فهرست مطالب

The Iranian Journal of Botany
Volume:9 Issue: 2, Summer and Autumn 2002

  • تاریخ انتشار: 1381/10/20
  • تعداد عناوین: 23
|
  • علی اصغر معصومی صفحه 121

    در میان 113 گونه شناخته شده از بخش Caprini که یکی از بزرگترین بخش های جنس گون می باشد همچنان دو A. aliomranii و A. saremii گونه به عنوان گونه های جدید از این بخش معرفی می شوند. هر یک از گونه ها با نزدیکترین خویشاوندان خود مقایسه شده است.

  • سعیده عطایی، مسعود شیدایی، مصطفی اسدی، بهرام زهزاد صفحه 127

    بررسی پروتئین های ذخیره ای بذر در 16 جمعیت از 6 گونه. Stipa L با استفاده از روش SDS-PAGE انجام گرفت. بطور کلی تعداد 29 باند پروتئینی مشاهده شد که تعدادی از آنها در تمامی گونه ها مشترک بودند. برخی از باندها برای گونه ها اختصاصی بود و تعدادی نیز در میان جمعیت های یک گونه گوناگونی داشتند. تجزیه خوشه ایاطلاعات پروتئینی، جمعیت های هر یک از گونه ها را در خوشه ایمجزا قرار داد که نشان دهنده متمایز بودن گونه ها در اختصاصات پروتئینی است. این نتایج تایید کننده جایگاه تاکسونومیکی گونه های مطالعه شده و ارتباطات میان گونه ای است که بر اساس صفات ریختی بنا شده است.

  • فریبا شریف نیا، مصطفی اسدی صفحه 135

    اطلاعات ریخت شناسی گونه های کتان مورد بررسی قرار گرفت تا گروه بندی تاکسونومیک این جنس در ایران روشن شود مطالعات بر اساس نمونه های تازه و نمونه های هرباریومی انجام شد. تعداد 36 صفت ریختی شناسی مورد مطالعه قرار گرفت. گروه بندی گونه ها با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری انجام شد. بر اساس فنوگرام بدست آمده 4 شاخه اصلی تشخیص داده شد که با 4 بخش (Section) شناخته شده جنس مطابقت می نماید.

  • مسعود شیدایی، زهرا یزدانبخش، فرانسواز برنارد صفحه 141

    پروتئین های ذخیره ای بذر با استفاده از روش SDS-PAGE در 14 جمعیت از دو گونه خارشتر با نام های Alhagi graecorllm Boiss و. A. pseudalhagi (M. B.) Desv مطالعه شد. به طور کلی تعداد 11 باند مشاهده شد که از این میان، باندهای 1،2، 4، 5، 7، 9، 10 در تمامی جمعیت ها مشترک بودند درحالیکه باند 3 در جمعیت همدان وباند 11 در جمعیت دامغان از گونه A. pseudalhagi منحصر بفرد بود. باند 8 در جمعیت مهران از گونه A. graecorum منحصر بفرد بود. تجزیه خوشه ایداده های پروتئینی نشان داد که جمعیت های دو گونه از هم قابل تفکیک نیستند و این اطلاعات در تاکسونومی خارشتر مفید نمی باشند. با این حال می توان از اطلاعات پروتئینی در شناسایی تفاوت های میان جمعیتی استفاده نمود.

  • آنات باندهو داس، اس موهانتی، پرماناندا داس صفحه 151

    تخمین سیتوفتومتری 4C DNA سلولهای نوک ریشه و تجزیه کاریوتیپ ده رقم شنبلیله (Trigonella foenum-graecum) انجام شده است. تعداد کروموزومهای سوماتیک 16 =n 2 برای همه رقمها ذکر می شود. تجزیه جزیی کاریوتیپ نشان دهنده ویژگی های کروموزومی اختصاصی ارقام و جابجایی ساختاری کمی در کروموزومهای ژنوم است. محتوای 4C DNA از pg11 /9 در رقم TG – 41 تا pg 420/12 در رقم TG – 03 تغییر نمود. دگرگونی معنی دار در طول، حجم و در درصد شکل کلی (%TF) در سطح رقم دیده شد. مطالعات ضریب همبستگی نشان دهنده ارتباط بین حجم کروموزوم و محتوای DNA هسته در واریته هاست. دگرگونی ساختار کروموزوم و محتوای DNA علیرغم تعداد کروموزومهای برابر نشان دهنده وجود ریز تکامل در جهت توسعه ارقام جدید است.

