزش نیز ضروری هستند.
    کلیدواژگان: مشارکت والدین، مداخله در آموزش فرزندان، انجمن اولیاء و مربیان، خانه و مدرسه
  • نقی رعدی افسوران، احمدرضا نصر صفحات 55-78
    هدف پژوهش حاضر مطالعه ترجیحات روش شناختی پژوهشگران حوزه مدیریت آموزشی در سه حیطه راهبرد، روش و تکنیک های پژوهش و هم چنین بررسی سمت و سوی راهبرد پژوهش در آن بود. روش پژوهش توصیفی، از نوع تحلیل محتوای کمی وجامعه آن شامل تمامی مقالات چاپ شده در سه سال اخیر، در دو مجله انگلیسی زبان EAQ وJEA [1]و دو مجله ایرانی مدیریت و برنامه ریزی در نظام های آموزشی و رهیافتی نو در مدیریت آموزشی بود که بدون انجام نمونه گیری، تمامی مقالات چاپ شده در مجلات مذکور از نظر روش شناختی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد؛ در حیطه راهبرد، بین راهبردهای پژوهش بکارگرفته شده از سوی پژوهشگران ایرانی و غربی تفاوت معناداری وجود دارد؛ به گونه ای که در ایران،81/88 درصد مقالات چاپ شده دارای راهبرد کمی، 89/7 درصد دارای راهبرد کیفی و 28/3 درصد دارای راهبرد ترکیبی و در غرب، 04/32 درصد مقالات چاپ شده دارای راهبرد کمی، 69/54 درصد دارای راهبرد کیفی و 25/13 درصد دارای راهبرد ترکیبی بودند. در حیطه روش، در ایران، روش غالب، روش پیمایشی و همبستگی است؛ چرا که 28/78 درصد مقالات چاپ شده با دو روش مذکور بود. در حالی که در غرب، تنها 83/29 درصد مقالات چاپ شده با روش های پیمایشی و همبستگی انجام شده و روش غالب، روش های برخاسته از راهبرد کیفی است. در حیطه ابزار هم بین تکنیک های بکارگرفته شده از سوی پژوهشگران ایرانی و غربی تفاوت معناداری وجود دارد؛ به گونه ای که در ایران، 52/85 درصد مقالات چاپ شده با استفاده از پرسشنامه، ابزار مورد علاقه و محبوب پژوهشگران ایرانی انجام شده، در حالی که پژوهشگران غربی عمدتا از ابزارهای ترکیبی استفاده کرده اند. و بالاخره این که پژوهشگران حوزه مدیریت آموزشی در غرب حرکت روزافزونی به سمت راهبرد کیفی و بهره گیری از روش های آن دارند. ضمن اینکه، در مغرب زمین راهبرد ترکیبی هم از مقبولیت برخوردار است و رشد صعودی امیدوار کننده ای دارد. این در حالی که است که در ایران همچنان راهبرد کمی و روش های آن حاکمیت قابل تاملی دارند.
