فهرست مطالب

پژوهشنامه حمل و نقل
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدیوسف احمدی بروغنی، سیدرسول سجادی* صفحه 235
    در این مقاله مسئله تماس چرخ و ریل با وجود ترک سطحی در ریل بررسی شده است. دلیل بررسی این مسئله تاثیر قابل توجه تماس چرخ و ریل بر ضرایب شدت تنش و به طور متقابل تاثیر ترک بر توزیع فشار تماسی می باشد. در این تحقیق با استفاده از روش اجزای محدود و به کمک یک نرم افزار تجاری چرخ و ریل ترک دار تحت شرایط غلتش همراه با لغزش جزیی مدل سازی شده است. برای مدل کردن اثر متقابل بین چرخ و ریل و همچنین سطوح ترک از المان های تماسی استفاده شده است. ضرایب شدت تنش با روش عددی برون یابی جابه جایی محاسبه گردیده است. تاثیر فاکتورهایی همانند زاویه استقرار ترک، طول ترک و موقعیت چرخ نسبت به ترک روی ضرایب شدت تنش و فشارهای تماسی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد ضریب KII دارای مقادیری بزرگ تر از KI میباشد. از این رو به نظر میرسد در این مسئله تماس چرخ و ریل، مد برشی بر رفتار نوک ترک غالب است. تغییر شکل پیچیده لبه ترک هنگام عبور چرخ، جهت تنش برشی را در سطوح ترک تغییر میدهد و این باعث نوسان در مقادیر KII میشود. نوسان در مقادیر KII مهم ترین عامل رشد ترک خستگی در مسئله تماس چرخ و ریل است. هنگامی که ترک در محدوده تماس چرخ و ریل قرار میگیرد توزیع فشار تماسی حالت تکین دارد. از این رو فرضیات فشار تماسی هرتز هنگام بررسی تماس چرخ و ریل در مجاورت ترک نامعتبر به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: ترک سطحی، چرخ و ریل، ضرایب شدت تنش، فشارتماسی، روش اجزای محدود
  • فاروق رئیسی، سیدناصر سعیدی*، منصور کیانی مقدم، امیرسعید نورامین، عامر کعبی صفحه 251
    هدف این تحقیق تعیین تعداد برجک های کنترل کامیون ها در بندر امام خمینی به منظور کاهش صف انتظار این کامیون ها در مبادی ورودی این بندر می باشد. بنابراین، برای تعیین تعداد برجک های کنترل مورد نیاز در این مقاله و تحلیل داده ها از تئوری صف استفاده گردید. داده های لازم برای تعیین معیارهای ارزیابی عملکرد سیستم و همچنین تعیین الگوی ورودی و خدمت دهی به کامیون ها از این بندر و به صورت میدانی، مصاحبه با کارکنان و مسئولان درب ورود و خروج و استفاده از فرم ماهیانه تردد کامیون ها به بندر جمع آوری گردید. با تحلیل داده های جمع آوری شده مشخص گردید که زمان بین ورود متوالی و زمان ارایه سرویس به کامیون ها هر دو از توزیع نمایی پیروی می کنند. بنابراین، برای تحلیل این سیستم باید از مدل M/M/2 استفاده کرد. با حل مدل مشخص شد که این سیستم از حساسیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و با تغییر در تعداد سرورها تغییرات شدیدی در پارامترهای ارزیابی عملکرد سیستم رخ خواهد داد. بنابراین، تعداد سرورها تا جایی تغییر داده شد که همه پارامترهای ارزیابی عملکرد سیستم به مقدار بهینه خود رسیدند. تعداد 3 سرور به عنوان مقدار بهینه سرورها انتخاب گردید و تغییر سرورها به بیش از3 عدد تغییرات چشمگیری را در این سیستم به وجود نخواهد آورد.
