فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات اقتصاد انرژی
پیاپی 41 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیمراد شریفی، غلامحسین کیانی، رحمان خوش اخلاق، محمدرضا رضایی* صفحات 1-23
    در آستانه هزاره سوم میلادی، تحولات بنیادی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه به لحاظ صنعتی و اقتصادی به وقوع پیوسته است. با عنایت به چشم انداز پیش روی این جوامع از دیدگاه اقتصادی، یکی از مهمترین مسئله ای که ذهن تمامی مسئولان این کشورها را به خود مشغول داشته است مسئله تامین انرژی است. در این میان بهینه سازی سیستم های انرژی و بکارگیری انرژی های نو به عنوان جایگزینی برای انرژی های فسیلی امری مهم به نظر می رسد. در این مطالعه با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک ترکیب بهینه سیستم هیبریدی شامل انرژی های(باد/خورشید/دیزل/باتری)در شهرستان خور و بیابانک تعیین شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد برای حداقل شدن هزینه ها برای بکارگیری سیستم هیبریدی، با توجه به پتانسیل بالای تابشی باید تنها از سیستم هیبریدی شامل فتوولتائیک و باتری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، انرژی باد، انرژی خورشید، سیستم هیبریدی، بهینه یابی
  • غلامعلی شرزه ای، سعید مددی*، آرزو کیانفر صفحات 25-42
    تغییرات اقلیمی بوجود آمده ناشی از گرمایش جهانی در نتیجه افزایش غلظت گازهای گلخانه ای، مهم ترین مشکل زیست محیطی عصر حاضر در سطح جهانی می باشد. در سال 1997، با آگاهی کشورها از اثرات مخرب گازهای گلخانه ای، پروتکل کیوتو جهت کنترل انتشار گازهای گلخانه ای شکل گرفت. مکانیسم توسعه پاک (CDM) یکی از مکانیسم های پروتکل کیوتوست که ضمن کاهش هزینه های کاهش انتشار کشورهای صنعتی با سرمایه گذاری در پروژه های کاهش انتشار کشورهای در حال توسعه، موجب دستیابی کشورهای در حال توسعه به منابع مالی و تکنولوژی های جدید نیز می شود. بر اساس مکانیسم توسعه پاک، با اجرای پروژه های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در قالب پروژه های CDM، گواهی کاهش انتشار(CER) ایجاد می شود که کشورهای در حال توسعه این اعتبارات را به کشورهای توسعه یافته می فروشند، کشورهای توسعه یافته نیز با خریداری اعتبارات کاهش انتشار آن را به عنوان بخشی از تعهدات خود در قبال پروتکل کیوتو ارائه می دهند. احداث نیروگاه های برق آبی از عمده ترین پروژه های کاهش انتشار است که ایران نیز ظرفیت بالایی در اجرای آن دارد؛ نیروگاه برق آبی ارس (قره چیلر) از جمله ی ظرفیت های نیروگاه های برقابی در کشور می باشد. در این مطالعه به ارزیابی مالی احداث نیروگاه برق آبی قره چیلر، در دو سناریوی وجود و عدم وجود درآمد مکانیسم توسعه پاک پرداخته شده است. نتایج حاکی از آن است که با احداث نیروگاه برق آبی قره چیلر ضمن این که برای تولید 4/862 گیگاوات ساعت برق، کاهش انتشاری حدود 550 هزار تن معادل CO2اتفاق می افتد؛ نرخ بازدهی داخلی(IRR)طرح از 18/10 درصد بدون وجود درآمد مکانیسم توسعه پاک، به 13/12 درصد با وجود درآمد مکانیسم توسعه پاک می رسد؛ بدین ترتیب درآمد حاصل از مکانیسم توسعه پاک با بهبود شاخص های مالی، جذابیت طرح را برای سرمایه گذاران افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: مکانیسم توسعه پاک، نیروگاه برق آبی ارس (قره چیلر)، ارزیابی مالی، نرخ بازده داخلی
  • حسن حیدری*، سحرناز بابایی بالدرلو صفحات 43-70
