فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 72، زمستان 1395)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 72، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اصحاب حبیب زاده *، روح الله بخشی صفحات 1-33
    زمینه و هدف

    شبکه های اجتماعی مجازی نقش بسیارمهمی در ارایه و اجرای برنامه های سیاسی، امنیتی، مذهبی و بسترسازی افکار عمومی برای تامین امنیت عمومی ایفا می کنند که از این جهت حائز اهمیت هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی مجازی در ارتقاء امنیت عمومی شهر قم صورت گرفته است.

    روش

    این پژوهش به صورت توصیفی – تحلیلی از نوع پیمایش انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه کاربرانی است که در شهر قم از شبکه های اجتماعی مذهبی استفاده می کردند. به دلیل بزرگی جامعه، براساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری غیراحتمالی سهمیه ای انتخاب شدند.

    یافته ها و نتایج

    یافته های تحلیلی پژوهش از دیدگاه کاربران بیانگر وجود رابطه معنادار در سطح اطمینان 95 درصد بین متغیرهای مورد مطالعه در ارتقاء امنیت عمومی شهر قم هستند. ارتباطات تعاملی کاربران اعم از ایجاد تعامل و گفتگوی دو سویه، مشارکت های اجتماعی فعالانه برای تبادل نظر و همکاری های دوجانبه با پلیس صورت بگیرد، شاخص تاثیرگذاری در ارتقاء و توسعه امنیت عمومی است. همچنین، کاربران با اشتراک علاقه مندی ها و خواسته های مرتبط با امنیت عمومی و با انتقاد و ارزیابی از نحوه فعالیت پلیس و اعلام نظرات (سازنده و آزاد) به واسطه ناشناس بودن تعامل کنندگان در شبکه های اجتماعی مذهبی می توانند در ارتقاء امنیت عمومی نقش آفرینی کنند، کاربران معتقدند که گرایش های مذهبی متغیر تاثیرگذار دیگری در ارتقاء امنیت عمومی است و تعامل کنندگان با شیوه های عمل خود در شبکه های مزبور اعم از نحوه جذب و جمع آوری اطلاعات، نظارت بر نوع محتوای تولید شده و دسته بندی اطلاعات برای ارائه به پلیس می توانند در ارتقاء امنیت عمومی مشارکت کنند. در شبکه های اجتماعی مذهبی نوعی هم پیوندی اجتماعی در بین کاربران ایجاد شده به طوری که کاربران با راه اندازی اجتماعات برخط در شبکه های مذهبی در تعامل و همسو با فعالیت های پلیس و با توجه به ویژگی بسیج کنندگی و هم افزایی شبکه های اجتماعی، احساس وابستگی و تعامل درون گروهی خود را با پلیس در شبکه های اجتماعی مذهبی افزایش داده و این رویکرد می تواند در ارتقاء امنیت عمومی موثر و مفید باشد، از سوی دیگر مطرح شدن مسائل مدنی افراد جامعه در شبکه های اجتماعی مجازی اعم از موضوعات فرهنگی، مصالح و مطالبات عمومی، حقوق شهروندان مرتبط با امنیت و مسایل اجتماعی قبل از بحران زا و امنیتی شدن آنها در شبکه های اجتماعی مجازی متغیر تاثیرگذار دیگری در ارتقاء امنیت عمومی است.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، شبکه های اجتماعی مذهبی، امنیت عمومی، فضای مجازی، کاربران
  • نبی الله غلامی *، حسنعلی موذن زادگان، الهام حیدری صفحات 35-51
    زمینه و هدف

    با استفاده روزافزون مجرمان از وسایل و امکانات پیشرفته و برخلاف این روند، استفاده ماموران از روش های سنتی کشف جرم، دستگاه عدالت کیفری با چالش هایی اساسی درخصوص کشف جرایم نوین و سازمان یافته مواجه شده است و این امر توجه برخی کشورها را در به کارگیری رویکردهای فعالانه برای مقابله با این جرایم جلب کرده است. این مقاله رویکرد فعالانه در فرایند تحقیقات مقدماتی را در سه کشور ایران، فرانسه و آمریکا بررسی می کند.

    روش

    این مقاله ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر ماهیت داده ها، کیفی و روش آن توصیفی- تحلیلی است.