  • فریده عطار، احمد قهرمان صفحه 161

    گونه های Cousinia zardkuhensis و C. shulabadensis به عنوان گونه های جدید و واریته Cousinia khorramabadensis var. purpurea به عنوان واریته ای جدید از استانهای بختیاری و لرستان شرح داده می شوند. همچنین گونه های Cousinia carduchorum و C. myriolepis برای اولین بار از ایران گزارش شده و گونه Cousinia radians که در فلورا ایرانیکا بطور مشکوک از ایران ذکر شده بود، در ایران تایید می گردد.

  • علیرضا نقی نژاد، احمد قهرمان صفحه 171

    دو گونه Eleocharis caduca (Delile) Schultes و Carex extensa Good.برای اولین بار از ایران گزارش می شوند. این گیاهان از خط ساحلی لنگرود – لاهیجان در استان گیلان جمع آوری شده اند. ویژگی ها و پراکندگی جغرافیایی این گونه ها بیان شده است. Eleocharis caduca با گونه بسیار نزدیک به آن یعنی E. geniculata مقایسه می شود، پراکندگی Carex extensa در قاره آسیا در نقشه نشان داده شده است.

  • غلامرضا فقیه نیا، یاسمن ناصح صفحه 177

    گونه Erodium litvinovii برای نخستین بار از ایران گزارش می گردد. این گونه بر اساس تفاوت در قارچبر و سیخک میوه از گونه نزدیک خود E. oxyrrhynchum تفکیک می شود. نمونه های گیاه از نواحی شرق استان خراسان جمع آوری گردیده و در هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد نگهداری می شوند.

  • فریدون انصاری اصل، پریچهره احمدیان تهرانی، عبدالرضا نصیرزاده، احمد حاتمی صفحه 181

    مطالعه کاریوتایپی گونه های موجود یکی از گام های اساسی در شناسایی دقیق تر این گیاهان از نظر تاکسونومی و به نژادی می باشد. بررسی کاریوتایپ گونه ها نشان داد که 4 گونه O. aucheri subsp. Teheranica و O. scorbiculata و O. melanotricha و O. oxyptera دارای 16 کروموزوم هستند و براساس عدد پایه کروموزومی (x=8) گونه هایی دیپلوئید محسوب می گردند. در میان گونه های مورد مطالعه، گونه O. oxyptera دارای کمترین طول کل ژنوم اما بیشترین TF% بود. همچنین بر اساس گروه بندی Stebbins، گونه O. scorbiclllata و O. melanotricha در گروه 1A، زیر گونهO. aucheri subsp. Teheranica درگروه 1B و گونه O. oxyptera در گروه 2B قرار گرفتند و بر این اساس گونه O. oxyptera در میان گونه های موجود با داشتن کمترین میزان TF% نامتقارترین کاریوتایپ را دارا بود.

  • بهنام حمزه، عادل جلیلی صفحه 187

    قبیله Nardeae با گونه Nardus stricta برای اولین بار از ایران گزارش می گردد. همچنین گونه Melilotus neapolitana به عنوان یک گونه جالب ارائه می شود. محل دقیق گیاهان در ایران و نیز پراکنش آنها در دنیا توضیح داده می شود.

  • شهریار سعیدی مهرورز، احمد قهرمان، مصطفی اسدی صفحه 191

    گونه های Veronica avromanica و V. magna به عنوان گونه های نادری از ایران گزارش می شوند. گونه اولی از درخت زار بازی در گردنه حیران در فاصله بین آستارا و اردبیل جمع آوری گردیده و گونه دومی از نزدیکی دیواندره روی شیب های صخره با پوشش گیاهی تنک جمع آوری شده است.

  • دینا عزیزیان صفحه 195

    تنوع کرکها از نظر شکل ظاهری و پراکنش آنها در سطح برگ گونه های متعلق به جنسهای Morus (توت)، Ficus (انجیر)، Maclura (توت امریکایی)، Broussonetia (توت کاغذی) که بطور طبیعی یا کاشته شده درایران رویش دارند، بررسی و شرح داده می شود. وجود سه نوع کرک شامل: کرکهای غده ای، کرکهای غیر غده ای به اشکال مختلف و بخصوص کرکهای دارای سیستولیت از صفات مشخص و دارای ارزش تاکسونومیک در گونه های مورد مطالعه می باشند.

