فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:18 Issue: 69, 2018

Journal of Medicinal Plants
Volume:18 Issue: 69, 2018

  • 214 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1397/09/12
  • تعداد عناوین: 16
|
  • حمیده خلج، محمدرضا لبافی حسین آبادی* ، طاهره حسن آبادی، جواد شقاقی، رضا حاجی آقایی صفحات 1-15
    گیاه رازیانه Foeniculum vulgare Mill. از مهم ترین و پرمصرف ترین گیاهان معطر و دارویی می‎باشد و از اقلام صادراتی ایران است. رازیانه دارای اسانس بوده و دانه ی آن مهم ترین اندام تولیدکننده ی اسانس است و مهم ترین ترکیب آن را آنتول (50 تا 75 درصد) تشکیل می‎دهد. میزان و کیفیت اسانس رازیانه تحت تاثیر عواملی چون مراحل مختلف رشدی و عوامل محیطی (دما، خاک، محل رویش، شیب، ارتفاع از سطح دریا و زمان برداشت) می‎باشد. اسانس این گیاه در صنایع مختلف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. از مواد موثره ی این گیاه در داروسازی برای مداوای سرفه، دل درد، نفخ، سوء هاضمه در کودکان و تحریک شیردهی در مادران شیرده استفاده می‎شود.
    کلیدواژگان: رازیانه، آنتول، تحریک شیردهی مادران، گیاه معطر
  • مهدی سیف سهندی، علی مهرآفرین، فرحناز خلیقی سیگارودی، محسن شریفی، حسنعلی نقدی بادی* صفحات 16-33
    گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بومی مناطق مدیترانه‎ای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت می‎شود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامین‎ها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرک‎های غده‎ای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع می‎یابد. منتول به دلیل بازداری از کانال TRPM8 در نورون های عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد می‎کند. مطالعات بالینی و تجربی تاثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتی‎های بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کرده‏اند. همچنین این گیاه اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری می باشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی می‎شود.
    کلیدواژگان: نعناع فلفلی، آناتومی، فارماکولوژی، کرک ترشحی، منتول
  • مهدیه ساشورپور، دینا مرشدی، صابر زهری* ، فرهنگ علی اکبری، مرضیه فتوت، طیبه رجبیان صفحات 34-46
    مقدمه
    بسیاری از بیماری های تخریب سیستم عصبی با تشکیل تجمعات پروتئینی موسوم به فیبریل های آمیلوئیدی همراه اند. تجمعات آمیلوئیدی آلفا سینوکلئین به عنوان عامل کلیدی در بروز و گسترش بیماری های تحلیل نورونی در مغز شناخته شده است و یافتن ترکیباتی که بتوانند تجمعات و یا سمیت آنها را مهار کنند در کانون توجه مطالعات در زمینه بیماری های تخریب سیستم عصبی هستند.
    هدف
    در این مطالعه اثرات عصاره های استخراجی از ریشه گونه S. pinnatifida) Scutellaria pinnatifida) بر روی مهار سمیت نورونی گونه های تجمعی- سمی آلفا سینوکلئین بررسی شد.
    روش بررسی
    به این منظور فرایند فیبریلاسیون در آلفاسینوکلئین القا و با روش های استاندارد مانند سنجش فلورسنس ترکیب تیوفلاوین تی و مطالعه تصاویر میکروسکوب فلورسنس تایید شد. میزان سمیت نورونی تجمعات سمی فیبریلی آلفاسینوکلئین با تیمار رده سلولی PC12 و با روش های MTT وLDH سنجیده شد. نتایج نشان دهنده ی مرگ معنی دار در سلول های تیمار شده با آلفاسینوکلئین بود.
    نتایج
    برخلاف استخراج های متانولی، هگزانی و اتیل استات S. pinnatifida استخراج های دی کلرومتان و بوتانل نرمال مانع مرگ سلولی در حضور آلفا سینوکلئین شدند. همچنین مشخص شد که استخراج های دی کلرومتان و بوتانل نرمال حاوی میزان قابل توجهی فلاونوئید با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه صورت گرفته می توان نتیجه گرفت که عصاره های استخراجی خاصی از S. pinnatifida تاثیرات مخرب تجمعات سمی پروتئین آلفا سینوکلیئن را مهار می کنند و می توانند برای مهار انتقال و گسترش آسیب های وابسته به تجمعات آلفا سینوکلئین مورد توجه باشد که این امر نیازمند تحقیقات بیشتر بر روی ترکیبات موجود در این گیاه می باشد.
    کلیدواژگان: Scutellaria pinnatifida، آلفا- سینوکلئین، بیماری پارکینسون، سمیت سلولی، فلاونوئید
  • مریم سلیمانی فر، فراز مجاب، سپیده اربابی بیدگلی* صفحات 47-58
    مقدمه
    اگرچه مطالعات متعددی پیرامون سمیت گونه های مختلف جنس فرولا صورت گرفته، اما تاکنون مطالعه ی کنترل شده ای به طور اختصاصی بر روی سمیت خوراکی عصاره های گل و برگ گیاه فرولا پرسیکا انجام نشده است.
    هدف
    هدف از این تحقیق تعیین سمیت حاد و تحت مزمن عصاره ی این گیاه با بررسی اثرات بالینی، هماتولوژیک بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژیک است.
    روش بررسی
    پس از تهیه ی گیاه فرولا پرسیکا، تایید آن توسط هرباریوم دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی، عصاره گیری از گل و برگ گیاه و آنالیز و استانداردسازی عصاره های گل و برگ به طور جداگانه، مطالعات سمیت حاد و تحت مزمن با استفاده از دستورالعمل های OECD 423 وOECD 407 صورت گرفت.
    نتایج
    در بخش سمیت حاد گیاه، هیچ گونه تغییرات ظاهری، رفتاری و مرگ و میر پس از 24 ساعت و 14 روز در موش ها مشاهده نشد. طی بررسی سمیت تحت مزمن (28 روزه با دوز 1000 میلی گرم به ازای کیلوگرم) ، فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی تغییر معنی داری در مقایسه با گروه کنترل ایجاد نداشتند و طی بررسی هیستوپاتولوژیک کلیه ی بافت های مورد مطالعه از جمله کبد، کلیه، قلب، ریه، طحال و اندام های جنسی حیوانات سالم بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه سمیت عصاره ی بخش های هوایی گیاه فرولاپرسیکا در دوزهای مورد آزمایش، محدوده ایمن عصاره برگ و گل هر دو معادلmg/kg 1000 در موش سوری ماده تعیین شد که می توان از این اطلاعات جهت فرمولاسیون های دارویی با اهداف درمانی بهره برداری نمود.
    کلیدواژگان: فرولاپرسیکا، سمیت تحت مزمن، سمیت حاد، عصاره
  • فریبا مهدی فر، رخساره بادامی* ، زهره مشکاتی صفحات 59-69
    مقدمه
    اسطوخودوس یکی از گیاهان دارویی است که از گذشته های دور برای مصارف مختلف استفاده شده است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر رایحه ی اسطوخودوس بر کیفیت خواب، خلق و خوی، انسجام تیمی و عملکرد والیبالیست ها بود.