    کلیدواژگان: مبادی ورودی بندر، صف کامیون، تئوری صف، بندر امام خمینی
  • مصطفی ستاک*، مجید حبیبی، حسین کریمی، مصطفی عابدزاده صفحه 263
    مسایل مسیریابی کلاسیک عموما به گونه ای طراحی می شوند که ارتباط دو نقطه تنها از طریق یک یال یا سویه امکان پذیر است. با این حال گاهی شرایطی وجود دارد که از طریق بیش از یک یال از نقطه ای به نقطه دیگر می توان حرکت نمود. این مقاله توسعه ای از مسئله مسیریابی وسیله حمل و نقل وابسته به زمان را مورد بررسی قرار می دهد، که در آن امکان انتخاب از میان چند یال یا سویه برای ارتباط نقاط مختلف میسر است. مسئله مورد بررسی تحت پنجره های زمانی نیمه نرم برای برآورد تقاضای مشتریان مدل سازی شده است. مدل ارایه شده در این مقاله که به اختصار TDVRPMSSTW نام نهاده شده است، می تواند به منظور مسیریابی توزیع کالاهای فاسد شدنی در محیط های شهری پر ترافیک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این مدل جهت استفاده در مسیریابی وسایل نقلیه اضطراری همچون آمبولانس ها، ماشین های آتش نشانی و... قابل تعمیم می باشد. در این مدل برای جلوگیری از مشکلات مفهومی ناشی از توابع زمان سفر گسسته، ویژگی «اولین ورودی اولین خروجی» برای تبدیل تابع سرعت سفر به تابع زمان سفر پیوسته، مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به NP-hard بودن مسئله مورد مطالعه، یک الگوریتم جستجوی ممنوع پیشنهاد گردید. در روش ابتکاری پیشنهادی، جستجوی همسایگی بر اساس انتخاب تصادفی یکی از دو استراتژی تعویض دوتایی یا تعویض معکوس در هر تکرار انجام می شود. این موضوع به بهبود نتایج حاصل از اجرای الگوریتم کمک می کند. در پایان نتایج محاسباتی الگوریتم جستجوی ممنوع و حل دقیق نرم افزار GAMS بر روی 40 مسئله نمونه با هم مقایسه و کارایی الگوریتم پیشنهادی بر اساس کیفیت جواب و زمان حل در مقایسه با حل دقیق، نشان داده شده است. در پایان پیشنهاداتی جهت تحقیقات آتی در زمینه مسیریابی وسیله نقلیه وابسته به زمان در گراف های چندگانه ارایه می گردد.
    کلیدواژگان: مسئله مسیریابی وسیله نقلیه وابسته به زمان، گراف چندگانه، پنجره زمانی نیمه نرم، جستجوی ممنوع، ویژگی اولین ورودی اولین خروجی
  • حسن طاهرخانی*، علی پشت پناه صفحه 281
    مخلوط های آسفالتی در بیشتر شرایط بارگذاری و دمایی که روسازی در معرض آن قرار می گیرد، رفتار ویسکوالاستیک از خود نشان می دهند. رفتار ویسکوالاستیک مخلوط های آسفالتی با مدول دینامیکی قابل توصیف است؛ از این روی تعیین مدول دینامیکی آسفالت نقش بسیار مهمی در طراحی روسازی ها داشته و در تعیین تنش ارتجاعی و کرنش ها در یک روسازی انعطاف پذیردارای کاربرد وسیعی است. طی ارزیابی جامع فنی و اقتصادی راهنمای آشتو 2002 در پروژه NCHRP 1-40، که نتایج آن در سال 2006 میلادی منتشر شد، یکی از اساسی ترین موانع و مشکلات طراحی روسازی به روش مکانستیک، هزینه زیاد و زمان بر بودن آزمایش های پیشرفته مصالح روسازی می باشد. یکی از این آزمایش ها، آزمایش تعیین مدول دینامیکی آسفالت می باشد. شبکه های عصبی با توجه به توانایی نگاشت در فضای n بعدی و انجام پردازش موازی مشابه مغز انسان، قادرند با آموزش یافتن، قوانین موجود در فیزیک مسئله را فراگیری کرده و از آنها برای تعمیم و پیش بینی داده-های جدید استفاده کنند و به این ترتیب به عنوان توابعی توانمند برای مدل سازی در فضای n بعدی مورد استفاده قرار گیرند. دراین تحقیق با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی، مدول دینامیکی بتن آسفالتی مدل سازی و پیش بینی شده است. برای مدل شبکه عصبی ارایه شده برای مدول دینامیکی، ضریب همبستگی شبیه سازی داده های جدید R2=0.93 حاصل شد که در مقایسه با مدل ویتزاک برای این داده ها R2=0.89، 8% بیشتر می باشد. داده های مورد نیاز برای آموزش و ارزیابی مدل شبکه عصبی، از نتایج 1008 آزمایش مدول دینامیکی که توسط دانشگاه ایالتی اوکلاهاما انجام گرفته شده بود، استفاده شد.