    این مقاله، تاثیر نااطمینانی قیمت نفت خام بر رشد بخش صنعت و معدن را در بازه ی زمانی 1367:1 تا 1389:4، در ایران بررسی می کند. برای اندازه گیری نااطمینانی قیمت نفت خام مدل های ناهمسان واریانس نمایی (EGARCH) و جهت برآورد اثرات نااطمینانی قیمت نفت خام بر رشد بخش صنعت و معدن، مدل MSIA(3)-ARX(4،2) برآورد گردیده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که نااطمینانی قیمت نفت خام در وضعیت های مختلف رشد بخش صنعت و معدن (رکود، رشد متوسط و رونق)، تاثیر منفی بر رشد این بخش دارد. همچنین نتایج نشان می دهند که در شرایط نااطمینانی قیمت نفت خام، دوره ی تداوم وضعیت رشد متوسط بیشتر از وضعیت رکودی و آن نیز بیشتر از وضعیت رونق می باشد. به طور خلاصه می توان اظهار داشت که در صورت عدم اطمینان از قیمت نفت خام، رشد بخش صنعت و معدن بیشتر به رشد متوسط و تداوم این وضعیت متمایل است. لذا، پیشنهاد می شود با تغییر سیاست های کلان اقتصادی، ایجاد صندوق پس انداز درآمدهای نفتی و اعمال قوانین مناسب جهت برداشت از این صندوق، اثرات نااطمینانی قیمت نفت بر اقتصاد کنترل شود. بدین ترتیب افزایش قیمت نفت به عنوان عامل تداوم رکود و رشد پایین تر حذف خواهد شد و با احتمال 15 درصدی برآورد شده در این پژوهش، بخش صنعت ومعدن، از وضعیت رشد متوسط، به وضعیت رونق انتقال خواهد یافت.
    کلیدواژگان: نااطمینانی قیمت نفت خام، رشد بخش صنعت و معدن، مدل های تبدیل مارکف، تغییر رژیم
  • مهدیه رضاقلی زاده* صفحات 71-103
    رابطه بین بازار جهانی انرژی و بازار سهام هر کشور اهمیت فراوانی در مطالعه کارایی بازار سهام، انتخاب سبد دارایی و قیمت گذاری دارایی ها دارد. هدف از انجام این مطالعه برقرار نمودن یک رابطه شرطی بین بازار جهانی انرژی و بازار سهام ایران با توجه به جهت حرکت بازار نفت (رو به بالا یا رو به پائین) می باشد. بدین منظور با استفاده از یک مدل چندعاملی و تعریف متغیر ریسک قیمت نفت، به ارزیابی رابطه بین بازار انرژی و بازار سهام (گروه منتخب صنایع انرژی بر در بورس اوراق بهادار تهران) طی دوره 90-1384 خواهیم پرداخت. در این مطالعه علاوه بر بررسی تاثیر ریسک قیمت نفت بر بازده سهام، تاثیر ریسک بازار و چولگی و کشیدگی بر بازده را نیز مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. نتایج تجربی حاصل از این تحقیق نشان می دهد که در وضعیت صعودی (نزولی) بازار جهانی نفت، رابطه ریسک قیمت نفت با بازده سهام صنایع مورد مطالعه، مثبت (منفی) بوده و این رابطه نامتقارن می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد که رابطه ریسک بازار با بازده در وضعیت صعودی (نزولی) بورس اوراق بهادار تهران مثبت (منفی) و نامتقارن می باشد. لذا می توان گفت تغییرات به وجود آمده در بازار جهانی انرژی تاثیر نامتقارن و قابل ملاحظه ای بر بازدهی سهام صنایع انرژی بر در ایران داشته و نقش مهمی را در بورس اوراق بهادار تهران ایفا می کند.
    کلیدواژگان: ریسک، بازده، مدل چند عاملی، بازار رو به بالا (رو به پائین)، چولگی، کشیدگی
  • سکینه سجودی*، محمد علی متفکر آزاد، محسن پورعبادالهان کویچ، فیروز فلاحی، رضا رنجپور صفحات 105-130
    توسعه جوامع همواره با افزایش تقاضا برای انرژی برق همراه بوده است. این موضوع باعث شده تا زمینه سازی برای سرمایه گذاری کافی و عملکرد کارا در تولید این انرژی از اهمیت ویژه ای، بخصوص در کشورهای درحال توسعه برخوردار باشد. درچند دهه اخیر، بسیاری از کشورها برای دستیابی به سطح کارایی مناسب اقدام به اصلاح ساختار بازار برق و افزایش رقابت در این بازار نموده اند. در ایران نیز با افتتاح بازار برق در سال 1382 اصلاحات عمده ای در ساختار بازار برق کشور به وقوع پیوست. اکنون، پس از گذشت حدود یک دهه از اعمال این اصلاحات در ساختار بازار برق کشور، بررسی اثر این اصلاحات بر عملکرد عرضه کنندگان برق کشور ضروری بوده و می تواند در ادامه مسیر صنعت برق کشور و همچنین اعمال اصلاحات مشابه در سایر صنایع شبکه ای، راهگشا باشد. هدف این مطالعه، بررسی اثر تجدید ساختار بازار برق برکارایی فنی نیروگاه های کشور می باشد. به این منظور ابتدا کارایی فنی 35 نیروگاه حرارتی طی دوره 1378 تا 1390 به روش تصادفی ناپارامتریک پوششی داده ها[1](StoNED) محاسبه و سپس با بکارگیری روش پنل دیتا توبیت[2] اثر تجدید ساختار بر کارایی فنی محاسبه شده تخمین زده شده است. نتایج نشان دهنده اثر مثبت تجدید ساختار بازار برق بر کارایی فنی نیروگاه های بخاری و گازی می باشد.
