فهرست مطالب

پرستاری، مامایی و پیراپزشکی - سال چهارم شماره 4 (بهار 1398)

فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
سال چهارم شماره 4 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن تقدسی، زهره نبی زاده قرقوزار*، شهناز بلندیان بافقی صفحات 1-14
    زمینه و هدف
    امروزه ترک حرفه به عنوان یکی از چالش های مطرح شده در سازمان های بهداشتی و درمانی محسوب می شود. پرستاران بخش عمده نیروی کار نظام مراقبت بهداشتی می باشند و خروج آن ها سبب تحمیل هزینه های سنگین به نظام سلامت می شود. این مطالعه با هدف مرور نظام مند بر مطالعات انجام شده در مورد عوامل مرتبط با تمایل به ترک خدمت در پرستاران اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری مقالات منتشر شده بین سال های 1379 تا 1397 (2000 تا 2018 میلادی) مورد بررسی قرار گرفتند. به این منظور پایگاه های ProQuest, Google Scholar PubMed, Scopus, Web of Science, Science Direct, Cinahl,  SID, ،Iranmedex, Nindex و  MagIranمورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 50 مقاله انتخاب و تحلیل شد. با توجه به نتایج، عوامل فردی (جنس، سن، سطح تحصیلات، سابقه کار و وضعیت ازدواج) و عوامل سازمانی (روابط بین فردی در محل کار، کیفیت زندگی کاری، استرس شغلی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، فرسودگی شغلی، سبک رهبری، دیسترس اخلاقی، تعارض کار- خانواده، شرایط نامساعد کار، خشونت در محیط کار و عدالت در محل کار) با تمایل به ترک خدمت پرستاران ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر تمایل به ترک خدمت در پرستاران و تلاش برای رفع آن ها موثر است.
    کلیدواژگان: تمایل به ترک خدمت، پرستار، مرور نظام مند
  • فرشته مظهری آزاد، محسن تقدسی*، الهه ارمی صفحات 15-29
    زمینه و هدف
    ارتباط بین پرستار و بیمار یکی از عوامل مهم در ارائه مراقبتهای پرستاری با کیفیت است؛ بنابراین شناسایی موانع ارتباط موثر پرستار و بیمار ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و مرور چالش های برقراری ارتباط پرستاران و بیماران ایرانی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری پایگاه های اطلاعاتیMagiran ،SID ،PubMed  Web of Science, Scopus, و Google Scholar جستجو گردید. مقالات چاپ شده ایرانی با استفاده از کلید واژه هاnurses ،patients, Clients  و communication  جستجو گردید.
    یافته ها
    از 14 مقاله مورد بررسی10 مطالعه کمی و 4 مطالعه کیفی بودند. 4 مقاله در مجلات خارجی و 10 مقاله در مجلات داخلی به چاپ رسیده بود. نتایج نشان دادکه اختلاف و توافق نظرهایی بین دیدگاه پرستاران و بیماران در تعیین موانع ایجاد ارتباط موثر وجود دارد. چالش برقراری ارتباط پرستار با بیمار در چهار حیطه عوامل فردی و اجتماعی، ویژگی های شغلی، شرایط بالینی بیمار و عوامل محیطی دسته بندی گردید.  
    نتیجه گیری
    از آن جا که برقراری ارتباط، جنبه مهمی از مراقبتهای پرستاری را تشکیل می دهد، ضروری است که چالش-های ذکر شده توسط مدیران مراقبتهای بهداشتی مورد توجه قرار گیرد و برای رفع آنها برنامه ریزی گردد. بدیهی است که بهبود وضعیت ارتباط بین پرستار و بیمار موجب ارتقاء کیفیت خدمات ارائه شده توسط پرستاران می شود و در تشخیص، درمان و بهبود کیفیت مراقبتهای پرستاری موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: ارتباط، بیمار، پرستار
  • عسگر ایران پور، لطفعلی بلبلی* صفحات 30-45
    زمینه و هدف
    ریتم قلبی توسط سیستم عصبی اتونوم از مسیر گره سینوسی دهلیزی قلب کنترل می گردد. هدف از این پژوهش، بررسی نوسانات ضربان قلب بعد از اجرای دوره کوتاه مدت متوالی تمرینات ایروبیک با دو روش فرکانس محور و زمان محور در مردان فعال دانشگاهی است.
