فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 106 (تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا رجایی، حمید شفیع زاده، ناهید بابایی امیری، آزیتا امیرفخرایی *، جمال عاشوری صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی مطلوب تنها با نداشتن بیماری تعیین نمی شود، بلکه به شرایط روانشناختی دیگری مانند فرسودگی شغلی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرسختی روانشناختی نیز وابسته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش فرسودگی شغلی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرسختی روانشناختی در پیش بینی کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع توصیفی– تحلیلی همبستگی بود. جامعه آماری همه پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر تهران در سال 1394 بودند. 400 پرستار به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، انتخاب شدند. پرسشنامه های فرسودگی شغلیMaslach & Jackson، حمایت اجتماعی ادراک شده Zimet و همکارانش، سرسختی روانشناختی Kobasa و کیفیت زندگی World Health Organization ابزار های مورد استفاده در مطالعه بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان و به کمک نرم افزار SPSS نسخه 15 انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد فرسودگی شغلی با کیفیت زندگی پرستاران رابطه معکوس و معنی دار (39/0r=) و حمایت اجتماعی ادراک شده (61/0r=) و سرسختی روانشناختی (45/0r=) رابطه مثبت و معنی داری (01/0P<) با کیفیت زندگی پرستاران داشتند. در مدل پیش بین فرسودگی شغلی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرسختی روانشناختی توانستند 3/59 درصد از تغییرات کیفیت زندگی پرستاران را پیش بینی کنند (593/0=R2).
    نتیجه گیری کلی: متغیرهای فرسودگی شغلی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سرسختی روانشناختی نقش موثری در پیش بینی کیفیت زندگی پرستاران داشتند. از این رو پیشنهاد می شود مشاوران، درمانگران و برنامه ریزان به نشانه های متغیرهای مذکور توجه کرده و بر اساس آنها برنامه هایی برای بهبود کیفیت زندگی پرستاران طراحی کنند.
    کلیدواژگان: فرسودگی، حمایت اجتماعی، سرسختی، کیفیت زندگی، پرستاران
  • نازیلا خطیب زنجانی، علی اکبر عجم *، صدیقه بادنوا صفحات 11-22
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه آمادگی خودراهبری یادگیری با پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی در سال 1393 می باشد.
    روش بررسی
    جامعه پژوهش این مطالعه توصیفی همبستگی، شامل تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بوده است. حجم کل نمونه بر اساس روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی با استفاده از جدول Krejcie & Morgan، 200 نفر تعیین شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه آمادگی خودراهبری یادگیری fisher و همکاران، پرسش نامه پذیرش یادگیری الکترونیکی بر اساس مدل پذیرش فناوری و از معدل تحصیلی دانشجویان در نیمسال اول 1393 استفاده شد. برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16از آزمون های آماری MANOVA و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که بین ابعاد مختلف آمادگی خودراهبری یادگیری دانشجویان با توجه به جنسیت و رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0P>). بین مولفه های آمادگی خودراهبری یادگیری با پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی رابطه معنی داری وجود دارد (01/0P<) و آمادگی خودراهبری یادگیری پیش بینی کننده مناسبی برای میزان پذیرش یادگیری الکترونیکی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان می باشد.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به اهمیت نقش آمادگی خودراهبری، پیشنهاد می شود پژوهش های بیشتری در زمینه عوامل موثر بر آمادگی خودراهبری یادگیری انجام گیرد و دوره های آموزشی برای افزایش آمادگی خودراهبری دانشجویان تشکیل شود.
    کلیدواژگان: یادگیری، وضعیت تحصیلی، یادگیری الکترونیکی، دانشجویان
  • زهرا صالحی، حمید پیروی * صفحات 23-34
    زمینه و هدف
    اعتباربخشی یکی ازسیستم های ارزشیابی استاندارد است که نقش اساسی در ارتقای کیفیت خدمات سلامت دارد. این تحقیق سعی دارد با بررسی مطالعات و استخراج نتایج آنها، چالش های موجود در برنامه اعتباربخشی را کشف کند راهکارهای پیشنهادی در جهت رفع آنان ارایه دهد.
