فهرست مطالب

پژوهش در برنامه ریزی درسی - پیاپی 51 (زمستان 1395)

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 51 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محمد جمالی تازه کند، کورش فتحی واجارگاه *، محبوبه عارفی صفحات 1-20
    شروع قرن بیست و یکم با ظهور فناوری های موسوم به وب 2.0 همراه بوده است. این فناوری ها هر چند با رویکرد کاربست آموزشی شکل نگرفته اند، مفهوم پردازی های جدیدی را در حوزه آموزش مجازی دانشگاهی شکل داده اند. تلفیق و بهره جستن از فناوری های وب 2.0 در یادگیری الکترونیکی، به جهت قابلیت شان در شبکه سازی، تولید دانش ارتباطی و بستر سازی برای یادگیری شبکه ای، عناصر اصلی برنامه درسی (مبانی معرفت شناختی و نظری، رویکرد پداگوژیک، محتوا، سنجش و...) را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو مقاله حاضر با هدف واکاوی مفاهیم نوین یادگیری الکترونیکی در عصر شبکه و همچنین تبیین دلالت های فضای یادگیری مبتنی بر وب 2.0 برای رویکردهای معرفت شناسی و نظری الگوی برنامه درسی آموزش مجازی انجام گرفت. برای دستیابی به این هدف، از روش مطالعه تحیلی- کیفی استفاده شد. یافته ها نشان می دهد وب 2.0 مفاهیم نوینی را وارد ادبیات حوزه یادگیری الکترونیکی می کند، رویکردهای سنتی برنامه درسی مبتنی بر وب را به چالش می کشد، ملاحظات معرفت شناختی نوینی را مطرح می کند و مبنای نظری متفاوتی را پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: پداگوژی 2، 0، معرفت شناسی دانش ارتباطی، نظریه ارتباط گرایی، وب 2، 0، یادگیری الکترونیکی 2، 0
  • سمیه شاه طالبی، محمد جواد لیاقت دار *، فریدون شریفیان صفحات 21-37
    امروزه دانشگاه ها باید دانش آموختگانی را با مهارت هایی که بتوانند به طور حرفه ای در عصر یادگیری ایفای نقش کنند، تربیت کنند. به همین منظور هدف از مقاله ی حاضر «شناسایی مهارت های مورد نیاز دانش آموختگان دکتری برنامه ی درسی» می باشد. با توجه به موضوع پژوهش از روش تحقیق کیفی استفاده شد. ابزار مورد استفاده در پژوهش مصاحبه باز و عمیق با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند با 18 نفر از متخصصان، صاحب نظران و اساتید برنامه ی درسی بود و مصاحبه ها تا زمان اشباع اطلاعات ادامه پیدا کرد، سپس محتوای مصاحبه ها پیاده سازی شد و برای تجزیه و تحلیل محتوای پیاده شده از روش تحلیل محتوا و کدگذاری باز استفاده شد. یافته های به دست آمده از پژوهش شامل سه مولفه ی اصلی توانایی توسعه رشته (شامل 5 زیرمولفه) توانمندی های برنامه ریزی درسی (شامل 8 زیرمولفه) و توانمندی های پژوهشی (شامل 9 زیرمولفه) بود. با توجه به نتایج پژوهش، فارغ التحصیلان پس از دوره ی دکتری برنامه ی درسی در مجموع باید بر 22 مهارت در زمینه ی رشته برنامه ی درسی تسلط کامل داشته باشند.
