فهرست مطالب

ارگونومی - سال پنجم شماره 2 (تابستان 1396)

مجله ارگونومی
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اسماعیل خان محمدی، فرهاد طباطبایی قمشه *، رضا اسکویی زاده صفحه 1
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ریسک ارگونومیک و بررسی میزان اثربخشی مداخلات ارگونومیک بر وضعیت بدنی کارگران سالن مونتاژ کامیون کشنده شرکت سایپا دیزل در سال های 95-1394 طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای بوده است. افراد مورد مطالعه، 130 نفر از کارگران سالم بودند. تعیین شیوع علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از نسخه فارسی معتبر پرسشنامه نقشه نگاشت بدن و ارزیابی ارگونومیک ریسک ابتلا به این اختلالات با استفاده از روش ارزیابی سریع مواجهه، قبل و پس از انجام مداخلات ارگونومیک صورت گرفته است.
    یافته ها
    براساس نتایج حاصل از آنالیز پرسشنامه های نقشه نگاشت بدن جمع آوری شده، 5/0± 5/78 درصد از کارگران مورد مطالعه اظهار کرده بودند که در یک سال گذشته، قبل از شروع مطالعه، حداقل در یکی از نواحی 11 گانه مورد بررسی بدن، دارای علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی بوده اند.
    بیشترین علایم در نواحی تحتانی پشتی کمری (5/51 درصد)، فوقانی پشتی (8/33 درصد) و تحتانی پا و ساق پا (5/18درصد) می باشد. همچنین نتایج حاصل از آزمون های آماری نشان دادند که مداخلات ارگونومیک اجرا شده، در کاهش شیوع علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی و سطح ریسک ارگونومی محاسبه شده به روش QEC در جامعه مورد مطالعه موثر بوده اند و بطور متوسط 5/44 درصد کاهش نشان داده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهند که شیوع علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی و سطح ریسک ارگونومیک محاسبه شده به روش QEC در کارگران صنعت خودروسازی مورد مطالعه، بسیار بالا است و با اجرای مداخلات ارگونومی متناسب با برخی شرایط مورد مطالعه تا حد قابل توجهی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسشنامه نقشه نگاشت بدن، روش QEC، مداخلات ارگونومیک، صنعت خودروسازی
  • سمانه اسدی، تیمور اللهیاری* صفحه 9
    مقدمه
    چالش های اخیر مربوط به ایمنی بیمار، خطاهای پزشکی در مراقبت های بهداشتی منجر به تمرکز سازمان بهداشت و درمان در افزایش کیفیت شده است. عوامل استرس زای شغلی و خستگی به عنوان عوامل قابل توجه در رابطه با عملکرد پرستاران شناخته شده اند. از آنجاییکه چگونگی ارتباط عوامل استرس زای شغلی و خستگی کمتر شناخته شده است لذا مطالعه حاضر با هدف ارتباط بین عوامل استرس زای شغلی با خستگی در بین پرستاران شاغل صورت گرفته است.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه مقطعی، 270 نفر از پرستاران بیمارستان های دولتی بصورت تصادفی شرکت نمودند. پرسشنامه محتوی شغلی و پرسشنامه خستگی شغلی سوئدی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. به منظور بررسی ارتباط بین عوامل استرس زای شغلی و خستگی از ضر یب همبستگی پیرسون و برای برازش مدل از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و (انحراف معیار) ابعاد آزادی عمل در تصمیم گیری 32/66(36/7)، مطالبات روانی شغل 47/35(68/3)، حمایت اجتماعی31/22(64/2)، مطالبات فیزیکی شغل22/15(18/2)، عدم امنیت شغلی72/8(06/4) کسب گردید. ابعاد آزادی عمل در تصمیم گیری و حمایت اجتماعی در سطح پایین قرار داشت که نشان دهنده استرس بالاتر می باشد. ابعاد مطالبات فیزیکی و مطالبات روانی که نشان دهنده استرس بالا است. براساس نتایج بدست آمده دو بعد مطالبات فیزیکی و مطالبات روانی با تمامی ابعاد خستگی رابطه معنی داری نشان داد ( P<0.001)) .بعد عدم امنیت شغلی با خستگی ادراکی رابطه معنی داری داشت (P<0.001) و در نهایت بعد حمایت اجتماعی با بعد خستگی عملکردی دارای رابطه معنی داری بودند (P<0.05).
