فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال پنجم شماره 3 (تابستان 1395)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال پنجم شماره 3 (تابستان 1395)

  • 76 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا آقا قزوینی، احمد شجری، حمیده شجری *، سمیه ولی پور صفحات 137-148
    زمینه و هدف
    علی رغم ارزش های تشخیصی ذکر شده برای سونوگرافی مغزی در نوزادان نارس، همچنان پروتوکل یکسان و قابل قبولی جهت غربالگری به وسیله سونوگرافی در نوزادان پره ترم تعیین نشده است. مطالعات قبلی انجام شده در مورد حساسیت و ویژگی سونوگرافی در پیشگویی نقص های تکاملی آینده در نوزادان نارس دارای نتایج یکسانی نیستند علاوه بر آن مطالعات مشابهی در داخل کشور جهت تعیین زمان بندی و استفاده از سونوگرافی در اختلالات مغزی این نوزادان وجود ندارد و لذا این مطالعه به بررسی یافته های سونوگرافی در نوزادان نارسی که از سال 1391 تا 1392 در بیمارستان شریعتی بستری شدند پرداخت.
    ابزارها و
    روش ها
    تمام نوزادان بستری که دارای معیارهای ورود بودند، به صورت آینده نگر وارد مطالعه شدند و سونوگرافی در 48 ساعت اول تولد برای همه نوزادان انجام شد و در صورت داشتن یافته غیرطبیعی مجددا هر هفته سونوگرافی مغزی تا زمان ترخیص انجام شد. همچنین برای نوزادانی که دارای سونوگرافی نرمال بودند، سونوگرافی تکرار نگردید. سونوگرافی ها به وسیله یک نفر فرد ماهر در زمینه انجام سونوگرافی مغز نوزادان در سطوح ساژیتال و کرونال انجام شد و سایز کورپوس کالوزوم، ونتریکول لترال، فیشر بین نیمکره ها، فضای ساب آراکنوئید اندازه گیری شد. همچنین نواحی غیرطبیعی کیستیک در ماده سفید و ماده خاکستری ارزیابی گردید و مواردی که به عنوان یافته های غیر طبیعی تلقی شدند ثبت گردید.
    نتایج
    در پایان مطالعه حاضر تعداد 100 بیمار وارد مطالعه شدند. فراوانی GHM در نوزادان مطالعه ما 28 مورد (28%) بود. در نوزادان مورد مطالعه ما از بین 28 نوزادی که GHM داشتند، 18 نوزاد پسر و 10 نوزاد دختر بودند. از این نظر اختلاف معناداری بین دو گروه وجود نداشت (502/0p=). همچنین 7 تن از این نوزادان با زایمان طبیعی و 21 تن با سزارین متولد شده بودند. از این نظر اختلاف معناداری بین دو گروه وجود داشت (010/0p=). در نوزادان مورد مطالعه ما میانگین سن بارداری در گروهی که خونریزی 29 هفته و در گروهی که خونریزی نداشتند 31 هفته بود (005/0p=). همچنین میانگین وزن نوزادان در گروهی که خونریزی داشتند 1292 گرم و میانگین در گروهی که خونریزی نداشتند 1499 گرم بود (035/0p=). در هر گروه بیشترین میزان فراوانی مربوط به مرتبه اول بارداری بود (667/0p=). از نظر بررسی درجه خونریزی در نوزادان، خونریزی درجه2، 1 با 23 مورد (1/82%) از بیشترین فراوانی برخوردار بود. خونریزی درجه 3و4 هر کدام با مورد(1/7%) و خونریزی درجه 2، 1 مورد (6/3%) را به خود اختصاص داده بودند. از نظر بررسی فراوانی پری ونتریکولارلکومالاسی کیستیک (PVL) در نوزادان، تنها 6 مورد(6%) پری ونتریکولارلکومالاسی کیستیک داشتند. اما هیچ یک از نوزادان مطالعه ما پری ونتریکولارلکومالاسی غیر کیستیک نداشتند.