    کلیدواژگان: مدول دینامیکی، مخلوط های آسفالتی، شبکه های عصبی مصنوعی
  • حمید کردبچه*، مهدی پدرام، شیرین احمدیان چاشمی صفحه 291
    هدف این مقاله، بررسی رابطه بین هزینه عملیاتی و اندازه هواپیماهای مسافربری و تخمین اندازه بهینه هواپیما در خطوط منتخب داخلی شرکت هواپیمایی ایران ایر در دوره 1387-1385 است. برای این منظور، از تابع هزینه پیشنهادی وی و هانسن (2003)، استفاده شده و اندازه بهینه هواپیما، صرفه های مقیاس و صرفه های طول مسیر در سطح میانگین نمونه مورد استفاده، تخمین زده شده اند. نتایج این مقاله نشان می دهد که در مسیرهای مورد مطالعه، صرفه های اندازه هواپیما وجود دارد. یافته های این تحقیق تایید می کنند که برای هر طول مسیر خاص یک اندازه بهینه هواپیما وجود دارد، به طوری که این اندازه برای مسیرهای کوتاه تر نسبت به مسیر های طولانی تر، کوچک تر است. نتایج همچنین بیانگر آن است که با افزایش طول مسیر، اندازه بهینه هواپیما افزایش می یابد. یافته های این مقاله نشان می دهند که برای مسیرهای کوتاه تر، اندازه بهینه هواپیما بزرگتر از متوسط اندازه میانگین مشاهده شده هواپیما در همه مسیر ها است، در حالی که برای مسیرهای طولانی تر این شاخص کوچک-تر از اندازه مشاهده شده است. همچنین زمانی که هزینه خلبان در ارتباط با اندازه هواپیما به صورت درون زا تعریف می شود، به سبب امکان هم خطی با اندازه هواپیما، خواص مقیاس تابع هزینه تغییر قابل توجهی نمی یابد.
    کلیدواژگان: ایران ایر، اندازه بهینه هواپیما، هزینه عملیاتی، صرفه های مقیاس و صرفه های طول مسافت
  • حبیب الله ملاطفی*، سیدهادی یوسفی صفحه 313
    یکی از موارد تعیین کننده در حرکت قطارهای سریع السیر، مبحث سرعت بحرانی در مسیرهای مستقیم و قوس دار است. اصولا در مراجع مختلف برای بررسی سرعت بحرانی و طراحی سیستم تعلیق در ناوگان ریلی مجموعه چرخ و محور، بوژی یا واگن مدل سازی و تحلیل شده اند. در این مقاله یک واگن با دو بوژی دو محوره در نظر گرفته شده و معادلات حرکت مربوط به کل واگن چهار محوره و همچنین یکی از بوژی های آن به تفکیک استخراج شده اند. کد مربوط به آنها در نرم افزار MATLAB نوشته شده و با حل معادلات در حوزه زمان سرعت بحرانی از طریق روش تحریک تعیین گردیده است. سرعت بحرانی به دست آمده از آنالیز بوژی تنها و کل واگن با هم مقایسه شده و تاثیر سختی و میرایی سیستم تعلیق اولیه و ثانویه بر آن بررسی شده است. همچنین تاثیر پارامترهایی نظیر جرم واگن، شیب مخروطی چرخ و شعاع چرخ بر سرعت بحرانی نیز در این مطالعه گنجانده شده است. در ادامه تاثیرات قوس با شعاع های مختلف بر سرعت بحرانی و مقایسه پایداری آن با یک مسیر مستقیم آورده شده است. پس از تحلیل معادلات و گراف های به دست آمده از نتایج مشاهده می گردد که دامنه تغییرات سرعت بحرانی بر اثر ضرایب میرایی به مراتب بیشتر از گستره تغییرات به وجودآمده به واسطه ضرایب سختی معادل است. افزایش شعاع چرخ تاثیر چندانی بر سرعت بحرانی ندارد. همچنین با کاهش مخروطی معادل چرخ، پایداری افزایش می یابد. اما کاهش مخروطی معادل، قوس پیمایی را مشکل کرده و موجب افزایش سایش می گردد.