    کلیدواژگان: شایستگی مهارتی، دانش آموختگان دکتری، برنامه ی درسی، توانایی توسعه رشته، توانمندی های برنامه ریزی درسی، توانمندی های پژوهشی
  • سمیه مولا قلقاچی، اسکندر فتحی آذر *، یوسف ادیب صفحات 38-58
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تجربه دبیران علوم دوره دبیرستان از ماهیت علم می باشد. این مطالعه به شیوه کیفی و به روش پدیدارشناسی با نمونه گیری هدفمند با استفاده از مصاحبه نیمه سازمان یافته انجام پذیرفت. حوزه پژوهشی شامل کلیه دبیران علوم ( فیزیک، شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی) دوره متوسطه شهر تبریز بود. براساس روش نمونه گیری هدفمند، مصاحبه های نیمه سازمان یافته با 30 دبیر علوم در شهر تبریز در خصوص ماهیت علم صورت گرفت. برای دستیابی به اعتبار و قابلیت اطمینان از بررسی سوالات مصاحبه توسط اساتید صاحب نظر، روش مطالعه ی مکرر، مقایسه مستمر داده ها، خلاصه سازی و دسته بندی اطلاعات بدون اینکه داده ها آسیبی ببینند استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش پیشنهادی اسمیت (1995) مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های حاصل از تجربیات دبیران در 10 مضمون اصلی « چگونگی تعریف علم »، « مجزا بودن علوم تجربی از سایر موضوعات »، « ماهیت موقتی علم »، « ذهنیت و نظریه محور بودن علم » و« نقش تخیل و خلاقیت در علم »« عملکرد وفرق بین قانون و نظریه علمی »، « نقش مشاهده و استنتاج در علم »، « روش علمی »، « تاثیر زمینه فرهنگی و اجتماعی در فراگرد علمی »،« ویژگی دانشمندان »، و چندین مضمون فرعی خلاصه گردید.
    کلیدواژگان: ماهیت علم، تجربی بودن دانش علمی، موقتی بودن دانش علمی، فرق بین مشاهده و استنتاج در علم، فرق بین قانون و نظریه علمی، روش علمی
  • سحر صفرزاده * صفحات 54-66
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه تفکر انتقادی و فراشناخت با سبک های یادگیری و موفقیت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بود. نمونه پژوهش شامل 400 نفر از دانشجویان(200 دختر و 200 پسر) که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از چهار پرسشنامه، تصویر ذهنی بدن( BICI )، خودپنداره بک(BSCT)، عزت نفس کوپراسمیت و اختلالات تغذیه اهواز(AEDI) استفاده شد. پژوهش حاضر همبستگی از نوع کاننی بوده و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی کاننی نشان داد که بین تفکر انتقادی و فراشناخت با سبک های یادگیری و موفقیت تحصیلی رابطه معنادار وجود دارد و نیز قویترین رابطه بین فراشناخت از متغیرهای مجموعه اول (مستقل) و سبک یادگیری جذب کننده از متغیرهای مجموعه دوم (وابسته) می باشد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادي، فراشناخت، سبک هاي يادگيري، موفقيت تحصيلي، دانشجويان
  • امین اکبری نودهی، مرضیه رضایی کلانتری * صفحات 67-74
    هدف این پژوهش، نقش هوشمندسازی مدارس بر کیفیت یادگیری دانش آموزان از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی شهرستان نکا بوده است. روش پژوهش توصیفی از نوع زمینه یابی بوده و جامعه آماری این تحقیق را کلیه معلمان دوره ابتدایی شهرستان نکا در سال تحصیلی 94-93 تشکیل می داده اند که شامل 293 نفر بودند و با مراجعه به جدول کرجسی و مورگان (1970) تعداد 165 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته در 5 بعد طراحی شد. برای روایی پرسشنامه از دیدگاه اساتید و صابنظران استفاده شد و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 894/0 محاسبه شد. نتایج نشان داد که هوشمندسازی مدارس در ابعاد کیفیت یادگیری (نگرش ها، عادت های ذهنی، بسط و اصلاح دانش، اکتساب و درهم تنیدن دانش، استفاده معنادار از دانش) نقش داشت. بین میانگین نظرات معلمان، تفاوت وجود داشت. بین رتبه های ابعاد یادگیری، تفاوت معناداری وجود داشت و استفاده معنادار از دانش با 4/39 در رتبه اول و عادت های ذهنی با 2/93 در رتبه آخر قرار داشت.
