فهرست مطالب

نوآوری های آموزشی - پیاپی 49 (بهار 1393)

فصلنامه نوآوری های آموزشی
پیاپی 49 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کورش فتحی واجارگاه*، غلامرضا شمس مورکانی، محمدرضا لورایی، سید رمضان عقیلی صفحه 7
    پژوهش حاضر با هدف بررسی وتحلیل مولفه های حقوق بشر در کتاب های درسی دوره ابتدایی انجام گرفته است. مولفه های حقوق بشر بر اساس مواد ذکر شده در اعلامیه جهانی حقوق بشر و با مراجعه به منابع و ادبیات موجود در این زمینه انتخاب گردیدند. روش مورد استفاده در تحلیل محتوای پژوهش حاضر، آنتروپی شانون بوده و واحد تحلیل نیز صفحات(متن، پرسش ها، فعالیت ها و تصاویر)می باشد. جامعه آماری، کلیه ی کتاب های درسی دوره ابتدایی، شامل 36 جلد کتاب در سال تحصیلی1390-1389 در هشت عنوان فارسی(بخوانیم)، فارسی(بنویسیم)، علوم، هدیه های آسمانی، هدیه های آسمانی(کتاب کار)، قرآن، ریاضی و تعلیمات اجتماعی و نمونه آماری این پژوهش، پنج عنوان فارسی(بخوانیم)، فارسی (بنویسیم)، هدیه های آسمانی، قرآن و تعلیمات اجتماعی بود. نتایج نشان می دهد که در کتاب قرآن بیشترین اهمیت به مولفه های حق آموزش و پرورش، آزادی مذهب،...اختصاص یافته، در کتب درسی تعلیمات اجتماعی نیز بیشترین اهمیت به مولفه کار و دریافت مزد منصفانه اختصاص دارد. در کتاب هدیه های آسمانی بیشترین اهمیت به مولفه های آزادی مذهب، فکر و وجدان، در کتاب درسی فارسی بخوانیم بیشترین اهمیت به مولفه های حق کار و دریافت مزد منصفانه، اختصاص دارد. در کتاب درسی فارسی بنویسیم بیشترین اهمیت به مولفه های حق کار و دریافت مزد منصفانه اختصاص دارد. نتایج این پژوهش نشان داده است که علی رغم این که در کتاب های درسی تا حدی به این مولفه ها توجه شده است ولی میزان توجه به این مولفه ها به یک میزان نبوده است.
    کلیدواژگان: کتاب های درسی، حقوق بشر، تحلیل محتوا، دوره ی ابتدایی
  • بیژن عبدالهی *، عطیه دادجوی توکلی، غلامعلی یوسلیانی صفحه 25
    هدف از انجام این پژوهش،شناسایی و اعتبارسنجی شایستگی های حرفه ای معلمان اثربخش می باشد.به همین منظور، از میان معلمان مدارس مقطع ابتدایی شهر تهران، نمونه ای به حجم 375 نفر با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند.برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. پس از انجام تحلیل عاملی روی آزمون،98 شایستگی و یا صلاحیت در 7 بعد یا مولفه اصلی پیش نیازهای معلم،ویژگی های شخصی معلم،برنامه ریزی و آمادگی،مدیریت و سازمان دهی کلاس درس،آموزش یا تدریس،نظارت بر پیشرفت و توان دانش آموزان و مسئولیت های حرفه ای شاسایی شد.در بعد پیش نیازهای معلم، داشتن توانایی کلامی برای انتقال مفاهیم به دانش آموزان؛ در بعد نظارت بر پیشرفت دانش آموزان،توضیح تکالیف به زبان روشن؛ در بعد مسئولیت های حرفه ای،داشتن رفتار و تعامل محترمانه با والدین دانش آموزان؛ در بعد برنامه ریزی و آمادگی، بیان نتایج درس به زبان روشن؛ در بعد مدیریت و سازماندهی کلاس درس، آماده کردن پیشاپیش مواد آموزشی برای استفاده در کلاس؛ در بعد ویژگی های شخصی معلم، ایجاد فرصت هایی برای موفقیت همه دانش آموزان و در بعد آموزش یا تدریس نیز، بهره گیری از مفاهیم و زبان متناسب با سن و سوابق دانش آموزان،مهمترین شایستگی هایی شناسایی شده می باشد که معلمان اثربخش باید از آن برخوردار باشند.
