فهرست مطالب

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 100، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصیل
  • مسعود پریش *، محمد شیمیا، نقی عابدینی، مهدخت قنبری، هاله فرزین، هانیه سخا صفحات 2-9
    زمینه و هدف
    یکی از داروهایی که اخیرا در زمینه کنترل درد مورد توجه قرار گرفته است، پاراستامول (استامینوفن وریدی) (که با نام تجاری آپوتل در ایران عرضه می گردد) می باشد. مطالعات اولیه ای که رویکردهای مسبب سهولت روند ریکاوری را ارزیابی می کنند، مشخص نموده اند که استفاده از تکنیک های ضد درد چندگانه می تواند ریکاوری سریع تر را بهبود بخشد. با توجه به ایمنی مناسب پاراستامول و دردناک بودن عمل دیسککتومی که نیاز به بی دردی کاملی بدون عوارض دارویی بعد از عمل به ویژه در دوره ریکاوری دارد بر آن شدیم که اثرات استامینوفن وریدی را روی درد بلافاصله بعد از عمل و سرعت ترخیص بیماران از ریکاوری بررسی نمائیم.
    روش کار
    دراین مطالعه کتر آزمایی بالینی شاهددار تصادفی دو سویه کور 52 بیمار با تشخیص دیسک کمر کاندید جراحی دیسک کمری وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه 26 نفری به صورت تصادفی تقسیم شدند. در گروه اول (A) mg/kg 15 استامینوفن حل شده در ml 100 سرم سالین نرمال به صورت تک دوز در عرض 20 دقیقه انفوزیون شد. در گروه دوم (P) ml100 سرم سالین نرمال در عرض 20 دقیقه دریافت کردند. در طول عمل متغیرهای سن ،جنس ، وزن ، زمان بیهوشی، زمان پوزیشن دادن، زمان انسیزیون ، زمان پایان سوچور انسیزیون، زمان برگرداندن بیمار ، تعداد دیسک درگیر، نوع عمل، وجود عوارض حین عمل و زمان تحویل ریکاوری ثبت گردید.
    نتایج
    در مطالعه ما به طور میانگین میزان تهوع و استفراغ در گروه کنترل برابر %8/8 و %15/1 بود. میزان این عوارض در گروه مداخله نیز برابر %10، %9/1 بود و بین دو گروه مداخله و کنترل نیز تفاوت معنی داری وجود نداشت. در بررسی آماری پس از ورود به ریکاوری و هنگام ترخیص از ریکاوری از نظر میزان مخدر دریافتی بین دو گروه تفاوت معنی درای وجود داشت، به طور که این میزان در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود که نشان از نقش استامینوفن وریدی دریافتی در بیماران در این گروه در کاهش میزان مخدر دریافتی در ریکاوری دارد. نکته دیگر در مطالعه ما، نیاز به تزریق مخدر اضافی در صورت عدم تسکین درد می باشدکه در هر دو گروه مطالعه وجود داشت، اما در گروه مداخله این میزان کمتر بوده است و مداخله نیاز به مخدر اضافی را کاهش داد. میزان مخدر دریافتی در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود که این تفاوت در بازه های هنگام پذیرش به ریکاوری از نظر آماری نیز معنی دار بود (p=0. 04).
    با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود که پروپاسامول به عنوان داروی ضد درد مفید و ایمن در تسکین درد پس از جراحی مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به نتایج این مطالعه و مقایسه آن با مطالعات قبلی نتیجه میگیریم که در بیماران تحت جراحی های ماژور، پاراستامول وریدی یک داروی ایمن و موثر می باشد که بدون ایجاد عوارض قابل توجه میتواند اثر ضد درد مناسبی ایجاد کند.