    نتیجه گیری
    سطح استرس شغلی در جامعه مورد مطالعه بالا بود. در میان عوامل استرس زای شغلی جامعه مورد مطالعه مطالبات فیزیکی موثرترین عامل مرتبط با خستگی شناسایی شد لذا طراحی برنامه های مداخله ای همه جانبه در عوامل روانی اجتماعی محیط کار بخصوص مطالبات فیزیکی به منظور کاهش استرس و بالطبع آن خستگی میتواند به بهبود کیفیت خدمات درمانی و جلوگیری از خطاهای پزشکی کمک نماید.
    کلیدواژگان: عوامل استرس زای شغلی، استرس شغلی، خستگی، پرستاران
  • مجید جلیلی، فرزاد ناظم* صفحه 17
    مقدمه
    کاربست و تفسیر آزمون تشخیصی 6 دقیقه پیاده روی(6MWT)در حوزه بالینی، توانبخشی و ورزشی نیازمند وجود مقادیر مرجع مسافت پیموده شده در آزمون 6 دقیقه پیاده روی(6MWD)است. هدف این پژوهش طراحی و راستی آزمایی مدل بومی پیشگوی6MWD در پسران کودک و نوجوان می باشد.
    روش کار
    پس از تایید اعتبار و پایایی این آزمون میدانی،6MWD و متغیرهای آنتروپومتریک391 پسر سالم 8 تا 17 ساله اندازه گیری شدند. برای بررسی ارتباط6MWD با متغیرهای مستقل از همبستگی پیرسون استفاده شد. برای طراحی مدل بومی پیشگوی6MWD از رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شد. به منظور ارزیابی صحت مدل بومی طراحی شده،6MWD اندازه گیری شده و پیشگویی شده با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    همبستگی معناداری بین متغیرهای آنتروپومتریک با 6MWD مشاهده شد(001/0>p).متغیر های سن وBMI می توانند63% از تغییرپذیری6MWD پسران کودک و نوجوان را تبیین کنند(001/0>p، 36 متر=SEE،627/0=r2).صحت مدل بومی پیشگوی 6MWD با مشاهده ارتباط چشمگیر 6MWD اندازه گیری شده و پیشگویی شده تایید شد(001/0>p،79/0=r2).
    نتیجه گیری
    این اولین مطالعه جهت ارائه مقادیر مرجع آزمون6MWT در ایران است. با بهره گیری از مدل پیشگوی بومی6MWD پزشک، فیزیوتراپ و یا مربی ورزش و تندرستی می تواند بازخورد صحیحی از مداخلات دارویی و بازتوانی اعمال شده بر روی بیمار دریافت نماید
    کلیدواژگان: معادلات پیشگوی6MWD، ظرفیت عملی، رگرسیون چندگانه، راستی آزمایی
  • ثریا ضیایی، محمدرضا امیری *، هادی شریف مقدم، بی بی مرجان فیاضی صفحه 26
    هدف
    انگیزش شغلی یکی از متغیرهای موثر در رفتار کتابداران است که می تواند باعث عملکرد بهتر آنها گردد. فرهنگ سازمانی یکی از عوامل تاثیرگذار بر انگیزش شغلی محسوب می شود. هدف این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های فرهنگ سازمانی موثر در انگیزش کتابداران کتابخانه های عمومی ایران از دیدگاه کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی ایران است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کیفی با روش تحلیل محتوا انجام شده است که 19 نفر از کتابدارن و مدیران شاغل در کتابخانه های عمومی در 10 استان کشور به شکل هدفمند مورد مصاحبه عمیق و نیمه سازمان یافته قرار گرفتند. پس از استخراج کدهای اولیه حاصل از تحلیل داده ها و بازبینی و طبقه بندی آنها، در نهایت 3 بعد و 8 مولفه به عنوان فرهنگ سازمانی موثر در انگیزش کتابداران بدست آمد.