    کلیدواژگان: دانش آموزان دوره ابتدایی، کیفیت یادگیری، هوشمندسازی
  • رضا صابری * صفحات 75-86
    به زعم بسیاری از صاحب نظران، آموزش هنر در ایران همچون سایر کشورها به عنوان یکی از دغدغه های نظام آموزشی تلقی می شود. هدف این پژوهش، شناسایی وضعیت قلمروهای اساسی و ساختار محتوایی آموزش هنر دوره ابتدایی با توجه به دیدگاه معلمان، مدیران و کارشناسان بوده است. جامعه آماری این پژوهش پیمایشی 1300فر از معلمان، مدیران و کارشناسان دوره ابتدایی شهر کرمان بودند که 457 نفر براساس جدول مورگان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش نیز، پرسشنامه ای است کهپایایی آن برابر80/0 محاسبه و روایی محتوایی آن مورد تایید قرار گرفت. در تحلیل داده ها نیز ضمن استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16، از روش های آمار توصیفی، t تک نمونه ای و ANOVA استفاده شد.. یافته های تحقیق نشان دادند که هنر نزد معلمان، مدیران و کارشناسان امری مهم تلقی شده و همه آزمودنی ها، این مولفه را بالاتر از حد متوسط ارزشگذاری کردند. در همه مولفه های قلمروهای اساسی و ساختار محتوایی آموزش هنر نیز میان گروه های مورد مطالعه تفاوت معناداری در سطح P<0/01مشاهده شد. همچنین در زمینه حمایت های لازم و محدودیت ها – الزام ها میان گروه های مورد مطالعه تفاوت معناداریود. بررسی نظرات معلمان، مدیران و کارشناسان نیز نشان داد که هنرهای تجسمی و هنرهای ملی مذهبی در برنامه های درسی به مقدار لازم وجود دارد، در عوض محتوای مرتبط با نمایش و موسیقی مورد غفلت و کم توجهی قرار گرفته و در این دو مولفه تفاوتی میان گروه های مختلف مشاهده نشد. بین ارزیابی از وضعیت آموزش هنر برحسب جنسیت نیز تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: آموزش هنر، برنامه درسی، دوره ابتدایی، محتوا، نظام آموزشی
  • ابراهیم صالحی عمران *، صمد ایزدی، شیوا فرجی صفحات 87-106
    هدف اصلی این پژوهش بررسی نقش یادگیری های غیررسمی از طریق تعاملات اجتماعی در دو محیط آموزش عالی وشغلی در پرورش شایستگی های شغلی کلیدی می باشد. روش تحقیق حاضر به صورت پیمایشی بوده و جامعه آماری آن، فارغ التحصیلان آموزش عالی و شاغل در صنایع استان مازندران با سابقه خدمت 6-2 می باشد و حجم نمونه آن به تعداد150 نفر که به روش هدفمند انتخاب شده اند. این تحقیق با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه اجرا شده است. محقق جهت تعیین روایی از نظر اساتید رشته علوم تربیتی و همچنین استفاده از پیشینه نظری و سایر تحقیقات استفاده گردیده است. در مورد پایایی نیز می توان گفت که چون درپرسشنامه، از متغیرهای اسمی وپاسخ های دو گزینه ای بلی-خیر استفاده شده است، ضریب پایایی قابل سنجش نبوده است. روش تجزیه و تحلیل آماری نیز از طریق نرم افزار آماری s‏pss وبا بهره گیری از آمار توصیفی(فراوانی)وآمار استنباطی(آزمون کای مربع)می باشد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین نقش آموزش عالی و محیط شغلی در پرورش شایستگی های شغلی کلیدی، از طریق یادگیری های غیررسمی حاصل از تعاملات اجتماعی، تفاوت معنی داری وجود دارد، به این ترتیب که نقش آموزش عالی بیشتر است.در دانشگاه، شایستگی های شخصیتی و اجتماعی-ارتباطی و در محیط شغلی شایستگی های شخصیتی و تخصصی به ترتیب بیشتر از سایر شایستگی ها پرورانده می شود. از بین مولفه های مطرح شده یادگیری های غیر رسمی از طریق تعاملات اجتماعی، مولفه گفتارآموزی در دانشگاه و مولفه رفتارآموزی در محیط شغلی، بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده اند. می توان گفت که تعداد بیشترفراوانی های پاسخ های خیر، نسبت به پاسخ های بلی، نشانگر این مطلب است که هیچ یک از شایستگی ها در هیچ یک از محیط ها، به نحو رضایت بخش پرورانده نمی شود.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، شایستگی های کلیدی، محیط شغلی، یادگیری غیررسمی
  • جواد پورکریمی، ابراهیم مزاری *، کبری خباره، فرهاد فرهادی امجد صفحات 107-117
