فهرست مطالب

پژوهش های دانش انتظامی - سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 76، زمستان 1396)

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 76، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پرویز اکبری، اصغر عربیان * صفحات 1-20
    زمینه و هدف

    پلیس برای حفظ امنیت اجتماعی و اجرای وظایف ذاتی خود ناگزیر از امر و نهی به دیگران و اعمال قدرت است که برخی موارد، مستلزم استفاده از سلاح گرم است. پیامد بهره مندی از سلاح ممکن است ورود خسارات مالی یا جانی به افراد جامعه را در پی داشته باشد در نتیجه بحث مسئولیت پلیس مطرح می شود. برای رفع مسئولیت پلیس یا ماموران، افزون بر عواملی مانند فرمان قانون، دستور آمر قانونی یا دفاع مشروع، به هشدار پیشگیرانه استناد می شود. در باب مسئولیت مدنی، هشدار می تواند به عنوان یک عامل مستقل در رفع مسئولیت و یک دفاع کامل مورد بررسی قرار گیرد. هدف این مقاله بازگفت قاعده هشدار و کارایی آن در رفع مسئولیت پلیس با تاکید بر پیامدهای زیان بار ناشی از بکارگیری سلاح و تیراندازی است.

    روش

    مقاله از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است و یافته های آن با بهره مندی از منابع کتابخانه ای و رویه محاکم دادگستری ایران است.

    یافته ها و نتایج

    رویکرد قانون گذار ایران اگرچه در مسیر قانونگذاری، به قاعده هشدار به شکلی که در این نوشتار ارائه می شود نبوده ولی در بسیاری از قوانین و آیین نامه ها به ویژه قانون بکارگیری سلاح برای دوری جستن از خطر، از واژه های هشدار و مصادیق آن بهره برده و هشداردهی را یکی از مقررات لازم در بکارگیری سلاح در نظر گرفته است؛ به طوری که در صورت رعایت آن مقررات، پلیس در استفاده از قوه قهریه و اقدام به تیراندازی نسبت به زیان وارده مسئولیتی ندارد. مبنای نداشتن مسئولیت پلیس طبق قاعده هشدار می تواند قطع رابطه استناد عرفی میان فعل زیان بار و زیان وارده باشد. در رویه دادگاه های دادگستری آراء فراوانی را می توان یافت که قاعده هشدار در کنار سایر مقررات در رفع مسئولیت پلیس و نیز برای اثبات تقصیر و مسئول دانستن اشخاص نقش کاربردی دارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت، هشدار، مامور، پلیس، تیراندازی، خسارت
  • مرتضی عندلیب کورایم * صفحات 21-40
    زمینه و هدف

    جرم یک موضوع حساس و مسئله برانگیز بوده و افراد مجرم نسبت به گزارش برخی از رفتارهای خود و اقرار به گناه بی میل هستند، بنابراین برای سنجش آنها ابزارهای استانداردی لازم است. در این راستا به منظور بررسی گرایش به جرم و خشونت در افراد، پژوهش حاضر با هدف هنجاریابی مقیاس جرم و خشونت (سی.وی.اس) انجام شد.

    روش

    بدین منظور با استفاده از یک طرح توصیفی- مقطعی، از بین مددجویان ندامتگاه اوین و کانون اصلاح و تربیت تهران تعداد 464 آزمودنی با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب شدند.

    یافته ها و نتایج

    روایی محتوایی با استفاده از دو شاخص ضریب نسبی روایی محتوا (سی.وی.آر) و شاخص روایی محتوا (سی.وی.آی) محاسبه شد که بر این اساس آیتم شماره 1 از روایی برخوردار نبوده و بنابراین از پرسش نامه حذف شد. برای ارزیابی برازش مدل از شاخص های کای اسکوئر نسبی، شاخص نیکویی برازش، شاخص نیکویی برازش انطباقی، جذر میانگین مربعات خطای برآورد، شاخص برازش هنجارشده مقتصد، شاخص برازش افزایش، شاخص برازندگی توکر- لویس و شاخص برازش تطبیقی استفاده شد که نشانگر برازش مدل بودند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که الگوی چهار عاملی، برازش قابل قبولی با داده ها دارد و بار عاملی تمام عوامل به جز عامل های 9 و 25 در حد متوسط و قوی بود. ضرایب آلفای کرونباخ نیز نشان داد که مقیاس «سی.وی.اس» از پایایی بالایی برخوردار است. درمجموع نتایج پژوهش حاضر نشان داد که این پرسش نامه یک ابزار روا و پایا برای بررسی جرم و خشونت در متخلفان است.

