فهرست مطالب

مجله پژوهشهای حقوقی
پیاپی 37 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/23
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مجتبی انصاریان، علیرضا باقری ابیانه* صفحات 7-26

    با اعمال رویکردها و مکاتب مختلف حقوقی با مباحث پیچیده ای در حوزه های مختلف حقوق مواجه می شویم که ریشه در مبانی حقوق دارند. اهمیت مسئله هنگامی بیشتر می شود که در حل مصادیق و مسائل عملی مختلف نیز با این مسئله مواجه می شویم تا حدی که اعمال تئوری های مختلف منجر به حصول نتایج مختلف حقوقی می شود.
    در این نوشتار به دو مکتب حقوقی فلسفی پرداخته می شود که اعمال هریک از آنها منجر به تفاوت استنتاجی موثر در درک مصادیق حقوقی می گردد. مکتب اول مکتب نسبتا جدید پست مدرنیسم است که مبانی آن به صورت انتقادی در کنار مبانی مکتب سنتی پوزیتیویسم حقوقی قرار داده می شود. مبنای شناخت پست مدرنیست ها، استدراکات ذهنی انسانی است حال آنکه مبنای شناخت پوزیتیویست های حقوقی نوعی تکیه بر تجربه باتوجه به اراده کشورهاست.
    هر مکتب متدولوژی خاص خود را دارد که درک آنها در تصمیم گیری های حقوقی موثر است. درعمل معمولا در تصمیم گیری های حقوقی درخصوص مصادیق عملی حقوقی به نوعی شاهد تعارض و تداخل این دو مکتب می باشیم. در این نوشتار تلاش شده تا با نقدی مبتنی بر مبانی تا حدودی نسبت به این مسئله احاطه پیدا شود.

    کلیدواژگان: پست مدرنیسم، پوزیتیویسم حقوقی، اراده گرایی، قاعده مبنایی (اعظم)، هرمنوتیک
  • یاسر سالاریان*، مهدی خلیلی طرقبه صفحات 27-54


    در دو سال اخیر روندی در حقوق بین الملل قوام یافته که بر تفسیر صحیح قطعنامه های شورای امنیت تاکید دارد. نوع تفسیر قطعنامه ها تاثیر شگرفی بر اجرای آنها می گذارد. در پرونده هسته ای ایران شورای امنیت تعدادی قطعنامه علیه برنامه هسته ای تصویب کرد؛ دولت های غربی با سوءتفسیر و بعضا تفسیر غلط، اقدامات فراقطعنامه ای و تحریم هایی یک جانبه علیه ایران اتخاذ نمودند. در صورت اعمال تفسیر صحیح قطعنامه های شورای امنیت، چنین اقداماتی در حقوق بین الملل محلی از اعراب نداشته و روندی مناسب و درست برای تفسیر و اجرای قطعنامه های آتی شورا ایجاد می نماید.

    کلیدواژگان: شورای امنیت، قطعنامه های شورا، اقدامات فراقطعنامه ای، تفسیر صحیح قطعنامه
  • فرزاد جنگجوی (خراطا)، اکبر لطفی عزیز، محمد مظهری* صفحات 55-77


    میل به آزادی و آزادگی خواسته فطرت انسان هاست و طبع آدمی هیچ گونه اجباری را تایید نمی کند. درزمینه کار نیز هر عملی که افراد در آن ذی نفع نباشند و یا به آنها تحمیل شود را برنمی تابند. کار اجباری یک نقض مهم اما بسیار رایج حقوق بشر ازنظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. کار اجباری پدیده جهانی است که در آن میلیون ها نفر به شکل بردگی مدرن زندگی می کنند و امروزه از نمونه های ملموس آن می توان به ساخت ورزشگاه های موردنیاز کشور قطر برای جام جهانی فوتبال آتی توسط هزاران کارگر خارجی در آن کشور نام برد. کار اجباری مقوله ای است که قوانین داخلی و مقررات بین المللی عدیده ای در دهه های اخیر بر ممنوعیت آن صحه گذاشته اند. مع ذلک مواردی چون خدمت وظیفه عمومی، تعهدات مدنی، کار اجباری به عنوان محکومیت در دادگاه صالح، موارد اضطراری و خدمات عمومی جزئی، وجود دارند که بنا به دلایل منطقی و متقن از مصادیق کار اجباری مستثنا شده اند؛ این بدان معناست که کار اجباری دراین موارد کاملا واجب و لازم بوده و مسئله ای منطبق با قوانین و مقررات حقوق بشری می باشد و معمولا امروزه در قوانین اکثر کشورها مراعات می شوند. مطالعه حاضر استثنائات منع کار اجباری را در قوانین موضوعه ایران و مقاوله نامه شماره 29 سازمان بین المللی کار مصوب 1930 موردبررسی و تطبیق قرار داده است.