  • علی اصغر معصومی، دیترش پودلش صفحه 203

    در میان بخش های Astragalus، بخش Caprini یکی از بزرگترین بخش های جنس گون می باشد گونه A. shahsavarii به عنوان گونه جدید از بخش Caprini معرفی می شود. این گونه با نزدیکترین خویشاوند خود A. gypsaceus مقایسه شده است.

  • ایرج مهرگان، محمدرضا رحیمی نژاد، دینا عزیزیان صفحه 207

    جنس یونجه (. Medicago L) از نظر آرایه شناسی مورد بررسی قرار گرفت. در بین نمونه های مطالعه شده شامل 2500 نمونه هرباریومی و میوه 150 جمعیت تعداد 22 گونه و زیر گونه از ایران تشخیص داده شد. زیر بخش Astrocalyx از بخش Spirocarpos به عنوان زیر بخش جدیدی معرفی می گردد. ترکیب جدید Medicago rigicula subsp. Sinskiae معرفی و 2 گونه و یک زیر گونه برای اولین بار از ایران گزارش می شود.

  • فریده عطار، محمدرضا جوهرچی صفحه 223

    گونه های Cousinia apiculata و C. raddeana، Scutellaria lindbergii که از استان خراسان جمع آوری شده اند به عنوان گونه های جدید برای فلور ایران معرفی می شوند.

  • مهری دیناروند، حمید هویزه صفحه 229

    گونه Heliotropium curassavicum برای اولین بار از ایران گزارش می شود. نمونه های گونه مذکور از ابتدای جاده اهواز به شوش جمع آوری گردیده است.

  • حسین معروفی صفحه 233

    آرایه Crocus danfordiae subsp. Kurdistanicus به عنوان زیر گونه جدیدی شرح داده می شود. این زیر گونه با زیرگونه تیپ، با داشتن قطعات گلپوش زرد پررنگ و براق تمیز داده می شود. آرایه هایLaserpitium carduchorum Amberboa glauca و brachypterus var. Lathyrus haussknechtii برای اولین بار از ایران گزارش می شوند. گونه Ranunculus lingua که قبلا فقط از شمال ایران گزارش شده بود، اکنون از غرب ایران در استان کردستان گزارش می شود.

  • محمود ضعیفی، وحیده ناظری، مصطفی اسدی، شهرام پورسیدی صفحه 239

    اعداد کروموزومی 3 گونه از جنس کهور (Prosopis) ارائه شده است. این گزارش شامل اعداد کروموزومی دو گونه Prosopis farcta و Prosopis cineraria برای اولین بار از ایران با سطح دیپلوئیدی 2n= 28 و اولین گزارش از عدد کروموزومی Prosopis koelziana با سطوح دیپلوئیدی و تتراپلوئیدی می باشد. کروموزومها از 30 جمعیت از Prosopis گسترده در جنوب ایران شمارش شدند.

  • منیژه پاکروان، احمد قهرمان صفحه 245

    گونه Alcea ghahremanii به عنوان گونه جدید از آذربایجان معرفی می شود و با داشتن برچه های بدون باله و گل آذین خوشه گرزن از گونه های نزدیک خود مثل A.fasciculiflora و A. flavovirens مجزا می شود. گونه های زیر برای اولین بار از ایران گزارش می گردند.Alcea arbelensis Boiss. & Hausskn.، A. kopetdaghensis Iljin گونه اول از غرب و شمال غربی و گونه دیگر از استان خراسان جمع آوری شده اند. انتشار گونه های مورد بحث قرار می گیرد.

  • مهدی یوسفی صفحه 249

    زیرگونه Elymus lazicus subsp. Attenuatiglumis که در مسافرت علمی به استان اردبیل و در مسیر خلخال به اسالم جمع آوری گردید، برای اولین بار گزارش می شود.

  • حبیب زارع صفحه 254

    گونه Spiraea sheikhii به عنوان گونه جدیدی از شمال ایران نامگذاری و شرح داده می شود. این گونه به آسانی با گل آذین دیهیمی، برگهای دایره ای تخم مرغی، گلبرگهای صورتی ودیهیم و انشعابات با کرکهای متراکم تمییز داده می شود. گونه مذکور با 2 گونه S. trilobata و S. pilosa قرابت نزدیکی دارد و بنابراین با آنها مقایسه می شود.

