فهرست مطالب

نشریه علوم تربیتی
سال بیست و سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حاتم فرجی ده سرخی، حمیدرضا آراسته، رضا بغدادچی، عبدالرحیم نوه ابراهیم، بیژن عبدالهی صفحات 5-34
    هدف پژوهش حاضر شناسایی تفاوت ها و تشابهات سیستم پذیرش دکتری دانشگاه های برتر و ایران از سه جنبه هدف، ویژگی های مطلوب و الزامات ورود است. بدین منظور از روش پژوهش توصیفی-تطبیقی استفاده شد. سه دانشگاه برتر دنیا-هاروارد، استنفورد و کمبریج- بر اساس رتبه بندی شانگهایی به همراه سیستم پذیرش دکتری در ایران بررسی شدند. جهت گردآوری داده ها از اسناد و مدارک کتابخانه ای، اینترنت و درگاه دانشگاه های مربوطه و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از الگوی بردی[1] استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که مهم ترین هدف سیستم پذیرش دانشگاه های برتر و ایران شناسایی شایسته ترین و بااستعدادترین داوطلبان است، هرچند که تعدد اهداف سیستم پذیرش دکتری در ایران بیشتر از سیستم پذیرش دانشگاه های برتر است. در رابطه با ویژگی های مطلوب، همه سیستم های پذیرش از طیفی از مهارت ها، شایستگی ها و ویژگی های شناختی و غیر شناختی جهت غربال کردن داوطلبان استفاده می کنند، با این تفاوت که سیستم پذیرش نیمه متمرکز دکتری ایران توجه اندکی به ویژگی های غیر شناختی دارد. در رابطه با مقیاس های پذیرش یا الزامات ورود، سیستم پذیرش دکتری دانشگاه های برتر و ایران از معیارهای متعددی جهت ارزیابی ویژگی های شناختی و غیرشناختی استفاده می کند، اما تفاوت سیستم پذیرش دکتری دانشگاه های برتر با سیستم پذیرش نیمه متمرکز دکتری در ایران در کیفیت مقیاس های پذیرش-روایی، پایایی و مرتبط بودن- است و نه کمیت آن ها. در پایان، با توجه به نتایج حاصله پیشنهاد های کاربردی جهت بهبود وضعیت سیستم پذیرش دکتری ایران ارائه شده است.
    [1]- Beredy’s method or framework
    کلیدواژگان: سیستم پذیرش دکتری، هدف، ویژگی های مطلوب، الزامات ورود
  • علی موسوی، پروانه ولوی، سید جلال هاشمی صفحات 35-56
    هدف این پژوهش شناخت تجربه فیلسوف - معلمی بر اساس تجارب آموزگاران دوره ابتدایی است. مطالعه از نوع کیفی بوده و با استفاده از روش پدیدارشناسی انجام شده است. جامعه ی تحقیق شامل کلیه معلمان دوره ابتداییشهر ایذه است. البته حجم نمونه از ابتدا تعیین نشده است، بلکه بر اساس اصل اشباع داده ها و ته کشیدن اطلاعات در مطالعات کیفی پس از جمع آوری داده از 40 مورد به دست آمد؛ بنابراین نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شده و شامل 40 نفر از معلمان می شود که با آن ها مصاحبه شد. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه هایی نیمه سازمان یافته است. داده های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از روش پدیدارشناسی ون منن تجزیه وتحلیل شد. سپس درون مایه های این مطالعه در 4 مضمون اصلی استخراج و طبقه بندی شدند. یافته های تحقیق شامل 20 درون مایه بود که در مضمون اول با عنوان وظایف عمده معلم؛ 7 درون مایه شامل: تعیین هدف ، برقراری رابطه دوستانه، توجه به تفاوت های فردی، ایجاد انگیزه، تقویت روحیه ی گروهی، تقویت مسئولیت پذیری، ارزیابی دانش آموزان مشخص شدند. در مضمون دوم به نام پرورش تفکر انتقادی؛ 5 درون مایه که عبارت اند از: ایجاد محیطی چالشی، طرح سوال یا مسئله، ایجاد فرصت برای تفکر و تامل، انتقاد کردن و انتقادپذیری و روش مشارکتی قرار گرفتند. در مضمون سوم با عنوان پرورش تفکر خلاق؛ 6 درون مایه که عبارت اند از روش کشفی، ایجاد فرصت برای فعالیت های عملی، تشویق دانش آموزان خلاق، الگوهای خلاق، سوالات خلاقانه ایجاد حس کنجکاوی مشخص شدند و در مضمون چهارم به نام تعمیق دانش نیز 2 درون مایه که عبارت اند از: تحقیق و پژوهش و وسایل کمک آموزشی قرار گرفتند. ازآنجاکه معلم با شرایط واقعی آموزش سروکار دارد و نسبت به علایق، خواسته ها و توانایی های دانش آموزان آگاهی نسبی دارد، بنابراین می تواند زمینه را برای ایجاد فرایند آموزش و یادگیری خودجوش و پرسشگرانه فراهم کند. همچنین اگر معلم بخواهد که در آموزش تفکر موفق شود، باید همانند یک فیلسوف – معلم از همه ی عوامل موثر در تقویت و پرورش تفکر خلاق و منطقی دانش آموز بهره مند شود.