    روش بررسی
    مطالعه در سال 1396 به صورت مروری روایتی انجام شد. مطالب از پایگاه های Google scholar،Scopus ، Ovid،Since Direct، ProQuest، Ovid،PubMed از سال 2004 تا 2016 استخراج شدند. حدود 30 مورد مقاله انگلیسی و فارسی در این زمینه یافت شد، متن هر مقاله چندین بار مطالعه شد و چالش ها از مطالعات استخراج و دسته بندی و شرح داده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه در 14 درون مایه دسته بندی شد: استفاده از استانداردهای نامناسب، ابزار نامناسب و روش نامناسب برای ارزیابی سازمان ها، افزایش هزینه، نیروی انسانی، آموزش ناکافی، افزایش حجم کار، استرس، نبود انگیزه، فقدان کار گروهی و اطلاع رسانی ناکافی کارکنان، کمبود زمان و مدت پیاده سازی، روش امتیازدهی نامناسب سنجه ها، نارضایتی بیماران، کمبود منابع پشتیبان و نحوه پیاده سازی، ذهنیت بازرسی ارزیابان، کپی برداری از استانداردهای اعتباربخشی سایر کشورها، بازنگری نکردن محتوای استانداردها و کمبود تخصیص بودجه از چالش های موجود در مطالعات مرور شده بود.
    نتیجه گیری کلی: سازمان هایی که فرآیند اعتباربخشی در بدنه آموزش، آگاهی و فرهنگ سازمانی آنان نهادینه شود می توانند به سطح بالاتری از کیفیت در خدمات بهداشتی درمانی برسند. لذا به مسوولین پیشنهاد می شود برای اجرای موفق برنامه اعنبار بخشی در ایران، تمامی چالش های شناسایی شده از جوانب مختلف را مطالعه نموده و در برنامه ریزی های خود این نکات را مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: اعتبار بخشی، ارزشیابی، خدمات سلامت، استاندارد
  • کتایون مبردی، سیده بتول حسن پور ازغدی *، لیلا امیری فراهانی صفحات 35-45
    زمینه و هدف
    تربیت جنسی یکی از دشوارترین و حساس ترین انواع تربیت در خانواده ها می باشد. در این میان میزان آگاهی و نوع نگرش والدین به ویژه مادر بیشترین نقش را در تربیت رفتارهای جنسی سالم کودک در سال های پیش از مدرسه دارد. مطالعه حاضر به منظور تعیین آگاهی و نگرش مادران نسبت به تربیت جنسی کودکان پیش دبستانی انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 200 مادر دارای کودک پیش دبستانی از مراکز سلامت جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران از طریق نمونه گیری چند مرحله ای به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا به صورت خودایفا جمع آوری و سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 و جداول فراوانی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین آگاهی مادران 04/4 ± 56/28 (دامنه نمرات: 40- 0) و میانگین نگرش آنان 45/7 ± 85/49 (دامنه نمرات: 75- 15) بود که نشان دهنده میزان آگاهی و نگرش متوسط مادران نسبت به تربیت جنسی کودک پیش دبستانی بود. بین نگرش مادران با سطح تحصیلات ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0>P ).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به آگاهی و نگرش متوسط مادران نسبت به تربیت جنسی کودکان پیش از دبستان، تدوین محتوای آموزشی مناسب و راهکارهایی جهت افزایش آگاهی و نگرش مادران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، تربیت جنسی، مادر، کودک پیش دبستان
  • ملوک پورعلیزاده *، کیان نورورزی، زهرا مرادیان صفحات 46-56
    زمینه و هدف
    کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان معاصر بعنوان یک تکنولوژی مدرن با سرعت در حال گسترش است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین نگرش و چگونگی بهره برداری از فناوری های اطلاعات و ارتباطات در دانشجویان پرستاری انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. نمونه گیری به روش آسان انجام شد. شرکت کنندگان در پژوهش شامل 102 نفر از دانشجویان پرستاری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه های علوم پزشکی گیلان، همدان و علوم بهزیستی و توانبخشی تهران بودند. ابزار مورد استفاده در جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه حسین زاده و همکاران دارای سه بخش چگونگی استفاده از فعالیت های رایانه ای، فعالیت های اینترنتی و نگرش دانشجویان نسبت به فناوری های اطلاعات و ارتباطات بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش های آمار توصیفی و استنباطی انجام قرار گرفت.
