فهرست مطالب

چشم انداز مدیریت بازرگانی - سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1392)

فصلنامه چشم انداز مدیریت بازرگانی
سال دوازدهم شماره 4 (زمستان 1392)

  • بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/12/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباسعلی حاجی کریمی، ثنا حاجی صفار کرمانی صفحه 13
    به علت تقلب هایی که در حوزه ایمنی مواد غذایی در سال های اخیر روی داد نگرانی مصرف کنندگان در مورد سلامت مواد غذایی که خریداری می کنند افزایش یافت .که این عامل می تواند رفتار مصرف کنندگان در انتخاب فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی را تحت تاثیر قرار دهد . لذا هدف این پژوهش شناسایی متغیرهای مربوط به اعتماد مصرف کننده به فروشگاه های زنجیره ای مواد غذایی می باشد که در سایه شناسایی این متغیرها می توان راهبردها را در جهت موفقیت بلند مدت سازمان تدوین کرد. پرسشنامه این پژوهش براساس الگو اعتماد طراحی شده است که براساس آن محرک های اعتماد ( توانایی ، حسن نیت ، صداقت ، تمایل به اعتماد کردن ) و برونداده های اعتماد (ریسک پذیری ، وفاداری ) و متغیر میانجی (ریسک درک شده) براساس الگو معادلات ساختاری (SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . داده های این پرسشنامه از 385 نفر از خریداران فروشگاه زنجیره ای شهروند واقع در شهر تهران جمع آوری شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که توانایی و صداقت فروشگاه زنجیره ای بطور مثبت بر روی اعتماد خاص مصرف کننده اثر گذار است و همین طور اعتماد خاص مصرف کننده متغیر پیش بین خوبی برای ریسک پذیری و به دنبال آن وفاداری مصرف کننده می باشد.
    کلیدواژگان: فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی، اعتماد، نگرانی، ریسک، وفاداری
  • ابوالفضل معصوم زاده زواره، جعفر شمسی، ابوالقاسم ابراهیمی صفحه 29
    امروزه کشوری که خواهان حضور در بازارهای بین المللی است، اما به لحاظ اعتبار و وجهه جهانی وضعیت مناسبی ندارد، یا سریعا از بازار و صحنه های حضور حذف می شود و یا به حاشیه رانده می شود. کشورهای مختلف سعی دارند با برنامه ریزی و اتخاذ راهبردهای کارا دست به اقداماتی بزنند تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن سیمای جهانی خود را بهبود بخشند؛ زیرا این سیمای کشورهاست که تا حدودی اطلاعات زیادی راجع به قوانین مالیاتی و تجاری، خصوصیات نیروی کار، امنیت، ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بسیاری موارد دیگر را متجلی می سازد و از این تاثیرگذاری روی اذهان مردم دنیا، قدرت و نیروی پنهان در عبارت «Made in» را افزایش می دهد. این مطالعه، بر اساس مجموعه نظریه ها، مطالعه های تطبیقی و استفاده از نظر های خبرگان بازاریابی کشور، به بررسی ابعاد شش گانه برندسازی ملی و راهکارهای لازم جهت تقویت و توسعه برند ملی ایران پرداخته و راهبردهایی را جهت تقویت برند ملی ایران ارائه نموده که تا حد امکان مطابق با وظایف نهادهای مختلف درگیر در برنامه برندسازی ملی کشور باشد.