    کلیدواژگان: معلم، فیلسوف تربیتی، پدیدارشناسی، تجربیات زیسته
  • محمدحسن میرزامحمدی صفحات 57-76
    تحقیق حاضر باهدف بررسی تطبیقی مبحث وجود از دیدگاه فارابی و هایدگر، و استنتاج دلالت های آن در تعلیم و تربیت به انجام رسیده است. برای رسیدن به هدف فوق، چهار سوال پژوهشی به این شرح صورت بندی شده است: الف)نوآوری های فارابی در مبحث وجود در فلسفه اسلامی چه می باشند؟ ب) نوآوری های هایدگر در مبحث وجود، در فلسفه غرب چه می باشند؟ ج)وجوه اشتراک و افتراق وجود شناسی از دیدگاه فارابی و هایدگر چه می باشند؟ د)دلالت های تربیتی وجود شناسی از دیدگاه فارابی و هایدگر چه می باشند؟ روش های مورداستفاده در تحقیق حاضر شامل روش توصیفی – تحلیلی (تحلیل تطبیقی)، و استنتاجی می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهد که وجه اشتراک اصلی فارابی و هایدگر، در مبحث وجودشناسی بازگشت به «وجود» به جای موجود در فلسفه می باشد. البته برای فارابی، وجود سلسله مراتبی و ارزش مدار می باشد. همچنین تعلیم و تربیت برای هر دو فیلسوف، راه رسیدن به وجود است. البته برای فارابی، وجود درنهایت، وجود واجب (باری تعالی) می باشد درحالی که هایدگر به وجود خود اهمیت می دهد.
    کلیدواژگان: وجود، فلسفه، تعلیم و تربیت، فارابی، هایدگر
  • حمیدرضا پروار، بابک شمشیری، محمد مزیدی شرف آبادی صفحات 77-104
    روشنفکری دینی به عنوان محصول رویارویی دین با مدرنیته، یکی از رویکردهای مناقشه انگیز و پرنفوذ چند قرن اخیر دنیای اسلام است. این رویکرد در ایران نیز به یکی از مباحث مهم و جنجال برانگیز میان اندیشمندان تبدیل شده و جهت گیری های بعضا متفاوتی را تجربه کرده است. این جهت گیری ها سبب شده است تا روشنفکری دینی ایران در قالب موج های متفاوتی نام گذاری گردند. ”احیاگری اسلامی“، ”اسلامی سازی دانش“ و ”جریان متاخر“ آن با جهت گیری معرفت شناسانه و فلسفی از جمله این موج هاست. جریان متاخر روشنفکری دینی ایران بر این ادعاست که می تواند دین را با مدرنیته و عناصر آن ازجمله شهروندی، سازگار کند. نوشتار حاضر باهدف بررسی امکان سازگاری دین و شهروندی مدرن از چشم انداز جریان متاخر روشنفکری دینی، می کوشد تا به این پرسش پاسخ دهد که امکان و ظرفیت این جریان را در سازگاری با شهروندی مدرن چیست و سپس تربیت شهروندی متناسب با مفروضات این جریان را ترسیم کند. پژوهش حاضر در زمره پژوهش های کیفی قرار می گیرد و برای رسیدن به هدف خود از روش توصیفی-تفسیری، سود می جوید. یافته های این پژوهش نشان می دهد که این جریان فکری با پیش فرض ها و اصولی که دارد و نیز با طرح اولویت معرفت شناسی بر هستی شناسی در بسیاری از موارد توانسته است با مفروضات مدرنیته و شهروندی مدرن خود را سازگار کند و تحقق تربیت شهروندی مدرن را ممکن سازد، اما در پاره ای از مسائل به توافق دست نیافته است.
