فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت عمومی - پیاپی 33 (پاییز 1395)

مجله پژوهش های مدیریت عمومی
پیاپی 33 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد عطاران، سید مهدی الوانی *، حسن زارعی متین، علی نقی امیری، علی راد صفحات 5-33
    با توجه به اهمیت نقش تقوا در سنجش و ارزیابی فرآیند خط مشی گذاری و مدیریت فرهنگ سازمانی، پژوهش حاضر با هدف شناسایی تقوا بعنوان ابزار سنجش در خط مشی گذاری فرهنگی در پرتوی آیات قرآن کریم و طبقه بندی انواع آن انجام شد. جامعه آماری این تحقیق را خبرگان حوزه در مقطع خارج فقه و اصول و فقهای برگزیده دینی تشکیل می دهند که از بین آنها بر اساس روش ترکیبی (کیفی-کمی) 3 نفر برای گردآوری اطلاعات در مرحله اول (مصاحبه عمیق) و 14 نفر در مرحله دوم (تشکیل گروه های کانونی و توزیع پرسشنامه) برگزیده شدند. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها منجر به تبین مفهوم تقوا و شناسایی مولفه ها و طبقات آن گردید. علاوه بر این، مشتقات تقوا از آیات مختلف قرآن کریم استخراج و صحت و دقت آن توسط خبرگان امر مورد تایید قرار گرفت. در انتها نیز با توجه به جمیع مطالعات انجام شده و با الهام از ارتباطات چهارگانه انسان با خویشتن، انسان با خدا، انسان با جهان هستی و انسان با هم نوع خود، نحوه اثرگذاری طبقات مختلف تقوا بر یکدیگر شناسایی گردید. در انتها پیشنهاد شد از نتایج مستخرجه در این پژوهش به عنوان ابزاری جهت ارزیابی خط مشی های فرهنگی استفاده شود.
    کلیدواژگان: قرآن، تقوا، خط مشی گذاری فرهنگی
  • سید محمد مقیمی، رحمان غفاری* صفحات 35-59
    در عرصه‏ی کسب و کار نوین، تحقیقات در زمینه اخلاق و اصول اخلاق حرفه ای، در سازمان های بخش دولتی، شرکت های بخش خصوصی و نهادهای مدنی در حال افزایش است. تا آنجاکه سازمان ها به سمتی حرکت می کنند که بتوانند فعالیت های خود را بر بستری از پارادایم های ارزشی و اخلاقی قرار دهند. هدف این پژوهش جستاری در مولفه های اخلاقی در سازمان های دولتی است که در راستای آن، الزامات اساسی برای پیاده سازی و ایجاد مدیریت اخلاقی مهیا گردد. جامعه‏ی آماری این تحقیق براساس گروه بندی مندرج در قانون مدیریت خدمات کشوری، چهار وزارتخانه از چهار گروه امور فرهنگی اجتماعی، امور خدماتی، امور زیربنایی و امور اقتصادی است. روش تحقیق حاضر از منظر روش‐شناختی روشی آمیخته (کیفی و کمی) بوده و همچنین برای گردآوری داده ها از پرسشنامه (با آلفای 91/0) و مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان دهنده مولفه های اخلاقی در سازمان های دولتی است که شامل عقلانیت‏گرایی، مسولیت پذیری، مساوات و برابری، تعامل گرایی و سایر موضوعات اخلاقی است. همچنین مدلی فرایندی از مدیریت اخلاق گرا در سازمان های دولتی طراحی شده است که در سه بعد ساختاری، زمینه ای و رفتاری قابل پیاده‏سازی است.