    هدف از پژوهش حاضر، تبیین نقش انگیزه پیشرفت تحصیلی در به کارگیری استراتژی های خودرهبری دانش جویان دانشگاه بیرجند بوده است. روش پژوهش، توصیفی و طرح پژوهشی از نوع همبستگی بوده که برای تبیین مدل از مدل یابی معادلات ساختاری، با کمک نرم افزار لیزرل (LISREL 8.7) استفاده شده است. جامعه آماری، کلیه دانش جویان دانشگاه بیرجند بوده، که با نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، دانشکده های علوم و ادبیات به تعداد 4020 نفر انتخاب و در مرحله دوم نمونه گیری، حجم نمونه 351 نفر تعیین شد. از پرسش نامه انگیزه پیشرفت تحصیلی حسینی و همکاران (2008) با پایایی (91/0=α) و پرسش نامه خودرهبری نک و مانز (2002) با پایایی (80/0=α) جهت جمع آوری داده ها، استفاده شد. نتایج تی تک گروهی نشان داد انگیزه پیشرفت و استراتژی های خودرهبری بالاتر از حد متوسط بوده اند. مدل یابی معادلات ساختاری نیز نشان داد، انگیزه پیشرفت، بر استراتژی های خودرهبری (69/0=γ) به عنوان یک سازه کلی تاثیرگذار بوده است. هم چنین بر به کارگیری استراتژی های خودگفتگویی (44/0=γ)، خود پاداش دهی (36/0=γ)، خودتنبیهی (43/0=γ)، خودراهنمایی (34/0=γ)، تجسم عملکرد موفق (34/0=γ) و تمرکز بر پاداش های طبیعی (55/0=γ) تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: استراتژی های خودرهبری، انگیزه پیشرفت تحصیلی، دانش جویان
  • سید کاظم علوی لنگرودی *، افسانه رجایی صفحات 118-129
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه ی درسی قصه گویی و نمایش خلاق بر خلاقیت و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر پایه پنجم ابتدایی در دو درس انشا و هنر می باشد. روش پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه پنجم مقطع ابتدایی شهر نجف آباد در سال تحصیلی 91-90 به تعداد 1930 نفر بود. با استفاده از شیوه تصادفی – خوشه ایتک مرحله ای از بین کلیه مدارس ابتدایی شهرستان نجف آباد یک مدرسه انتخاب و تمامی دانش آموزان پایه پنجم مشتمل بر 70 نفر (35 نفر گروه آزمایش،35 نفر گروه کنترل) برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. به دانش آموزان گروه آزمایش در کنار برنامه دروس دیگر، برنامه درسی قصه گویی و نمایش خلاق ارائه شد و به دانش آموزان گروه کنترل هیچ گونه برنامه آموزشی اضافی ارائه نشد. خلاقیت دانش آموزان با استفاده از آزمون تصویری خلاقیت تورنس (فرم B، 1974) و عملکرد تحصیلی آن ها با استفاده از نمرات نیمسال قبل و بعد از اجرای آزمایش در هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 18 و روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که اجرای برنامه درسی قصه گویی و نمایش خلاق بر عملکرد تحصیلی و زیر مقیاس های سیالی، بسط، ابتکار و انعطاف پذیری خلاقیت دانش آموزان تاثیر مثبت و معنی داری داشته است (05/0>p). ازاین رو می توان نتیجه گرفت برنامه درسی نمایش خلاق و قصه گویی بر رشد خلاقیت و افزایش عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی، خلاقیت، عملکرد تحصیلی، قصه گویی، نمایش خلاق
  • سیروس حدادنیا *، ناصر جوکار، زینب رحیم دشتی، راضیه شیخ الاسلام صفحات 130-143
    هدف این پژوهش پیش بینی سبک های حل مسئله بر اساس خودکارآمدی تحصیلی با واسطه گری راهبردهای یادگیری می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به تعداد 16436 نفر در سال 92-91 می باشد. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای است. حجم نمونه شامل 377 نفر می باشد که بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه سبک های حل مساله(psi) ، راهبردهای یادگیری (M.S.Q.L) و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان (CASES) استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری، ضریب همبستگی، تحلیل رگرسیون بارون و کنی و تحلیل مسیر و نرم افزارهای SPSSو AMOS5 استفاده شده است. نتایج بیانگر: 1. بین خودکارآمدی تحصیلی و سبک های حل مسئله رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.2. بین خودکارآمدی تحصیلی و راهبردهای یادگیری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.3. راهبردهای یادگیری با کنترل خودکارآمدی تحصیلی، سبک های حل مسئله را پیش بینی می کند و راهبردهای شناختی از قدرت پیش بینی کننده بیشتری برخوردار است 4. نقش واسطه ای راهبردهای یادگیری را در ارتباط بین خودکارآمدی تحصیلی و سبک های حل مسئله مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، خودکارآمدی تحصیلی، سبک های حل مسئله
  • فهیمه انصاریان * صفحات 144-158
