فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال ششم شماره 2 (بهار 1396)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال ششم شماره 2 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب صادقی دهکردی*، محمد محمدپور، سمیه مرادی، محمد جواد بهرامی، بهاره کردی صفحات 91-97
    زمینه و هدف
    استفاده از اماکن عمومی مثلاستخر و سونا از جمله راه های سرایت عفونت های قارچی جلدی در انسان به شمار می روند، لذا مطالعه عوامل قارچی فرصت طلب و پاتوژن مستقر در این اماکن می تواند کمک بسیار موثری در جهت رفع آلودگی یا کاهش میزان آن ودر نتیجه پیشگیری از بروز عفونت های احتمالی باشد. لذا این تحقیق باهدف تعیین میزان آلودگی های قارچی دراستخرهای سرپوشیده شهر همدان در سال1395-1394 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، به مدت 9 ماه، 3استخر سرپوشیده همدان ازنظر فلور قارچی درماتوفیتی و ساپروفیتی مورد بررسی قرار گرفتند . نمونه برداری از آباستخرها در لوله های آزمایش در پیچ دار استریل و نمونه های مربوط به دوش، رختکن، دیوارهاستخر، جکوزی و سونا توسط موکت های استریل شده انجام گرفت. نمونه ها به طور جداگانه بر روی محیط های سابورودکستروز آگار و مایکوزیل آگار تلقیح و به روش استاندارد کشت و تشخیص داده شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه از مجموع 720 نمونه، 513 نمونه آلوده به قارچ و 207 نمونه فاقد آلودگی قارچی گزارش شد. قارچ های جداشده شامل قارچ های ساپروفیت کپکی 288 نمونه (14/56%)، مخمرهای جداشده216 نمونه (1/42 %) و قارچ های درماتوفیتی 9 نمونه (75/1 %) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان می دهد که اگرچه بیشتر آلودگی های قارچی از نوع ساپروفیت بودند، اما همان تعداد کم آلودگی قارچی در برخورد با میزبان های مستعد در ابتلا به عفونت های قارچی و بیماری های آسم و آلرژی خطرآفرین هستند.
    کلیدواژگان: آلودگی قارچی، استخرهای شنا، شهر همدان
  • زهرا محتشم امیری*، محمدعلی جوافشانی، طلیعه بشری شیخانی، مریم کیایی صفحات 98-106
    مقدمه و هدف
    چاقی کودکان یک مشکل بهداشت عمومی می باشد که مطالعات اپیدمیولوژیک برای شناسایی عوامل پیش بینی کننده آن بسیار مهم هستند.هدف از این مطالعه بررسی تاثیر وزن هنگام تولد بر روی چاقی کودکان پیش دبستانی به عنوان یک عامل پیش بینی کننده می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی ، 554 کودک 6-4 ساله مناطق روستایی شهر رشت با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. داده های موردنیاز از بدو تولد تاکنون از پرونده های بهداشتی و مصاحبه با والدین جمع آوری گردید. وزن وقد فعلی کودک نیز اندازه گیری شد.کودکانی که در صدک بین 95- 85 وزن برای قد استاندارد قرار داشتند به عنوان کودکان دچار افزایش وزن وآنهائی که بالای صدک 95 بودند به عنوان کودکان چاق شناخته شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS Ver 16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند و از آمار توصیفی و آزمون X2 استفاده شد.
    نتایج
    از کل کودکان تحت مطالعه 256 نفر (2/46 %) پسر بودند. 37 نفر(7/6 %) دچار افزایش وزن و 36 نفر (5/6 %) چاق بوده، 42نفر (2/7 %) با وزن پائین هنگام تولد و 28 نفر(5%) با وزن بالای هنگام تولد بودند. ارتباط مثبتی بین وزن هنگام تولد با وزن گیری در بقیه دوره های عمر دیده شد اما اختلافی بین میزان چاقی و افزایش وزن کودک در حال حاضر بر اساس وزن هنگام تولد بالا یا پائین دیده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که وزن هنگام تولد عامل پیش بینی کننده چاقی و افزایش وزن در دوره کودکی نبوده و عوامل محیطی تاثیر بیشتری دارند که باید مدنظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: چاقی، افزایش وزن، کودکان پیش دبستانی، وزن هنگام تولد
  • مهران نفر*، مهدی طیبی آراسته، لیلا ساداتی، بهروز پورآقا صفحات 107-113
    مقدمه
    ارزشیابی پیشرفت تحصیلی بخش مهمی از فرآیند آموزشی بوده و روش های مختلفی برای ارزشیابی علمی دانشجویان وجود دارد. آزمون های چندگزینه ای رایج ترین نوع آزمون ها در نظام آموزشی بوده و چنانچه به درستی طراحی شوند روش مناسبی برای سنجش آموخته های آن ها می باشند.