    کلیدواژگان: روش شناسی، مدیریت آموزشی، ایران، غرب
  • حمید فرهادی راد، عبدالله پارسا، شیرزاد نظری صفحات 79-98
    هدف از انجام پژوهش حاضر، تبیین روابط بین مولفه های رهبری همکارانه مدیر، حرفه ای گری معلم و فشار دانشگاهی و توضیح چرایی اثرگذاری و عدم اثرگذاری هر یک از این مولفه ها بر شکل گیری، رشد و گسترش رفتار شهروندی سازمانی مدیران و معلمان در مدارس ابتدایی و متوسطه شهر اهواز می باشد. در همین راستا، از روش پژوهش آمیخته (کمی و کیفی) استفاده شده است. مشارکت کنندگان در این پژوهش معلمان و مدیران مدارس دو مقطع ابتدایی و متوسطه شهر اهواز بودند. به اقتضای روش پژوهشی ترکیبی، در بخش کمی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول مورگان تعداد 256 نفر انتخاب شدند. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا زمانی که به سوالات پژوهش پاسخ داده شد و اشباع نظری به دست آمد، فرآیند نمونه گیری ادامه یافت. داده ها در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی دیپائولا، تارتر و هوی (2005) و پرسشنامه محقق ساخته مولفه های تاثیرگذار به ترتیب با ضرایب پایایی (84/0) و (89/0) و در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختمند جمع آوری گردیده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از تحلیل رگرسیون و در بخش کیفی، روش تحلیل محتوای استقرایی بکار رفته است. در بخش کمی، نتایج نشان دهنده اثرگذاری مولفه های رهبری همکارانه مدیر و حرفه ای گری معلم و عدم تاثیرگذاری مولفه ی فشار دانشگاهی بر شکل گیری رفتار شهروندی سازمانی مدیران و معلمان مدارس موردمطالعه می باشد. در پیگیری نتایج در بخش کیفی، دلایل اثرگذاری و عدم اثرگذاری هر یک از مولفه ها تبیین شده است.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، رهبری همکارانه مدیر، حرفه ای گری معلم، فشار دانشگاهی
  • امید مهراب قوچانی، منصور غنیان، محسن خیراللهی، احمد رضا لاهیجان زاده، محمد دشتی صفحات 99-124
    مطالعه حاضر در پی تبیین عوامل تاثیرگذار بر رفتار مسئولانه معلمان می‏باشد. در این راستا از مدل تعدیل یافته‏ی رفتار مسئولانه بهره گرفته شد و پژوهشی از نوع همبستگی طراحی گردید. معلمان مقاطع ابتدایی استان خوزستان در سال 1393، به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند. از این شمار، 377 تن به عنوان نمونه‏ی آماری در 9 شهر استان با استفاده از روش نمونه‏گیری طبقه‏ای گزینش شدند. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات در مطالعه‏ی حاضر پرسشنامه‏ای محقق ساخت بود که پایایی و روایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و بازبینی توسط تیمی از متخصصان مورد ارزیابی و تائید قرار گرفت. داده های به دست آمده از پرسشنامه ها با استفاده از نرم‏افزارهایSPSS (V 20) وAMOS (V 20) پردازش شدند. نتایج مدل‏سازی معادلات ساختاری، نشان از برازش مطلوب چهارچوب نظری مطالعه داشت و مهم ترین عامل تاثیرگذار بر رفتار زیست‏محیطی معلمان عامل هنجار ذهنی بود.
    کلیدواژگان: رفتار مسئولانه زیست محیطی، معلمان، مدارس ابتدایی استان خوزستان، مدل سازی معادلات ساختاری
  • حسین حافظی، محمود اکرامی، نادرقلی قورچیان، محمدرضا سرمدی صفحات 125-146
    پژوهش حاضر با هدف برازش مدل ریاضی-ساختاری تجاری سازی دانش در دانشگاه پیام نور انجام شد. روش پژوهش، کمی و مبتنی بر همبستگی با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی اعضای هیئت علمی و دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور بود. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب طی دو مرحله: مرحله ی مقدماتی (100 نفر شامل 79 هیئت علمی و 21 دانشجوی دکتری) و مرحله ی اصلی (245 نفر شامل 194 هیئت علمی و 51 دانشجوی دکتری) داده های مورد نیاز گردآوری شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی 114 آیتمی پژوهشگر ساخته بود که هفت سازه ی موجود در مدل پژوهش را اندازه گیری می کند. خصوصیات روان سنجی ابزار پژوهش با استفاده از رویکرد تحلیل عاملی تاییدی بر روی داده های مرحله ی مقدماتی مورد بررسی و حمایت قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در مرحله ی اصلی نیز، ابتدا با استفاده از رویکرد غربالگری داده ها (شامل؛ نمودار جعبه ای، آماره ی مهالانوبیس، آماره های چولگی و کشیدگی تک و چندمتغیره، نمودار پراکنش)، وضعیت داده های پرت یا دورافتاده و مفروضه های رویکرد آماری مدل سازی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفت. سپس، با استفاده از رویکرد آماری مذکور، نحوه ی برازش مدل و روابط ریاضی-ساختاری بین سازه های موجود در آن، آزمون گردید. نتایج نشان داد که مدل برازش یافته ی اولیه نیاز به اصلاحاتی در قالب حذف 8 مسیر مستقیم معنادار نشده بین سازه های آن و همچنین اضافه نمودن مسیرهای همبستگی خطاهای واریانس بین نشان گرهای سازه های درون زای مدل دارد. بدین ترتیب، مدل اصلاح شده نهایی مورد برازش کامل قرار گرفت.
