فهرست مطالب

مطالعات فرهنگی و ارتباطات - پیاپی 54 (بهار 1398)

فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
پیاپی 54 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی سلیمانیه*، سارا شریعتی، محمدرضا جوادی یگانه، سید مهدی اعتمادی صفحات 11-51
    در این پژوهش، تلاش شده است تا با بررسی خودزندگینامه های حوزوی منتشرشده به زبان فارسی در سال های پس از ورود صنعت چاپ به ایران تا سال 1395 شمسی، آورده ها و وانهاده های این متون استخراج شده و با استفاده از روش تحلیل مضمون، مضامین اصلی، نقاط کانونی تمرکز و حاضران و غایبان این برساخت های مدون از زندگی حوزویان مشخص شود. در نهایت با استفاده از این داده ها، سنخ شناسی جامعه شناختی از این خودزندگینامه ها ارائه شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که اساتید و پدران و اجداد پدری، حاضران مشترک در غالب این خودزندگینامه ها هستند. امور ماورایی و خداوند، در خودزندگینامه های متقدم به لحاظ زمانی، به صورت مستقیم در این خودزندگینامه ها حضور پررنگی دارند، سپس حضوری غیرمستقیم می یابند و در دهه های اخیر، از روایت کنار گذاشته می شوند. این خودزندگینامه ها از منظر حضور زنان به عنوان شخصیت های حاضر در این برساخته ها، به دو دسته ی «زن گویا» و «زن محذوف» تقسیم می شوند. همین دوگانه را در مورد اشاره یا عدم اشاره به متغیرهای اقتصادی زندگی در این خودزندگینامه ها می توان مشاهده کرد و این متون را به دو دسته ی «اقتصاد محذوف» و «اقتصادگویا» تبدیل کرده اند. در جمعبندی نهایی، با اتکاء به یافته های فوق، خودزندگینامه های حوزوی به دو سنخ کلی «خودزندگینامه های عزلتی» و «خودزندگینامه های اجتماعی» تقسیم شده اند. خویشتن خودزندگینامه ای ارائه شده در خودزندگینامه های عزلتی، در دایره ی محدود آموزش، عبادت و خانواده ای مردانه محدود می ماند و خویشتن هویدا در خودزندگینامه های اجتماعی، در پیوند با وقایع اجتماعی و شبکه ای گسترده تر از کنشگران و وقایع تصویر می شود. خویشتن حوزوی که تنها «حوزوی» نیست بلکه وجودی اجتماعی است که حوزوی «نیز» هست.
    کلیدواژگان: جامعه شناسی زندگینامه ای، حوزویان، خودزندگینامه، جامعه شناسی تشیع، سنخ شناسی
  • یوسف خجیر*، هادی خانیکی صفحات 53-77
    این پژوهش درصدد بررسی امکان و امتناع گفت وگو در فضای مجازی است. روش این پژوهش مرور سیستماتیک است که براساس آن 13 پژوهش مرتبط با موضوع از نظر امکان، امتناع و شرط تحقق گفت وگو در این فضا مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان می دهد که محققان دلایل امکان تحقق گفت وگو را ویژگی های فنی رسانه های جدید چون گستره پوشش یا قلمرو جهانی، انتقال سریع اطلاعات، تعاملی بودن و ویژگی ساختار شبکه ها رهایی و آزادی بدون ترس در بیان دیدگاه ها در شبکه ها و باز بودن فضا برای مشارکت در بحث، درگیری با موضوع، امکان طرح استدلالهای متنوع و بررسی آنها میدانند. همچنین آنان دلایل امتناع آن را سلطه ساختارهای سیاسی و اقتصادی بر فضای مجازی، ویژگی فضا مجازی و شبکه ها و مهارتهای گفتگویی کاربر در دنیای واقعی و مجازی میدانند. محققان معتقدند که شرط تحقق گفت وگو در شبکه های اجتماعی نیازمند بسترسازی دولت ها و ایجاد فضای باز گفت وگو توسط آنها و آموزش کاربران در دو حوزه آموزش مهارت گفت وگو در دنیای واقعی و مجازی و آموزش سواد استفاده از رسانه های جدید است.