    هدف
    این مطالعه باهدف تعیین شاخص های کمی آزمون های چندگزینه ای برخی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک در نیمسال اول 95-94 صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی (cross sectional) تعداد 31 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز پس از کسب اجازه نامه از معاونت پژوهشی و معاونت آموزشی دانشگاه موردپژوهش قرار گرفتند بدین صورت که محقق نتایج آزمون های تحلیل شده توسط نرم افزار تحلیل آزمون مستقر در واحد EDC دانشگاه را به صورت بی نام موردبررسی قرارداد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار، جداول توزیع فراوانی و آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن استفاده شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که باوجودآنکه اکثر آزمون ها از ضریب دشواری قابل قبول برخوردار بوده اما شاخص تمیز آن ها در حد ضعیف می باشد. از سوی دیگر اکثر آزمون ها از ضریب پایایی کمی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش می توان این گونه استدلال نمود که اکثر سوالات مورداستفاده در آزمون ها نیازمند بازبینی اساسی بوده و برگزاری کارگاه های آشنایی با طراحی و ارزیابی آزمون به منظور آشنایی اساتید و ایجاد بانک سوالات استاندارد اجتناب ناپذیر می نماید.
    کلیدواژگان: شاخص های کمی، آزمون های چندگزینه ای، اعضای هیئت علمی
  • دل آرا صالحی فر، راضیه لطفی*، گلبرگ مهرپور، امیرعباس واغظی، شکوفه زمانی، رامین تاج بخش، ترانه تهمتنی صفحات 114-122
    زمینه و هدف
    پزشکی مبتنی بر شواهد رویکردی نوین برای ارتقای تصمیم گیری بالینی، درمان و ارائه مراقبت برای بیماران می باشد. هدف این مطالعه ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز درزمینه پزشکی مبتنی بر شواهد بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی در سال 1394 با مشارکت اعضای هیئت علمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد. جمع آوری داده ها از طریق پرسش نامه ای حاوی 37 سوال آگاهی، نگرش و عملکرد درزمینه پزشکی مبتنی بر شواهد صورت گرفت. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس نسخه 19 انجام گرفت.
    یافته ها
    از کل 49 عضو هیئت علمی بالینی، 40 نفر به پرسش نامه پاسخ دادند. حدود نیمی از مشارکت کنندگان در کارگاه پزشکی مبتنی بر شواهد شرکت کرده بودند، 10 درصد آنان اذعان کردند که آشنایی با پزشکی مبتنی بر شواهد ندارند، و 5/37 درصد آگاهی خود را درزمینه ی پزشکی مبتنی بر شواهد کم ارزیابی کردند. حدود 90 درصد پاسخ دهندگان معتقد بودند پزشکی مبتنی بر شواهد نقش مهمی در ارتقای کیفیت مراقبت داشته و 82 درصد آنان علاقه مند به شرکت در کارگاه پزشکی مبتنی بر شواهد بودند. منبع کسب اطلاعات عملکرد بالینی مشارکت کنندگان در 70 درصد موارد کتاب، 55 درصد موارد کاکرین، و 45 درصد موارد تجارب بالینی بوده است.