    کلیدواژگان: پرسش نامه جرم و خشونت، تحلیل عاملی تاییدی، پایایی، هنجاریابی
  • راشن عبداللهی * صفحات 41-60
    زمینه و هدف

    هوش هیجانی از جمله ویژگی های فردی است که با موفقیت افراد در مقابله با فشارهای ناگهانی محیطی مرتبط است. هدف پژوهش حاضر مقایسه هوش هیجانی افراد کارآمد و ناکارآمد در پنج رسته ماموریتی نیروی انتظامی است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان پلیس در سال های 95 و 96 تشکیل داده اند و حجم نمونه 793 نفر تعیین شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه «بار-آن» استفاده شد، همچنین برای آزمون پرسش های پژوهش از روش آمار استنباطی و آزمون تی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین مقیاس های هوش هیجانی در بین افراد کارآمد و ناکارآمد، نمره کل هوش هیجانی، مهارت درون فردی، مهارت بین فردی، کنترل استرس و خلق عمومی، در کل پلیس تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین تفاوت معناداری میان دو گروه از نظر سازگاری مشاهده نمی شود. در رسته آگاهی نمره کل هوش هیجانی به همراه مهارت درون فردی و خلق عمومی و در رسته مرزبانی نمره کل هوش هیجانی به همراه مهارت بین فردی، کنترل استرس و خلق عمومی و در رسته راهور مهارت بین فردی تفاوت معناداری وجود دارد و در رسته اطلاعات تفاوت معناداری بین دو گروه کارآمد و ناکارآمد وجود ندارد.

    نتایج

    با توجه به یافته ها و از آنجا که افزایش هوش هیجانی شیوه ای موثر برای افزایش کارایی افراد است، پیشنهاد می شود آموزش هوش هیجانی برای پلیس در رسته های مختلف مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مولفه های هوش هیجانی، پلیس، کارآمد و ناکارآمد، رسته های ماموریتی
  • نصیبه ابراهیمی، کیومرث کلانتری*، عابدین صفری کاکرودی صفحات 61-88
    زمینه و هدف

    واکنش مقتضی نسبت به بزهکاری کودکان و نوجوانان یکی از دغدغه های اساسی و مهم در هر نظام کیفری است که در این میان واکنش مقامات پلیس نقش تعیین کننده ای دارد، یعنی واکنش مقامات پلیس از یک سو می تواند موجب معایبی همچون برچسب خوردن و تکرار جرم و از سوی دیگر از طریق ایجاد شرمساری بازپذیرکننده باعث اصلاح و بازگشت به جامعه شود، در این زمینه هرچند پژوهش هایی در مورد بزهکاری کودکان و نوجوانان انجام گرفته است اما با این رویکرد که چگونه واکنش ماموران پلیس در راه اصلاح و بازگشت به جامعه یا تباهی آینده کودک و نوجوان بزهکار تاثیرگذار است، پژوهشی صورت نگرفته است، بنابراین با هدف تبیین کارکرد پلیس سنتی و ترمیمی در ایجاد شرمساری بازپذیرکننده و بازگشت کودکان و نوجوانان بزهکار به جامعه به موضوع پرداخته شده است.

    روش

    این مقاله از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت به روش تحلیل محتوا به موضوع پرداخته و اطلاعات لازم به شیوه اسنادی و کتابخانه ای از کتب حقوقی و جرم شناسی، مجلات علمی، رساله ها، پایان نامه ها و قوانین و مقرارت جاری ایران و سایر کشورها جمع آوری شده و در نهایت با استفاده از نتایج حاصل از پژوهش ها در سایر کشورها به ارائه راهکارهایی برای ایفای نقش پلیس در شرمساری بازپذیرکننده کودک و نوجوان بزهکار پرداخته شد.

