فهرست مطالب

روان شناسی مدرسه - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1395)

فصلنامه روان شناسی مدرسه
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد باشکوه، زهرا پورامینی صفحه 7
    در عصر اطلاعات یادگیری مستمر به عامل ایجاد مزیت رقابتی پایدارتبدیل شده وسازمان هایی که زودتر از رقبا یاد می گیرند شانس بقای بیشتری دارند. از این رو اکثر سازمان ها گرایش بیشتری به یادگیری پیدا کرده و به اهمیت یادگیری آگاه شده اند. هدف از این پژوهش نیز مطالعه وبررسی منابع وروش های یادگیری مدیران و معاونان مدارس متوسطه شهرستان اردبیل، به منظور آشنایی با این منابع، ترویج وارتقا سطح دانش نظری وتجربی در حوزه های مدیریتی است. تحقیق حاضراز حیث هدف کاربردی وابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه است (پایایی=96/0). جامعه آماری تحقیق 300 نفر از مدیران و معاونان مدارس متوسطه بوده که 68 1 نفر از آن ها با استفاده از روش کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از نرم افزارspss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج نشان داد یادگیری از طریق انجام کار بیشترین اهمیت را در بین منابع یادگیری داشته و یادگیری از طریق تعاملات اجتماعی، و آموزش و انتشارات به ترتیب در مراتب بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: یادگیری رسمی، یادگیری غیررسمی، مدیران، معاونان، مدارس متوسطه
  • ابوالفضل پلنگی، یاسر حبیبی، محمد علی قاسمی نژاد صفحه 24
    هدف اصلی این پژوهش مقایسه فشار اجتماعی و حساسیت به طرد در دانش آموزان با و بدون لکنت زبان بود. روش این پژوهش علی مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مبتلا به لکنت زبان بر اساس DSM-5 بودند که 20 دانش آموز مبتلا به لکنت زبان را با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری و20 نفر از افراد عادی نیز به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. سپس به پرسشنامه های مقیاس اجتناب و آشفتگی اجتماعی و حساسیت به طرد پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس و نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که افراد مبتلا به لکنت زبان نسبت به افراد عادی نمرات بالاتری در فشار اجتماعی، ترس از ارزیابی منفی، اضطراب اجتماعی و حساسیت به طرد داشتند. نتایج نشان داد که 71 درصد از تفاوت بین دو گروه ها توسط فشار اجتماعی و حساسیت به طرد تعیین می شود. بنابراین دانش آموزان مبتلا به لکنت زبان فشار به دلیل فشار های اجتماعی که تحمل می کنند و همچنین حساسیتی که نسبت به طرد شدن دارند مستعد این هستند که مشکلات شان افزایش یافته و سرخورده شوند.
    کلیدواژگان: لکنت زبان، حساسیت به طرد، فشار اجتماعی، دانش آموزان
  • بیوک تاجری صفحه 39
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مهارت حل مسئله بر میزان حساسیت بین فردی و پرخاشگری دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهر تهران بود. طرح پ‍‍‍‍ژوهش آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری بود، به روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 15نفر) اختصاص یافتند، گروه آزمایش تحت 4 جلسه ی 90 دقیقه ای آموزش حل مسئله قرار گرفتند، در پایان جلسات مجددا از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد و پس از 90 روز آزمون پیگیری به عمل آمد. نتایج نیز با آزمون آماری تحلیل کوواریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد. یافته ها نشان داد که آموزش مهارت حل مسئله، میزان حساسیت میان فردی (35/69F=) با مجذور اتای 47/0 و پرخاشگری (73/54 F=) با مجذور اتای 54/0 را کاهش داد و این مداخله دارای ماندگاری اثر و استمرار بود. می توان نتیجه گرفت که با افزایش دادن توانایی حل مسئله، حساسیت بین فردی و پرخاشگری دانش آموزان کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: مهارت حل مسئله، حساسیت بین فردی، پرخاشگری، دانش آموزان
  • مهدی حاجی آبادی، بهشته نیوشا صفحه 56