    مواد و روش ها
    30 مرد جوان سالم به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند. سپس تمامی آزمودنی ها به طور تصادفی در گروه های پژوهش (گروه کنترل؛ گروه تمرین ایروبیک و گروه تمرین ایروبیک در آب) تقسیم بندی شدند. در دوره پیش آزمون و بعد از مداخله تمرینی، تمامی پارامترهای تغییرپذیری ضربان قلب اندازه گیری گردید. به منظور مقایسه تفاوت ها در مراحل پژوهش، از تحلیل واریانس در اندازه های تکراری استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که اجرای تمرین ایروبیک در مقایسه با گروه کنترل و تمرین ایروبیک در آب به طور معنی داری سبب افزایش دامنه ی امواج با فرکانس بالا (HF)، افزایش دامنه ی امواج با فرکانس پایین (LF)، افزایش نسبت امواج با فرکانس پایین به امواج با فرکانس بالا (LF/HF)، کاهش مقادیر توان کل (TP) و کاهش پارامترهای زمان محور تغییرپذیری ضربان قلب از قبیل SDNN، SDANN، pNN50 و rMSSD می گردد (0/01p =). همچنین اجرای تمرین ایروبیک در آب نسبت به گروه های دیگر پژوهش، کاهش اندک ولی غیر معنی داری در نسبت دامنه ی امواج با فرکانس پایین به دامنه ی امواج با فرکانس بالا را نشان داد (0/07p=).
    نتیجه گیری
    جهت تغییرپذیری بهتر ضربان قلب که نشانه
    کلیدواژگان: تغییرپذیری ضربان قلب، روش فرکانس محور، روش زمان محور
  • فاضل دهون، مرضیه قربانی، رضا قانعی قشلاق*، سحر دالوند، بلور مرادی، پوریا فرامرزی، محمد ژیار مرادی صفحات 46-57
    زمینه و هدف
    خود درمانی معمولی ترین شکل خودمراقبتی است که تحت تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی قرار می گیرد. سالمندان به دلیل وجود بیماری های زمینه ای جسمی و روانی ممکن است بیشتر از سایر گروه های سنی اقدام به خوددرمانی کنند. این مطالعه با هدف بررسی خوددرمانی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر سنندج انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی - تحلیلی بود که در بهار 1397 روی 275 نفر از سالمندان ساکن شهر سنندج انجام شد. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته خوددرمانی استفاده شد. داده ها با آمار توصیفی، تی مستقل، کای اسکوئر و رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم افزار SPSS-16 تحلیل شد. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج مطالعه 5/28 درصد از سالمندان کرد طی سه ماه گذشته خوددرمانی داشته اند. کارمند بودن (در گذشته) (0/004p =) و زندگی با همسر و فرزندان (0/047 p =) با خود درمانی ارتباط داشت. مشکلات مالی و مشکل در گرفتن نوبت بیشترین دلایل خوددرمانی سالمندان مورد مطالعه بود. بیشترین میزان داروهایی که به طور خودسرانه مصرف شده بود مربوط به مسکن ها (43/1%)، قرص های سرماخوردگی (26/4%) و داروهای قلبی (20/8%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، خودردمانی در سالمندان شیوع بالایی داشت. با توجه به مضرات خوددرمانی، ارائه برنامه های آموزشی اختصاصی ویژه سالمندان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سالمند، خوددرمانی، خود مراقبتی
  • خلیل ملکی، یوسف لطفی*، رضا کریمی صفحات 58-65
    زمینه و هدف
    برقراری ارتباط موثر پرستار با بیمار از جمله موضوعات مهم در بحث مراقبتهای پرستاری است. با توجه به اهمیت این موضوع، شناخت موانع در جهت برقراری ارتباطی موثر از جانب پرستاران با بیماران امری مهم تلقی می شود. در این پژوهش سعی شده که به بررسی و شناسایی هریک از این عوامل مختل کننده ارتباط بین پرستاران و بیماران پرداخته شود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی در زمستان سال 1396 در شهرستان سراب انجام گردید. 100 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان آموزشی درمانی امام خمینی (ره) شهرستان سراب به صورت تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور جمع آوری اطلاعات لازم، از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید. از نرم افزار SPSS نسخه 24 برای تجزیه تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    پرستاران، کمبود پرسنل (4/42)، سختی کار (4/37)، قدردانی نکردن مسئولان از پرستاران (3/88)، مشغله فکری و روحی (3/84) و انتظارات بالای بیماران از پرستاران (3/68) را به عنوان مهم ترین موانع برقراری ارتباط موثر پرستار با بیمار اعلام کردند.