    کلیدواژگان: استامیوفن وریدی، درد، جراحی دیسک کمری، ریکاوری، عوارض جانبی
  • مسعود پریش، هاله فرزین، هانیه سخا، ازیتا یحیوی* صفحات 10-19
    زیاد بوده و بغیر از مخدر ها، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی فراوانی به منظور بیدردی بکار می روند. ولی ترس از عوارض داروئی بویژه اثرات ضد پلاکتی مانع از استفاده روتین و مفید آنها می گردد. هدف از این مطالعه بررسی سمیت داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی بر روی پلاکت بیماران تحت جراحی های ارتوپدی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر توصیفی مقطعی 370 بیمار در دو گروه 185 نفری مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه داروئی شامل بیمارانی بود که تحت درمان با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بودند و گروه دوم بیمارانی بودند که از دارو استفاده نمی کردند. متغیرهای هماتولوژیک شامل هموگلوبین، هماتوکریت، تست های انعقادی، میزان خون ریزی و پلاکت در دو گروه اندازه گیری و ثبت میشد. تمامی داده های جمع آوری شده توسط تست های آماری مناسب مورد آنالیز قرار گرفته اند.
    نتایج
    در این مطالعه دو گروه از نظر تعداد، سن، جنس، مصرف سیگار، تست های انعقادی و خونریزی حین عمل اختلاف معنی داری نداشتند. مقادیر بیشتر خونریزی حین عمل جراحی از نظر حجم (گروه کنترل) و تعداد (NSAID) مشاهده گردید. در گروهNSAID بیشترین مقدار در مصرف آسپرین دیده شد. شمارش پلاکتی بعداز عمل در بررسی های به عمل آمده در دو گروه NSAID2/6 % وکنترل33/7 %، کاهش پیدا کرد که کم ترین مربوط به کتورولاک وبیشترین مربوط به ناپروکسن بود. کاهش هموگلوبین، هماتوکریت و پلاکت بعداز عمل نسبت به قبل از عمل معنی دار می باشد (005/0˂p)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه استفاده از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی با دوز کم در بیماران تحت عمل جراحی ارتوپدی اثر سمی روی پلاکت ندارد.
    کلیدواژگان: داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی، اعمال جراحی ارتوپدی، پلاکت، خونریزی حین عمل
  • جوادالرضا ایمانی، حکیمه حسین رضایی *، مقدمه میرزایی صفحات 20-27
    مقدمه
    وجدان کاری عاملی است که باعث ایجاد نظم در کار و احساس انجام وظیفه در افراد میشود. اما گاهی اوقات وجدان کاری را به جای اخلاق کاری در نظر می گیرند؛ پرستاران در محیط کاری خود دست به تصمیم گیری هایی اخلاقی می زنند، اما در عمل همیشه نمی توانند بر اساس تعهدات اخلاقی خود عمل نمایند و با تجربه نامطلوبی تحت عنوان تنش اخلاقی روبرو هستند. برای دست یابی به توسعه اخلاقی پرستاران نیازمند ساختاری از مفاهیم به نام حساسیت اخلاقی اند. این مطالعه بر تاثیر بین وجدان کاری و حساسیت اخلاقی با تنش اخلاقی در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت وی‍‍‍ژه در مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر زاهدان در سال 1395 انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی پرستاران شاغل در 8 بخش ویژه عمومی شهر زاهدان، انجام شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های وجدان کاری ، حساسیت اخلاقی و پرسشنامه تنش اخلاقی استفاده گردید از آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون، درصد فروانی و انحراف معیار با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید
    یافته ها