    روش بررسی
    شرکت کنندگان این پژوهش را، 24 نفر از والیبالیست های زن شرکت کننده در مسابقات باشگاهی لیگ دسته یک جوانان تشکیل می دادند که به صورت در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت 21 جلسه، هر جلسه 20 دقیقه به استنشاق رایحه ی اسطوخودوس پرداختند. در این مدت گروه کنترل از دارونما استفاده کردند. قبل و بعد از مداخله، داده ها با استفاده از پرسشنامه های کیفیت خواب پیتزبورگ، خلق و خوی برونل، انسجام تیمی کارون، وید مایر و براولی، آزمون دقت سرویس والیبال ایفردو پرش سارجنت جمع آوری شد. داده ها با استفاده از کوواریانس تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که استنشاق اسطوخودوس می تواند اثر مثبتی بر کیفیت خواب، خلق و خو و انسجام تیمی داشته باشد، اما بر روی عملکرد اثری نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر این است که رایحه ی اسطوخودوس می تواند نقش مهمی در بهبود سطح کیفیت خواب، خلق و خو و انسجام تیمی ورزشکاران تیم های ورزشی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسطوخودوس، انسجام تیمی، خلق و خوی، خواب، عملکرد
  • مهدی وزیریان، داوود حکمتی، سیدناصر استاد، آزاده منایی* صفحات 70-77
    مقدمه
    Trachyspermum ammi در طب سنتی اثرات درمانی فراوانی از قبیل بهبود بیماری های معدی، سوء هاضمه، اسهال، هموروئید، سنگ های صفراوی، بیماری های تنفسی و غیره دارد.
    هدف
    امروزه سمیت با گیاهان دارویی یکی از مهم ترین دلایل مسمومیت است به همین دلیل بررسی اثرات سمی گیاهان حائز اهمیت می باشد. در این مطالعه سمیت اسانس زنیان در حیوانات آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    اسانس میوه گیاه به روش تقطیر با آب تهیه و در دوزهای مختلفی به موش ها گاواژ شده و سمیت حاد آن بررسی شد. برای بررسی سمیت تحت مزمن، اسانس گیاه زنیان با دوز mg/kg 1000 به مدت 23 و 45 روز به رت ها گاواژ شد. فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمی خون رت ها مورد مطالعه قرار گرفت و همچنین از اورگان های طحال، کلیه، کبد و ریه مقداری بافت جهت بررسی هیستوپاتولوژی جدا شد.
    نتایج
    در بررسی سمیت حاد اسانس زنیان دوز کشنده، 50% (LD50) mg/kg 2294 محاسبه شد. نتایج مطالعات تحت مزمن حاکی از این است که تفاوت آماری معنی داری در وزن و آب و غذای موردنیاز در گروه شاهد و گروه دریافت کننده اسانس زنیان مشاهده نشد. در بررسی بافت شناسی، نتایج وجود آسیب های جدی به بافت ارگان های مورد مطالعه را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    درنهایت با توجه به نتایج حاصل از مطالعه هیچ کدام از پارامتر های شیمیایی خون و نیز خصوصیات بافت شناسی ارگان های مورد مطالعه با مصرف اسانس T. ammi تغییر نکرده اند، با این حال اسانس با توجه به LD50 آن می تواند به عنوان ترکیب با سمیت متوسط در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سمیت، زنیان، اسانس، Trachyspermum ammi
  • حسین مقصودی* ، معصومه الله وردی میگونی صفحات 78-90
    مقدمه
    استئوآرتریت شایع ترین بیماری مفصلی در دنیا است و در گذشته به عنوان یک بیماری دژنراتیو مفصلی شناخته می شد که مشخصه آن تغییر شکل غضروف و ایجاد استخوان های جدید در لبه های مفصل بود. اما این بیماری تنها یک بیماری دژنراتیو نبوده بلکه ناشی از یک پدیده فعال بیومکانیکی، بیوشیمیایی و سلولی می باشد. درمان های رایج این بیماری همراه با عوارض جانبی مانند بروز زخم های پپتیک، خونریزی دستگاه گوارش، مسمومیت های کبدی و عوارض کلیوی می باشد. لذا برآن شدیم اثرات احتمالی ضد التهابی اسید اورسولیک، ماده موثره اصلی عصاره کلروفرمی گیاه مریم گلیSalvia officinalis L. را بر میزان بیان سایتوکاین های پیش التهابی که در استئوآرتریت مهم هستند، بررسی نماییم.
    هدف
    هدف اصلی از این تحقیق کاهش بیان سایتوکاین های پیش التهابی در مدلی شبیه استتئوآرتریت در شرایط ex-vivo می باشد.
    روش بررسی
    از سلول های THP-1 و سلول های سینوویوسیت به عنوان مدلی شبیه به بیماری استئوآرتریت استفاده کردیم. پس از تیمار سلول ها توسط LPS (افزایش بیان سایتوکاین پیش التهابی) ، و سپس تیمار توسط اسید اورسیلیک انجام شد. از DMSO (دی متیل سولفو اکساید) به عنوان حلال و شاهد منفی و از دگزامتازون و NSAID به عنوان شاهد مثبت استفاده شد.
    نتایج
    اسید اورسولیک با غلظتμg/ml 1 باعث کاهش بیان سایتوکارین های پیش التهابیTNF-α, iL-1β, iL-18, iNOS و COX-2 در مدلی شبیه به استئوآرتریت می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که اسید اورسیلیک از طریق کاهش بیان سایتوکارین های پیش التهابی در مدلی شبیه به استئوآرتریت می تواند باعث روند بهبودی بیماری شود و برای این منظور 70 بررسی آن در شرایط in-vivo توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، اسید اورسولیک، سایتوکاین های پیش التهابی، سینوویوسیت، THP-1
  • پرستو پورعلی، لیلا خجسته، بیژن فهیمی، فاطمه مقیمیان، بهروز یحیایی* صفحات 91-104
    هدف
    مطالعه حاضر تلاش در بررسی اثرات التیام بخشی آلژینات- عصاره خارشتر در مدل زخم موش صحرایی دارد.
    روش بررسی
    پس از کشت و شناسایی استرین های Pseudomonas aeruginosa با روش های فنوتایپی و ژنوتایپی، آلژینات تولیدی استخراج و برای بررسی سمیت سلولی با روش MT 70 T استفاده شد. زخم هایی به ابعاد cm 5/1 × 5/1 در پوست موش های صحرایی ایجاد شد. حیوانات به 4 گروه (8=n) تقسیم شدند. سه گروه به صورت مساوی در طول 21 روز به ترتیب با دوزهای غیرسمی از هیدروژل آلژینات، عصاره گیاه و هیدروژل آلژینات- عصاره گیاه تیمار شدند. گروه چهارم بدون تیمار باقی ماند و به عنوان کنترل منفی در نظر گرفته شد. در سه روز از تیمارها، 2 موش صحرایی از هر گروه انتخاب و محیط زخم و اثرات هر ماده آنالیز شدند.