    کلیدواژگان: قانون کار، آزادی کار، کار اجباری، منع کار اجباری
  • زهرا مشرف جوادی صفحات 79-105

    سازمان جهانی تجارت، متشکل از بخش های مختلف است که هر دولت برای الحاق به سازمان باید درخصوص تعهدات مندرج در این بخش ها تصمیماتی را اتخاذ نماید. یکی از بخش های مهم سازمان، بخش خدمات است که تحت عنوان موافقتنامه عمومی خدمات (گاتس) تعهداتی را در این بخش بر دولت ها اعمال می نماید. گاتس خود شامل دوازده بخش و 150 زیربخش است که یکی از بخش های آن درخصوص تجارت خدمات ارتباطی است. یکی از زیربخش های این خدمت، خدمات مخابراتی هستند که در قالب های مختلف عرضه می شوند. لذا با توجه به اهمیت این زیربخش، ضمائم و اسناد دیگری هم درباره خدمات مخابرات ایجاد شده تا دولت ها تعهدات و ضوابط مندرج در آن را به صورت اتوماتیک وار و یا اختیاری اعمال نمایند. بر همین اساس، این پژوهش به تعهدات خاص و اسناد مربوط به تجارت خدمات مخابراتی در سازمان جهانی تجارت می پردازد تا مشخص نماید که دولت ها درروند مذاکرات خود در بخش خدمات به ویژه خدمات مخابرات با چه اصول و قواعدی روبه رو خواهند شد.

    کلیدواژگان: موافقتنامه عمومی تجارت خدمات (گاتس)، خدمات مخابراتی، ضمیمه مربوط به مخابرات، پروتکل چهارم، سند مرجع
  • سپهر حسن خان پور*، امیرحسین حقیقی صفحات 107-126

    یکی از مهم ترین جنبه های مرتبط با سرمایه گذاری خارجی، حل وفصل اختلافات ناشی از آن در مراجع داوری می باشد. این اختلافات باتوجه به قرارداد فی مابین طرفین، در نهادهای مختلفی رسیدگی می شوند که شایع ترین این نهادها با در نظر داشتن ماهیت دعوا، مرکز بین المللی حل وفصل اختلافات ناشی از سرمایه گذاری (ایکسید) می باشد. یکی از موارد اساسی در داوری اختلافات سرمایه گذاری، تبیین دلایل مبنای رای است. دراین ارتباط، نظر واحد و مشخصی مطرح نشده و این مفهوم طی سال ها و در پرونده های گوناگون مطرح شده در مراجع داوری و به خصوص، ایکسید، دچار تحولاتی شده است. در پرونده های قدیمی تر مطرح شده در ایکسید، معیاری حداکثری برای میزان مستدل بودن رای مطرح شده که باب ابطال آرای داوری را به نحوی موسع می گشاید؛ اما در پرونده های جدیدتر معیاری معتدل تر ارائه شده که مطابق آن، تنها درمواردی محدود، رای داوری به جهت مستدل نبودن ابطال می گردد. در این مقاله، می کوشیم ابتدا الزام به مستدل بودن رای داور را در حالتی کلی بررسی کنیم و در ادامه، به رویه های موجود در ایکسید درخصوص اختلافات مرتبط با سرمایه گذاری بین المللی می پردازیم.

    کلیدواژگان: داوری، اختلافات سرمایه گذاری بین المللی، مستدل بودن رای داور، ایکسید
  • ابوالحسن شاکری*، عاطفه شیخ اسلامی صفحات 127-165