    کلیدواژگان: اخلاق، مدیریت اخلاقی، کدهای اخلاقی، اخلاق در دولت
  • نورمحمد یعقوبی، مسعود دهقانی*، علیرضا موغلی، زهرا وظیفه صفحات 61-84
    استقرار مدیریت دانش، به همراستایی مولفه های مهم داخلی و خارجی سازمان ها و پیشبرد متعادل این مولفه ها از مرحله ای به مرحله دیگر نیاز دارد. تلفیق الگوی بلوغ سازمانی با الگوی استقرار اثربخش مدیریت دانش، مفهوم جدیدی برای ارزیابی روند رشد مولفه های سازمانی ارائه می کند. پژوهش حاضر با هدف استقرار اثربخش مدیریت دانش با رویکرد همراستایی راهبردی و بلوغ متوازن در یکی از نهادهای انقلاب اسلامی انجام شده است. تحقیق از منظر ماهیت و روش جمع آوری داده ها، توصیفی-پیمایشی و از منظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش، کارشناسان نهاد را در برمی گیرد. از جامعه آماری به روش تصادفی طبقه ای تعداد 122 نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب و داده های مورد نیاز به وسیله پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری گردید. روایی صوری ابزار تحقیق نتایج قابل قبولی را نشان داد. روایی سازه به وسیله تحلیل عاملی تاییدی ارزیابی گردید. پایایی ابزار تحقیق با روش آلفای کرونباخ برابر 974/0 بدست آمد که نشان دهنده قابلیت اعتماد قابل قبول پرسش نامه می باشد. نتایج تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با آزمون های آماری مناسب و با نرم افزار SmartPLS3 و SPSS، حاکی از آن است که در جامعه مورد مطالعه، همه شاخص ها، مولفه ها و عامل منابع انسانی در وضعیت مناسبی می باشند. به جز شاخص های فرآیند مدیریت دانش، دیگر شاخص ها، مولفه ها و عامل ساختار در وضعیت مناسبی می باشند. به جز مولفه مخازن دانش و شاخص های آن، سایر شاخص ها، مولفه ها و عامل زیرساخت در وضعیت مناسبی می باشند. شاخص ها، مولفه ها و عامل استراتژی، در وضعیت مناسبی نمی باشند. در نهایت مشخص شد که ابعاد الگوی استقرار اثربخش مدیریت دانش در جامعه مورد مطالعه از بلوغ متوازن برخوردار نمی باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، استقرار مدیریت دانش، رویکرد همراستایی راهبردی، بلوغ متوازن
  • سید وحید شالباف یزدی، شمس الدین ناظمی*، سعید مرتضوی، فریبرز رحیم نیا صفحات 85-112
    یکی از چالش های جدی در اداره ی اثربخش وجوه صندوق های سرمایه گذاری، حصول اطمینان از وجود مدیرانی شایسته و متخصص در این نهادها است. وجود چنین مدیرانی می تواند منابع سرمایه گذاران را به شکل مطلوب اداره کرده و بازدهی مطلوبی را برای صاحبان سرمایه خود به ارمغان آورد. این پژوهش به منظور مطالعه اکتشافی مولفه ها و ابعاد مدیران سرمایه گذاری موفق با رویکرد سرمایه انسانی انجام گرفته است. از آنجا که کاوش در دنیای ذهنی و تجارب افراد و استخراج نگرش آنها مستلزم بهره گیری از روش های کیفی پژوهش می باشد لذا در این مطالعه با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا با 15 نفر از مدیران صندوق های سرمایه گذاری موفق که دارای بیشترین نمره ارزیابی عملکرد (معیارهای شارپ و سورتینو) بودند مصاحبه عمیق صورت گرفت. نتایج حاصل از مصاحبه های نیمه ساختاریافته در قالب مضامین دسته بندی شدند که با توجه به آنها ابعاد ویژگی های مدیران سرمایه گذاری موفق به پنج بعد ویژگی های رفتاری، فنی، فردی، مدیریتی و میان فردی طبقه بندی شدند که هرکدام از این ابعاد خود از مفاهیم دیگری تشکیل شده اند. بر اساس یافته های حاصل از این پژوهش، مدیران صندوق های سرمایه گذاری به منظور دستیابی به سطح مطلوب عملکرد و موفقیت، باید دارای مجموعه ای از خصوصیات و ویژگی های مشهود و نامشهود باشند. در واقع، این یافته ها بیانگر سیمای مدیران سرمایه گذاری موفق در بازار سرمایه ایران است که می تواند به عنوان یک شاخص برای مدیرانی که قصد دارند به الگوهای مطلوبی در عرصه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری تبدیل شوند مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیر سرمایه گذاری، ارزیابی عملکرد، سرمایه انسانی، تحلیل محتوا
  • محمدحسین سلیمی، سعید رجایی پور *، سیدعلی سیادت، حمید بیدرام صفحات 113-138