    نتیجه گیری
    اعضای هیئت علمی در این مطالعه نگرش مثبتی به پزشکی مبتنی بر شواهد داشتند، هرچند تعداد زیادی از مشارکت کنندگان اذعان داشتند که در ارائه مراقبت و تصمیم گیری های بالینی بر اساس پزشکی مبتنی بر شواهد عمل می کنند اما نیمی از آنان دانش خود را در این زمینه ناکافی ارزیابی نمودند. ازاین رو ارتقا و به روز نگاه داشتن دانش اعضای هیئت علمی درزمینه پزشکی مبتنی بر شواهد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، آگاهی، عملکرد بالینی
  • منصوره تجویدی*، توران بهرامی، شراره ضیغمی محمدی، مونا طالقانی صفحات 123-129
    زمینه و هدف
    رضایت زناشویی، یکی از مهم ترین تعیین کننده های عملکرد سالم نهاد خانواده است.بنابراین پرداختن به مولفه هایی که می تواند در بهبود آن موثر باشد از اهمیت بسزایی برخوردار است که یکی از آن ها سلامت معنوی است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی و رضایت زناشویی زنان متاهل زنان شهرستان کرج انجام شده است.
    روش کار
    روش تحقیق پژوهش حاضر مقطعی از نوع همبستگی بوده و 122 از زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشت کرج با استفاده از نمونه گیری در دسترس در مطالعه شرکت نمودند. رضایت زناشویی با استفاده از پرسشنامه انریچ و سلامت معنوی با استفاده از پرسشنامه الیسون و پالوتزین موردسنجش قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. آمار توصیفی، آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ، تی تست و آنالیز واریانس، جهت رسیدن به اهداف و پاسخ به سوالات پژوهش بکار گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سلامت معنوی همبستگی معنی داری با رضایت زناشویی زنان متاهل دارد (001/0>.(p میانگین نمره سلامت معنوی در حد متوسط بوده (14±99) و میانگین نمره رضایت زناشویی نیز در حد متوسط(29±164) بوده است. بین میانگین نمره رضایت زناشویی و سن زن، سن همسر، تحصیلات زن و همسر ارتباط معنی داری وجود داشت(05/0>.(p
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر برای بهبود کیفیت زندگی مشترک زن و مرد و رضایت زناشویی، سلامت معنوی باید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، رضایت زناشویی، زنان متاهل
  • میثم شریفی، امیرعلی مافی* صفحات 130-137
    مقدمه
    بیماران از نظر جسمی، روانی و اجتماعی یکی از آسیب پذیرترین گروه های اجتماعی می باشند. رعایت حقوق بیماران نتایج مفیدی از جمله کاهش مدت زمان بستری در بیمارستان و افزایش رضایت بیماران را در بر خواهد داشت. این مطالعه جهت بررسی میزان رعایت حقوق بیمار در بخش های بستری بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی 137 نفر از کارورزان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از یک پرسشنامه 12 سوالی جمع آوری شد. روایی پرسشنامه توسط اساتید اخلاق پزشکی و پایایی آن با ضریب کرونباخ آلفا 81% تایید شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون آنالیز واریانس و آزمون Tukey توسط نرم افزار SPSS.V21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    رعایت حقوق بیمار در 6/41% موارد مطلوب، در 5/55% موارد متوسط و در 9/2% موارد نامطلوب بود. بین رعایت حقوق بیمار در بخش های مختلف تفاوت معنی دار از نظر آماری وجود داشت (001/0p=). میزان رعایت حقوق بیمار در بخش های زنان و زایمان و عفونی پایین تر از سایر بخش ها بود.
    نتیجه گیری
    میزان رعایت حقوق بیمار در اکثر بخش های بستری در حد متوسط تا مطلوب است. با این وجود میزان رعایت این حقوق در برخی بخش های بستری در حد نامطلوب است. با ریشه یابی علل این تفاوت ها می توان برنامه ریزی در جهت بهبود میزان رعایت حقوق بیمار انجام داد.