    کلیدواژگان: برندسازی ملی، برندهای ملی، هویت رقابتی، دیپلماسی عمومی، راهبرد
  • منیژه قره چه، الهام سادات میرهاشمی صفحه 53
    در این پژوهش با الگوبرداری از یک الگوی ادراکی آزمون شده از سبک های تصمیم گیری مصرف کنندگان، که اولین بار از سوی اسپرولز و کندال (1986) ارائه شد، سبک های تصمیم گیری خرید مصرف کننده در میان بانوان شاغل مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اصلاح شده ای با50 گویه بود که بر اساس مقیاس لیکرت تنظیم شد. با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی (غیر احتمالی)، 300 پرسشنامه به صورت حضوری در برخی فروشگاه های زنجیره ای و مراکز خرید در مناطق مختلف تهران توزیع شد. در مرحله تجزیه وتحلیل داده ها جهت استخراج متغیرهای مکنون (پنهان)، از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، فرآیند خرید بانوان شاغل دارای10 ویژگی مشخص تحت عناوین کیفیت گرایان با دقت، قیمت گرایان با دقت، حساسیت به محیط و سلامتی، توصیه پذیران، خریداران زمان و راحتی، مدگرایان تنوع طلب، سردرگم میان گزینه های متعدد، برندگرایان، تبلیغ گرایان و تفریح گرایان لذت جو می باشند.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، تصمیم گیری خرید، سبک خرید، بانوان شاغل
  • رحیم فوکردی، لعیا الفت، حسین رحمان سرشت صفحه 73
    این پژوهش در پی شناسایی عوامل موثر بر فرآیند مدیریت روابط قدرت در لایه خرده فروشی زنجیره تامین محصولات غذایی و نحوه اثرگذاری این عوامل بر فرآیند مذکور است. با اتکا به رویکرد نظریه برخاسته از داده ها و نتایج حاصل از 13 مصاحبه عمیق با 10 تن از مدیران و کارشناسان یکی از شرکت های فعال در لایه خرده فروشی زنجیره تامین مواد غذایی ایران، چارچوبی نظری برای بررسی پیشایند ها و عوامل موثر بر این فرآیند شکل دهی شد. طبق این چارچوب، دامنه گسترده ای از عوامل موجب ورود شرکت های خرده فروش به فرآیند مدیریت قدرت در قبال تامین کنندگان می شوند. ضمن آن که عوامل زمینه ای و اقتضایی متنوعی بر تصمیمات خرده فروش در این فرآیند اثر می گذارند و تعاملات وی با تامین کنندگان را هدایت می کنند.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین محصولات غذایی، روابط قدرت، نظریه برخاسته از داده ها
  • میثم شیرخدایی، زهرا نبی زاده صفحه 95
    برخی پژوهش های اخیر نشان می‏دهند تنها تامین رضایت مشتریان برای تداوم موفقیت بنگاه ها در بازار رقابتی امروز کافی نیست. در این میان برای توضیح و پیش بینی تغییرات مطلوب در رفتارهای بعد مصرف مشتریان راضی، سازه بازاریابی جدیدی به نام «عشق به برند» که دارای ابعاد اولیه علاقه و هوس و ابعاد ثانویه صمیمیت، رویا، مدت رابطه، خاطرات، یگانگی، ایده‏آل سازی و لذت از برند است، معرفی شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر اعتماد به برند بر عشق به برند و نیز تاثیر عشق به برند بر وفاداری مشتریان به برند با در نظر گرفتن متغیر میانجی تعهد به برند بود. جامعه آماری پژوهش، مشتریان، محصولات مصرفی، مراکز خرید و فروشگاه های منتخب در شهرستان های ساری، بابل و بابلسر در استان مازندران بود که نمونه ای 295 نفری که با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای انتخاب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان دادند که عشق به برند بر تعهد به برند و تعهد به برند بر وفاداری به برند اثر مستقیم دارد. اثر مستقیم اعتماد به برند بر عشق به برند نیز تایید شد. اگر چه اثر مستقیم اعتماد بر تعهد تایید نشد؛ ولی نشان داده شد اعتماد به برند به واسطه عشق به برند اثر مثبتی بر تعهد به برند دارد.