    نتیجه گیری
    در پایان مطالعه و به عنوان نتیجه گیری نهایی می توان بیان کرد، شیوع IVH در بیماران مطالعه ما تقریبا نزدیک به سایر مطالعات داخلی بود، اما به میزان قابل توجهی بیشتر از مطالعات غربی بوده است. همچنین بررسی ها نشان می دهد میزان شیوع IVH طی سال های اخیر کاهش یافته است که با توجه به بهبود مراقبت های دوران بارداری و زایمان به نظر می رسد طبیعی باشد. با توجه به این که طبق نتایج مطالعه ما و دیگر مطالعات به نظر می رسد عواملی چون سن بارداری، وزن هنگام تولد و روش زایمان می توانند بر میزان شیوع IVH تاثیر گذار باشند، باید مطالعات مورد – شاهدی برای بررسی دقیق تر تاثیر این عوامل صورت گیرد. همچنین نیاز به انجام مطالعات با حجم نمونه و دقت بیشتر در سطح کشور احساس می شود تا بتوان با آگاهی از عوامل مستعد کننده، با انجام اقدامات درمانی و پیشگیرانه لازم، جهت کاهش شیوع IVH اقدام نمود.
    کلیدواژگان: سونوگرافی مغز، نوزادان، نارس، خونریزی داخل بطنی
  • فاطمه ملاح* صفحات 149-156
    مقدمه
    موفقیت القای زایمان عمیقا به وضعیت سرویکس وابسته است. روش های مختلفی در مامایی مدرن جهت القای رسیدگی سرویکس وجود دارد که از آن جمله پروستاگلندین های داخل واژن و ابزارهای مکانیکی نظیر کاتترهای ترانس سرویکال را می توان نام برد. گرچه پیشتر مطالعات فراوانی این دو روش را در سرویکس های نارس مقایسه کرده اند، بررسی های بیشتری که منحصر به زنان نولی پار باشد، لازم است. هدف از این مطالعه بررسی کارایی قرص میزوپروستول داخل واژن و کاتتر فولی ترانس سرویکال جهت القای رسیدگی سرویکس در بیماران نولی پار است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 120 زن نولی پار کاندید القای زایمان در دو مرکز آموزشی-درمانی الزهرا و طالقانی تبریز طی مدت 17 ماه بررسی شدند. تمامی موارد دارای حاملگی های تک قلوی زنده با نمایش سر و ترم (≥37 هفته)، امتیاز بی شاپ زمان پذیرش کمتر یا مساوی 4، پرده های سالم و نتایج تست غیراسترسی واکنشی بودند. این بیماران بطور تصادفی در دو گروه میزوپروستول داخل واژن (25 میکروگرم، 59 نفر) یا کاتتر فولی سایز 16F بصورت ترانس سرویکال (60 نفر) دریافت نمودند.
    یافته ها
    در تمامی موارد القای موفق در یک مرحله (یعنی القای موفق پس از دریافت دوز منفرد میزوپروستول یا خروج خودبخود کاتتر فولی طی 12 ساعت از جایگذاری)حاصل شد و از سایر روش ها مثل سنتوسینون استفاده نشد. میزوپروستول از نظر فاصله بین القاء تا رسیدگی سرویکس بطور معنی داری موثرتر بود (59/3±16/15 ساعت در برابر 59/1±30/18 ساعت؛ 001/0>p). از سوی دیگر تاکی سیستول در در گروه میزوپروستول بطور معنی داری شایع تر بود (4/25 درصد در برابر 0 درصد؛ 001/0>p). دو گروه از نظر میزان سزارین مشابه بودند (3/37 درصد در گروه میزوپروستول؛ 30 درصد در گروه کاتتر فولی؛ 40/0=p). در مقایسه دو گروه تفاوت معنی داری از نظر تغییرات امتیاز بی شاپ (54/0±90/1 واحد در ساعت در گروه میزوپروستول در برابر 74/0±89/1 واحد در ساعت در گروه کاتتر فولی؛ 95/0=p) و عوارض متفرقه وابسته به بارداری و جنین نظیر آلودگی مایع آمونیوتیک با مکونیوم، کندگی جفت/خونریزی، آتونی/هیپرتونیستی رحم، تاکیکاردی/برادی کاردی جنینی، و آپگار نوزادی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    میزوپروستول داخل واژن در القای رسیدگی سرویکس در زنان نولی پار موثرتر از جایگذاری ترانس سرویکال کاتتر فولی است.