    کلیدواژگان: شایستگی یا صلاحیت های حرفه ای، معلمان اثربخش، دوره ابتدایی، شهر تهران
  • شمسی نامی صفحه 49
    این مقاله برگرفته از تحقیقی است که در پژوهشگاه مطالعات به سفارش دفتر آموزش راهنمایی تحصیلی و به منظور ارزشیابی اجرای آزمایشی طرح کلاس های موضوعی در مدارس راهنمایی کشور بوده است. اهداف این تحقیق شامل مشخص کردن میزان تحقق هدف های طرح کلاس های موضوعی و راه کارهای اصلاح و بهبود آن است. در سوالات تحقیق به بررسی تفاوت میان مدارس مشمول و غیر مشمول در زمینه بهبود فرآیندها و افزایش دستاوردهای آموزشی، پیامدها، قوت ها، ضعف ها و راه کارهای اصلاح و بهبود طرح و کم و کیف دوره های آموزشی پرداخته شده است. روش توصیفی و داده های مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه، مصاحبه، مشاهده و آزمون های پیشرفت تحصیلی گردآوری شده است. برای انجام این تحقیق 8 مدرسه موضوعی دخترانه و پسرانه از میان 62 مدرسه مشمول طرح آزمایشی به صورت تصادفی انتخاب شده است. سپس برای فراهم کردن امکان مقایسه آن ها با مدارس عادی، 8 مدرسه راهنمایی غیر مشمول -که با توجه به نظر کارشناسان از نظر فضا و تجهیزات و نیروی انسانی وضعیتی مشابه مدارس موضوعی داشته اند- هم انتخاب شده است. حجم نمونه شامل1350 نفر دانش آموز، 350 نفر معلم، 400 نفر والدین، 16 نفر مدیر و 25 نفر صاحب نظر است. یافته های تحقیق نشان می دهد که در مجموع، مدارس مشمول نسبت به مدارس غیر مشمول از عملکرد بهتری برخوردار بوده و در تحقق اهداف خود موفق بوده اند. در مورد پیشرفت تحصیلی، تفاوت میان معدل نیم سال اول در سال اجرای این تحقیق (سال تحصیلی 90-89)، معدل سال قبل و همچنین تفاوت نمرات در آزمون های برگزار شده در درس علوم به نفع مدارس مشمول معنادار بوده، اما در آزمون های ریاضیات و ادبیات گرچه نمرات مدارس مشمول بالاتر بوده، اما تفاوت آن ها معنا دار نبوده است. همچنین کم و کیف دوره های آموزشی برگزار شده برای معلمان و مدیران مدارس مشمول نیز، از نظر مخاطبان، مورد قبول نبوده است. در مجموع، این طرح علیرغم داشتن مشکلات متعدد ناشی ازکمبود امکانات با موفقیت اجرا شده است. این موفقیت می تواند ناشی از تحت نظارت و ارزشیابی بودن و ضرورت پاسخ گویی مجریان در قبال مسئولیت خود باشد. بر این اساس، قضاوت در مورد تداوم اجرا و گسترش طرح، مستلزم ارزشیابی های تکوینی و تراکمی در مراحل بعدی اجرای آن است.
    کلیدواژگان: کلاس های موضوعی، روش های تدریس، تجهیزات آموزشی، مشارکت دانش آموزان، پیشرفت تحصیل
  • فاطمه فرهمند نسب، محمدعلی حسینی، کامران محمدخانی صفحه 80
    هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین تاثیر آموزش هوش هیجانی بر تعارض کار و زندگی معلمان زن مقطع متوسطه منطقه 19 آموزش و پرورش شهر تهران بوده است. روش تحقیق در این مطالعه از نوع شبه تجربی با پیش آزمون_ پس آزمون در دو گروه مداخله و کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه معلمین زن شاغل در مقطع متوسطه منطقه 19 آموزش و پرورش شهر تهران در سال تحصیلی 90-91 بوده است. تعداد 50 نفر از معلمین جامعه پژوهش مبتنی بر معیار ورود انتخاب و سپس با روش تصادفی ساده به دو گروه مداخله (25 نفر) و گروه کنترل (25 نفر) تخصیص داده شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل، پرسشنامه جمعیت شناسی،پرسشنامه تعارض کار و زندگی کارلسون و پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن بوده است. پس از تائید اعتبار پرسشنامه ها مبتنی بر مطالعات انجام شده، همبستگی درونی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ محاسبه و برای تعارض (90/0) و هوش هیجانی (95/0) تایید گردید. قبل از شروع مداخله هر دو پرسشنامه توسط هر دو گروه تکمیل شده و سپس آموزش کلیات هوش هیجانی همراه با یادآورهای هفتگی به گروه مداخله در طی 4 هفته ارائه شد. یک ماه پس از آموزش هر دو پرسشنامه مجددا«توسط هر دو گروه تکمیل گردید، برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون تی مستقل و وابسته و کوواریانس) استفاده گردید. نتایج حاصل از یافته ها نشان داد که آموزش هوش هیجانی موجب کاهش تعارض کار و زندگی معلمین گروه مداخله شده است.