    یافته ها و نتایج

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که پلیس ترمیمی با اختیاراتی که می تواند داشته باشد (مانند قضازدایی) از طریق ایجاد شرمساری از ورود کودک و نوجوان بزهکار به فرآیند رسمی رسیدگی جلوگیری و آنان را به جامعه باز می گرداند درحالی که پلیس سنتی با اقدامات سرکوب گرانه خود و ورود کودک و نوجوان بزهکار به فرآیند رسمی رسیدگی موجب شرمساری برچسب زننده و در نهایت تباهی آینده کودک و قرار گرفتن در مسیر بزهکاری می شود.

    کلیدواژگان: پلیس سنتی، پلیس ترمیمی، شرمساری برچسب زننده، شرمساری بازپذیرنده، قضازدایی
  • سید امین سیدین، مهرداد جواهریان*، حسین آقابابایی، قادر بایزیدی صفحات 89-118
    زمینه و هدف

    غالب پژوهش های انجام شده در زمینه پیشگیری وضعی از وقوع جرم، به مفاهیمی کلی و عمومی، بدون عنایت به مسایل تخصصی مرتبط با طراحی فضا پرداخته اند. پژوهش حاضر در پی بررسی و استخراج راهکارهای معماری پیشگیری از وقوع جرم در سطح واحد مسکونی، با توجه به سطوح مختلف فضای سکونتی است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه اجرا، پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام ساکنان مجموعه های مسکونی باز شهر رشت است که از میان آن ها، سه مجموعه مسکونی در «مسکن مهر رشت»، «مسکن بسیجیان تالش» و «مسکن ارکید گلسار رشت» به صورت هدفمند انتخاب و با توزیع 1000 پرسش نامه روا و پایا (80/0) در بین ساکنان آن ها، 259 پرسش نامه جمع آوری و داده ها با کمک نرم افزار «اس.پی.اس.اس» تحلیل شدند.

    یافته ها و نتایج

    یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهد که تمهیدات پیشگیرانه طراحی در راستای کاهش وقوع جرم در سطح واحد مسکونی، بیشتر براساس اصل کنترل دسترسی معنا پیدا می کند، بنابراین راهکارهای معماری پیشگیری از وقوع جرم در سطح واحد مسکونی، در راستای جلوگیری از نفوذ بزهکار از طریق تقویت حوزه های دسترسی به واحد (مانند بالکن ها، پنجره ها، در ورودی و...)، طراحی می شوند. باید توجه داشت که راهکارهای منتج از سایر اصول پیشگیری از وقوع جرم از طریق معماری به دلایل مختلفی از جمله تمایل نداشتن ساکنان به امکان رویت فضای داخل واحد مسکونی (اصل نظارت طبیعی)، نبود امکان افزایش قلمروگرایی ساکنان واحد از طریق طراحی به دلیل فقدان عرصه عمومی (قلمروپایی) و تعارض با محرمیت و آسایش فضاهای داخل واحد (اصل شنودپذیری) با موفقیت کمتری مواجه هستند.

    کلیدواژگان: معماری، پیشگیری وضعی از جرم، سطح واحد مسکونی، کنترل دسترسی، طراحی
  • بهزاد منصوری، یوسف ترابی*، محمد نادری، بختیار عباسلو صفحات 119-142
    زمینه و هدف