    برخلاف قانون مالیات های مستقیم 03/12/1366 که فصل هفتم آن (تشویقات و جرایم مالیاتی)، درخصوص تخلفات و جرایم مالیاتی، بیشتر موجد ضمانت اجرای غیرکیفری جریمه نقدی (در هفت مورد) است تا ضمانت اجرای کیفری حبس (فقط در سه مورد) و با مقایسه و مداقه در بند 60 قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم 31/04/1394 مشاهده می شود که تمرکز قانون اخیرالذکر درخصوص جلوگیری از افزایش فرار مالیاتی، بر افزایش تعداد مودیان، افزایش جرایم مالیاتی و میزان مجازات های آنها نسبت به قانون مالیات های مستقیم می باشد. اگرچه، این موضوع خود نشان از جدیت و تلاش مقنن در جلوگیری از فرار مالیاتی با استفاده بیشتر و شدیدتر از ضمانت اجراهای کیفری دارد اما با توجه به دامن زدن به تورم کیفری، تراکم کار دستگاه قضا و تمرکز آن بر سیاست کاهش جمعیت کیفری زندان ها به ویژه با دستورالعمل ابلاغی ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندان ها از سوی رئیس قوه قضائیه، قابل توجیه نمی باشد.
    بررسی رویکرد کیفری قوانین مالیاتی به ویژه قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم در موادی که متضمن جرم انگاری رفتارهایی از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی بوده و به موجب بند 60 همین قانون به عنوان مواد 274 (جرایم مندرج در هفت بند) و 279 به قانون مالیات های مستقیم 1366 الحاق می شوند و ارتباط و جمع آنها با جرایم فصل هفتم قانون مالیات های مستقیم و نسخ مواردی از آنها توسط ماده 274 قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم و سایر موضوعات مرتبط ازقبیل تعدد این جرایم با هم و یا با سایر جرایم ازقبیل جعل و استناد به سند مجعول، شروع به جرایم مالیاتی و مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در قبال جرایم مالیاتی با توجه به مقررات و محدودیت های پیش بینی شده در قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم نسبت به قانون مجازات اسلامی 1392، مباحث مختلف این تحقیق را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: فرار مالیاتی، جرایم مالیاتی، قانون مالیات های مستقیم، قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم، ماده 274 قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • مصطفی حسن رئیسی*، ریحانه خلیلی صفحات 167-187

    با تصویب قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1392 در ظاهر بسیاری از کاستی های قوانین قبلی در این حوزه جبران شد اما در مقام عمل و هنگام اجرای مقررات این قانون و آیین نامه های آن، مشکلات مختلفی پیش روی دستگاه های دست اندرکار نمایان شد. عدم تقسیم وظایف دستگاه ها باتوجه به امکانات و توانایی های موجود، وجود خلاها و راه های گریز مختلف در قانون، اجازه فروش بخش زیادی از کالاهای مکشوفه قاچاق در بازار داخلی، وجود معافیت های قانونی با عناوین مختلف و عدم پیش بینی آیین رسیدگی ویژه جرایم مرتبط با قاچاق کالا که ماهیت مخصوص به خود را دارند ازجمله نقاط ضعف و آسیب های سیاست های نوین تقنینی قانونگذار در این قانون هستند و همان طور که در مواضع مختلف موردنقدو بررسی قرار گرفته است پس از تصویب این قانون و آیین نامه های آن، اثرات موردانتظار که تاثیر محسوسی بر بازارهای داخلی گذاشته و حجم قاچاق را به صورت قابل توجهی کم کند ملموس و مشهود نبوده است، لذا درصورت عدم اصلاح قانون، این کاستی ها می توانند آسیب های جبران ناپذیری را بر اقتصاد و تولید کشور و بازارهای داخلی وارد کنند.

    کلیدواژگان: قاچاق کالا، آسیب شناسی، سیاست های تقنینی، قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خلاهای قانونی
  • فاطمه نوروزی*، مهدی عاشوری، دلاور برادران صفحات 189-213

    چنان که می دانیم شخصیت یکی از اجزای مهم قرارداد در همه سیستم های حقوقی است. این مقاله تاثیر شخصیت را در دو سیستم حقوقی ایران و انگلیس موردبررسی قرار می دهد. در برخی قراردادها شخصیت نقش مهمی را ایفاء می کند از قبیل نکاح و عطایا؛ اما در قراردادهای دیگر این تاثیر این گونه نیست. در ماده 201 ق.م ایران مقرر شده که «اشتباه در شخص طرف معامله به صحت معامله خلل وارد نمی آورد مگر درمواردی که شخصیت طرف علت عمده انعقاد عقد بوده باشد.» همچنین برطبق حقوق کامن لا علت، مهم است. به عبارت دیگر وقتی اشتباه در شخصیت طرفین رخ دهد به عنوان اشتباه در جوهر و اساس قرارداد است که می تواند همه این گونه قراردادها (قراردادهایی را که شخصیت علت عمده انعقاد عقد است) را مخدوش نماید. زیرا در این قراردادها شخصیت از اجزای اساسی است که پایه انعقاد عقد را تشکیل می دهد و فقدان آن (نبودن شخصیت مقصود) موجب بطلان قرارداد می شود. این گفته دقیقا مصداق گفته فقهاست که ازاین مورد تعبیر به وصف جوهری و ذاتی می کنند.