    نتایج
    آلژینات از P. aeruginosa strain K1 استخراج شد. نتایج بررسی های ماکروسکوپی نشان داد که درصد بسته شدن زخم در دو گروه هیدروژل آلژینات و ترکیب هیدروژل آلژینات- عصاره خارشتر تفاوت معناداری با باقی گروه های دیگر دارند (05/0P <). نتایج بررسی های میکروسکوپی نشان داد که بهترین گروه، گروه تیمار شده با ترکیب هیدروژل آلژینات- عصاره خارشتر بود.
    نتیجه گیری
    با وجود اینکه هر دو ماده دارای توانایی خوبی در التیام زخم می باشند ولی مطالعات میکروسکوپی نشان داد که ترکیب هیدروژل آلژینات- عصاره خارشتر دارای فعالیت بهتری در مکان زخم بوده است.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره خارشتر، هیدروژل آلژینات، Pseudomonas aeroginosa
  • منصور قربانپور* ، حسین صالحی ارجمند، مهرناز حاتمی، ناصر حسینی صفحات 105-124
    مقدمه
    گیاه بذرالبنج با نام علمی Hyoscyamus niger با انتشار جغرافیایی نسبتا وسیعی که دارد یکی از مهم ترین گونه های حاوی آلکالوئیدهای تروپانی به شمار می رود.
    هدف
    در تحقیق حاضر تنوع مورفولوژیکی و آلکالوئیدهای تروپانی در برخی جمعیت‎های بذرالبنج در رویشگاه‎های طبیعی کشور مورد بررسی قرار گرفتند.
    روش بررسی
    در کل 56 نمونه از 7 جمعیت واقع در 7 استان مختلف جمع آوری و بررسی های مورد نظر انجام گرفت. استخراج آلکالوئیدها به روش اختصاصی و بوسیله حلال های مختلفی انجام شد. آلکالوئیدهای اسخراج شده پس از آماده سازی، به دستگاه کروماتوگرافی گازی تزریق شد و نوع آلکالوئیدهای تشکیل دهنده آنها مشخص شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که جمعیت‎های مورد مطالعه از نظر تمامی شاخص‎های اندازه‎گیری شده، تفاوت معنی‎داری داشتند. بیشترین مقدار وزن خشک برگ، ساقه، شاخساره، کل گیاه و تعداد برگ در گیاه مربوط به جمعیت گیلان بود. در حالی که بیشترین (29/61 سانتی متر) و کمترین (96/16 سانتی متر) ارتفاع گیاه و نیز حداکثر (13/16) و حداقل (75/5) تعداد شاخه‎های جانبی به ترتیب در جمعیت‎های زنجان و قم مشاهده شد. محتوی هیوسیامین از 188/0 گرم در گیاه (در جمعیت زنجان) تا 916/0 گرم در گیاه (در جمعیت قم) و متوسط میزان 5/0 گرم در گیاه تغییر داشت. نسبت اسکوپولامین به هیوسیامین در جمعیت زنجان از بیشترین (80/1) و جمعیت قم از کمترین (049/0) مقدار برخوردار بودند. همچنین، بین محتوی هیوسیامین و ارتفاع گیاه همبستگی منفی و معنی دار (**50/0-) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، نتایج تجزیه کلاستر و بای پلات وجود تنوع مورفولوژیکی و متابولیتی داخل و بین جمعیت های جمع آوری شده بذرالبنج را تایید نمود.
    کلیدواژگان: بذرالبنج، آلکالوئید، اسکوپولامین، تنوع، جمعیت، هیوسیامین
  • الهام دانایی *، وحید عبدوسی صفحات 125-133
    مقدمه
    کاربرد پلی آمین ها با اثر در محدوده وسیعی از فرآیندهای رشد و نمو گیاه از جمله تاخیر پیری، جمع آوری رادیکال های فعال و تحمل تنش های مختلف و عملکرد به عنوان عوامل ضدپیری و ضدتنش در گیاه و از طرف دیگر رقابتی بودن تولید آنها با اتیلن می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر شاخص های رشد و عملکرد متابولیکی گیاه اثر بگذارد.
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی اثرات محلول پاشی برگی پلی آمین ها بر خصوصیات فیتوشیمیایی و مورفوفیزیولوژیکی گیاه ریحان اجرا شد.
    روش بررسی
    این آزمایش در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با 10 تیمار شامل اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین هر کدام در سه سطح 50، 100 و 150 میلی گرم در لیتر با 3 تکرار انجام شد. تیمار بدون محلول پاشی با اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین به عنوان تیمار شاهد استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد محلول پاشی سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین تاثیر معنی داری (01/0 P≤) بر صفاتی مانند وزن تر اندام هوایی و ریشه، وزن خشک اندام هوایی و ریشه و درصد اسانس و همچنین اثر معنی داری (05/0 P≤) بر صفاتی مانند کلروفیل کل برگ و ویتامین ث داشت. بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و همچنین درصد اسانس در تیمار 100 میلی گرم در لیتر اسپرمیدین حاصل شد. همچنین بیشترین میزان کلروفیل کل برگ و ویتامین ث با محلول پاشی 100 میلی گرم در لیتر پوتریسین مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    محلول پاشی سطوح مختلف اسپرمین، اسپرمیدین و پوتریسین سبب افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه ریحان شد و بیشترین میزان اسانس در تیمار 100 میلی گرم در لیتر اسپرمیدین مشاهده شد.
    کلیدواژگان: اسانس، پلی آمین، ریحان، محلول پاشی
  • مریم امین، هوشنگ نیکوپور* ، محمدرضا فاضلی صفحات 134-142
    مقدمه
    استفاده از عصاره و اسانس های گیاهی در بازدارندگی رشد و تکثیر باکتری ها در دوغ های سنتی و صنعتی خصوصا در دهه اخیر افزایش یافته است.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات مهارکنندگی اسانس گیاهان موشکورک و پونه سای بینالودی روی رشد باکتری های اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس در دوغ بوده است.
    روش بررسی
    دو گیاه موشکورک و پونه سای بینالودی به ترتیب از لرستان و خراسان شمالی جمع آوری و پس از اخذ کد هرباریومی، اسانس آنها به روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر تهیه شدند. غلظت های مختلف از اسانس ها (5/12، 25، 50، 100 و 200 میکرولیتر در میلی لیتر) به دوغ اضافه شده و باکتری های اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس به میزان 106 در نمونه های دوغ تلقیح شدند. درنهایت جمعیت باکتری ها در طی نگهداری به مدت 5 روز شمارش شدند.