    یافته ها
    در بررسی ارتباط بین سه حیطه بهره برداری از فعالیت های رایانه ای، فعالیت های اینترنتی و نگرش نسبت به فناوری های اطلاعات و ارتباطات، نتایج نشان داد ارتباط معنی دار و مستقیمی بین فعالیت های رایانه ای و نگرش (001/0 P< و 51/0 r=) وجود دارد.
    نتیجه گیری کلی: نتایج پژوهش حاضر حاکی از وجود ارتباط مستقیم در خصوص مهارت های رایانه ای و اینترنتی در نگرش دانشجویان پرستاری بود. از آنجا که هدف نهایی آموزش پرستاری ارتقای صلاحیت های حرفه ای است، تکرار چنین پژوهش هایی به منظور هدایت دانشجویان پرستاری در بهره برداری از فناوری های پیشرفته علمی، ضروری می باشد. پیشنهاد می گردد در مطالعات آتی به بررسی عوامل تسهیل کننده وموانع استفاده از اینترنت در دستیابی به نتایج تحقیقات و عملکرد مبتنی بر شواهد در گروه های بزرگتری از دانشجویان پرداخته شود.
    کلیدواژگان: دانشجوی پرستاری، دانش، نگرش، اینترنت، رایانه
  • صدیقه خنجری، سیده سمیه موسوی پور *، فاطمه اسکویی، حمید حقانی صفحات 57-67
    زمینه و هدف
    تولد یک نوزاد زودرس رویدادی پر تنش برای والدین است که بر کیفیت زندگی خانواده، به ویژه مادر اثرگذار است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی و حس انسجام مادران دارای نوزاد نارس و ترم انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقایسه ای بوده که با استفاده از نمونه گیری دسترس، 50 مادر دارای نوزاد نارس و 50 مادر دارای نوزاد ترم وارد مطالعه شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و پرسشنامه 13- SOC بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، دقیق فیشر و آنالیز واریانس تحت برنامه نرم افزاری SPSS نسخه 19 انجام گرفت.
    یافته ها
    پژوهش حاضر نشان داد که در گروه مادران دارای نوزاد ترم احساس سلامت جسمی، بیشتر از مادران دارای نوزاد نارس بود (05/0(P<. در گروه مادران دارای نوزاد ترم، بین تمام ابعاد کیفیت زندگی با حس انسجام ارتباط معنی دار آماری وجود دارد (05/0< P). این ارتباط به جز در بعد سلامت جسمانی در گروه مادران دارای نوزاد نارس نیز وجود دارد.