    همبستگی مثبت و متوسطی بین وجدان کاری با تنش اخلاقی وجود دارد (05/0 P =). اما همبستگی بین وجدان کاری با حساسیت اخلاقی رابطه ای وجود ندارد. همچنین همبستگی مثبت و متوسطی بین حساسیت اخلاقی با تنش اخلاقی وجود دارد، بنابراین فرض تحقیق ما که رابطه معناداری بین حساسیت اخلاقی با تنش اخلاقی تایید می شود (01/0 P =).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه می تواند برای دست اندرکاران و سیاست گذاران دوره های آموزشی پرستاران؛ در راستای توجه به مسائل فرانقشی و بهداشت روانی در محیط کار یاری گر باشد
    کلیدواژگان: وجدان کاری، حساسیت اخلاقی، تنش اخلاقی، بخش مراقبت وی‍‍‍ژه
  • مسعود نشیبی *، فرهاد صفری، پریسا سزاری، عاطفه مرزبان، مسعود نشیبی صفحات 28-38
    مقدمه
    رینوپلاستی، بالقوه یک جراحی کم عارضه است اما متاسفانه برای ایجاد هیپوتنشن کنترله استفاده از دوزهای بسیار بالای داروهای هیپنوتیک و مخدر سبب ایجاد عوارض همراه با موربیدیتی و مورتالیتی بالا می شود، بنابراین استفاده از LMA سبب کاهش عوارض داروهای بیهوشی می شود که یک مزیت به حساب می آید. بنابراین انجام مطالعه ای برای بررسی و مقایسه علائم حیاتی و میزان نیاز به داروی هیپنوتیک و مخدر مصرف شده حین عمل و بررسی گلودرد پس از عمل می تواند اطلاعات زیادی در این زمینه به ما بدهد.
    مواد و روش ها
    صد بیمار 18 تا 40 سال ASA Class I بدون بیماری زمینه ای قلبی، ریوی، کلیوی یا دیابت و بدون سابقه گلو درد پیش از جراحی که کاندیدای رینوپلاستی بودند وارد مطالعه شدند. سپس این بیماران بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و یکی از دو گروه با ETT اسپیرال و گروه دیگر با LMA اسپیرال تحت محافظت راه هوایی قرار گرفتند. بیماران دو گروه تکنیک بیهوشی مشابه داشتند. عمق بیهوشی در هر دو گروه، یکسان نگه داشته شد. ارزیابی گلودرد بر اساس NRS (Numerical Rating Scale) بود. پس از اتمام عمل و اکستیوب کردن،میزان داروهای مصرفی بیمار، ثبت می شد، سپس بیماران به بخش منتقل می شدند. متغیرهای بیمار تا 8 ساعت پس ازعمل و در بخش ،ثبت می شد.
    یافته ها
    یافته های دموگرافیک (سن، جنس، قد، وزن و BMI) در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. فشار خون سیستولیک (SBP) قبل از اینداکشن در دو گروه LMA و ETTتفاوت معنی داری با هم نداشتند (P>0. 05). در دقایق 30 ، 90 و 150 بعد از اینداکشن در گروه LMA این مقادیر بطور معنی داری کمتر از گروه ETT بود (P<0. 05) اما در سایر دقایق این تفاوت، معنی دار نبود (P>0. 05). فشار خون دیاستولیک (DBP) ، فشار خون متوسط شریانی (MAP) ، ضربان قلب (HR) و عمق بیهوشی (BIS) قبل از اینداکشن در دو گروه LMA و ETT تفاوت معنی داری با هم نداشتند (P>0. 05). همچنین در هیچکدام از دقایق بعد از اینداکشن،بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. (P>0. 05) میزان گلودرد بعد از عمل چه در ریکاوری و چه در ساعتهای 6 ، 12و 24 بعد از عمل در دو گروه تفاوت معنی داری با هم نداشتند (P>0. 05). دوزتوتال پروپوفول و رمی فنتانیل مصرفی در دو گروه در حین عمل نیز با هم مقایسه شد که در گروه LMA بطور معنی داری کمتر از گروه ETT بود (P<0. 05).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه ما نشان دادیم استفاده از LMA اسپیرال بجای ETT اسپیرال سبب کاهش میزان هیپنوتیک و مخدر مصرفی برای حفظ عمق بیهوشی در سطح ثابت در رینوپلاستی می شود.