    نتایج
    اسانس گیاهان موشکورک و پونه سای بینالودی اضافه شده به دوغ توانسته اند در مدت زمان حداکثر 5 روز با حداقل غلظت 50 میکرولیتر در میلی لیتر روی اشرشیاکلای و در حداقل غلظت 100 میکرولیتر در میلی لیتر روی استافیلوکوکوس اورئوس اثرات بازدارندگی معنی داری (05/0 > P). در مقایسه با شاهد را داشته باشند و در این میان اسانس موشکورک اثرات بازدارندگی بیشتری داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داده است که اسانس حاصل از دو گیاه موشکورک و پونه سای بینالودی دارای اثر مهاری جالب توجهی بر باکتری های اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس داشته اند و اثرات بازدارندگی بیشتر موشکورک به دلیل وجود ترکیبات فنلی بیشتر در مقایسه با پونه سای بینالودی در اسانس آن بوده است. بدین جهت این اسانس ها را می توان برای کنترل باکتری های بیماریزای فوق الذکر در تولید صنعتی و سنتی دوغ استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پونه سای بینالودی، اثرات ضدباکتریایی، اسانس، استافیلوکوکوس، اشریشیاکلی، دوغ، موشکورک
  • پریسا رادمنش، محمدعلی آذربایجانی* ، رضا حاجی آقایی صفحات 143-152
    مقدمه
    عملکرد تنفسی برای ورزشکاران از اهمیت زیادی برخوردار بوده و می تواند بر عملکرد جسمانی اثرگذار باشد. استنشاق اسانس های معطر نیز می تواند با اثرگذاری بر عملکرد ریوی، موجب بهبود عملکرد جسمانی شود.
    هدف
    از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر استنشاق اسانس اکالیپتوس بر عملکرد ریوی طی یک وهله فعالیت زیر بیشینه انجام شد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی که در سالن ورزشی دانشگاه آزاد کرج در خرداد 1394 انجام شد، 12 دانشجوی دختر فعال و سالم رشته تربیت بدنی (سن 30-25، وزن kg 80-48، قد cm180-159) انتخاب شدند. مراحل این مطالعه شامل استنشاق دارونما و استنشاق اسانس اکالیپتوس بود. اثر استنشاق اکالیپتوس بر متغیرهای حجم های فعال ریوی، فشار خون، درد عضلات پا و زمان رسیدن به واماندگی بررسی شد.
    نتایج
    در مقایسه پیش آزمون ها با پس آزمون ها، استنشاق اکالیپتوس تفاوت معناداری در حجم های فعال ریوی و فشار خون سیستولیک (001/0 P=) و دیاستولیک (001/0P=) ایجاد کرد، در حالی که دارونما بی تاثیر بود. مقایسه اکالیپتوس با دارونما تفاوت معناداری در فشار خون سیستولیک نشان نداد (139/0=P) اما در فشار خون دیاستولیک معنادار بود (001/0P=). اثر استنشاق اکالیپتوس در زمان رسیدن به واماندگی در مقایسه با دارونما معنادار بود (011/0=P). تفاوت معناداری بین استنشاق اکالیپتوس و دارونما در میزان درد عضلات پا در 30 دقیقه و 24 ساعت بعد از فعالیت مشاهده شد (002/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استنشاق اسانس اکالیپتوس می تواند تاثیرات سودمندی بر عملکرد ریوی، کاهش فشار خون، افزایش زمان رسیدن به واماندگی و کاهش درد و گرفتگی عضلانی ناشی از فعالیت بدنی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسانس اکالیپتوس، عملکرد ریوی، فعالیت زیر بیشینه
  • مریم سعیدی، فاطمه زارعی* ، وحید ناصری سلحشور، رضوان غفارزادگان، فرشته جواهری طهرانی صفحات 153-163
    مقدمه
    ترک پا یکی از شایع ترین بیماری های پا می باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای تاثیر ژل آلوئه ورا و لانولین بر روند بهبودی ترک پا در شهر ساوه انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای که بر روی 94 فرد مبتلا به ترک در هر دو پا انجام شد از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس ارزیابی بالینی خشکی پا و همچنین مقیاس آنالوگ دیداری استفاده شد. نمونه های گروه مداخله اول از ژل آلوئه ورا و نمونه های گروه مداخله دوم از لانولین استفاده کردند. نمونه های گروه کنترل نیز از پلاسبوی همسان شده با داروی اصلی استفاده نمودند. درنهایت داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 23 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    تحلیل داده های مربوط به نمره مقیاس ارزیابی بالینی خشکی پا نشان داد که قبل از انجام مداخله، اختلاف معنی داری بین نمره خشکی پا در هر سه گروه وجود ندارد اما 2 هفته بعد از مداخله، میانگین نمره خشکی پا در گروه مداخله اول به طور معنی داری پایین تر از گروه مداخله دوم به دست آمد (027/0 P=). همچنین نمره به دست آمده از مقیاس آنالوگ دیداری خشکی پا قبل از مداخله اختلاف معنی داری را در سه گروه نشان ندادند در صورتی که بعد از مداخله، میانگین نمره آنالوگ دیداری گروه مداخله اول به طور معنی داری (07/0 P=) کمتر از گروه مداخله دوم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان دهنده تاثیر مطلوب تر آلوئه ورا در مقایسه با لانولین در بهبودی خشکی و ترک پا است.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، بهبودی، ترک پا، خشکی پوست، زخم، طب مکمل، گیاهان دارویی، لانولین
  • سمانه مسکنی، مهین تفضلی* ، حسن رخشنده، حبیب الله اسماعیلی، سلمه دادگر صفحات 164-174
    مقدمه
    سندرم پیش از قاعدگی یکی از شایعترین اختلالات سنین باروری بوده و با وجود شیوع بالا و اهمیت آن، علت دقیق و درمان مناسب برای آن به درستی مشخص نشده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کپسول سیاهدانه بر شدت علائم جسمانی افراد مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال 1396 بر روی 84 نفر از دانشجویان دارای علائم سندرم پیش از قاعدگی ساکن در خوابگاه های دانشجویی دخترانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. افراد به صورت تصادفی به دو گروه 42 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله کپسول خوراکی حاوی 500 میلی گرم سیاهدانه سه بار در روز از 7 روز قبل از شروع خونریزی قاعدگی تا 3 روز اول خونریزی قاعدگی به مدت 2 سیکل و گروه کنترل کپسول دارونما با همان شرایط دریافت کردند. شدت علائم در پایان ماه اول و دوم مداخله با قبل از مداخله مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمونهای کای دو، دقیق فیشر، آزمون من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد. سطح معنیدار آماری P<0/05 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تغییرات میانگین شدت علائم جسمانی سندرم پیش از قاعدگی در گروه سیاهدانه در پایان ماه اول 2/83 ± 2/01 و در پایان ماه دوم 1/97±3/34 نسبت به قبل از مداخله کاهش داشته است. متوسط نمرات شدت علائم جسمانی سندرم پیش از قاعدگی در گروه مداخله در پایان ماه دوم به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل است (P< 0/001).
    نتیجه گیری
    کپسول سیاهدانه در کاهش شدت علائم جسمانی سندرم پیش از قاعدگی موثر است.