    یافته ها و نتایج

    بررسی نشان داد که در قوانین و رویه قضایی ایران، به صورت موردی، نمونه-هایی از تحقیقات فعالانه وجود دارد، با این وجود نظر واحدی درخصوص تحقیقات فعالانه در حقوق کیفری ایران وجود ندارد. در حقوق کیفری فرانسه، در بیشتر موارد، سازوکارهای دقیقی توسط قانون گذار برای انجام این نوع تحقیقات پیش بینی شده است، که در عین حفظ امنیت جامعه و ضرورت مقابله با مجرمان سازمان یافته، حقوق و آزادی های شهروندان نیز حفظ می شود. قوانین و رویه قضایی آمریکا، توسل به این قبیل تحقیقات را با گستردگی بیشتری نسبت به حقوق و رویه ایران و فرانسه پذیرفته است.

    کلیدواژگان: تحقیقات فعالانه، دام گستری، تحریک به جرم، عملیات نفوذ
  • رضا عبدالرحمانی *، حسین ایارگر صفحات 53-79
    زمینه و هدف

    نزاع های فردی همانند بسیاری از جرایم دیگر معلول عوامل گوناگونی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر محتوای رسانه های جمعی بر وقوع و گسترش نزاع های فردی و به عبارت دیگر تعیین سهم رسانه های ارتباط جمعی در میان سایر عوامل اجتماعی اثرگذار (مانند خانواده، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، محل و محیط زندگی) بر وقوع و گسترش نزاع های فردی است.

    روش

    این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایش بر روی 210 نفر از مراجعه کنندگان به کلانتری ابوذر (فلاح) مورد بررسی قرار گرفت. روش گردآوری اطلاعات میدانی و ابزار آن پرسش نامه محقق ساخته است. برای سنجش روایی پرسش نامه، از روش منطقی و برای سنجش پایایی آن از روش آلفای کرونباخ، استفاده شد. آلفای کل برابر با 89/0 بوده است.

    یافته ها

    ضریب همبستگی پیرسون با اطمینان 99/. نشان داد که سطح معناداری متغیر «رسانه های جمعی» با مقدار آماره ضریب آزمون تی برابر 714/. و سطح معناداری 000/. معنادار بوده و ضریب بتای متغیر یادشده 412/. است.

    نتایج

    پژوهش حاضر با تاکید بر همبستگی عوامل موثر با نزاع های فردی مشخص کرد که «رسانه های جمعی» به عنوان متغیر مستقل بر وقوع نزاع های فردی تا اندازه زیادی تاثیرگذار بوده است. این به این معناست که رسانه های جمعی بر مخاطبان هم تاثیرات مثبت (تولید و پخش برنامه هایی برای آگاهی مردم از پیامدهای منفی نزاع های فردی، دعوت از کارشناسان، ارائه گزارش های علمی و پخش فیلم های مستند از صحنه های نزاع های فردی) و هم تاثیرات منفی (ازطریق ذی حق جلوه دادن جوانان و نوجوانان و الگوسازی ازطریق رسانه ها) دارد.

    کلیدواژگان: نزاع فردی، رسانه های جمعی، جوانان، الگوسازی، شخصیت پردازی، جرم
  • یعقوب احمدی *، محمد خالدیان، وریا شیخ زکریایی صفحات 81-102
    زمینه و هدف

    مصرف مشروبات الکلی یکی از ناهنجاری های اجتماعی است که عوامل بسیاری در گرایش شهروندان به آن موثر هستند. در سال های اخیر مصرف مشروبات الکلی نه تنها رشد قابل توجهی داشته بلکه به سنین پایین و جنس زن نیز سرایت گسترده داشته است. در این راستا، هدف مطالعه حاضر تبیین عوامل موثر بر تمایل به مصرف مشروبات الکلی در استان کردستان است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل جوانان 18 تا 29 ساله شهرهای بانه و سنندج هستند و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 342 نفر برآورد شده و به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته روا (براساس نظر خبرگان) و پایا (براساس ضریب آلفای کرونباخ =87/0) بوده و داده ها با کمک نرم افزار «اس.پی.اس.اس» و آزمون همبستگی تحلیل شدند.

