فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 105 (اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا صدیق قره اونه، طاهره اشک تراب *، سیما زهری انبوهی، میترا رحیم زاده صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    بر اساس هرم مازلو خواب جزء نیازهای اساسی بشر محسوب می شود. کیفیت خواب بر دوره نقاهت و بهبودی بیماران بخش مراقبت های ویژه قلبی تاثیر بسزایی دارد. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه کیفیت خواب بیماران و وضعیت گزارش های پرستاری در بیماران بخش مراقبت های ویژه قلبی است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی– تحلیلی است. نمونه ها به صورت غیر تصادفی و در دسترس انتخاب شدند. مطالعه بر روی 155 بیمار بستری در بخش CCU و سه گزارش پرستاری از همان بیماران در سه شیفت شب متوالی (465 گزارش پرستاری) در سال 1394 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها فرم اطلاعات جعیت شناختی و مربوط به بیماری، شاخص تعدیل شده کیفیت خواب Pittsburgh، برگه ثبت خواب روزانه و فهرست وارسی ثبت کیفیت خواب بیماران در گزارش پرستاری بود که برگه ثبت خواب روزانه توسط نمونه ها و بقیه ابزارها توسط پژوهشگر تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    بیشتر شرکت کنندگان در این پژوهش، در طول بستری از کیفیت خواب ضعیف (1/56 %) برخوردار بودند که با گذشت سه شب، کیفیت خواب بیماران بهتر شده بود. بین ثبت خواب روزانه و کیفیت خواب Pittsburghرابطه معنی داری وجودداشت (001/0P<). ثبت کیفیت خواب در گزارش پرستاری در مواردی که نیاز به مداخله داشت در شب اول دقیق تر بود ولی به ثبت مواردی که نیاز به مداخله نداشت چندان توجهی نشده بود.
    نتیجه گیری کلی: بیشتر شرکت کنندگان در این مطالعه در شب اول بستری کیفیت خواب ضعیفی داشتند که با گذشت زمان در سه شب متوالی بهتر شده بود با این حال وضعیت گزارش پرستاری در شب اول بستری نسبت به شب های دیگر فقط در مواردی که نیاز به مداخله وجود داشت در وضعیت بهتری قرار داشت. بنابراین پرستاران بخش مراقبت های ویژه، در زمینه اهمیت کیفیت خواب بیماران و نحوه ثبت دقیق آن درگزارش پرستاری نیاز به آموزش بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: خواب، گزارش های پرستاری، بخش مراقبت های ویژه قلبی
  • کریم بابایی نادینلویی *، فرزانه میکائیلی منیع، هانا پزشکی، حسن بافنده، حنانه عبدی صفحات 11-22
    زمینه و هدف
    پرستاران تازه کار تنش زیادی متحمل می شوند که می تواند آثار ناخوشایندی را در ابعاد فردی و حرفه ای بر جای گذارد. هدف این پژوهش بررسی رابطه ی ذهن آگاهی و فراهیجان در پیش بینی تنظیم هیجانی- شناختی پرستاران تازه کار بود.
    روش بررسی
    طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع پژوهش های همبستگی می باشد. جامعه ی آماری شامل کلیه پرستاران شهرستان تبریز می باشد. از این جامعه نمونه ای به حجم 120 پرستار (60 زن و 60 مرد) به صورت تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی هیجانی-شناختی ((Emotional Adjustment، پرسشنامه ی ذهن آگاهی (Mindfulness) و پرسشنامه ی فراهیجان (Meta-Emotion) استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین ذهن آگاهی و فراهیجان، بین تنظیم هیجانی– شناختی مثبت و فراهیجان و تنظیم هیجانی– شناختی مثبت و ذهن آگاهی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (01/0P<). همچنین بین تنظیم هیجانی– شناختی منفی و ذهن آگاهی همبستگی منفی وجود داشت (01/0P<). با در دست داشتن نمرات مولفه های ذهن آگاهی و فراهیجان پرستاران تازه کار، می توان میزان تنظیم هیجانی شناختی آنها را پیش بینی کرد (01/0P<).
