فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 108 (مهر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رستم جلالی، فاطمه دهقان* صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    تنش به یکی از مشکلات اساسی جوامع تبدیل شده است. مطالعات در استرس و اضطراب قبل عمل جراحی توجه بسیاری از پژوهشگران را برانگیخته است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مشاوره فردی بر استرس درک شده بیماران قبل از عمل جراحی سنگ کسیه صفرا انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 40 بیمار قبل از جراحی در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه در سال 1395 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه 20 نفری آزمایش و کنترل اختصاص یافتند. مداخله شامل آموزش راهبردهای شناختی سازگاری بود. گروه کنترل، مراقبت های روتین را دریافت نمودند. داده ها با مقیاس استرس درک شده جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 در شاخص های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس تک متغیری تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین نمره کل استرس درک شده گروه آزمایش (22/9 ± 07/33) کمتر از گروه کنترل (76/7 ± 33/39) بوده است و اختلاف بین میانگین و انحراف معیار داده های به دست آمده در مرحله پس آزمون در سطح (05/0P<) معنی دار بود.
    نتیجه گیری کلی: بر اساس یافته ها، مداخله مشاوره ای در کاهش استرس درک شده بیماران قبل از عمل جراحی موثر بود. بنابراین می توان از این رویکرد به منظور کاهش استرس درک شده بیماران قبل از عمل جراحی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استرس، عمل جراحی، مشاوره
  • اعظم رحمانی، عفت سادات مرقاتی خویی*، لیدا مقدم بنائم، رویا غلامی، اکرم ترابی صفحات 11-22
    زمینه و هدف
    رفتارهای جنسی مخاطره آمیز، تهدید بزرگی برای سلامت جسمی و اجتماعی جوانان محسوب می شود. خانواده دارای نقش موثری در مشارکت دختران جوان به رفتار های جنسی مخاطره آمیز است. مطالعه حاضر با هدف تبیین نقش خانواده در رفتارهای مخاطره آمیز جنسی دختران جوان طراحی شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، کیفی از نوع تحلیل محتوای قراردادی بود که با مشارکت 65 دختر جوان 35 -18 سال در خوابگاه های وابسته و غیر وابسته به دانشگاه تربیت مدرس انجام گردید. داده ها از طریق جلسه های گروهی متمرکز (7 جلسه) و مصاحبه های فردی عمیق (10 مصاحبه) در سال 1391 به روش گلوله برفی جمع آوری شد. جلسه های متمرکز در خوابگاه دانشجویان و محل مصاحبه های فردی طبق خواسته مشارکت کنندگان تعیین می شد. رویکرد - Granheimجهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای افزایش اعتبار نتایج، روش های چندگانه جمع آوری داده ها، نمونه گیری با حداکثر تنوع و نظارت خارجی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه کنونی به سه طبقه اصلی «نظارت خانواده»، «حمایت عاطفی خانواده» و «تربیت خانوادگی» تقسیم شد. طبقه «تربیت خانوادگی» دارای دو زیرطبقه «تربیت باز» و «تربیت صرفا مذهبی» بود. از آنجا که خانواده، اولین بستری است که دختر جوان در آن رشد یافته و تربیت می شود، مشارکت کنندگان، نظارت و حمایت عاطفی خانواده را از عوامل محافظتی مشارکت در رفتار جنسی مخاطره آمیز برشمردند. همچنین، آنها دو سر طیف تربیت خانوادگی (تربیت خانوادگی باز و تربیت مذهبی افراط گونه) را از عوامل خطر جهت مشارکت در رفتار مخاطره آمیز برشمردند.
