فهرست مطالب

نوآوری های آموزشی - پیاپی 66 (تابستان 1397)

فصلنامه نوآوری های آموزشی
پیاپی 66 (تابستان 1397)

  • 160 صفحه، بهای روی جلد: 60,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • طوبی چگینی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحه 7
    این پژوهش برای تعیین نقش واسطه ای خوش بینی آموزشی در ایجاد رابطه بین هیجان های تدریس و مسئولیت پذیری شخصی معلمان ابتدایی انجام شد. به این منظور 287 معلم ابتدایی آموزش وپرورش منطقه 18 شهر تهران به روش نمونه برداری خوشه ایانتخاب شدند و به سه مقیاس خوش بینی آموزشی بیرد و همکاران (2010)، مقیاس هیجان موفقیت معلم فرنزل و همکاران (2010) و مقیاس مسئولیت پذیری شخصی معلم لارمن و کارابنیک (2013) پاسخ دادند. مدل پیشنهادی با روش تحلیل مسیر ارزیابی شد. درمجموع هیجان تدریس معلم 14 درصد از خوش بینی آموزشی را تبیین کرد و 39 درصد از مسئولیت پذیری شخصی توسط خوش بینی آموزشی و هیجان تدریس معلم پیش بینی شد. یافته ها نشان دادند که لذت به صورت مستقیم و غیرمستقیم با نقش واسطه ای خوش بینی آموزشی پیش بینی کننده مثبت و معنادار مسئولیت پذیری شخصی و خشم با نقش واسطه ای خوش بینی آموزشی پیش بینی کننده منفی و غیرمستقیم مسئولیت پذیری شخصی است، اما نقش خوش بینی آموزشی در ایجاد رابطه بین اضطراب و مسئولیت پذیری شخصی تایید نشد. نتایج حاکی از اهمیت و نقش خوش بینی آموزشی و کنترل خشم در ارتقای مسئولیت پذیری شخصی است که باید مدنظر متخصصان و مسئولان آموزش وپرورش قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خوش بینی آموزشی، مسئولیت پذیری، لذت، اضطراب، خشم
  • محمد جواد لیاقتدار، مصطفی مهدیان، نرجس امینی صفحه 21
    تدریس خصوصی و به کارگیری دبیران خبره و باتجربه برای فرزندان، توسط والدین، جهت ارتقای سطح کیفی یادگیری دانش آموزان، رشد روزافزونی داشته است به گونه ای که گاهی، به طور غیرمستقیم، منجر به پایین آمدن تعهد حرفه ای دبیران و کاهش کیفیت تدریس آن ها در مدارس شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان کاربست نشانگرهای تدریس اثربخش در درس ریاضی دبیرستان های تیزهوشان و دولتی شهر اصفهان از منظر دانش آموزان بوده است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی دوره دبیرستان بود که با روش نمونه گیری هدفمند، مدارس دخترانه و پسرانه شاخص از بین نواحی اصفهان برگزیده شده و از آن ها تعداد 180 نفر دانش آموز به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها یک پرسش نامه 9 مولفه ای و 49 گویه ای (پرسش نامه ارزیابی درس، 2008) و دو پرسش بازپاسخ بود.