    کلیدواژگان: رسیدن سرویکس، القای زایمان، کاتتر فولی، میزوپروستول داخل واژن
  • سید مسعود هاشمی، فرشاد حسن زاده کیابی، مهشید نیکوسرشت *، سید مهدی حسینی خامنه ای، الهه صافی، آزاده شمیرانی فر، فاطمه گودرزی صفحات 157-162
    مقدمه
    بیماران اغلب از درمان ناکافی درد پس از عمل رنج می برند. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر PCA در کنترل درد پس از عمل و رضایتمندی بیماران از PCA انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت آینده نگر توسط سرویس درد بیمارستان اختر از سال 89 لغایت سال 90 انجام شد، بیمار توسط متخصصین ارتوپدی به سرویس درد بیمارستان اختر معرفی شدند. به بیماران هنگام ترخیص پرسشنامه نظر سنجی از پیش تعیین شده داده شد و پس از تکمیل توسط پرستار بخش جمع آوری شد.
    یافته ها
    میزان رضایتمندی بیماران از بهبود درد با PCA 9/94% بود. در این بیماران میزان بهبود درد روز سوم پس از عمل، درخواست آنالژزی بطور معنی داری کمتر بود (0001/0=p).، رضایت بیماران از تاثیر پمپ در کنترل درد و خدمات ارائه شده بطور معنی داری بیشتر بود (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    PCA روشی موثر، ایمن و غیرتهاجمی در کنترل درد پس از عمل است و در این مطالعه رضایت بیماران از کنترل درد با استفاده از PCA و سرویس درد خوب بود.
    کلیدواژگان: PCA، درد پس از عمل، رضایتمندی بیماران
  • حمید درفشی، بهزاد کلانتری بنگر، اسماعیل کسانی، مرتضی نظری *، فاطمه رحیمی، محمد واثقی، معصومه علایی صفحات 163-172
    زمینه و هدف
    تجزیه و تحلیل هزینه های بیمارستانی یکی از مهمترین معیارهای تخصیص منابع بیمارستانی است و هزینه یابی بر مبنای فعالیت، به عنوان ابزاری برای سنجش هزینه به منظور محاسبه دقیق و صحیح هزینه ها می باشد .هدف پژوهش حاضر برآورد هزینه تمام شده خدمات بخش دیالیز مرکز پزشکی آموزشی درمانی شهید رجائی کرج با استفاده از روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در سال 1394 می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع کاربردی و مطالعه توصیفی – تحلیلی بود که اطلاعات آن از بخش دیالیز، واحد حسابداری، انفورماتیک، درآمد و تجهیزات پزشکی ،مرکز پزشکی آموزشی و درمانی شهید رجائی کرج در شش ماهه اول سال 1394 جمع آوری شد و هزینه تمام شده با استفاده از نرم افزار excel محاسبه گردید.
    یافته ها
    ماهیانه به طور متوسط 1238 بیمار به بخش دیالیز مرکز پزشکی آموزشی و درمانی شهید رجائی کرج مراجعه کرده بودند. هزینه مواد و لوازم مصرفی با 6/47درصد بیشترین قسمت از هزینه را به خود اختصاص داده بود. کمترین هزینه مربوط به کسورات بیمه ای با 27/2 درصد بود. هزینه های پرسنلی بعد از هزینه مواد و لوازم مصرفی32 درصد از هزینه ها را در برداشته است. هزینه های سربار جاری نیز 94/11 درصد از کل هزینه ها را شامل شده است.
    لذا با محاسبه میزان هزینه تمام شده هر خدمت دیالیز 2.017.131 ریال و میزان تعرفه انجام هر خدمت دیالیز 1.838.871ریال می باشد، بنابراین جهت انجام هر نوبت دیالیز، این مرکز به میزان 178260 ریال دچار زیان می گردد .