    نتیجه گیری
    حل موانع ارتباطی بین پرستاران و بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است و لازم است به پرستاران در این خصوص آموزش های لازم ارائه گردد.
    کلیدواژگان: موانع برقراری ارتباط، پرستاران، بیماران
  • مهتاب صمصامی پور، یعقوب مدملی*، صادق احمدی ماژین، جمال روح افزا، آرمان بابلی بهمئی، پیمان رحمتی، محبوبه خدادادی صفحات 66-75
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی در افراد مبتلا به تالاسمی مختل می شود، جوانان تالاسمی نیز به دلیل مشکلات خود نمی توانند زندگی موفقی در جامعه داشته باشند. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی جوانان مبتلا به بتا تالاسمی در شهرستان دزفول در سال 1394 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی روی جوانان مبتلا به تالاسمی ماژور مراجعه کننده به مرکز تالاسمی بیمارستان بزرگ دزفول انجام گرفت. برای ارزیابی کیفیت زندگی آن ها از پرسشنامه SF-36 استفاده شد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS-18 با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن در سطح معنی داری 0/05>p انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 55 جوان مبتلا به تالاسمی (33 نفر مذکر و 22 نفر مونث) وارد مطالعه گردیدند. میانگین نمره کل کیفیت زندگی در این افراد 16/70±72/35 بود. میانگین نمرات سلامت جسمی و روانی در این افراد به ترتیب 16/03±76/27 و 19/44±69/99 بوده است. کمترین و بیشترین نمره کیفیت زندگی به ترتیب مربوط به خرده مقیاس های سلامت عمومی (61/68) و درد (85/86) بود. همچنین در این مطالعه مشخص شد بین سلامت عمومی و بهزیستی هیجانی با سطح تحصیلات رابطه آماری معنادار وجود داشت (0/05p<). بین درآمد و درد همبستگی مثبت و معنی دار آماری مشاهده شد (0/30r= و 0/02p =).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه،کیفیت زندگی جوانان مبتلا به تالاسمی در برخی ابعاد از سطح قابل قبولی برخوردار نیست. سلامت جسمی و روانی آنان نیز می بایست موردتوجه قرار گرفته و بنابراین سیستم بهداشت درمانی باید برای ارتقا کیفیت زندگی این جوانان تلاش بیشتری نماید.
    کلیدواژگان: تالاسمی، جوانان، کیفیت زندگی
  • شکوه ورعی*، لیلا ممشلی صفحات 76-89
    زمینه و هدف
    تزریقات غیر ایمن به عنوان طاعون سیستم بهداشتی است که تهدیدی مداوم به ایمنی بیمار می باشد، لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزشی چند رسانه ای بر نگرش پرستاران استان گلستان در مورد تزریق ایمن انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی یک گروهی، 50 نفر پرستار در یک بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گلستان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه جمعیت شناختی و محقق ساخته نگرش استفاده گردید. پرسشنامه نگرش قبل از مداخله توسط پرستاران تکمیل گردید. سپس یک دوره برنامه آموزشی چند رسانه ای در مورد تزریق ایمن برای پرستاران به اجرا گذارده شد. شش هفته بعد از مداخله، مجددا پرسشنامه نگرش توسط پرستاران تکمیل گردید جهت آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری Pair t test استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار نگرش پرستاران در مورد تزریق ایمن به ترتیب قبل از آموزش7/41±75/08 و بعد از آموزش 7/39±92/30 گردید. به عبارتی تی زوج نشان  داد که بین نگرش پرستاران قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معنادار وجود دارد (0/05p<).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده آموزش چند رسانه ای باعث مثبت تر شدن نگرش پرستاران در مورد تزریق ایمن گردید، لذا توصیه می گردد در روش سنتی آموزش پرستاران تجدید نظر گردد  و از مداخله چند رسانه ای که روشی مقرون به صرفه و ساده است در محیط بالین استفاده گردد.