    کلیدواژگان: گفت وگو، حوزه عمومی، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی مجازی
  • سید سعیدرضا عاملی، منصوره حجاری* صفحات 79-103
    این مقاله به مطالعه انگاره های ذهنی شخصی بسیج و خویشتن انجمن اسلامی پرداخته است. افراد اغلب دیگران را براساس انگاره هایی که در ذهنشان از دیگری وجود دارد، درک می کنند و بر همین اساس سعی می کنند با دیگران ارتباط برقرار کنند. بر اساس نظریه نیشیدا، انگاره های ذهنی مجموعه ای از تجربیات گذشته هستند که در گروه های دانشی مرتبط دسته بندی شده اند و برای راهنمایی رفتارهای ما در موقعیت های آشنا به کار می روند. رویکرد روشی ،کیفی است و در مجموع با 46 نفر از اعضای تشکل ها مصاحبه نیمه ساخت یافته انجام شده است و در نهایت انگاره های ذهنی شخصی بسیج و انگاره های خویشتن انجمن اسلامی، با یکدیگر مقایسه شده است . با استفاده از تحلیل مضمون داده ها، پنج انگاره ذهنی شخصی اعضای بسیج نسبت به اعضای انجمن شناسایی شد، که شامل «مخالفت ورزی»، «تجدد گرایی»، «نسبی گرایی اخلاقی»، «سطحی گرایی» و « مطلق گرایی» است. از میان این مضامین دو مضمون تکثر گرایی و روشنفکری دینی که ذیل مضمون «تجدد گرایی» تعریف شده اند از مضامینی است که انگاره های خویشتن اعضای انجمن نسبت به خودشان هست و تحت عنوان انگاره های مشابه نام گذاری شده است. هم چنین مضمون تناقض و روابط آزاد، از مضامین خود انگاره از منظر دیگری هستند که با انگاره شخصی اعضای بسیج مشابهت دارد. انگاره های دیگر خویشتن انجمن از منظر خود شامل هویت سیال، التزام به ولایت فقیه، دین داری_ دین داری ضعیف است. آن ها به مضمون هویت سیال به عنوان یک خودانگاره اشاره می کنند در حالی که اعضای بسیج مضمون هویت سلبی را بعنوان یک انگاره شخصی در مورد آن ها بیان می کنند.
    کلیدواژگان: انگاره های ذهنی، تشکل های دانشجویی، انگاره های شخصی، انگاره های خویشتن
  • فرناز روزبان*، حسین دامغانیان، علی اکبر فرهنگی، عباس علی رستگار صفحات 103-126
    محققین زیادی بر اهمیت ارتباطات سازمانی تاکید داشته اند و این مفهوم در حوزه های مختلف بررسی شده است؛ اما در سال های اخیر، ظهور و افزایش علاقه مندی به شبکه های اجتماعی، ارتباطات سازمانی را به عرصه جدیدی وارد نموده است. در مطالعه حاضر با تمرکز به نقش شبکه های اجتماعی در برهم زدن ارتباطات سنتی در سازمان های دولتی، مدلی در زمینه مدیریت ارتباطات ارائه شده است. نخست با نمونه گیری نظری، مصاحبه های فردی انجام شد. مصاحبه ها به روش تحلیل تم به کمک نرم افزار مکس کیو دی ای تحلیل شد. شش متغیر، ارتباطات سازمانی اثربخش، سرمایه شناختی، سرمایه ارتباطی، تقویت ارتباطات گروهی، تقویت ارتباطات بین فردی و اختلال در ارتباطات احصا گردید که جمعا 25 بعد به دست آمد؛ سپس به کمک خبرگان به روش دلفی مدل طرح گردید. این مدل نه تنها مبنایی برای شناخت ارتباطات و مدیریت ارتباطات مبتنی بر رسانه است بلکه تا حد زیادی در ساخت نرم افزارهای ارتباطی داخلی سازمان ها یاری می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباطات سازمانی، شبکه های اجتماعی، ارتباطات درون سازمانی، سازمان های دولتی
  • رویا شریفی* صفحات 127-157
    در سال های اخیر استفاده از ماهواره و وجود کانال های سرگرم کننده و تفریحی و پخش سریال های خانوادگی (ژانر سوپ اپرا) در کشور گسترش یافته است. این امر در جامعه ایرانی هر چند به صورت غیررسمی، به بخش مناقشه برانگیزی از زندگی روزمره بخشی از مردم به ویژه درصدی از زنان تبدیل شده است. این امر، توجه بسیاری از صاحبنظران فرهنگی و اجتماع و نیز سیاستگزاران را به خود جلب کرده است. پژوهش حاضر درصدد پاسخ به این سوال است که چگونه چالش های هویتی زنان ایرانی در نتیجه تماشای سریال های خانوادگی در جامعه مدرن به مواضع گفتمانی و ارزش های متفاوت می انجامد. برای نیل به پاسخ از رویکرد مطالعات فرهنگی و روش شناسی کیفی (با مصاحبه عمیق با 30 نفر از زنان تهرانی) استفاده شده و در مدل نظری