    نتیجه گیری کلی: طبق نتایج مطالعه، خانواده، دارای نقش پررنگی در مشارکت دختران جوان در رفتار جنسی است. یافته های مطالعه کنونی، می تواند در جهت ارائه راهکارهائی (شامل آموزش والدین در رسانه، مدارس و سازمان ها) جهت پیشگیری از ارتباطات جنسی در زمان تجرد و رفتارهای جنسی مخاطره آمیز به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: جوان، رفتار مخاطره آمیز جنسی، خانواده
  • زهرا دانشور عامری، ترانه تقوی لاریجانی، انوشیروان کاظم نژاد، ثریا جعفری * صفحات 23-32
    زمینه و هدف

    تشخیص فیبروز کیستیک و بستری شدن یک کودک می تواند باعث ایجاد اضطراب و استرس شدید در والدین، به ویژه برای مادر شود. اضطراب و استرس در نهایت در دوره درمان کودک تاثیر می گذارد. هدف از این مطالعه با هدف تعیین اثر بخشی شیوه ی آموزشی یاران در یادگیری بر سطح اضطراب و استرس مادران کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک در سال 1395 انجام گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی نیمه تجربی، 86 نفر از مادران کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مادران به طور تصادفی به دو گروه آزمون (44 نفر) و کنترل (42 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله، سه جلسه در طول یک هفته، آموزش های لازم را دریافت نمودند. گروه کنترل، مراقبت های روزانه را دریافت نمود. داده ها با پرسشنامه ی اضطراب Spielberger و فرم کوتاه استرس والدینی جمع آوری و با نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و کای دو تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که سطح اضطراب و استرس مادران در دو گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند (05/0<P). پس از مداخله، سطح اضطراب و استرس مادران در گروه آزمون، کاهش یافته و تفاوت معنی داری با گروه کنترل داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری کلی: بر اساس یافته ها، شیوه ی آموزشی یاران در یادگیری، در کاهش سطح اضطراب و استرس مادران کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک موثر بود. بنابراین می توان از این روش آموزشی به منظور کاهش سطح اضطراب و استرس مادران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، استرس، فیبروز کیستیک
  • میلاد برجی، اسماء ترجمان، معصومه اطاقی*، ابراهیم سلیمی، احمدرضا ناصری صفحات 33-43
    زمینه و هدف
    افراد دارای سواد سلامت پایین، درباره وضعیت سلامت خود آگاهی کمتری دارند، خدمات پیشگیری کمتری را دریافت می کنند و بیماری های مزمن در آنها کمتر کنترل می شود، بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت با وضعیت فعالیت جسمانی سالمندان شهر ایلام در سال 1394 انجام شد.
    روش بررسی
    در پژوهش توصیفی حاضر، 250 نفر از سالمندان شهرستان ایلام به روش خوشه ایدو مرحله ای وارد مطالعه شدند. ابزارهای مورد استفاده پرسشنامه سواد سلامت بزرگسالان، فعالیت روزانه زندگی (ADL) و سوالات مربوط به عملکرد فیزیکی پرسشنامه کیفیت زندگی 36SF- بود که در مطالعات قبلی روایی و پایایی آنها تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده ها، توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و با استفاده از آزمون های آماری t-test (برای متغیرهای دو گروهی) و ANOVA(برای متغیرهای بیشتر از دو گروه) و آزمون همبستگی انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 4/50% درصد از سالمندان مورد مطالعه سواد ناکافی داشتند. بین سواد سلامت با سن، جنس، شغل، تحصیلات، محل زندگی، ابتلا به بیماری مزمن و سابقه بستری مجدد ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (05/0P<)، اما بین میزان درآمد و سواد سلامت ارتباط معنی داری وجود نداشت. سالمندانی که مستقل بودند و یا در انجام فعالیت فیزیکی محدودیت نداشتند از سواد سلامت بالاتری برخوردار بودند (001/0P=).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به پایین بودن میزان سواد سلامت سالمندان شهر ایلام، بهتر است مداخلات لازم در جهت ارتقای سواد سلامت آنها انجام شود تا زمینه لازم برای بهبود وضعیت سلامت جسمانی و در پی آن بهبود کیفیت زندگی آنها فراهم شود.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، سالمند، سلامت جسمانی
