فهرست مطالب

علوم تربیتی - سال بیست و چهارم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

نشریه علوم تربیتی
سال بیست و چهارم شماره 2 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نجمه سلطانی نژاد *، محبوبه عارفی، نعمت الله موسی پور، کوروش فتحی اجارگاه صفحات 5-24
    پژوهش حاضر با هدف کاوش فرایند معلمی کردن یک معلم ابتدایی با محوریت نقش نظریه های تربیتی در آن انجام گرفت. روش انجام این پژوهش روایت پژوهی بوده است. با توجه به اینکه روایت پژوهی به منظور مطالعه عمیق یک یا تعداد معدودی از افراد انجام می گیرد، این تحقیق روی یک معلم ابتدایی متمرکز شد. برای تحلیل داده های حاصل از مصاحبه های روایتی و نیمه ساختار یافته، روش های تحلیل روایت ها و تحلیل روایی به کار گرفته شد. به منظور افزایش روایی یافته ها از روش چک کردن شرکت کنندگان و همچنین سه سویه سازی استفاده شد. در تحلیل روایت ها از الگوی پارادایمی اشتراوس و کوربین کمک گرفته شد. یافته ها نشان می دهد که مقوله مرکزی در معلمی کردن این معلم ابتدایی، باورهای اوست که تحت تاثیر عوامل متعددی چون تجربه های پیشین و گذراندن دوره های تربیت معلم شکل می گیرد. در نهایت معلم با گزینش کردن نظریه های دانشگاهی، در کلاس درس بر مبنای خرد عملی عمل می کند. بر این مبنا، این نتیجه به دست می آید که گرچه عوامل متعددی فراتر از دوره های تربیت معلم و نظریه های تدریس شده در آن بر معلمی کردن این معلم اثر دارد، اما نقش نظریه های تربیتی نیز انکارناپذیر است. به همین دلیل با طراحی صحیح دوره های تربیت معلم می توان به آگاهانه تر شدن عمل معلم کمک کرد.
    کلیدواژگان: نظریه تربیتی، معلمی کردن، روایت پژوهی
  • نرگس سجادیه *، سمیه سورانی صفحات 25-48
    آدمی با امید بستن به تربیت، می تواند به فراتر رفتن از محدودیت های موجود، رهایی از بندها و فتح قله های سعادت، بیندیشد. در این میان، بحث از چندوچون و روش تربیت، در میان اندیشمندان از رونق ویژه ای برخوردار بوده است. یکی از روش های مطرح در تربیت که مخالفان و موافقان پابرجایی داشته است، روش تربیتی «عادت» است. در آثار افلاطون و ارسطو به عنوان متقدمین عرصه ی تربیت، از این روش به وضوح سخن رفته است. هدف پژوهش حاضر این است که برخی از ابعاد ناسفته از این روش را روشن نماید و ناگفته هایی از آن را در زمینه مفهوم عادت، عرصه های به کارگیری عادت، ملاحظات سنی و نقش مربی و متربی تبیین کند. روش مورداستفاده در این پژوهش، رویکرد تحلیلی در دو صورت تحلیل زبان فنی-رسمی و تحلیل تطبیقی است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که افلاطون و ارسطو، عادت را به عنوان یک شیوه ی تربیتی پذیرفته اند اما در مفهوم آن ها از عادت تفاوت هایی نهفته است. افلاطون، عادت را از افق جنبه های اخلاقی و معنوی موردمطالعه قرار می دهد و جنبه های مثبت و منفی آن را در نظر می گیرد. ارسطو، توجیه نسبتا وسیع تری برای عادت از لحاظ فلسفی نموده است و به جنبه های عملی آن توجه کرده است. بنابراین، ارسطو برای عادت، جایگاه ویژه با نقش مثبت قائل است درحالی که افلاطون، به نقش ایجابی و سلبی آن توجه کرده است و به نتایج عملی عادت اهمیت می دهد.