    امروزه جرائم مواد مخدر به روش های نو و بسیار متنوعی انجام می گیرد و این مسئله پلیس و مراجع قضایی را در فرآیندکشف جرم و تحصیل دلیل با مشکلات خاصی مواجه کرده و دستگاه عدالت کیفری و ماموران پلیس را بر آن داشته که از روش هایی مانند عملیات تحت پوشش در مقام کشف و اثبات جرم استفاده کنند. با توجه به اینکه قانون درباره مشروعیت چنین اقداماتی سکوت اختیار کرده، هدف این مقاله بررسی جایگاه و ابعاد فقهی عملیات تحت پوشش در جرم یابی جرایم مواد مخدر است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع کیفی است و از نظر شیوه اجرا توصیفی- تحلیلی است و داده ها به شیوه اسنادی و کتابخانه ای از کتاب های فقهی و حقوقی استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد که به استناد قواعد فقهی موجود ازجمله قاعده اضطرار، قاعده دفع افسد به فاسد، اصل تزاحم و قاعده الاهم فالاهم، عملیات تحت پوشش در کشف جرایم مواد مخدر از منظر فقهی مجاز تلقی می شود.

    کلیدواژگان: عملیات پلیسی، جرم یابی، مواد مخدر، سکوت قانون، حیله، مصلحت
  • سالار مرادی، یعقوب احمدی * صفحات 143-162
    زمینه و هدف

    فرهنگ سیاسی، توزیع خاصی از ایستارها، ارزش ها، احساس ها، اطلاعات و طرز تلقی ها نسبت به نظام و ساختار سیاسی تعریف شده است. پژوهش درباره فرهنگ سیاسی علاوه بر آنکه کلید فهم و تبیین ساخت سیاسی و دیگر ساختارها را به دست می دهد از این جهت نیز مفید است که امکان مطالعه دقیق تر رفتارهای سایر بازیگران سیاسی را نیز فراهم می آورد. هدف این مقاله ارزیابی جهت گیری های فرهنگ سیاسی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور مرکز سنندج، و ارتباط آن با وضعیت مشارکت در امور و موضوعات پلیسی است.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی و با بهره گیری از تکنیک پیمایش است. جامعه آماری مورد بررسی کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز سنندج و حجم نمونه معرف 310 نفر از دانشجویان یادشده مبتنی بر نمونه گیری تصادفی ساده است.

    نتایج و یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که فرهنگ سیاسی غالب دانشجویان پیام نور مرکز سنندج از نوع تبعی بوده و متغیرهایی مانند جهت گیری مذهبی، پایگاه اجتماعی – اقتصادی و رشته تحصیلی اثر معناداری بر وضعیت فرهنگ سیاسی دانشجویان داشته است. یافته ها همچنین حاکی از اثر علی (3/28) متغیر نوع فرهنگ سیاسی دانشجویان بر وضعیت و انگیزه مشارکت در امور و موضوعات پلیسی بوده است.

    کلیدواژگان: فرهنگ سیاسی، دانشجویان، جهت گیری، مشارکت، پلیس
  • فرید محسنی، محسن صوفی زمرد * صفحات 163-188
    زمینه و هدف

    به موازات نفوذ گسترده فضای مجازی در هر دو سطح کلان (حاکمیتی) و خرد (شهروندان)، تامین امنیت آن نیز در کانون توجه قرار گرفته است. هر چند همه فعالیتهای بزهکارانه در فضای مجازی از جهت موضوع، انگیزه بزهکار، اهمیت و آثار رفتار ارتکابی یکسان نیستند اما از این جهت که تمام رفتارهای بزهکارانه به نوعی امنیت را در این فضا خدشه دار می سازد با رفتارهای بزهکارانه در فضای حقیقی اشتراک دارند. برخی رفتارهای بزهکارانه در فضای مجازی نیز به طور مستقیم امنیت یک کشور، زیرساختهای حیاتی یا اطلاعات حساس آن را هدف گرفته است. بنابراین علاوه بر ضرورت تقنین در مقابله با تهدیدات سایبری، نهادهای اجرایی کشور به ویژه پلیس در راستای تطبیق و اجرای سیاست جنایی اتخاذ شده از سوی قوه مقننه برای پاسخدهی مناسب به این رفتارها و تامین امنیت آن نیازمند سیاستگذاری هستند که چالش های پیشرو در این زمینه نیازمند بررسی و تبیین است.