    کلیدواژگان: شهروندی، روشنفکری، روشنفکری دینی، تربیت شهروندی
  • علی کریمی گیلده*، علیرضا صادق زاده قمصری، سید مهدی سجادی، خسرو باقری نوع پرست صفحات 105-126

    غلبه رویکردهای تفسیری بر رویکردهای تبیینی در علوم تربیتی در دهه های اخیر سبب شده است که عده ای از صاحب نظران، دستیابی به عینیت در پژوهش تربیتی را ناممکن تلقی نمایند. هدف این پژوهش بررسی امکان دستیابی به عینیت در پژوهش های تربیتی است و ضمن بررسی دیدگاه های اثبات گرا، پسا اثبات گرا و بازسازی گرا، به این مسئله از منظر روش بازسازی عقلانی هابرماس پاسخ می دهد. روش تحقیق حاضر، استنتاجی و مقایسه ای است. یافته ها نشان می دهند که توجه به ساختارهای هنجاری زیربنایی عام، زمینه لازم برای دستیابی به نوعی عینیت در تقسیر را در اختیار پژوهشگر تربیتی می گذارد و از این طریق پژوهشگر می تواند رویکردهای تبیینی و تفسیری را تلفیق کند. این امر سبب می شود که عینیت در پژوهش تربیتی باز سازنده از طریق بی طرفی از درون حاصل شود و لذا از رویکردهای اثبات گرا و پسا اثبات گرا که به دنبال بی طرفی از بیرون هستند، متمایز شود. در پایان چالش ها و محدودیت های این نوع عینیت در پژوهش های تربیتی موردبررسی و نقد قرارگرفته اند.

    کلیدواژگان: روش شناسی، پژوهش تربیتی، بازسازی عقلانی، یورگن هابرماس، عینیت
  • ندا پریشانی، سید ابراهیم میر شاه جعفری، فریدون شریفیان، مهرداد فرهادیان صفحات 127-152
    هدف از پژوهش حاضربررسی عنصر محتوا در برنامه ی درسی آموزش محیط زیست دوره دوم متوسطه در ایران و چند کشور جهان و پیشنهاد رویکرد و محتوای مغفول در برنامه درسی آموزش محیط زیست ایران بود. روش پژوهش تطبیقی و توصیفی- تحلیلی بود.نتایج پژوهش نشان داد رویکرد برنامه درسی کشورهای سوئد و کانادا به برنامه درسی آموزش محیط زیست، توسعه پایدار بوده و محتوای آموزش محیط زیست در برنامه درسی متوسطه دوم به صورت جامع وتلفیقی بوده است. محتوای برنامه درسی آموزش محیط زیست متوسطه دوم کشور استرالیا فاصله کمی با رویکرد توسعه پایدار داشت و محتوای برنامه درسی آموزش محیط زیست به صورت غیر جامع و تلفیقی بود. محتوای برنامه درسی متوسطه دوم آموزش محیط زیست در کشور ترکیه با رویکرد توسعه پایدار فاصله داشت و محتوای آموزش محیط زیست به صورت غیر جامع وتلفیقی بود.محتوای برنامه درسی آموزش محیط زیست متوسطه دوم ایران نیز تا رویکرد توسعه پایدار فاصله داشت و محتوای آموزش محیط زیست به صورت غیر جامعو تلفیقی در کتب درسی زیست شناسی، شیمی، جغرافیا و زمین شناسی بود. در کشورهای موردمطالعه محتوای انتخابی حول حیطه های دانش، نگرش و مهارت نسبت به محیط زیست بود. در زمینه نوع دانش و حجم اختصاص یافته محتوا،به نگرش و مهارت های آموزش محیط زیست بین کشورمان و کشورهای منتخب اختلاف چشم گیری وجود داشت.در پایان این پژوهش با بررسی تطبیقی، محتوایی روان سازی شده با 20 گویه که در برنامه درسی آموزش محیط زیست کشورمان مغفول مانده با رویکرد توسعه پایدارپیشنهادگردید.