    نتیجه گیری کلی: مادران دارای نوزاد نارس نیازمند کمک و برنامه ریزی های مناسب جهت ارتقاء کیفیت زندگی در بعد سلامت جسمانی و حس انسجام می باشند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، حس انسجام، نوزاد نارس، نوزاد ترم
  • زهرا امامی مقدم، ملیحه داودی *، حمیدرضا بهنام وشانی، سید امیر امین یزدی صفحات 68-77
    زمینه و هدف
    استرس موضوع مهمی در دوران تحصیل فرد می باشد. یکی از مهارت های مفید جهت مدیریت استرس مهارت های هوش هیجانی است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر برنامه آموزشی مهارت های هوش هیجانی بر استرس تحصیلی دختران بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه ای تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل در شش دبیرستان دخترانه (با انتخاب و تخصیص تصادفی سه مدرسه در گروه آزمون و سه مدرسه در گروه کنترل) انجام شد. در مجموع 100 دانش آموز (50 نفر در گروه آزمون و 50 نفر در گروه کنترل با استفاده از روش تصادفی ساده) که دارای معیار ورود به مطالعه بودند به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه استرس تحصیلی Gadzella پاسخ گفتند. سپس واحدهای گروه مداخله به مدت 6 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش مهارت های هوش هیجانی قرار گرفتند. دو هفته پس از پایان مداخله، مجددا دانش آموزان هر دو گروه پرسشنامه مذکور را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی و تحلیلی مانند آزمون آماری تی مستقل و آنالیز کوواریانس از طریق نرم افزار SPSS ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات استرس تحصیلی دانش آموزان پس از مداخله در گروه آزمایش از 79/23 ± 136 به 01/23 ± 126 کاهش یافت. در حالی که میانگین نمرات در گروه کنترل از 75/23 ± 144 به 51/26 ± 144 تغییر یافت. اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر نمرات تغییر میانگین استرس های تحصیلی وجود داشت. (0001/0P<)
    نتیجه گیری کلی: برنامه بهداشت مدارس یک بخش تلفیقی از بهداشت جامعه است و پرستاران بهداشت جامعه به عنوان مربی بهداشت مدرسه نقشی محوری جهت بهبود سلامت جسمی و روانی دانش آموزان دارند. لذا با توجه به تاثیر آموزش مهارت های هیجانی بر کاهش استرس تحصیلی دختران در این مطالعه، جهت ارتقاء سلامت روان دانش آموزان، می توان این مهارت ها را به پرستاران بهداشت مدرسه معرفی نمود.
    کلیدواژگان: استرس، هوش عاطفی، بهداشت روان، دانش آموزان
  • ندا رحیمی *_زهرا اسدا للهی_علیرضا ا فشاری پور صفحه 78
    زمینه و هدف
    اضطراب یکی از شایع ترین مشکلات روحی در جوامع امروزی است. امروزه نقش سلامت معنوی در کاهش اختلالات روحی از جمله اضطراب مورد توجه بسیاری از روان شناسان دینی قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین سلامت معنوی و اضطراب دانشجویان، در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی بود که 233 نفر از دانشجویان پرستاری، مامایی و فوریت پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در آن شرکت داشتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های سلامت معنوی Palutzian و Ellisonو اضطراب Beck بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری t-test دو نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 20، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سلامت معنوی دانشجویان پرستاری و مامایی و فوریت در حد متوسط (70/14 ± 97/98) و میانگین اضطراب آنها (70/13 ± 58/24) کم بود. همچنین بین سلامت معنوی و میزان اضطراب، همبستگی معکوس (398/0- = (rوجود داشت.
    نتیجه گیری کلی: یافته ها اهمیت پرداختن به موضوع معنویت در بین دانشجویان پرستاری، مامایی و فوریت پزشکی را مورد تاکید قرار می دهد. با توجه این که برخورداری از سلامت معنوی موجب کاهش اضطراب می شود، لازم است برای ارتقای سطح معنویت دانشجویان و کاهش اضطراب آنها، برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، اضطراب، دانشجویان، پرستاری، مامایی
|
  • Z. Rajaei, H. Shafizadeh, N. Babaeiamiri, A. Amirfakhraei *, J. Ashoori Pages 1-10
    Background and Aim
    Appropriate quality of life not only is determined by disease, but also is depends to psychological condition such as job burnout, perceived social support and psychological hardiness. The research aim was to investigate the role of job burnout, perceived social support and psychological hardiness in predicting nurses’ quality of life.
    Materials and Methods
    The study was descriptive–analysis from type of correlation. The statistical population was including all nurses in Tehran affiliated hospitals in 2015. By multistep cluster sampling method, 400 nurses were selected. The study instruments were the Maslach & Jackson job burnout, Zimet & et al perceived social support, Kobasa psychological hardiness and World Health Organization quality of life questionnaires. Data analysis was performed in SPSS V.15 using coefficient Pearson correlation and multivariate regression analysis using Enter model.