    کلیدواژگان: عشق به برند، هوس برند، علاقه به برند، وفاداری به برند، تعهد به برند، اعتماد به برند
  • مجید قلی مطلق، هاشم آقازاده، محمد رحیم اسفیدانی صفحه 113
    فعالیت های بازاریابی بنگاه های اقتصادی تحت تعالیم و ارزش های نظام سرمایه داری قرار دارد و این در حالی است که جوامع اسلامی نیازمند همسان سازی این ابزار با نوع جهان بینی خود می باشند. این امر خصوصا در کشور جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسیاری برخوردار است و اخیرا نیز تحت عنوان تحول در علوم انسانی مطرح شده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی عمل اخلاقی در نظام بازاریابی بر اساس مکتب اخلاقی اسلام، در صدد است با ارتقاء آگاهی افراد، به اجرای اعمال اخلاقی (دارای ارزش اخلاقی مثبت) و جلوگیری از اعمال ضد اخلاقی در حرفه بازاریابی و فروشندگی کمک کند. به این منظور از روش پژوهش کیفی با رویکرد استقرایی استفاده شده است. پژوهشگر با به کارگیری راهبرد نظریه پردازی داده بنیاد، مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با خبرگان حوزه اخلاق اسلامی و بازاریابی انجام داده است. با کد گذاری باز در نرم افزار اطلس.تی و لحاظ نمودن ارزش اخلاقی عمل فروشندگان به عنوان مقوله محوری، الگوی عمل اخلاقی به دست آمده است. نتایج پژوهش، اهمیت رابطه ادای حقوق الهی (حق الله ، حق الناس، حق النفس) و وظیفه افراد را نیز در جهت قرب به پروردگار، نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اخلاق اسلامی، بازاریابی، فروش شخصی، حقوق الهی، طراحی الگو، نظریه پردازی داده بنیاد
  • جمشید سالار، سید ابوالفضل ابوالفضلی صفحه 133
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر محیط فروشگاه بر رفتار خرید ناگهانی مشتریان فروشگاه های زنجیره ای است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ جمع آوری داده ها در زمره پژوهش های توصیفی-پیمایشی از نوع همبستگی قرار دارد. جامعه آماری این پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های زنجیره ای سطح شهر تهران است. روش نمونه گیری این پژوهش، غیر احتمالی آسان می باشد. حجم نمونه آماری معادل 385 نفر تعیین شد. تعداد 450 پرسشنامه بین مشتریان توزیع شد که تعداد 388 پرسشنامه قابل اتکا مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل 80/8 استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل فردی مشتریان شامل گرایش به خرید ناگهانی و گرایش به لذت خرید بر خرید ناگهانی تاثیر دارند. عوامل وضعیتی سطح فروشگاهی نیز شامل موسیقی، نورپردازی، چینش محصولات و کارکنان فروش بر خرید ناگهانی مشتریان تاثیر دارند. همچنین متغیرهای احساسات مثبت و منفی و اصرار به خرید ناگهانی نیز بر اساس نتایج پژوهش، بر خرید ناگهانی مشتریان تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: محیط فروشگاه، عوامل فردی، کارکنان فروش، احساسات، خرید ناگهانی، فروشگاه زنجیره ای
  • مهدی خادمی گراشی، سید محمدصادق اسحاقی، محمد ابراهیم خسروی صفحه 151
    مقاله های علمی پژوهشی، بازتاب و ماحصل فعالیت جامعه دانشگاهی در یک حوزه خاص است. از زمان طرح و رشد تدریجی دانش بازاریابی در ایران بیش از دو دهه می گذرد. بررسی سمت وسو و جهت گیری کیفی مقاله های علمی تدوین شده و مقایسه آن با کشورهای پیشرو، از یک سو نشان دهنده میزان غنای این دانش در ایران و از سوی دیگر معرف توان پاسخگویی دانش بازاریابی در ایران به نیازهای جدید صنعت خواهد بود. این پژوهش تمامی مقاله های با محوریت بازاریابی (247 مقاله) که در طول دهه 80 در مجله های علمی پژوهشی کشور منتشرشده را با دو رویکرد تحلیل محتوی و تحلیل استنادی مطالعه می کند. نتایج پژوهش نشان می دهد علیرغم رشد کمی قابل توجه از زوایای مختلف جهت گیری توسعه علمی این رشته ناموزون است. بازتولید مکانیکی دانش ، فقدان نوآوری در روش و چارچوب نظری ، عدم انباشت موثر یافته ها و دور ماندن از پرسش های نوین بازاریابی از دیگر یافته های این پژوهش در تحلیل محتوای مقاله های این دوره است.
    کلیدواژگان: تحلیل استنادی، تحلیل محتوی، مقاله های علمی پژوهشی، بازاریابی
  • اسماعیل شاه طهماسبی، مجتبی کریمیان صفحه 167
    اتحاد برند یا مشارکت برند یک راهبرد بالقوه است که که به دو برند این امکان را می دهد که با ترکیب نام هایشان با یکدیگر، اثرات مثبتی را کسب کنند. این پژوهش با هدف بررسی نگرش مشتریان از مشارکت برند انجام شده است. برای این منظور پژوهشگران با بررسی ادبیات نظری در این زمینه، بررسی خود را بر ابعاد نقش،هدف، مسئولیت، مالکیت و پیشنهاد دهنده مشارکت قرار داده اند. پرسشنامه با طیف هفت گانه ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات بوده است که همه سوالات از پژوهش هایی قبلی استخراج شد و تغییرات اندکی روی آن انجام شده است. روایی محتوای ابزار به صورت صوری و پایایی توسط آزمون آلفا کرونباخ رقم 794/0 بوده است. جامعه آماری پژوهش 370 نفر ازدانشجویان مدیریت و مهندسی صنایع دانشگاه های سراسری تهران هستند. در این پژوهش از آزمون های آماری و نرم افزار SPSS 16 برای تجزیه و تحلیل استفاده شد. نتایج نشان داد که جهت گیری نگرش مشتریان به هدف مشارکت برند بیشتر ارتقا و بهبود محصول قبلی توسط دو برند است. مالکیت و مسئولیت برند اصلی بیشتر از برند همکار است. علاوه بر این می توان گفت شهرت برند در کیفیت، نقش عمده ای در نگرش مشتریان در زمان مشارکت برند دارا می باشد. پیشنهاد می گردد برندهایی که دارای شهرت کیفیتی بالاتر هستند در هنگام مشارکت، نسبت به برندهای معمولی تر به تفسیرها و نگرش های مشتریان بیشتر توجه کنند.