    کلیدواژگان: سرعت بحرانی، قوس، ضریب سختی، ضریب میرایی، پایداری
  • تحلیل رابطه سرعت - چگالی در جریان مختلط بزرگراه های برون شهری (مطالعه موردی: بزرگراه های ساوه و خاوران در مبادی ورودی تهران)
    علی منصورخاکی، علیرضا سرکار*، رضا عرفانی نسب صفحه 333
    طی هفتاد سال گذشته مطالعات مختلفی در سراسر جهان در مورد ارتباط پارامترهای کلان جریان ترافیک صورت پذیرفته است که تاکنون به نتایج واحدی منجر نگردیده است. از طرفی نیز بنا بر توصیه راهنمای ظرفیت راه ها،کالیبراسیون روابط و جایگزین نمودن آنها با روابط و مقادیری منطبق بر شرایط هر ناحیه توسط مهندسان ترافیک ضروری می باشد. این تحقیق با هدف بررسی تحلیل رابطه سرعت – چگالی بر اساس داده های واقعی در جریان مختلط انجام پذیرفت. در این راستا ابتدا مقادیر سرعت و چگالی عبوری در هر ساعت به تفکیک خط وکلاس وسیله نقلیه با استفاده از اطلاعات حاصل از سیستم تردد شمار القایی در دو جاده سه خطه برون شهری محاسبه شد وسپس میزان انطباق سه مدل گرین شیلدز، گرین برگ و آندر وود بر روی داده های جریان مختلط مورد ارزیابی قرار گرفت. در گام بعد، با استفاده از فرم کلی این مدل ها (خطی، لگاریتمی و نمایی) و وارد نمودن ثابت خط و روز و متغیر چگالی هر وسیله نقلیه به تفکیک کلاس، میزان انطباق این مدل ها در شرایط جدید مورد بررسی قرار گرفت. روش مورد استفاده در این تحقیق روش رگرسیون گام به گام است که در آن شرایط صحت مدل مانند بررسی هم خطی بودن متغیرها، آزمون دوربین- واتسون و سطح معن داری ضریب همبستگی مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از آزمون های آماری مورد اشاره بهترین مدل انتخاب و آنالیز حساسیت مربوط به تاثیر وسایل نقلیه در کلاس های مختلف بر سرعت وسایل نقلیه سواری انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که فرم معمول این مدل ها (مدل گرینشیلدز، گرین برگ و آندر وود) انطباق بسیار پایینی را بر داده های جریان مختلط نشان می دهند و استفاده از فرم کلی مدل های پایه ای با متغیرها و ثابت های جدید منجر به برازش بسیار مناسب تری بر داده های جریان مختلط می گردند. همچنین آزمون های آماری حاکی ازآن است که در میان مدل های ارایه شده، مدل نمایی از دقت بیشتری در تعیین سرعت وسایل نقلیه سواری در این نوع جریان برخوردار می باشد. مطابق نتایج آنالیز حساسیت میزان تاثیر چگالی کلاس های مختلف بر سرعت کلاس سواری وابسته به خط عبوری بزرگراه می باشد، ولی به طور کلی در تمام خطوط تاثیر پارامتر چگالی سواری بر سرعت کلاس سواری نسبت به تاثیر چگالی سایر کلاس ها کمتر می باشد و اثر ثابت روزهای هفته بر این تاثیرات ناچیز می باشد.
    کلیدواژگان: چگالی، سرعت، رگرسیون گام به گام، درصد اشغال، تردد شمار
  • مجید وظیفه دوست*، میترا لاله سیاه پیرانی، امیر محجوب صفحه 351
    همواره چهار عامل انسان، وسیله نقلیه، جاده و محیط در امر تصادفات دخالت دارند که در این میان عوامل محیطی و پدیده های آب و هوایی سهم قابل توجهی را به خود اختصاص می دهند. از میان مخاطرات آب و هوایی موثر بر حمل و نقل جاده ای، می توان به وقوع طوفان های تندری، بارندگی های سنگین و سیل آسا، طوفان های گرد و غبار، مه و ریزش برف و بهمن اشاره نمود که با لغزنده کردن سطح جاده ها، کاهش دید و تمرکز راننده بر احتمال وقوع تصادفات جاده ای می افزایند. با ارزیابی و تحلیل فراوانی وقوع عوامل مخاطره آمیز محیطی و اقلیمی در شبکه حمل و نقل جاده ای و نصب تجهیزات ایمنی در مناطق بحرانی می توان تا حد زیادی درصد وقوع این گونه از تصادفات را کاهش داد. در این پژوهش فراوانی وقوع پدیده های آب و هوایی موثر بر حمل و نقل جاده ای در سطح بزرگراه ها و جاده های اصلی کل کشور با استفاده از داده های هواشناسی جمع آوری شده از ایستگاه های همدیدی کل کشور و داده های حاصل از ماهواره های هواشناسی مورد مطالعه قرار گرفت. پدیده های آب و هوایی و بلاهای جوی مورد بررسی و نوع شاخص های به کار رفته برای معرفی آنها عبارت بودند از: بارش سنگین (بارش های شدید تر از 30 میلی متر و صدک 90 ام بارش ها)، یخبندان (آغاز، پایان، طول دوره و فراوانی وقوع یخبندان)، طوفان تندری (سمت و سرعت و فراوانی وقوع بادهای شدید)، طوفان های گرد و غبار (پدیده گرد و غبار و ضخامت نوری آئروسل)، مه (میدان دید کمتر از 1 