    Results
    The findings showed that Job burnout (r=-0/39) had a significant negative relationship with nurses’ quality of life also perceived social support (r=0/61) and psychological hardiness (r=0/45) showed a significant positive relationship with nurses quality of life (P
    Conclusion
    The job burnout, perceived social support and psychological hardiness variables had effective roles in predicting nurses’ quality of life. Hence, it is proposed that counselors, therapists and planners consider the symptoms of these variables and design appropriate programs to improve nurses’ quality of life.
    Keywords: Burnout, Social Support, Hardiness, Quality of Life, Nurses
  • N. Khatib Zanjani, Aa Ajam *, S. Badnava Pages 11-22
    Background and Aims
    The objective of the present research was to determine the relationship of self-directed learning (SDL) readiness with acceptance of electronic learning and academic progress of nursing and midwifery university students in 2014.
    Material &
    Methods
    The study population for this descriptive correlational research included all the M.S. students at Nursing and Midwifery School of Gonabad University of Medical Sciences. The total sample size was calculated to be 200, using the quota stratified sampling method, based on the Krejcie-Morgan tables. To collect data, the Fisher et al.’s self-directed learning readiness scale (2001), the electronic learning scale based on TAM (Technology Admission Model), and academic average of students in the first semester of 2014 was used. To analyze the data by SPSS V.16, the MANOVA statistical tests, and multiple regression analysis were used.
    Results
    Research results indicated that there is no significant difference between different dimensions of self-directed learning readiness of male and female students (P>0.05). Moreover, self-directed learning readiness has a significant relationship with electronic learning and academic progress (P
    Conclusion
    Considering the importance of the role of self-directed readiness, it is recommended to carry out further studies on factors influencing self-directed learning. Training courses for increasing the self-directed readiness of university students are also recommended.
    Keywords: Learning, Educational status, E-learning, Students
  • Z. Salehi, H. Payravi * Pages 23-34
    Background and Aims
    Accreditation is one of the standard assessment systems that plays an essential role in improving the quality of health services. This study tries to explore the challenges in the accreditation program by reviewing the studies and extracting their results and proposing solutions to address them.
    Materials and Methods
    This study was performed in 2017 as a narrative review. Articles were extracted from databases of Google scholar, Scopus, Ovid, Since Direct, ProQuest, Ovid, and PubMed from 2004 to 2016. About 30 articles were found in English and Persian, the text of each article was assessed several times and challenges of the studies were extracted, described, and classified
    Results
    The results of this study were categorized under 14 themes: using inappropriate standards, inappropriate tools and inappropriate method for evaluating organizations, increasing costs, human resources, inadequate training, increasing workload, stress, lack of motivation, lack of teamwork and inadequate information of staff, shortage of time and duration of implementation, inappropriate scoring method, patient dissatisfaction, lack of backup resources and implementation method, subjective view of evaluators, copy of accreditation standards of other countries, not reviewing the content of the standards, and lack of budget allocation
    Conclusion
    Organizations that institutionalize the accreditation process in the body of their education, awareness and organizational culture can reach a higher level of quality in health services. Therefore, it is recommended to the authorities to read all the identified challenges and consider these points in their planning.
    Keywords: Accreditation, Evaluation, Health Service, Standards
  • K. Mobredi, Sb Hasanpoor Azgahdy *, L. Amiri Farahani Pages 35-45
    Background and Aims
    Sex education is one of the most difficult and most sensitive types of education. Meanwhile, parent's knowledge and attitudes, especially mothers, has the most important role in the education of healthy sexual behavior to children in pre-school. For this purpose, this study was conducted to evaluate knowledge and attitude of mothers towards preschool sex education.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 200 mothers of preschoolers were selected from health centers under the affiliation of Iran University of Medical Sciences, using multi-stage random sampling. Data were collected by valid and reliable self-administered questionnaires through self-report. Then data were analyzed, using SPSS software (v.23) and frequency tables.
    Results
    The results of this study showed that the mean score of mother's knowledge was 28.56 ± 4.04 (Range: 0-40) and the mean score of attitude was 49.85 ± 7.45 (Range: 15-75) that represents the average knowledge and attitude of mothers. There was a significant relationship between attitudes and educational level (P > 0.001).