    نتیجه گیری کلی: باتوجه به نتایج بدست آمده می توان با آموزش مهارت های ذهن آگاهی و فراهیجان، مهارت تنظیم هیجانی شناختی پرستاران تازه کار را بهبود بخشید تا از طریق آگاهی از هیجانات، از آنها بهتر استفاده کنند و عملکردشان بهبود یابد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، فراهیجان، تنظیم هیجانی شناختی، پرستاران
  • راضیه سادات بهادر، عصمت نوحی *، یونس جهانی صفحات 23-33
    زمینه و هدف
    نارسایی مزمن قلبی یک بیماری پیشرونده و محدود کننده زندگی و از مشکلات شایع تاثیر گذار بر کیفیت زتدگی بیماران است. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در بیماران نارسایی مزمن قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی همبستگی است. نمونه پژوهش 100 نفر از بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی بیمارستان امام خمینی جیرفت در سال 1393 بودند. در این مطالعه برای گردآوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی مینه سوتا (Minnesota) و پرسشنامه ویژگی های فردی استفاده شد که در سه مرحله (بدو پذیرش، زمان ترخیص و یک ماه بعد از ترخیص) تکمیل شدند. نتایج به دست آمده با آزمون های پارامتریک ضریب همبستگی پیرسون، t-test، Anova و رگرسیون چند متغیره مورد بررسی قرار گرفت ودر سطح معنی داری (05/0P<)، با استفاده از SPSS نسخه 21 گردید تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین وانحراف معیار نمره کیفیت زندگی بدو پذیرش، زمان ترخیص و یک ماه بعد از ترخیص به ترتیب 08/22 ±8 7/42، 66/15 ± 96/66، 08/15 ± 4/77 بود. آزمون آماری پارامتریک در اندازه گیری های مکرر بین زمان های مختلف اندازه گیری تفاوت معنی داری را نشان داد. به این معنا که کیفیت زندگی یک ماه بعد از ترخیص به مراتب بهتر از کیفیت زندگی زمان پذیرش و زمان ترخیص بوده است. از طرفی بین کیفیت زندگی و اطلاعات فردی ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری کلی: کیفیت زندگی مبتلایان به نارسایی مزمن قلبی با عواملی چون سطح تحصیلات، سابقه بیماری، طول مدت بیماری،سن، سیگاری بودن تاهل و چاقی ارتباط دارد و سه عامل آخر در کیفیت زندگی یک ماه پس از ترخیص کلیدی تر بوده اند. بنابراین ضمن توجه به اهمیت این عوامل، آموزش و مراقبت پیگیر این بیماران مورد تاکید می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بیماران، نارسایی مزمن قلبی
  • امیر عباسی، محمد محمدی، کیانوش زهراکار، رضا داورنیا *، محسن بابایی گرمخانی صفحات 34-46
    زمینه و هدف
    درمان کوتاه مدت راه حل محور، یکی از رویکردهای جدید در حیطه درمان فردی، زوج درمانی و خانواده درمانی است که به جای تمرکز بر مشکلات، بر یافتن راه حل ها تاکید دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی کارآیی این رویکرد بر کاهش افسردگی و افزایش رضایت زناشویی در زنان متاهل انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع مداخله ای نیمه تجربی پیش آزمون- پس آزمون و مقایسه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش زنان متاهل مبتلا به افسردگی و ناراضی از زندگی زناشویی مراجعه کننده به مرکز همیاران سلامت روان شهر بجنورد در شش ماه اول سال 1393 بودند. از میان متقاضیان حضور در جلسات، 30 نفر از زنان به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های افسردگیBeck و رضایت زناشویی Enrich بودند که در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل شدند. سپس درمان راه حل محور در شش جلسه برای گروه مداخله اجرا شد اما گروه کنترل درمانی دریافت نکرد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره و اندازه گیری مکرر توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج مراحل پس آزمون و پیگیری، کاهش معنی دار نمرات افسردگی و افزایش نمرات رضایت زناشویی در گروه مداخله را نسبت گروه کنترل نشان داد. یافته ها حاکی از آن بود که درمان کوتاه مدت راه حل محور، باعث کاهش میزان افسردگی و افزایش رضایت زناشویی زنان گروه مداخله شده بود و نتایج در دوره پیگیری نیز از ثبات لازم برخوردار بود.