    کلیدواژگان: صنعت برق، تجدید ساختار، کارایی فنی، نیروگاه های حرارتی، روش تصادفی ناپارامتریک پوششی داده ها، پنل دیتا توبیت
  • محمدحسن فطرس*، آقای جواد براتی، خانم مریم رسول زاده صفحات 131-152
    ذخایر عظیم سوخت های فسیلی کشور توجه جدی به صرفه جویی در مصرف انرژی را کم رنگ و دامنه اتلاف در این زمینه را فراخ کرده-است. به دلیل تجهیزات فرسوده و ساختار سنتی بسیاری از صنایع و محدودیت داده ها، مطالعات اندکی در این خصوص برای بخش صنعت کشور صورت گرفته است. این مطالعه با رویکرد تجزیه ساختاری، تغییرات در انتشار CO2 را با استفاده از جداول داده-ستانده 1370، 1375 و 1380 برای بخش های مختلف صنعتی، طی دوره های75-1370 و 80-1375 بررسی می کند و عوامل اصلی تغییرات در انتشار را تجزیه و تحلیل می کند. در هر دو دوره، سطح تقاضای نهایی مهم ترین عامل موثر بر افزایش انتشار CO2 بوده است. روند تحولات ساختاری صادرات بهبود یافته به طوری-که اثری کاهنده بر انتشار داشته است. توسعه فناوری صنایع، اگرچه تاثیری اندک بر کاهش انتشار داشته است، با این وجود بهبود در سطح صادرات به عنوان عاملی در جهت کاهش انتشار طی دوره 80-1375 بوده-است. بهبود در کارایی انرژی از مهم ترین عوامل کاهش انتشار CO2 در فعالیت های «حمل و نقل»، «تصفیه و تولید فرآورده های نفتی»، «تولید سایر محصولات کانی غیرفلزی» و «تولید فلزات اساسی» بوده است. برای کاهش انتشار لازم است همچنان توجه ویژه ای به این عامل صورت گیرد.
    کلیدواژگان: انتشار دی اکسید کربن، تجزیه ساختاری، جدول داده، ستانده، کارایی انرژی
  • شهرام گلستانی*، آقای صالح انصاری لاری، آقای رضا عباسپور صفحات 153-174
    نفت چه از نظر کمیت و چه از نظر ارزش مهمترین کالای مبادلاتی در جهان محسوب می شود و به واسطه وابستگی فعالیت های اقتصادی به این منبع انرژی به استراتژیک ترین کالای جهانی نیز تبدیل گردیده است، به گونه ای که هر تغییری در قیمت آن می تواند اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراینشناسایی رفتار قیمت نفت و پیش بینی آن همواره مد نظر اقتصاددانان بوده است؛ در عین حال که ضرورت پیدا کردن روشی هایی که قیمت نفت را با خطای کمتریپیش بینی کند، بر هیچ کس پوشیده نیست. در این ارتباط روش های اقتصادسنجی پیشرفت های سریعی داشته اند و روش های رقیب دیگری نیز در این عرصه ظاهر شده اند که از مهمترین آنها می توان به منطق فازی اشاره نمود. این مقاله به مقایسه دو روش منطق فازی وARFIMAبرای پیش بینی قیمت روزانه نفت برنت دریای شمال طی دوره 2011-1998 پرداخته است. برای بهینه سازی روش فازی ابتدا توابع عضویت ورودی و سپس توابع عضویت خروجی بهینه شد. بعد از بهینه شدن توابع عضویت خروجی خطا به حداقل میزان خود رسید. نتایج برتری قابل ملاحظه منطق فازی بر روشARFIMA_EGARCH را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: قیمت نفت، ARFIMA، GARCH، حافظه بلند مدت، منطق فازی، پیش بینی
  • علی مروتی شریف آبادی، مهدی حاتمی منش*، سید علی محمد بنی فاطمه، مهناز کشاورز صفحات 175-193