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش مولفه های درون مدرسه ای و خودکارآمدی اجتماعی در پیش بینی اضطراب تحصیلی دانش آموزان است. بدین منظور تعداد 160 دانش آموز پسر سال سوم دبیرستان از ناحیه ی یک شهرستان اراک در سال تحصیلی 92-93 با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسش نامه های استاندارد عوامل درون مدرسه ای، خودکارآمدی برای موقعیت های اجتماعی (SESS) و اضطراب تحصیلی پاسخ دادند. داده های پژوهش پس از تصحیح و نمره گذاری با استفاده از نرم افزار SPSS و طبق فرضیه های پژوهش با روش های رگرسیون چند متغیره و رگرسیون گام به گام مورد آزمون قرار گرفت و مشخص شد که مولفه های درون مدرسه ای تقریبا 9/33 درصد و مولفه های خودکارآمدی اجتماعی حدود 7/30 درصد از تغییرات مربوط به اضطراب تحصیلی دانش آموزان را تبیین می کنند. همچنین در مدل رگرسیون، متشکل از دو متغیر پیش بین با یک متغیر ملاک، مشخص شد که دو متغیر پیش بین تقریبا 45 درصد از کل واریانس اضطراب تحصیلی دانش آموزان را تبیین می کنند که سهم مولفه های درون مدرسه ای حدود 9/32 درصد و سهم خودکارآمدی اجتماعی حدود 1/12 درصد برآورد شده است. بنابراین نتایج نشان می دهند که مولفه های درون مدرسه ای و خودکارآمدی اجتماعی نقش معناداری در پیش بینی اضطراب تحصیلی دانش آموزان پسر پایه ی سوم دبیرستان دارند.
    کلیدواژگان: اضطراب تحصیلی، خودکارآمدی اجتماعی، مولفه های درون مدرسه ای
  • عطیه سانقی، خدابخش احمدی صفحه 78
    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش اهداف زندگی (مبتنی بر سبک زندگی) بر انگیزش تحصیلی و خودکارآمدی دانش آموزان دختر دوره دبیرستان انجام شد. این تحقیق به روش نیمه آزمایشی بوده و برای سنجش متغیر های تحقیق از مقیاس انگیزش تحصیلی والرند و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل دانش آموزان دبیرستانهای دخترانه شهرستان بهارستان، در سالتحصیلی 94 – 1393 بودند. روش نمونه گیری در دسترس بود. پس از اجرای مقیاس انگیزش تحصیلی، دانش آموزانی که پایین ترین نمره را در این مقیاس کسب کرده بودند، بصورت تصادفی انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در هر گروه 20 نفر به طور تصادفی قرار گرفتند و پروتکل مداخله ای آموزش اهداف زندگی مبتنی بر سبک زندگی برای گروه آزمایش اعمال شد. جهت تحلیل داده ها از کوواریانس بین گروهی استفاده شد. در پژوهش حاضر جهت استفاده از تحلیل کوواریانس، پیش آزمون های کلموگروف اسمیرنوف، لوین و همگنی شیبها استفاده شد. یافته ها نشان داد آموزش اهداف زندگی (مبتنی بر سبک زندگی) برانگیزش تحصیلی دانش آموزان (هم در ابعاد درونی و هم در ابعاد بیرونی) و خودکارآمدی آنان تأثیر معنادار داشته است. براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت آموزش اهداف زندگی می تواند در رشد شخصی و پیشرفت تحصیلی نوجوانان دوره دبیرستان مفید باشد. بنابراین پیشنهاد می شود اهداف زندگی مبتنی بر سبک زندگی، به عنوان واحد درسی در دوره دبیرستان تدریس شود و نتایج حاصل از آن مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اهداف زندگی، سبک زندگی، انگیزش تحصیلی، خودکارآمدی، دانش آموزان
  • مریم سیف اللهی گیلانده، صدرالدین ستاری صفحه 100
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین فرهنگ مدیریت خطا با یادگیری و نوآوری سازمانی در اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل با روش توصیفی- همبستگی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شاغل در اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل(250 نفر) تشکیل داده اند که با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان و به طور تصادفی حجم نمونه 136 نفر تعیین گردید. داده های مورد نیاز با استفاده از سه پرسشنامه فرهنگ مدیریت خطا، فرایند یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی جمع آوری گردید. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه های مورد نظر با استفاده از متخصصان، و پایایی نیز با ضریب پایایی آلفای کرونباخ به ترتیب 883/0 ،934/0 ،718/0 به دست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تحلیل گردید. نتایج به دست آمده نشان داد بین فرهنگ مدیریت خطا با یادگیری و نوآوری سازمانی رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد و مولفه های فرهنگ مدیریت خطا پیش بین معنادار و مثبت یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ مدیریت خطا، یادگیری سازمانی، نوآوری سازمانی