  • حسین محمودی*، عزیزاله محمدعلیزاده، مرتضی خاقانی زاده صفحات 44-51
    زمینه و هدف
    سرعت ارائه خدمات در مراکز درمانی به خصوص بخش های اورژانس، در جهت کاستن از مرگ و میر و معلولیت ها از اهمیت ویژه ای برخودار است. یکی از مهمترین شاخص هایی که در ارزیابی مراکز اورژانس به کار گرفته می شود مدت زمان انتظار بیماران برای دریافت خدمات تشخیصی درمانی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش تریاژ به پرستاران مبتنی بر مدل تثبیت موقعیت بر زمان انتظار بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان منتخب در سال 1394 انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی از نوع قبل و بعد، زمان انتظار 35 بیمار مراجعه کننده به بخش اورژانس قبل از مداخله با دستگاه زمان سنج خاص اندازه گیری و ثبت گردید. آموزش تریاژ مبتنی بر مدل تثبیت موقعیت در یک جلسه سخنرانی دو ساعته به صورت آموزش چهره به چهره در اتاق تریاژ بخش اورژانس به مدت یک هفته، به پرستاران آموزش داده شد. پس از یک هفته زمان انتظار بیماران در شیفت های مختلف با همان زمان سنج مجددا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین میانگین زمان انتظار بیماران، قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری مشاهده شد، به طوری که میانگین زمان انتظار اول بیماران قبل از مداخله 34/15دقیقه بود که بعد از مداخله به 42/8 دقیقه تقلیل یافت (0001/0 ≥P). همچنین زمان انتظار دوم بیماران قبل از مداخله 58/14 دقیقه بود که بعد از مداخله به 17/14 دقیقه تقلیل یافت هر چند اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (82/0=P).
    نتیجه گیری کلی: آموزش تریاژ مبتنی بر مدل تثبیت موقعیت به پرستاران بخش اورژانس، مدت زمان انتظار بیماران را کاهش می دهد و در نتیجه باعث تسریع روند ارائه خدمات به بیماران می شود. بنابراین آموزش تریاژ مبتنی بر مدل تثبیت موقعیت به پرستاران بخش اورژانس توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، بیمارستان، مدل، تریاژ
  • مهدی بابایی، رستم جلالی*، امیر جلالی، منصور رضایی صفحات 52-59
    زمینه و هدف
    کانول گذاری وریدی روشی دردناک و استرس زا در مراکز درمانی بوده که از روش های مختلف دارویی و غیر دارویی جهت کاهش درد آن استفاده می شود. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر مانور والسالوا بر شدت درد و پاسخ های همودینامیک در حین کانول گذاری وریدی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 80 بیمار کاندید اعمال جراحی انتخابی مراجعه کننده به بخش های جراحی بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود در سال 1395 انجام گرفته است. نمونه گیری به صورت در دسترس و انتخاب در گروه های مطالعه به صورت تصادفی انجام شد. کانول گذاری در پشت دست غیر غالب بر روی 39 بیمار گروه والسالوا (دمیدن در لوله پلاستیکی متصل به فشارسنج جیوه ای و بالا بردن ستون جیوه ای به میزان 20 میلی متر جیوه به مدت حداقل 20 ثانیه) و 38 بیمار گروه کنترل (رویه معمول بخش) انجام شد و شدت درد با معیار عددی درد (NRS) اندازه گیری شد. پاسخ های همودینامیک به درد با کنترل فشارخون، ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی پنج دقیقه قبل و بلافاصله بعد از کانول گذاری انجام شد. داده های حاصله با آزمون های آماری کای اسکوئر، آنالیز واریانس، تعقیبی توکی، کروسکال والیس و من ویتنی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین NRS در گروه والسالوا برابر 95/1 ± 75/2 و در گروه کنترل 30/2 ± 86/4 بود که کاهش معنی دار در شدت درد دیده شد (05/0 P≤). کاهش تعداد ضربان قلب بعد از کانول گذاری (36/13 ± 77) نسبت به قبل از آن (71/14 ± 53/80) در گروه کنترل دیده شد (05/0P≤). در حالی که سایر متغیرهای همودینامیک تفاوت معنی داری را نشان ندادند.