    کلیدواژگان: مشارکت برند، برند اصلی و همکار، نظریه سیگنال
  • ملیحه سیاوشی، علی صنایعی، سعید فتحی صفحه 185
    مطالعات مختلف نشان داده اند هنگامی که پیامک های تبلیغاتی، مرتبط با خواسته های مشترک باشند؛ احتمال پذیرش آن ها بیشتر است. با توجه به دسترسی اپراتورهای تلفن همراه به بخشی از اطلاعات مشترکان، بهترین گزینه برای ایجاد یک پایگاه داده از اطلاعات آنها و استفاده از آن جهت متناسب سازی پیامک های تبلیغاتی با نیازها و علائق مشترکان هستند. با درنظرگرفتن این مساله، پژوهش حاضر به دنبال شناخت عواملی است که بر تمایل مشترک تلفن همراه به ارائه اطلاعات شخصی جهت تشکیل این پایگاه داده تاثیرگذارند. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از یک نمونه 392 نفری از مشترکان تلفن همراه، که با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از معادلات ساختاری و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت، نشان می دهد نگرش، هنجار ذهنی، اعتماد متصور و کنترل روی ارائه اطلاعات، بر تمایل مشترکان به ارائه اطلاعات تاثیرگذارند. همچنین نگرش، تحت تاثیر ریسک و فایده متصور از ارائه اطلاعات است؛ و اعتماد متصور، تحت تاثیر اعتمادی است که مشترک تلفن همراه به محیط نهادی این رسانه و قوانین ناظر بر آن دارد. علاوه بر این نتایج نشان داد تاثیر ارائه مشوق هایی مثل تخفیف در هزینه های مکالمات، بر تمایل مشترک، به وسیله حساسیت اطلاعات درخواستی و میزان کنترل فراهم شده روی ارائه اطلاعات، تعدیل می شود. یافته های پژوهش حاضر می تواند به اپراتورهای تلفن همراه در پیاده سازی طرح پیامک دهی مبتنی بر پایگاه داده کمک کند.
    کلیدواژگان: تبلیغات پیامکی، تبلیغات مبتنی بر پایگاه داده، حریم شخصی مصرف کننده، تلفن همراه
|
  • Abbasali Hajikarimi, Sana Hajisaffar Kermni Page 13
    The rising number of food safety scandals during recent years has led to increased uncertainty about food consumption choices. Consequently, trust is an ever more decisive factor for success in food industry buyer-seller relationships and, hence, in the retail food market. The aim of this study is to identify variables related to consumer trust in food retailers. Only when consumer trust in food retailers is understood can retailers effectively apply corresponding strategies to secure long-term success. This study present the result developed and discusses some empirical finding from a survey of 385 customers in Shahrvand Chain Store in Tehran. Based on an established model of trust in organizations, questionnaire developed to test drivers (ability, benevolence, integrity, propensity to trust), outcomes (risk taking, loyalty) of specific trust in food retailers, as well as mediator (perceived risk). The empirical tests, using a structural equation model (SEM), support the research hypotheses. The questionnaire contains 24 items and the Cronbach's alpha of the questionnaire was 0/90. The results indicate the positive effects of ability, integrity of a food retailer on consumers’ specific trust.