    یافته ها
    براساس داده های حاصل از این پژوهش، فرهنگ دانش محوری و توانمندی شامل مولفه های تخصص گرایی و شایسته سالاری، توانمندی حرفه ای، استفاده از فنآوری، یادگیری سازمانی(، فرهنگ استقلال گرایی شامل مولفه های عدم سیاستزدگی در کتابخانه، تمرکززدایی(، فرهنگ رهبری مشارکتی و انگیزشی )شامل مولفه های مدیریت مشارکتی، مدیریت انگیزشی(، به عنوان ابعاد و مولفه های فرهنگ سازمانی موثر در انگیزش کتابداران برای کتابخانه های عمومی ایران بدست آمد.
    نتیجه گیری
    ابعاد و مولفه های فرهنگ سازمانی موثر بر انگیزش شغلی کتابداران حاصل از این پژوهش میتواند به عنوان الگویی مناسب برای مدیریت فرهنگ سازمانی و یا تلاش برای حاکمیت این مولفه های فرهنگی در کتابخانه های عمومی ایران گردد.
    کلیدواژگان: کتابداران، فرهنگ سازمانی، انگیزش شغلی، کتابخانه های عمومی
  • طیبه رحیمی پردنجانی *، علی محمدزاده ابراهیمی صفحه 34
    مقدمه
    پرستاران به عنوان عمده ترین بخش نیروی انسانی در سیستم بهداشتی و درمانی همواره درمعرض مشکلات مرتبط با نوبتکاری می باشند. پژوهش حاضر با هدف آزمودن الگویی از روابط حجم کاری با سلامت جسمانی و روانی با نقش میانجی گری کیفیت خواب در بین پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی بود که در بین 236 نفر از پرستاران شاغل در سه بیمارستان آموزشی شهر بجنورد انجام شد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از پرسشنامه زمینه یابی نوبتکاران (SOS) استفاده شد. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده از الگویابی معادلات ساختاری (SEM) براساس نرم افزار AMOS-22 و SPSS-22 انجام گرفت. جهت آزمودن اثرات واسطه ای از روش بوت استراپ در برنامه ماکرو آزمون پریچر و هیز استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از برازش نسبتا خوب الگو با داده ها بود؛ همچنین نتایج نشان داد حجم کاری بطور مستقیم فقط بر سلامت جسمانی اثر دارد و کیفیت خواب در رابطه بین حجم کاری با سلامت جسمانی و روانی نقش واسطه ای دارد.
    نتیجه گیری
    کیفیت خواب به عنوان یک متغیر مهم می تواند میانجی گر رابطه بین حجم کاری با سلامت جسمانی و روانی در پرستاران باشد. لذا پیشنهاد می شود برنامه های مداخله ای برای ارتقای سلامت کارکنان متمرکز بر تنظیم و تغییر نوبت های کاری و آموزش اصول بهداشت خواب به آن ها شود.
    کلیدواژگان: حجم کاری، کیفیت خواب، سلامت جسمانی، سلامت روانی، پرستاران
  • رستم گلمحمدی، محسن مهدی نیا، رضا شهیدی، ابراهیم درویشی* صفحه 43
    مقدمه
    روشنایی بسیاری از عملکردهای غیربصری از قبیل ریتم سیرکادین، هوشیاری، دمای مرکزی بدن، ترشح هورمون ها و خواب را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات روشنایی در عملکرد روانی و شناختی در قالب یک مطالعه مروری ساختار یافته بود.
    مواد و روش ها
    به منظور دسترسی به مقالات جستجو از پایگاه های اطلاعاتی شامل ISI Web of Knowledge، Scopus، ‍PubMed و Science Direct انجام شد. این جستجو با استفاده از کلید واژه های «Lighting» و «Illumination» با «Cognitive Performance»، «Mental Performance»، Memory«»، «Attention»، «Concentration» بر اساس عنوان، کلید واژه و چکیده مقالات منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتی مذکور از سال 2010 تا 2016 صورت گرفت.
    یافته ها
    روشنایی در سه حیطه روانشناختی (شامل آسایش دیداری، ادراک بصری، تشخیص رنگ، شناسایی نمادها، توجه، حافظه کاری، یادگیری، زمان واکنش و عملکرد مغزی)، حیطه بیولوژیکی (شامل هوشیاری، خلق و خوی، شادابی و نشاط، احساس ذهنی، انگیزش و رفاه و کیفیت خواب) و حیطه بار روانی (میزان بار کاری، تنش روانی، خستگی ذهنی) بر عملکرد شناختی انسان اثرگذار است. بهترین نور در تنظیم فرآیندهای روانی، بیولوژیکی (ریتم سیرکادین) و شناختی، نور روز روشن و درخشان در ساعات صبح با طول موج کوتاه (طول موج 480-420 نانومتر) و شدت بالا (1000 لوکس)است.