    نتیجه گیری کلی: نتایج حاکی از اثر بخشی درمان کوتاه مدت راه حل محور بر کاهش افسردگی و افزایش رضایت زناشویی است. بنابراین انجام مداخلات بر اساس این رویکرد درمانی، باعث کاهش مشکلات روان شناختی از جمله افسردگی و بهبود روابط زناشویی مراجعان می گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، تعارض، ازدواج
  • الناز یزدان پرست، سیده سارا افرازنده، سید حسن قربانی، فریبا اسدی، راحله رجبی *، لیلی ناصری، فاطمه سکندری صفحات 47-57
    زمینه و هدف
    مراقبت معنوی جنبه مهمی از مراقبت های بهداشتی است که در طول دهه های گذشته مورد توجه قرار گرفته است، به نحوی که امروزه به عنوان جزء جدایی ناپذیری از مراقبت کل نگر پیشنهاد می شود. یکی از موارد لازم جهت ارائه مراقبت های معنوی صحیح به بیماران، داشتن صلاحیت لازم در این رابطه می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی صلاحیت مراقبت معنوی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی و بهداشت شهرستان فردوس در سال 95 -1394 انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی بود. جامعه پژوهش شامل 240 نفر از دانشجویان دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس بودند؛ که 190 نفر بر اساس تمایل به همکاری، به عنوان نمونه پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه «مقیاس صلاحیت مراقبت معنوی» بود. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره صلاحیت مراقبت معنوی 69/12± 72/101 به دست آمد، که نشان می دهد دانشجویان از صلاحیت معنوی بالایی برخوردار بودند. آزمون تی مستقل نشان داد که میانگین نمره صلاحیت مراقبت معنوی از نظر جنسیت (31/0P=)،وضعیت تاهل (1/0P=)، وضعیت سکونت (36/0P=) و سابقه کار بالینی (64/0P=) تفاوت معنی داری ندارد. آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نیز نشان داد که میانگین نمره صلاحیت مراقبت معنوی بین ترم های مختلف تحصیلی (03/0P=) تفاوت معنی داری دارد.
    نتیجه گیری کلی: تقویت پایه های اخلاقی و معنوی الگوهای اصلی منتخب دانشجویان (اساتید، مربیان)، تدوین برنامه و محتوی منسجم، کاربرد راهبردهای آموزشی مناسب، ایجاد فضای آموزشی عاطفی در معیت افراد محبوب و متعهد، زمینه یادگیری ارائه مراقبت معنوی را تسهیل خواهد کرد.
    کلیدواژگان: معنویت، سلامت معنوی، صلاحیت حرفه ای، پرستاری
  • منصور بیرامی، مجید محمود علیلو، عاطفه زارعی، شیرین زینالی * صفحات 58-67
    مقدمه و هدف
    زایمان، یکی از تجارب مهم زندگی مادران است که گاهی توام با مشکل می باشد. هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه دلبستگی پس از تولد و سلامت عمومی در مادران دارای سابقه زایمان های آسان، دشوار و زودرس بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی– تحلیلی مقطعی و از نوع علی مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش تمامی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهر تبریز بودند. از مادران مراجعه کننده، 180 نفر به صورت نمونه گیری غیراحتمالی ودر دسترس انتخاب شده و پرسشنامه های دلبستگی پس از تولد و سلامت عمومی را تکمیل نمودند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سه گروه زایمان آسان، دشوار و زودرس در دلبستگی پس از تولد تفاوت معنی دار وجود دارد (3/32F=، 001>0=P). همچنین نتایج نشان داد که بین سه گروه زایمان آسان، دشوار و زودرس در سلامت عمومی و مولفه های آن در سطح تفاوت معنی دار وجود دارد (7/59F=، 001>0=P).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته های این مطالعه می توان چنین نتیجه گرفت که تجربه ی زایمان زودرس و دشوار بر رابطه ی بین مادر- کودک و سلامت عمومی مادر تاثیر منفی می گذارد.