    نتیجه گیری کلی: مانور والسالوا روش غیر دارویی است که به آسانی قابل انجام بوده و بدون ایجاد تغییرات همودینامیک سبب کاهش درد کانول گذاری می گردد.
    کلیدواژگان: درد، کانول گذاری وریدی، مانور والسالوا، تغییرات همودینامیک
  • مریم سعیدی، رضوان غفارزادگان، داود حکمت پو صفحات 60-71
    زمینه و هدف
    بیماری کلیوی مرحله نهایی و وابستگی به همودیالیز بر همه جوانب زندگی بیماران تاثیر می گذارد و این بیماران را با ادراکات و تجارب متفاوتی روبرو می کند. هدف مطالعه حاضر تبیین ادراک بیماران تحت همودیالیز از بیماری خود و عوارض آن است.
    روش بررسی
    این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و روش تحلیل محتوای کیفی قراردادی (Conventional) و استقرایی انجام شد. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختارمند و عمیق با 21 نفر از بیماران مراجعه کننده به بخش همودیالیز بیمارستان ولیعصر (عج) شهر اراک که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند، گردآوری شد. تمامی مصاحبه ها توسط یک پژوهشگر و در مدت دو ماه انجام شد. میانگین مدت زمان هر مصاحبه 40 دقیقه بود. تجزیه و تحلیل داده ها به طور مداوم، همزمان با جمع آوری داده ها انجام گردید.
    یافته ها
    طی فرایند تحلیل محتوا پنج طبقه شامل عوارض ناتوان کننده بیماری، ناامیدی، رضایت نداشتن از زندگی، احساس سرباری و افکار آشفته به دست آمد. «درماندگی ناشی از بیماری» به عنوان درون مایه این پژوهش استخراج گردید.
    نتیجه گیری کلی: نتایج این پژوهش نشان داد که بیماران همودیالیز اغلب با تجارب ناخوشایندی در زندگی خود مواجه هستند که این عوامل باعث درماندگی این بیماران و کاهش کیفیت زندگی و امید به زندگی آنها می شود. بنابراین، پزشکان و پرستاران بخش دیالیز باید توجه بیشتری به مشکلات این بیماران داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیماری کلیوی مرحله نهایی، ادراک، تحقیق کیفی
  • توحید محمدی خوشبو، بهشته طبرسی*، فیروزه معینی صفحات 72-78
    زمینه و هدف
    آسم شایع ترین بیماری دستگاه تنفسی است. یکی از روش های تجویز داروهای مورد استفاده در بیماران مبتلا به آسم، استفاده از اسپری استنشاقی است که به دو صورت با آسم یار و بدون آسم یار مورد استفاده قرار می گیرند. تاثیر استفاده از آسم یار بر بهبود بیماران مبتلا به آسم همیشه مورد بحث بوده است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر استفاده از اسپری های استنشاقی بر میزان اشباع اکسیژن خون شریانی با و بدون استفاده از آسم یار در بیماران مبتلا به آسم انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع مداخله ای– تجربی بود که در بیماران مبتلا به آسم بستری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1395 انجام شد. .تعداد 60 بیمار که دارای معیار ورود به پژوهش بودند با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و در گروه با آسم یار و بدون آسم یار قرار گرفتند. با کمک پرسشنامه و برگه ثبت اطلاعات، داده ها در سه روز متوالی در ساعت نه صبح جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و تحلیل واریانس با اندازه های مکرر و آزمون تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میانگین اشباع اکسیژن خون در گروه بدون آسم یار از 6.03257± 87.7667 در روز اول به 5.86251± 88.9 در روز سوم و در گروه با آسم یار از 5.01366 ± 89.9667 در روز اول به 3.38760 ± 94.8 در روز سوم افزایش یافت و بین سطوح زمان– گروه در دو گروه با آسم یار و بدون آسم یار اختلاف معنا داری مشاهده شد (0.001P<).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر به نظر می رسد استفاده از آسم یار در هنگام مصرف اسپری می تواند تا حد زیادی بر بهبود عملکرد ریوی و بالا بردن میزان اشباع اکسیژن خون تاثیر مثبتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آسم، اسپری استنشاقی، اشباع اکسیژن خون، آسم یار
|
  • R. Jalali, F. Dehghan* Pages 1-10
    Background and Aim
    Tensions have become one of the main problems in societies. Studies of pre-surgery stress and anxiety have raised the attention of many researchers. The aim of this study was to determine the effect of individual counseling on perceived stress in patients before cholelithiasis surgery.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study, 40 pre-operative patients were selected by convenience sampling in Emam Reza Hospital (Kermanshah -2016). Then, they were assigned randomly to experimental (n=20) and control group (n=20). The intervention group received cognitive coping strategies but the control group received routine care. Data were collected by perceived stress scale and analyzed by descriptive statistics and analysis of covariance using SPSS software version 16.