    کلیدواژگان: تربیت، عادت، افلاطون، ارسطو
  • مریم رضایی *، غلامعلی احمدی، سید محمدرضا امام جمعه، صادق نصری صفحات 49-68
    هدف این پژوهش بررسی میزان توجه به آموزش برای توسعه پایدار در برنامه درسی (کتاب های درسی و راهنمایی های معلم) علوم تجربی دوره ابتدایی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی از نوع تحلیل محتوا می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کتاب های درسی علوم تجربی و راهنماهای معلم علوم تجربی دوره ابتدایی می باشد. در این پژوهش حجم نمونه با جامعه برابر است (کلیه کتاب های علوم تجربی و راهنماهای معلم علوم تجربی، به عنوان نمونه انتخاب شدند). ابزار جمع آوری داده ها در این تحقیق اسناد جهانی یونسکو و فرم تحلیل محتوای محقق ساخته می باشد؛ روایی صوری و محتوایی فرم تحلیل محتوا به وسیله نظرات کارشناسان مورد تائید قرار گرفت، پایایی ابزار تحقیق توسط فرمول هولستی 92/0 محاسبه گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش تجزیه وتحلیل آنتروپی شانون استفاده گردید. نتایج به دست آمده از تحقیق نشان می دهد که در برنامه درسی علوم تجربی دوره ابتدایی به مولفه های بعد زیست محیطی توجه بیشتری شده است و بیشترین ضریب اهمیت مربوط به مولفه آلودگی، بلایای طبیعی می باشد و کمترین ضریب اهمیت مربوط به مولفه ساختن جوامع، بیابان زایی، جنگل زدایی، نقد فرهنگی، بازسازی فرهنگی، حفظ فرهنگ می باشد که فاقد فراوانی می باشد. برخی از مولفه های آموزش برای توسعه پایدار همچون مولفه ایدز و تربیت جنسی، برابری جنسیت، مطابق با بافت و زمینه، فرهنگ کشور ما نیست، به همین دلیل توجه به این مولفه ها در برنامه های درسی دوره ابتدایی ما اندک است، باید مطابق با بافت و زمینه فرهنگ کشور ما در برنامه های درسی وارد شود. در برنامه درسی علوم تجربی دوره ابتدایی به مولفه های بعد زیستی محیطی بیشتر از سایر ابعاد توجه شده است.
    کلیدواژگان: آموزش برای توسعه پایدار، برنامه درسی، علوم تجربی، دوره ابتدایی
  • محمد امینی *، عباس شکاری، زهرا تقوایی صفحات 69-88
    اگر هدف اصلی نظام های آموزشی را مهیا ساختن شرایط لازم برای پرورش همه جانبه دانش آموزان بدانیم، در آن صورت توجه به رشد تمامی ویژگی ها و ظرفیت های وجودی آن ها به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر مطرح می گردد. از این منظر، علاوه بر وجوه و ابعاد شناختی و عقلانی یادگیرندگان، برنامه ریزی جهت پرورش موزون احساسات و عواطف دانش آموزان نیز از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار می گردد. اما علیرغم این نقش و جایگاه، رشد عواطف دانش آموزان در نظام آموزشی ایران به دلایل مختلف از جمله دیدگاه ها و نگرش های حاکم چندان به جد گرفته نمی شود. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت و چگونگی توجه به عواطف و احساسات میان دانش آموزان دختر پایه دوم و سوم یکی از دبیرستان های کاشان انجام گرفته است. در مقاله جهت بررسی موقعیت و جمع آوری داده ها و اطلاعات از روش خبرگی و نقادی آموزشی استفاده شده است است که طی سه مرحله ی توصیف، تفسیر و ارزشیابی به ارزیابی و نقادی وضعیت عواطف و هیجانات در میان دانش آموزان دختر دبیرستانی پرداخته و مستندا نشان می دهد که بخشی از ناکارآمدی نظام آموزش متوسطه کشور ریشه در بی توجهی و غفلت از توجه رشد و پرورش احساسات دانش آموزان می باشد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی پوچ، نقادی خبرگی آموزشی، هوش عاطفی و دانش آموزان دبیرستان
  • صرفناز باقری شیخلو *، منصور بیرامی، شهرام واحدی صفحات 89-108
    تحقیقات نشان می دهد مدل های آموزشی بر مولفه های مربوط به یادگیری تاثیر مثبت دارد. ازاین رو پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مدل آموزشی مک کارتی، بر عملکرد حل مسئله و خودکارآمدی ریاضی دانش آموزان دختر پایه ی هشتم انجام گرفت. طرح آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون روی 50 دانش آموز دختر که به صورت تصادفی از بین دانش آموزان دختر پایه هشتم در سال تحصیلی 94-95 به صورت تصادفی پند مرحله ای انتخاب شدند و در دو گروه آزمایشی (25n=) گروه گواه (25n=) گمارده شدند،. در گروه آزمایشی مباحث ریاضی در 8 جلسه ی 90 دقیقه ای با روش مک کارتی و در گروه گواه با روش سنتی آموزش داده شد. برای گردآوری داده ها از آزمون ریاضی و پرسشنامه خودکارآمدی ریاضی بهره گرفته شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد، بین عملکرد حل مسئله ریاضی گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (75/0= 2η، 05/0p<، 337/70 F=). بین نمره خودکارآمدی ریاضی گروه ها تفاوت معنی داری دیده می شود (76/0= 2η، 05/0p<، 168/78F=). علاوه بر این، نتایج حاکی از آن است که میانگین نمره های حل مسئله ی ریاضی و خودکارآمدی ریاضی گروه آزمایشی به طور معنی دار بیشتر از گروه گواه بود.