    کلیدواژگان: برنامه آموزشی چند رسانه ای، تزریق ایمن، نگرش، پرستار
  • محفوظ قادری، سارا رحیمی، بهزاد غلام ویسی* صفحات 90-95
    مقدمه
    فیبروم لیگامان گرد رحمی بسیار نادر بوده و دلایل بروز آن ناشناخته می باشد. میانگین سنی خاصی برای بروز این توده وجود ندارد و تقریبا از سنین نوجوانی تا آخر عمر ممکن است بروز کند. اگرچه خواص بالینی تومورهای خوش خیم و بدخیم در ناحیه ولوو اغلب مشابه است اما در هر حالت تشخیص و درمان سریع ضروری است.
    گزارش مورد
     این مطالعه گزارش یک مورد خانم 78 ساله مبتلا به تومور بسیار بزرگ لیگامان گرد سمت راست می باشد. این بیمار تحت لنفادنکتومی اینگوینوفمورال راست، رزکسیون رادیکال تومور و ولوکتومی سمت راست قرار گرفت. مشکل، تشخیص و درمان این مورد دارای نکات مهم و قابل ملاحظه ای می باشد که در ادامه ذکر شده اند.
    نتیجه گیری
    گاهی اوقات فیبروم ها با الگوهای غیر عادی و در مکانهای غیر معمول بروز می کنند که این باعث می شود از نظر رادیولوژی و بالینی تشخیص بیماری با اشتباه روبه رو شود. فیبروم های لیگامان گرد هرچند نادر هستند اما همیشه باید به عنوان یک مورد در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: لیگامان گرد، فیبروم، ولوکتومی، لنفادنکتومی اینگوینوفمورال
|
  • Mohsen Taghadosi, Zohreh Nabizadeh Gharghozar*, Shahnaz Bolandianbafghi Pages 1-14
    Background & Aims
    Today, leave of profession is regarded a challenge in the healthcare organizations. Nurses are a major part of workforce in the healthcare system, and their leave of profession imposes heavy costs on the health system. This study aimed to systematically review the factors related to nurses’ intention to leave.
    Materials & Methods
    In this research, articles published during 2000-2018 were assessed. In this regard, we searched the databases of ProQuest, Google Scholar, PubMed, Scopus, Web of Science, Science Direct, Cinahal, Scienctific Information Database (SID), Iranmedex, Nindex, and Magiran.
    Results
    In total, 50 articles were selected and analyzed. According to the results, individual (e.g., gender, age, level of education, work experience, and marital status), and organizational (e.g., interpersonal relationships at work, work life quality, occupational stress, occupational satisfaction, organizational commitment, occupational burnout, leadership style, moral distress, work-family conflicts, unsuitable work conditions, as well as violence and justice at work) factors were correlated with nurses’ intention to leave.
    Conclusion
    According to the results of the study, recognizing factors affecting the nurses’ intention to leave and attempting to eliminate them are effective an effective policy and method to maintain human resources.
    Keywords: Intention to Leave, Nurse, Systematic Review
  • Fereshte Mazhariazad, Mohsen Taghadosi*, Elahe Erami Pages 15-29
    Background & Aims
    Nurse-patient communication is one of the important factors in providing high-quality nursing care. Therefore, recognition of barriers to this type of communication is of paramount importance. This study aimed to evaluate and review the challenges of nurse-patient communication in Iran.
    Material & Methods
    In this research, Iranian articles published were derived from the databases of MagIran, SID, PubMed, Web of Science, Scopus, and Google Scholar using the keywords of nurses, clients, patients, and communication.