    کلیدواژگان: حقوق بیمار، رضایت بیمار، اصل رازداری، رضایت آگاهانه
  • محبوبه مهربانی نطنزی، محمد کمالی نژاد، جمال کمالی، ثریا پرواری، زهره خدایی* صفحات 138-144
    مقدمه
    امروزه ناباروری حدود 4/27 درصد زنان 15 تا 44 سال، 11% زنان در سن باروری را تحت تاثیر خود قرار داده است. ید یک عنصر ریز مغذی است که برای سنتز هورمون های تیروئیدی ضروری می باشد. غلظت هورمون های تیروئیدی در خون تحت تاثیر میزان ید دریافتی بوده و تغییرات هورمون های تیروئیدی بر روی سیستم تولیدمثل موثر می باشد. امروزه تمام مردم ایران بدون توجه به وضعیت ذخایر ید بدن، نمک یددار مصرف می کنند. لذا با توجه به شیوع فراوان ناباروری در بین زوج های جوان، در این مطالعه تاثیر مصرف نمک یددار بر باروری موش های بزرگ آزمایشگاهی نر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 20 موش نر و 10 موش ماده نژاد ویستار استفاده گردید که موش های نر به دو گروه تیمار کنترل تقسیم شدند، گروه تیمار ید دریافت کردند، گروه کنترل وموش های ماده با رژیم معمولی تغذیه گردیدند. به منظور بررسی اثرات احتمالی نمک یددار بر وزن بیضه ها، در پایان هفته چهارم، به منظور بررسی تغییرات وزنی بیضه ها نسبت به وزن بدن، درصد تحرک و تعداد اسپرم و همچنین میزان ذخیره اسپرمی اپیدیدیم، 5 موش نر از هر گروه توزین شده و کشته شدند. موش های نر باقیمانده با موش های ماده به صورت جفت جفت در قفس های جداگانه قرار داده شده و تعداد، جنسیت و سلامت نوزادان آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تعداد نوزادان سالم موش های نری که ید دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود(p˂0. 05) . اما نتایج حاصل از آنالیز اسپرم بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر منفی دریافت نمک یددار بر میزان باروری، مصرف نمک یددار در افرادی که کمبود ید در رژیم غذایی خود ندارند، توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: نمک یددار، باروری، موش صحرایی نر
  • مراد درویشی، زهره قاضی وکیلی، علی جمال محمدی* صفحات 145-152
    مقدمه و هدف
    کشور ما به عنوان یک جامعه در حال گذار با مسائلی دست به گریبان است. از جمله این مسائل جوانان، بیکاری، اوضاع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... می باشد. از طرفی گرایش روزافزون دانشجویان به سمت تقلید از فرهنگ های غربی و به خصوص تقلید از آن قسمت از فرهنگ غربی که امروزه جامعه غرب را به پوچی و بی هویتی و سقوط اخلاقی کشانده است و زرق و برق های آن برای جوانان ما که می توان گفت فاقد تفریحات، ورزش و برنامه های سالم برای گذراندن اوقات فراغت خود می باشند جاذب بوده و نیاز خود و خلا ایجاد شده را در تقلید از جنبه های مبتذل فرهنگ غربی که در جامعه ما به سرعت شیوع یافته تا جوانان ما را از داشتن فکر و اندیشه سالم و باز دور دارد می دانند و نتیجه فاصله گرفتن این گروه از دین وارزش های والای دینی می باشد. دانشجویان به دلیل فشارهای درسی و مسائل اجتماعی خاص از گروه های در معرض خطر می باشند. بر اساس متون اسلامی التزام عملی به اعتقادات مذهبی می تواند بازدارنده بسیاری از بیماری های روانی باشد. توجه روزافزون نسبت به این موضوع در سطح دنیا، بیانگر اهمیت مذهب و نشان دهنده بازگشت انسان به دین و معنویت می باشد. با توجه به این که مطالعه پیرامون سلامتی و مذهب هنوز در مراحل ابتدایی می باشد و سلامت روان در تضمین پویایی این قشر از جامعه یعنی دانشجویان رشته های وابسته به پزشکی نقش مهمی دارد، به نظر می رسد اجرای این گونه پژوهش ها در جهت تعالی سطح دانش دینی و اجتماعی دانشجویان نقش به سزایی داشته باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی (توصیفی – تحلیلی) است که جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه های علوم پزشکی البرز و آزاد اسلامی کرج تشکیل می دهند. از جامعه یاد شده با توجه به هدف تحقیق، نمونه ای به حجم آزمودنی 377 نفر بصورت تصادفی ساده انتخاب و برای پیشگیری از ریزش نمونه ها، ده درصد به تعداد نمونه ها اضافه گردید(415 نفر) و از این تعداد 404 نفر به پرسشنامه ها پاسخ دادند. از سه پرسشنامه مشخصات فردی، سلامت عمومی و اعتقادات مذهبی جهت جمع آوری اطلاعات استفاده و به منظور دستیابی به اهداف مطالعه از آمار توصیفی و تحلیلی استفاده شد. پس از گردآوری داده ها، اطلاعات بدست آمده با نرم افزار SPSS پردازش و با توجه به اهداف مطالعه از آمار توصیفی (توزیع فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آماراستنباطی (آزمون های آماری تی مستقل، پیرسون و آنالیز واریانس) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین گرایش مذهبی و متغیرهای جنسیت، سن و سال تحصیلی افراد ارتباط معنی داری وجود ندارد(05/0>p). در بررسی ارتباط بین گرایش مذهبی، جنبه های مختلف سلامت روان و سایر متغیرها مشاهده گردید که بین گرایش مذهبی و جنسیت در زیر مقیاس های اضطراب و افسردگی سلامت روان ارتباط معنی داری وجود دارد. ولی این ارتباط در زیر مقیاس علایم جسمانی وجود ندارد و در زیرمقیاس کارکرد اجتماعی به میزان ضعیفی وجود دارد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این است که میزان گرایش مذهبی افراد برحسب جنسیت می تواند میزان احساس اضطراب و افسردگی فرد را پیش بینی نماید.