    کلیدواژگان: مدل آموزشی مک کارتی، حل مسئله ی ریاضی، خودکارآمدی ریاضی، تحلیل کوواریانس
  • نعمت الله عزیزی، پریوش جعفری، خلیل غلامی، صلاح الدین محمدی عیسی آباد * صفحات 109-128
    پژوهش حاضر باهدف مطالعه چگونگی ادراک معلمان استان کردستان از رفاه خویش، شناسایی عوامل موثر بر آن و پیشنهاد سازوکارهای بهبود وضعیت رفاه معلمان انجام گردید. روش پژوهش حاضر از نوع کیفی و داده بنیاد می باشد. شرکت کنندگان در این مطالعه 12 تن از معلمان شهرستان سنندج بودند که به صورت هدفمند و با بهره گیری از نمونه گیری نظری انتخاب گردیدند. به منظور گردآوری داده ها نیز با شرکت کنندگان پژوهش مصاحبه عمیق صورت یافته های حاصل از آن ها در قالب کدگذاری های باز، محوری و انتخابی تحلیل گردید. نتایج کدگذاری های چندگانه و تحلیل محتوای مصاحبه ها نشان داد که اولا رفاه از نگاه مشارکت کنندگان یک مفهوم جامع و دارای ابعاد مادی و روانی می باشد؛ ثانیا این مقوله متاثر از عوامل گوناگونی نظیر سیاسی مانند سیاست های دولت و وضعیت توسعه ی سیاسی در جامعه، اجتماعی مانند ارزش ها، نگرش ها، سرمایه اجتماعی و رسانه های جمعی، عوامل اقتصادی مانند نگرش هزینه ای و کمی به صرف منابع مالی در آموزش وپرورش، عوامل سازمانی مانند مدیریت، فرایندها و اقدامات اداری، عوامل فردی مانند نقش خود معلمان و ویژگی های شخصیتی آن ها، عوامل حرفه ای مانند هویت شغلی و پرستیژ حرفه ای بر رفاه معلمان می باشد؛ ثالثا وضعیت رفاهی معلمان را می توان از طرق مختلف من جمله اهتمام اجتماعی فراگیر، خواست و اقدام خود معلمان، توجه به کیفیت در آموزش وپرورش، به رسمیت شناختن و حمایت از کانون های صنفی معلمان، استفاده از تجارب سایر سازمان ها در امر رفاه کارکنان، آگاهی از استانداردهای جهانی رفاه معلمان و ارتباط مستقل و مستمر با نهادهای بین المللی ذی ربط بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: انتظارات و ادراکات از رفاه، رفاه مادی و روانی، استانداردهای جهانی رفاه، رفاه معلمان
  • سید عباس رضوی *، احمد منصوری، سکینه شاهی صفحات 129-150
    هدف از پژوهش آگاهی از وضعیت کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در محیط یاددهی-یادگیری مدارس هوشمند دوره ابتدایی شهر شوش بود. روش پژوهش، آمیخته از نوع تبیینی بود. این پژوهش در مدارس هوشمند پسرانه دوره ابتدایی شهر شوش انجام شد. در بخش کمی به علت کوچک بودن حجم نمونه، کلیه معلمان (70 نفر) به روش سرشماری انتخاب شدند. داده های کمی پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد. روایی پرسشنامه، توسط تعدادی از متخصصان علوم تربیتی مورد تائید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از آلفای کرانباخ، 94/0 محاسبه شد. در بخش کیفی پژوهش، مصاحبه با 10 نفر از مدیران و 10 نفر از معلمان انجام گرفت. برای تحلیل داده های کمی از تی تک نمونه ای؛ و برای تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد وضعیت کاربرد فاوا در پنج مولفه: 1- استفاده معلمان از محتوای الکترونیکی (چندرسانه ای) در فرایند یاددهی-یادگیری،
    2- طراحی محتوای الکترونیکی (چندرسانه ای) مورد نیاز توسط خود معلمان، 3- نقش دانش آموزان در تهیه محتوای الکترونیکی (چندرسانه ای)، 4- استفاده از فاوا برای استمرار یاددهی-یادگیری، 5- ترغیب دانش آموزان جهت استفاده از فاوا برای گسترش دانش و تعمیق یادگیری توسط معلمان؛ پایین تر از حد مطلوب بود. با تحلیل داده های کیفی موانع مهمی از قبیل ضعف دانش و مهارت معلمان و دانش آموزان و خانواده؛ مشکلات فرهنگی و نگرشی مربوط به معلمان، خانواده و دانش آموزان؛ مشکلات مربوط به زیرساخت، امکانات و منابع مالی؛ ضعف انگیزشی؛ و همچنین مشکلات مربوط به برنامه درسی؛ به عنوان موانع کاربرد فاوا در مدارس موردمطالعه شناسایی شد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، محیط یاددهی، یادگیری، مدارس هوشمند، مدارس ابتدایی، فناوری آموزشی