    Results
    In total, we assessed 10 qualitative and 4 quantitative articles. It is notable that four articles were published in foreign journals while 10 papers were published in domestic journals. Results were indicative of disagreements and agreements between the views of nurses and patients in determining the barriers to communication. The challenge of establishing nurse-patient communication was classified in four areas of individual and social factors, occupational features, clinical conditions of patients and environmental factors.
    Conclusion
    Considering the establishment of an important aspect of nursing care by creating communication, it is essential to address and eliminate the challenges by healthcare managers through proper planning. Evidently, improved nurse-patient communication will enhance the quality of service provided by nurses and positively affect the diagnosis, treatment, and qualitative improvement of nursing cares.
    Keywords: Communication, Patient, Nurse
  • Asghar Iranpour, Lotfali Bolboli* Pages 30-45
    Background & Aims
    The heart rhythm is controlled by the autonomic nervous system from the pathway of the heart's sinoatrial node. This study aimed to evaluate the heart rate fluctuations in academic active men after performing a short period of continuous aerobic exercise using two frequency and time domain techniques.
    Materials & Methods
    In total, 30 healthy young men were selected and randomly allocated to groups of control, aerobic training, and water aerobic training. All heart rate variability parameters were measured before pretest and after the intervention. In addition, repeated measures ANOVA was exploited to compare the differences in research stages.
    Results
    In this study, aerobic training significantly increased the high frequency waves (HF), low frequency waves (LF) and ratio of low-frequency to high-frequency waves (LF/HF) while reducing total power (TP) and time-domain parameters of heart rate variability, including SDNN, SDANN, pNN50, and rMSSD, compared to the control and water aerobic training groups (P=0.001). Furthermore, water aerobic training reduced the ratio of LF to HF waves, compared to other studies, which was not significant (P=0.07).
    Conclusion
    It is recommended that aerobic exercises (out of water) be performed in comparison to water aerobic exercises in order to have a better heart rate variability.
    Keywords: Heart Rate Variability, Frequency Domain Method, Time Domain Method
  • Ghorbani, Marzieh Ghorbani, Reza Ghanei Gheshlagh*, Sahar Dalvand, Blour Moradi, Pourya Faramarzi, Mohammad Zhiar Moradi Pages 46-57
    Background & Aim
    Self-medication is the most common form of self-care, which is affected by social and cultural factors. Due to underlying physical and mental diseases, the elderly people are more prone to use self-medication, compared to other age groups. Therefore, this study aimed to evaluate self-medication and related factors in the elderly population of Sanandaj, Iran.
    Materials & Methods
    This descriptive and analytical cross-sectional research was performed on 275 elderly people in Sanandaj in 2018. Subjects were selected through convenience sampling, and data were collected using the researcher-made questionnaire of self-medication. In addition, data analysis was performed in SPSS version 16 using descriptive statistics, independent t-test, Chi-square, and logistic regression. Moreover, P-value of 0.05 was considered significant.
    Results
    In this study, 28.5% of the elderly subjects used self-medication in the past three months. According to the results, there was a correlation between being employed (P=0.004) and living with the spouse and children (P=0.047) with self-medication. Some of the most important causes of self-medication among the elderly population included financial problems and difficulties in scheduling doctor appointments. Furthermore, the most commonly used drugs were analgesics (43.1%), cold tablets (26.4%) and cardiovascular drugs (20.8%).
    Conclusion
    According to the results of the study, there was a high prevalence rate of self-medication among the elderly population. Considering the damages caused by self-medication, designing specific education programs for the elderlies seems essential.
    Keywords: Elderly, Self-medication, Self-care
  • Khalil Maleki, Yosef Lotfi*, Reza Karimi Pages 58-65
    Background & Aims
    The nurse or patient effective communication is one of the most important factors in the care. So understanding the obstacles, important and essential, as the nurses  better be able to have effective communication. Review and understanding of the barriers to effective communication between nurses and patients from the nurses ' perspective the aim of this research.
    Materials & Methods
    This cross - sectional survey was carried out in Sarab in the winter of 1396. 100 of the nurses working in various parts of the imam khomeini hospital were selected and studied by accident.In this between 100 nurses working in different parts of the hospital of Sarab,  were randomly selected and studied. In order to collect the necessary information, a researcher-made questionnaire was used. SPSS software version 24 was used to analyze the data.