    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان اعتمادپذیری برنامه آموزش فلسفه (p4c)، درفعالیت های پرورشی به منظورکنترل خشم برون ریزودرون ریزدانش آموزان پسرمقطع متوسطه بوده است. پژوهش ازنوع تحقیقات کاربردی و به روش نیمه تجربی با طرح تحقیق آزمون مقدماتی و نهایی با گروه شاهد بدون استفاده ازگزینش تصادفی انجام شد.جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان پسر پایه اول مقطع متوسطه دوره دوم منطقه14 مشغول به تحصیل، درسال1393-1394که تعداد 2994 نفربودند.حجم نمونه آماری60 نفر از دانش آموزان که در دوگروه30 نفری تجربی و گواه به صورت غیرتصادفی قرار گرفتند. پس از برگزاری دوره آموزش (p4c)، به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه بیان حالت هیجانی و صفت شخصیتی خشم اسپیلبرگر 2 (STAXI-2) و برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه برآمار توصیفی از آزمون تحلیل کوواریانس با استفادهاز نرم افزار SPSS استفاده شد.یافته های حاصل از این تحقیق، به سوال کلی که آیا اجرای برنامه آموزش فلسفه برای کودک در فعالیت های پرورشی برکنترل درون ریزی و برون ریزی خشم در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه تاثیر دارد یا خیر، پاسخ داده، اعتبار و اعتمادپذیری برنامه فلسفه برای کودکان درکنترل خشم نوجوانان و گنجاندن آن را در فعالیت های پرورشی، بر یک مولفه آن یعنی کنترل برون ریزی خشم نوجوانان تایید و بر مولفه دیگر، یعنی کاهش درون ریزی خشم، تایید ننمود.
    کلیدواژگان: آموزش فلسفه برای کودکان (p4c)، حلقه کند و کاو، خشم، فعالیت های پرورشی، کنترل خشم
  • سید حسن خلیلی حسین آبادی، زهره سعادتمند *، مختار درخشان صفحات 159-175
    پژوهش حاضر با هدف بررسی راهکارهای ارتقاء اثر بخشی دوره های آموزش ضمن خدمت تخصصی، تکمیلی (ترفیعاتی) فراگیران ناجا، به روش توصیفی - پیمایشی انجام گرفت. حجم جامعه مشتمل بر 460 نفر از فراگیران مجتمع آموزشی انصارالمهدی (عج) فرماندهی انتظامی استان اصفهان بودند، که با استفاده از فرمول حجم نمونه گیری کوکران تعداد 210 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته راهکارهای ارتقاء اثربخشی در6 حیطه (نیازسنجی، اهداف آموزشی، محتوا، امکانات رفاهی، امکانات آموزشی و ارزشیابی) با 74 گویه براساس طیف 5 درجه ای لیکرت بود . برای تعیین راهکارهای ارتقاء اثربخشی از روایی صوری و محتوایی و برای برآورد پایایی این پرسشنامه از ضریب الفای کرونباخ استفاده شد ، که پایایی آن 94/0 محسابه شد . تجزیه وتحلیل داده های پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام گرفت. نتایج حاصل از تجریه و تحلیل داده ها نشان داد که در هر 6 عامل مرتبط با اثر بخشی آموزشی، میانگین پاسخ های شرکت کنندگان، بیشتر از حد متوسط بوده و معنادار بودند (001/ > .( p عامل استفاده از امکانات رفاهی با میانگین (53/4) بیشترین مقدار و نیاز سنجی آموزشی با میانگین (77/2) کمترین مقدار بوده است. همچنین عوامل نیاز سنجی بر اساس ماموریتهای حرفه ای و شغلی کارکنان با میانگین(95/3)، تعیین اهداف آموزشی بر اساس ماموریتهای حرفه ای و شغلی کارکنان با میانگین(97/3)؛ ارائه محتوای آموزشی منطبق با آخرین پیشرفتهای علمی روز با میانگین (05/4)، استفاده از مدیران اجرایی با اخلاق و با تجربه جهت برگزاری دوره ها با میانگین (12/4)، منفک نمودن کامل کارکنان با میانگین(22/4) و ارزشیابی از اساتید براساس نظر سنجی از فراگیران با میانگین(05/4) دارای بیشترین مقدار بوده است. بین نظرات پاسخگویان برحسب عوامل دموگرافیک تفاوت معنا داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آموزش، آموزش ضمن خدمت، اثربخشی، فراگیران ناجا
|
  • Mohammad Jamali Tazeh Kand, Dr Kourosh Fathi Vajargah *, Dr Mahboubeh Arefi Pages 1-20
    The beginning of the twenty-first century witnessed the advent of technologies known as Web 2.0. Though most of these technologies not developed for the educational application, but they added and gave rise to reconceptualize in the field of virtual learning. Studies show that integrating and utilizing Web 2.0 in E-learning, having the potential of networking, generating connective knowledge and directing to Networked learning, influence key elements of the curriculum (epistomplogical and theoretical foundations, pedagogy, content, evaluation, etc.). Thus, this article aimed to explore emergent E-learning concepts in the networked era and explain the implications of Web 2.0 learning environment for epistemological and theoretical approaches of E-learning curriculum design model. To this end, analytic- qualitative desing used.The findings show that Web 2.0 enters new concepts into e-learning literature, challenges traditional models of web-based curriculum design and poses new and different epistemological and theoretical considerations.