    نتیجه گیری
    طراحی روشنایی باید به گونه ای صورت بگیرد که علاوه بر آسایش و نیازهای بصری، بتواند نیازهای غیر بصری و شناختی از قبیل توجه، هوشیاری، خلق و خو، کیفیت مناسب خواب و کاهش خستگی ذهنی و در نهایت رفاه را نیز تامین نماید.
    کلیدواژگان: روشنایی، عملکرد روانی، عملکرد شناختی، مطالعه مروری
  • مهندس اسماعیل شکراللهی *، مهندس محمد امین موعودی، مهندس رویان شاهپوری، جمشید یزدانی چراتی صفحه 55
    مقدمه
    درسال های اخیر با پیشرفت همه جانبه در عرصه های گوناگون علمی ،تحقیقاتی، صنعتی سبب بروز اختلالات اسکلتی – عضلانی در کاربران می گردد.اختلالات اسکلتی- عضلانی شامل فشار و دردهایی در نواحی مانند مچ دست ، آرنج ، گردن و شانه همراه با خستگی شدید این نواحی و به ویژه دردهای پشت و کمر ، دربین بسیاری از کاربران رایانه و لپ تاپ شایع هستند. هدف از این مطالعه طراحی میز ارگونومی قابل تنظیم جهت استفاده از لپ تاپ بر اساس مشخصه های آنتروپومتری دانشجویان علوم پزشکی مازندران می باشد.
    مواد و روش ها
    108نفر که شامل 61نفر پسر،47نفر دختر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوده است. 10 پارامتر شامل: ارتفاع زانو نشسته روی صندلی، ارتفاع چشم - آرنج، طول دو زانو در پوسچر چهار زانو ، ارتفاع دو زانو در پوسچر چهار زانو، ضخامت ران، ارتفاع آرنج- کف صندلی، طول شانه- نوک انگشتان، عمق شکم، پهنای باسن و طول آرنج- انگشتان با استفاده از صندلی قابل تنظیم ، کولیس و متر اندازه گیری شد. از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 جهت تحلیل داده ها استفاده گردید. سپس از صدک های 1 تا 99 و عدد طلائی 618/1 جهت طراحی میز استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 3.14±23 بود. بر اساس مشخصه های آنتروپومتری ، عدد طلائی ، صدک های حاصله و معادلات طراحی بدست آمده ، میز ارگونومی قابل تنظیم در سه حالت نشسته روی صندلی ، نشسته در حالت چهار زانو و دراز کش طراحی شد.
    نتیجه گیری
    با قرار دادن این وسیله در اختیار کاربران لپ تاب پیش بینی می شود اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از استفاده آن کاهش یابد. با توجه به اینکه در این زمینه مطالعات کم و محدودی انجام شده است پیشنهاد می شود تا مطالعات بیشتر و گسترده تری در این رابطه ، انجام شود .
    کلیدواژگان: ارگونومی، لپ تاپ، میز، طراحی، آنتروپومتری
  • سودابه اسداللهی، ایمان دیانت *، معین ندایی صفحه 61
    مقدمه
    قیچی ها یکی از ابزار ضروری برای بسیاری از کارها از جمله خیاطی محسوب می شوند. طراحی نادرست قیچی های خیاطی می تواند باعث بروز آسیبها و عوارض اسکلتی-عضلانی در میان کاربران شود.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی نیروی چنگشی ظریف و پوسچر مچ دست کاربران در حین کار با سه مدل قیچی طراحی شده و نوع موجود در بازار بود.