    کلیدواژگان: معلمان، هوش هیجانی، تعارض کار و زندگی
  • اعظم بیانلو، پرویز آزاد فلاح، کاظم رسول زاده طباطبایی صفحه 92
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و مقایسه تفکر خلاق در کودکان یک زبانه و دوزبانه زودهنگام همسان با در نظر گرفتن متغیر جنس انجام شد. مطالعه حاضر جزء طرح های علی-مقایسه ای است. نمونه پژوهش شامل 200 دانش آموز دختر و پسر(100 دانش آموز دوزبانه ترکی-فارسی و 100 دانش آموز یک-زبانه فارسی) بود که به صورت در دسترس از مدارس ابتدائی ناحیه دو قم انتخاب شدند. دوزبانه های زودهنگام همسان از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته شامل اطلاعات جمعیت شناختی که به دوزبان ترکی و فارسی انجام می شد تشخیص داده شده و با استفاده از آزمون تفکر خلاق تورنس(نسخه تصویری فرم B) داده ها جمع آوری و نتایج با آزمون t برای گروه های مستقل از طریق نرم افزار spss تحلیل شد. یافته ها نشان می دهد تفاوت معناداری در تفکر خلاق دوزبانه ها با یک زبانه ها و دخترها با پسرها وجود دارد. در بین گروه ها، دوزبانه ها و پسرها نسبت به یک زبانه ها و دخترها عملکرد بهتری داشتند. علاوه بر نمره کل خلاقیت در خرده مقیاس های تفکر خلاق نیز تفاوت گروه ها معنادار بود که نشان دهنده تفاوت در چگونگی تفکر خلاق آنها می باشد. می توان عملکرد بهتر دوزبانه ها در این پژوهش را به نوع دوزبانه ها یعنی زودهنگام همسان ارتباط داد زیرا مطابق یافته هایی است که معتقدند این نوع از دوزبانه ها از انعطاف پذیری ذهنی بالاتری در انجام تکالیف شناختی برخوردارند. تصویری بودن آزمون مورد استفاده در این مطالعه نیز از جمله دلایل بهتر عمل کردن پسرها نسبت به دخترها می باشد.
    کلیدواژگان: تفکر خلاق، دوزبانه های زودهنگام همسان، انعطاف پذیری ذهنی
  • محمد حسنی، عبدالسلام نصرت ناهوکی صفحه 108
    این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای رابطه بین عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی در مدارس با طرح ارزشیابی توصیفی و ارزشیابی سنتی شهر سراوان انجام گرفت. در این تحقیق، برای نمونه گیری، از روش خوشه ایچند مرحله ای استفاده شد؛ و با توجه به حجم جامعهمورد نظر، 155 دانش آموز که در طرح ارزشیابی توصیفی و 155 دانش آموز که در طرح ارزشیابی سنتی (غیر توصیفی) بودند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه عزت نفس کوپراسمیت، آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی، آزمون پیشرفت تحصیلی علوم تجربی و آزمون پیشرفت تحصیلی زبان فارسی. برای تحلیل داده ها و آزمون فرض ها از روش آماری t دوگروه مستقل، استفاده شد. نتایج نشان داد که بینپیشرفت تحصیلی دانش آموزان گروه ارزشیابی توصیفی و دانش آموزان گروه ارزشیابی سنتی تفاوت معناداری وجود دارد. بدین ترتیب که میزان یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان گروه ارزشیابی توصیفی بیشتر از دانش آموزان گروه ارزشیابی سنتی بود. اما بین عزت نفس دانش آموزان طرح ارزشیابی توصیفی و دانش آموزان طرح ارزشیابی سنتی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی کیفی توصیفی، ارزشیابی کمی، عزت نفس، پیشرفت تحصیلی
  • مینا جیگاره*، زهرا فرید صفحه 125
    جمله های شرطیه از نظر معنا متضمن سببیت و توقف یکی بر دیگری می باشند. در این جملات فعل شرط و جواب شرط دو رکن اساسی را تشکیل می دهند. از دیگر اجزای این جملات ادوات شانزده گانه ای هستند که بر سر دو فعل مضارع یا دو فعل ماضی و یا یک فعل مضارع و ماضی و یا برعکس وارد شده و جمله دوم را در اکثر اوقات معلول، مسبب و متوقف بر جمله اول قرار می دهند. در بحث جملات شرطیه، بررسی انواع فاء جواب شرط، که معنی تاکید و سببیت را می رساند، همچنین «اذا»ی فجائیه که برای افاده معنی ناگهانی بودن و مفاجات بر سر جواب شرط می آید از اهمیت زیادی برخوردار است. این مقاله در پی بررسی مختصری از جمله های شرطیه و ادوات شرط و فاء و إذای شرط و شرایط و معانی هریک از این حروف می باشد.