  • محمد امینی راد صفحه 257

    گونه Cyperus imbricatus که از آستارا (گیلان) توسط دلقندی جمع آوری گردیده بود، به عنوان گونه جدید برای ایران معرفی می شود.

  • فاطمه زرین کمر، عادل جلیلی، بهنام حمزه، یونس عصری، جی هودگسون، ک تامپسون، اس شاو صفحه 261

    ساختار تشریحی برگ در 7 گونه از جنس Carex (تیره جگن) از منطقه حفاظت شده ارسبارن مطالعه شد. صفات جالبی از ساختمان آناتومی برگ شامل ویژگی های سلول اپیدرم، اندیس روزنه و مشخصات بافتهای مختلف در برش عرضی بررسی و تحلیل شد. این مطالعه اطلاعات جامعی از آناتومی برگ در این جنس ارائه می دهد. علاوه بر آن، این بررسی گویای توانایی سازگاری جنس (Carex) با محیط طبیعی مرطوب و تالابی خود می باشد. از جمله نکات جالب در آناتومی برگ این گونه مشاهده حفره های هوایی در بین مزوفیل برگ می باشد. که به گیاه امکان ذخیره سازی اکسیژن در محیط تالابی را داده تا بتواند از یک سو سبک و شناور مانده و از سویی دیگر راندمان فتوسنتز خود را متعادل نگه دارد.

|
  • Ali Asghar Maassoumi* Page 121

    Noteworthyspecies of the genusAstragalus sect. Caprini DC., i. e.,A. aliomraniiand A. saremiiare describedfrom Iran.

    Keywords: Astragalus, new species, Iran
  • Saeideh Ataei, Masoud Sheidai, Bahram Zehzad, Mostafa Assadi Page 127

    SDS-PAGE proteinanalysiswasperformedin 16 populations of 6 Stipa species in order to determine the use of such data in taxonomy and elucidating the species inter-relationships. In total 29 protein bands wereobtained, some of whichwerecommon to all the specieswhilesomewerespeciesspecific. Intra-specificprotein variation wasobserved in some of the species. Cluster analysis of protein data showeddistinctness of the speciesstudied and alsosupported the species inter-relationshipsrevealed by morphologicalcharacters.

    Keywords: SDS, PAGE proteinanalysis, Stipa, Iran
  • Fariba Sharifnia, Mostafa Assadi Page 135

    Morphological data fromLinumspecieswereanalyzed to evaluatetaxonomicgrouping of the genusLinumin Iran. The studywasbased on freshmaterialsfromfield as well as herbariumspecimens. Thirty six characterswereused. Grouping of the specieswascarried out by using single linkage clusters, wererecognized in phenogram. The four clusters are more or lessequivalent to the sections are knownfrom the genus.

    Keywords: Linum, pheneticstudy, Morphology, Cluster analysis
  • Masoud Sheidai, Zahra Yazdanbakhsh, Francoise Bernard Page 141

    Seedstorageproteinswerestudied by using SDS-PAGE in 14 populations of twoAlhagi species, namelyA. graecorumBoiss. And A. pseudalhagi(M. B.) Desv. In total 11 protein bands wereobtainedamongwhich, bands 1, 2, 4, 5, 7, 9 and 10 werecommon in all the taxa studiedwhile band 3 isspecific in Mehran population of A. graecorum. Cluster analysis of protein data revealedthatsuch data may not beuseful in differentiating the twoAlhagi species, howevertheycanbeused in revealing the inter-population variation.

    Keywords: Alhagi, Leguminosae, seedprotein, Cluster analysis, Iran
  • A. B. Das, S. Mohanty, P. Das Page 151

    Cytophotodensitometric estimation of 4C DNA content in root tip cells and karyotype analysis were carried out in ten cultivars of fenugreek (Trigonella foenum-graecum). Somatic chromosome number was 2n=16 in all the cultivars. Detailed karyotype analysis revealed cultivar specific chromosomal characteristics and minute structural alterations in chromosomes of the genome. The 4C DNA content varied significantly from 9.116pg in the cultivar TG-41 to 12.420 pg in TG-03. Significant variations in the chromosome length and volume and total form percentage (TF%) were noted at cultivar level. Correlation coefficient studies revealed interdependence between the chromosome volume and nuclear DNA content of the varieties. Variations in chromosome structure and the nuclear DNA content despite the same somatic chromosome number suggest micro-evolution leading to the development of new cultivars.