نیز مصرف و سپس دریافت مخاطبان - در سه لایه خوانش شخصی، خوانش ارجاعی و خوانش انتقادی - مورد مطالعه قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد که زنان در سه تیپولوژی هویتی سنتی، اسلامی و مدرن قرار می گیرند. تاثیر عوامل ساختاری مانند خانواده، آموزش و اشتغال در قشرهای مختلف زنان که در جریان مدرنیته هستند موجب بازسازی هویت آنان شده است. تاثیر عوامل ساختاری مانند خانواده، آموزش و اشتغال در قشرهای مختلف زنان که در جریان مدرنیته هستند موجب بازسازی هویت آنان شده و عده ای در برابر هویت های سنتی مقاومت نشان می دهند و فعالانه برای ایجاد هویت جدید تلاش می کنند. زنان ایرانی با به منابع فرهنگی(ارزش ها و نگرش ها) و منابع مادی(درآمد و دارایی) به تامل و بازاندیشی در موقعیت ها و هویت های سنتی خود پرداخته اند.
    کلیدواژگان: زنان، دریافت، خوانش انقادی، سریال های سوپ اپرا، هویت
  • محسن اکبری*، محمد دوستار، میثم مسعودی فر، مهناز نویدی صفحات 159-184
    امروزه محیط پیرامونی هر فرد در جامعه، در سیطره حجم انبوهی از پیام های تبلیغاتی مختلف قرار دارد که از رسانه های مختلف با هدف اثرگذاری بر قشرهای مختلف جامعه تولید و ارائه شده اند. تبلیغات تاثیر شگرفی بر شکل دهی رفتار مصرفی افراد دارد، از همین رو این پیام های تبلیغاتی اثراتی مثبت و منفی مختلفی بر روابط اجتماعی افراد از خود بر جای می گذارد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر تبلیغات تلویزیونی بر افزایش مصرف گرایی و به تبع آن ایجاد کاهش در وابستگی عاطفی افراد به اطرافیانش است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحقیقات، علی و ازلحاظ استراتژی های پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را ساکنان سطح شهر رشت تشکیل می دهند که در معرض تبلیغات تلویزیونی به صورت روزانه قرار دارند. از همین رو برای بررسی فرضیه ها، پرسشنامه بین 309 آزمودنی توزیع گردید. برای آزمون فرضیه ها، از روش همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری و به طور مشخص از نرم افزارهای SPSS 20 و AMOS 22 استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که فشار تبلیغاتی بر متغیرهای مصرف گرایی، نگرش به تبلیغات و وابستگی عاطفی افراد اثر معناداری دارد. همچنین تاثیر نگرش تبلیغاتی بر مصرف گرایی و تاثیر مصرف گرایی بر وابستگی عاطفی به اثبات رسیده است. از طرفی یافته های این پژوهش نشان می دهد که نگرش به تبلیغات بر وابستگی عاطفی تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: فشار تبلیغاتی، مصرف گرایی، نگرش به تبلیغات، وابستگی عاطفی
  • تقی آزاد ارمکی، مینو صدیقی کسمایی* صفحات 185-213
    این مقاله کوشیده است تا با استفاده از مفاهیم و روش شناسی دیالکتیکی هانری لفور به بررسی تولید و تحولات فضای شهری بابلسر از دوره انعقاد معاهده گلستان و ترکمنچای در دوره فتحعلیشاه تا پیش از وقوع انقلاب اسلامی بپردازد. این پژوهش در مطالعه و تفسیر تاریخ فضا از منابعی چون سفرنامه ها، اسناد، عکس های برجا مانده، کتاب های تاریخی محلی، ملی و بین المللی، و تکنیک هایی چون مصاحبه های عمیق، بحث های گروهی، گردآوری تاریخ شفاهی، و مشاهده آثار برجا مانده، استفاده کرده است و به بررسی ساختارها (اقتصادی و سیاسی)، و عوامل (روابط میان نیروهای اجتماعی) در کنار یکدیگر پرداخته است. با الهام از سه گانه مفهومی لفور، و با توجه به تجربه خاص این شهر، سه گانه ساخته شده جهت ترسیم بافت در هم پیچیده فضا، شامل «عمل فضایی»، «سیاست های اقتصادی» و «اقتصاد سیاسی» است. مولفه های این سه گانه، در هفت زیر دوره تاریخی به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته اند. بررسی دیالکتیکی این سه گانه، حاکی از وجود چرخش های اقتصادی، فرهنگی، و تغییر در نیروهای اجتماعی است و فضا از فضای مطلق به فضای انتزاعی و از فضای انتزاعی به فضای متمایز متحول شده است. این پژوهش کوشیده تفسیری از این تحولات ارائه کند.