  • ناصر صبحی قراملکی، نادر حاجلو، سکینه محمدی صفحه 118
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر آموزش مهارت های زندگی بر میزان سازگاری اجتماعی کودکان پیش دبستانی انجام پذیرفت. به این منظور پس از انتخاب تصادفی یکی از مراکز پیش دبستانی، تعداد60 نفر از نوآموزان به روش تصادفی انتخاب و در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. قبل از مداخله در هر دو گروه آزمون های مهارت های اجتماعی ماتسون و طرد همسالان طهماسیان اجرا گردید. پس از آن برای گروه آزمایش 13 هفته مهارت های مربوط به مهارت های زندگی سازمان بهزیستی اعمال شد. سپس پس آزمون از طریق تکمیل آزمون های طرد همسالان و مهارت های اجتماعی اعمال شد. داده های خام با استفاده از روش آماری مانکوا تبیین شد، یافته ها حاکی از آن بود که آموزش مهارت های زندگی باعث افزایش مهارت های اجتماعی و رابطه با همسالان و کاهش طرد همسالان، رفتارهای غیر اجتماعی، رفتارهای تکانشی و برتری طلبی می گردد. با توجه به یافته ها، می توان گفت نتایج تحقیق گویای آن است که آموزش مهارت های زندگی بر میزان سازگاری اجتماعی کودکان پیش دبستانی موثر است.
    کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی، مهارت های زندگی، کودکان، پیش دبستانی
  • مسلم عباسی صفحه 132
    هدف از این پژوهش مقایسه سبک های مقابله با استرس و پردازش هیجانی دانش آموزان تیز هوش و عادی مقطع متوسطه بود. روش این پژوهش از نوع علی- مقایسهای بود. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل تمام دانش آموزان عادی و تیزهوش شهر کرج در سال تحصیلی 93-94 بود(1200= N). نمونه ی این پژوهش شامل 100 دانش آموز عادی و 100 دانش آموز تیزهوش بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری دردسترس استفاده گردید. برای جمعآوری داده ها از پرسشنامه پردازش هیجانی پارکر و پرسشنامه شیوه های مقابله اندلر و پارکر استفاده شد. برای تحلیل یافته ها از روش تحلیل واریانس چندمتغیری(MANOVA) استفاده شد. براساس یافته ها، بین دو گروه از دانش آموزان (تیزهوش و عادی) از نظر سبک مقابله (03/0 ≥ P) و پردازش هیجانی(01/0 ≥ P) تفاوت معناداری وجود دارد. دانش‎آموزان تیزهوش به علت دارا بودن منابع و توانمندی های شناختی و هیجانی توانایی نظم دهی و پردازش هیجانی متفاوتی دارند و در نتیجه، با مدیریت متفاوت هیجانات، سبک مقابله ای متفاوتی را تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: پردازش هیجانی، شیوه مقابله با استرس، دانش آموزان، تیز هوش
  • مهناز علی اکبری دهکردی، فرشاد چراغی بیدقی صفحه 148
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت مقابله با هیجانات ناخوشایند بر کاهش پرخاشگری رابطه ای و آشکار دانش آموزان بود. این مطالعه به صورت نیمه آزمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان کانون پرورش فکری استان تهران در مقطع دبستان و مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 1392-93 بود. تعداد 217 دانش آموز (118 دختر و 99 پسر) به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و به پرسشنامه پرخاشگری رابطه ای و آشکار شهیم پاسخ دادند. سپس تعداد 68 دانش آموز با توجه به نقطه برش پرسشنامه دارای پرخاشگری بودند که از این تعداد 30 دانش آموز (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) به طور تصادفی برای مطالعه انتخاب شدند. گروه آزمایش به مدت 6 جلسه هفتگی، آموزش مهارت مقابله با هیجانات ناخوشایند را دریافت کردند. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد که آموزش مهارت مقابله با هیجانات ناخوشایند در کاهش پرخاشگری رابطه ای و آشکار دانش آموزان موثر است(05/0P<). با توجه به نتایج پژوهش حاضر مهارت مقابله با هیجانات ناخوشایند می تواند به عنوان یک راه حل آموزشی مناسب جهت تغییر بر افکار و هیجانات و رفتارهای کودکان پرخاشگر پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: مهارت مقابله با هیجانات ناخوشایند، پرخاشگری رابطه ای، پرخاشگری آشکار، دانش آموزان