    Keywords: fenugreek, genome size, karyotype, Trigonella
  • Farideh Attar, Ahmad Ghahreman Page 161

    Cousiniazardkuhensis, C. shulabadensisand C khorrramabadensisvar. purpureaare described as new taxa fromBakhtiari and Lorestan provinces. Cousiniacarduchorumand C. myriolepisare recorded for the first time in Iran. AlsoCousinia radians whichhad been considered as a doubtfulspeciesisconfirmed to be a good species.

    Keywords: Cousinia, new species, new records, Iran
  • Ali Reza Naqinezhad, Ahmad Ghahreman Page 171

    Twointerestingcoastalspecies, Eleochariscaduca(Delile) Schultes and Carex extensaGood. arereported as new records for the flora of Iran. Thesespecies have been collectedfrom the coastal line of Langerud­Lahijan in Gilan province, Iran. Characteristics and geographical distribution of the species are presented. Eleochariscaducaiscomparedwithcloselyrelatedspecies, Eleocharisgeniculata(L.) Roemer&Schultes. Distribution of Carex extensain Asia isalsopresented in the map.

    Keywords: Coastal plants, Eleochariscaduca, Carex extensa, Iran, new records
  • Gholam Reza Faghihnia, Yassamin Nasseh Page 177

    Erodiumlitvinoviibelongs to the family of Geraniaceaeand isrecorded as new speciesfrom Iran. This specieswascollectedfromeastern parts of Khorassan province, and isdistinguisedfromits close speciesE.oxyrrhychumM. B. by fruit characters.

    Keywords: Erodiumlitvinovii, new report, Iran
  • Feridoon Ansari, Parichehreh Ahmadian, Abdolreza Nasirzadeh, Ahmad Hatami Page 181

    Karyotypic observations showedthat 4 speciesincludingO.scorbiculata, O.melanotricha, O.aucherisubsp. teheranicaand O.oxypterahave 2n=16 chromosomes and according to the basic number of x=8, they are diploids. O.oxypterahas got the least total length (31.07) and average chromosome length (3.88) but the most TF% of 36.43% whichrefers to itsmostasymmetricalkaryotype. The karyotypescanbedivided as lA(O. scorbiculataand O.melanotricha), 1B (O.aucherisubsp. teheranica) and 2B (O.oxyptera) due to Stebbins classification.

    Keywords: Chromosome, Cytogenetic, flora of Iran, karyotype, Onobrychis
  • Behnam Hamzehee, Adel Jalili Page 187

    Nardusstricta (Poaceae: Nardeae) as a new report and Melilotusneapolitana (Popilionaceae) as an interesting plant are recordedfrom Iran. Exact localitiesbased on herbariumspecimens are given and geographicaldestribution of the plants are explained.

    Keywords: Poaceae, Nardusstricta, Nardeae, Papilionaceae, Melilotusneapolitana, Iran, new records
  • Shahryar Saeidiv Mehrvarz, Ahamad Ghahreman, Mostafa Assadi Page 191

    Twospecies of Veronica i.e. V. avromanicaand V. magna are rare taxa in Iran. New localities are given and the ecology of thesespeciesisdescribed. V. avromanicaisillustrated for the first time.

    Keywords: New collection, Veronica, Ecology, Iran
  • Dina Azizian Page 195

    The micromorphology and distribution of trichomes in leaf surfaces of speciesbelonging to Morus, Ficus, Broussonetiaand Madura which are native or cultivated in Iran werestudied. Three types of trichomes including; glandular, nonglandular and cystolith trichomes showedcharacteristicfeatures in thesegenera of Moraceae. Glandular trichomes are usuallywith short stalk and spherical or elongatedhead. The nonglandular trichomes are unicellular but differentiatedinto 3 types as large, bristle and bracket types. Cystolith trichomes withswollen base and mucronate apex are alsopresent.