    کلیدواژگان: تجاری سازی دانش، مدل ریاضی، ساختاری، معادلات ساختاری، دانشگاه پیام نور
  • مریم پاپازاده، سید جلال هاشمی، پروانه ولوی صفحات 147-172
    هدف این پژوهش تحلیل محتوای کمی و کیفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش و رساله های دکتری رشته فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه شهید چمران اهواز از نظر میزان کاربرد مولفه های تفکر انتقادی فسیونه و تبیین نحوه به کارگیری آن مولفه ها، در این پایان نامه ها می باشد. در تحلیل محتوا 75 پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری دفاع شده طی سال های 91-1377 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که پایان نامه های کارشناسی ارشد در مهارت طبقه بندی با 40/10 درصد، تحلیل استدلال ها و طرح و تدوین نتایج هر کدام با 90/9 درصد، تشخیص درست مباحث و دلایل با 72/9 درصد، آزمون ایده ها و بررسی و پرسش از شواهد و اعلام نتایج با 55/9 درصد، کشف معنا و وضوح بخشیدن به معنا با 38/9 درصد، گمانه زنی در مورد نتایج بدیل با 46/5 درصد و توجیه و تبیین روند کار با 95/4 درصد، ارائه و تصریح استدلال ها با 78/4 درصد، سنجش ادعاها و استدلال ها با 43/4 درصد و خودآزمایی با 39/2 درصد بیشترین تا کمترین فراوانی را به خود اختصاص داده اند. در رساله های دکتری، مهارت اعلام نتایج و تصریح استدلال ها با 38/7 درصد و کشف معنا و وضوح بخشیدن به معنا و آزمون ایده ها با 25/6 درصد و سایر مهارت ها به یک نسبت و با 95/7 درصد به کار گرفته شده است. نتایج تحلیل محتوای کیفی نیز نشانگر این بود که در عین اینکه کوشیده شده مهارت های نقادی در پژوهش ها رعایت شود، اما این کاربست با توجه به مهارت های مورد نظر فسیونه، به نحو مطلوبی انجام نشده است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، پایان نامه، رشته فلسفه تعلیم و تربیت، تفکر انتقادی، پیتر فسیونه
|
  • N. Yaghoob Nezhad, M. Behranghi, Hr Zeenabadi Pages 5-20
    This paper focuses on one of the basic components of supervisiory needs of begining teachers about partners. The aim of this study was the "assessing needs of novice teachers about parents at primary schools in Tehran". In this study an exploratory mixed method was applied to assess the needs of novice teachers. At qualitative stage, using purposeful sampling and semi-structured interview, 20 interviews with experts in education were conducted. A questionnaire was developed based on 16 indicators identified in interviews and in relevant literature. The questionnaire included 13 questions that asked for the respondent's views. Using "Available Sampling" method, 447 questionnaires were distributed to the teachers – 97 via e-mail and 350 by the researcher’s direct contact. 371 questionnaires were collected. The finding identified main important need and prospect of novice teachers to be lack of parent's follow-up and care of their children. Additionally, teachers expect parents not to interfere in their work. The findings agree with other reliable studies in related areas.