    کلیدواژگان: دلبستگی پس از تولد، سلامت عمومی، زایمان آسان، زایمان زودرس، زایمان دشوار
  • مهدی عبدالکریمی، مراد علی زارعی پور *، حسن محمودی، سعید دشتی، رضا فاریابی، احسان موحد صفحات 68-79
    زمینه و هدف
    رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت یکی از معیارهای عمده تعیین کننده سلامت می باشد. امروزه اعتقاد بر این است که افراد برای این که بتوانند در تغییر رفتار و ارتقای سلامت خود موفق باشند، باید از خودکارآمدی لازم برخوردار باشند. هدف این مطالعه تعیین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و ارتباط آن با خودکارآمدی در بهورزان شهرستان ارومیه می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه با روش توصیفی– تحلیلی، روی 301 بهورز خانه های بهداشت مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان ارومیه در سال 1393 صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر خصوصیات جمعیت شناختی، رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت(Health Promoting Lifestyle Profile-II) و خودکارآمدی عمومی شرر (Sherer) بود. داده ها با آزمون های آماری کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در بهورزان (4/24) 4/136بود. بیشترین نمره در بعد مسئولیت پذیری سلامت (37/7) 37/35 و کمترین نمره در بعد فعالیت بدنی (26/5) 25/13 بدست آمد. نتایج این مطالعه نشان داد که بین خودکارآمدی و نمره کلی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و تمام زیر دامنه های آن همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. (001/0> P) همچنین بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت با سطح اقتصادی، تحصیلات و جنس ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (05/0> P).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به اهمیت رفتارهای ارتقا دهنده سلامت در بهورزان و تاثیری که خودکارآمدی بر این رفتارها دارد به نظر می رسد برنامه های آموزشی در راستای افزایش خود کارآمدی می تواند در تقویت رفتارهای ارتقا دهنده سلامت بهورزان موثر باشد.
    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت، رفتار سلامتی، خودکارآمدی، بهورزان
  • حسین علیزاده *، سیاوش جبارزاده، زهره محمودی، فاطمه آرا صفحات 80-89
    زمینه وهدف
    رضایت اززندگی و سلامت عمومی پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان، بعلت تمایز ماهیت تنش های شغلی موجود در هر بخش متفاوت است. از این رو مطالعه حاضر با هدف، تعیین و مقایسه سلامت عمومی و رضایت از زندگی در پرستاران بخش های عادی و ویژه بیمارستان های جنوب استان آذربایجان غربی انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای علی- مقایسه ای است. جامعه آماری مورد بررسی شامل تمامی پرستاران شاغل در سه بیمارستان جنوب استان آذربایجان غربی (میاندوآب، شاهین دژ و تکاب) در سال 1393 بود. از این میان تعداد 181 نفر (108 پرستار در بخش های عادی و 73 پرستار در بخش های ویژه) به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه سلامت عمومی و مقیاس رضایت از زندگی Diener بود. داده های حاصل از پژوهش با روش آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) وآمار استنباطی (آزمون ناپارامتریک من ویتنی و T-test)، در نرم افزار SPSSنسخه 20 و در سطح معنی داری 05/0=P تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد، بین میزان سلامت عمومی پرستاران بخش های ویژه و عادی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0P=) و پرستاران بخش های ویژه از سلامت عمومی پایین تری نسبت به پرستاران بخش های عادی برخوردار بودند. در مولفه رضایت از زندگی، تفاوت معنی داری بین پرستاران بخش های ویژه و عادی وجود داشت (008/0=P)؛ به طوری که پرستاران بخش های عادی از رضایت از زندگی بالاتری نسبت به پرستاران بخش های ویژه برخوردار بودند.