    این پژوهش به مولفان کتاب های درسی عربی و نیز دبیران دبیرستان ها کمک می کند تا مطلب مهم جملات شرطی را با نظم و هماهنگی در اختیار دانش آموزان قرار دهند.
    کلیدواژگان: جملات شرطیه، ادوات شرط، فاء جزای شرط، اذای فجائیه
  • مجید قدمی صفحه 136
    هدف از این پژوهش تعیین رابطه کمال گرایی با اضطراب امتحان دانش آموزان پایه دوم رشته تجربی مدارس غیرانتفاعی دوره متوسطه شهر تهران بود حجم نمونه 300 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه کمال گرایی چند بعدی فراست و همکاران دارای 30 سوال در سه بعد کمال گرایی خویشتن مدار، دیگرمدار و جامعه مدار، و پرسش نامه اضطراب امتحان ساراسون دارای 25 سوال دو گزینه ای در دو بعد نگرانی و هیجان پذیری، استفاده شد. این پژوهش غیرآزمایشی از نوع همبستگی بود. برای تحلیل داده های پژوهش از شاخص ها و روش های آماری (فراوانی، درصد، میانگین و آزمون رگرسیون چند متغیری) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین کمال گرایی خویشتن مدار، دیگر مدار و جامعه مدار با اضطراب امتحان دانش آموزان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از روی نمرات کمال گرایی می توان میزان اضطراب امتحان دانش آموزان را پیش بینی کرد. قدرت پیش بینی کمال گرایی جامعه مدار بیشتر از کمال گرایی دیگر مدار و خویشتن مدار است. از یافته های این پژوهش نتیجه گیری می شود که ابعاد کمال گرایی اضطراب امتحان، دانش آموزان را تحت تاثیر قرار می دهد و اثر افزایشی دارد.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، خویشتن مدار، دیگرمدار، جامعه مدار، اضطراب امتحان، نگرانی، هیجان پذیری
|
  • Kourosh Fathivā Jargā H.*, Gholām Rezā Shams Mourkāni, Mohammad Rezālorāyi, Seyyed Ramezān Aghili Page 7
    The present research was carried out with the aim of examining and analysing the human rights’ components in the primary school textbooks. The components were selected based on the mentioned lists in the Universal Declaration of Human Rights and with reference to the sources and literature in this field. The units of analysis were words, pictures, phrases, and activities and the content analysis was done using Shannon Entropy Method. The research population comprised all the primary school textbooks of 36 volumes in1389-1390 academic year in eight titles: Let's read Persian, Let's write Persian, science, divine gifts, divine gifts (workbook), Quran, mathematics and social studies textbooks. The research sample of this study included five titles: Let's read Persian, Let's write Persian, divine gifts, social studies, and Quran. The results indicated that in the Quran textbook, the highest importance is devoted to the elements of the right for education and freedom of religion. In the social studies textbook, the highest importance is attached to the element of the right for a job and fair payment. In the divine gifts textbook, the highest importance is devoted to freedom of religion, contemplation and conscience. In the Let's read Persian and let's write Persian textbooks, the highest importance is attached to the elements of the right for a job and fair payment.The results have shown that although these components have been considered in the related textbooks, but they are not considered more or less equally in the mentioned textbooks.