    روش

    روش این تحقیق از نظر جمع آوری داده ها اسنادی با استفاده از منابع مکتوب کتابخانه ای و نشریات الکترونیکی بوده و از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع تحقیق نیز توصیفی - تحلیلی است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    هر چند سیاستهای تقنینی در حوزه امنیت فضای مجازی تا حدودی جرایم و پاسخهای کیفری را تبیین نموده و متناسب با آن سیاست قضایی نیز شکل گرفته اما بسیاری از تدابیر کنشی نیازمند سیاستگذاری و تعیین وظایف برای نهادهای اجرایی است. از طرفی موانع عقیدتی و ایدئولوژیک، ابهام در معیارهای حاکم بر سیاستگذاری، ضعف نهادهای اجرایی و دسترسی های فنی ، عدم تمایل بخش های خصوصی و عمومی به مشارکت با پلیس ، محدودیت های ساختاری و عدم توازن در بهرهگیری از فناوری ها مانع از شکل گیری یک رویکرد هماهنگ و فراگیر برای مقابله با تهدیدات سایبری شده است.

    کلیدواژگان: امنیت سایبری، پیشگیری از جرم، سیاست جنایی، جرایم سایبری
|
  • parviz akbari, asghar arabian* Pages 1-20
    Background and objectives

    For maintaining social security and fulfilling their intrinsic duties, police are obliged to forbidding others and exercising power, which in some cases require the use of firearms. The consequence of the use of weapons may be the financial or human damages in the community that result in the discussion of the responsibility of the police. To eliminate the responsibility of the police or officers, in addition to factors such as the command of law, legal order or legitimate defense, a preventive warning is cited. In the case of civil liability, the warning can be considered as an independent factor in resolving responsibility and a complete defense. The purpose of this article is to review the rule of warning and its effectiveness in removing police responsibility by emphasizing the harmful consequences of using weapons and shooting.

    Methodology

    The study is of a descriptive-analytic type and its findings are based on the library resources and jurisprudence of the Iranian judiciary.

    Findings and  results

    The Iranian legislator's approach, although on the legislative path, is not the rule of the warning as presented in this paper, but in many laws and regulations, especially the law on the use of weapons to avoid danger, warning words and its implications have been used and warning is one of the necessary regulations for the use of weapons, so that, if these rules are complied with, the police are not responsible for the use of force and shooting at the loss. The lack of police responsibility based on the rule of warning can break the relationship between the conventional citation between a harmful act and a loss. In the proceedings of the Courts of Justice, there are many indications that the rule of warning, along with other regulations, has the implicit role of eliminating the responsibility of the police, as well as proving the fault and responsibility of the individuals.

    Keywords: responsibility, Warning, Officer, Police, shooting, Damage
  • Morteza Andalib Koraiem* Pages 21-40
    Background and objectives

    Crime is a sensitive and problematic issue, and offenders are reluctant to report some of their behaviors and confessions of guilt, so standard tools are needed to measure them. In this regard, in order to investigate the tendency towards crime and violence in individuals, the present study was conducted with the aim of standardizing crime and violence scale (CVS).

    Methodology

    To this end, using a descriptive cross-sectional study, 464 subjects were selected through a convenient (available) sampling method among the clients of Evin Prison and Tehran's Rehabilitation Center.

    Findings and results

    Content validity was calculated using two indicators of content validity Relative Coefficient (CVR) and Content Validity Index (CVI), based on which item 1 was not valid and therefore was removed from the questionnaire. To assess the fitting of the model the relative chi-square indices, the good fit index, the adaptive good fit index, the mean square error estimate, the standardized fit index, the fit index of increase, the Tucker-Lewis fit index, and the adaptive fit index were employed that showed the fit of the model. The results of factor analysis showed that the quadratic pattern had acceptable fit with the data and the factor load of all factors except the factors 9 and 25 was moderate and strong. Cronbach's alpha coefficients also showed that the CVS scale is highly reliable. In sum, the results of this study showed that this questionnaire is a valid and reliable tool for investigating the crime and violence among the offenders.