    کلیدواژگان: شخصیت، قرارداد، علت عمده، اشتباه
  • سید ابراهیم قدسی، میثم غلامی*، امین ملکی صفحات 215-238

    تحقیقات مقدماتی، اساس دعوای کیفری است؛ چون معمولا ماحصل تحقیقات مقدماتی مبنای صدور حکم قرار می گیرد. لذا حق استفاده از وکیل مدافع در این مرحله اهمیت فراوانی دارد. حق استفاده از وکیل در حقوق جزای ایران با محدودیت هایی روبه روست. قانون آیین دادرسی کیفری 1378 درزمینه حق استفاده متهم از وکیل مدافع و میزان دخالت وکیل در تحقیقات، محدودیت های بیشتری داشت، اما با تصویب قانون آیین دادرسی کیفری سال 1392 تغییرات عمده ای در این زمینه ایجاد شد. ازجمله اینکه برای اولین بار حق استفاده از وکیل تسخیری در مرحله تحقیقات مقدماتی برای متهم پیش بینی گردید (تبصره 2 ماده 190). وکیل حتی در مرحله تحت نظر نیز می تواند متهم را همراهی کند و دفاعیات لازم را از وی به عمل آورد (ماده 48). «سلب حق همراه داشتن وکیل و عدم تفهیم این حق به متهم به ترتیب موجب مجازات انتظامی درجه 8 و 3 است.» (تبصره 1 ماده 190) اما علی رغم پیشرفت ها، انتقادهایی بر قانون جدید وارد است. عدم پیش بینی حق داشتن وکیل معاضدتی در مرحله تحقیقات مقدماتی، اصل بر معتبر بودن تحقیقات حتی درصورت نقض حق استفاده متهم از وکیل (ماده 196) و گزینشی شدن وکلا در برخی دعاوی توسط قوه قضائیه (تبصره ماده 48) ازجمله انتقادات وارد بر این قانون است.

    کلیدواژگان: متهم، وکیل، حق دفاع، قانون جدید آیین دادرسی کیفری
  • وحید یگانه*، روح الامین حجتی کرمانی صفحات 239-260

    گسترش حجم مبادلات تجاری بین ایران و چین انعقاد قراردادهای بین المللی را به دنبال داشته است؛ از مهم ترین مباحث در چنین قراردادهایی موضوع قانون حاکم بر قرارداد است. به علاوه گسترش حجم مبادلات تجاری موجب گردیده تا اتباع چین در ایران و اتباع ایران در چین سکونت داشته باشند؛ این به معنای افزایش احتمال طرح دعاوی درزمینه های مسئولیت مدنی، خانوادگی، اموال، وصیت و ارث می باشد. ازاین رو مطالعه تطبیقی قواعد حل تعارض نظام حقوقی ایران و چین درخصوص این مسائل ضروری می باشد. در این نوشتار نظام حقوقی چین درزمینه تعارض قوانین بررسی گردیده و مهم ترین مسائل تعارض قوانین در نظام حقوقی چین و ایران بررسی شده است. تحقیق انجام شده نشان می دهد که نظام حقوقی چین درخصوص تعارض قوانین دارای قواعد کامل تر و روزآمد می باشد. به علاوه حقوق این کشور در تعارض قوانین، برای اصل حاکمیت اراده نقش قابل توجهی قائل است؛ درحالی که نظام حقوقی ایران درخصوص بسیاری از مسائل فاقد حکم صریح بوده و اصل حاکمیت اراده را نیز آن چنان که لازم است به رسمیت نمی شناسد.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل خصوصی، تعارض قوانین، قانون قابل اعمال، قانون مقر دادگاه، حاکمیت اراده
  • رجی او شیلدز، دکتر حسین صادقی، مهدی ناصر* صفحات 261-288
    چکیده مترجمین