    Keywords: Retailing, Food, Trust, Uncertainty, Risk, Loyalty
  • Abolfazl Masoomzadeh Zavareh, Jafar Shamsi, Abolghasem Ebrahimi Page 29
    Today, a country that wants a presence in international markets, but in terms of international credibility and prestige has not a good situation, immediately removed from the market or marginalized. Different countries tried to improve their global image in the less time by planning and effective strategies. That is, country image can communicate considerable information on tax and trade laws, workforce characteristics. Security, political, economic and social stability and etc. hence, the effect on worldwide people minds may enhance the hidden power and force of “made in”. Current study aims to investigate six-dimension aspects of nation branding and required resolution in an attempt to reinforce and develop Iranian nation brand and as a result, strategies to reinforce nation brand based on theories, adaptive research and using marketing experts’ comments. These strategies are in accordance with various institutions functions involved in the nation branding program of the country.
    Keywords: Nation Branding, National Brands, Competitive Identity, Public Diplomacy, Strategy
  • Manijeh Gharache, Elham Sadat Mirhashemi Page 53
    The present research addresses the subject of consumer’s decision making style based on sproles and kendall's (1986) consumer styles inventory (CSI). This study has focused on working women’s shopping styles by administraiting a questionair with 50 items to a non-probability Judgmental sample group living in Tehran. A total of 300 questionairs were distributed in department stores and shopping centers while about 225 questionairs were completed. This research is also an explanatory research in which the results can be applied. In order to identify a more appropriate structure, a principle component analysis with Varimax rotation was applied to recognize the right number of decision making styles. The results show that the study has identified ten shopping style dimensions such as: Price conscious, Quality conscious, Environment/health conscious, Price/value conscious, Fashion/novelty conscious, Brand conscious, Recreational/hedonistic shoppers, Costumer’s confusion by over choices, Reliance on advertisement in mass media, Influenced by others and time/energy conserving shoppers.
    Keywords: Consumer Behaviour Decision Making Shopping Styles Iranian Working Women
  • Rahim Foukerdi, Laya Olfat, Hossein Rahmanseresht Page 73
    This article tries to identify what and how factors influence on management of power relationships in retailing tier of food supply chain. Rely on grounded theory and based on 13 in-depth interviews with 10 retailing managers in Iran's food supply chain, a theoretical framework is developed to examine antecedents and influencing factors of this process. This framework suggests a broad range of factors caused to a retailer manage the power relationships with suppliers. In addition, the varied contextual and contingency factors are affecting on retailers’ decisions and guiding their actions/reactions in this process.
    Keywords: Food Supply Chain, Power Relationships, Retailing, Grounded Theory
  • Meysam Shirkhodaie, Zahra Nabizadeh Page 95
    Some recent studies show that only customer satisfaction not be sufficient for continuing success in today’s competitive marketplace. So a new marketing Constract called “brand love” that having Primary dimensions of love and cravings and secondary dimensions of Intimacy, dreams, term of relationship, memories, Uniqueness, Idealization and Pleasure of brand for explaining and predicting of desired changes in the After consuming behaviors of satisfied customers, has been introduced. The aim of this study was examining the effect of brand trust on brand love and effect of brand love on bran loyality whit considering mediator variable of brand commitment. Statistical community of this research was customers of consumable products, shopping malls and selected stores in the Sari, Babol, Babolsar in Mazandaran that A sample of 295 people who had been chosen by cluster sampling, were examined. Research findings show direct effect of brand love on the brand commitment and brand commitment on brand loyality; also positive direct effect of brand trust on brand love is confirmed. Although the direct effect of brand trusts on brand commitment is not confirmed; but brand trust has a positive effect on brand commitment by the Mediator variable of brand love.
    Keywords: Brand Love, Brand Passion, Brand Affection, Brand Loyalty, Brand Commitment, Brand Trust
  • Majid Gholimotlagh, Hashem Aghazade, Mohammad Rahim Esfidani Page 113
    Marketing activities of enterprises are following values of capitalism, while Islamic societies need to mach their marketings with their ideologies and worldviews. this is extremely important and is a part of the recent topic “ evolution in human science ” in Islamic Repulic of Iran. Then this research tries to develop an ethical action model in marketing system, based on the Islamic moral doctrine. This is for helping to enhance ethical actions (actions that have positive ethical values) and preventing anti-ethical actions in marketing and personal selling, by enhancing knowledge of people. In this paper as a qualitative research with inductive approach, Grounded Theory Strategy is used, and semi-structured interviews with Islamic ethics and marketing experts is done. By open-coding analysis in Atlas.ti software, and assuming the ethical values of sellers’ actions as the main category, the model of ethical action is achieved. Results show the important relationship of obeying Allah rights (Allah, people and self rights) and duties in order to get closer to him (God’s satisfaction).