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان دادکه میزان هزینه تمام شده انجام یک مرحله دیالیز در مرکز پزشکی آموزشی و درمانی شهید رجائی کرج از درآمد حاصل ازآن بیشتر است. به نظر میرسد اصلاح فرآیندهای تامین لوازم مصرفی، اصلاح تعرفه های دیالیز مزمن به خصوص در بخش ست صافی و لوازم مصرفی، کنترل هزینه نیروی انسانی بتواند هزینه های این بخش را کاهش دهد که با توجه به نتایج حاصله استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی نیز پیشنهاد می گردد .
    کلیدواژگان: دیالیز، هزینه یابی برمبنای فعالیت، بیمارستان
  • ناهید رجایی، فاطمه تیموری *، اعظم سجادی، آرمین زارعیان، مرجان سید مظهری صفحات 173-178
    زمینه
    اضطراب و استرس از جمله مشکلات شایع قبل از عمل پیوند عروق کرونراست که تاثیرات مخربی بر وضعیت بیماران قلبی می گذارد. یکی از درمان های طب مکمل که در کاهش سطح اضطراب موثر می باشد آروماتراپی است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آروماتراپی استنشاقی بر معیار های فیزیولوژیک و سایکولوژیک بیماران کاندید عمل پیوند عروق کرونر می باشد.
    روش پژوهش: در این مطالعه پایلوت، تعداد 30 بیمار کاندید عمل پیوند عروق کرونر به روش آسان در دسترس انتخاب شدند. جهت انجام مداخله، در صبح روز عمل، بیماران اسانس اسطوخودوس را از فاصله 5 سانتی متری بینی خود به مدت 20 دقیقه استنشاق کردند. معیارهای فیزیولوژیک و سایکولوژیک بیماران با استفاده از فرم ثبت علائم حیاتی و پرسشنامه داس در روز قبل عمل و سپس 5 و 30 دقیقه بعد از اتمام مداخله ثبت گردید. داده ها در سه مرحله زمانی از طریق نرم افزار SPSS.17 با استفاده از آمار توصیفی وآزمون واریانس با اندازه گیری تکراری آنالیز گردید.
    نتایج
    از بیماران تحت مطالعه 20% زن، 80% مرد با میانگین سنی05/8 ± 36/65، بودند. نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین سه مرحله زمانی مورد مطالعه از نظر متغیر های نبض(041/0( P=، تنفس (041/0( P=، و استرس( 046/0( P=، وجود دارد.
    نتیجه گیری
    آروماتراپی می تواند روشی موثر در کاهش سطح استرس و نبض بیماران کاندید عمل پیوند عروق کرونر باشد. نظر به اینکه نتیجه حاصله برگرفته از یک مطالعه پایلوت است، جهت عمومیت بخشیدن به نتایج این مطالعه انجام کارآزمایی های بالینی با حجم نمونه بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آروماتراپی، اضطراب، استرس، عمل پیوند عروق کرونر
  • رحیمه خضری مطلق *، مختار مختاری، مهرداد شریعتی، سعید چنگیزی آشتیانی، داوود مقدم نیا صفحات 179-186
    مقدمه و هدف
    لاموتریژین از جمله داروهای مورد استفاده در درمان صرع است. در پژوهش حاضر اثرات داروی لاموتریژین بر میزان عملکرد هورمون های محور هیپوتالاموسی- هیپوفیزی، گنادی در رت های نر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    چهل سر رت نر ویستار به 5 گروه (8n=) کنترل، شاهد که حلال دارو بمیزان 2/ 0 میلی لیتر و سه گروه تجربی لاموتریژین با مقادیر 100 ، 200 و 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت خوراکی طی مدت 14 روز تقسیم شدند. نمونه های خونی از قلب تهیه و غلظت سرمی هورمونهای FSH، LH، تستوسترون و نیز وزن بدن و بیضه های جدا شده در همه گروه ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مقادیر سرمی LH تغییر معنی داری در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل و شاهد نشان ندادند، اما در گروه تجربی دریافت کننده دوز 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن میزان هورمون تستوسترون و FSH کاهش معنی داری (05/0P<) نشان دادند. وزن بیضه ها نیز کاهش معنی داری در گروه های 2 و 3 نسبت به گروه کنترل و شاهد نشان دادند. مصرف دارو در پایان روز 14 باعث کاهش معنی دار وزن بدن در گروه تجربی دریافت کننده مقدار متوسط و حداکثر دارو نسبت به گروه کنترل (05/0P<) شد.