    یافته ها و نتایج

    نتایج نشان دهنده وجود ارتباط معنادار بین متغیرهای وضعیت آنومیک فردی، امید به آینده، در دسترس بودن مشروبات، پایبندی دینی و سابقه مصرف خانوادگی و متغیر «گرایش به مصرف مشروبات الکلی» است. همچنین متغیرهای امید به آینده، کنترل و نظارت خانواده، پیوندهای افتراقی، پایبندی دینی و مذهبی (فردی و خانوادگی)، حدود 68 درصد از واریانس گرایش به مصرف مشروبات الکلی در جامعه هدف را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: ناهنجاری، مشروبات الکلی، جوانان، کردستان، خانواده، پایبندی دینی
  • علی افراسیابی * صفحات 103-133
    زمینه و هدف

    توزیع اختیارات در فرایند رسیدگی کیفری نسخه کوچک شده تفکیک قوا است. هدف از توزیع اختیارات در فرایند رسیدگی کیفری، ارتقای دقت و سلامت این فرایند و کاهش استبداد قضایی است. هدف این تحقیق ارائه یک مدل مطلوب از اختیارات نهادهای کشف و تحقیق جرم، انطباق وضعیت موجود در نظام حقوقی ایران با مدل مطلوب و ارائه راهکارهای قابل اجرا برای نیل به وضع مطلوب است.

    روش تحقیق

    این تحقیق به شیوه توصیفی-تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است.

    یافته های تحقیق

    در مدل مطلوب فرایند رسیدگی کیفری، شش نهاد کشف جرم، تعقیب جرم، تحقیق جرم، نظارت بر تحقیقات، رسیدگی به جرم و اجرای رای قطعی، به صورت مستقل اقدام می کنند. در این میان، نهاد کشف جرم دغدغه های امنیتی دارد و اختیارات آن ناظر به گردآوری ادله اثباتی، دستگیری مظنون و تحقیق از شهود و مطلعان در صحنه جرم است. بهترین گزینه نهاد کشف جرم، پلیس اداری است. نهاد تحقیق جرم جایگاه بی طرف دارد و صرفا اختیارات انجام تحقیقات جنایی برای احراز واقعیت، گردآوری ادله اثبات دعوا و دستگیری مظنون را عهده دار است و در راستای تضمین حقوق و آزادی های شهروندی و ارتقای صحت عمل نهاد تحقیق، این نهاد هیچ گونه اختیار عملی در صدور مجوز بازرسی و دستگیری ندارد و صدور هرگونه مجوز سالب یا محدودکننده حقوق و آزادی های شهروندی با قاضی ناظر تحقیقات است. بهترین گزینه نهاد تحقیق جرم، پلیس قضایی است.

    نتیجه گیری

    برای نیل به وضع مطلوب ضروری است پلیس اداری و پلیس قضایی به عنوان نهادهای مستقل کشف و تحقیق جرم شناسایی شوند، دادستان به اختیارات تعقیب جرم عقب نشینی کند، قاضی ناظر تحقیقات برای تضمین حقوق و آزادی های شهروندی شناسایی شود و نسخه کوچک شده رسیدگی تدافعی با رعایت تساوی سلاح ها در مرحله پیش دادرسی اجرا شود.

    کلیدواژگان: نهاد کشف جرم، نهاد تحقیق جرم، قاضی ناظر تحقیقات، توزیع اختیارات قضایی
  • محمد خزاعی*، علی محبی، احمد نوری صفحات 135-166
    زمینه و هدف

    نیروی انتظامی یکی از سازمان هایی است که عملکرد آن بر بهبود همه ابعاد زندگی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی شهروندان تاثیر چشم گیری دارد. هدف اصلی این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش های عملی دانش آموختگان دوره 21 کارشناسی ارشد رشته فرماندهی و مدیریت دانشکده فرماندهی و ستاد دانشگاه علوم انتظامی امین بر عملکرد مدیریتی آنان است.

    روش

    این پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی بوده که با استفاده از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی انجام شده است. جامعه آماری شامل تمام دانش آموختگان دوره 21 کارشناسی ارشد فرماندهی و مدیریت و فرماندهان و مدیران مستقیم آنان به تعداد 96 نفر بوده که از روش نمونه گیری تمام شمار استفاده شده است. در این پژوهش پس از شناسایی متغیرهای تحقیق با استفاده از دو پرسش نامه «ویژه دانش آموختگان» و «ویژه فرماندهان»، اطلاعات موردنیاز جمع آوری شد.