    کلیدواژگان: دیالکتیک سه گانه، تولید فضا، تاریخ فضا، چرخش فرهنگی، بابلسر
  • پروین خدادادی حدادان، علی جعفری* صفحات 215-231
    امروزه در جهان گردشگری سلامت به عنوان یکی از زیر شاخه های اصلی گردشگری محسوب می شود. توریسم درمانی یا همان توریسم سلامت اگرچه برای کشورها ارز آوری فراوانی دارد، اما به علت نبود همکاری بین بخشی در قبضه دلالان و واسطه گران است. پتانسیل حوزه گردشگری سلامت همچنان در ایران ناشناخته است و علیرغم مزایایی که می تواند برای بخش سلامت کشور داشته باشد هنوز زیرساختی برای آن در نظر گرفته نشده است. هدف اصلی پژوهش، بررسی نقش رسانه های تصویری در گسترش صنعت توریسم سلامت در ایران (رامسر) است. جامعه آماری این تحقیق کلیه شهروندان بالای 18 سال شهر رامسر است. نتایج تحلیل فرضیات در همبستگی پیرسون به کمک نرم افزار spss بر روی نمونه 384 نفری که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای مشخص شده، نشان می دهد که رسانه های تصویری در خصوص گسترش صنعت توریسم سلامت از طریق معرفی و ایجاد انگیزه های سفر در گردشگران، بویژه در شهرستان رامسر نقش اساسی را ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: صنعت توریست، توریسم سلامت رسانه، رسانه های تصویری، رامسر
  • معصومه ستوده صفحات 233-256
    فاطمی روزنامه نگار، در دورانی که هنوز بسیاری از مدیران روزنامه ها با قواعد حرفه ای کار آشنا نبودند ، باختر امروز را به عنوان موثر ترین روزنامه ایران در خلال سالهای 1328 تا 1332 منتشر کرد و میان گرایش های سیاسی تاثیر گذار و اصول حرفه ای روزنامه نگاری پیوند نزدیکی را به وجود آورد . همین موضوع ،مساله این پژوهش است ، به این معنا که چگونه در باختر امروز از شکاف های متعارف میان روزنامه نگاری سیاسی و حرفه ای کاسته شد و فاطمی توانست با وفاداری به اصول حرفه ای روزنامه نگاری ،مشی انتقادی این روزنامه را در درون دولت سازمان و سامان بدهد . در واقع نقش های متفاوت" فاطمی روزنامه نگار" با "فاطمی دولتمرد"در باختر امروز ،مساله این پژوهش است که که برای پاسخگویی به آن بهره گیری از روش تاریخی و مصاحبه و تحلیل محتوا ومصاحبه عمقی با بازماندگان این روزنامه ،تحلیل محتوا سرمقاله های فاطمی در سال 1328 و 1332 پرداخته شده است . نتایج این پژوهش نشان می دهد که دکتر حسین فاطمی به عنوان نخستین دانش اموخته ایرانی در دوره دکتری روزنامه نگاری توانسته است "روزنامه نگاری سیاسی "را به اصول حرفه ای روزنامه نگاری نزدیک کند . تحلیل محتوای 32 اثر دکتر فاطمی در سال 28 به عنوان یک روزنامه نگار بدون مقام سیاسی و 13 اثر در سال 32 به عنوان وزیر امور خارجه ای که روزنامه نگار نیز هست ،مورد تحلیل محتوا قرار می گیرد .