  • صدیقه کریمی، محمود نجفی، محمد علی محمدی فر صفحه 167
    هدف این مطالعه بررسی اختلالات رفتاری، عزت نفس و رضایت از زندگی در نوجوانان بی سرپرست و عادی بود. روش این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. نمونه این پژوهش شامل 60 دانش آموز بی سرپرست و 60 دانش آموز عادی بود که بر اساس ملاک های ورود به پژوهش و به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه اختلالات رفتاری آشنباخ، عزت نفس روزنبرگ و رضایت از زندگی داینر استفاده شد. نتایج نشان دادکه بین اختلالات رفتاری، عزت نفس و رضایت از زندگی در نوجوانان بی سرپرست و عادی تفاوت معناداری وجود دارد. بدین صورت که میانگین نمرات اختلالات رفتاری در نوجوانان بی سرپرست بیشتر از عادی بود. همچنین نمرات عزت نفس و رضایت از زندگی در نوجوانان بی سرپرست کمتر از نوجوانان عادی بود. با توجه به اینکه نوجوانان امروز، صاحبان بلافصل آینده جامعه هستند و سلامتی و بیماری آنان در نسل های آینده اثراتی قابل توجه خواهد داشت، لذا توجه بیشتر و برنامه ریزی بهتر برای نوجوانان بی سرپرست الزامی می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، عزت نفس، رضایت از زندگی، دانش آموزان
|
  • M. Bashokouh, Z. Pooramini Page 7
    In the information age¡ continuous learning to become a source of competitive advantage and organizations that learn faster than your competitors have greater chances of survival. Thus¡ organizations are more oriented to have learning and Most organizations are aware of the importance of learning So object of this article is studying the sources and methods of assistants and manager''s learning in high schools of Ardebil city. In order to become familiar with this resources and knowledge of production methods and promotion experimental and theoretical knowledge in the field of management and related fields. This research is applied and research method is Quantitative (Reliability= 0/96). Statistical population was300 assistants and managers in high schools of Ardebil city that 168 people of them were selected by usingcocran formula .Data were analyzed through spss and Result shows that Learning by doing is the most important among other learning resources and Learning through social interaction and learning byeducation and publications are important in the later stages¡ respectively.
    Keywords: formal learning, informal learning, managers, assistant, high schools, Ardebil city
  • A. Palangi, Y.Habibi, M. A. Ghaseminejad Page 24
    The main goal of this study was to compare social stress and sensitivity to rejection in students with and without stuttering. The method of this study was causal-comparative. The statistical population included all students with stuttering according to DSM-5 in which 20 students with stuttering were selected using census sampling method and 20 normal subjects were selected by the random sampling. Then¡ they responded to Watson and Friend avoidance and social turmoil scale questionnaires and Rejection Sensitivity Questionnaire (RSQ). Data were analyzed using the analysis of variance method and SPSS software. Results showed that individuals with stuttering had higher scores in social pressure¡ fear of negative evaluation¡ social anxiety and sensitivity to rejection than normal ones. The results of Wilks Lambda test showed that 71% of the difference between the two groups was determined by social pressure and sensitivity to rejection. Therefore¡ students with stuttering are exposed to increase their problems and frustration because of social pressures that they endure as well as sensitivity to rejection.