     قراردادهای هوشمند نوعی جدید از قراردادهای الکترونیکی می باشند که در بستر عمومی بلاک چین منعقد شده و از ارزهای رمزنگاری شده دیجیتالی (بیت کوین) بهره مند می باشند. انعقاد این قراردادها باید مطابق با مقتضیات انعقاد قراردادهای سنتی و فقدان موانع انعقاد آن قراردادها باشد. این قراردادها به صورت کتبی منعقد شده و با استفاده از فناوری رمزنگاری، امضاء و در بستر بلاک چین عرضه می گردند. از مهم ترین ویژگی های قراردادهای هوشمند، خوداجرایی در اجرای مفاد قرارداد بدون دخالت عامل انسانی، شفافیت در عرضه مفاد قرارداد در بلاک چین برای مشاهده عموم، عدم امکان تغییر همراه با سوءنیت مفاد قرارداد ثبت شده در بلاک چین و پیشگیری از وقوع جرایم مالی مانند پولشویی می باشد. این قراردادها در مسیر لازم الاجرا شدن با چالش های بخصوصی همچون مسائل مربوط به اثبات، قابلیت اجرایی شروط سلب کننده دفاع، صلاحیت قضایی و مسائل مربوط به انتخاب قانون حاکم مواجه می باشند، ضمن اینکه علی رغم وجود ویژگی خوداجرایی همواره نیاز به عامل انسانی برای حل اختلافات ناشی از این قراردادها وجود دارد. به دلیل بدیع بودن فناوری این قراردادها، هنوز قوانین بخصوصی درمورد آنها در نظامات حقوقی به تصویب نرسیده و کشورهای پذیرنده آن، از قواعد و اصول حقوقی سنتی در توجیه مشروعیت آنها با حقوق موضوعه استفاده می نمایند.

    کلیدواژگان: قراردادهای هوشمند، بیت کوین، بلاک چین، فناوری، قواعد حقوقی
|
  • Alireza Bagheri Abyaneh, Mojtaba Ansarian Pages 7-26

    International law contains many tensions based on diverse theoretical approaches that make international law their home. The way in which these approaches respond to specific legal questions create further tensions.
    In this context there are two basic schools in international law that make different ways of cognition about international facts, the novel theory of post modernism and the traditional legal-positivism theory. The consequences of adopting each theory can have influences over the answers for different questions. Postmodernism is based on cognition whereas legal positivism is based on some kind of experience which pertains to state will and “GRUND NORM”. Each school has its own methodology so that it is very fruitful to understand the effects of each school on an international law decisions. These two approaches can also interfere with each other.

    Keywords: postmodernism, legal positivism, Voluntarism, Grand Norm, Hermeneutic
  • Yasir Salarian, Mahdi Khalili Torghabe Pages 27-54

    In recent two years, a procedure has taken place in international law that emphasizes on correct interpretation of Security Council resolutions. The interpretation of the resolutions has a huge impact on their implementation. In Iran nuclear issue, the Security Council adopted number of resolutions against Iran’s nuclear program. Based on misinterpretations, western governments imposed unilateral sanctions against Iran and have gone beyond Security Council resolutions. With correct interpretation of Security Council resolutions, these measures and misinterpretations can’t be accepted in international law and appropriate procedure would be taken place in future.

     

    Keywords: Security Council, Resolutions, Measures, Correct Interpretation of the UNSC Resolutions
  • Mohammad Mazhari, Farzad Jangjooi (Kharata), Akbar Lotfi Aziz Pages 55-77

    The desire for freedom is resulted from the human nature of which does not support mandatory. In the case of working, people don’t accept anything that they are not interested in and or do not tolerate the things that are imposed on them. Forced labor is a serious but common violation of human rights in economic, social and political point of view. Forced labor is a global phenomenon in which millions of people live in the form of modern slavery. Today, a tangible example would be the constructions of Stadium required by the State of Qatar for the upcoming soccer World Cup by thousands of foreign workers in the country. Forced labor is of issues that many national laws and regulations of the international conventions in recent decades, have endorsed its forbidding. However, issues such as military service, civic commitments, forced labor as a conviction by a competent court, minor general services, because of reasonable grounds are considered as excluded instances of forced labor. This means that the forced labor in this case is absolutely necessary and it is an issue of human rights in accordance with the laws and regulations of which today are considered in the laws of many countries. The present study investigated the prohibition of forced labor in the current laws of Iran and International Labour Organization Convention No. 29, adopted in 1930.