    یک پیش بینی خوب تقاضا، پیش نیازی ضروری به منظور مدیریت یک سیستم انرژی برق است. در طول سال ها، تکنیک های پیش بینی زیادی با قابلیت های متفاوت معرفی شده اند. هرچند عوامل مختلف موثر بر پیش بینی در تحقیقات پیشین کاوش شده اند، اما پارامترهای قابل کنترل مربوط به داده ها و برهم کنش آن ها هیچ گاه به طور دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته اند. بر همین اساس این تحقیق، روش تاگوچی را برای بررسی عوامل قابل کنترل مدل پیش بینی به کار می برد. به همین منظور یک آرایه ی متعامد درونی(L9(34 برای عوامل قابل کنترل دوره زمانی داده ها، طول افق و تعداد مشاهدات مورد نیاز ایجاد شده است. در ادامه یک طراحی آزمایش صورت گرفت تا سطوح مناسب هر عامل به دست آید. به صورت هم زمان یک آرایه ی متعامد بیرونی (L4(23 به کار رفت تا پارامترهای ذاتی روش پیش بینی به عنوان عوامل نویز روش تاگوچی در نظر گرفته شود. این موارد طی یک الگوی 8 مرحله ای و به کمک داده های شرکت توزیع برق منطقه ای شهر یزد، نشان داد که مدل پیشنهادی باعث بهبود کیفیت پیش بینی و کاهش هزینه های آن می شود.
    کلیدواژگان: تقاضای برق، بهبود پیش بینی، طراحی آزمایشات تاگوچی، شبکه عصبی مصنوعی
  • حمید ابریشمی، محسن مهرآرا، حمید زمیان زاده* صفحات 195-223
    بر اساس مطالعات انجام شده، تکانه های نفتی از مهمترین عوامل موثر بر عملکرد اقتصاد ایران هستند. الگوسازی اقتصادی در چارچوب رویکرد تعادل عمومی تصادفی پویا، یکی از بهترین ابزارها برای دستیابی به شناخت مکانیسم انتشار تکانه های مختلف به ویژه تکانه های نفتی و اثرات نهایی آن بر عملکرد متغیرهای کلان اقتصادی به ویژه تولید و تورم است. این مقاله یک الگوی تعادل عمومی تصادفی پویای نوکینزی، برای الگوسازی مکانیسم انتشار تکانه های نفتی در کوتاه مدت و بلندمدت در اقتصاد ایران ارائه می دهد که در آن بر رانت جویی و نقش ویژه نهادها در انتقال تکانه های نفتی تاکید می شود. پارامترهای الگوی ارائه شده به روش بیزین تخمین زده شده و ارزیابی آن از طریق بررسی معیارهای مختلف و مقایسه نتایج شبیه سازی شده و واقعیت های مشاهده شده متغیرهای کلان اقتصاد ایران طی فصل اول 1367 تا فصل چهارم 1389، بیانگر برازش نسبتا مناسب الگو است. جهت بررسی پویایی های متغیرهای مهم اقتصادی نسبت به تکانه های مختلف به ویژه تکانه های نفتی، توابع واکنش آنی ارائه شده است. نتایج بیانگر این است که یک تکانه مثبت نفتی اگرچه در کوتاه مدت از کانال افزایش تقاضای کل و نیز افزایش عرضه کالای عمومی موجب افزایش تولید غیرنفتی می شود، اما در بلندمدت از مسیر رانت جویی و تضعیف نهادی، موجبات کاهش تولید غیرنفتی را فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: تکانه نفتی، تعادل عمومی تصادفی پویا، رانت جویی، اقتصاد ایران
|
  • Ali Morad Sharifi, Gholamhossin Kyani, Rahman Khosh Aklagh, Mohammad Reza Rezaee * Pages 1-23
    At the beginning of the 3rd AD millennium، industrially and economically fundamental changes have taken place in most developed and/or developing countries. Economically، concerning the perspective ahead of these communities، one of the most important issues occupying all of their authorities’ minds is energy provision. Meanwhile، optimization of energy systems and use of new energies as the replacement for fossil ones is deemed important. In this study hybrid system optimization was made using the genetic algorithm method، including the energies wind، sun، diesel، and battery. The results showed that in order to minimize the costs of using the hybrid system only the one containing photovoltaic and battery should be used due to high radiation potential.