    Keywords: Crime, violence questionnaire, confirmatory factor analysis, Reliability, Standardization
  • Rashen Abdollahi* Pages 41-60
    Background and objectives

    Emotional intelligence is one of the personal attributes associated with people's success in coping with sudden environmental pressures. The purpose of this study was to compare the emotional intelligence of efficient and inefficient individuals in five missionary groups of police force.

    Methodology

    The present research is of an applied research study in terms of the purpose and in terms of method it is a survey study. The statistical population of the study consisted of all police officers in 2016 and 2017, and the sample size was set at 793 individuals. EQ-i questionnaire was used for collecting data. Inferential statistics and t-test were used to test the research questions.

    Findings and results

    The results showed that there is a significant difference between the emotional intelligence scales among the efficient and inefficient people, the total score of emotional intelligence, interpersonal skills, intrapersonal skills, stress control and general mood. Also, there is no significant difference between the two groups in terms of compatibility. In criminal investigation group, there is a significant difference between the total score of emotional intelligence with intrapersonal skill and general mood, and in border guard group the total score of emotional intelligence with interpersonal skills and general mood, and in traffic police group the interpersonal skill, and there is no significant difference between the two efficient and inefficient groups in police intelligence group. Considering the findings, and given that increased emotional intelligence is an effective way to increase the efficiency of individuals, training emotional intelligence should be taken into considerations for police in different disciplines.

    Keywords: Emotional intelligence components, Police, Efficient, inefficient, Missionary groups
  • Nasibeh Ebrahimi, Kyumars Kalantari *, Abedin Safari Kakroodi Pages 61-88
    Background and objectives

    The proper response to the criminal offenses of children and adolescents is a major concern in every criminal system, among which the response of the police authorities has a decisive role, that is, the response of the police authorities, on the one hand, can lead to disadvantages such as tagging and recidivism, and, on the other hand, through the creation of shame rehabilitation, it would lead to reforming and returning to society. In this context, although studies have been conducted on juvenile delinquency, with the approach of how effective is police officers respond to the reform and return to society or the degeneration of the future of children and juvenile delinquency, no research has been done. Therefore, with the aim of explaining the function of traditional and restorative police in the creation of shame rehabilitation and the return of juvenile children and adolescents to society, this issue has been addressed.

    Methodology

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms of its nature it has addressed the issue via content analysis; and the necessary information has been collected in the documentary and library studies on legal and criminology books, scientific journals, dissertations, theses, laws and regulations of Iran and other countries. Finally, using the results of research in other countries, some strategies for police role in the shame rehabilitation of child and adolescent offenders were presented. Findings and

    results

    The results of this study show that restorative police with its power and authority (such as the judiciary) can avoid the entry of young offenders into a formal process of retaliation and returning them to the community, while the traditional police with repressive measures and entry of children and adolescents into the formal process of etaliation causes a tagging shame and eventually destroys the child's future and leads to crime.

    Keywords: Traditional police, Restorative police, Tagging shame, Rehabilitation shame, Judiciary diversion
  • Seyyed Amin Seyyedin, Mehrdad Javaherian*, Hossein Aghababaie, Ghader Bayazidi Pages 89-118
    Background and objectives

    The majority of studies in the field of situational crime prevention have addressed general concepts, regardless of the specialty related to space design. The present study seeks to explore and develop architectural solutions for crime prevention at the residential unit level, taking into account the different levels of residential space.

    Methodology

    In terms of its purpose this research is of an applied study, and in terms of methodology, it is a survey study. The statistical population of this research includes all residents of Rasht's residential complexes. Among them, three residential complexes were selected using purposive sampling method, namely "Rasht Mehr Housing ", "Basijian Talesh Housing" and "Rasht Orkid Golsar Housing". By distributing 1000 valid and reliable questionnaires (0.80), among the residents, 259 questionnaires were collected and data were analyzed using SPSS software.