    نتیجه گیری
    مصرف داروی ضد صرع لاموتریژین فعالیت های تولیدمثلی را با مهار محور هیپوتالاموسی- هیپوفیزی–گنادی، در رت های نر بالغ کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: لاموتریژین، FSH، LH، تستوسترون، رت
  • محمدرضا اسد، ریحانه ذوقی *، محمد فشی صفحات 187-193

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیرهشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مصرف مکمل HMB بر تغییرات هورمون رشد و تستوسترون مردان غیر ورزشکار بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و به همین منظور 20 مرد غیر ورزشکار به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و به دوگروه تجربی (10 نفر) با میانگین سنی 39/1± 75/28 سال، قد30/0±83/179 سانتی متر، وزن27/5 ±81 کیلوگرم و درصد چربی40/6 ± 65/28 و گروه شاهد (10 نفر) با میانگین سنی14/2 ± 28 سال، قد71/3 ±25/180 سانتی متر، وزن58/3± 23/84 کیلو گرم و درصد چربی97/5± 21/29 تقسیم شدند. هردوگروه، پروتکل هشت هفته ای تمرین مقاومتی (پنج حرکت- سه جلسه در هفته با شدت 50 تا 80 درصد (1repetition maximumرا اجرا کردند.گروه تجربی درطول مدت مدت پژوهش روزانه سه گرم مکمل HMB دریافت کردند. در گروه شاهد ازدارونما استفاده شد. قبل از شروع تمرینات و 48 ساعت پس از آخرین جلسه برنامه تمرینی از آزمودنی ها در شرایط ناشتا نمونه گیری خون از سیاهرگ ساعد دست چپ انجام گرفت.درنهایت میزان هورمون رشد و تستوسترون سرم با استفاده از کیت microwells ساخت کشورآمریکا مورد ارزیابی قرارگرفت. علاوه بر هورمون رشد و تستوسترون، درصد چربی، شاخص توده بدن و VO2max آزمودنی ها پیش و پس از هشت هفته عملیات میدانی تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل آماری با استفاده از آزمون تی همبسته نشان داد، مصرف مکمل HMB تاثیر معناداری بر تغییرات هورمون رشد، تستوسترون، درصد چربی بدن، شاخص توده بدن و VO2max ندارد. یافته های تحقیق حاضر از دوز مصرف توصیه شده مکمل HMB برای افزایش سطح رشد و تستوسترون سرم حمایت نمی کند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، مکمل HMB، هورمون تستوسترون، هورمون رشد، مردان غیر ورزشکار
  • احمدرضا طاهری، ناصر رحمان پناه *، مهدی عقیلی، داریوش ناظمی سلمان، زهرا حسین زاده صفحات 194-200
    مقدمه
    چندین روش برای درمان اسکارهای کلوئیدی توصیف شده است که در هیچیک از آنها موفقیت درمانی 100% نبوده است. رادیوتراپی در میزان بروز عود، بیشترین تاثیر را دارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر براکی تراپی با دوز بالا توام با جراحی و ارزیابی میزان رضایتمندی بیماران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر، 5 بیمار با 10 ضایعه کلوئیدی درمان شده با اکسیزیون جراحی و دوز بالای براکی تراپی تحت بررسی قرار گرفتند. براکی تراپی با دوز توتال 12 گری در 3 جلسه انجام شد.
    یافته ها
    میانه سایز اولیه ضایعات قبل از براکی تراپی 48/153 میلیمترمربع بود. میزان بهبود اسکار با نمره دهی POSAS توسط مشاهده گر 2/3±1/17(32-11)و با نمره دهی POSAS توسط بیماران 5/11±8/20(51-5) بود. میانگین مدت عود 9/0 ± 3/26 ماه بود. میزان عود در 2 ضایعه کلوئیدی (20%) بود. به جز یک بیمار در هیچیک از بیماران عارضه ای گزارش نشد.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد، اکسیزیون کلوئید توام با براکی تراپی با دوز بالا در درمان کلوئید درمانی موثر است و منجر به نتایج خوب زیبایی و بهبود علائم می شود.