    نتایج نشان داد که دانش آموزان مدارس تیزهوشان و دولتی میزان به کارگیری نشانگرهای تدریس اثربخش توسط دبیران ریاضی خود را در حد کمتر از متوسط برآورد نموده اند. برای همه دانش آموزان صرف نظر از جنسیت و نوع مدرسه اعم از تیزهوشان و دولتی بهترین ویژگی تدریس اثربخش ریاضی، مولفه «تضارب افکار» بوده است. در پایان، جهت بهبود کیفیت آموزش ریاضی، بر اساس نتایج پژوهش پیشنهادهایی کاربردی به مسئولان ارائه شده است؛ از جمله گسترش علوم بین رشته ای جدید «آموزش ریاضی» با پژوهش های مورد نیاز آن در زمینه های تربیتی و تلفیق متناسب علوم تربیتی با دانش ریاضی ست. در این رابطه ایجاد ارتباط نزدیک و همکاری میان دانشکده های علوم تربیتی و ریاضی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: آموزش ریاضی، مهارت های حرفه ای، تدریس اثربخش، مدارس تیزهوشان، مدارس دولتی
  • عادله قیس، عاطفه محمدزاده یزد صفحه 45
    نظام دوری طرحی آموزشی است که در آن دانش آموزان با یک معلم ثابت برای دو سال یا بیشتر به پایه تحصیلی بعدی می روند. پژوهش حاضر با هدف بررسی فرایند اجرای نظام دوری در مدارس ابتدایی شهرستان مشهد انجام شده است. روش پژوهش، روش کیفی داده بنیاد و استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته است. جامعه آماری شامل معلمان مجری نظام دوری است. نمونه گیری به صورت هدفمند و به شیوه گلوله برفی صورت گرفت. مدل پارادایمی نشان می دهد، درحالی که مصوبه اجرای نظام دوری در سند تحول آموزش وپرورش، عامل زمینه ساز اجرای نظام دوری است، شرط علی اجرای آن وجود معلمان داوطلب و دارای انگیزه است. عوامل مداخله گر، اعم از عوامل سازمانی و عوامل انسانی می توانند موافقت با درخواست معلم برای مشارکت در نظام دوری را تحت تاثیر قرار دهند. بهره بردن از شناخت حاصله از دانش آموز و خانواده وی در راستای رفع مشکلات آموزشی و غیرآموزشی دانش آموز، تاثیرات مثبت آموزشی، افزایش مهارت های معلمان، تاثیرات مثبت روحی برای دانش آموز و معلم، صرفه جویی در زمان آموزش و شناخت، بهبود تعاملات افراد ذی مدخل و وابستگی دانش آموز به معلم پیامدهای اجرای نظام دوری در صورت اجرای آن توسط معلم مناسب هستند. پیامدهای اجرای نظام دوری در صورت اجرای آن توسط معلم فاقد صلاحیت عبارت اند: از برچسب خوردن دانش آموز و خانواده وی در اثر شناخت حاصله، شکل گیری آسیب های آموزشی و عاطفی در دانش آموز، تثبیت الگوهای رفتاری- شخصیتی نامناسب اخذشده از معلم. یافته های این پژوهش اطلاعات روشمندی در خصوص پیامدهای مثبت و منفی و نیز محدودیت های اجرای نظام دوری در اختیار مسئولین آموزش وپرورش قرار می دهد.
    کلیدواژگان: نظام دوری، داده بنیاد، آموزش وپرورش، معلم، دانش آموز
  • سیروس اسدیان، قادر عزیزی صفحه 73
    هدف این پژوهش تبیین تاثیر تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی بر نگرش دانش آموزان نسبت به مدرسه بوده است. این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش را 1314 نفر از دانش آموزان پسر دوره متوسطه اول شهر مهاباد که در سال تحصیلی 96-95 در پایه هشتم مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می داد. از این تعداد 52 نفر به صورت هدفمند انتخاب شدند. در مرحله اول گردآوری داده (پیش آزمون) پرسش نامه نگرش نسبت به مدرسه در بین دانش آموزان هر دو گروه اجرا گردید. سپس گروه آزمایش به مدت 14 جلسه، با روش تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی، شامل (استفاده از ادراک چندحسی، استفاده از ریتم و موسیقی، زبان بدن، تحریک قوه تخیل دانش آموزان، توجه به حوزه عاطفی، استفاده از رنگ و شکل تصویر و تلفیق هنر و تدریس) آموزش دیدند ولی گروه گواه به صورت مرسوم آموزش دیدند. بعد از پایان آموزش از دو گروه پس آزمون گرفته شد. جهت اطلاع از وضعیت نگرش دانش آموزان به مدرسه از پرسش نامه نگرش به مدرسه مک کوچ و سیگل (2003) بهره گرفته شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های تحلیل کوواریانس و کوواریانس چندمتغیره تجزیه وتحلیل گردید. نتایج نشان داد سطح نگرش به مدرسه، در دانش آموزانی که درس علوم تجربی پایه هشتم را با رویکرد تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی فراگرفته بودند، متفاوت از دانش آموزانی بود که این درس را با شیوه های تدریس مرسوم در مدارس یاد گرفته بودند. لذا می توان نتیجه گرفت که هر اندازه عناصر و مولفه های تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی (عناصر بصری، رنگ، موسیقی، تخیل و تصورات دانش آموزان، هنر، عواطف دانش آموزان، محیط یادگیری شاد، خلاقیت و احساس لذت از یادگیری) در فرایند تدریس تلفیق گردند و معلم تلاش نماید تا اهداف حوزه شناختی را به واسطه توجه و برجسته کردن حوزه عاطفی دانش آموزان مورد توجه قرار دهد، به همان نسبت نگرش دانش آموزان به مدرسه و مولفه های موجود در آن بهبود پیدا می کند.