    Findings and results

    The findings of the research indicate that the preventive measures of design to reduce the occurrence of crime at the residential unit level are more meaningful based on the principle of access control, therefore architectural solutions of crime prevention at the residential unit level are designed in order to prevent the intrusion of the delinquent through strengthening the access areas of the unit (such as balconies, windows, inlets, etc.). It should be noted that the solutions derived from other principles of crime prevention through architecture are less successful for various reasons, such as the residents' reluctance to see the space inside the residential unit (the principle of natural surveillance), the impossibility of increasing the territoriality of the inhabitants of the unit through design due to lack of general arena (territory) and the conflict with the confidentiality of the spaces within the unit (the principle of audibility).

    Keywords: architecture, situational crime prevention, Residential unit level, Access control, design
  • Behzad Mansouri, Yousef Torabi*, Mohammad Naderi, Bakhtiar Abbaslou Pages 119-142
    Background and objectives

    Drug offenses are being committed in a number of new and varied ways. This has put police and judicial authorities into some problems in the process of crime detection and its reasons, and has urged criminal justice and police officers to employ methods such as covered operations to discover and prove the crime. Given the silence of the law on the legitimacy of such acts, the purpose of this article is to examine the legal status and scope of covered operations in the criminalistics of drug offenses.

    Methodology

    In terms of its objectives this research is of an applied study and of a qualitative type and in terms of its methodology it is descriptive-analytical. The data have been extracted and analyzed in a documentary and library studies on legal and Islamic books. Findings and

    results

    The findings of this study showed that according to the existing legal rules, including the rule of emergency, the rule of dispossession to corrupt, the principle of conflict and the rule of law, the covered operation in the discovery of narcotic crimes is permissible from the legal point of view.

    Keywords: Police Operation, Criminalistics, Drugs, Silence of law, Trick Expediency
  • Salaar Moradi, Yaghoub Ahmadi* Pages 143-162
    Background and objectives

    Political culture is defined as a specific distribution of attitudes, values, feelings, information and attitudes toward political system and structure. Research on political culture, in addition to providing the key to understanding the construction of politics and other structures, is also useful for further studying the behaviors of other political actors. The purpose of this paper is to assess the political orientations of the female students of the Payam-e Noor University of Sanandaj and its relationship with the status of participation in police affairs and issues.

    Methodology

    The method of this research is descriptive-analytic using a survey technique. The statistical population of this study was all students of Payam-e Noor University in Sanandaj and the sample size included 310 students based on simple random sampling.

    Findings and results

    Findings show that the dominant political culture of Payam-e-Noor students in Sanandaj is a subordinate type and the variables such as religious orientation, socio-economic status and field of study have a significant effect on the students' political culture. The findings also indicate the causal effect (28.3) of the variable of the student's political culture on the status and motivation of participation in police affairs and issues.

    Keywords: political culture, students, orientation, Participation, Police
  • Farid Mohseni, Mohsen Sufi-Zomorod* Pages 163-188
    Background and Objectives

    In spite of the widespread influence of cyberspace on both macro (Government) and micro (citizens) levels, its security provision is also focused attent6tion. Although all criminal activities in cyberspace are not the same in terms of the subject matter, criminal motive, the significance and effects of the conduct, but because all criminal behavior disturbs some kind of security in this area, they are in line with delinquent behaviors in the real space. Some criminal behavior in cyberspace also directly targets a country's security, critical infrastructure, or sensitive information. Therefore, in addition to the necessity of combating cyber threats, the executive agencies of the country, especially the police need legislation in order to implement the criminal policy adopted by the legislature to adequately respond to these behaviors and ensure its security; meanwhile, the challenges ahead require to be examined.

    Method

    The method of this research is document-based in terms of collecting data, and the documents were collected from libraries and electronic publications. It is a descriptive-analytical one also.

    Findings and conclusion

    Although legislative policies in the area of virtual space security explain offenses and criminal responses to some extent, many of the action-based measures require policy making and determination of duties for executive agencies. On the other hand, doctrinal and ideological obstacles, ambiguity in criteria governing policy making, weakness of executive agencies and technical access, lack of inclination of private and public sectors to collaborate with police, structural limitations and imbalance in utilizing technologies have prevented the development of a coherent and comprehensive approach to counteracting cyber threats.

    Keywords: cyber security, Crime Prevention, Criminal Policy, Cybercrime