  • بیژن رضایی *، نادر نادری، حمدالله تارین، حبیب جعفری صفحات 151-174
    در عصر تغییرات و تحولات شتابنده فناوری های الکترونیکی، آموزش عالی می بایست برای هماهنگ شدن و وفق دادن خود با تغییرات تکنولوژیکی در آموزش، به شناسایی فرصت ها و تهدیدها، طراحی، راه اندازی و توسعه سیستم های یادگیری الکترونیکی اهتمام جدی نماید. از این رو، هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی فرصت ها و تهدیدهای یادگیری الکترونیکی در دانشگاه رازی کرمانشاه بود. روش شناسی پژوهش مبتنی بر رویکرد آمیخته به روش تشریحی بود. جامعه ی آماری شامل مدیران، اساتید و دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه (تمام دانشکده ها به جز دانشکده های کشاورزی و شیمی) درسال تحصیلی 95 – 1394 بود. تعداد 534 نفر به صورت تصادفی طبقه ای نسبی در بخش کمی و تعداد 10 نفر به صورت هدفمند در بخش کیفی انتخاب شدند. دو ابزار پرسشنامه (خوشرنگ و همکاران، 1393) و مصاحبه برای جمع آوری داده ها استفاده شدند. ضریب پایایی پرسشنامه 89/0 a= به دست آمد. در تحلیل های کمی از نرم افزار Spss19 و Amos22 و در تحلیل های کیفی از کدگذاری باز مصاحبه ها استفاده شد. نتایج کمی نشان داد، مولفه ی هزینه– اثربخشی آموزشی مهم ترین فرصت و مولفه های ذهنی – عاطفی و ارتباطی استاد – دانشجو و تدریس - یادگیری به عنوان تهدیدهای یادگیری الکترونیکی شناخته شدند. در تحلیل های کیفی راهکارهای غلبه بر تهدیدها و موانع یادگیری الکترونیکی در سه مقوله ی اصلی سطح سازمانی، سطح آموزشی و سطح کاربران شناسایی شد.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، فرصت ها و تهدیدها، پژوهش آمیخته، دانشگاه رازی کرمانشاه
|
  • Najmeh Soltani Nejad *, Mahboobeh Arefi, Nematollah Moosapour, Kourosh Fathivajargah Pages 5-24
    The aim of this study was to explore the teaching approach of an elementary school teacher focusing on the role of educational theories. Narrative inquiry was selected as the research methodology. As narrative inquiry focuses on the life of one or a few individual, this research focused on a single elementary school teacher as participant. In order to analyze the data obtained from narrative and semi-structured interviews, narrative analysis and analysis of narratives were used. In order to ascertain the validity of the research findings, member-check and triangulation methods were used. Straus and Corbin paradigmatic model was used as a technique for analysis of narratives. Findings revealed that the core category determining this teacher’s teaching approach was her beliefs formed under the influence of background experiences and teacher education courses. In the final analysis the strategy of the teacher involves selecting academic theories providing a background for this teacher to according to practical wisdom in the classroom. So the findings indicate that although different factors other than educational theories affect teacher’s approach, theories play a critical influence on teacher’s activity. So, the rigorous design of teacher education curriculum can help teachers perform informed action in classroom.