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین مهارت‏های مدیریت کوانتومی و قابلیت‏های چابکی سازمانی با نقش میانجی هوش سازمانی در مدیران دانشگاه های دولتی منتخب شهر اصفهان انجام شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی همبستگی، مبتنی بر معادلات ساختاری است، و جامعه آماری شامل کلیه مدیران دانشگاه های دولتی منتخب شهر اصفهان در سال 1394 بوده است. حجم نمونه از بین 286 نفر طبق فرمول کوکران 165 نفر، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برآورد شده و 151 نفر در تحلیل استفاده شده است. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه، مهارتهای مدیریت کوانتومی، قابلیتهای چابکی سازمانی و هوش سازمانی، استفاده شده است، روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به تایید متخصصین و روایی سازه از طریق تحلیل عاملی تاییدی، و پایایی آنها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 92/.، 93/.، و 97/. محاسبه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای آماری Spss23 ، Amos23 و EQS استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد، مهارتهای مدیریت کوانتومی با ضریب مسیر (33/0r=) بر چابکی سازمانی، و با ضریب مسیر (41/0 r=) بر هوش سازمانی، و هوش سازمانی با ضریب مسیر (78/0 r=) بر چابکی سازمانی تاثیر گذار بوده است، و هوش سازمانی رابطه بین مهارتهای مدیریت کوانتومی و قابلیتهای چابکی سازمانی مدیران دانشگاه های منتخب اصفهان را بطور کامل میانجی گری می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت کوانتومی، چابکی سازمانی، هوش سازمانی، مدیران دانشگاه ها
  • امین رضا کمالیان*، محمد کوهی خور صفحات 139-166
    هدف از این پژوهش، بررسی نقش رفتارهای خوش بینانه و بدبینانه (بدبینی سازمانی) در پیش بینی و تبیین نگرش شغلی و سازمانی کارکنان است. روش تحقیق از حیث هدف، کاربردی و از حیث شیوه ی جمع آوری داده ها توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارکنان سازمان صنعت و معدن زاهدان در سال 1395 به تعداد 130 نفر که تعداد 90 نفر به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه ی تحقیق انتخاب گردید. داده های پژوهش از طریق سه پرسشنامه ی نگرش شغلی و سازمانی، رفتارهای مثبت گرا و بدبینی سازمانی جمع آوری و روایی آنها با استفاده از روایی هم گرا و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی مرکب مورد تایید قرار گرفت. جهت بررسی فرضیات پژوهش از مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار پی ال اس، مورد آزمون قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد بدبینی سازمانی بر نگرش شغلی و سازمانی کارکنان تاثیر منفی با بار عاملی0.470- و رفتارهای مثبت گرا تاثیر مثبتی بر نگرش شغلی و سازمانی کارکنان با بار عاملی 0.404 دارد.
    کلیدواژگان: نگرش شغلی و سازمانی، رفتارهای مثبت گرا، بدبینی سازمانی و pls
  • زهرا اسحاقیان، علی کاظمی*، علی شائمی صفحات 167-189
    امروزه توانمندسازی به صورت فزاینده ای به عنوان یک استراتژی بنیادی مدیریت که به توسعه و موفقیت سازمان کمک می کند، در محیط چالش برانگیز و رقابتی کسب وکار به کار گرفته می شود. هدف از این پژوهش بررسی نقش دو متغیر تناسب فرد-سازمان و تناسب فرد-شغل بر توانمندسازی روانشناختی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان مجتمع سپاهان باتری (250 نفر) تشکیل داده اند. نمونه ای 180 نفره به روش طبقه بندی تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، از پرسشنامه تناسب فرد-شغل و فرد-سازمان غیررسمی (ابعاد سازگاری ارزش و سازگاری اهداف) وگل و فلدمن، پرسشنامه تناسب فرد-سازمان (ابعاد سازگاری شخصیت و سازگاری محیط کار) اسکروگینس و پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی حاتمی و دستار استفاده شده است. به منظور بررسی روایی پرسشنامه از روش روایی محتوا و روایی سازه و جهت بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج گویای روایی و پایایی مناسب پرسشنامه ها می باشد. تحلیل عاملی تاییدی و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS انجام شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین میزان تناسب فرد-سازمان و توانمندسازی روان شناختی رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد. تاثیر تناسب فرد-شغل بر توانمندسازی مورد تایید قرار نگرفته است.