    نتیجه گیری کلی: نتایج نشان داد، درصد مولفه های سلامت عمومی و رضایت از زندگی در بین پرستاران بخش های عادی نسبت به بخش های ویژه بیشتر است. بنابراین توجه به ظرفیت های فردی افراد هم چون تاب آوری و سلامت عمومی جهت افزایش سلامت روانی و ارتقا سطح رضایت از زندگی پرستاران بخش های ویژه، ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، رضایت، ویژه، عادی، پرستار
|
  • Z. Sedighgharehuneh, T. Ashktorab *, S. Zoharianboohi, M. Rahimzadeh Pages 1-10
    Background and Aim
    According to Maslow’s hierarchy of needs, sleep is a basic need. The quality of sleep highly affects the recovery of patients in coronary care units. This study was conducted to determine patients’ sleep quality and nurses´ documentations in coronary care units.
    Material &
    Methods
    This study was a descriptive- analysis. Participants were selected with convenience sampling. This Study was performed on 155 patients admitted to the coronary care unit in 2015. Nursing documentations were investigated in 3 consecutive nights. The data collection instruments included a demographic and disease information form, the modified Pittsburgh sleep quality index, the daily sleep form and the patients’ quality of sleep checklist in nursing documentations. The daily sleep form completed by participants and other instruments completed by the researcher. The data were analyzed in SPSS 16 software.
    Results
    Most of the study population had a poor quality of sleep (56.1%) during hospitalization; however, their quality of sleep improved over three nights. There was a significant correlation between daily sleep diary and Pittsburgh sleep quality (P
    Conclusion
    Most of the participants in the study had poor quality of sleep on the first night but it was improved over time. However nursing documentations was more accurate in the first night in cases that required an intervention. So nurses in coronary care unit need to receive more training on the importance of patients’ quality of sleep and how to record the sleep quality in nursing documentations.
    Keywords: Sleep, Nursing Records, Coronary Care Unit
  • K. Babaei Nadinluye *, F. Mikaeli Manee, H. Pezeshki, H. Bafande, H. Abdi Pages 11-22
    Background and Aim
    New graduate nurses suffer high levels of stress which can lead to unpleasant personal and professional outcomes. The aim of this study was to investigate the role of mindfulness and meta-emotion on predicting Emotional Adjustment in novice nurses.
    Material &
    Method
    The descriptive-correlative method was used for conducting this research. The Statistical population was consisted of all the nurses in Tabriz. A sample of 120 subjects (60 females and 60 males) was randomly selected, using multistage random cluster. For data collection, Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Mindfulness Questionnaire and Meta-emotion Questionnaire was used. The data gathered were analyzed by Pearson correlation and multiple regression, using simultaneous enter method. The data were analyzed by SPSS statistical software (version 21).
    Results
    The Finding indicated that there was a positive relationship between mindfulness and meta-emotion (P
    Conclusion
    According to the results, novice nurse's cognitive emotion regulation can be improved by teaching mindfulness and meta-emotion skills, and through awareness of the emotions, they can use them efficiently and improve their performance.
    Keywords: Mindfulness, Meta-Emotion, Emotional Adjustment, Nurses
  • R. Bahador, E. Nouhi *, Y. Jahani Pages 23-33
    Background and Aim
    Chronic heart failure, as a progressive and life-limiting illness, is a rampant problem which affects the quality of life of patients. Hence, this study was carried out to investigate the relationship between quality of life and related factors in patients with chronic heart failure.
    Material &
    Methods
    This is a cross-sectional study with a descriptive-correlational design. In this research, 100 patients with chronic heart failure were selected from Jiroft Imam Khomeini Hospital in 2015. Minnesota Living With Heart Failure Questionnaire (MLHFQ) and demographic questionnaires were used to collect data. The questionnaires were completed in three stages (admission time, discharge time, and one month after discharge). The obtained results were analyzed, using parametric statistical tests including, Pearson correlation coefficient (r), t-test, repeated measure ANOVA, and multivariate regression. The data were analyzed using SPSS (V. 21), with the significance level set at (P
    Results
    The results showed that the quality of life at the beginning of patients admission, at discharge time, and one month after discharge were 77.4± 15.08, 66.96 ± 15.66, 42.87±22.08, respectively. The parametric statistical test in repeated measures over different time points showed significant difference in quality of life. It means that the quality of life was much better a month after discharge in comparison with the quality of life at admission and discharge time. Moreover, a significant relationship was observed between the quality of life and demographic data.