    Keywords: micromorphology, Trichomes, Cystolith, Moraceae
  • Ali Asghar Maassoumi, Dietrich Podlech Page 203

    A new species of the genusAstragalus sect. Caprini DC. i. e., A. shahsavariiisdescribedfrom Iran. The new speciesiscomparedwithits relative A. gypsaceus.

    Keywords: Astragalus, new species, Caprini DC, Iran
  • Iraj Mehregan, Mohammad Reza Rahiminejad, Dina Azizian Page 207

    Taxonomic aspects of the genusMedicagoL. in Iran werestudied. Among the 2500 herbariumsheets and dried fruit samples of 150 populations, 22 species and subspecieswereidentified. New subsectionAstrocalyxI. Mehregan (from the section SpirocarposSeringe in DC.) and new combination, M. rigidulasubsp. sinskiae(Uljanova) I. Mehregan&M. R. Rahiminejad are introduced. Also, twospecies and one subspecies are mentioned as new records from Iran.

    Keywords: taxonomy, Medicago, Iran, new record, new combination
  • Farideh Attar, Mohammad Reza Joharchi Page 223

    Cousiniaapiculata, C. raddeanaand Scutellarialindbergiiwhich have been collectedfrom Khorasan province are reported as new species to Iran.

    Keywords: Cousinia, Scutellaria, new records, Iran
  • Mehri Dinarvand, Hamid Howeizeh Page 229

    HeliotropiumcurassavicumL. is a new report for the flora of Iran. It isaweed and it has been collected in a weedy habitat is SW. Iran, Khuzestan province.

    Keywords: Heliotropium, new report, weed, Iran
  • Hossein Maroofi Page 233

    Crocus danfordiaeMaw subsp. kurdistanicusisdescribed as a new subspecies. It isverywelldistinguishedfrom the typicalsubspecies by having pure shinyyelloperianth segments. Amberboaglauca, Laserpitiumcarduchorumand Lathyrusbrachypterusvar. haussknechtiiare recordedfrom Iran for the first time. Ranunculus lingua whichwasonlyrecordedfrom N. Iran, isrecordednowfrom W. Iran. Kurdistan province.

    Keywords: New subspecies, Crocus, new records, Laserpitium, Lathyrus, Ranunculus, Kurdistan, Iran
  • Mahmoud Zaeifi, Vahideh Nazeri, Mostafa Assadi, Shahram Pourseyedi Page 239

    Chromosome numbers of three native species of Prosopis are presented. Theyinclude first countsfrom Iran for Prosopis cinerariaand Prosopis farcta, both of which show diploidy by 2n= 28, and first record of Prosopis koelzianashow diploidy and tetraploidy. Chromosomes werecountedfromthirty populations of Prosopis distributed in South Iran.

    Keywords: Prosopis, Chromosome numbers, Iran
  • Maneezhe Pakravan, Ahmad Ghahreman Page 245

    The new speciesAlceaghahremaniiisdescribedfrom NW of Iran and twospecies are new records for the flora of Iran. They are includingAlceaarbelensisfrom West and A. kopetdaghensis, from NE of Iran. Geographical distribution of the species are discussed.

    Keywords: Alcea, new record, Malvaceae, taxonomy, Iran
  • Mehdi Uosofi Page 249
  • Habib Zare Page 254

    Spiraeasheikhiiisdescribed as a new species, from N. Iran. It iswellcharacterized by corymbiform inflorescence, orbicular-ovate leaves, rose petals and denselypilose branches and corymbs. The new speciesseems to berelated to S. trilobataand S. pilosaand itiscomparedwiththem.

    Keywords: Spiraeasheikhii, new species, Iran
  • Mohammad Aminirad* Page 257

    CyperusimbricatusRetz. Collected in Astara (Gilan province) isreported as a new record from Iran.

    Keywords: Cyperus, Cyperaceae, Iran
  • Fatemeh Zarrinkamar, Adel Jalili, Behnam Hamzehee, Yunos Asri, John G. Hodgson, Ken Thompson, Sue Shaw Page 261

    The foliar anatomy of genus Carex (Cyperaceae) from the Arasbaran protected area was studied under the light microscope. The following species have been analysed: C. distans, C. divisa, C. divulsa, C. halleriana, C. liparocarpos, C. nigra, C. pallescens.

    Keywords: Anatomy, Carex, Cyperaceae, Arasbaran, Iran