    کلیدواژگان: کلوئید، براکی تراپی با دوز بالا، اکسیزیون، زیبایی، بهبود
|
  • L. Agha Ghazvieny, A. Shajari, H. Shajari *, S. Valypoor Pages 137-148
    Background And Objective
    Intracranial hemorrhage (ICH) can affect newborn of all gestational ages and often is clinically silent. Germinal matrix hemorrhage and intraventricular hemorrhage (GM-IVH) is most common in the premature population. Estimated of frequency have changed over the last 20 years. Currently, large series report a 15% prevalence in infants 1250g at birth
    Material and
    Methods
    All the newborns whom met the inclusion criteria were included in the study, they all had a brain sonography in the first 48 hrs after, and in case of finding any abnormality sonography was performed every week until discharge. For those who had a normal sonography, no further sonography was performed an expert pediatric radiologist performed the sonographies in sagittal and coronal planes the size of corpus collosum, lateral ventricles, inter hemispheric fissure and subarachnoid spaces were measured. (My lab 70 Esaote)
    Abnormal cystic regions in white and grey matter were evaluated and abnormal findings were documented.
    Results
    Finally, 100 cases were included in the study GMH had a frequency of 28(28%) in our study. Among those with GMH 18 were male and 10 were female. There were no significant differences between the two sex groups in this regard. (P value=0.5.2), 7 of these infants were delivered through normal vaginal delivery and 21 through c/section. There was no significant difference between the two groups in this regard. (p value=0.010). Mean gestational age among the group with positive history of bleeding was 29 weeks and 31 weeks among those with negative history of bleeding. (p value=0.005).
    Mean birth weight with positive history of bleeding was 1292 gr and 1490 gr with no bleeding. (p value=0.035) in both groups the highest frequency belonged to first time pregnancies. (p value=0.667).
    Regarding the grade of bleeding, grade I with 23 cases (82.1%) had the highest frequency, grade 3 and 4 each had cases (7.1%) and grade 2 had 1 cases (3.6%). Regarding the frequency of PVL, only 6 infants (6%) had cystic PVL were detected.
    Conclusion
    The prevalence of IVH in our study was close to other studies conducted in Iran, but was significantly higher than the western studies. Also studies showed that the prevalence of IVH decreased during to higher quality of perinatal care and delivery.
    Keywords: Brain sonography, Intracranial Hemorrhage, Neonate, Premature
  • F. Mallah* Pages 149-156
    Background
    The success of labor induction is extremely dependent on the state of the cervix. There are various methods available in modern obstetrics practice for ripening the cervix, such as intravaginal prostaglandins and mechanical devices like transcervical catheters. Although plenty of studies have already compared the two methods for the unripened cervices, more studies are warranted in nulliparous patients only. This study aimed to compare the efficacy of intravaginal misoprostol tablets with transcervical Foley catheter for cervical ripening in nulliparous patients.
    Methods & Materials: In this randomized clinical trial, 120 nulliparous candidates for labor induction were recruited from two teaching centers in Tabriz within a 17-month period of time. All the enrolled cases had a live singleton fetus with cephalic presentation at term (≥37 weeks), on-admission Bishop Score≤4, intact membranes and reactive non-stress test results. They were randomly assigned to two equal age-matched groups receiving either intravaginal misoprostol (25 microgram, n=59), or transcervical insertion of 16F Foley catheter (n=60).
    Results
    One time successful induction (i.e. successful induction after a single insertion of misoprostol, or expulsion of transcervical Foley catheter within 12 h of insertion) was achieved in all the patients without employment of other methods such as use of syntocinon. Misoprostol was more effective in terms of induction-to-cervical ripening interval (15.16±3.59 h vs. 18.30±1.59 h; p
    Conclusion
    Intravaginal misoprostol is more efficacious than transcervical insertion of Foley catheter for cervical ripening and induction of labor in nulliparous women.
    Keywords: Cervical Ripening, Labor Induction, Foley Catheter, Intravaginal Misoprostol
  • S.M. Hashemi, F. Hassanzadeh Kiyabi, M. Nikooseresht*, S.M. Hosseini Khmaneie, E. Safi, A. Shemiranifar, F. Gudarzi Pages 157-162
    Background
    Patients often suffer from inadequate treatment of postoperative pain. The aim of this study was to investigate effect of PCA on postoperative pain management and patients’ satisfaction from use of PCA.