    Keywords: Textbooks, Human Rights, Content Analysis, Primary School
  • Bijanabdollā, Hi*, Atyeh Dā, Djooye Tavakkoli, Gholā, M. Ali Youseliā, Ni Page 25
    The purpose of this research was to identify and validate the professional competences of effective teachers. For this purpose, a sample of 375 people among the teachers of Tehran elementary schools was selected using multistage sampling method. A researcher-made questionnaire has been used to collect the information. After factorial analysis of the test, 98 competences were identified in seven dimensions or main components of teacher’s prerequisites, teacher’s personal characteristics, planning and preparing, managing and organizing the classroom, instuction or teaching, monitoring students’ progress and capabilities and professional responsibilities. In teacher’s prerequisites dimension, having the verbal ability to transfer concepts to the students; in monitoring students’ progress and capabilities dimension, explaining the homework clearly; in professional responsibilities dimension, having respectful interaction and behaviour with students’ parents; in planning and preparing dimension, expressing the result of the lesson clearly; in managing and organizing the classroom dimension, preparing educational materials in advance for using in the classroom; in teacher’s personal characteristics dimension, creating opportunities for all the students’ success, and in instruction or teaching dimension, utilizing the concepts and language appropriate with the age and records of the students are the most important identified competences which the effective teachers must have.
    Keywords: Professional Competences or Eligibilities, Effective Teachers, Elementary School, Tehran
  • Shamsi Nami Page 49
    This paper reports the findings of a research on evaluating the pilot implementation of multimedia classrooms at Iran’s guidance schools. The research objectives were identifying the extent of implementation of the objectives of multimedia classrooms and providing the solutions for its revision and improvement. The research questions dealt with the differences between multimedia classrooms and traditional ones (non-multimedia classrooms) according to achievement and educational processes, their strong and weak points, and solutions for revision. It was a descriptive research and the data was collected using queationnaire, interview, observation and achievement tests. The research sample consisted of 8 male and female multimedia guidance schools that were selected randomly from among 62 multimedia schools. To be able to compare them with traditional schools, 8 traditional guidance schools– that had equal equipments and human resources with multimedia schools- were also selected. All in all, the research sample consisted of 1350 students, 350 teachers, 400 parents, 16 guidance schools’ principals and 25 educational experts who were selected through random cluster sampling method. Findings showed that multimedia schools have better performance, and they have been more successful in achieving their objectives, compared to traditional non-multimedia schools. Overall, this pilot project has been successful, despite numerous problems due to shortage of facilities. However, decision making about continuing the implementation of this project needs further evaluation.
    Keywords: Multimedia Classrooms, Teaching Methods, Educational Technology, Student's Participation, Educational Achievements
  • Fātemeh Farahmand Nasab, Mohammad Ali Hosseini, Kāmrān Mohammad Khāni Page 80
    The purpose of this research was identifying the effect of emotional intelligence (EI) instruction on the work–life conflict of the female high school teachers of 19th educational district of Tehran. In this Quasi-experimental study with pre and post-test design, 50 teachers were randomly divided into two intervention and control groups with the same number (25 teachers) in each group. The research instruments were demographic questionnaire, Karlson’s work–life conflict, as well as Bar-on emotional intelligence (EQ) questionnaires. Validity of the questionnaires was confirmed and internal consistency was calculated based on Cronbach Alfa (0.90 for work-life questionnaire and 0.95 for EQ). Both questionnaires were completed by both groups of teachers (intervention/control groups) at the beginning (pre-test) and the EI instruction was given just to the intervention group of teachers for 4 consecutive weeks. After one month, the same questionnaires were again completed by both groups (post-test). To analyze the data, both descriptive statistics including mean and standard deviation and inferential statistics including independent and dependent t-tests and co-variance were used. The results showed that EI instruction had a meaningful and positive effect on the reduction in work –life conflict of teachers under study.