    روش کار
    قیچی نوع 1 دارای دستگیره خمیده بود (برای بهبود پوسچر مچ دست). در قیچی نوع 2 حلقه بالایی قیچی به تیغه های برش نزدیک تر شده بود (جهت کاهش دامنه حرکتی و ابداکشن انگشت سشت) و در قیچی نوع 3 شکل حلقه پایینی قیچی به صورت نیم حلقه درآمده بود (برای کاهش ناراحتی دست و انگشتان). نیروی چنگشی ظریف انگشتان با استفاده از دستگاه Pinch gauge و پوسچر مچ دست شامل فلکشن/اکستنشن (Flexion/Extension) و انحراف به سمت زند زیرین/زبرین (Ulnar/Radial deviation) به روش مشاهده ای ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه تاثیر معنی دار طراحی قیچی های خیاطی را بر شاخص های نیروی چنگشی ظریف انگشتان (p < 0.01) و پوسچر مچ دست در جهت U/R نشان داد (p < 0.001). کمترین میزان کاهش نیروی چنگشی ظریف بین قبل و بعد از کار با هر قیچی مربوط به قیچی نوع 2 بود (4/2 %)، در حالی که بیشترین کاهش میزان نیرو برای قیچی های رایج در بازار ثبت گردید (7%). وضعیتهای طبیعی تری از حالت U/R مچ دست برای قیچی نوع 1 (83%) در مقایسه با سایر طراحی ها ثبت گردید.
    نتیجه گیری
    قیچی نوع 2 که بر اساس کاهش دامنه حرکتی و ابداکشن انگشت سشت طراحی شده بود، بهبود قابل ملاحظه ای را از نظر نیروی چنگشی ظریف انگشتان در مقایسه با نوع رایج در بازار نشان داد.
    کلیدواژگان: قیچی خیاطی، ابزار دستی، نیروی چنگشی ظریف، پوسچر مچ دست
|
  • Esmaeel Khanmohammadi, Dr Farhad Tabatabai Ghomsheh*, Reza Osqueizadeh Page 1
    Background
    Different studies around the world show that work-related musculoskeletal disorders (WMSDs) are the causes of lost time, absenteeism and disability. The purpose of this study were to investigate the prevalence rate of musculoskeletal disorders (WMSDs),evaluate their ergonomic riska aafactors and determine the effect of ergonomic intervention on awkward postures among workers of SIPA Diesel Truck manufacturing plants.
    Materials And Methods
    This interventional study (Before- after) was conducted among 130 workers of two largest truck manufacturing plants in Iran. The prevalence rate of MSDs and ergonomic risk factors were assessed by valid and reliable translated Body Map questionnaire (BM) and quick exposure check (QEC) method, respectively.
    Results
    According to Body Map results, 87.5% of participants suffered from MSDs at least in one of their eleven body regions during last year, before study. The highest prevalence rates of MSDs were observed in lower back (51.5%) and foot (18.5%). Chi square test revealed that the prevalence rate of MSDs was more among those with higher QEC risk level (P
    Conclusion
    This study showed that the prevalence rate of MSDs and QEC risk levels among workers studied were significantly high. So it can be mentioned that, the need for early ergonomic interventions is felt in all industrial units of theses truck manufacturing plants.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Body Map questionnaire, QEC, Ergonomic interventions, Automobile manufacturing plants
  • Samaneh Asadi, Dr Teimur Allahyari* Page 9
    Introduction
    Recent challenges related to patient safety and medical errors in healthcare, has led to a focus on increasing quality across healthcare organizations. Psychosocial work factors and fatigue have been identified as significant factors related to nurses’ performance. The relationship between psychosocial work factors and fatigue has been rarely studied. The aim of this study was investigating the relationship between psychosocial work factors and fatigue among nurses.
    Material and
    Methods
    In this cross-sectional study, 270 randomly nurses from university hospitals participated. The Persian version of Job Content Questionnaire (P-JCQ) and Swedish Occupational Fatigue Inventory have used the tools for data collection. The correlation coefficient was employed to examine the relationship between job stressors scales and fatigue. Structural equation modeling was applied to fit the model
    Results
    The mean (SD) of decision latitude 66.32 (7.36), psychological job demand 35.47 (3.68), social support 22.31 (2.64), physical job demand 15.22 (2.18), job insecurity 8.72 (4.06) were found. Decision latitude and social support dimensions had a low level, which indicates higher stress. Moreover, psychological job demand, as well as physical job demand, had a high level which indicates high stress. According to results demonstrate that psychological job demand and physical job demand have a strong association with all dimensions of fatigue ( P
    Conclusion
    high level of job stress was found in the study population. Physical demand was identified as the most effective factor in fatigue. Designing comprehensive intervention that accounts for psychosocial aspects of work environment especially the physical demand for decreasing stress and fatigue, can improve health care quality and also prevent medical errors.