    Materials And Methods
    In this prospective study, between 2010 to 2011, patients presented by orthopedic specialists to acute and chronic pain service of Akhtar Hospital. A satisfaction questionnaire was given on discharge to this patients, were asked to fill out it . Then collected by ward nurse.
    Results
    patients’ satisfaction from pain relief with use of PCA was high ( 94.9% ). In this patient pain relief at third day after surgery and require analgesic was low, significantly (p=0.0001). Significant patients’ satisfaction from effect of PCA in pain control and products support was high (p=0.0001).
    Conclusion
    Patient controlled analgesia is a safe, effective and noninvasive method for post operative pain management and in this study patients’ satisfaction for pain management was high for use of PCA and pain service.
    Keywords: PCA, Postoperative pain, Patient's Satisfaction
  • H. Derafshi, B. Kalantri Bengar, E. Kasani, M. Nazari *, F. Rahimi, M. Vaseghi, M. Alaei Pages 163-172
    Background
    Analysis of hospital cost is one of the key subjects for resource allocation. The Activity – based costing is an applicable tool to recognize accurate costs .This technique helps to determine costs. The aim of this study is utilizing activity activity-based costing method to estimate the cost of dialysis unit related to Shahid Rajaei hospital in year 2015.
    Methods
    The type of this research is applied and sectioned descriptive study. The required data is collected from dialysis unit , accounting unit, discharge, the completion of medical equipments of Shahid Rajaei hospital in the first six months 2015 which was calculated cost by excel software.
    Results and
    Conclusion
    In any month, the average 1238 patients accepted to receive the dialysis services in Shahid Rajaei hospital .The cost of consumables materials was 47.6%, which is the majority percentage of allocated costs. The lowest cost related to insurance deductions about 2.27%. After Calculating various costs of dialysis services, we find out, the personal cost covers only 32% of the all cost. The other ongoing overhead cost is about 11.94% of all cost. Therefore, any dialysis service requires 2.017.131 rial costs, however the tariff of any dialysis service is 1.838.871 rial. So, this center loses 178,260 rial in each session. The results show that the cost of doing any dialysis services is more than the revenue of it in Shahid Rajaei hospital. It seems that the reforming processes of supplying consumable, changing the tariffs in chronic dialysis; especially in set the filter and consumable materials unit besides controlling the cost of human resource could decrease the cost of this unit with Regard to the results recommended using capacity of the private department recommended.
    Keywords: Activity based on costing, Cost price, Dialysis, Hospital
  • N. Rajai, F. Teymouri *, A. Sajadi, A. Zareiyan, M. Seyedmazhari Pages 173-178
    Introduction
    Anxiety and stress are common problems before coronary artery bypass graft surgery has a destructive effect on the patient's condition. One of the medications therapies that are effective in reducing anxiety level is Aromatherapy. The aim of this study is to assess the effect of inhalation aromatherapy on physiological and psychological parameters of patients who are candidate for coronary artery bypass graft.
    Method
    In this pilot study, 30 patients candidate of coronary artery bypass graft were selected by convenient sampling method. For intervention on the morning of the surgery, patients inhaled Lavender essential oil from a distance of 5 cm of the nose, for 20 minutes. Physiological and psychological parameters of patients the day before surgery and then 5 and 30 minutes after intervention was estimated by Form vital signs and DASS questionnaire. Data were analyzed in three phases using Descriptive Statistics and repeated measures ANOVA by SPSS.17.
    Results
    20% of patients were female, 80% male with an average age of 65/36±8/05. The results show a significant difference between the three time phases in variable of the pulse (P = 0/041), respiration (P = 0/040) and stress (P=0.046).
    Discussion
    Aromatherapy can be an effective way to reduce stress levels and pulse in patients candidate for coronary artery bypass graft. Since this results study obtained from a pilot study, to Generalize the results, clinical trials with larger sample size is recommended.