    کلیدواژگان: فاطمی، باختر امروز، روزنامه نگاری حرفه ای، روزنامه نگاری سیاسی
  • سمیه باصری*، مریم کریمی صفحات 257-290
    پوشاک سنتی یکی از مهمترین میراث فرهنگی می باشد که در ادوار مختلف تاریخی و فرهنگی ایران همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. لباس همانند زبان می تواند هویت قومی، اجتماعی و جغرافیایی و منزلت اجتماعی و اقتصادی مردم را مشخص کند. در واقع پوشاک مانند مجموعه ای از علایم زبانی مادی می باشد که برای شناخت عمیق یک هویت می توان از آن بهره برد. بنابراین بررسی پوشاک سنتی یک سرزمین در گذشته، حال و آینده کاری شایسته تحقیق و دقت است و می تواند منجر به ایجاد ذهنیت های مناسبی برای طراحان و سازندگان گردد. قبا از جمله پوشاک سنتی اصیل و قدیمی ایران است که از دیرباز توسط زنان و مردان استفاده می شده است. در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از مستندات کتابخانه ای و روش تحلیلی و توصیفی به مطالعه قبا در سرزمین ایران از دوران باستان تا قرن حاضر، از لحاظ اندازه، سبک دوخت، تزیینات و موارد کاربرد آن در طبقات مختلف اجتماع، پرداخته شود. بر اساس این داده ها تلاش شد تا تاثیر 5 عامل زمینه ای «جغرافیایی-اقلیمی، فرهنگی-قومی، نحوه زندگی، روابط با کشورها و ملل دیگر و شرایط اقتصادی-اجتماعی مردم» بر الگوهای ساختاری و تزیینات قبا مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: قبا، پوشاک سنتی، فرهنگ، ایران باستان، شکل و طرح لباس
|
  • Mahdi Soleimanieh *, Sara Shariati, Mohammadreza Javadi Yegane, Mahdi Etemadifard Pages 11-51
    In this research, we attempted to study hawzavi autobiographies published in Persian language and extract the neglected and expressed issues in them. Then we aimed to analyze the main themes, central interests and ideas, as well as the present and absent issues of these constructed accounts of the lives of the hawzavis using thematic analysis method. Finally, a sociological typology of these autobiographies is presented based on these data. This typology could be considered as another phase in depicting an image of hawza and its actors as well as their evolution and changes in contemporary Iran. Findings show that masters, fathers and paternal ancestors are the common expressed issues in most of these autobiographies. Transcendental issues and God are clearly more apparent in the older autobiographies, but they gradually diminish and are depicted in a mediated way, and are finally disappeared in the recent decades. In terms of the presence of women, these autobiographies are divided into two categories of “females-expressed” and “females neglected” and even into two other categories of “economy-expressed” and “economy-neglected”. Hence, Hawzavi autobiographies are categorized into two general types of “secluded autobiographies” and “social autobiographies”. The presented self in secluded autobiographies is limited to education, worship and a masculine family setting. In contrast, the presented self in social autobiographies is depicted in relation with social issues and a wider network of actors and events; a hawzavi self who is not just hawzavi but a social existence that is ‘also’ hawzavi.
    Keywords: Biographical Sociology, Hawzavi, autobiography, Sociology of Shiite Rowhaniat, Typology
  • Yousef Khojir *, Hadi Khaniki Pages 53-77
    This research seeks to explore the possibility and refusal of dialogue in cyberspace. The method of this research is a systematic review, based on which 13 research related to the subject in terms of possibility, refusal and the condition for the realization of dialogue in this space were studied. The findings show that the reasons for the possibility of realizing the dialogue are the technical features of the new media and the characteristics of the network structure. The reasons for its refusal to dominate the political and economic structures on cyberspace, the virtual space feature, and the networks and user interaction skills in the real world are virtual. Researchers believe that the realization of dialogue in social networks requires the establishment of governments and the creation of open spaces for their dialogue and training of users in two areas of real-life and virtual dialogue talent training and media literacy training.