    کلیدواژگان: تدریس مبتنی بر زیبایی شناسی، نگرش به مدرسه، علوم پایه هشتم
  • آرش شهبازیان خونیق، جواد مصرآبادی، ابوالفضل فرید صفحه 97
    پژوهش حاضر با هدف متمایز ساختن دانش آموزان با فرسودگی تحصیلی بالا و پایین از یکدیگر، بر اساس مولفه های اهمال کاری تحصیلی و احساس تنهایی، انجام شد . روش پژوهش حاضر از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مشغول به تحصیل مدارس دولتی و غیردولتی شهر اهر در سال تحصیلی 1396-1395 بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 332 نفر از آن ها با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های اهمال کاری تحصیلی سولمون و راثبلوم (1989)، مقیاس احساس تنهایی (1980) و سیاهه فرسودگی تحصیلی مسلش (2002) استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار 16 spss و آزمون آماری تجزیه تابع تشخیص مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های تجزیه تابع تشخیص، منجر به یک تابع تشخیص معنادار شد که طبق آن مولفه آماده کردن مقاله ها دارای بالاترین توان تمایز بین گروه ها بود. مولفه های بعدی متمایزکننده گروه ها به ترتیب آمادگی برای امتحان، آماده کردن تکلیف و متغیر احساس تنهایی بود. همچنین نتایج تجزیه تابع تشخیص نشان داد که اکثر دانش آموزان با فرسودگی تحصیلی پایین با بالاترین درصد تشخیص (3/84 درصد) به درستی از دیگر دانش آموزان متمایز شده بودند و 2/80 درصد از افراد دو گروه طبق تابع به دست آمده به طور صحیح مجددا طبقه بندی شده بودند. نتایج این طبقه بندی مجدد نشانگر توان متغیرهای مذکور در تمایز نهادن میان دانش آموزان دارای سطوح مختلف فرسودگی تحصیلی بود. بنابراین، در برنامه های آموزشی برای پیشگیری و کاهش فرسودگی تحصیلی دانش آموزان، باید به اهمال کاری تحصیلی و احساس تنهایی توجه ویژه داشت.
    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، احساس تنهایی، فرسودگی تحصیلی
  • ثریا حکیمی، سیاوش طالع پسند، زهرا ساجدی صفحه 113
    روان شناسی مثبت، عبارت از مطالعه علمی شکوفایی انسان و یک رویکرد عملی برای بهینه سازی زندگی افراد است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر اجرای مداخله آموزش مثبت بر شکوفایی، توانمندی های شخصیتی و خوش بینی دانش آموزان پایه نهم بود. شرکت کنندگان، 46 دانش آموز دختر پایه نهم بودند. برای انتخاب آن ها، از مدارس متوسطه اول دولتی منطقه 9 شهر تهران دو مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شدند که یک مدرسه به عنوان گروه آزمایش (22=n) و مدرسه دیگر به عنوان گروه کنترل (24= n) در نظر گرفته شد. شرکت کنندگان هر دو گروه، مقیاس های بهزیستی، توانمندی های شخصیتی و خوش بینی را تکمیل کردند. سپس برنامه آموزش مثبت مبتنی بر رویکرد روان شناسی مثبت، در گروه آزمایش اجرا شد. سپس داده ها با مدل تحلیل واریانس چندمتغیری تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد که در گروه تحت آموزش با برنامه آموزش مثبت، سطح بهزیستی به طرز معناداری بالاتر از گروه کنترل است. به علاوه، دانش آموزان گروه آزمایش در میزان توانمندی های شخصیتی به نحو قابل توجهی ارتقا پیدا کردند. از این میان، طبقه مربوط به تعالی دارای بیشترین اندازه اثر و طبقه مربوط به پرهیزگاری، دارای کمترین اندازه اثر بودند. بااین حال، این مداخله بر متغیر خوش بینی اثر معناداری نداشت. برنامه آموزش مثبت به طرز چشمگیری قادر به افزایش سطح بهزیستی و توانمندی های شخصیتی دانش آموزان است. به علاوه، یافته های این پژوهش درباره آموزش مثبت، نشان داد که یادگیری مهارت های روان شناسی مثبت به دانش آموزان و گنجاندن آن ها در چارچوب برنامه های موجود در مدرسه، نویدبخش پیامدهای مثبت فراوانی در زمینه سلامت روان و عملکرد تحصیلی آتیه سازان این کشور خواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش مثبت، بهزیستی، توانمندی های شخصیتی، خوش بینی