    کلیدواژگان: گرایش مذهبی، سلامت روان
|
  • Z. Sadeghi Dehkordi*, M. Mohammadpour, S. Moradi, M.J. Bahrami, B. Kordi Pages 91-97
    Background
    The use of public places such as swimming pools and saunas, including ways of transmission of cutaneous fungal infections in humans. SO, Study the causes of opportunistic and pathogen fungi can be very useful in these areas to eliminate the contamination or reduce it and thus possible infection is prevent. Therefore, this study aimed to determine the fungal Contamination of Hamedan indoor Swimming Pools in 2016.
    Methods
    In this study, 3 indoor swimming pools of Hamedan, during 9 months 2016 in terms of fungal contamination were studied. To determine fungal contamination(saprophyte and dermatophyte) of the sample, Sampling of water in test tubes in a sterile screw and samples from different environmental surfaces in each pool (shower, dressing room surface, the chair and sit in the sauna, bath, platforms, around the pool) sterile carpet collection method was used. The samples separately on the specific media (Mycosyle Agar and SDA were inoculated and cultured using standard methods.
    Results
    Results of the present study showed that from all the 720 cultivated samples, 513sampleswere positive for one or more fungal contamination including 288 mould saprophyte 56.14%), 216 yeast saprophyte (42.1%) and 9 dermatophyte pathogenic fungi (1/75%).
    Conclusion
    The results of this study show that although most of fungal contamination were Saprophytic and few were dermatophyte, but the low number of fungal infections in dealing with host, High risk of developing asthma and allergic diseases are dangerous.
    Keywords: Swimming pool, Fungal contamination, Hamedan
  • Z. Mohtasham Amiri*, M.A. Joafshani, T. Bashari Sheikhani, M. Kiaei Pages 98-106
    Introduction
    Childhood obesity is a serious public health problem and epidemiological studies are important to identify predictive factors. It is the aim of this study to analyze birth weight as a predict factor of obesity among preschool children.
    Methods
    554 preschool children (4-6years-old) were selected by multistage random sampling from rural areas in Rasht. Data collected from health records of households of health systems and interview with parents. Weight and height of children was measured. We considered children with weight- for- height>/= 85th percentile to be overweight and weight- for- height>/= 95th percentile to be obese. Data Analysis was done with SPSS Software Ver. 16. ödescriptive statistics and X2 was used.
    Results
    Overall, 256 children(46.4%) were boys, 37 (6.7%) of children were overweight and 36 (6.5%) of these were obese. At birth, 42(7.2%) of children were low birth weight and 28(5%) of them were high birth weight. There was a positive relation between birth weight and catch –up weigh in other periods of life but There were not any differences between overweigh and obesity rate with low birth weight, appropriate birth weight and high birth weight in children.
    Conclusion
    It seems that birth weight does not predict obesity in childhood and environmental factors have more power on obesity that must be noticed.
    Keywords: Obesity, Overweight, Preschool Children, Birth Weight
  • M. Nafar*, M. Tayebi, L. Sadati, B. Pooragha Pages 107-113
    Introduction
    Assessment of Educational Progress is an important part of the educational process, there are many ways to evaluate students, the most common type of Examination is multiple choice Questions and if they are properly designed, Become appropriate method for assessing learning.