    کلیدواژگان: سیاه دانه، سندرم پیش از قاعدگی، طب مکمل
  • مونا غیاثی یکتا، فرحناز خلیقی سیگارودی* ، خدیجه دیده‎بان افشرد، فرزانه بهادری صفحات 175-184
    مقدمه
    جنس آویشن، گیاهانی چندساله و معطر بوده و متعلق به خانواده نعناعیان (Lamiaceae) می‎باشند. اسانس این گیاهان برای درمان التهاب‎های مخاط دهان و گلو، زکام و مشکلات تنفسی و نیز به عنوان آنتی‎اکسیدان و ضد‎عفونی‎کننده، استفاده می‎شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه، مقایسه‎ی ترکیبات شیمیایی اسانس حاصل از عرق سه گونه آویشن کاشته شده در سمنان و نیز ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی عرق و اسانس حاصل از عرق آنها بود. این سه گونه در ساخت عرق آویشن، در بازار ایران کاربرد دارند.
    روش بررسی
    در این مطالعه اندام‎های هوایی سه گونه گیاه کاشته شده آویشن باغی، آویشن دنایی و آویشن کوهی، از مزرعه تحقیقاتی منابع طبیعی استان سمنان جمع آوری شدند. ابتدا عرق گیاهان خشک شده توسط روش تقطیر با آب ، استخراج شد و سپس با استفاده از پنتان، روغن ‎فرار این عرقیات، جدا شده و بوسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‎سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سپس خاصیت آنتی اکسیدانی عرق و اسانس حاصل از عرق، به روش سنجش فعالیت روبش رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    تیمول ترکیب اصلی اسانس حاصل از عرق دو گونه آویشن‎ باغی و آویشن دنایی (به ترتیب با 36/38 درصد و 82/56 درصد) بود، در حالی که آلفا- ترپینیل استات با 06/31 درصد، ترکیب اصلی اسانس حاصل از عرق گیاه آویشن ‎کوهی بود. بیشترین فعالیت آنتی‎اکسیدانی در اسانس و عرق آویشن دنایی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    ترکیبات شیمیایی اسانس حاصل از عرق سه گونه آویشن که در ساخت عرقیات موجود در بازار به کار می‎روند با یکدیگر متفاوت بوده و می‎تواند در اثربخشی عرق تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: آویشن باغی، آویشن دنایی، آویشن کوهی، آنتی اکسیدان، اسانس، عرق، GC-MS
  • مهناز خانوی، طاهره حسنلو، هما حاجی مهدی پور* صفحات 185-193
    مقدمه
    گیاهان Melia indica (چریش) و M. azedarach (زیتون تلخ) در طب سنتی مصرف فراوان دارند. این دو گیاه به عنوان حشره کش طبیعی معروف هستند. ماده عمده موجود در آنها آزادیراختین بوده که شاخص کنترل کیفیت این گیاهان محسوب می شود.
    هدف
    در این تحقیق، میزان آزادیراختین موجود در برگ و میوه (میوه کامل، پوست میوه، پالپ و دانه) دو گیاه مذکور به روش HPLC تعیین شده است.
    روش بررسی
    برگ ها و میوه های گیاه چریش از بندرعباس و گیاه زیتون تلخ از گرگان جمع آوری و شناسایی شدند. قسمت های پوست، پالپ و دانه میوه از یکدیگر جدا شده و آسیاب شدند. 1000 میلی گرم از پودر توسط متانول عصاره گیری شد. میزان آزادیراختین موجود در نمونه ها توسط دستگاه HPLC با ستون C18، فاز متحرک استونیتریل: آب 60:40، سرعت جریان ml/min 1، طول موج nm 227 و به مدت 6 دقیقه اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که میزان آزادیراختین موجود در میوه کامل دو گیاه به طور قابل توجهی بیشتر از برگ می باشد. در میان میوه های دو گیاه، میوه چریش حدود دو برابر آزادیراختین بیشتری از زیتون تلخ داشت. میزان این ماده لیمونوئیدی در دانه چریش بیشتر از پالپ و پوست میوه بوده در حالی که در مورد زیتون تلخ در پوست میوه بیشتر و در دو قسمت دیگر تقریبا ناچیز بود.
    نتیجه گیری
    برای استفاده از گیاه جهت اثرات حشره کشی باید از پوست میوه زیتون تلخ استفاده نمود در حالی که در مورد چریش بهتر است عصاره گیری از میوه کامل انجام شود.
    کلیدواژگان: آزادیراختین، چریش، زیتون تلخ، HPLC
|
  • H Khalaj , Labbafi H. A. MR*, T Hasan Abadi , J Shaghaghi , R Hajiaghaee Pages 1-15
    Fennel (Foeniculum vulgare Mill.) is one of the most important, most consuming aromatic and medicinal plants and it is one of the most exportable items in Iran. The fennel has essential oil and seeds are the most important organ that produces essential oil, and the most important compound is anethole (50 to 75). The level and quality of essential oils of fennel are influenced by factors such as different stages of growth and environmental factors (temperature, soil, location, gradient, elevation, and harvest time). The essential oil of this plant is used in various pharmaceutical, food, cosmetic and sanitary industries. The active ingredients of this plant are used in pharmacy for the treatment of cough, abdominal pain, bloating, indigestion in children and increase breast feeding of mothers.
    Keywords: Fennel, Anethole, Stimulate breastfeeding mothers, Aromatic plants
  • M Seif sahandi , A Mehrafarin , F Khalighi, Sigaroodi , M Sharifi , H Naghdi badi* Pages 16-33
    Peppermint (Mentha piperita L.) is native to Mediterranean region which cultivated for food, pharmaceutical, and perfumery uses in all over the world. The aerial part of peppermint contains essential oil, phenolic and flavonoid compounds, fatty acids, vitamins, minerals, and salicylic acid. Menthol is the most important constituents of peppermint oil which synthesized and accumulated in glandular trichomes on the leaf surface. Menthol creates a coolness sense in the mouth due to inhibition of the TRPM8 channel in the neurons. Clinical and experimental studies have demonstrated the peppermint effect on improving upper gastrointestinal disorders, irritable bowel syndrome, muscle spasm, and respiratory problems. It also has antioxidative, anticancer, anticoagulant, anti-allergic and anti-androgenic effects. Peppermint is a valuable herb in food, pharmaceutical, and cosmetic industries which needs further phytochemical and pharmacological studies. Therefore, this article reviews the anatomical, phytochemical and pharmacological properties of this plant.
    Keywords: Mentha piperita, Anatomy, Glandular trichomes, Menthol, Pharmacology
  • M Sashourpour , D Morshedi , S Zahri*, F Aliakbari , M Fotovvat , T Radjabian Pages 34-46
    Background
    Many of neurodegenerative diseases (NDs) are associated with formation of the protein aggregates called amyloidal fibrils. Fibrillization of alpha-synuclein seems to be a key stage in the creation and progression of NDs and finding the compounds that inhibit the toxicity of alpha-synuclein aggregates seems to be one of the most attention subjects in the neurodegenerative studies.
    Objective
    In this study, the effects of various extracts derived from the roots of S. pinnatifida, on the alpha-synuclein cytotoxicity were assayed.
    Methods
    In this regard, the process of fibrillization was induced in alpha-synuclein and then formation of aggregates was verified using standard methods such as thioflavin T fluorescence assay and microscopic fluorescence images. Neurotoxicity of alpha-syncline fibrils on PC12 cells was examined by MTT and LDH methods.