    Conclusion
    Quality of life in patients with chronic heart failure has a relationship with factors such as education, disease background, duration of the disease ,age , smoking, marital status and obesity. The last three factors have been more effective on the quality of life a month after discharge. Thus, regarding the importance of these factors, education and follow-up care are highly emphasized.
    Keywords: Quality of life, Patients, Chronic Heart Failure
  • A. Abbasi, M. Mohammadi, K. Zahrakar, R. Davarniya *, M. Babaeigarmkhani Pages 34-46
    Background and Aim
    Solution- focused brief therapy is among modern approaches in individual, couple and family therapies which focus on finding solutions rather than on problems. The present study was conducted by the aim of investigating the effectiveness of solution focused brief therapy in reducing depression and uplifting marital satisfaction in married women.
    Material &
    Method
    The present study was a quasi-experimental research with pretest-posttest design with control group. The research population consisted of all married women with depression and unsatisfied with marital life who visited Hamyaran-e-Salamat mental center of Ravanshahr, Bojnourd city in the second half of 2014. Among the applicants to participate in the research, 30 women were selected by available sampling method and they were randomly assigned into control and experiment groups. The research tools were the Depression Inventory of Beck and the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire which were completed by participants in pre-test, post-test and follow-up stages. Afterwards, the solution-focused intervention was offered to the experimental group for 6 sessions, but the control group received no intervention. Data were analyzed via multivariate analysis of covariance (MANCOVA) and repeated measures method by SPSS (v.16) Software.
    Results
    After the posttest and follow-up stages, results suggested a significant reduction in depression and increase in marital satisfaction scores in the experimental group compared to the control group. The findings indicate that the solution-focused brief therapy reduced the rate of depression and increased marital satisfaction among women in the intervention group. The results were persistent in the follow-up stage, as well.
    Conclusion
    The results demonstrated the effectiveness of solution-focused brief therapy in decreasing depression and increasing marital satisfaction. Therefore, conducting interventions based on this therapeutic approach can be effective in reducing psychological problems, such as depression and will improve the marital relationships of clients.
    Keywords: Depression, Conflict, Marriage
  • E. Yazdan Parast, Ss Afrazandeh, H. Ghorbani, F. Asadi, R. Rajabi *, L. Naseri, F. Sekandari Pages 47-57
    Background and Aim
    Spiritual care is an important aspect of health care which has been considered during recent decades. Spiritual care should be considered as an important part of holistic care. Having competency is necessary for delivering good level of spiritual care to patients. The present study has been carried out in order to investigate the spiritual care competence in students at Ferdows Health and Paramedical School during 2014-15.
    Materials and Methods
    This was a cross-sectional descriptive study. The study population included 240 students at Ferdows Health and Paramedical School. Finally, 190 students, who volunteered to participate in the study, were studied as the study samples. Data about students’ competency in spiritual care were collected, using Spiritual Care Competence Scale. Research data were analyzed using SPSS version 16.
    Results
    The mean score of students’ spiritual care competency was 101.72 ± 12.69 which indicates that students have a high level of competencies in spiritual care. Independent t-test showed no significant relationship between the mean of spiritual care competency and other parameters such as gender (P = 0.31), marital status (P = 0.1), housing status (P = 0.36), history of clinical practice (P = 0.64). ANOVA test showed that there is a significant difference between the mean scores of spiritual care competency and different academic semesters (P = 0.03).
    Conclusion
    Reinforcing ethical and spiritual foundations of student's role models (such as professors), programming a unified plan, applying educational strategies, and making emotional educational atmosphere accompanied by trustee people will facilitate spiritual care.