    Results
    After intervention, the mean of total perceived stress score in the experimental group (33.07 ± 9.22) was lower than that of the control group (39.33 ± 7.76), and the difference between mean and standard deviation of the data was significant at (P
    Conclusion
    Based on the findings, individualized counseling was effective in reducing perceived stress in patients before surgery. Therefore, this approach can be used to reduce the perceived stress of patients before the surgery.
    Keywords: Stress, Surgery, Counselling
  • A. Rahmani, E. Merghati-Khoei*, L. Moghaddam Banaem, R. Gholami, A. Torabi Pages 11-22
    Background and Aim
    Risky sexual behaviors are a great threat for youth's physical and social health. Family has an important role in young women’s engagement in risky sexual behaviors. This study was designed to explore the role of family in young women’s engagement in risky sexual behaviors.
    Materials and Methods
    This qualitative study used conventional content analysis and was conducted in university and non-university dormitories and recruited 65 young women aged 18-35. Data were collected, using focus group discussions (7 sessions) and individual interviews (12 interviews) in 2012 through snowball sampling. Focus group discussions were held in the students’ dormitories and the place of individual interviews were determined by the participants. We employed content analysis to analyze the data (Graneheim and Lundman's approach). In order to enhance the validity of the data, multiple data collection methods, maximum variation sampling, and external check were applied.
    Results
    The results of the present study were categorized into three subcategories: "family monitoring", "family emotional support", and "family upbringing". "Family upbringing" has 2 subcategories: "open family upbringing" and "purely religious upbringing". Family is the first context in which young women grow up. Participants considered family support and monitoring as protective factors in engagement in risky sexual behaviors. Moreover, they stated that the two sides of this spectrum ("open family upbringing" and "purely religious upbringing") are risk factors for engagement in risky sexual behaviors.
    Conclusion
    The results of this study suggest that family has an important role in young women's sexual behaviors. The findings of the present study can be applied to provide solutions (including family education in the media, schools, and organizations) to alert families to prevent premarital and risky sexual behaviors.
    Keywords: Youth, Women, Sexual Risk-taking Behaviors, Family
  • Z. Daneshvar Ameri, T. Taghavi Larijani, A. Kazem Nejad, S. Jafari Pages 23-32
    Background and Aim

    Diagnosis of cystic fibrosis and hospitalization of a child can cause severe anxiety and stress in the parents, especially for the mother. Anxiety and stress consequently affect the treatment course of the child. The aim of this study was to determine the effect of partners’ learning method on anxiety and stress in mothers of children with cystic fibrosis in 2016.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 86 mothers of children with cystic fibrosis were selected by convenience sampling method. Mothers were randomly assigned to experimental group (n = 44) and control group (n = 42). The intervention group received three sessions in one week education by partners in learning method. Control group received the usual care. Data were collected by Spielberger Anxiety Inventory and Parenting Stress Index-Short Form and analyzed by SPSS software version 16, paired t-test, independent sample t-test and Chi-square.