    یافته ها

    با ورود داده های موردنیاز به محیط نرم افزار «اس.پی.اس.اس» و با استفاده از آزمون های آماری مربوطه، به تحلیل داده های گردآوری شده پرداخته شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که تاثیر آموزش های عملی بر دانش حرفه ای دانشجویان 905/3، بر بینش حرفه ای دانشجویان 8895/3 و بر مهارت حرفه ای دانشجویان 86684/3 بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تحلیل داده ها بیانگر آن است که آموزش های عملی دافوس در هر سه بعد ارتقاء دانش حرفه ای، بینش حرفه ای و مهارت حرفه ای دانش آموختگان موثر هستند، ولی این آموزش ها بیشترین تاثیر را بر ارتقاء دانش حرفه ای دانشجویان داشته است. نتایج کلی حاصل از تحقیق نشان داد که آموزش های عملی ارائه شده به دانشجویان بر عملکرد مدیریتی آنان تاثیر معنا داری دارد

    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش عملی، مهارت حرفه ای، دانش حرفه ای، بینش حرفه ای، عملکرد مدیریتی، دانشکده فرماندهی و ستاد، دانشگاه علوم انتظامی امین
  • بهزاد لک، جلال رضایی نور * صفحات 167-194
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین مراحل قبل از اجرای یک راهبرد مبتنی بر فناوری مانند مدیریت دانش مشتری الکترونیکی، بررسی آمادگی سازمان جهت اجرای آن است، چرا که با این کار سازمان درک روشنی از هر سطح بلوغ پیدا کرده و منافع سرمایه‌گذاری‌های آینده‌ خود را درک خواهد کرد. این مقاله قصد دارد جایگاه مدیریت دانش مشتری الکترونیکی را دفاتر پلیس +10 ارزیابی نماید.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع روش، توصیفی- تحلیلی است و در اجرای آن از ترکیب شیوه های کیفی و کمی بهره گرفته شده است. در بخش کیفی پژوهش، عوامل اساسی موفقیت با روش دلفی و در بخش کمی پژوهش، سطوح بلوغ شاخص‌های عوامل اساسی موفقیت "مدیریت دانش مشتری اجتماعی"، با کمک آزمون «خی دو» و روش «مجموع وزنی» استخراج شده است. در ادامه ارزیابی بلوغ در پلیس +10 انجام شده است. جامعه و نمونه ‌آماری این پژوهش را به ترتیب مراحل اجرا 17، 51 و 38 نفر از کارشناسان خبره در زمینه خدمات الکترونیک ناجا (پلیس +10) تشکیل داده‌اند و داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Expert choice تحلیل شده‌اند.

    یافته‌ها

    در این پژوهش مدل ارزیابی بلوغ مدیریت دانش مشتری اجتماعی بر اساس شاخص های عوامل اساسی موفقیت ارایه شد و 83 شاخص برای 11 عامل اساسی موفقیت بین سطوح دوم تا پنجم بلوغ توزیع شدند.

    نتایج

    این مدل به عنوان مرجع تحلیل عمیق از آمادگی سازمان برای به کارگیری مدیریت دانش مشتری اجتماعی و بهبود آن، در سازمان های ارایه دهنده خدمات الکترونیک از جمله پلیس +10 کاربرد دارد. نتایج نشان داد خدمات الکترونیک ناجا (پلیس +10)، در سطح اول و دوم بلوغ قرار دارد.

    کلیدواژگان: دولت الکترونیک، عوامل اساسی موفقیت، ارزیابی بلوغ، مدیریت دانش مشتری الکترونیکی
|
  • As'hab Habibzadeh *, Rouhollah Bakhshi Pages 1-33
    Background and objectives

    Virtual social networks have a critical role in providing and performing political, security, religious programs and making the public thought infrastructure to ensure public security and are important in this respect. Therefore, the present study aimed to investigate the role of virtual social networks in enhancing public security in the city of Qom.