کیلومتر و درصد فراوانی وقوع ابرهای کوتاه)، سیل (ضریب سیل خیزی حوضه) و برف و بهمن (درصد فراوانی وقوع بارش برف)، تحلیل مکانی اطلاعات و پهنه بندی عوامل مخاطره آمیز آب و هوایی با استفاده از روش های درون یابی در محیط نرم افزار ARCGIS صورت پذیرفت و در پایان بزرگراه ها و راه های اصلی کشور از منظر وقوع بلاهای جوی و درجه خطرپذیری آنها طبقه بندی گردید. همچنین به منظور سهولت در اطلاع رسانی جامع و به هنگام، لایه ها اطلاعاتی به دست آمده با طراحی یک درگاه اینترنتی توسط نرم افزارهای تحت وب از قبیل WISroGIS به صورت یک اطلس زنده و گویا بارگذاری گردید و بستری را برای دسترسی بسیار آسان به محتویات اطلس فراهم آورد.
    کلیدواژگان: جاده، آستانه بحران، اطلس، تحت وب
|
  • S. Y. Ahmadi Broughani, S. R. Sajjadi* Page 235
    In this paper, wheel-rail contact problem in presence of rail surface crack is investigated. The reason for investigating this problem is significant effect of wheel-rail contact on stress intensity factors and also the effect of crack on contact pressure. ..
    Keywords: Surface Crack, Wheel, Rail, SIFs, Contact Pressure, FEM
  • F. Raissi, N. Saeidi*., M. Kiani Moghaddam, A. S. Nooramin, A. Kaabi Page 251
    The aim of this paper is to determine the optimum number of truck processing booths in the BIK dry-bulk terminal entrance gate, to reduce the associated truck congestions. The queuing theory has been used to gain this purpose. The necessary data to analyze system performance analysis factors and to determine the pattern of inter arrival and service times are collected by several field studies. Then, the M/M/s queuing model has been developed for this port. Further, the K-S and χ2 goodness of fit tests has also demonstrated the suitability of model development. Then, the related system performance measurements have been determined. The performance measurements analysis showed a very high sensitiveness for this system and every change in the number of servers caused great impact on the system utilization and performance.. ..
    Keywords: Entrance Gate, Truck Congestions, Queuing Theory, BIK Dry, Bulk Port
  • M. Setak*, M. Habibi, H. Karimi, M. Abedzadeh Page 263
    Today, with extension of industries and establishment of competitive market, owner of industry firms and service centers attend to operating cost reduction and consequently product or service final cost economization. Supply chain management (SCM) is a multi component tool used to reducing cost. One of its components is transportation management. The transportation has a major role in production and operating costs (Woensel et al., 2008). In the last 50 years, many of researchers have represented different mathematical methods to optimize transportations costs. The Vehicle Routing Problem (VRP) is one of the most significant said issues in transportation optimization. Many of researchers have attended to VRP and discussed different extensions of VRP in literature (Eksioglu et al., 2009) such as pickup and delivery vehicle routing problem (PDVRP), Vehicle Routing Problem whit Time Windows (VRPTW), Periodic Vehicle routing problem (PVRP) and so on. Totally, VRP problems are classified to two classes: static problems and dynamic problems. Many of articles with issue of VRP are static in which parameters such as times, demands and costs are put static in every time. This viewpoint to parameter of travel is not acceptable estimate for industries and service firms while these need more exact results. For this reason, Dynamic Vehicle Routing Problem (DVRP) is arisen to solve extant shortages in the static vehicle routing problems. In DVRPs are considered some of parameters as variant based on different situations.. ..