    Results

    No significant difference was found between the two groups in the level of anxiety and stress before intervention (P> 0.05). After intervention, the level of anxiety and stress in the intervention group was significantly decreased, compared to the control group (P

    Conclusion

    Based on the findings, partners’ learning method was effective in reducing anxiety and stress in mothers of children with cystic fibrosis. Therefore, this method can be used to reduce the anxiety and stress of mothers.

    Keywords: Anxiety, Stress, Cystic Fibrosis
  • M. Borji, A. Tarjoman, M. Otaghi, E. Salimi, A. Naseri Pages 33-43
    Background and Aim
    People with low health literacy have less knowledge about their health status, receive fewer preventive services, and their chronic diseases are less controlled. This study aimed to investigate the relationship between health literacy and physical health status of the elderlies in Ilam in 2015.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, 250 elderlies were selected by two-stage cluster sampling in Ilam. The tools were Adult Health Literacy Questionnaire, Activities of Daily Living (ADL), And questions about the physical performance of the SF-36 Quality of Life Questionnaire. Validity and reliability of these tools have been confirmed in previous studies. Data were analyzed by SPSS version 16, statistical t-test (for variables in the two groups) and ANOVA (for variables more than the two groups).
    Results
    The results showed that 50.4% of the elderlies had inadequate health literacy. There were significant relationships between health literacy and age, sex, occupation, education, residence, previous chronic disease and readmission (P
    Conclusion
    Regarding the low level of health literacy of older people in Ilam, it is necessary to implement interventions to enhance their health literacy for improving their physical health status and, consequently, the quality of their lives.
    Keywords: Health literacy, Health Status, Eldery
  • H. Mahmoudi*, A. Mohammadalizadeh, M. Khaghanizade Pages 44-51
    Background and Aim
    Speed of service delivery in health centers, especially in emergency ward, is very important in reducing mortality and disabilities. One of the most important indicators in evaluating emergency centers is the waiting time. This study aimed to evaluate the effect of nurses’ triage education based on stabilization model on the patient’s waiting time in the emergency department of selected hospital in 2015.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental before-and-after study, the waiting time for 35 patients admitted to the emergency department, was recorded using a certain timer device before the intervention. Triage training was taught to nurses based on stabilization model in a 2-hour face-to-face lecture in the triage room of emergency department for one week. After a week, the patients’ waiting time in different shifts was measured using the same timer. Data were analyzed by descriptive and inferential statistical tests through the SPSS software version 19.
    Results
    There was a significant difference between the mean waiting time before and after the intervention. In a way that the mean of first waiting time before the intervention was 15.34 minutes that reduced to 8.42 minutes after the intervention (P
    Conclusion
    Nurses’ triage training based on stabilization model reduces the patient’s waiting time in the emergency department and in turn, accelerates service delivery. Therefore, we emphasize providing triage education to the emergency nurses.
    Keywords: Emergency Service, Hospital, Model, Triage
  • M. Babaei, R. Jalali, A. Jalali, M. Rezaaei Pages 52-59
    Background and Aims
    Venous cannulation is a painful and stressful methodin health care sitting that various medical and non pharmacological methods are used in to reduce its pain. This study was conducted to investigate the effect of Valsalva maneuver on pain intensity and hemodynamic changes during IV cannulation.