    Keywords: Teachers, Emotional Intelligence (EI), Work, Life Conflict
  • Azam Bayānlou, Parviz āzā, D. Fallā H., Kāzem Rasoul Zādeye Tabātabā Yi Page 92
    The present study was conducted to assess and compare creative thinking in monolingual and early equal bilingual children, while taking into account the gender differences. It was a research with causal-comparative design. The research sample consisted of 200 female and male students (100 Turk-Fars bilingual students and 100 Fars monolingual students) which were selected using convenience sampling method from elementary schools in 2nd educational district of the city of Qom. Early equal bilinguals were diagnosed with semi-structured interview consisting of demographic information in both languages, Turkish and Farsi. Also, the data was collected using Torrance Creative Thinking Test (figural version of form B) and the results were analyzed using independent samples t-test by SPSS software. The results showed that bilinguals and monolinguals and females and males have significant differences according to creative thinking. Among these groups, male bilinguals have performed better than female monolinguals. In addition to the total score of creativity, subscales of creative thinking were also significantly different between the groups, indicating a difference in how they think and act creatively. Superior performance of bilinguals can be mainly attributed to the type of bilingualism, i.e., early equal bilingualism. This finding is consistent with previous findings, showing that this type of bilinguals have greater level of mental flexibility in conducting cognitive tasks. The figural format of the test is the main reason for better performance of males compared to females.
    Keywords: Creative Thinking, Early Equal Bilinguals, Mental Flexibility
  • Mohammad Hasani, Abdolsalā, M. Nosrat Nā, Houki Page 108
    The aim of this study was to compare the relationship between primary school 4th grade students’ self-esteem and educational achievement with regard to two models of descriptive-qualitative evaluation and traditional evaluation in Sarāvān (Sistān and Baloochestān province). The research sample consisted of 310 students who were selected through multistage cluster sampling method. Then, they were divided in two groups; one with descriptive-qualitative evaluation model and the other with traditional evaluation model (155 in each group). The research instruments were Cooper-Smith Self-Esteem questionnaire and educational achievement tests in mathematics, science, and Persian language. An independent samples t-test was also used to analyze the data. The results showed that there is a significant difference between the educational achievements of the two groups. It means that the students’ amount of learning and educational achievement in the group with descriptive-qualitative evaluation model was more than the other group. However, there was no significant difference between students’ self-esteem in the two groups with descriptive-qualitative and traditional evaluation models.
    Keywords: Descriptive, Qualitative Evaluation, Quantitative Evaluation, Self, Esteem, Student's Achievement
  • Min Jeegreh*, Zahr Farid Page 125
    Conditional sentences entail causality and suspension of one over the implementation of the other. In these sentences, the verbs of “if clause” and “main clause” are the two essential elements. The other components of these sentences are the sixteen particles that come before two verbs of the present tense, of the past tense or one verb of the present and the other of the past tense and vice versa. Mostly, they make the second sentence the effect, cause and suspended to the implementation of the first sentence. In the discussion on the conditional sentences, it is very important to study the kinds of “main clause’s FA” that means emphasis and causation and also “fajaeeyat’s EZA” that conveys the meaning of suddenness and comes before the main clause. This paper tries to investigate the conditional sentences, conditional particles, conditional “FA” and “EZA” and the circumstances and meanings of these particles. These findings help the writers of Arabic textbooks and teachers to convey the important concept of conditional sentences to students.
    Keywords: Conditional Sentences, Conditional Particles, Main Clause's FA –Fajaeeyat's EZA
  • Majid Ghadami Page 136
    The aim of this study was to determine the relationship between perfectionism and test anxiety of 2nd grade, private high school students in Tehran. The research sample consisted of 300 high school students who were selected using multi-stage random sampling method. The research instruments consisted of Frost’s multidimensional perfectionism questionnaire with 30 items in three dimensions of self-oriented, other-oriented, and community-based perfectionism, and Sarason’s text anxiety questionnaire with 25 items, each containing two options in two dimensions of anxiety and emotionality. It was a descriptive correlational research. The data was analyzed using descriptive statistics (frequency, percentage, mean), and multiple regression. The results showed that there is a positive and significant relationship among self-oriented, other-oriented, and community-based perfectionism and students’ test anxiety. Students’ test anxiety can be predicted by perfectionism scores. Findings showed that community-based perfectionism could better predict the test anxiety of students than self-oriented and other-oriented perfectionism. Based on the research findings, it can be concluded that the dimensions of perfectionism affect students’ test anxiety and it has cumulative effect.
    Keywords: Perfectionism, Self, oriented, Other, Oriented, Community, Based, Test Anxiety, Emotionality