    Keywords: Labor Law, Freedom of Work, Forced Labor, Prohibition of Forced Labor
  • Zahra Moshref Javadi Pages 79-105

    World trade organization consists of different parts which a state should consider its obligations under these legal conditions. One of the important parts in the WTO is trade in services which imposes different obligations to the states by the rules of General Agreement on Trade in Services (GATS). The agreement covers trade in services in the 12 different service sectors and 150 sub-sectors. Communication services are one of its sectors and Telecommunication services is the sub sector in this service which has been supplied in different modes. Because of the importance of this sub-sector, various documents and annex have been established in this field since the states can apply their obligations and requirements automatically or imperatively. In this regard, this paper considers the specific commitments and documents related to the trade in telecommunication services in the WTO.

    Keywords: General Agreement on Trade in Services (GATS), Telecommunication Services, Annex on Telecommunication, Fourth Protocol to the General Agreement on Trade in Services, Reference Paper
  • Sepehr Hasankhanpour, Amirhosein Haghighi Pages 107-126

    Dispute settlement in arbitration reference is an important aspect in relation to foreign investment. These disputes with consideration to the agreement between the parties are adjudicated in various institutions that, as the nature of the claim, the most common is ICSID. On the other hand, an essential subject is how the reason of award should be explained. This requirement has revolted and suffered from uncertainty over the years and different cases. In this article, we'll try to identify a legal inquiry in this process.

    Keywords: Arbitration, International Investment Disputes, Reasoning Requirement of Arbitrator's Award, ICSID
  • Aboulhasan Shakeri, Atefeh Sheikheslami Pages 127-165

    Unlike the Direct Tax Law 12/03/1366 that in its seventh season (incentive and tax crimes), about violations and tax offenses which is more causing non-criminal sanction of a fine (in seven cases) to criminal sanction of imprisonment (just in 3 cases) and by comparing and contemplated in paragraph 60 Direct Tax Law Amendment Act 04/31/1394, can be seen that the latter law focus on the prevention of an increase in tax evasion, the increase in the number of who must pay tax, increase tax crimes and penalties in relation to Direct Tax Law. However, this shows the seriousness of legislator to prevent tax evasion in using more and more severe penal sanction but according to the criminal inflation, workload in judiciary and its focus on policies to reduce the jail population specially with the guidelines on regulating prisoners and reducing the jail population by the head of the judiciary, is not justified.
    Investigate tax crimes, especially in the Direct Tax Law Amendment Act 04/31/1394 in materials criminalization of behavior involving the natural and legal persons and to prevent tax evasion and pursuant to paragraph 60 of the same law as for 274 (offenses set forth in paragraph seven) and 279 are attached to the Direct Tax Law 1366 and communication of them with the seventh seasons of Direct Tax Law and the possible versions of some of them by article 274 of the law amending the law on direct taxes and other related topics such as mens rea of tax crimes, the plurality of these crimes together or with other offenses, start to tax crimes, assisting in those crimes and the criminal liability for legal entities for tax crimes according to the rules and limitations envisaged by the law amending the law on direct taxes to the Islamic Penal Code 1392 form different topics of this article.

    Keywords: Tax Evasion, Tax Crimes, Direct Tax Law, Amendment Act of Direct Tax Law, Article 274 of Amendment Act of Direct Tax Law
  • Mostafa Hasanrarisi, Reyhaneh Khalili Pages 167-187

    After enactment of good & currency anti-smuggling law in 2013 many of the shortcomings of previous laws in this area were apparently redressed, but in practice and during the implementation of the provisions of this law and its regulations, various problems faced by operators. Failure to split the functions of the machineries, concerning the existing facilities and capabilities, the existence of gaps and ways of breaking the law, allow the sale of a large part of the discovered smuggled goods in the domestic markets and lack of anticipation of the special procedure for smuggling offenses by their special nature are some of the weaknesses and damages of the current legislative policy of the legislature in this law And, as it has been criticized in different positions, after the adoption of this law and its regulations, the expected effects that have had a significant impact on domestic markets and significantly reduce the volume of smuggling has not been tangible Which, if not corrected and eliminated, these shortcomings, can cause irreparable damage to the economy and the country’s production and domestic markets.