    Keywords: Novice teacher, primary schools, expectation, parent
  • N. Shirbagi, N. Azizi, Sh Amiri Pages 21-54
    This paper aims to study parents’ and teachers’ perception of the parent participation phenomenon in education. A mixed-methods sequential explanatory design was applied. Participants included 200 teachers and 210 parents who were selected viamulti-stage cluster sampling from different socio-economic regions of Kermanshah City. In order to collect data, initially some semi-structured interviews were held. Subsequently, based on highlighted components from interviews, a questionnaire was designed for gathering quantitative data. The validity and reliability measures of the questionnaire were confirmed via exploratory factor analysis and Cronbach’s Alpha. Factors representing quality and mechanisms of participation, types of interaction and psychological and social impacts of participation were derived from the interviews. The findings revealed that almost all of the parents had not been purposefully involved in the educational performance of their children and there was no evidence of parental cooperation as a group was surfaced. The findings indicated that although the parents to a large extent were aware of the importance of their involvement in their children’s education in practice they failed to engage in this activity for several reasons. The parents stated that they were rarely in touch with teachers and were not fully aware of their children’s learning difficulties. In addition the extent of parents’ voluntary participation in the education process of their children was not satisfactory and they rarely helped and guided their children with their homework. Furthermore, despite teachers, parents want that their children to be encouraged to do their school work. Also, unlike the children's fathers, their mothers were more interested in accepting responsibility for the education of their children. However, there is some kind of disagreement between teachers and parents on how to participate in educational affairs. Thus, teachers were unwilling to allow parents to be involved in the educational process. Finally, the findings revealed that in addition to the teachers and parents support as effective factors regarding the students’ habits of study and effort, the student's opinions should be taken into account and considered seriously.
    Keywords: Parental involvement, involvement in the education of children, the association of parents, teachers, home, school
  • Naghi Raadi, Ahmadreza Nasr Pages 55-78
    The main aim of this study was the investigation of the methodological preferences of researchers in the field of educational administration in the three areas of strategy, methods and research techniques and their direction for research strategy in the future. Data were gathered from all published articles in recent three years in the two English language journals: Educational Administration Quarterly and Journal of Educational Administration, and two Iranian journals, i.e. Journal of Management and Planning in the Educational Systems and Quarterly Journal of New Approaches in Educational Administration. All .of the published articles in the referred journals were analyzed methodologically, without resort to sampling. The results showed that: in the area of strategy, there is meaningful difference between Iranian and Western researches in the research strategies used. That is, in Iran, 88.81% of published articles use quantitave strategy, 7.89% qualitative and 3.28% mixed strategy. But, in 32.04% of articles published in the 2 western journals exhibit quantitave strategies, 54.69% qualitative and 13.25% mixed ones. Methodology- wise in Iran, dominant methods are survey and correlation methods, which account for of nearly 78.28% of published articles. However, dominant methods in western journal articles are derived from qualitative strategies. In the area of techniques, there is meaningful difference between Iranian and Western researches in the used research techniques. Thus, in Iran, 85.52% of published articles was used questionnaires, whereas, the western researchers seem to have used more mixed techniques for gathering data. Finally, researchers in the field of educational administration in the west show a progressive movement towards qualitative strategy and its methods. Meanwhile, the mixed strategy too, enjoys and acceptance and show’s a promise for more future growth in the west, over and against strategy and its methods has significant dominance the dominance of quantitative methods in Iran.
    Keywords: methodologies, Iran, west, educational administration
  • Hamid Farhadirad, Abdolah Parsa, Shirzad Nazari Pages 79-98
    The main purpose of this research was explanation the relationships between collegial leadership of principal, teacher professionalism, academic emphasis components and Organizational Citizenship Behavior (OCB) of principals and teachers in primary and secondary schools in Ahwaz. Explaining why these components impact on the formation, growth and development of OCB was other purpose of this research. Explanatory mixed method approach selected for implement this research. The participants consisted of principals and teachers in elementary or secondary education level. In the quantitative part using random stratified sampling, 256 participants were selected. In qualitative section, purposeful sampling was adopted and continued to theoretical saturation was secured. In the quantitative section data was collected by Dipaola, Tarter and Hoy Organizational Citizenship Behavior Questionnaire (2005) alongside of a researcher-maid whit reliability coefficients (0/84) and (0/89) respectively. Semi-structured interviews were used in quantitative part. To analyze the data regression analysis was used in the quantitative and inductive content analysis for qualitative part. The results confirm the effectiveness of collegial leadership, teacher professionalism and non-effectiveness of the academic emphasis on citizenship behavior of school directors and teachers. The reasons for the effectiveness/non-effectiveness were followed up and explained in the qualitative part.