    Keywords: Psychosocial factor, Job stress, Fatigue, Nurses
  • Majid Jalili, Farzad Nazem* Page 17
    Introduction
    Application and correct interpretation of the 6 minute walk test (6MWT) in medical, therapeutic and exercise setting requires normal values of the 6 minute walk distance (6MWD). The aim of this study was to develop and cross-validation of the 6MWD prediction equation in healthy children and adolescent boys.
    Methods
    After endorsement of validity and reliability of the 6MWT, anthropometric variables and 6MWD were measured in 391 boys (8-17 yrs) with standard methods. Pearson correlation was used to assess relationship between 6MWD with independent variables. Multiple regression analysis was used to design 6MWD prediction equation from dependent variables. Furthermore accuracy of present 6MWD prediction equation was cross-validate.
    Results
    Significant correlation was found between 6MWD and anthropometric characteristics (p
    Conclusions
    This is the first study about develop native 6MWD reference values. With application of this 6MWD prediction equation, physicians, physical therapists and fitness coaches can receive correct feedback of pharmacological, rehabilitation and exercise interventions.
    Keywords: 6MWD prediction equations, functional capacity, multiple regression, cross-validation
  • Soraya Ziaei, Mohammad Reza Amiri*, Hadi Sharif Moghadam, Bibi Marjan Fayyazi Page 26
    Introduction
    Job motivation is one of the factors factors influencing the behavior of librarians that can improve their performance. Considering that organizational culture is one of the factors influencing job motivation, the purpose of this study is to identify dimensions of organizational culture affecting job motivation of librarians in public libraries of Iran.
    Methods
    This qualitative study was conducted using content analysis. By purposive sampling, 19 people of librarians of public libraries in 10 provinces were interviewed using depth and semi-structured interviews. After extracting the primary codes, they classifyied in 3 dimmensions and 8 components.
    Results
    Based on data dimmensions of organizational culture affecting job motivation are: Knowledge-oriented and Capability-oriented Culture (includes: professionalism and meritocracy, professional capability, use of technology, organizational learning), independency culture (inclides: non- politicization in the library, decentralization), and participatory and motivational leadership culture (includes: participatory management, motivational management). of public libraries in Iran shows that all of them have conducted by use of existing models. In view of nature and social roles of public libraries and broad impressive factors on them, these models have limitations to assess status of organizational culture in public libraries. So it is necessary to identify dimensions and components of effective organizational culture in public libraries of Iran and then manage the organizational culture on basis of this effective culture.
    Conclusion
    Dimensions and components of effective organizational culture resulted from this study can use as an ideal model for managing organizational culture or efforts to rule these cultural components in the public library of Iran.
    Keywords: organizational culture, librarians, public libraries, motivation
  • Dr Tayebe Rahimi Pordanjani*, Dr Ali Mohamadzade Ebrahimi Page 34
    Introduction
    Nurses as the most important part of human resources in health service system are often faced with problems associated with shift work. The present study tests a model of the relationship between workload with physical and mental health and with of mediation of sleep quality.
    Methods
    This cross-sectional study was done among 236 nurses working in three educational hospitals in Bojnord city. To collect data Survey of Shiftworkers (SOS) questionnaire was used. Structural equation modeling (SEM) through AMOS-21 and SPSS-19 software package was used for data analysis. In addition, Preacher and Hayes’ SPSS Macro program was used for testing mediation.
    Results
    The results showed that the proposed model fit the data properly. Also workload directly affected only physical health, and the quality of sleep has a mediator role in the relationship between workload and physical and mental health.
    Conclusion
    Sleep quality as an important variable can mediate the relationship between workload and physical and mental health in nurses. It is suggested that interventional interventions to improve the health of the staff focus on adjusting and shifting job shifts and teaching the principles of sleep hygiene to them.