    Keywords: Time Dependent Vehicle Routing Problem, Multi graph, Semi Soft Time Window, Tabu Search, FIFO Property
  • H. Taherkhani*, A. Poshtpanah Page 281
    Under a wide range of temperature and loading conditions, which the pavement is exposed, the asphaltic mixtures behave as a viscoelastic material. The viscoelastic behavior of the asphaltic concrete can be well characterized by the dynamic modulus. The dynamic modulus is an indication of the resistance against permanent deformation of viscoelastic materials under dynamic loading. The new AASHTO mechanistic-empirical pavement design uses the dynamic modulus as the main mechanical property of the asphaltic mixtures of the pavement. Therefore, determination of the dynamic modulus of asphaltic concrete is important for the pavement design, and it can also be used for flexible pavement analysis. It can be determined by two methods, directly by testing or using a number of regression models, which relate the dynamic modulus to the other physical properties of the mixture. The main limitation of the testing is being tedious and costly, and the main limitation of the regression models are their lower accuracy. Therefore, finding an alternative method to accurately predict the dynamic modulus of the asphaltic concrete with a lower cost and time would be useful. Artificial neural networks are able to be trained, and like the human brain learn the laws and use them for generalization and prediction of new data. This make the ANN method to be a powerful tool to be used for modeling in N dimensions space. This method has been successfully used in many applications for solving engineering problems. In this research, using the ANN. ..
    Keywords: Asphaltic Concrete, Dynamic Modulus, Artificial Neural Network
  • H. Kordbacheh*, M. Pedram, Sh. Ahmadian Chashmi Page 291
    A Commercial airline can generate more revenue and provide more capacity by either rising service frequency, or increasing aircraft size, or both. The airlines’ choices have a significant effect on their own performance as well as the performance of airports. If an airline uses larger carriers, then their average costs will tend to be less and they can benefit the economies of scale. In addition, using aircraft with more capacity allows airports to serve more passengers with the same number of aircraft landings or departures. Thus choosing the size of aircrafts is a matter of importance for airlines. This study aims to examine this issue for Iran Air by scrutinizing the relationship between aircrafts costs and the size of commercial passenger jets for its selected domestic routes over. ..
    Keywords: Iran Air, Optimal Aircraft Size, Operating Cost, Economies of Scale, Economies of Stage Length
  • H. Molatefi*, S. H. Yousefi Page 313
    Nowadays railway vehicles have determinant role in transportation of freights and passengers and usage of them strongly has been developed. One of the most important cases in moving of trains especially in high speed trains is critical speed in curved track. Generally for investigation of critical speed in railway vehicles can be analyzed wheelset, bogie and car body separately. There are many parameters that affect on critical speed of railway vehicles that can be named stiffness and damping coefficient in suspension system. In this paper has been investigated the effect of stiffness and damping coefficient of primary and secondary suspension system on critical speed and comparison of them for bogie and car body. After derivation of moving equation of wheelset, bogie and car body in curved track, codes. .. This study aims to examine this issue for Iran Air by scrutinizing the relationship between aircrafts costs and the size of commercial passenger jets for its selected domestic routes over.
    Keywords: Critical Speed, Curved Track, Stiffness Coefficient, Damping Coefficient, Stability
  • Analysis of the Relationship between Speed and Density in Heterogeneous Traffic Flow on Suburban Highways
    A..Mansour Khaki, A. R. Sarkar*, R. Erfani Nasab Page 333
    Over the past seventy years, several studies have been done about the relationship between macroscopic parameters of traffic flow and the different forms of it have evolved. Based on Highway Capacity Manual (HCM), calibration of these models with parameters according with the conditions of each region is required. Therefore, this study was aimed to investigate the relationship between speed and density based on real data analysis for the heterogeneous traffic flow. To this end, the speed and density data were obtained from the loop detector installed in two 3-lane suburban highways. This information was classified in term of lane number,. .. This study aims to examine this issue for Iran Air by scrutinizing the relationship between aircrafts costs and the size of commercial passenger jets for its selected domestic routes over. ..
    Keywords: Density, Speed, Stepwise Regression, Occupancy, Loop Detector
  • M. Vazifedoust*, M. Laleh Siah Pirani, A. Mahjoob Page 351
    The human factors, vehicle, road and environment are involved in accidents, but the environmental and climatic phenomena account for a significant contribution to the road accidents in Iran. Among the hazards of weather affecting road transport, the occurrence of thunder storms, heavy rainfall and flash floods, dust storms, fog and snow and avalanches are considered. Due to the slippery road surface, reducing driver visibility and focus the likelihood of road accidents will increase. With frequency analysis and evaluation of environmental and climate factors and installation of safety equipment in critical areas accidents can be reduced. In this project, weather phenomena.
    Keywords: Road, Critical Threshold, Atlas, Web Base