    Keywords: Educational theory, Teaching process, Narrative inquiry
  • Narges Sajjadiyeh *, Somayeh Surani Pages 25-48
    Human being has been thought to emancipation with education. Among these, discussion about method of education has been one of the challenges of educational action. One of the popular educational methods is habit which many philosophers and educationalists concern about. In Plato's book and Aristotle's works we can find some views about it. This paper aims at a comparative analysis between these views. Our findings indicate us that the concept of habit for Plato is different from Aristotle. While Plato considers habit as a neutral things, Aristotle identifies it as a positive matter. On one hand, Plato sees habit in the moral and spiritual context. óOn the other hand, Aristotle applies habit in vocational education too. Consequently, we can say that Aristotle justifies habit deeper than Plato. While in childhood teacher evaluate the content of habit with reason, In adulthood, individual, herself does this evaluation. in both views habit should be coherent with reason.
    Keywords: Education, Plato, Aristotle, Habit
  • M.Rezaei *, Gh.Ahmadi, S.Mr.Emam Jome, S.Nasri Pages 49-68
    The purpose of the present study was to investigate the degree of attention paid to education for sustainable development in the curriculum (textbooks and teacher guides) of the elementary natural sciences. The research method was descriptive based on content analysis. The population consisted of the whole natural science textbooks and teacher guides of elementary grades. In this research the sample comprised the whole the population. The tools for gathering data were global UNESCO documents and a researcher- made content analysis form. To verify the formal validity and the content of the tools, 20 experts specialized in education were consulted and they confirmed both the validity of the instrument a content. The reliability was confirmed by Holesti formula at 92%. To analyze the data, the Shannon's entropy analysis was used. The results showed that in the elementary school natural sciences the impact factor was highest in pollution and natural disaster components, whereas the lowest factor was observed in components such as community building, desertification, deforestation, cultural critique, cultural rehabilitation and maintenance of culture which showed low frequency. In both textbooks and teacher guides of elementary natural sciences, the curriculum content, for are not compatible with our cultural necessities. In these document the environmental dimension figures more prominently than others.
    Keywords: Education for sustainable development, Curriculum, Natural sciences, Elementary school
  • M. Amini *, A.Shekari, Z.Taghvaei Pages 69-88
    If we recognize that the primary aim of educational systems is providing necessary conditions for comprehensive development of students, then attention to developing all of their features and existential capabilities is considered as inevitable necessity. From this point of view, in addition to the development of cognitive and intellectual aspects of the learners, planning for harmonious developing of student's feelings and emotions also requires considerable importance. But despite its significant role and status, emotional intelligence in Iran is educational system is not taken seriously for various reasons and certain views and attitudes. This study was conducted with the aim of examining the situation and position of emotions among female students in second and the third grades in a high school at Kashan. The research approach adopted in this study was one of educational connoisseurship and criticism which served for evaluate and criticized the situation of emotions in three stages involving description, interpretation and evaluation. Findings showed that a part of the inefficiency of the country’s secondary school system rooted in lack of attention and neglect of the important field of feelings and emotions.