    Keywords: Workload, Sleep quality, Physical health, Mental health, Nurses
  • Rostam Golmohamadi, Mohsen Mehdi Nia, Reza Shahida, Ebrahim Darvishi* Page 43
    Introduction
    Lighting affects many non-visual functions such as Circadian Rhythm, alertness, core body temperature, hormone secretion and sleep. The aim of this study was to investigate the effects of lighting on human cognitive and mental performance in the form of a systematic review.
    Materials And Methods
    in order to access to articles, search was conducted from databases including ISI Web of Knowledge, Scopus, PubMed and Science Direct. The search were done using the keywords "Lighting" and "Illumination" and "Cognitive Performance", "Mental Performance", Memory "", "Attention", "Concentration" by title, keyword and abstracts of articles published in databases mentioned from 2010 to 2016.
    Results
    Lighting is affecting on human performance in three areas of Psycho-cognetive (including visual comfort, visual perception, color recognition, identification of symbols, attention, working memory, learning, reaction time and brain function), Biocognitive area (including alertness, mood, vitality, subjective feelings, motivation and well-being and quality of sleep) and the Mental workload (amount of workload, psychological stress, mental fatigue) is. The best of light is bright daylight in the morning with a short wavelength (wavelength 420-480 nm) and high intensity (1000lx) in the regulation of cognitive processes, biological (circadian rhythm) and mental.
    Conclusion
    Lighting design should be such that in addition to comfort and visual needs, also, it should provide the non-visual and cognitive needs such as attention, alertness, mood, sleep quality and decrease mental fatigue and eventually well-bing.
    Keywords: Lighting, Mental Performance, Cognitive Performance, systematic review
  • Eng Ismail Shokrolahi*, Eng Mohammad Amin Mououdi, Eng Royan Shahpuri, Dr Jamshid Yazdani-Charati Page 55
    Introduction
    In recent years, with the progressive development of various scientific, research and industrial fields, there are musculoskeletal disorders in computer and laptop users. Musculoskeletal disorders include pain and pressure in areas such as wrists, elbows, neck and shoulders, along with The fatigue of these areas, especially back and waist pain, is common among many computer and laptop users. The purpose of this study was to design a customizable ergonomic table for use in laptops based on the anthropometric characteristics of Mazandaran medical students.
    Methods
    108 people including 61 males and 47 female students of Mazandaran University of Medical Sciences. 10 parameters include: Knee height sitting on a chair, Eyes- elbows height, Cross-legged posture kneeling length, Cross-legged posture kneeling height ,Thick thighs, Elbow rest height sitting ,Shoulder - fingertip length, Abdominal depth, Hip breath, Elbow-fingertip length was measured using adjustable seating, caliper and meter. SPSS software version 20 was used to analyze the data. Then the percentiles 1 to 99 and the golden number 1.618 were used to design the table.
    Results
    The mean age of subjects was 23 ± 3.14. Based on anthropometric characteristics, gold number, resulting percentiles and design equations, an adjustable ergonomic table was designed in three seated sitting, four-knee and Flower’s position.
    Conclusion
    It is expected that after putting this device on the laptop the musculoskeletal disorders caused by its use will be reduced. Because of limited studies have been conducted in this area, it is suggested that more and more studies should be done in this regard.
    Keywords: Ergonomics, laptop, desk, design, anthropometry
  • Soudabeh Asadollahi, Iman Dianat*, Moein Nedaei Page 61
    Introduction
    Scissors are essential tools in different occupations including sewing and clothes making. Improper design of fabric cutting scissors can lead to the development of musculoskeletal symptoms among users.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate pinch force and wrist posture while working with three designs of sewing scissors and a traditional sewing scissors.
    Methods
    The first model had a bent-handle (to improve wrist posture), the second model had a thumb-ring that was located closer to the pivot (to reduce thumb’s abducted position and range of movement), and the original oval ring in the third model was changed to a hook-shaped handle (to reduce hand and finger discomfort). Pinch force was measured using a pinch gauge and wrist posture was measured in two anatomical planes including flexion/extension and ulnar/radial deviation using observational method.
    Results
    The results showed significant effects of scissors design on pinch force exertions (p
    Conclusions
    The second scissors, which was designed to reduce thumb’s range of motion and abduction, showed some improvement in pinch force compared to the traditional model.
    Keywords: sewing scissors, hand tools, pinch force, wrist posture