    کلیدواژگان: LMA اسپیرال، ETT اسپیرال، رینوپلاستی، عمق بیهوشی، گلودرد
  • عباس حیدری، محمد حسینی * صفحات 39-50
    زمینه و هدف
    اهمیت تعیین دقیق پیش آگهی بیماران بستری در آی سی یو و مزایای بالقوه استفاده از سیستم های نمره دهی شدت بیماری، لزوم استفاده از راهنماهای معتبر گزارش دهی مطالعات را مشخص می سازد. این مطالعه به بررسی وضعیت رعایت معیارهای استروب توسط محققان ایرانی در گزارش مطالعات مرتبط با تعیین پیش آگهی بیماران بستری در آی سی یو می پردازد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، با انتخاب کلید واژه های مناسب، طی یک مرور سیستماتیک گسترده، کلیه مقالات چاپ شده محققان ایرانی در مجلات معتبر داخلی و بین المللی که از نوع کوهورت آینده نگر بوده و به پیش آگهی بیماران آی سی یو به کمک یکی از از سیستم های نمره دهی شدت بیماری پرداخته باشند، طبق بیانیه استروب مورد بررسی قرار گرفتند (بازه زمانی خرداد 1391 تا خرداد1397). در ابتدا پایگاه های اطلاعاتی فارسی شامل: Magiran، SID، IranDOC و Iranmedex و پایگاه های انگلیسی pubmed و scopus ، مورد جستجو قرار گرفتند و 1941 مقاله یافت شد، سپس با حذف موارد تکراری و نامرتبط و رعایت معیارهای ورود نهایتا 32 مقاله انتخاب شدند. با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 25 ، آمار توصیفی انجام و آنالیزهای تحلیلی به کمک آزمون های کروسکال والیس، رگرسیون خطی و ضریب همبستگی اسپیرمن صورت گرفت.
    یافته ها
    در 32 مقاله مورد بررسی، میزان توافق کلی مطالعات با بیانیه استروب، 26/58 % (92/4±81/19 مورد از 32 مورد) بود. بر اساس بیانیه، شرح روش برخورد با داده های ناقص، ارایه دلایل عدم شرکت در هر مرحله و استفاده از نمودار گردش کار ، بیشترین موارد ضعف گزارش دهی را تشکیل دادند. آزمون رگرسیون خطی حاکی از آن بود که نمرات بخش های روش ها و نتایج، شاخص های مناسبی برای پیش بینی نمره استروب بودند (به ترتیب: p=0/003 و p=0/005).
    نتیجه گیری
    کیفیت گزارش دهی مقالات کوهورت منتشر شده بوسیله محققان ایرانی در سطح قابل قبولی قرار داشت. رعایت کامل توصیه های به روزترین راهنماهای موجود گزارش دهی، برای دستیابی به بهترین شواهد موجود توصیه می شود
    کلیدواژگان: مطالعات کوهورت، کنترل کیفیت، پیش آگهی، آی سی یو، STROBE
  • علیرضا جهانگیری فرد، ضرغام حسین احمدی، سید بشیر میرتاجانی* صفحات 51-66
    نظارت پایا بر سیستم قلبی – عروقی و عوامل موثر بر آن ، از چالش های همیشگی تیم جراحی محسوب می گردد. نیاز به کنترل شرایط لحظه ای قلبی و درک بهتر وضعیت آن ، سبب ایجاد حوزه ای نظارتی تحت عنوان مانیتورینگ پیشرفته همودینامیک در کنار تمامی روش های نظارتی پیشین شده است. در واقع این حوزه نسبتا جدید ؛ مجموعه ای از تکنیک های مختلف در جهت پایش لحظه به لحظه وضعیت قلبی– عروقی وعوامل تاثیر گذار بر آن به منظور مداخله به موقع ونزدیک کردن اجزای تشکیل دهنده همودینامیک به شرایط فیزیولوژیک می باشد. برونده قلبی، بعنوان مهمترین شاخص عملکردی قلب، جزء لاینفک سیستم های نظارت بر فعالیت قلب بوده است. سنجش این شاخص طی چند سال اخیر تغییرات و پیشرفت گسترده ای را شاهد بوده که اهمیت آن را به وضوح نمایان میسازد. این در حالی است که ایجاد سیستم های نوین با رویکرد کاهش آسیب رسانی به بیماران نیز از اولویتهای اصلی این سیستم های نظارتی بوده است. اهمیت سنجش این شاخص و گستردگی تغییرات در تکنیک های آن ، نیاز مطالعه ای دقیق در این حوزه را آشکار میسازد. پژوهش حاضر به بررسی روش های گوناگون سنجش برونده قلبی در قالب ماینتوریگ پیشرفته همودینامیک میپردازد.