    کلیدواژگان: تناسب فرد، سازمان، تناسب فرد، شغل، توانمندسازی روانشناختی، مجتمع سپاهان باتری
  • عبدالمجید ایمانی*، سمانه قدرتی صفحات 191-221
    شایستگی از دیرباز مورد توجه آئین انسان ساز اسلام و به تبع، فرهنگ ایرانی پس از اسلام بوده است. با توجه به اینکه مبحث مدل های شایستگی مدیران منابع انسانی با رویکرد اسلامی، کمتر مورد توجه پژوهش‏گران قرارگرفته است، لذا این تحقیق در صدد ارائه‏ی مدل مفهومی شایستگی مدیران منابع انسانی در چارچوب نظام ارزشی اسلام در دانشگاه سیستان و بلوچستان می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل 113 نفر از مدیران، کارشناسان، اعضای هیات علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) دانشگاه در حوزه مدیریت منابع انسانی، بود که تعداد 80 پرسش نامه به عنوان نمونه‏ی آماری گردآوری و مورد تحلیل قرار گرفت. در این پژوهش، ابتدا با مطالعات کتابخانه‏ای، مبانی نظری و پیشینه پژوهش مورد بررسی قرار گرفت، سپس با توجه به اطلاعات گردآوری شده، مفاهیم اصلی پژوهش (شامل توانمندی ها و ویژگی های فردی، دانش و آگاهی، مهارت ها و نگرش های مدیران منابع انسانی) استخراج و در چارچوب نظام ارزشی اسلامی، عملیاتی گردید، که در کل 10 بعد و 43 شاخص استخراج شد. سپس پرسشنامه محقق ساخته طراحی، پخش و جمع آوری گردید و داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19، و روش های آماری T تک نمونه ای و آزمون فریدمن مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش، علاوه بر تایید مفاهیم و ابعاد شناسایی شده به عنوان ابعاد مدل، نشان داد که مفهوم مهارت‏های مدیران در حوزه مدیریت منابع انسانی و مفهوم توانمندی ها و ویژگی های فردی مدیران دارای بیشترین و مفهوم دانش و آگاهی مدیران دارای کمترین اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، شایستگی، شایستگی های مدیریتی، مدل های شایستگی
  • ندا محمداسماعیلی* صفحات 223-250
    امروزه، سازمان ها به اهمیت نوآوری برای بقای بلند مدت و پیشتازی در عرصه رقابت پی برده اند و نوآوری و خلاقیت به یکی از دغدغه های مدیران تبدیل گشسته است. همه مدیران به دنبال ایجاد سازمان نوآور هستند اما سوال اصلی این است که چرا علی رغم تلاش‏های زیاد، نوآوری در سازمان ها کم است. از سوی دیگر اصلی ترین عامل در شکل دهی رفتارها در هر سازمانی فرهنگ سازمانی است. درک فرهنگ از این جهت اهمیت دارد که یک مجموعه از عوامل قوی، پنهان و اغلب ناخوداگاه را شامل می شود که اگر این عوامل درک نشوند، می توانند هر تلاشی را برای هدایت رفتار سازمان در جهت اهداف مطلوب از بین ببرند. به این ترتیب فرهنگ نوآوری به عنوان مهمترین عامل در بروز رفتارهای نوآورانه تلقی می شود. از اینرو تحقیق حاضر درصدد شناسایی مکانیزم‏های توسعه فرهنگ نوآوری است. این تحقیق با رویکرد آمیخته صورت گرفته است. در بخش کمی با استفاده از ابزار پرسشنامه، وضعیت موجود ابعاد مختلف فرهنگ نوآوری شناسایی شد و در بخش کیفی با استفاده از ابزارمصاحبه، در خصوص مکانیزم‏های موثر برای توسعه فرهنگ نوآوری، مصاحبه های نیمه ساختار یافته ای با 276 نفر از کارکنان صورت گرفت.