    کلیدواژگان: محتوای آموزش محیط زیست، بررسی تطبیقی، برنامه درسی، توسعه پایدار
  • سمیه کیارسی، یحیی قائدی، سعید ضرغامی، یزدان منصوریان صفحات 153-176
    با توجه به نفوذ رسانه ها در عرصه های مختلف زندگی کودکان، بالا بردن آگاهی رسانه ای آن ها به مثابه تحلیل و ارزیابی محتوای رسانه های مختلف، فهم انگیزه های تولیدکنندگان و نیز بررسی تاثیرات رسانه ها بر مصرف کنندگان ضروری به نظر می رسد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر اجرای برنامه درسی فلسفه برای کودکان (P4C) در آگاهی از پدیده خشونت رسانه ای و کلیشه های جنسیتی- اجتماعی موجود در رسانه های محبوب دانش آموزان پسر پایه پنجم ابتدایی شهر دزفول است. این پژوهش در مجموعه تحقیقات شبه آزمایشی قرارگرفته و از طرح پیش آزمون- پس آزمون، با گروه گواه استفاده شد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، 50 دانش آموز پسر پایه پنجم ابتدایی، در دو گروه 25 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شدند. آزمودنی های گروه آزمایش طی 20جلسه هفتگی، به مدت یک ساعت در اجتماع پژوهشی به بحث درباره محتوای رسانه های محبوبشان همچون گیم ها در جهت آگاهی از پدیده خشونت رسانه ای و کلیشه های جنسیتی- اجتماعی پرداختند (به گروه کنترل هیچ آموزشی ارائه نشد). به منظور ارزیابی اثربخشی، دو متغیر وابسته آگاهی از پدیده خشونت رسانه ای و آگاهی از کلیشه های جنسیتی- اجتماعی موجود در برخی از گیم ها و انیمیشن های محبوب کودکان موردسنجش قرار گرفت. ابزار اندازه گیری این متغیرها پرسشنامه محقق ساخته بود. نتایج تحلیل کواریانس حاکی از آن است که آموزش برنامه درسی P4 در بالا بردن آگاهی از پدیده خشونت رسانه ای و کلیشه های جنسیتی - اجتماعی تاثیر معنادار می گذارد و آن ها را ارتقا می دهد.
    کلیدواژگان: برنامه فلسفه برای کودکان، آگاهی های رسانه ای، فهم انتقادی
  • شراره محمدی، احسان پروین، سعید غیاثی ندوشن، ام البنین خراسانی صفحات 177-198
    هدف تحقیق حاضر شناسایی نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصت های دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرستان زاهدان و انتخاب بهترین راهبرد برای عملکرد بهتر این دانشگاه می باشد. با مطالعه محیط داخلی و خارجی مهم ترین نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدهای مراکز شناسایی شدند. با استفاده از این عوامل راهبردی ماتریس SWOT تشکیل و راهبردهای مناسب برای توسعه و عملکرد بهتر مراکز تدوین گردیده است. به منظور تعیین اولویت راهبردهای پیشنهادی و انتخاب بهترین راهبرد تلفیقی از مدل SWOT و ANP استفاده شده است. با توجه به نتایج به دست آمده راهبرد های ST با وزن 399/0 بالاترین اولویت را به خود اختصاص داده اند. راهبردهای WT، WO، SO به ترتیب با وزن های 324/0 و 131/0 و 123/0 اولویت های دوم، سوم و چهارم می باشند؛ بنابراین، دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرستان زاهدان باید بر روی راهبردهای ST (با وزن 399/0 به عنوان اولویت اول) تمرکز نماید.
    کلیدواژگان: راهبرد، دانشگاه جامع، علمی کاربری، آسیب شناسی، فرآیند تحلیل شبکه ای
|
  • Hatam Faraji Dehsorkhi, Hamidreza Arasteh, R. Bghdadchi Pages 5-34
    The present paper aims to investigate the differences and similarities of the PhD admissions systems in Iran and the leading universities in terms of objectives, desired qualities as well as entry requirements. In doing so, descriptive-comparative method was applied. Consulting with the Shanghai Ranking, the graduate admissions systems of the top three universities, i.e. Harvard University, Stanford University, and the University of Cambridge along with the Iranian PhD admission system were examined. To gather data, documentations and universities’ websites were examined. In addition, we corresponded with the graduate admission office of each university. Beredy’s method or framework was used to analyze data. Findings show: All graduate admissions systems look for highly qualified applicants. Additionally, the Iranian PhD system pursues other objectives as well. With regard to desired qualities, all graduate admissions systems look for a wide range of academic and non-academic qualities in the applicants. The Iranian PhD admissions system, however, seems to take less account of non-cognitive qualities. With regard to entry requirements, all graduate admissions systems utilize a variety of measurements to screen out applicants, but the entry requirements used in the Iranian PhD admissions system are flawed in terms of reliability, validity and relevance. Finally, some implications are offered.