    Keywords: Genetic Algorithm, Hybrid System, Optimization, Solar Energy, Wind Energy
  • Gholamali Sharzei, Saeed Madadi *, Arezo Kianfar Pages 25-42
    Climate change is caused by global warming due to increasing concentrations of greenhouse gases is the most important international environmental problem. In 1997، by increasing national awareness about the harmful effects of greenhouse gases، The Kyoto Protocol was formed for controlling the greenhouse gas emissions. Clean Development Mechanism (CDM) of the Kyoto Protocol makes an opportunity for all countries. CDM abates the cost of reducing emissions for industrialized countries and also provides financial resources and new technologies for developing countries. Based on Clean Development Mechanism، The emissions reduction projects provide Certified Emission Reduction (CER)، that developing countries will sell CER to the developed countries، developed countries by purchase CER As part of their obligation، offering that to the Kyoto Protocol. Construction of hydroelectric plants is the major of emission reduction projects and Iran has a high capacity in hydroelectric plants. This study evaluates construction of Gharechilar hydroelectric plants in two scenarios، present and absence Clean Development Mechanism revenue. results indicate that construction of Gharechilar hydroelectric plants reduce about 550 thousand tons of CO2 emission in produce 4/862 gig watt hours of electricity and Clean Development Mechanism revenue cause Internal rate of return (IRR) increase from10. 18 percent to12. 13 percent. Revenue obtained from the clean development mechanism improves profitability of Gharechilar hydroelectric plant project; with improve financial indicators، project attractive increases for investor.
    Keywords: Clean Development Mechanism, hydroelectric plants Aras (Gharechilar), financial evaluation, internal rate of return
  • Hassan Heidari *, Saharnaz Babaei-Balderlou Pages 43-70
    This paper investigates the impact of the crude oil price uncertainty on the growth of Industry and Mine sector in Iran over the period of 1367:1 to 1389:4. We applied Exponential Generalized Autoregressive Conditional Heteroskedasticity (EGARCH) Model to generate the crude oil price uncertainty indicator، and MSIA (3) -ARX (4،2) Model to examine the effects of this uncertainty on the Industry and Mine sector growth. Our Results show that crude oil price uncertainty in different regimes of industry and mine sector (recession، average growth and expansion) have a negative impact on this sector. Also، it is shown that under the influence of crude oil price uncertainty، duration of average growth is more than recession regime and it is more than expansion regime، respectively. In general، in the case of uncertainty in the crude oil price، Industry and Mine sector growth is disposed to average growth and persistence of this situation. It is suggested to control the effects of oil price uncertainty on economy by changing macroeconomic policies، creating a saving found for oil revenues، and applying rules for withdrawals from the fund in average growth periods، especially when there is a continuous increase in crude oil price. So oil price increases will be eliminated as a factor of recession and lower growth، and then the average growth regime in Industry and Mine sector will pass to expansion regime with the probability of 15% - calculated in this study.
    Keywords: Crude oil price uncertainty, Industry, Mine sector Growth, Markov, Switching Models, Regime Switching
  • Pages 71-103
    The relationship between world Energy market and Stock market in per country are very important in studying of stock market’s efficiency، the choice of portfolio and pricing the assets. The purpose of this study is establishing a Conditional relationship between global energy market and Iran’s stock market by investigation the relationship between some risk factors (Oil price risk، Market risk، Skewness and Kurtosis) and stock return. The approach taken in this paper uses a Multi- Factor Model with consider to the direction of markets (Up or Down). We have selected 5 largest energy consumer industries in Tehran stock exchange in period of 1384-90. The results declare that in Up (Down) Oil market، there is an asymmetrical positive (negative) relationship between Oil price risk and Stock return. Also the findings show that the relationship between Market risk and stock return is asymmetrical and positive (negative) in situation of Up (down) in Tehran’s Stock exchange. So we can express that the changes in the global Oil price and changes in the Market return has a big asymmetrical effect on mentioned industries’ return.