    Keywords: organizational citizenship behavior, teacher professionalism, academic emphasis, collegial leadership of principal
  • Om Ghoochani, M. Ghanian, M. Kheirolahi, A. Lahejan Zadeh, M. Dashte Pages 99-124
    The present study sought to determine the factors affecting the responsible behavior of elementary school teachers. In this respect the modified model of responsible behavior was used and, a correlational survey was conducted. All elementary school teachers in Khuzestan province in 2014 formed the statistical population. Samples of 377 people were selected in 9 cities by stratified sampling. Data were collected using a researcher-made questionnaire then analyzed by SPSS (version 20) and AMOS (version 20). The face validity and reliability of the questionnaire were confirmed respectively by a panel of experts, and Cronbach’s alpha coefficients. Using structural equation modeling, the fitting the theoretical framework of this study was tested. The results showed good fit of the theoretical framework of the study. The results revealed the most important affecting factor on environmental behavior of the elementary school teachers of Khuzestan province was the factor subjective norm.
    Keywords: Environmental responsible behavior, Elementary schools of Khuzestan province, Structural equation modelling
  • Hossein Hafezi, Mahmod Ekrami, Nadergholi Ghorchiyan, Mohammadreza Sarmadi Pages 125-146
    The present study was conducted to fit the mathematical-structural model of knowledge commercialization in Payame Noor University. This research is quantitative and based on correlation method using Structural Equation Model (SEM) approach. Statistical population consisted of all faculty members and PhD students in Payame Noor University. In this research, the required data were collected by using the proportional stratified sampling method in two stages, pilot stage (100 participants including 79 faculty members and 21 PhD students) and main stage (245 participants including 200 faculty members and 51 PhD students). A research instrument comprising the researcher-made 114-item questionnaire designed to measure seven existing constructs in research model. Psychometric properties, including reliability and validity, measures of research instrument were evaluated and supported by using the confirmatory factor analysis approach on the data of preliminary stage. In order to analyses the data in the main stage, first by means of data screening (including box plot, Mahalonobis statistic, uni- and multivariate Skewness and Kurtosis coefficients, and scatter plot) the position of outlier's data and assumptions underlying Structural Equation Model (SEM) statistical approach were also investigated. Then, by using a statistical approach of structural equation model, the way the model was fitted and mathematical-structural relationships between its existing constructs were tested. The results showed that preliminary fitted model requires some reforms in format involving deleting of 8 direct insignificant paths among its constructs as well as adding paths of correlation variance errors between indicators of the model endogenous constructs. Thus, the final modified model was perfectly fitted.
    Keywords: Knowledge commercialization, mathematical-structural model, structural equation model (SEM), Payame Noor University
  • Maryam Papazadeh, Seyyed Jalal Hashemi, Parvane Valavi Pages 147-172
    The purpose of this study is to analyze the quantitative and qualitative contents of the History and Philosophy of Education field of M.A. dissertations and Philosophy of Education of Ph.D. theses, taking place in Shahid Chamran University of Ahvaz, in terms of the extent of using the critical thinking of Facione components. In the analysis, contents of 75 M.A. dissertations and Ph.D. theses were studied. The results showed that in M.A. dissertations the critical thinking skills have been used us follows: categorizing with 10.40 percent, analyzing reasons, design, and developing the result each with 9.90 percent , identifying the discussions and the reasons with 9.72 percent , testing the ideas, examining and questioning about the evidences, and stating the results with 9.55 percent , exploring and clarifying the meaning with 9.38 percent ,hypothesizing about the substituent results with 5.46 percent , and justifying and explaining the process of working with the 4.95 percent, presenting and clarifying the reasons with 4.78 percent , assessing claims and arguments with 4.43 percent , and self-examination with 2.39 percent, had the highest and the lowest frequency. In Ph.D. theses, the ability of stating the results and clarifying the arguments with 7.38 percent, and, exploring and clarifying the meaning and testing the ideas with 6.25 percent and other skills with a same ratio with 7.95 percent were observed. The results of qualitative content analysis also indicated that while researchers have tried to work on critical skills, but this practice has not been done in an appropriate manner, according to Facione′s view.
    Keywords: Content Analysis, dissertations, philosophy of education field, critical thinking, Peter Facione