    Keywords: prevention, stuttering, sensitive to rejection, social pressure
  • B.Tajeri Page 39
    This study investigated the effectiveness of problem solving training on interpersonal sensitivity & aggression in students for this purpose¡ with use of a semi-experimental design and multistage cluster sampling method¡ 30 students were randomly to put in the experimental and control group. To collect the data¡ both groups filled Interpersonal Sensivity Scale & Aggresion Questinare in the pre-test and 3-month fallow up. The participant of the experimental group learned problem-solving skills. The results of covariance and variance analysis with repeated measurement showed that Eta Square (0.47) with (F= 69.35) & (0.54) with (F= 54.73) confirmed decreases in interpersonal sensitivity & aggression level of students receiving problem-solving skills. It can be concluded that the experimental intervention has made changes in the experimental group that 0.47 & 0.54 of them results from the experimental action¡ and with 0.99 assurances there is significant difference between the studied groups in the three measurements or intervention stages. The results indicated that training problem-solving skills is effective for decreasing interpersonal sensitivity & aggression level of students.
    Keywords: problem solving training, interpersonal sensitivity, aggression, student
  • M. Hajiabadi, B. Niusha Page 56
    The purpose of the present research is to evaluate the effects of interschool components and social self-efficacy on predicting educational anxiety of students. The sample¡ was selected 160 male students in third grade of high school in region 1 in Arak city in academic year of 2013-2014 by multi-phase and answered to standard questionnaires of interschool factors¡ self-efficacy in social situations and educational anxiety. The data gathered from the research have been analyzed by SPSS software¡ multi-variable regression and step by step regression and Consequently¡ about 33.9 percent of the variance related to anxiety was presented by the interschoolcomponents and about 30.7 percent was presented by the social self-efficacycomponents .In addition¡ As the result of regression design presents¡ 45 percent of the total educational anxiety variance is due to two independent variables ¡ 32.9 percent for the interschoolcomponents and 12.1 percent for social self-efficacy. According to these results¡ the interschool components and social self-efficacy have a significant effect on predicting educational anxiety of third grade high school male students.
    Keywords: educational anxiety, interschool components, social self, efficacy
  • A. Saneghi, Kh. Ahmady Page 78
    The present study was performed in order to evaluate the effectiveness of life goal training (based on life style) on academic motivation and self - efficacy among female students in secondary schools.The method of this research was semi-experimental. In order to measure the variables of the research¡ Vallerand Academic Motivation Scale and Sherer General Self Efficacy Scale were used. The survey includes the female students in secondary schools of Baharestan¡ 1393 - 94. The method of collecting samples was using available samples. Students with the lowest score in Academic Motivation Scale were randomly selected and divided into experimental group and control group of 20 subjects. For statistical analysis between groups¡ The analysis of covariance was performed.In this research¡ in order to use the analysis of covariance¡ Kolmogorov–Smirnov¡ Levine¡ and homogenous slope tests were performed. The findings of this study suggested that life goal traing increases both extrinsic and intrinsic motivation and self-efficacy among female students.According to the findings of the research¡ it is concluded that using life goal training in secondary school students is a beneficial factor in developing their personal growth and educational success. So it is proposed that life goal training (according to life style) to be taught as a course in secondary schools and the results to be analyzed.