    Keywords: Dialogue, Public Sphere, Cyberspace, virtual social networks
  • Saied Reza Amreli, Mansoureh Hajjari * Pages 79-103
    This article studies The Personal Schemata of the student Basij and self-schemata of Islamic Association. People often perceive others based on the schemata which exists from others in their memory, and try to communicate with others on this basis. According to Nishida's theory, schemata's is a collection of past experiences that are categorized in relevant knowledge groups and used to guide our behaviors in familiar situations. According to this definition, personal and self-schemata are two of the types of schemata's. The method approach in this study is a qualitative approach, Semi-structured interview was conducted between 46 active members of these groups. Data analysis has been carried out in the form of thematic analysis.
    Using the data analysis, the five personalized of the members of the Basij were identified, which included "opposition", "modernism", "moral relativism", "superficiality" and " Absoluteism. " Among these themes, the two sub -themes of pluralism and religious intellectualism, defined below as "modernism", are themes that are self-referential to the members of the Islamic association and are named as "similar schemata" . the themes of paradox and free relations are two of the themes of the schemata from another perspective, which are similar to that of the self schemata of the Basij members.The self-concept of the Islamic association from its point of view, including fluid identity, commitment to velayat-e faqih and religious.Also they refer to the concept of fluid identity as a self-schema, while the Basij members express the Lack of identity as a personal schema about them.
    Keywords: schemata, personal schematas, self schematas
  • Farnaz Roozban *, Hosein Damghanian, Ali Akbar Farhangi, Abbas Ali Rastgar Pages 103-126
    Many researchers have emphasised the importance of organizational communication, and this concept in various fields has been studied. In recent years, by the advent and increasing interest in social networks, corporate communication into a new realm entered but in studies and particularly in our country has been less studied. In this article, a model for communicational management has been presented focusing on the role of social networks in disrupting traditional organizational communication in governmental organizations. First, individual interviews were conducted with theoretical sampling. The results of the interviews were analyzed using the theme analysis method by MAXQDA software. Six variable were specified: effective organizational communication, cognitive capital, communication capital, reinforcement of group communication, reinforcement of interpersonal communication, and communication disturbance.25 dimensions were obtained; then, with the help of experts in a Delphi approach, the model was designed. This model is not only the basis for understanding communication management and media-based communication, but also greatly contributing to the organization's internal communication software.
    Keywords: Organizational communication management, Social networks, Intra-organizational communication, governmental organizations
  • Roya Sharifi * Pages 127-157
    In recent years, the use of satellites and the existence of fun and entertainment channels and the proliferation of family series (the genre of the Sopapra) has expanded in the country. This in Iranian society, though unofficially, has become part of the conflict of everyday life, is part of the population, especially the percentage of women. These series, either via satellite networks such as Jam-Class, Manoto, Persian and Turkish networks, or via Deviyou and Underground broadcasting, etc. are provided. The high volume of the use of the broadcast channel has attracted the attention of many cultural and community experts as well as politicians. The present research seeks to answer the question of how the Iranian women's identity challenges as a result of watching family serials in modern society lead to discursive positions and different values. To reach the answer, the approach of cultural studies and qualitative methodology (with deep interview with 30 women of Tehrani) was used and studied in the theoretical model and then received by the audience - in three layers of personal readings, referral readings and critical reading - studied Has taken.
    Keywords: Women, reception, critical reading, soup opera series, Identity
  • Mohsen Akbari *, Mohammad Doostar, Meysam Masoudifar, Mahnaz Navidi Pages 159-184
    Nowadays environment of each person is dominated by massive amounts of different advertising messages in the society that is produced and presented with the aim of influencing on different segments of society from various media. Advertising has a profound effect on shaping people's consumption behavior, so these advertising messages have various positive and negative effects on social relations. The purpose of this study was to evaluate the impact of television advertising on increasing consumerism and consequently to the reduction in emotional attachment of individuals. This research is practical in terms of research purpose and is Experimental Research in terms of its nature and is survey in terms of research strategies. The statistical population of this research is people in the city of Rasht that are exposed to television advertising. So for examining hypotheses, a questionnaire was distributed among 309 participants. To test the hypothesis, is used correlation method and structural equation modeling and typically SPSS 20 and AMOS 22 software. The results indicate that the pressure of advertising have a significant effect on the consumerism, Attitude to advertising and emotional attachment variables. Also the influence of advertising attitude on consumerism and the influence of consumerism on emotional attachment has been proven. On the other hand findings of this study indicate that Attitude to advertising had no significant effect on emotional attachment.