    Keywords: emotions, Null curriculum, Educational Connoisseurship, Criticism, Emotional intelligence, High school students
  • S.Bagheri *, M.Beirami, Sh.Vahedi Pages 89-108
    Research shows that teaching models have positive effects on factors related to learning. The aim of this study was to evaluate the effect of McCarthy model, the performance of problem-solving and mathematical efficacy of eighth grade female students in Tabriz. Pre-and post tests method was used on 50 female students who were randomly selected and assigned to two groups of 25 students each in the experimental and control group. The experimental group received 8 sessions of 90- minutes’ length in math instruction using Mecarthy method, the control group received instruction in the same math content for an equal amount of time using traditional method to collect data math tests and used math self-efficacy questionnaire were. The results of the analysis of covariance showed that there was a significant difference between the performance of and control groups were significantly different mathematical problem solving math problem sowing between the 2 groups (F= 70/337, P
    Keywords: McCarthy model, Mathematical problem solving performance, Self, Math efficacy
  • N. Azizi, P. Jafaree, Kh Gholami, Salahledin Mohamadi * Pages 109-128
    The kurdestani teachers’ perception of their own welfare and factors impacting it, based on a grounded theory approach. The current study aimed at investigating kurdestani teacher-'s perception of their own welfare, identifying factors affecting it and suggesting mechanisms for its improvement. This research is qualitative and is based on grounded theory. Participants composed of 12 sanandajan teachers who were systematically selected using theoretical sampling. The deep interview was used to collect data. The result, showed that from the participants’ viewpoint welfare is a comprehensive concept and has material and mental dimensions. This concept is influenced by: political (state policy), social (values, attitude), economic (quantitative and cost attitude), organizational (management and process), individual (teacher's role), and professional factors (professional identity). Teachers welfare can be improved through comprehensive social efforts, teachers own determination and efforts, and the recognition and support accorded professional teachers’ association.
    Keywords: Teachers perception, Grounded theory approach, Teachers welfare
  • Seyyed Abbas Razavi *, Ahmad Mansouri, Sakineh Shahi Pages 129-150
    The aim of the present study was to investigate the status of communication and information technology(ICT) application in the teaching-learning environment of elementary smart schools at Shush City. A mix-method was used in this research. This study was conducted in the boy elementary smart schools of Shush City. In the quantitative section, Due to the small size of the school teaching staff, all teachers participated in the study(N=70). The quantitative data were collected using a researcher- made questionnaire. The validity of questionnaire was confirmed by specialists in education. The reliability was estimated by Cronbach alpha (α=0.94). Also in quantitative section, the descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) were used and in the inferential statistics the one-sample t test was used to analyze data. In the qualitative section, 10 principals and 10 teachers were interviewed. For analyzing qualitative data, open and axial coding was used. The findings showed that the status of ICT application in the 5 components of (i) use of electronic content (multimedia) by teachers, (ii) designing an electronic content (multimedia), (iii) the role of students in preparation of electronic content (multimedia), (iv) use of ICT to continuing the teaching-learning process(v) encouraging the students to deploy ICT to learn deeply and widely by teachers; was lower than the desirable level. The qualitative results identified important obstacles such as: (a) lack of sufficient knowledge and skills on the part of teachers, students and families (b) cultural, attitudinal and motivational problems related to teachers, families and students, (c) problems related to infrastructure, facilities and financial resources, and (d) the curricular problems.
    Keywords: Communication, information technology (ICT), Teaching, learning environment, Smart school, Elementary schools, Instructional technology
  • B. Rezaei *, N.Naderi, H.Tarin, H.Jafari Pages 151-174
    The main objective of this study was to investigate the e-learning opportunities and threats in Razi University of Kermanshah. The methodology was based on a mixed approach consisting of a qualitative components plus a descriptive one. The population consisted of administrators, faculty members and students of Razi University of Kermanshah in the academic year 1394-95. 534 participants were selected via random stratified sampling in the quantitative part and 10 participants of in qualitative section. For collecting data a questionnaire (khoshrang et al., 1393) and interviews were used. The reliability measure of questionnaire was a= 0.89. To analyze the quantitative data, Spss 19 and Amos 22 soft wares and for the qualitative analysis, open coding were used. The quantitative results of this study showed that the cost-effectiveness component of learning component was the most important opportunity and mental – emotional component, professor- student communicational component and teaching - learning component were identified as threats for e-learning. In the qualitative analyses, ways of overcoming threats and obstacles to e-learning were identified in the three main categories of organizational instructional and user levels.
    Keywords: E, learning, Opportunities, threats, Combined research, Razi University of Kermansha