    Results
    The shortage of nurses (4.42), work hardness (4.37), do not appreciate the racists the authorities of the Saints (3.88), the intellectual and emotional concerns (3.84) and high expectations of patients from nurses (3.68) the most important barriers to effective communicating between the nurse and patients were announced.
    Conclusion
    Solving communication barriers between nurses and patients is very important and nurses need to provide the necessary training.
    Keywords: Communication with patient, Nurses, Patient
  • Mahtab Samsamipour, Yaghoob Madmoli*, Sadegh Ahmadimazhin, Jamal Roohafza, Arman Babolibahmaei, Peyman Rahmati, Mahboobe Khodadadi Pages 66-75
    Background & Aim
    Quality of life in people with thalassemia is impaired; thalassemia young adult cannot success in their life in society because of problems. This study investigated health-related quality of life of young adult with beta thalassemia major.
    Materials & Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 55 young patients with thalassemia major referred to thalassemia center in hospital of Dezful. For assessment quality of life SF-36 questionnaire was used. Data analysis with SPSS-18 software using T-test, ANOVA, Pearson and Spearman correlation coefficient at significant level p<0.05 was used.
    Results
    A total of 55 young patients with thalassemia (33 males and 22 females) were enrolled. Mean of quality of life in these patients was 16.70±72.35. The average physical and mental health scores in these subjects were 76.27±16.03 and 69/99±19.44, respectively. The lowest and highest quality of life scores related to general health (61.68) and pain (85.86), respectively. Also in this study was found between general health and emotional well-being, there was a significant relationship with level of education (p>0.016). Positive correlation between income and pain was significant (p= 0.02) (r= 0.3).
    Conclusion
    The results of this study demonstrated the quality of life of young adult with thalassemia in some aspects is not acceptable. Their physical and mental health should also be considered and so health systems should strive to improve the quality of life of these young people.
    Keywords: Thalassemia, Young Adult, Quality of life
  • Shokoh Varaei*, Leila Mamashli Pages 76-89
    Background & Aim
    Non-immune injections are a health pill that is a constant threat to patient's safety. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of multimedia training program on Golestan nurses' attitudes about safe injections.
    Materials & Methods
    In this semi-experimental study, 50 nurses were enrolled in a hospital in Golestan University of Medical Sciences. A demographic and researcher-made questionnaire was used to collect information. The attitude questionnaire was completed before the intervention by nurses. A multimedia tutorial on safe injection for nurses was then implemented. Six weeks after the intervention, the attitude questionnaire was completed by nurses. The data were analyzed by SPSS version 16 and Paired T test.
    Results
    The results showed that the mean and standard deviation of nurses' attitude toward safe injections before training was 7.8±7.41 and 92.30±7.39, respectively. In other words, paired t-test showed a significant difference between nurses attitude before and after intervention (P<0.05).
    Conclusion
    Based on the results, multimedia education contributed to the positive attitude of nurses towards safe injections. Therefore, it is recommended to reconsider the traditional nursing education method and to use a multimedia intervention that is cost effective and simple. It is used in the clinical setting.
    Keywords: Multimedia training program, Safe injection, Attitude, Nurse
  • Mahfoz Ghaderi, Sara Rahimi, Behzad Gholamveisi* Pages 90-95
    Background
    Uterine round ligament fibroma is an extremely rare condition with an unknown etiology. There is no specific mean age for the formation of this tumor and it may occur from adolescence to the end of life. Despite the similar clinical characteristics of benign and malignant tumors in the vulvar region, its early diagnosis and treatment are crucial.
    Case report
    The case was a 78-year-old woman with a very large right uterine round ligament fibroma. The patient underwent right inguinofemoral lymphadenectomy, mass radical resection, and right vulvectomy. The problem, diagnosis, and treatment of this case had important and significant notes, which are mentioned below.
    Conclusion
    Sometimes fibroids appear in abnormal patterns and unusual locations, which leads to misdiagnosis in radiologically and clinically. Despite their rare nature, round ligament fibroids must always be considered as a case.
    Keywords: Round Ligament, Vulvectomy, Inguinofemoral Lymphadenectomy