    Objective
    This study aimed to determine quantitative indicators multiple-choice tests, some faculty members of Alborz University of Medical Sciences and its relationship with demographic variables in the first semester 95-94.
    Methods
    In this cross-sectional study (cross sectional) of 31 faculty members of Alborz University of Medical Sciences after obtaining permission from the Vice Chancellor for Research and the University of Education so that the researchers were examined by the software descriptive and analytical tests EDC unit test analysis software based in University studied anonymous. In order to analyze the data, descriptive statistics such as mean, standard deviation, frequency distribution and Pearson and Spearman correlation coefficient was used inferential.
    Results
    Results showed that although the majority of tests have acceptable difficulty factor but their discrimination index is weak, the other had a small majority of test reliability.
    Conclusion
    The results of this study can be argued that most of the questions used in the test was in need of fundamental review and be familiar with design workshops and assessment tests in order to meet the teachers and the inevitable creation of standard questions.
    Keywords: Faculty Members, Multiple-choice tests, Quantitative indicators
  • D. Salehi, R. Lotfi*, G. Mehrpour, A.A. Vaezi, Sh. Zamani, R. Tajbakhsh, T. Tahmtani Pages 114-122
    Background
    Evidence based medicine (EBM) is an approach to improve the quality of clinical decision making, treatment and care provided to patients. This study aimed to assess the knowledge, attitude and practice of faculty members of Alborz University of Medical Sciences about EBM.
    Methods
    A cross sectional study was conducted in 2015 and 40 physicians participated. Data were collected by a valid and reliable structured questionnaire consisting 17 knowledge items, 8 attitude items and 12 items for practices about EBM. Using SPSS software version 19 data analyses was done.
    Results
    From a total of 49 faculty members 40 responded the questionnaires in which 62.5% were female, the mean average age was 40.6 years and mean time of job experience was 8.1 years. About half of the respondents had participated in an EBM workshop, 10% of the participants have stated that do not know EBM and 37.5% had low knowledge, only 7.5% had adequate knowledge. Ninety percent of the respondents believed that EBM has an important role in promoting quality of care and 82% of them were interested to take part in EBM workshops. The information source for clinical practice in 70% of the participants was the text book, 55% Cochrane, and 45% clinical experience.
    Conclusion
    Faculty members had a positive attitude toward EBM; although a vast majority of them claimed that they practice based on evidence in clinical settings, about half of them stated had not adequate knowledge about EBM. Therefore, it is necessary to keep their knowledge up to date.
    Keywords: Evidence Based Medicine, Knowledge, Clinical practice
  • M. Tajvidi*, T. Bahrami, Sh. Zeighami Mohammadi, M. Taleghani Pages 123-129
    Background And Aims
    Marital satisfaction, one of the most important determinants of healthy family functioning. Therefore dealing with components that can be useful is very important. Spiritual health is one of them. This study aimed to investigate the relationship between spiritual health and marital satisfaction.
    Method
    The research was cross-sectional and correlational study, 122 married women referred to health centers in Karaj using a convenience sampling participated in the study. Enrich marital satisfaction questionnaire and Palutzian Ellison spiritual health questionnaire were used. To analyze the data was used SPSS version 16. Descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, regression, t-test and ANOVA was used to achieve the goals and answer research questions.
    Results
    The results showed there were significant correlation between marital satisfaction and spiritual well being in married women ( (P
    Conclusion
    According to the results of this study to improve the quality of life of women and men and marital satisfaction, spiritual health should be considered.
    Keywords: Spiritual wellbeing, Marital satisfaction, Married women
  • M. Sharifi, A.A. Mafi* Pages 130-137
    Background
    Patients are one of the most vulnerable social groups. Respecting patients’ rights will lead in advantages like “decrease in hospitalization time” and “increase in patients’ satisfaction”. This study is performed to assess the patient's rights observance in the hospitalization wards of educational hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
    Methods
    In this descriptive-cross sectional study 137 medical student (intern) were selected by convenience sampling method. We used a questionnaire with 12 questions. Reliability of questionnaire was confirmed by experts of the field and validity was confirmed by Cronbach’s Alpha coefficient (81%). The obtained data were analyzed by SPSS (v21) using descriptive statistics, analysis of variance and Tukey test.