    در نهایت دو مکانیزم اصلی که خود شامل ابعاد مختلفی بودند به عنوان مکانیزم‏های توسعه فرهنگ نوآوری شناسایی شد.
    کلیدواژگان: نوآوری، فرهنگ نوآوری، توسعه فرهنگ نوآوری
  • سیده محبوبه حسینی، غلامرضا زمانیان*، محمد میرباقری جم صفحات 251-267
    این مقاله به بررسی تاثیر نوسانات نرخ ارز روی برخی از شاخص های مهم عملکرد مالی بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. روش تحقیق مورد استفاده، روش توصیفی، علی است و به جهت نوع تحقیق، کاربردی است؛ ابزار جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای است. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها روش های اقتصاد سنجی ARIMA، ARCH و PANEL-VAR برای بانک های نمونه طی دوره زمانی 1385 الی 1394 استفاده شده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که، نوسانات نرخ ارز اثر معنادار و منفی روی حجم سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت بانک ها و اثر مثبت و معنادار روی مطالبات غیرجاری آنها دارد و تاثیر آن روی سود خالص و دارایی بانک ها معنادار اما به طور واگرا و منفی است.
    کلیدواژگان: نوسانات نرخ ارز، شاخص های عملکرد بانک ها، بورس اوراق بهادار تهران
|
  • Javad Attaran, Seyed Mehdi Alvani *, Hasan Zareimatin, Ali Naghi Amiri, Ali Rad Pages 5-33
    Given the importance of piety in the evaluation process of policy-making and management of organizational culture, this study aimed to identify and explain piety as the most significant evaluation tool in processes of cultural policy-making in the light of Quran and classify its variants. Population of this study included the experts in school of extra jurisprudence and other religious scholars and favorite jurists, that based on mix method approach among which three people were selected for data collection in the first stage (depth interview), and 14 individuals were also selected in the second stage (formation of focus groups and questionnaire). Results of data analysis led to explaining the concept of piety and identifying its components and categories. In addition, derivatives of piety were extracted from the verses of the Holy Quran and their accuracy was confirmed by experts. Finally, according to all studies and inspired by the four types of relationships of human with himself, human and God, human and the universe, and human with his fellows, the effect of different categories of piety on each other was identified. In the end, it was recommended to use the result extracted from this study as tools for evaluation of cultural policies.
    Keywords: Quran, Piety, Cultural Policy
  • Seyed Mohammad Moghimi, Rahman Ghaffari * Pages 35-59
    In the area of modern business, research in field ethics and professional ethics in public sector organizations, private sector companies and civil society organizations is increasing. The purpose of this research essay on ethics in government agencies in line with the basic requirements to implement and ethical management be provided. The statistical community Grouping stipulated in the Law on Civil Service Management, Ministry of the four groups of four sociocultural, servicing, infrastructure and economic matters. The research method was combined method for collecting data from questionnaires (Alpha 91%) and semi-structured interviews were used. The results demonstrate ethics in government agencies that included orienting rationality, responsibility, equality, cooperation and other ethical issue. The process model of ethical management in government agencies is designed in three dimensions: structural, contextual and behavioral implemented.
    Keywords: ethics, ethical management, codes of ethics, ethics in government
  • Noormohammad Yaghoubi, Masoud Dehghani *, Ali Reza Moghali, Zahra Vazife Pages 61-84
    Establishment of knowledge management need alignmentwith important components of domestic and foreign organizationsand balanced advancing of these components from stage to stage.An integrated model of organizational maturity with the models of effective implementation of knowledge management presents a new concept to evaluate the growth of the organizational components. This research aimed to effective implementation of knowledge management withstrategic alignment approach and balanced maturity. Due to the nature of the research and the data-collection method, this is a descriptive- survey research and in terms of purpose, this is an "applied" research. Population of this study includes the experts in studied population.122 people of them were selected as sample using stratified random method and required data was collected by a researcher made questionnaire.The face validity of research showed acceptable results According to the pre-test feedback andeliteopinions.Construct validity was evaluated by confirmatory factor analysis and this type of validity was confirmed according to the proper fitness of research direction model.Reliability of research tool was calculated equal to 0.974 using Cronbach's alpha which these values indicate that the reliability questionnaires was acceptable.Obtained data were analyzed using appropriate statistical tests and Smart PLS 3 and SPSS software.The analysis of the collected data suggests that in studied population, all indicators, components and factors of human resources are in good condition.Except the knowledge management process indicators, all indicators, components and structure factors are in good condition.Except repositories of knowledge and its indicators, other indicators, components and infrastructure factors are in good condition.None of the indicators, components and strategy factor is not in good condition.Finally, it was found that model dimensions ofeffective implementation of knowledge management do not have balanced maturity in studied population.