    Methodology

    The present study has been conducted in a descriptive-analytic method through survey research type. The statistical population consisted of all users who were using religious social networks in the city of Qom. Due to the large population, 384 individuals were selected as the sample size based Cochran formula and non-probability quota sampling method. Findings and

    results

    The analytical findings from the users' perspective at the confidence level of 95% show a significant relationship between the studied variables in promoting public security in the city of Qom. That is to say, if the users' interactional communications such as interaction and mutual chats, active social participations for sharing the ideas and mutual cooperation with police occur, then it will be an influential indicator in the promotion and development of public security. In addition, users can play a role in promoting public security through sharing interests and demands related to public safety, criticizing and assessing police activity, and giving comments (constructive and free) due to anonymity of users on religious social networks. Users believe that religious tendency is an influential variable in promoting public security. Also, the interactors can participate in the promotion of public security via their own ways of practices on the networks, including the way of absorption and gathering information, supervising the type generated content and categorizing the information for sharing with police. A kind of social bond has been created between users in the virtual religious social networks. Users have increased their sense of integrity and within-group interaction with police on social networks by setting up online communities in religious networks interacting and in line with police activities and according to the mobilizing and synergistic characteristics of social networks and this approach can be effective in promoting public security. On the other hand, the civil affairs of the members of society in virtual social networks such as cultural issues, public interests and demands, citizens' rights related to security, and social issues before they become critical and security in social networks are other effective variables in enhancing public security

    Keywords: Virtual social network, Public Security, Cyberspace, Users
  • Nabiollah Gholami *, Hassan Ali Moazzen Zadegan, Elham Heidari Pages 35-51
    Background and objectives

    With the increasing use of advanced equipment and facilities by criminals and conversely the use of traditional methods of crime detection by officers, criminal justice system has faced with critical challenges in the modern and organized crime detection. This issue has attracted the attention of some countries in the application of active approaches to deal with these crimes. This study addresses the active approach in process of preliminary investigation in the three countries of Iran, France, and America.

    Methodology

    In terms of its objectives, the present study is of an applied research type. In term of the nature of the data this study is a qualitative descriptive-analytic research.

    Findings and results

    The examination showed that in the laws and jurisprudence of Iran, as the case, there are examples of active investigations. However, there is no single idea on active investigations in the criminal laws of Iran. In the criminal laws of France, in most cases, specific mechanisms for doing this type of research has been predicted by the legislator, and while preserving the social security and the need to deal with organized criminals, they protect citizens' rights and liberty. The laws and jurisprudence in America, has accepted resorting to such investigations more widely than the laws and jurisprudence of Iran and France

    Keywords: Active investigations, Entrapment, Incitement to crime, Infiltration
  • Reza Abdolrahmani *, Hossein Ayyargar Pages 53-79
    Background and objectives

    Personal quarrel, like many other crimes is due to various factors. This study aimed to investigate the effect of mass media content on the occurrence and expansion of personal quarrels; in other words, to determine the influence of mass media, among other social factors (such as family, socioeconomic status, location and environment) on the occurrence and expansion of personal quarrels.

    Methodology

    Using a descriptive-analytic survey method this study was conducted on 210 clients referring to the police station (Abouzar, Falah). The required data were gathered through a field study and a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by logical method and the reliability was calculated using Cronbach's alpha. The total alpha was .89. Findings and

    results

    Pearson correlation coefficient (at 99% level of confidence) indicated that the significance level of "mass media" variable with the t-test coefficient was .714 and so the significance level at .000 was significant. The beta coefficient of the mentioned variable was .412. The present study, emphasizing on the correlation between effective factors and personal quarrels, revealed that the "mass media" as the independent variable affected the personal quarrels to a large extent. This means that mass media have both positive effect (production and broadcasting special programs for public awareness about the negative consequences of personal quarrels, inviting experts, providing scientific reports and broadcasting documentaries of personal quarrels scenes) and negative on the audience (via presenting the beneficiaries to youth and adolescents and modeling through the media).

    Keywords: Personal quarrel, mass media, Youth Modeling, Characterization, Crime
  • Yaghoub Ahmadi *, Mohammad Khaledian, Varia Sheykh Zakariaey Pages 81-102
    Background and objectives

    Consumption of alcoholic beverages is one of the social anomalies and many factors affect the tendency of citizens to that. In recent years, not only the consumption of alcoholic beverages has significant growth but also it has become common among females and lower agers. In this respect, the aim of this study was to explain the factors influencing the tendency to the consumption of alcoholic beverages in Kurdistan.