    Findings: In this study the observance rate of patients’ rights was at a good level in 41.6% of cases, at an average level in 55.5% of cases and at a low level in 2.9% of cases. There was a significant difference between several hospitalization wards in the observance rate of patients’ rights. (p = 0.001). The observance rate of patients’ rights in infectious disease ward and gynecology ward was at a lower level in comparison with other wards.
    Conclusion
    The observance rate of patients’ rights was at an average to good level in most of hospitalization ward. However this observance rate is at a low level in some wards. More studies about the causes of these differences can help us in planning about improvement of patients’ rights observance.
    Keywords: Patient Rights, Patient Satisfaction, Confidentiality, Informed Consent
  • M. Mehrabani Natanzi, M. Kamalinejad, J. Kamali, S. Parvari, Z. Khodaii* Pages 138-144
    Introduction
    Today about 27.4 percent of female 15-44 years and 1 percent of female in fertility age are affected by infertility. Iodine is a rare element that is essential for the synthesis of thyroid hormones. Concentration of the thyroid hormones in blood under the influence of iodine intake and changes in thyroid hormones levels interact with reproductive system. Today, all the people of Iran consuming iodized salt regardless of iodine status in their body. In this study according to high prevalence of the infertility among young couples, iodized salt intake on fertility in male rats were investigated.
    Materials And Methods
    In this study 20 male and 20 female adult Wistar rats were used. Twenty male adult Wistar rats were randomly divided into 2 groups. Including the control group and treatment group that received iodine and female adult Wistar were fed with a regular diet. Five male rats from each group were killed at the end of the fourth weeks in order to evaluate the possible effect of iodized salt on sperm analysis and weight of testis. After a month, male and female rats were placed in pairs in separate cages and their offspring were investigated in terms of number, gender and health.
    Results
    The result of this study showed that the number of healthy offspring of treated male rats was significantly lower than the control group.
    Conclusion
    Due to the negative effect of excessive iodine intake on fertility rate, it is recommended to couples to perform functional tests of their thyroid glands before intake of iodized salts.
    Keywords: Iodized salt, fertility, male rat
  • M. Darvishi, Z. Ghazi Vakili, A. Mohammadi* Pages 145-152
    Introduction and Goal: We as a society in transition countries grapple with issues. Including the issues of youth unemployment, the economic, social, cultural and others. The increasing tendency of students to imitate the western culture And the duplication of a part of western culture and identity today emptiness of the west And moral collapse brought and glamor that can be said for our youth no entertainment, sports and leisure programs for their healthy catchy and their needs and the vacuum created in imitation of the vulgar aspects of western culture that quickly spread in our society to our young people away from having ideas is healthy and know the distance of this group of noble and religious values. students based on academic and social issues specific pressure groups are at risk. According to Islamic texts adherence to religious beliefs can be a deterrent lot of mental illness. increased attention to this issue across the world, the importance of religion and represents a return to religion and spirituality. According to the study on health and religion is still in its infancy and mental health in ensuring the dynamics of this segment of society that is dependent on medical students is important, It seems that the implementation of such researches to improve the level of social and religious knowledge students have an important role.
    Methods
    This cross-sectional study (descriptive - analysis), the population of all students studying medical sciences universities in Tehran and Karaj Islamic Azad form. of the population. According to the study, the sample of 377 randomly selected subjects and to prevent the loss of samples, ten percent was added to the sample (415 people) and of these 404 people filled out the questionnaire responded. Three demographic information, general health and religious beliefs to collect data in order to achieve the objectives of the study were analyzed using descriptive statistics. After data collection, data processing and the purposes of the study using SPSS descriptive statistics (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistics (independent t test, Pearson and ANOVA) for analysis the data was used.
    Results
    The results showed that between religious affiliation and sex, age and school year, there is no significant relationship (p> 0.05). In the relationship between religious affiliation, various aspects of mental health and other variables were observed between religious affiliation and gender, the level of anxiety and depression There is a significant relationship. But there is no relationship between the level of somatic symptoms and social functioning subscale there weakly (p
    Conclusion
    The results show that the religious affiliation of individuals based on gender can predict a person's sense of anxiety and depression.
    Keywords: Religious Orientation, Mental Health