    کلیدواژگان: مانیتورینگ پیشرفته همودینامیک، برون ده قلب، جراحی قلب
  • گزارش موردی
  • علیرضا جهانگیری فرد، بهروز فرزانگان، سیدبشیر میرتاجانی، ضرغام حسین احمدی* صفحات 67-71
    واکنش التهابی ناشی از بای پس قلبی- ریوی، سبب کاهش تون عروقی شده و در برخی موارد منجر به سندرم وازوپلژیک می گردد. این سندرم پدیده ای همراه با افت شدید فشار خون )به علت وازودیلاتاسیون عروق سیستمیک و برون ده قلبی نرمال یا بالا (می باشد. متیلن بلو گزینه مناسبی برای درمان افت فشار خون مقاوم به وازوپرسورها و مایعات در آن دست از بیمارانی که بعد از عمل جراحی قلب به وسیله پمپ قلبی ریوی، دچار هیپوتانسیون ناشی از این سندرم شده اند ؛ میباشد.
    بیمار مورد نظر در این بررسی، مردی 35 ساله با سابقه لوپوس اریتماتوز بوده که باتشخیص CTEPH کاندید جراحی اندآرترکتومی شریان ریوی گردید. پس از عمل جراحی، از آنجاییکه درمان افت فشار خون ( با داروهای وازوپرسین و نوراپی نفرین) به دلیل کاهش سیستمیک مقاومت عروقی با شکست مواجه شد، متیلن بلو جهت درمان وی مورد استفاده قرار گرفت. اجرای این روش تاثیرگذار بوده و درمان افت فشار خون بیمار با موفقیت انجام پذیرفت. بدین استفاده از متیلن بلو در بیمارانی که پس از عمل جراحی قلب دچارافت شدید فشار خون مقاوم به درمان های استاندارد میشوند، یک گزینه درمانی محسوب میگردد.
    کلیدواژگان: هیپوتانسیون، متیلن بلو، سندروم وازوپلژیک، اندارترکتومی شریان ریوی
  • شایسته خراسانی زاده، غلامعلی عرب، فرانک بهناز *، مسیح ابراهیمی دهکردی صفحات 71-79

    تری زومی کروموزوم شماره 9 می تواند به صورت کامل یا به صورت موزائیک (پارشیال) در بیماران مشاهده گردد. شدت بیماری بستگی به درصد گرفتاری سلول ها دارد. شیوع تری زومی کروموزوم شماره 9 ، 1/0 درصد موارد تولد می باشد (1) و نوع کامل آن با مرگ و میر بالایی همراه است. از آنجایی که تنوع علایم کلینیکی در این بیماران زیاد می باشد اکثر سیستم های بدن را درگیر می کند، لذا لازم است قبل از انجام بیهوشی این بیماران تحت بررسی کامل قرار گیرند.