  • بهروز آتش روز، فرح نادری، رضا پاشا، زهرا افتخار صعادی، پرویز عسگری صفحه 129
    هدف پژوهش حاضر بررسی چگونگی تاثیر الگوی انگیزشی MUSIC بر انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی، درگیری تحصیلی (راهبردهای انگیزشی، راهبردهای یادگیری) و عملکرد تحصیلی دانش آموزان در درس ریاضی است. روش پژوهش حاضر تجربی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه هشتم شهرستان دزفول بود. با روش تصادفی خوشه ایچندمرحله ای تعداد 50 دانش آموز در قالب دو کلاس درس 25 نفره از بین مدارس شهر دزفول انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. از هر دو گروه پیش آزمون های انگیزش تحصیلی، و درگیری تحصیلی به عمل آمد و سپس الگوی انگیزشی MUSIC در گروه آزمایش به اجرا درآمد ولی گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. در این پژوهش از ابزار انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی هارتر و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی استفاده شد که پایایی آن ها با آلفای کرونباخ برای انگیزش تحصیلی درونی 0/82، انگیزش تحصیلی بیرونی 0/71 و برای پرسش نامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی 0/83 به دست آمد. داده های حاصل یا روش های توصیفی و استنباطی (آزمون لوین، آزمون کالموگروف- اسمیرنف، تحلیل کوواریانس تک متغیری (ANCOVA))، توصیف و تحلیل شدند. نتایج حاصل نشان داد که استفاده از الگوی انگیزشی MUSIC باعث افزایش انگیزش تحصیلی درونی و کاهش انگیزش تحصیلی بیرونی، افزایش درگیری تحصیلی و همچنین بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان گروه آزمایش نسبت به گروه گواه شده است. بنابراین استفاده از الگوی انگیزشی MUSIC بر انگیزش تحصیلی، درگیری تحصیلی و عملکرد تحصیلی تاثیر خواهد داشت.
    کلیدواژگان: الگوی انگیزشی MUSIC، درگیری تحصیلی، عملکرد تحصیلی
|
  • Toobā Chegini, Masoud Gholamali Lavasani Page 7
    The purpose of this study was to investigate the mediating role of academic optimism in relationship between primary school teacher's emotions about teaching and their personal responsibility. 287 teachers were selected from primary school teachers in Tehran 18th educational district using cluster sampling method. The participants completed the academic optimism scale(Beard, Hoy & Woolfolk Hoy, 2010), the Achievement Emotions Questionnaire for Teachers (AEQ- Frenzel, Pekrun & Goetz, 2010) and personal responsibility scale (Lauermann and Karabenick,2013). The proposed model fit was examined through path analysis. Emotions about teaching among teachers explained 14% of the variance in academic optimism. Academic optimism and emotions about teaching among teachers accounted for 39% of the variance in personal responsibility. The results indicated that enjoy, positively and significantly predicted personal responsibility directly and indirectly through academic optimism. Anger, negatively and significantly predicted personal responsibility through academic optimism, but the mediating role of academic optimism in the relationship between anxiety and personal responsibility was not confirmed. Thus, the results imply the importance and the role of academic optimism and anger control in improving personal responsibility that should be considered by educational experts and authorities.