    Keywords: graduate admissions system, objectives, desired qualities, entry requirements
  • A. Mosavi, P. Valavi, J. Hasshemi Pages 35-56
    This study attempts to investigate teachers’ experience as educational philosophers based on the experiences of elementary school teachers. Research method is qualitative. The population consisted of all elementary school teachers of Ize City. The sample size was not determined in advance, but, using a purposive method, sampling continued to the point of saturation which occurred after interviewing forty subjects (participants) who were willing to be interviewed. Semi-structured interviews were used to collect the data.Data from the interviews were analyzed based on van Manen’s phenomenological method. The gathered data were analyzed in order to explain this lived experience. Then the resultant processed findings were returned to participants for validation. The findings include 20 themes which were categorized in 4 major axes. The first axis comprising major tasks of the teacher included 7 themes: goal setting, friendly relations, and attention to individual differences, motivating, strengthening team spirit, strengthening accountability, and assessment of students. The second axis under the title of fostering critical thinking subsumes 5 themes: creating a challenging environment, posing the question or issue, opportunities for contemplation and reflection, participatory methods and criticism. The third axis covering creative thinking includes 6 themes: discovery methods, creating opportunities for practical activities, encouraging student's creativity, creative patterns, and creative curiosity. In the fourth axis called deepening of knowledge 2 themes were identified: research and teaching aids. Since it is the teacher that copes with the actual conditions of teaching and has first hard knowledge of students’ interests, demands needs and abilities, he can provide grounds for an autonomous learning process. Also, if the teacher is to be successful in teaching thinking, he should be a philosopher - teacher who can make use of all the factors that support the cultivation of critical thinking in students.
    Keywords: philosopher-teacher, educational philosopher, phenomenology, lived experiences
  • M.H. Mirzamohammadi Pages 57-76
    This research was an attempt at comparing Farabi’s and Heidegger’s views on being and their implications for education. Based on the research objective, four research questions were formulated as follows: What are Farabi's innovations in the interpretation of Being in Islamic philosophy? What are Heidegger's innovations in the analysis of Being in western philosophy? What are the commonalities of and differences between the views of these thinkers regarding being? What are the implications of the results of this comparison for education? The methodology used was descriptive – analytic (comparative analysis) and deductive. The findings show that the main commonality of Farabi’s and Heidegger’s points of views about Being is return to Being (existence) as against existents. Of course, for Farabi, Being is hierarchical and value – laden. Also education for both Farabi and Heidegger comsists in the realization of Being. Of course, for Farabi, the ultimate Being is God's being, whereas for Heidegger it is the ‘self’ that is considered important.
    Keywords: being, philosophy, education, Farabi, Heidegger
  • Hamidreza Parvar, Babak Shamshiri, Mohammad Mazidi Pages 77-104
    The religious intellectualism, resulting from the religious confrontation with modernity, has become one of the most contentious, though influential, approaches in the contemporary Islamic world. This phenomenon has also given rise to many controversial debates among the scholars subscribing to different theoretical and ideological orientations. These orientations have provided grounds for the religious intellectualism in Iran to be labeled as different intellectual waves such as Islamic revival, Islamization of knowledge with its very recent trend recognized as an epistemological and philosophical orientation. The recent religious intellectualism in Iran claims to possess the ability to adapt religion to modernity and its components such as citizenship. The main purpose of this study, first, was to verify the possibilities and capacity of the recent religious intellectualism so that a program for educating appropriate citizens could be drawn up. This research was conducted under a qualitative paradigm using a descriptive-interpretive approach to analyze the data. The results of the study reveal that the current intellectualism in Iran, with all of its pre-suppositions and principles which prioritize epistemology over ontology has been able to adapt itself, in many cases, to the assumptions of modernity and modern citizenship thus making provisions for the realization of the modern citizenship training.