    گزارش مورد

    بیمار یک شیرخوار 19 ماهه 20 کیلویی مبتلا به تری زومی شماره 9 پارشیال است که به دلیل بیضه نزول نکرده تحت عمل جراحی تصحیح بیضه نزول نکرده قرار گرفت. در حین اینداکشن و ضمن بیهوشی تمهیدات لازم با توجه به شرایط کروموزومی بیمار انجام شد و عمل بیمار به خوبی پایان یافت و در نهایت بیمار با حال عمومی خوب اکستوبه شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه بیمار تری زومی کروموزوم شماره 9 به صورت موزائیک یا پارشیال است طیف عوارض بیهوشی بسته به میزان شدت گرفتاری سلول های بدن و محل قرار گرفتن سلول های معیوب متفاوت می باشد. در این بیمار با توجه به اینکه از نظر فنوتیپی کاملا با این اختلال کروموزومی تطابق داشت، عوارض بیهوشی با تمهیدات کافی به حداقل رسید.

    کلیدواژگان: تری زومی کروموزوم شماره 9، اختلال تکامل، اداره بیهوشی در این بیماران
|
  • Masoud Parish* , Mohammad Shimia, Naghi Abdini, Mahdokht Ghanbari, Haleh Farzin, Hanie Sakha Pages 2-9
    Introduction
    Propacetamol (intravenous acetaminophen) is one of the drugs that have recently been considered in the field of pain management. Initial studies that were evaluated the approaches which have identified the cause of the ease of recovery showed that using the multiple analgesic techniques can improve early recovery. Whit regard to the appropriate safety of paracetamol and given the discectomy is a painful operation which require absolute pain relief particularly in postoperative recovery period without complications, we decided to investigately the effects of intravenous acetaminophen on pain score of patients immediately after the operation and the velocity of patients discharge form recovery.
    Materials and methods
    In this randomized double-blind clinical trial, 52 patients which candidates for lumbar disc surgery were enrolled. Patients were randomly divided into two groups each included 26 patients. In the first group (A) after the operation 15 mg/kg acetaminophen dissolved in 100 ml of normal saline was infused over 20 minutes. In group (B) patients at the end of operation received only 100 ml of normal saline within 20 minutes. During operation , age ,sex, weight, duration of anesthesia, time of positioning , time of incisions, suture of incision end time, time of return the patient , the number of discs involved, type of surgery, intraoperative complications and recovery time were record.
    Results
    In our study, the mean rate of nausea and vomiting in the control group was 8.8% and 1.15% respectively. The rate of these complications in the intervention group was 10% and 1.9%, respectively that showed no significant difference between the two groups. The statistical analysis in the intervals 25 minutes after arrival in the recovery
    Conclusions
    according to our results suggest that intravenous acetaminophen use the pain relief after surgery as a useful and safe analgesic. Consider the results this study compared whit previous studies we conclude that in patients underwent major surgery, intravenous acetaminophen is an effective drug whit no significant adverse effects that can make a good analgesic effect.
    Keywords: Intravenous Acetaminophen, Pain, lumbar Disc Surgery, Recovery, Side Effects
  • Masoud Parish, Haleh Farzin, Hanieh Sakha, Azita Yahyavee * Pages 10-19
    Introduction
    Many patients undergo orthopedic surgeries due to trauma. Postoperative pain is high and severe and many nonsteroidal anti-inflammatory drugs are used for analgesia other than opioids. But their use is limited for fear of drug induced complications especially anti platelet effects. The aim of this study was the evaluation of the non-steroidal anti - inflammatory drugs toxicity on platelets function on patients, undergoing orthopedic patients.
    Materials and methods
    370 patients were enrolled in this prospective descriptive cross - sectional study. The study group included 185 patients under treatment with non-Steroidal anti-inflammatory drugs, and the patients with no drug therapy were in control group, hematologic variables including hemoglobin, hematocrit, coagulation test, volume of bleeding and platelets were recorded in tow groups.
    Results
    In this study there was no significant difference between two groups in regard to age, sex, tobacco use, coagulation tests and hemorrhage during surgery. The high volume bleeding (control group) and number (study group) was seen. In study group the most aspirin use was noted. The platelets were decreased postoperatively 6. 2%in study and 7. 33% in control group which the least was related to ketorolac and the maximum to naproxen. The postoperative hemoglobin, hematocrit and Platelet reduction was significant compared to the preoperative value.