    Keywords: Academic Optimism, responsibility, Enjoy, Anxiety, Anger
  • Mohammadjavad Liaghatdar, Mostafa Mahdian, Narjes Amini Page 21
    Private teaching and applying expert and experienced teachers by parents in order to enhance the learning quality of students has had a developing growth to the extent that sometimes it led in reducing the teachers professional commitment and decreasing their teaching quality at schools. The aim of this study was to evaluate the implementation of effective math teaching indicators in talented students and public high schools of Isfahān from the viewpoint of students. It was a descriptive-survey research. The statistical population consisted of pre- university students from different educational districts of Isfahān and the research sample consisted of 180 male and female students who were selected using purposeful sampling method. The main research tool was a questionnaire containing 9 components and 49 items (CEQ,2008) and two open-ended questions. The results showed that the talented student and public high school students have estimated the amount of implementation of effective teaching indicators fewer than the medium. All students, regardless of their gender and the type of their schools considered the conflict of thoughts as the best effective teaching indicator. At last, to improve the math teaching quality, there have been some suggestions for the educational authorities; such as developing the interdisciplinary science of math education with its required research on training and the relevant integration of educational sciences with mathematic knowledge. For this purpose, establishing the close relation and collaboration between educational sciences and math faculties could be useful.
    Keywords: Math Education, Professional Skills, Effective Teaching, Talented Students School, Public Schools
  • Adele Gheys, Atefe Mohammadzade Yazd Page 45
    Looping is an educational practice that a group of students stays with a teacher for two or more years. The purpose of this study was to examine the process of looping system implementation at primary schools in Mashhad. We used Grounded Theory and semi-structured in-depth interview. Data were collected through interview with teachers of looping system. Sampling was done using purposeful and Snowball sampling. Paradigmatic model demonstrates that while approval of looping system implementation in the Education Transformation Document is a facilitating factor in the implementation of such system at schools, the presence of motivated volunteer teachers is also a necessary condition for its implementation. Organizational and human factors can intervene with decision making on teacher's request to participate in the looping system. Consequences of looping system implementation by a qualified teacher are: In depth familiarity with students and their families which might help teacher to solve student's educational and non-educational problems, positive educational effects, enhancement of teacher's skills, positive psychological effects on students and teachers, reduction of the training and recognition time, improvement of interactions between involved people, enhancement of the positive modeling in the students, and the student's dependence on the teacher. The consequences of a looping system implementation by an unqualified teacher are: Labeling students and their families by teacher due to the teacher's obtained knowledge, educational and emotional traumas of students, and stabilization of the inappropriate behavioral-personality patterns taken from teacher. The research findings provide useful information about the positive and negative consequences, and the limitations of looping system implementation for the education authorities.
    Keywords: Looping System, Grounded Theory, Teacher, Student
  • Sirous Asadian, Ghader Azizi Page 73
    The aim of this study was to investigate the impact of aesthetic-based teaching on student's attitude towards school. It was a quasi-experimental study with pretest - posttest and control group design. The research population included 1314 high-school eighth grade male students of Mahābād city in the academic year 2016-2017. The research sample consisted of 52 students who were selected using purposeful sampling method. In the first phase of data collection (pre-test), questionnaire of attitude towards school was distributed among the students of both groups. Then, the experimental group has been taught for 14 sessions, with the aesthetic-based teaching method, including the use of multi-sensory perception, the use of rhythm and music, body language, stimulating student's imagination, attention to affective domain, the use of color and shape of the image and integrating art and teaching, while the control group was taught using the conventional method. Immediately after the end of the course, the test was taken from both groups. To get some information on the student's attitude towards school, attitude towards school questionnaire, developed by MacCoach and Siegel (2003) was used. The data was analyzed using SPSS software through Ancova and Mancova. The results showed that the level of attitude towards school of students who were taught eighth grade science through aesthetic-based teaching method was different from those students who were taught through conventional teaching method at school. Therefore, it can be concluded to the extent that the components of aesthetic-based teaching (visual elements, colors, music, student's imagination, art, student's emotions, happy learning environment, creativity, and fun of learning) are integrated into the teaching process, and the teacher tries to focus on the goals of the cognitive domain through paying attention to and highlighting the student's emotional domain, the student's attitude towards school and school components will improve.