    Keywords: Advertising pressure, consumerism, Attitude to advertising, Emotional attachment
  • Taghi Azad Armaki, Minoo Sedighi Kasmaee * Pages 185-213
    Based on Lefebvre’s concepts and dialectical methodology this article studies production and transformation of urban space of BabolSar during Qajar and Pahlavi Era. It studies structures (Economy, culture, politics) and agencies (relationships of social forces) simultaneously and together, by using sources such as travel literature, documents, photos, local, national, and international histories, and applying technics like deep interview, group discussion, oral history and observation. Regarding to Lefebvre’s triad, and special experience of this city, constructed triad in this research includes ‘Spatial Practice’, ‘Economic Policies’, and ‘Political Economy’. Components of these three aspects are traced in seven historical periods which are constructed from the findings of this research. Applying dialectical triad during different periods shows economic and cultural turns in internal and external social forces. Finally, it shows transition in space from absolute space to abstract space and then to differential space. This research has tried to present an anthropologic interpretation focusing on these changes.
    Keywords: Dialectical triad, Production of space, History of space, Cultural turn, Babolsar
  • Parvin Khodadadi Haddadan, Ali Jafari * Pages 215-231
    Health tourism or tourism therapy though creates value for country, but it is in the hands of brokers and brokers. Due to lack of inter-sectoral cooperation. The potential of health tourism is still unknown. Despite the benefits that health tourism can have for the health sector of the country, there is still no infrastructure for it. The main objective of the research is to investigate the role of visual media in the development of the health tourism industry in Iran (Ramsar). The statistical population of this research is all citizens over 18 years of age in Ramsar.The results of the hypothesis analysis in the linear Pearson correlation with the help of the Spss software on the 384 sample identified by the multistage cluster sampling method show that visual media on the development of the health tourism industry through introducing and creating Travel motivations for tourists, especially in the city of Ramsar, play an essential role.
    Keywords: tourism industry, health tourism, media, Visual Media, Ramsar
  • Masoumeh Sotoodeh Pages 233-256
    Hossein Fatemi is dressed in a person’s unique in our history. His dedication and efforts to nationalize the oil industry and placed him next to the Mosadegh made the aims of Jebgeye Meli. But few people consider the role of Fatemi as a journalist. Bakhtare Emrooz played a big role in success of Mosadegh’s government and parliments in the nationalizing the oil industry , Bakhtare Emrooz was a great enemy to both the regime and British government. This trend made the British politicians to complain against this newspaper to International communities. Con secutiv successes in Mosadegh’s government and defense of the righ of the Iranianpeople,was indented to Fatamis’ works which was facilitated through the lines of this newspaper. He could have on public opinion, makes it possible to appreciate Fatemi because familiar him to the power of advertising. Fatemi as first learned to work with the principles of professional journalism, put the top of his newspaper . Bakhtare Emrooz introduced the golden seven principles that it has always stressed and never ignore them.The background of this newspaper was the prominent ideas of a manager that thought to convert his newspaper to Lomond not a location for political trade-offs. This survey assign to the difference between Fatemi as a journalist and Fatemi as a politican . I did this survey by content analysis of the leading of Fatemi’s articles between 1949and 1953.
    Keywords: Fatemi, Bakhtare Emrooz, Professional Journalism, Political Journalism
  • Somayeh Baseri *, Maryam Karimi Pages 257-290
    Traditional clothing is one of the most important elements of cultural heritage that in different periods of Iranian history and culture has always been of particular importance. Clothing such as language, can be identifed the ethnic, social, and geographical identities and also determine socio-economic status of people. In fact, clothing is as a set of linguistic signs that is material to an understanding of the signs of identity can be used. As a result, evaluation of traditional clothing in a land, as past, present and future, is an important area for researching and will give valuable subjects to apparel designers and manufacturers. Gaba is an original and old Iranian art that has long been used by mens and womens. In this article, we have tried to use the library documents and analytical methods to study the status and importance of gaba in Iran from ancient times to today, in terms of size, style stitching, decorations and its applications in different jobs should be considered. Based on these data, the effects of five basic factors (geographic-continental, cultural-ethnic, lifestyle, the relations with other countries and nationals, socioeconomic conditions of people) on structural patterns and decoratings of gaba has been investigated.
    Keywords: GABA, Traditional Clothing, Culture, Ancient Iran, Shape, Design of Clothing