    Conclusion
    The results of this study showed that using low-dose non-steroidal anti-inflammatory drug in patients undergoing orthopedic surgeries has no toxic effect on platelets and can be use safely.
    Keywords: Nonsteroidal anti-inflammatory drugs, Toxicity, Orthopedic surgery, Platelets, Intraoperative bleeding
  • Javad al, Reza Imani, Hakime Hussain Rezae *, Moghadame Mirzai Pages 20-27
    Background and Objectives
    Conscientiousness is a factor that causes the order in the work and the sense of doing the duty in individuals. But sometimes they consider conscientiousness rather than work ethics; nurses make ethical decisions in their work environment, but in practice they can not always act on the basis of their moral obligations, and with an unfavorable experience called stress .This study was conducted on the effect of work conscientiousness and moral sensitivity with ethical stress in nurses working in intensive care units in educational and therapeutic centers affiliated to Zahedan University of Medical Sciences in 2016 , Determining the relationship between work conscience and moral sensitivity with ethical stress in nurses working in intensive care units in educational and therapeutic centers affiliated to Zahedan University of Medical Sciences in 2016-2017
    Materials and methods
    A study was conducted on nurses working in 8 general sections of Zahedan city. Data were gathered through conscientiousness questionnaires, ethical sensitivity and ethical stress questionnaire. Pearson correlation coefficient, percentile and standard deviation were used for analyzing data using SPSS software version 19
    Results
    There is a positive and moderate correlation between work conscience and ethical stress (P = 0.05). But there is no correlation between conscientiousness and ethical sensitivity. There is also a positive and moderate correlation between moral sensitivity and ethical stress, therefore, our research hypothesis shows that there is a significant relationship between moral sensitivity and moral stress (P = 0.01).
    Conclusion
    The results of this study can be helpful for practitioners and policymakers of nursing courses; they are helpful in addressing the issues of redressing and mental health in the workplace
    Keywords: Conscientiousness, Moral Sensitivity, Moral Tension, Intensive Care Unit
  • Masoud Nashibi *, Atefeh Marzban, Parisa Sezari, Farhad Safari, Kamran Mottaghi Pages 28-38
    Introduction
    Rhinoplasty is a surgery with minimal complications but implication of deliberate hypotension using hypnotics and opioids may potentially increase the morbidity and mortality, therefore, using LMA may decrease hypnotic and opioid use and decrease these potential side effects. Study of hypnotic and opioid use during rhinoplasty and comparing sore throat and hemodynamic indices may provide invaluable information. Methods and Materials: hundred patients with ASA Classification I, aged 18 to 40 years, with no history of co-existing diseases who were candidate for rhinoplasty, allocated randomly into two groups of spiral ETT and spiral LMA. Anesthesia technique was the same in both groups and depth of anesthesia were kept the same in both group (CSI: 40-60). Sore throat evaluated using Numerical Rating Scale (NRS). Amount of each medication recorded and calculated at the end of surgery. Indices were being recorded up to 8 hours after surgery.
    Results
    there was no statistically meaningful difference between two groups concerning demographic data. There was no difference between two groups concerning pre-induction Systolic, diastolic, mean pressure and heart rate. Systolic blood pressure in LMA group was far behind the ETT group in 30, 90 and 150 minutes after induction (P<0.05) which was statistically meaningful.
    The other hemodynamic indices and sore throat were not statistically different between two groups. Total dose of Propofol and Remifentanil was far less in LMA group (P<0.05).
    Conclusion
    Using LMA, decreases hypnotic and opioid use in Rhinoplasty to keep the stable depth of anesthesia.
    Keywords: Spiral LMA, Spiral ETT, Rhinoplasty, Depth of Anesthesia, Sore throat
  • Abbas Heydari, Mohammad Hosseini * Pages 39-50
    Background and Aim
    The importance of accurately determining the prognosis of patients admitted to the ICU and the potential benefits of using severity of disease scoring systems will determine the need to use valid accreditation guidelines for studies publishing. This study examines the status of observing the STROBE criteria by Iranian researchers in the reports of studies related to the prognosis of patients admitted to the ICU.