    Keywords: Aesthetic-based Teaching, Attitude towards School
  • Arash Shahbazian Khonigh, Javad Mesrabadi, Abolfazl Farid Page 97
    The aim of this study was to discriminate between students with high and low academic burnout based on their academic procrastination and loneliness. It was s causal-comparative research. The research population consisted of all students studying in Ahar public and private schools in the 2015-2016 academic years. The research sample consisted of 332 students who were selected based on Krejcie and Morgan table, and using cluster sampling method. Data were collected using procrastination assessment scale (Solomon & Rothblum, 1989), University of California Los Angeles loneliness scale (1980) and the Maslach burnout inventory-student survey (2002) and they were analyzed using software 16 SPSS and the statistical tool of discriminant analysis. The results of the discriminant analysis, led to a significant recognition function. According to this function, the component of preparing articles had the highest ability in discriminating between the groups. Subsequent discriminative components included preparation for the exam, preparation for homework and the variable loneliness, respectively. Also, the results of the discriminant analysis showed that most students with low academic burnout were correctly discriminated from the other students with the highest percentage of detection (84/3%) and 80/2% of the two group's students were properly reclassified according to the obtained function. The results of this reclassification indicated the ability of these variables in discriminating between students with different academic burnout levels. Therefore, in educational programs for the prevention and reduction of academic burnout among students, academic procrastination and loneliness needs special attention.
    Keywords: Academic Burnout, Academic Procrastination, Loneliness
  • Sorayya Hakimi, Siavash Talepasand, Zahra Sajedi Page 113
    Positive psychology is the scientific study of human flourishing and a practical approach to optimize the individual’s life. The aim of this study was to evaluate the effects of positive education on well-being, character strengths and optimism of ninth grade students. Participants included 46 female ninth grade public school students. To select the sample, two schools were randomly selected from among the 1st cycle secondary schools of Tehran. The students selected from one school were considered as experimental group (n=22) and the students selected from the other school were considered as control group (n=24). Participants in both groups completed the questionnaires of well-being, character strengths and optimism. Then, positive education was performed in the experimental group. Data were analyzed using multivariate analysis of variance model. The results showed that the level of well-being in the experimental group was significantly higher than the control group after intervention (Eta=0.32). Besides, the character strengths of students in the experimental group were significantly enhanced in which the most effect was on transcendence virtue (Eta=0.68) and the least effect was on temperance virtue (Eta=0.52). However, this intervention had no significant effect on optimism. It could be concluded that positive education was able to increase significantly the level of well-being and character strengths of students. In addition, findings of this research on positive education showed that teaching the positive psychological skills to students and incorporating these skills into school curriculum will result in mental health and educational improvement of students.
    Keywords: Positive Education, Well-being, Character Strengths, Optimism
  • Behrooz Atashrooz, Farah Naderi, Reza Pasha, Zahra Eftekhar Saadi, Parviz Asgari Page 129
    The purpose of this study was to investigate how the MUSIC model of motivation affects the internal and external educational motivation, educational engagement (motivational strategies, learning strategies), and academic performance of students in mathematics. The research method was experimental with pre-posttests design and control group. The statistical population consisted of all students in the eighth grade of Dezful city. Using multistage cluster random sampling, 50 students were selected in two classes of 25 students from Dezful city and they were randomly assigned to two experimental and control groups. Pre-tests of academic motivation and educational involvement were distributed to both groups and then the MUSIC model of motivation was implemented in the experimental group and the control group received no training in this regard. In this research, the tools of internal and external academic motivation of Hartar and MSLQ were used. The data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Levin test, Kolmogorov-Smirnov test, and single variable covariance analysis (ANCOVA). The results showed that using the MUSIC model of motivation led in increasing the internal educational motivation, decreasing the external educational motivation, increasing the educational engagement and improving the academic performance of students in the experimental group, compared with the control group. Therefore, the use of the MUSIC model of motivation could have a positive impact on the academic motivation, educational engagement, and academic performance.
    Keywords: MUSIC Model of Motivation, Educational Engagement, academic performance