    Conclusion
    Given the mother's average knowledge and attitude towards pre-school sex education, it seems necessary to develop appropriate educational contents and strategies to increase mother's knowledge and attitude.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Sexual Education, Mother, Preschool
  • M. Pouralizadeh *, K. Noruzi, Z. Moradian Pages 46-56
    Background and Aims
    The use of information and communication technology as a modern technology is rapidly expanding in current world and has been known. The aim of this study was to investigate the relationship between nursing students’ attitudes and the exploitation of information and communication technologies.
    Materials and Methods
    This was a correlational study conducted using the convenience sampling method. The study participants were 102 undergraduate and postgraduate nursing students from Gilan and Hamedan Universities of Medical Sciences; also School of Rehabilitation affiliated to Tehran University of Medical Sciences. The data collection instrument was a questionnaire by Hosseinzadeh et al. including the use of computer activities, Internet activities, and students’ attitudes towards information and communication technology. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics using the SPSS software version 16.
    Results
    The assessment of relationship between the use of computer activity, Internet activity and attitude towards information and communication technologies revealed a positive and significant correlation between the use of computer and attitude (r= 0.51, P
    Conclusion
    The results of the study indicated a positive correlation between nursing students’ attitudes and computer and internet skills. As the major goal of nursing education is professional competency, therefore, similar research is needed for guiding nursing students in using advance scientific technologies. It is suggested that future studies should address facilitators and barriers to Internet use in the pursuit of research and evidence-based practice in the bigger students’ and nurses’ groups.
    Keywords: Nursing student, Knowledge, Attitude, Internet, Computer
  • S. Khanjari, Ss Mosavipoor *, F. Oskouie, H. Haghani Pages 57-67
    Background and Aim
    The birth of a preterm infant is a stressful event for parents and affects the quality of life especially in mothers. The present study aimed to compare the quality of life and sense of coherence among the mothers with term and preterm infants.
    Methods & Materials: This is a comparative study conducted on 50 mothers with term infant and 50 mothers with preterm infant. Data collection instruments were the WHO Quality of Life questionnaire and SOC-13 questionnaire which were evaluated in the two groups. T test, exact Fisher test, Chi-square and analysis of variance were used to analyze the data on the SPSS software version 19.
    Results
    The study revealed that the sense of physical health among the mothers with term infant was higher than that of the mothers with preterm infant (P
    Conclusion
    In terms of the physical health dimension of quality of life, mothers with preterm infant need appropriate care and planning to enhance their quality of life and sense of coherence.
    Keywords: Quality of life, Sense of Coherence, Preterm Infant, Term Infant
  • Z. Emami Moghadam, M. Davoudi *, Hr Behnamvoshani, A. Aminyazdi Pages 68-77
    Background and Aim
    Stress is an important issue during the education period. One of the useful skills for stress management is the emotional intelligence skill. The aim of this study was to determine the effect of emotional intelligence skills training program on educational stress experienced by high school girls.
    Material &
    Methods
    A pretest, posttest experimental study with a control group was conducted in six girls’ high schools (with the random selection of three schools in the experimental group and three schools in the control group). A total of 100 students (50 in the experimental group and 50 in the control group using the simple random sampling), who met the inclusion criteria, were selected through multistage cluster sampling and responded to the Gadzella’s Student-Life Stress Inventory. The intervention group received six 90-minute educational sessions about the emotional intelligence skills. Two weeks after the intervention, the students in both groups completed the questionnaire again. The data were analyzed using descriptive and inferential tests such as independent t-test and analysis of covariance through the SPSS software version 16.
    Results
    The mean score for educational stress in the experimental group decreased from 136 ± 23.79 to 126 ± 23.01 after the intervention, while in the control group the mean score changed from 144 ± 23.75 to 144± 26.51. There was a significant difference between the two groups, in the mean change scores for educational stress (P
    Conclusion
    The school health program is an integrated part of public health, and community health nurses as health teachers play a pivotal role in improving the physical and mental health of students. Therefore, considering the effect of emotional training on reducing the stress of girls in this study, these skills can be introduced to school health nurses in order to promote mental health of students.
    Keywords: Stress, Emotional Intelligence, Mental health, Students