    Keywords: goods smuggling, Pathology, Legislative Policies, New Law on Combating Trafficking in Goods, Currency, Legal gaps
  • Fatemeh Norouzi, Mahdi Ashouri, Delavar Baradaran Pages 189-213

    As we know personality is one of the important components of the contract in all systems of law. In this article the effect of personality has been considered comparatively in both Iran and Common Law System. Of course we consider it from subjective point of view not objective. In some kinds of contracts the personality plays an important role such as marriage and endowment but in some others it is not at the same level. The provisions of article 201 of Iran Civil Code states a mistake made as to the identity of one party will not affect the interests of the other party. In the transaction, except when the identity of this second party forms the principal reason of the transaction. Accordingly in common law the cause is so important. In the other words, it means that if the mistake happens in the personality of parties as well as the subject of the contract, then it could spoil the whole contract, because each of these components is a fundamental one that the contract is based on them and their absence can make it null.

     

    Keywords: personality, Contract, Important Cause, Mistake
  • Seyyed Ebrahim Ghodsi, Meisam Gholamy, Amin Maleki Pages 215-238

    Preliminary investigations are basis of criminal claim, because the outcome of the preliminary investigations is usually basis of the judgment of court. Therefore, the defendant's use of attorney, at this phase is more important than the others. The right in Iranian Criminal Law faced with certain restrictions. The defendant's use of attorney in the phase of investigations was more restrictive in the Criminal Procedure act 1378, but enactment of Criminal Procedure Act of 1392 made significant changes in this area (Note 2, Article 190). The defendant's attorney can take him, even at the phase of being considerated (Article 48). Furthermore, unlike the previous acts which prohibit the defendant of the right to have attorney has been implemented without any enforcement, In the current act, deprive of the right to use of attorney and not understanding this right to the accused, resulted respectively in the seven and three degree disciplinary punishment. (Note 1, Article 190). However, despite the progress, the new act is criticized about the defendant's right to use attorney. Not expect the defendant's right to have attorney at the phase of consideration, the Principle of being validity of researches even if the rights of the accused defense to use attorney is violated (Article 196), being selective attorneys by Judiciary (Note of Article 48) are examples of criticisms of the current act.



     

    Keywords: Accused, Lawyer, Right to Defense, The New Act
  • Vahid Yeganeh, Rouholamin Hojjati Kermani Pages 239-260

    The growth of commercial transactions between Iran and China has resulted in conclusion of numerous international contracts. From the main concerns of such contracts, the “Governing Law” can be alluded. Furthermore, the mentioned growth has led the nationals of the two countries to reside in the other country. Given, there will be a considerable expectance of different kinds of claim in the fields of tort, family law, etc. Therefore, it is necessary to comparatively study the rules of conflict of laws regarding the foresaid issues in Iranian and Chinese legal systems. Here, the Chinese legal system on the conflict of laws is discussed and its most distinguishing issues are focused in the two legal systems. It can be arisen from this article that china has a perfect legal system with respect to the conflict of laws. Besides, the “Autonomy of the Parties” plays an important role in connection with the conflict of laws in China. Meanwhile, the Iranian legal system is not comprehensive enough to cover all the above matters. Moreover the autonomy of the Parties is not widely been accepted here.

     

    Keywords: Private International Law, conflict of laws, Applicable Law, Lex Fori, Sovereignty of the Wills
  • Reggie O'Shields, Mahdi Naser, hossein sadeghi Pages 261-288

    Smart contracts are a new kind of electronic contract concluded in the public ledger Block Chain and benefiting from digital cryptocurrencies (bitcoin). The conclusion of these contracts should be in accordance with the requirements of the conclusion of the traditional contracts and the absence of barriers to the conclusion of those contracts. These contracts are ratificated in writing form and are signed using the encryption technology, then they are presented in Block Chain Ledger. One of the most important features of smart contracts is the self-execution of the implementation of the contract without human intervention, transparency in the supplying of contract clauses in the Block Chain for public viewing, the impossibility of a change with the abuses of the terms of the contract in the Block Chain and the prevention of financial crimes such as Money Laundering. They may present special challenges in such enforcement, including evidentiary issues, enforceability of waivers of defenses, and jurisdictional and choice-of-law questions, in addition to the fact that, despite the existence of self-execution, human intervention must be needed to resolve the disputes arising from these contracts. Due to the new technology of these contracts, there are still no specific laws regarding them in the legal systems, and their adopted countries apply traditional rules and principles to justify their legitimacy with customary laws.


    Keywords: Smart Contracts, bitcoin, Block Chain, technology, Legal Rules