    Keywords: citizenship, intellectualism, religious intellectualism, citizenship fostering
  • Ali Karimi Gildeh*, Alireza Sadeqzadeh, Mahdi Sajadi, Khosro Bagheri Pages 105-126

    In recent decades interpretive approaches overcome the explanatory approaches in educational researches and this fact has led some experts to consider the achieve ment of objectivity in educational research impossible. The aim of this study is to investigate the possibility of achieving objectivity in empirical research in education and, subsequent to an investigation of the viewpoints of positivists, post positivists and the Reconstructionist approach, an attempt is made to answer this quetation from the perspective of the rational reconstruction of Habermas. The method of this research is deductive comparative. The findings suggest that consideration of the universal normative structures provides the educational researcher with a possibility of objectivity in interpretation. In this way, researchers can integrate approaches to interpretation with these of explanation. This secures an objectivity of reconstructive educational approach via internal impartiality; this distinguishes this approach from the positivist and post positivist approaches which invoke external impartiality research. At the end, the challenges and limitations of this type of objectivity in Educational Research have been examined and critically discussed.

    Keywords: Methodology, educational research, rational reconstruction, Jürgen Habremas, objectivity
  • Neda Parishani, Sayed Ebrahim Mir Shah Jafari, F. Sharifian, Mehrdad Farhadian Pages 127-152
    The aim of this study was to investigate the content element in the curriculum of the environment course in secondary schools of Iran and some selected countries with suggestions concerning the ignored content of the curriculum in environmental education of Iran. The research method was comparative and descriptive-analytical. The results indicated that Swedish and Canadian curriculum approach to the environmental education involved sustainable development and their environmental education content in the curriculum for secondary school seemed to be comprehensive and consolidated. Australia’s secondary school environmental education curriculum comes close to support a sustainable development approach and environmental education curriculum content proved to be non-exhaustive and consolidative. The curriculum content of secondary schools for environmental education in Turkey fell short of sustainable development approach and its environmental education content was non-comprehensive and integrated. The curriculum content approach of the secondary school in Iran for the environmental education fell short of being oriented toward sustainable development and was non-comprehensive and integrated in contents of textbooks on biology, chemistry, geography and geology. In studied countries the selected contents centered around areas of knowledge, skills and attitudes towards the environment. With regard to the kind of knowledge and the space dedicated to content, there was a significant gap between attitudes and skills in environmental education in the curriculum of our country and those of the selected countries. At the end of study, using a comparative analysis, a streamlined content comprising 20 items, assumed to be ignored in the curriculum content for environmental education in our country, was presented.
    Keywords: content of environmental education, comparative study, curriculum, sustainable development
  • S. Kiyarsi Pages 153-176
    The significance of media awareness in Iran’s public schools is crucial in helping Children comprehend the visual media world in which they live. The world is currently a place where our youth are inundated with visual messages that are to be received, interpreted and critically analyzed. The aim of this study was to investigate the effects of the philosophy for children program on awareness of media Violence and stereotypes in popular media of fifth grade elementary school students (Boys) of Dezful. A random sample of 50 fifth grade boy students participated in this study. Experimental group participated for 20 sessions in the community of inquiry to discuss their favorite media content such as games to be aware of the phenomena of media violence and gender and social stereotypes. The control group subjects did not receive training. The findings of this investigation showed that utilizing philosophy for children program has a positive effect on awareness of media Violence and gender and social stereotypes.
    Keywords: philosophy for children (P4C) program, critical thinking, media awareness
  • Sh. Mohammadi, E. Parvin, S. Ghiasi, O. Khorasani Pages 177-198
    The purpose of this study was recognition of the strengths, weaknesses, threats and opportunities of Applied Science University of Zahedan and selection of the best strategy to improve the operation of this university. By studying the internal and external environment of the university, the most important strengths, weaknesses, opportunities, and threats of these Applied Science Centers were identified. By using these strategic factors, the SWOT matrix was formed and the appropriate strategies were codified in order to improve the operation. To determine the priority of suggested strategies and choosing the best integrated strategy, the SWOT model and ANP model were used. Based on the results the highest priority was given to ST strategy with a weight of 0.324. The second, third and fourth priorities were given to WT (weight 0.324) strategy, WO (0.131) strategy, SO (0.123) strategy. Therefore, the Applied Science University of Zahedan should concentrate on ST (0.399) strategy, as the highest priority.
    Keywords: Strategy, Applied science, Technology University, pathology, the process of network analysis