    Results
    Results showed that, after treatment with alpha-synuclein aggregates, the rate of cell death was evaluated significantly. In spite of the methanolic, hexane and ethyl acetate extracts, in the presence of dichloromethane and n. butanol extracts, the death of cells treated with alpha-synuclein were inhibited significantly. Furthermore, it was found that dichloromethane and n.butanol extracts contained high amount of anti-oxidant flavonoids.
    Conclusion
    It can be concluded that the extracts of S. pinnatifida, significantly inhibit the harmful effects of toxic alpha-synuclein aggregates and can be used to treat amyloid-related disorders. However, it is required more investigations on the kind of the effective compounds of S. pinnatifida extracts.
    Keywords: Scutellaria pinnatifida (S. pinnatifida)_Alpha – synuclein_Cytotoxicity_Flavonoids_Parkinson’s disease
  • M Soleimani Far , F Mojab , S Arbabi Bidgoli* Pages 47-58
    Background
    Ferula species have shown wide range of pharmacological properties but there is no study on oral safety profile of Ferula persica due to standard toxicology guidelines.
    Objective
    This study aimed to evaluate the acute and subchronic oral toxicity of the alcoholic extract of the aerial parts of Ferula persica to provide its safe dose for long term oral administrations as a possible herbal remedy.
    Methods
    Hydroalcoholic extract from leaves and flowers was provided and standardized then acute and repeated dose oral toxicity tests were performed by OECD 423 and 407 guidelines. In the subchronic test, animals in each treatment group received hydroalcoholic extracts 1000 mg/kg/day. At the end of study mortality, weight changes, biochemical, hematological and histopathological studies were performed.
    Results
    Acute toxicity test did not show any mortality and any sign of toxicity up to 2000 mg/kg in a 14 days study and in the repeated dose toxicity test, no sign of organ toxicity was detected in doses up to 1000 mg/kg during 28 days continuous study according to clinical, hematological, biochemical and histopathological evidences in liver, kidney, uterus, ovaries, heart, lung and spleen of animals.
    Conclusion
    This study has revealed the safety of Ferula persica herbal extract in acute and subchronic oral administrations in doses up to 2000 and 1000 mg/kg respectively. We have defined the limit of oral long term exposure (No Observed Adverse Effects Level /NOAEL) in doses up to 1000 mg/kg which could suggest these aerial parts of Ferula persica as a new herbal remedy for future medical and nutritional purposes.
    Keywords: Ferula persica, Acute toxicity, Aerial extract, Subchronic toxicity
  • F Mehdifar , R Badami*, Z Meshkati Pages 59-69
    Background
    Lavender is one type of medicinal plants which have long been used for different purposes.
    Objective
    The purpose of this study is to investigate the effect of fragrances of Lavender on the Quality of Sleep, Mood, Team Cohesion and Performance of Women Volleyball Players.
    Methods
    The participants in this study were 24 women volleyball players from Junior Clubs First Championship League, whom were selected by easy-access method and grouped into two Experimental and Control groups. The experimental group smelled lavender for 21 sessions and 20 minutes for each session. The control group used placebo in this period. Before and after the intervention, data were gathered using Pittsburgh Sleep Quality Questionnaire, Brunel Emotional Questionnaire, Carron, Widemeyer and Brawley, Team Cohesion Questionnaire, Volleyball Service Accuracy Test of AAHPERD and Sargent Jump.
    Results
    Data were analyzed using co-variance. Findings showed that smelling lavender could have a positive effect on quality of the sleep, mood and group cohesion. However, it had no effect on the performance.
    Conclusion
    Findings of the study show that the fragrance of Lavender could have an integral effect on improving quality level of the sleep, mood and group cohesion of sports team athletes.
    Keywords: Lavender, Group Cohesion, Mood, Performance, Sleep
  • M Vazirian , D Hekmati , SN Ostad , A Manayi* Pages 70-77
    Background
    Trachyspermum ammi is one of the prominent plant in traditional medicine of the east with several medicinal effects such as improvement of stomach disease, digestive disorder, diarrhea, hemorrhoid, bladder stones, respiratory disease and etc. Medicinal plants is one of the important reason of toxicity particularly in children and the elderly therefore, evaluation of the toxic effects of a plant is important.
    Objective
    The aim of present study was evaluation of toxicity of ajowan oil in experimental animals.
    Methods
    Initially, essential oil of the plant fruit was extracted to study the acute toxicity to rats by gavage. The animals were treated with 1000 mg/kg of the essential oil for 23 and 45 days to determine chronic. Hematological and biochemical parameters of rats’ blood samples were collected and spleen, kidney, liver and lung of rats were isolated for histopathologic examination.
    Results
    According to acute studies result lethal dose, 50% (LD50) of ajowan essential oil was about 2294 mg/kg. Chronic evaluation showed that there is no statistical difference between weight, food and water consumption of test and control groups. Further, tissue analysis showed no serious change in examined tissues in the treated rats.
    Conclusion
    Finally according to results, no chemical parameters of blood and histological pattern of tissue were affected by T. ammi oil; however the oil could be classified as moderately toxic due to its LD50 value.
    Keywords: Trachyspermum ammi, Acute toxicity, Ajowan, Essential oil
  • H Maghsoudi*, M Allahverdi Megooni Pages 78-90
    Background
    Osteoarthritis is one of the most commonly diagnosed malignant diseases in the world and was previously recognized as a degenerative joint disease characterized by cartilage deformity and the formation of new bones at the edges of the joint. But this disease is not just a degenerative disease but also a biomechanical, biochemical, and cellular phenomenon. Common treatments include side effects such as peptic ulcer disease, gastrointestinal bleeding, liver toxicity, and kidney complications. Therefore, we decided to investigate the possible anti-inflammatory effects of Ursolic acid, Active ingredient of Salvia officinalis L. (Salvia officinalis L.) on the biomarkers that are important for osteoarthritis.
    Objective
    In this study, we investigated the anti-inflammatory effect of uric acid (derived from the herb of the sage) in cells that caused osteoarthritis.
    Methods
    We first used THP-1 cells as a model similar to monocyte / macrophage cells and synoviocytes cells as a model similar to human cartilage cells. After treatment of the cells by LPS and inducing osteoarthritis, they were treated with Ursulic acid (Prepared by Sigma Company). DMSO (dimethyl sulfoxide) was used as a solvent and a negative control, and steroid and non steroid drugs were used as positive controls.
    Results
    Ursolic acid at a concentration of 1 μg / ml, Significantly reduces the level of expression of the pre-inflammatory cytokines including: (TNF-α), (IL-1β), (IL-18), (iNOS), (COX2), (iNOS).
    Conclusion
    The results of this study show that the use of Ursolic Acid by reducing the expression of pro-inflammatory cytokines in the model like osteoarthritis can lead to an improvement in the disease and, in this regard, recommends an in-vivo test
    Keywords: Osteoarthritis, Proinflammatory Cytokines, Synoviocyte, THP-1, Ursolic Acid
  • P Pourali , L Khojasteh , B Fahimi , F Moghimian , B Yahyaei* Pages 91-104
    Background
    Achievement the new biocompatible wound dressing is one of the attractive areas of research.