    Keywords: Pedagogy 2.0, Connective knowledge epistemology, Connectivism theory, Web 2.0, E-learning 2.0
  • Somaye Shahtalebi * Pages 21-37
    Today, university must train graduates that they are to be able the skills to act professionally at the age of learning. Therefore the Purpose of this study is "Identify the skills needed by graduates of the doctoral curriculum", So used method is qualitative method, a kind of descriptive phenomenology and participants include experts and professors of curriculum.The sampling method was based on Purposive sampling and continued up to information saturation. At the end, the number of participants reached to eighteen person and data was collected by using profound interview. For data analysis, content analysis method was used that the resultant findings included major Three component that include: 1) Curriculum planning abilities (including 8sub-components), 2) The ability to develop field (5sub-components) and 3) Research abilities (including 9sub-component).According to results Ph.D. graduates must have taken these skills, of the course Curriculum planning.
    Keywords: Skill Competency, doctoral graduates, curriculum planning, Ability to develop discipline, curriculum planning capabilities, Research capabilities
  • Somayyeh Mola Ghalghachi, Eskandar Fathiazar *, Yousef Adib Pages 38-58
    The present research aims to study experiences of high school science teachers from the nature of science. Adopting a phenomenological approach and purposeful sampling, this qualitative research was carried out through semi-structured interviews with 30 high school science teachers (physics, chemistry, biology and earth sciences) in Tabriz. In order to increase the precisionand throughout the research has used from viewpoints of experts, continusely study method, compare the data study, make brief and classified the information without any damaged data. The interviews were recorded and analyzed through Smith's method. The findings based on the experiences of the teachers about nature of science were classified into 10 main themes, i.e. “definition of science”, “Science isolation from other issues”, “being tentativeness scientific knowledge”, “theory-laden observations and subjectivity” “The role of imagination and creativity in science”, “distinction between theories and laws”, “the distinction between observation and inference in science” -“ scientific method”, “cultural and social influences on science” “Features scientists”, and several subthemes.
    Keywords: nature of science, being empirical scientific knowledge, being tentativeness scientific knowledge, observation, inference, theoriy, law, scientific method
  • Dr Sahar Safarzadeh* Pages 54-66
    The aim of the present study was to investigate The relationship between critical thinking and meta cognition with learning styles and academic success in students of Islamic Azad University Branch Ahvaz. The sample of research included 400 subjects(200 boy and 200 girls) who were selected based on stratified random sampling. For the measurement of the variable, California critical thinking disposition inventory (CCTST), State metacognitin invertory (ESM) and Learning style inventory (LSI) were used. The research was canonic correlation and data analysis by canonical correlation revealed: there were relations between critical thinking and meta cognition with learning styles and academic success all of students. The results also revealed that: there is the strongestcor relation between Absorptive learning style Spiritual Intelligencefrom first setofvariables(independent) and meta cognition from second setofvariables(dependent).