    Keywords: Knowledge Management, Establishment of Knowledge Management Strategic Alignment Approach, Balanced Maturity
  • Seyed Vahid Shalbaf Yazdi, Shamsodin Nazemi *, Saeed Mortazavi, Fariborz Rahimniya Pages 85-112
    One of the main challenges in effective management of Mutual Funds is ensuring the availability of qualified managers in these institutions. Such managers can run investment resources effectively and ensure high return on investment for investors. This exploratory study aims to identify successful investment manager's dimensions and components. Since qualitative research methods is suitable for exploring people minds, experiences and their attitudes, in this study using 15 in-depth interviews with successful mutual fund managers were conducted content analysis approach. These managers had the best performance according to Sharp and Sortino index. The results of semi-structured interviews were categorized into five dimensions including behavioral, technical, individual, managerial and interpersonal that each of these dimensions consist of other concepts. Generally, this study shows that mutual fund managers in order to achieve the desired level of performance and success should possess different tangible and intangible characteristics. In fact, this study imply successful investment managers profiles in capital market of Iran which can be used as a benchmark for managers who want to become a desirable patterns in the field of mutual funds management.
    Keywords: Investment Managers, Performance Appraisal, Human Capital, Content Analysis
  • Mohammad Hosen Salimi, Saeed Rajaeepour *, Seyed Ali Siyadat, Hamid Bidram Pages 113-138
    This study aimed to determine the relation between quantum management skills and organizational agility capabilities with the mediating role of organizational intelligence. The method of research was a descriptive and correlational based on Structural Equation Modeling (SEM), and the statistical population consisting of all administrators from state universities of Isfahan in academic year 2015. Out of 286 managers, 165 people were selected through stratified random sampling, according to Cochran formula and 151 respondents were used in analyzed.Three questionnaires were used for collecting data: Quantum management skills, Organizational agility capabilities and Organizational intelligence. Their reliability was computed via Cronbach's alpha coefficients and it was r = 0.97, 0.93, 0.92, respectively. In turn, their content validity and construct validity were confirmed. Statistical SPSS 23, Amos23, and EQS were employed for data analysis. Findings indicated that quantum management skills were affected with path coefficient (r=.33) on organizational agility capabilities with path coefficient (r=.41) on organizational intelligence and organizational intelligence with a path coefficient of (r=.78) on organizational agility capabilities and organizational intelligence mediates relation between Quantum management skills and organizational agility capabilities of the selected university managers.
    Keywords: quantum management, organizational agility, organizational intelligence, university managers (administrators)
  • Amin Reza Kamalian *, Mohammad Kouhi Khor Pages 139-166
    The aim of this research is survey the impact the role of optimistic and pessimistic behaviors (organizational pessimism) in predicting and explaining occupational and organizational attitude of employees. The research method in terms of purpose is an applicable research and in terms of data gathering method, is descriptive-correlation. Statistical society of this research includes 130 employees of Organization of Industries and Mine of Zahedan province in the year 1395 and 90 of them were selected through random sampling as the sample of the research. Research data is gathered through three questionnaires of occupational and organizational attitude, optimistic behaviors and organizational pessimism and their validity was approved by using convergent validity and their reliability was approved by using Cronbach’s alpha and composite reliability. Research hypothesis were verified through structural equation modeling with PLS software. Findings show that organizational pessimism has a negative effect on the occupational and organizational attitude of the employees with loading factor of -0.470, and optimistic behaviors have a positive effect on the occupational and organizational attitude of the employees with loading factor of 0.404.