    Objective
    The present study attempts to examine the healing effects of the alginate - Persian mannaplant extract in the induced rat wounds.
    Methods
    After culturing and detecting of the Pseudomonas aeroginosa strains by phenotyping and genotyping methods, the produced alginate was extracted and used for cell cytotoxicity assessment by MTT assay. 1.5×1.5 cm wounds were made on the tested rat skins. The animals were divided in 4 groups (n= 8). Three groups were equally treated for 21 days with nontoxic doses of alginate hydrogel, herb extract, and alginate hydrogel- herb extract, respectively. The forth group remained as the negative control. In different days after treatments 2 rats from each group were selected and the wound areas and the effects of each material were analyzed.
    Results
    Alginate was extracted from P. aeruginosa strain K1. Results from the macroscopic examination showed that the wound contraction percentage in alginate hydrogel and alginate hydrogel- Persian mannaplant groups had significance difference with the rest other groups
    (P value < 0.05). Microscopic examination showed that the best group was the one which was treated by alginate hydrogel- Persian mannaplant complex.
    Conclusion
    Although both materials had a good ability to heal the wounds but microscopic examinations showed that the alginate hydrogel- Persian mannaplant complex had better activity in the wound site.
    Keywords: Alginate hydrogel, Persian mannaplant extract, Pseudomonas aeroginosa, Wound healing
  • M Ghorbanpour*, H Salehi, arjmand , M Hatami , N Hosseini Pages 105-124
    Background
    Black henbane with the scientific name of Hyoscyamus niger which has a wide geographic distribution, is considered as one the most important species for tropane alkaloids extraction.
    Objective
    In this research, morphological and tropane alkaloids variations were assessed within different population of H. niger in their natural habitats.
    Methods
    Totally, 56 individuals were collected from 7 populations of 7 different provinces in Iran, and subsequently morphological and metabolic variations were performed. Alkaloid extraction was carried out using various solvent based on specific procedure. The isolated alkaloids were further characterized using gas chromatography apparatus to detect the type of alkaloids.
    Results
    Results showed that the studied populations were significantly varied according to the all measured traits. The highest leaf dry weight, stem, shoot, whole plant and the number of leaf per plant was related to Guilan population. However, the highest (61.29 cm) and the lowest (16.96 cm) plant height, and maximum (16.13) and minimum (5.75) number of lateral branches were observed in Zanjan and Qom populations, respectively. The hyoscyamine content was varied ranging from 0.1888 g/plant (in Zanjan population) to 0.916 g/plant (in Qom population) with average of 0.5 g/plant. The maximum and minimum ratio of scopolamine to hyoscyamine was obtained in Zanjan (1.80) and Qom (0.049) populations, respectively. Moreover, there was a significant and negative correlation (-0.50**) between hyoscyamine content and plant height.
    Conclusion
    In this research, results of cluster and biplot analyses confirmed a wide variability in morphological and metabolites traits between and within H. niger populations of different studied regions.
    Keywords: Hyoscyamus niger L., Alkaloid, Diversity, Hyoscyamine, Population, Scopolamine
  • E Danaee *, V Abdossi Pages 125-133
    Background
    The application of polyamines as a plant growth substance with effect on a wide range of plant growth and development processes include cell division, flowering, senescence delay, membrane stability, absorb active radicals and different stress tolerance and polyamines Function as a anti-senescence and anti-stress agents in the plant and on the other hand the competitiveness of their production with ethylene can be effected directly or indirectly on growth factors and the plant's metabolic.
    Objective
    This study was directed to investigate the effect of foliar spraying of polyamines on morpho-physiological and phytochemical traits of Basil.
    Methods
    This experiment were done as a randomized complete design with 10 treatments included spermine, spermidine and putresin in 3 level 50, 100 and 150 ppm in 3 replication. Pot without foliar spraying of polyamines Used as a control.
    Results
    The results showed spraying with different levels of spermine, spermidine and putresin had a significant effect(P≤ 0.01) on shoot and root fresh weight, shoot and root dry weight and amount of essential oil and also significant effect(P≤ 0.05)on leaf total chlorophyll and vitamin C. Application spermidine 100ppm increased traits such as shoot and root fresh weight, shoot and root dry weight and amount of essential oil than control and putresin 100 ppm improved traits such as leaf total chlorophyll and vitamin C.
    Conclusion
    Phytochemical and Morphophysiological traits in Basil (Ocimum basilicum L.) plant increased with foliar spraying of different level of spermine, spermidine and putresin. As, spraying with spermidine and putresin 100 ppm improved all attributes traits compared to the control.
    Keywords: Ocimum basilicum L., Essential oil, Foliar application, Polyamines
  • M Amin , H Nikoopour*, MR Fazeli Pages 134-142
    Background
    Plant extracts and essential oils are commonly used in traditional and industrial doogh products to inhibit bacterial activities.
    Objective
    In this study, the antibacterial effects of the essential oils of Olivera decumbens and Nepeta binaludensis against Staphylococcus aureus and Escherichia coli in doogh were investigated.
    Methods
    Essential oils of Olivera decumbens and Nepeta binaludensis were collected from Binalud and Pol-Dokhtar respectively and the essential oil of these species were extracted by the hydro-distillation method. Then, different concentrations of essential oils (12.5, 50, 100 and 200 μl mL-1) were added to doogh containing 104 Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria. Finally, the bacteria were counted during 5 days of storage.
    Results
    The results showed that, at the maximum duration of 5 days storage, the difference between the inhibitory activity of Oliveria decumbens and Nepeta binaludensis essential oils at concentrations of 50 and 100 μl mL-1 respectively against Escherichia coli and Staphylococcus aureus in comparison with control sample was significant (P < 0.05). Moreover, it was observed that the antibacterial effect of Oliveria decumbens was higher than Nepeta binaludensis due to its more phenolic compounds.
    Conclusion
    The results of the present study have shown that essential oils of Oliveria decumbens and Nepeta binaludensis have good inhibitory effects against Staphylococcus aureus and Escherichia coli in doogh. So they can be used as preservatives in traditional and industrial doogh products.
    Keywords: Nepeta binaludensis, Oliveria decumbens, Antibacterial, Doogh, Essential oil, E. coli, S. aureus
  • P Radmanesh , MA Azarbayjani*, R Hajiaghaee Pages 143-152
    Background
    Respiratory function is very important for athletes and can have an impact on physical performance. Inhaling aromatic essential oils can also improve physical performance by influencing pulmonary function.
    Objective
    Hence, the current study has been done with the purpose of investigating the effect of Eucalyptus essence inhalation on pulmonary function during one bout of a submaximal exercise.
    Methods
    In a semi experimental experiment which was done in the gym of Azad university of Karaj at the month of Khorad of the year 1394, 12 healthy and active girl students of physical education (with the age of 25-30, weight 48-80, 159-180 cm tall) were choosen. The processes of this study included the Eucalyptus essence and placebo inhalation. The effect of Eucalyptus inhaltion was invesigated on pulmonary function varaibles, blood pressure, leg muscle pain and the time to exhustion.