    Keywords: Critical thinking, Meta cognition, Learning styles, Academic success, Students
  • Amin Akbari Nodehi, Marzieh Rezaee Kalantari * Pages 67-74
    The purpose of this research was to recognize the role of making smart schools in the quality of students’ learning from primary school teachers’ viewpoints in Neka. The research was carried out by a survey. The population of the study was all primary school teachers of Neka (2014-2015), Consist of 293 teachers that 165 teachers were selected by random sampling. Based on Krejcie & Morgan’s table (1970). The instrument was made by the researcher in five dimensions. The instrument was validated by some professors and scholars’ attitudes. The reliability of it was calculated by Cronbach’s alpha (0.894). The finding of this research revealed that making smart schools had a significant role in the quality of learning dimensions (attitudes, mental habits, knowledge expansion, acquisition and knowledge twisting and meaningful use of knowledge). There was a difference between teachers’ opinion mean. There was also a significant difference between learning dimensions scores. The mean of meaningful use of knowledge (39.4) was in the first place, and the mean of mental habits (93.2) came last.
    Keywords: smartification, learning quality, primary school students
  • Reza Saberi * Pages 75-86
    Many experts believe that art education is considered as a challenge in Iran and other countries. The Purpose of this research is to recognize the basic scopes and content structure. The target of population consists of 1300 teachers, administrators, and specialists of Elementary Schools in Kerman, that 457 subjects were selected using multi stage random sampling method on Morgan's table. The questionnaire was used as a tool, its reliability was 0/8, and was confirmed its content- related validity. The descriptive statistics, one –sample t- test, one- ANOVA and Spss19th version were employed for analyzing the obtained data.. Research findings indicated that art is important, and all subjects valued this variable above the average extent. There was significant difference(P
    Keywords: Art Education, Elementary period, Curriculum, Content, Educational System
  • Dr Ebrahim Salehi Omran *, Dr Samad Izadi, Shiva Faraji Pages 87-106
    The main purpose of the present study has been to investigate the effect of Informal Learning through social interactions within the higher education and vocational contexts on the development of key job Competencies. The present survey has utilized researcher-constructed questionnaires and interviews as data collection instruments. The population comprised 150 participants of higher education graduates and workers in the industry section of Mazandaran province with an experience ranging from 2 to6. The data analysis was done using SPSS resulting in both descriptive and inferential analyses. The results implied that there is a significant difference between the role of higher education and vocational context in the development of job qualifications, suggesting a greater role for higher education. In university, Personal competencies and Social -communication skills and in job context personal competencies and Professional competencies are more developed. From among the learning indices of Informal Learning, the indices of speech learning in university and behavior learning in job context have been the most frequent. With regard to the higher frequency of no replies compared to yes ones, it can be concluded that neither of the qualifications seem satisfactory in the two contexts.
    Keywords: higher education, Informal Learning, job market, key competencies
  • Dr Javad Pourkarimi, Ebrahim Mazari *, Kobra Khabare, Farhad Farhadi Amjad Pages 107-117
    This study aimed to explain the role of academic achievement motivation on students implementing of self-leadership strategies at Birjand University. Research method was descriptive and correlational that for explain the model was used the LISREL software (LISREL 8.7). The statistical population was all students in university Birjand, that with multistage cluster sampling 4020 students of the Faculty of Science and Letters were selected and the second stage of sampling, sample size was determined 351 students. Self- leadership questionnaire of Neck & Manz (2002) with the reliability (α =0/80) and academic achievement motivation questionnaire of Hoseini et al (2008) with the reliability (α =0/91) were used to collect data. One-sample t-test results showed academic achievement motivation and self-leadership strategies are in good condition. Structural equation modeling showed academic achievement motivation effect on self-leadership strategies (γ =0/69). Also, effected on self-talk (γ =0/44), self-reward (γ =0/36), self-punishment (γ = 0/43), self–guidance (γ =0/34), visualization successful performance (γ =0/34) and focusing on natural rewards (γ =0/55).