    Keywords: Aromatherapy, Anxiety, stress, coronary artery bypass graft surgery
  • R. Khezri Motlagh*, M. Mokhtari, M. Shariati, S. Changizi, Ashtiyani, D. Moghadamnia Pages 179-186
    Introduction
    Lamotrigine is one of the never anti-epileptic drug. In this study the effects of lamotrigine have been observed on serum concentration of LH (Luteinizing hormone), FSH (Follicle-stimulating hormone), testosterone ,body and testis weight in male rat.
    Methods
    The animal used in this experiment were 40 adult male rat from wistar race which were divided in to 5 group of 8.consisting of control group which received nothings, Sham group which received 0.2 ml distilled water via oral. Experimental group which received 100, 200, 400 mg/kg lamotrigine via oral after 14th day body weight were measured in all group and then the blood sample was taken from heart and concentration of LH.FSH, testosterone was measured. In addition the testis were separated and testis weight were measured in all group.
    Results
    The result show that concentration of LH in experimental group did not show significant difference in compared with control group but in experimental group received 400mg/kg of lamotrigine show a significant decrease in concentration of FSH and testosterone in comparison with control group .In addition lamotrigine had effect and testis weight in middle and high dose was reduce.
    Conclusion
    Lamotrigine, an antiepileptic drug, reduced reproductive activity by inhibiting of hypothalamic-pituitary-gonadal axis in adult male rats.
    Keywords: Lamotrigine, LH, FSH, Testosterone, Rat
  • M.R. Assad, R. Zoghi *, M. Fashi Pages 187-193

    The purpose of this study was to examine the effect of 8 weeks resistance training program with HMB supplementary product on changes in Growth hormone and testosterone over non athlete males. This presented research is a semi-experimental research and due to this matter 20 non athlete males participated voluntary for this research and were divided into 2 groups, experimental groups (n=10) with an average age of 75/28±39/1 years, height 83/179±30/0 centimeters, weight 23/84+58/3 kilograms and fat percentage 21/29±97/5,2: control group(n=10) with an average of 28+14/2 years, height 25/180±71/3 centimeters , weight 23/84±58/3 kg and fat percentage 21/29±97/5.both groups performed 8 weeks resistance training protocol ( 5 moves,3 times per a week, with an intensity level of 50 to 80% 1RM). The experimental group during the research took 3 gr HMB supplement daily .a drug index is used for the control group. before the exercise and 48 h after the last training session blood sample was taken from their left forearm vein while fasting. at last growth hormone and testosterone serum dosage was analyzed via a micro wells (made in U.S.A). Beside growth hormone and testosterone, fat percentage, BMI and vo2 max were analyzed before and after the experiment. The analyzed rate via T TEST showed that the usage of HMB supplement doesn’t have a significant effect on GH,TH, FAT PERCENTAGE, BMI, and vo2 max. This presented information doesn’t recommend the HMB supplement dose for increasing level of growth and testosterone serum.

    Keywords: Resistance training, HMB supplement, Growth hormone, Testosterone hormone, Non athlete males
  • A.R. Taheri, N. Rahmanpanah*, M. Aghili, D. Nazemi Salman, Z. Hosseinzadeh Pages 194-200
    Background
    Several options are described to treat keloid scars, none of them being 100% successful. Radiotherapy is suggested to have the most significant effect on recurrence rate. The aim of the study is to evaluate the effectiveness of High-dose brachytherapy combined with surgery and to evaluate patient satisfaction.
    Methods and Material: We retrospectively enrolled 5 patients with 10 keloids, treated by surgical excision and high-dose-rate (HDR) brachytherapy. Total dose was 12 Gy in 3 fractions.
    Results
    The median size of the lesions before brachytherapy was 153.48 mm2. The improvement of scars of scoring POSAS by observer and patient were 17.1±3.2 (11-32) and 20.8±11.5 (5-51), respectively. Mean of recurrent time was 26.3±0.9 months. With a median follow-up of 60 months, the overall recurrence-free response rate for all keloids was 20%. Except for one patient, in other patients seen no complications.
    Conclusion
    It seems that keloid excision followed by HDR brachytherapy is effective in the eradication of keloids in treatment. It also resulted in a good cosmetic rate and relief of symptoms.
    Keywords: Keloid, High, dose brachytherapy, Excision, Cosmetic, Relief