    Keywords: Risk, Return, Multi, Factor Model, Up Market, Down Market
  • Sakineh Sojoodi *, Dr Mohammadali Motaffaker Azad, Dr Mohsen Pages 105-130
    Economics development has always been along with increasing demand for electricity. This has led to significant attention to efficiency improvement of electricity production especially in developing countries. In recent decades، many countries introduce competition in power market by restructuring and liberalization policies to achieve proper efficiency level in electricity production. In Iran، substantial reforms occurred in electricity industry structure after establishing power market in 2003. After a decade of reforms in power market، it is necessary to investigate the effect of these reforms on electricity supplier performance، since it will be helpful for progress of electricity industry restructuring and implementing similar reforms in other network industries. The aim of this study is examining the effect of market restructuring on technical efficiency in thermal power plants of Iran. For this purpose، technical efficiency of 35 thermal power plants has been calculated during the period 1999 to 2011 using Stochastic Nonparametric Data Envelopment (StoNED) method، then the impact of market restructuring on technical efficiency has been estimated by applying Panel Data Tobit model. Results indicate that market restructuring has had positive effect on technical efficiency of steam and gas power plants.
    Keywords: Electricity Industry, Market Restracturing, Technical Efficiency, Thermal power plants, Stochastic Nonparametric Envelopment of Data, Panel Data Tobit
  • Dr. Mohammad Hassan Fotros *, Javad Barati, Maryam Rasoulzadeh Pages 131-152
    Immense reserves of fossil fuels، has caused weak attention to economize energy consumption and has consequently led to energy waste. Also، due to data limitations، timeworn equipments and traditional structure of many industries، little research has not been done in the industrial sector from this point of view. This study uses of structural decomposition approach to survey changes in CO2 emissions in Iranian industrial sectors using tables of input-output in the years 1370، 1375 and 1380. The main factors causing the changes in the emissions are analyzed. Marginal demand has been most important factor of CO2 emissions augmentations in both periods (1370-1375 and 1375-1380). The structural changes in exports have improved، it has reduced industrial emissions. Technology improvement and industrialization، however، has had a mince impact on reducing emissions، but it has improved the level of exports as a factor in the reduction for the period is 1375-1380. During two periods، energy efficiency improvement has been the most important factors in reducing CO2 emissions in the “transportation”، “refining and production of petroleum products”، “production of other non-metallic mineral” and “production of basic metals”. It seems that for more reduction in CO2 emissions particular attention should be paid to this factor.
    Keywords: CO2 emissions, structural decomposition, input, output table, energy efficiency
  • Pages 153-174
    Oil in both aspects of quantity and the value، is the most important tradable commodity in the world and due to the dependence of economic activities on this energy source، it’s the most strategic global commodity too; so that any change in oil prices can affect the global economy. Therefore the economists are always looking to identify and predict the behavior of oil prices have been. However، the need to find the methods that can predict the oil prices، with less error، is quite clear. In this regard، the econometric methods have made rapid progress and other rival methods have appeared in this field، which the fuzzy logic is one of them. This paper compares two techniques، fuzzy logic and ARFIMA to predict daily North Sea Brent oil prices over the period 1998-2011. To optimize fuzzy method first input membership functions and then output membership functions were optimized. Optimization the output membership functions cause minimizing error. The results show fuzzy logic has more advantages than ARFIMA_EGARCH method.
    Keywords: Oil Prices, ARFIMA, GARCH, Fuzzy Logic, Predict, Long Run Memory
  • Ali Morovati Sharif Abadi, Mehdi Hatami Manesh *, Ali Mohammad Banifatemeh, Mahnaz Keshavarz Pages 175-193
    A good demand forecasting is an essential prerequisite to manage an electricity system. Over the years، many forecasting techniques of varying capabilities have been introduced. The precise extent of their influences، and the interactions between them، has never been fully clarified، although various forecasting factors have been explored in previous studies. Accordingly، this study adopts the Taguchi method to calibrate the controllable factors of a forecasting model. To this end an L9 (34) inner orthogonal array is constructed for the controllable factors of data period، horizon length، and number of observations required. An experimental design is then performed to establish the appropriate levels for each factor. At the same time، an L4 (23) outer orthogonal array is used to consider the inherited parameters of forecasting method as the noise factors of Taguchi method simultaneously. Through an eight steps pattern and using electricity data of Yazd province it is shown that the proposed model will improve quality of forecast and will reduce its expenses.
    Keywords: electricity demand, Improved Forecasting, Taguchi experimental design, Artificial Neural Network