    Keywords: Self-Leadership Strategies, Academic Achievement Motivation, students
  • Seyed Kazem Alavi Langroody *, Afsaneh Rajaei Pages 118-129
    The aim of this study is to investigate the effectiveness of creative play and storytelling curricullum on creativity and academic performance of the fifth grade girl students in composition and art lessons. The research method used in this study is quasi-experimental pretest - posttest with a control group. The statistical population are 1930 include all girl students of 5th grade in Najafabad city in the educational year 2011-12. The study sample has been chosen randomly in cluster on one stage include 70 students (35 experimental and 35control) to participate in the research. A long with their curriculum, the experimental group was thought the creative play and storytelling. Here, no any additional planning was thought. The Creativity of students was measured with video form of Torrance Creativity (B form, 1974) and their performances in education were compared using the marls of previous and current after the tests were given. The data collected were analyzed by using SPSS software version 18 along with inferential and co-variance statistics. The results showed that the conduct of curriculum creative playing and storytelling affected the academic performance and the fluid scores, the expansion scores, the initiative scores and flexibility score of fifth grade girl students were significant (p
    Keywords: curriculum, creativity, academic performance, storytelling, Creative play
  • Sirous Hadadnia *, Naser Jokar, Zeynab Rahimdashti, Raziye Sheykhaleslam Pages 130-143
    The purpose of this study was to anticipate the style of problem solving based on academic self-efficacy with mediation strategies for learning. Descriptive method of correlation type. The statistical population consists of all students study the Islamic Azad University of Shiraz to 16436 number people a year is 92-91. In this study, a random sampling method was used for the floor. The sample size included 377 students, which is based on random sampling and Morgan were selected. To collect data used from three styles of problem-solving inventory (psi), learning strategies (M.S.Q. L) and academic self-efficacy of college students (CASES). For the analysis of data used from statistical methods, regression analysis, correlation coefficient, Baron and Kenny and path analysis and AMOS5 & SPSS software. The results showed that: 1. the academic self-efficacy between students and problem-solving styles, there is a significant and positive relationship. 2. academic self-efficacy, learning strategies between the students and there is a significant and positive relationship. 3. academic self-efficacy, learning strategies with the control problem-solving styles have predicted cognitive strategies and of the power Predictor is more. 4. role model provided a learning strategies, in the relationship between self-efficacy and problem-solving styles gives approved.
    Keywords: learning strategies, academic self-efficacy, problem-solving styles
  • Fahime Ansariyan * Pages 144-158
    TheThe aim of the recent study was to investigate the the reliability level of educational program of philosophy for children (p4c) in education activities in order to control internalized and externalized anger in male high schools students in Tehran. The type of the research was applied and by using quasi- experimental method. It was done by the research design of preliminary and final tests with a control group without random selection. The statistical population of the research was all highschool male students of the 1st grade of high school in 14th district enrolled in 2014-2015. There were 2994. The sample size of the study was 60students that were non-randomly placed in two groups of 30experimental and 30control groups. After the course of (p4c), a questionnaire of the State-Trait Anger Expression and Inventory- 2 Spielberger (STAXI-2) was used in order to collect data and in order to analyze data the Covariance analysis test was used by using SPSS in addition to the descriptive statistics. The findings of this research answered this general question: Does the performance of educational program of philosophy for children (p4c) in education activities have an effect on controlling internalized and externalized anger in male highschool students or not? These resuls confirmed the reliability of educational program of philosophy for children (p4c) to control the teenagers’ anger and place it in education activities, on one of its component, the externalized management of teenagers’ anger and it did not confirm on other components, decreasing internalized anger.
    Keywords: Philosophy for Children, exploring circle, anger, activities education, anger Management
  • Hassan Hassan Khalili, Zohreh Saadatmand *, Mokhtar Derakhshan Pages 159-175
    The present study aimed to investigate promotion ways of educational courses for naja students in 1393-94 which was done by descriptive explanatory method. The population included 460 participants of Ansarol Mahdi participated in this researched complex located in police station in Isfahan to participate in such research randoms sampling method was applied in accidentally to select 210 people. Data collecting tool included researcher made questionaire focousing on(needs analysis, educational aims,essence, recreational facilities,evaluation) to specify the dimensions of efficiency promotion,face validity was used and to specify its reliability Cronbach Alpha coefficient was applied which its reliability was 94%. data analysis was done in 21 levels including descriptive statistics and inferential statistics Data analysis result showed from 6 related to educational efficiency, the average of participants responses were more than its estimated level and it was Considered significant (p
    Keywords: education, efficiency, naja participants