    Methodology

    In terms of its objectives the present study is of an applied research type and in terms of methodology it is a descriptive-survey study. The statistical population consisted of 18-29-year-old youths in Baneh and Sanandaj. The sample size was set as 342 individuals using Cochran formula. The samples were selected by multistage cluster sampling method. The data gathering tool was a valid (according to experts) and reliable (α=.87) researcher-made questionnaire. The data were analyzed using SPSS software and correlation test. Findings and

    results

    The results indicate a significant relationship between the variables individual anomic condition, hope for the future, the availability of alcohol, religious commitment and consumption of alcohol in the family and the variable of "tendency to consumption of alcoholic beverages". And also, the variables of hope for the future, family control, differential connections, and religious adherence (individual and family) explain about 68% of the variance in consumption of alcoholic beverages in the target population.

    Keywords: Anomalies, Alcohol, youths, Kurdistan, family, Religious adherence
  • Ali Afrasiabi* Pages 103-133
    Background and objectives

    Power distribution in the process of criminal proceedings is a miniaturized version of the separation of powers. The purpose of the distribution of powers in the process criminal proceedings is enhancing the accuracy and health of the process and reducing the judicial tyranny. The aim of this study is to provide an appropriate model of crime detection and investigation agencies powers, the conformity of status quo in the Iranian legal system with the desired model, and providing applicable solutions for achieving the optimal conditions.

    Methodology

    The present study is conducted in a descriptive-analytic method using library resources.

    Findings and results

    In the desired model of the process of criminal proceedings, the six institutions of crime detection, crime prosecution, crime investigation, investigation supervision, addressing the crime and executing the final verdict act independently. In the meantime, the crime detection division has the security concerns and its authority is the supervision to collect evidence, arresting suspects, and questioning the witnesses and informants of the crime scene. The best option for crime detection division is the administration police. Crime Investigation Agency has a neutral position and is merely authorized to conduct criminal investigation to authentication of the facts, collecting evidence and arresting the suspects. In order to ensuring the rights and liberties of citizens and promoting the verification of investigation agency, this agency has no practical authority in issuing the arrest and inspection warrants and the judge is in charge of issuing of any license or warrant of depriving or constraining the citizenship rights and liberty. The best option for crime investigation agency is judicial police. In order to achieve the ideal situation it is necessary that the administrative police and judicial police should be recognized as the independent agencies of crime detection and investigation, the public prosecutor should withdraw from crime prosecution authority, the judge should be recognized for ensuring the citizenship rights and liberty, and the summarized version of defensive address should be run in compliance with the equal weapons in pre-trial proceedings.

    Keywords: Crime detection agency, Crime investigation agency, Investigations supervisor judge, Distribution of jurisdiction
  • Mohammad Khazaie*, Ali Mohebi, Ahmad Noori Pages 135-166
  • Behzad lak *, Jalal Rezaienoor Pages 167-194
    Background and objectives

    one of the most important phases before implementing a strategy based on technology like the knowledge management of the E-customer is the evaluation of organization's readiness for its implementation, since the organization get a clear understanding of each maturity level and knows its future investment interests. The present paper tries to evaluate the management status of E-customer knowledge in +10 police.

    Method

    this is an applied descriptive-analytic study which benefits from both qualitative and quantitative methods. In the qualitative part, Critical Success Factors were identified using Delphi method and in the quantitative part, the maturity based on the indicators of Critical Success Factors were developed using K square and Simple Additive Weighting (SAW). After that, the maturity evaluation of 110+ police was conducted. Regarding the phases of conducting the study, 17,51, and 38 experts of the field formed the statistical sample of the study. Spss and Expert Choice were used to analyze the collected data.

    Results

    the present study presented the model of evaluation of the maturity based on the indicators of Critical Success factors and 83 indicators for 11 Critical Success Factors between the second to the fifth levels of maturity were distributed.

    Findings

    this model is applicable as a reference for a deep analysis of the organization's readiness for applying knowledge management. Findings of the study showed that 10+police is on the first and second levels of maturity.

    Keywords: E-government, Critical Success Factors, maturity evaluation, knowledge management of the E-customer