    Keywords: occupational, organizational attitude, optimistic behaviors, organizational cynicism, PLS
  • Zahra Eshaghiyan, Ali Kazemi *, Ali Shaemi Pages 167-189
    Empowerment has been increasingly regarded as an essential management strategy that aids organizations’ development and success in the challenging and competitive business environment. The aim of current study was analyzing the effect of person-job fit and person-organization fit on psychological empowerment. The research statistical population included the all employees of Sepahan Battery Company. The person-organization fit (values congruence and goals congruence) and person-job fit questionnaires of Vogel and Feldman, person-organization fit (work environment congruence and personality congruence) questionnaire of Scroggins and psychological empowerment questionnaire of Hatami and Dastar was used for gathering the required data. Content validity and construct validity has used to examine validity and Cronbach‘s Alpha Coefficient was applied to assess the reliability. The result demonstrate that the questionnaire has suitable validity and reliability. The factorial analysis and testing of structural equations model were performed using AMOS software. The result showed that there is a meaningful and positive relationship between person-organization fit and psychological empowerment. The impact of person-job fit on psychological empowerment was not confirmed.
    Keywords: Person, Organization Fit, Person, Job Fit, Psychological Empowerment, Sepahan Battery Company
  • Abdolmajid Imani *, Samaneh Ghodrati Pages 191-221
    Competency, has long been attractive of the ordinance man-made of Islam and consequently, Iranian culture has been after Islam. According to subject of competency models of human resource managers with Islamic approach, it has been fewer attractive for researchers, so this research want to offering competency model of human resource managers within Islamic value system in the university of Sistan and Baluchestan (USB). In this research, statistical society, covering 113 people of managers and Expert, Professor, PhD student and Masters student in human resource management (HRM) area of usb; then total of 80 questionnaires were collected and analyzed as a sample. In this research, beginning, examined the library studies, foundations theoretical and history of research, then, according to collected information, the main concepts research (contains capabilities and individual features, knowledge, skills and attitudes of human resources (HR) managers) discover, and became operational within Islamic value system that in total, extracted decahedron ( ten – sides ) and forty-three indicators. Then, this questionnaire, made, designed, broadcasted and were collected and all the data, Analyzed with software, SPSS 19, "T single – sample'' methods and friedman test. Findings and research, in addition to the approved concepts and dimensions identified as dimensions, showed that concept of skill and ability are more important and knowledge and awareness are less important.
    Keywords: Human resources management, Competency, Managerial competencies, Competency models
  • Neda Mohammadesmaeili * Pages 223-250
    Today, organization have recognized the importance of innovation for long term survival and leading in the competition area, and innovation and creativity have became one of the concerns of managers. All managers are in search of innovative organization. However, the main question is why there are little innovations in organization, in spite of considerable effort. On the other hand, organizational culture is the main factor to form the organizational behaviors. So it is important to perceive the organizational culture because it contains a set up strong implicit and almost unconscious factors, that if they are not perceived can undermine every effort for directing organizational behaviors toward desirable goals. So, innovation culture seems to be the most important factor for emerging innovative behaviors. So the object of this research is to identify innovation culture development mechanisms. This research has been conducted using mixed method. In quantitative stage, the current state of different aspects of innovation culture has been identified using a questionnaire (420 questionnaires). And in qualitative part, 276 people participate in semi structure interviews on the mechanisms effective in innovation culture development. Eventually, have been identified two mechanisms that include various dimensions as innovation culture development mechanisms.
    Keywords: innovation, innovation culture, innovation culture development
  • Seyede Mahboubeh Hoseyni, Gholamreza Zamanian*, Mohammad Mirbagherijam Pages 251-267
    This study evaluate the impact of exchange rate fluctuations on some important indicators of the financial performance of banks listed in the Tehran Stock Exchange. The methodology adopted in this research is descriptive-causal; library tools have been used for data collection and based on data analysis conducted through econometric techniques including ARIMA, ARCH and PANEL-VAR on the banking system sample during 1385-1394 (Persian solar calendar), this paper concludes that consistent with prevailing literature, exchange rate fluctuations have a significant and negative impact on the level of short and long-term deposits, significant and positive impact on non-performing loans; but inconsistent with reviewed literature, have a significant negative impact on net-profit and assets of banks.
    Keywords: exchange rate fluctuations, financial performance indexes of banks, Tehran Stock Exchange