    Keywords: Life Goals, Life Style, Educational Motivation, Self, efficacy
  • M. Seufollahi Gilandeh, S.Sattari Page 100
    The aim of this research was Survey the Relationship Error Management Culture with Organizational Learning and Innovation at office of Education in Ardabil state. The research method was descriptive – Correlation and the study population consisted of employees of the office of Education Ardebil (250 people) have formed and according to the sampeling formula Morgan random sample of 136 was determined. In this study¡ three questionnaires¡ error management culture¡ organizational learning process and organizational innovation was used. The formal and content validity of the questionnaires by a number of specialists were approved¡ and to assess the reliability of questionnaires with Cronbach''s alpha coefficient was used to arrange reliable (0.718¡ 0.934¡ 0.883). The results showed that between the error management culture with organization learning and innovation there is a positive and significant relationship. And Error management Culture components predict significant positive of organizational learning and organizational innovation.
    Keywords: error management culture, organizational learning, organizational innovation
  • N. Sobhi-Gharamaleki, N. Hajloo, S. Mohammadi Page 118
    This main aim of this research was evaluating the effectiveness of life skills training on children''s social adjustment in preschool children. The target population for this study was chosen randomly and both experimental and control groups consisted of 60 participants who had been matched on the basis of age and intensity of social adjustment. Social adjustment was assessed by Tahmasian peer rejection test and Mattson social skills test. The data analyses with moncova method.The results showed that training life skills to children promote their social adjustment and decreased impulsive and unsocial behaviors. In respect with results ¡life skills training was effective in children social adjustment.
    Keywords: Social adjustment, life skill, children
  • M. Abassi Page 132
    The purpose of this study¡ «Comparison of coping styles and Emotional processing in normal students and students gifted high school» was. The method of this study is causal-comparative. The study population consisted of all normal and gifted students in the city of Karaj in the 93-94 school year (N= 1200). The study sample is consisted of 100 normal students and 100 gifted students. These samples were available for sampling. To collect data¡ a questionnaire of emotional processing Baker (2007) and coping strategies questionnaire Endler and Parker (1990) was used. For data analysis¡ multivariate analysis of variance (MANOVA) was used. Based on the findings there is a significant difference between the two groups of students (gifted and ordinary) of coping style (P
    Keywords: emotional processing, coping with stress, gifted students
  • M. Aliakbaridehkordi, F. Cheraghibidghi Page 148
    This study explored the effectiveness of teaching coping skills to deal with unpleasant emotions on decreasing students'' revealed and relational aggression. The design of this study was quasi experimental. Statistical population included all elementary students of Training Center in Tehran. Using cluster method¡ 217 students (118 girls and 99 boys) were randomly chosen and were given Shahim''s (2006) apparent and relational aggression questionnaires. Using cut-off point of this questionnaire¡ we selected 68 students who were considered aggressive out of which 30 students were randomly were chosen for the purpose of the study (15 students for experimental group and 15 students for control group). The experimental group were received six-sessions to be taught coping skills for dealing with unpleasant emotions. The data were analyzed by the statistical method of multivariate analysis of covariance. The findings showed that teaching coping skills to deal with unpleasant emotions on decreasing students'' revealed and relational aggression were effective (P
    Keywords: coping skills to deal with unpleasant emotions, relational aggression, apparent aggression, elementary students
  • S. Karimi, M. Najafi, M.A. Mohammadyfar Page 167
    The present study aimed was to compare Behavioral disorders¡ self-esteem and life satisfaction in Derelict and normal adolescents. The research method was causal-comparative research method which is categorized as descriptive research method. The sample included 60 Derelict students and 60 normal students that selected by convenience sampling with consideration of entrance criterion. Achenbach behavioral disorders¡ Rozenberge self-esteem and Diner life satisfaction questionnaires administered among selected sample. The results indicated that there is a significant difference between Behavioral disorders¡ self-esteem and life satisfaction in Derelict and normal adolescents. So that Behavioral disorders mean scores of Derelicts were higher than normal adolescents. Also self-esteem and life satisfaction mean scores of Derelicts were lower than normal adolescents. Given that today''s teens¡ are the owners of the immediate future of society and Health and disease will have significant effects in future generations¡ therefore¡ more attention and better planning is required for derelict teens.
    Keywords: Behavioral disorders, self, esteem, life satisfaction, students