    Keywords: Islamic Ethics, Marketing System, Personal Selling, Allah Rights, Model Developing, Grounded Theory
  • Jamshid Salar, Seyed Abolfazl Abolfazli Page 133
    The purpose of this study is surveying the effect of store environment on impulse buying of Tehran chain stores` customers. This research is applied in terms of the goal and is descriptive-survey and correlation in terms of data gathering method. The population of this study consists of customers of Tehran chain stores. The sampling method is convenience sampling. Statistical sample size is 385 persons. A total of 450 questionnaires were distributed to customers. The number of 388 questionnaires gathered that were reliable. To test the hypotheses, we used structural equation modeling with Lisrel 8.80. The results showed that personal factors of customers involving impulse buying tendency and shopping enjoyment tendency impact on impulse buying. Also, situational factors involving music, lighting, layout and sales employees impact on impulse buying. Furthermore, positive and negative affects and urge to impulse buying impact on impulse buying.
    Keywords: Store Environment, Sales Employees, Affects, Impulse Buying, Chain Store
  • Mehdi Khademi Gerashi, Seyyed Mohammad Sadegh Eshaghi, Mohammad Ebrahim Khosravi Page 151
    Research papers are the reflection and result of the activities of academic society in a particular discipline. More than two decades have been passed since the introduction of Marketing knowledge and its gradual growth in Iran. Assessing the direction and the quality orientation of written scientific articles and its comparison with the leading countries, reflects the degree of enrichment of this knowledge in Iran in one hand, and the ability of responsiveness of marketing knowledge to early needs of the industry ,on the other hand. This research studies all articles focusing on marketing, published in scientific journals of Iran during the last decade with two content and citation analysis approaches. The results show that despite of considerable quantitative growth- in different aspects- the direction of scientific development in this field is uneven. The other foundation of this research in the period of study, are the issues of mechanical reproduction of knowledge, lack of innovation in methods, theoretical framework and conceptualization, lack of effective accumulation of knowledge, and ignorance of early questions in Marketing.
    Keywords: Content Analysis, Citation Analysis, Research papers, Marketing
  • Esmaeil Shahtahmasebi, Mojtaba Karimian Page 167
    Co-brand is a potential strategy that it enables two brands for combining their names together in order to make a positive impact. This research was done to studying the Customer’s attitude about co-brand. In order to, the researchers after have investigated the literature review, they have concentrated on role, goal, responsibility, ownership and participation bidder. In this research was used a questionnaire with seven points spectrum that all questions were derived from previous studies with a small changes. validity of the questionnaire content was checked by Face validity and reliability was examined by Cronbach's alpha that it was 0/794.The Study population was 370 management and industrial engineering students of Tehran universities.In this study, statistical analysis was done by using SPSS 16 software. The results show that the Customer’s attitude about cobranding is mostly about improving the previous product by two brand.Moreover, main brand has ownership and responsibility more than partner brand. In addition, result show that the quality of each brand has a major role in the attitudes of customers in co-brand, So it recommend that brands with higher quality reputation in cobranding should pay more attention to their customer's interpretations and attitudes.
    Keywords: Co-brand, Main Brand, Partner, Signal Theory
  • Malihe Siyavooshi, Ali Sanayei, Saeed Fathi Page 185
    Several studies have shown that, when the SMS ads are relating to wants of mobile subscribers, there are more likely that they have read and accept them. Given that mobile operators have access to part of subscriber’s information; are the best options to building a database of their information, and use of it for adaptation of SMS ads with needs and interests of subscribers. Considering this issue, current study sought to identify factors that affect the willingness of mobile phone users to provide personal information to create this database. Analysis of data from a sample of 302 mobile phone users, that were gathered using questionnaire and analyzed with use of structural equation modeling and ANOVA, indicate that attitude, subjective norms, perceived trust, and control on the information disclosure, are influencing on subscriber’s willingness to provide information. Also attitude influenced by the perceived risks and benefits of providing information; and perceived trust influenced by the mobile user’s trust to institutional environment and monitoring laws in this media. In addition, results showed that effect of providing incentives, such as discount in contact costs, on the user willingness is mediated by sensitivity of the information requested and level of control that provided in providing information. The findings of this study can help to mobile operators in implementing data- based messaging’s plan.
    Keywords: SMS Advertising, Data Based Advertising, Consumer Privacy, Mobile Telephone