    Keywords: Spirituality, Spiritual Healing, Professional Competence, Nursing
  • M. Beirami, M. Mahmood Alilo, A. Zarei, Sh Zeinali * Pages 58-67
    Background and Aim
    Delivery or childbirth is one of mother's important life experiences, sometimes associated with problems. The present study aimed to compare postnatal attachment and general health in mothers who have had easy, preterm, and difficult labors.
    Materials and Methods
    The present study was conducted through descriptive-analytical method and was of causative-comparative type. The study population consisted of all mothers who had referred to state medical centers in Tabriz. Accordingly, 180 mothers were selected, using convenience sampling, and were asked to complete Maternal Postnatal Attachment Scale (MPAS) and General Health Questionnaire (GHQ). Cronbach's alpha reliability and test-retest validity were 0.69 and 0.86, respectively. Data were analyzed using the SPSS software and one-way analysis of variance (ANOVA).
    Results
    Findings showed that there was a significant difference between the three groups of easy, preterm, and difficult labors in postnatal attachment (F=32.3, P
    Conclusion
    Given the results of the present study, as well as previous studies, it can be concluded that having preterm and difficult deliveries have negative effect on mother-child relationship and mother’s mental and physical health.
    Keywords: Postnatal Attachment, General Health, Easy Labor, Preterm Labor, Difficult Labor
  • M. Abdolkarimy, M. Zareipour *, H. Mahmoodi, S. Dashti, R. Faryabi, E. Movahed Pages 68-79
    Background and Aims
    Health promoting behaviors are one of the main criteria for determining health. Nowadays, it is believed that for being successful in behavior change and health promotion, people should have sufficient self-efficacy. This study aimed to determine health promoting behaviors and its relationship with self-efficacy health workers in Urmia.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on 301 health house workers in rural health centers of Urmia in 2015. Data were collected using the questionnaire consisted of demographic characteristics, health promoting behaviors (Healthy Lifestyle Questionnaire) and Sherer et.al. General Self-efficacy Scale. Reliability and validity of the questionnaire were confirmed in previous studies. Data were analyzed by chi-square test and ANOVA.
    Results
    The mean score of health promoting behaviors of health workers was 136.4 (24.4). The highest score was in the health responsibility dimension 35.37 (7.37) and the lowest score was in physical activity dimension 13.25 (5.26). The result showed that self-efficacy had a positive significant correlation with health promoting lifestyle and all of its sub-domains (P
    Conclusion
    Given the importance of health promoting behaviors of health workers and the effects of self-efficacy on these behaviors, it seems that training programs can be effective in promoting health behaviors of health workers in order to increase self-efficacy.
    Keywords: Health Promotion, Health Behavior, Self-Efficacy, Health Workers
  • H. Alizadeh *, S. Jabbarzadeh, Z. Mahmoudi, F. Ara Pages 80-89
    Background and Aim
    Life satisfaction and general health varies among nurses working at different departments of hospital due to the distinctive nature of their job stresses. Hence, the present study aimed to determine and compare the general health and life satisfaction among the nurses working in the general and special departments of hospitals located in the West Azerbaijan Province.
    Materials and Methods
    The present research was a causal-comparative study. The study population consisted of all the nurses working in the three hospitals located in the south of the West Azerbaijan Province (Miandoab, Shahin Dezh, and Takab) in 2014. Simple random sampling was used to select 181 participants (108 nurses working in ordinary departments and 73 nurses in special departments). Data were collected by General Health Questionnaire and Diener Life Satisfaction Scale. The data were analyzed by descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (Mann-Whitney non-parametric test, and t-test) in the SPSS software version 20 and at the significant level of P = 0.05.
    Results
    The results of this study showed that there is a significant difference between the general health of nurses working in special and general departments of hospitals (P=0.008). The nurses working in general departments had a higher level of satisfaction in comparison with the nurses working in special departments.
    Conclusion
    The results showed that the percentage of general health components and life satisfaction among the nurses working in general departments was higher than those working in special departments. Therefore, attention to nurse's individual capacities, such as resilience and general health, is necessary to increase mental health and to improve the level of life satisfaction among the nurses in special departments.
    Keywords: General Health, Satisfaction, Usual, Special, Nurse