    Results
    In the comparision of pretests with post tests, the Eucalyptus inhlation caused the significant difference in active pulmonary volumes and systolic blood pressure (P=0.000) and distolic pressure (P=0.000), and the placebo was effectless. In the comparision of eucalyptus with placebo no significant difference was found in systolic blood pressure (P=0.139) but was found in the diastolic pressure (P=0.000). The effect of eucalyptus was significant (P=0.011) on the time to exhaust in comparision with the placebo. A significant difference was found between placebo and eucalyptus inhalation on the leg muscles pain level in 30 minutes and 24 hours after the activity (P=0.002).
    Conclusion
    It seems the Eucalyptus essence inhalation can have beneficial effects on pulmonary function, blood pressure reduction, increasing the time to exhust and mucels pain and cramps relief.
    Keywords: Eucalyptus essence, Pulmonary function, Submaximal activity
  • M Saeedi , F Zarei*, V Naseri Salahshour , F Zarei , F Javaheri Tehrani Pages 153-163
    Background
    Foot Fissure is one of the most common diseases of the foot.
    Objective
    This study was conducted to evaluate the effect of aloe vera gel and lanolin oil on the healing process of foot fissure in the Saveh city.
    Methods
    In this interventional study that performed on 94 patients with foot fissure in both feet, the demographic information questionnaire, dry feet clinical assessment scale and the visual analogue scale (VAS) were used. The subjects in the first intervention group used the aloe vera gel, while the second intervention group used lanolin. The samples of the control group received placebo matched with the original medicine. Finally, the data were analyzed using statistical SPSS software, Ver. 23.
    Results
    The analysis of data's indicated no significant differences between the three groups before the intervention regarding the feet dryness. But, two weeks after the intervention, the mean scores of dry feet in the intervention I group (Aloe vera) was obtained significantly lower than in the intervention II group (lanolin) (P = 0.027). Also, the scores from visual analogue scale of the foot dryness showed no significant differences in the three groups before the intervention, while after the intervention, the mean visual analog score of the intervention I group was significantly (P = 0.007) lower than in the intervention II group.
    Conclusion
    The results of this study show a more favorable effect of aloe vera in comparison with lanolin in healing of dryness and foot cracking.
    Keywords: Aloe vera, Complimentary Medicine, Foot Fissure, Healing, Lanolin, Wound
  • S Maskani , M Tafazoli*, H Rakhshandeh , H Esmaily , S Dadgar Pages 164-174
    Background
    Premenstrual syndrome is one the most common disorders of reproductive age and despite its high prevalence and its importance, the exact cause and the appropriate treatment for it are not well defined.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of Nigella sativa seeds capsules on the severity of physical symptoms in People with Premenstrual Syndrome.
    Methods
    Double blind randomized clinical trial study was performed on 84 students with symptoms of premenstrual syndrome residing in girls' dormitories in Mashhad University of Medical Sciences in 1396. The subjects were divided randomly into two groups of 42 intervention and control groups. The intervention group received, oral capsule containing 500 mg of Nigella sativa seeds, three times a day from 7 days before the onset of menstrual bleeding to the first 3 days of menstrual bleeding for 2 cycles and the control group received placebo capsules in the same conditions. The severity of the symptoms was compared the end of the first and second months of the intervention with before intervention. Data were analyzed by SPSS version 23 and Chi-square, Fisher exact, Mann-Whitney and Wilcoxon. The significance level was considered as P <0.05.
    Results
    The mean of severity of physical symptoms of premenstrual syndrome at the end of the first month in the Nigella sativa seeds group were 2.83 ± 2.01 and at the end of the second month were 3.34 ± 1.97 has decreased proportion before the intervention. The mean scores of intensity of physical symptoms of premenstrual syndrome in the intervention group at the end of the second month were significantly lower than the control group (P <0.001).
    Conclusion
    The Nigella sativa seeds Capsule is effective in decreasing the severity of physical symptoms of premenstrual syndrome.
    Keywords: Nigella sativa L., Complementary Therapies, Premenstrual Syndrome
  • M Ghiaci Yekta , F Khalighi, Sigaroodi*, Kh Didehban , F Bahadori Pages 175-184
    Background
    The genus Thymus is a perennial and aromatic plant and belongs to Lamiaceae family. The essential oils of these plants are used for the treatment of mouth and throat mucosal inflammation, catarrh and respiratory disorders and as antioxidant and antiseptic.
    Objective
    The purpose of this study was to compare chemical composition of the essential oils derived from aromatic waters of three thyme species cultivated in Semnan and to investigate the antioxidant properties of aromatic waters and the essential oils. These three species are used in manufacturing of thyme aromatic water in Iranian market.
    Methods
    In this study, aerial parts of three cultivated species, Thymus vulgaris, Thymus daenensis and Thymus kotschyanus were collected from Semnan natural resources research field in Shahmirzad. At first, the aromatic waters of dried plants were extracted by water distillation method, and then the essential oils of the aromatic waters were isolated using pentane and analyzed by GC/MS. Then antioxidant activities of thyme waters and the derived essential oils were evaluated by DPPH radical scavenging method.
    Results
    Thymol was the major component of the derived essential oils of two species Thymus vulgaris (38.36 %) and Thymus daenensis (56.82 %), while α-terpinyl acetate (31.06 %) was the main ingredient of the essential oil of Thymus kotschyanus. The most antioxidant activity was observed in the essential oil and aromatic water of Thymus daenensis.
    Conclusion
    Chemical composition of the essential oils derived from aromatic water of three thyme species used in manufacturing of thyme water in Iranian market were completely different and it can affect the effectiveness of aromatic thyme water.
    Keywords: Thymus vulgaris, Thymus daenensis, Thymus kotschyanus, Essential oil, Aromatic water, GC-MS, Antioxidant
  • M Khanavi , T Hasanloo , H Hajimehdipoor* Pages 185-193
    Background
    Melia indica and M. azedarach (Meliaceae) are widely used in traditional medicine. These species are considered as natural pesticides. Their major compound is azadirachtin (AZD) which is considered as the marker for quality control of these species.
    Objective
    In the present investigation, AZD content of the leaves and fruits (comprising the whole fruit, peel, pulp and seeds) of M. indica and M. azedarach have been determined.
    Methods
    The leaves and fruits of M. indica and M. azedarach were collected from Bandar Abbas and Gorgan, respectively and identified. The peel, pulp and seeds were separated from each other. One gram of each sample was extracted using methanol. AZD content of each extract was determined by HPLC with following condition: C18 column, mobile phase: acetonitrile: H2O (60:40), flow rate: 1 mL/min, wave length: 227 nm and run time: 6 min.
    Results
    The results revealed that the fruits of the species contained higher amounts of AZD compared to the leaves. Comparing the species, AZD content of M. indica fruits was about two folds in comparison with M. azedarach fruits; also, the content of AZD in the seeds of M. indica was more than peel and pulp of the plant fruits. AZD content was high in peel of M. azedarach and was trace in pulp and seeds of the plant fruits.
    Conclusion
    It is concluded that M. azedarach peel could be suggested to be used regarding pesticide properties while it is better to use the whole fruits of M. indica for insecticidal effects.
    Keywords: Melia azedarach, Melia indica, Azadirachtin, HPLC