    Materials and Methods
    In a clinical trial, 80 patients scheduled for elective surgery who were admitted to surgical wards,in Hazrat Rasol (Javanroud 2016) were studied. Convenience Sampling was used and assignment to two groups was randomly. In Valsalva group (blowing the plastic tube connected to a mercury sphygmomanometer and raising the mercury column up to 20 mm Hg for at least 20 seconds) 39 patients and 38 patients in control group (usual procedure) cannula was inserted on the back of the non-dominant hand. The pain intensity was measured by a Numerical Rating Scale (NRS). Hemodynamic responses to pain were measured by controlling blood pressure, heart rate and arterial blood oxygen saturation five minutes before and immediately after cannulation. The data was analyzed with chi-square tests, ANOVA, Tukey, Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests using SPSS software (version 16).
    Results
    The Mean NRS in Valsalva group was 2/75 ± 1095 and in control group was 4.86 ± 2.30, which showed a significant decrease in pain severity (P≤0.05) The heart rate decreased from (80.53 ± 14.71) to (77 ± 13.36) after cannulation in the control group (P≤0/05). While other hemodynamic variables did not show significant difference.
    Conclusion
    The Valsalva maneuver is a non-pharmacological method that can be easily performed and reduces cannulation pain without making hemodynamic changes.
    Keywords: Pain, Intravenous (IV) Cannulation, Valsalva Maneuver, Hemodynamic Change
  • M. Saeedi, R. Ghafarzadeghan, D. Hekmatpou Pages 60-71
    Background and Aim
    End- stage renal disease and hemodialysis dependence affect all aspect of patients’ life and bring them different experiences. The aim of the present study is to explore the perception of illness in hemodialysis patients.
    Materials and Methods
    This qualitative research was conducted, using inductive and conventional qualitative content analysis approach. Data were collected through semi-structured interview with 21 patients in the hemodialysis ward of Valiasr hospital, selected by purposeful sampling. All interviews were performed by one researcher within two months. Each interview lasted 40 minutes. The data were analyzed along with data collection process.
    Results
    During the data analysis process, five categories were extracted, i.e. disabling complications of disease, hopelessness, life dissatisfaction, the sense of dependence, and turbulent thoughts. “Helplessness caused by the disease” was emerged as the theme of this research.
    Conclusion
    The findings of this research showed that hemodialysis patients often encounter unpleasant experiences, leading to helplessness and a decreased quality and hope of life. Therefore, the physicians and nurses of hemodialysis ward should pay more attention to the problems of these patients.
    Keywords: End Stage Renal Disease, Perception, Qualitative Research
  • T. Mohammadi Khoshboo, B. Tabarsy*, F. Moeeni Pages 72-78
    Background and Aim
    Asthma is the most common respiratory tract disease. One of the drugs prescribing in the patients with asthma is inhalation spray or inhaler that is used with or without spacer. The effect of spacer on improving patients with asthma has always been under discussion. Hence, the aim of the current study was to determine the effectiveness of using inhaler on arterial O2 saturation (SaO2) with and without a spacer in patients with asthma.
    Materials and Methods
    This study was an interventional–experimental research that was conducted at hospitals affiliated to Kermanshah University of Medical Sciences in 2016. Sampling was done by random sampling method and 60 patients were selected and included in two groups, i.e. with spacer and without spacer. The data was collected within three consecutive days using questionnaire and data recording forms. The analyses were performed using SPSS 21 by two-way analysis of variance and independent t-test.
    Results
    The average oxygen saturation in the asthmatic group increased from 87.7667 ± 6.03257 on the first day to 88.9 ± 5.86251 on the third day; and in the asthmatic group, it increased from 89.9667 ± 5.01366 on the first day to 94.8 ± 3.38760 on the third day. Between the levels of time, there was a significant difference between the two groups in asthmatic and non-asthmatic groups (P
    Conclusion
    Given the results obtained from this study, it seems that using spacer with inhaler has a significantly positive impact on pulmonary function improvement and increasing blood oxygen saturation.
    Keywords: Asthma, Inhaler, O2 Saturation, Spacer