    Methods and materials: In this cross-sectional study, by selecting appropriate keywords, in a systematic review, all prognostic cohort articles published by Iranian researchers in prestigious domestic and international journals and included at least one of the severity scoring systems were evaluated according to STROBE's statement (June 2012 to June 2018). Initially, Persian databases including Magiran, SID, IranDOC and Iranmedex, and the English databases including PubMed and Scopus were searched and 1941 articles were found, then, with the removal of duplicate and unrelated articles, and observing the entry criteria, the final selection of 32 articles was selected. Data were analyzed by SPSS version 25 and descriptive statistic and analytical analyzes using Kruskal-Wallis tests, linear regression and Spearman correlation coefficient were performed.
    Results
    In 32 articles reviewed, the overall agreement rate for studies with STROBE's statement was 58.26% (19.81 ± 4.92% of 32 scores). According to the statement, the explanation of how to deal with incomplete data, the reasons for not attending each phase, and the use of the workflow chart, were the most weaknesses of the published articles reporting. The linear regression test indicated that the scores of the parts of the methods and the results were good indicators for predicting the final STROBE score (p = 0.003 and p = 0.005, respectively).
    Conclusion
    The quality of the reported cohort articles published by Iranian researchers was at an acceptable level. Full compliance with the recommendations of the most up-to-date reporting guidelines is recommended to achieve the best available evidence.
    Keywords: cohort studies, quality control, prognosis, ICU, STROBE
  • Alireza Jahangiri Fard, Zargham Hussain, Ahmadi, Seyyed Bashir Mirtajani * Pages 51-66
    Sustainable monitoring of cardiovascular system and its effective factors are considered as a permanent challenge for the surgical team. The need to control the condition of the heart and to better understand its condition has led to a supervisory topic called advanced hemodynamic monitoring, along with all previous regulatory approaches. This is a set of different techniques for instantaneous monitoring cardiovascular status and its influencing factors (In order to timely intervene and to establish the relationship between hemodynamic components to physiological conditions). Cardiac output, as the most important cardiac function index, is an integral part of cardiac monitoring systems. Measuring this indicator over the past few years has seen a wideranging change that clearly highlights its importance. However, the creation of new systems to reduce patient harm has also been a top priority for these monitoring systems. Cardiac surgery is one of the most serious cases requiring accurate assessment of cardiac output and advanced hemodynamic monitoring. The careful and successful conduct of cardiac surgeries depends on the correct and timely recognition of the function and hemodynamic status in order to proper intervention. The importance of measuring this indicator and the extent of changes in its techniques reveals the need for an accurate study in this area. Therefore, the present study investigates various cardiac output measures in cardiac surgery.
    Keywords: Advanced hemodynamic monitoring, cardiac output, cardiac surgery
  • Masih Ebrahimy Dehkordy, Faranak Behnaz *, Shayesteh Khorasanizadeh, Gholamali Arab Pages 71-79
    Background

    Trisomy 9 is a severe disease with growth and mental retardation. Complete form of Trisomy 9 is the most severe form. Mosaic form of Trisomy 9 or partial form is less severe. Most of the cases are in this category. The severity of the syndrome is depends on the percentage of affected cells. Their clinical findings are widely variable. Many cases of complete form of Trisomy 9 die in infancy or early childhood. Case report: A diagnosed Trisomy 9, 19 months-old boy with undecending testes was referred to our department. His genotype and phenotype was compatible with partial form Trisomy 9 with consideration different abnormalities of this syndrome uneventful Anesthesia was performed in this patient. These rare cases should be introduced in literature to improve and knowledge and reduce possible disruptions and morbidities and mortalities.

    Keywords: Trisomy 9, developmental delay Anesthesia management