فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال شانزدهم شماره 8 (پیاپی 103، آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین شکری، محمدحسین صیادی، محمدرضا رضایی، علی الله رسانی صفحات 703-714
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین از رایج ترین آلاینده های موجود در پساب های صنعتی هستند. عنصر کادمیوم به دلیل سمیت و اثرات مضر بر انسان اهمیت زیادی دارد. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان حذف کادمیوم از محلول های آبی توسط نانوکامپوزیت نیکل فریت- اکسید تیتانیوم بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تجربی- آزمایشگاهی بود که در یک سیستم ناپیوسته تحت دمای محیط انجام گردید. تاثیر پارامتر های pH، مقدار جاذب، زمان تماس، غلظت اولیه فلزات کادمیوم بر میزان جذب، بررسی و مقادیر حذف کادمیوم از محلول های آبی با کمک دستگاه طیف سنج جذب اتمی (Conter AA700) اندازه گیری شد. همچنین مدل سازی سینتیک و ایزوترم های جذب لانگمویر، فروندلیچ و تمکین مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    بالاترین درصد حذف کادمیوم در pH 6، با غلظت اولیه 2 میلی گرم بر لیتر، در مدت زمان 30 دقیقه و مقدار 4/0 گرم بر لیتر نانو کامپوزیت نیکل فریت-اکسید تیتانیوم رخ داد؛ بررسی روابط ایزوترمی نشان داد جذب کادمیوم از مدل لانگمویر با مقدار ضریب همبستگی 9905/0 پیروی می نماید. بر طبق نتایج سینتیک جذب کادمیوم از مدل شبه درجه دوم با میزان ضریب 9999/0 تبعیت می کند.
    نتیجه گیری
    نانو کامپوزیت نیکل فریت- اکسید تیتانیوم می تواند به عنوان جاذبی موثر در حذف کادمیوم از محلول های آبی استفاده شود. زیرا توانایی بالایی در حذف این عنصر دارد.
    کلیدواژگان: کادمیوم، نانوکامپوزیت نیکل فریت، جذب، محلول های آبی، ایزوترم
  • عذرا عظیمی، مرضیه لری پور، تابنده صادقی صفحات 715-726
    زمینه و هدف
    یائسگی یکی از بحران های زندگی هر زن می باشد که در طی این زمان اکثر زنان علائم جسمی و روانی همراه با تغییرات خلقی را تجربه می کنند. عوارض هورمون درمانی برای این علائم، علاقه به درمان های جایگزین غیر هورمونی را افزایش داده است. در این میان گیاهان فیتواستروژنی جایگاه خاصی دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کوهش سیاه ( Cimicifuga racemose) بر علائم یائسگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 86 زن یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان در سال 1394 که بر اساس روش تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند، انجام شد. مداخله با قرص روکشدار سیمی فوگل حاوی 5/6 میلی گرم ریشه خشک گیاه کوهش سیاه ساخت شرکت گل دارو به مدت 8 هفته انجام شد و گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکردند. داده ها با استفاده از فرم ویژگی های فردی و پرسش نامه MRS Menopause Rating Scale)) قبل از مداخله، 4 و 8 هفته بعد از مداخله جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و آنالیز واریانس دو طرفه با اندازه گیری های مکرر انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و نمرات مقیاس یائسگی در گروه کوهش سیاه و گروه کنترل قبل از مداخله به ترتیب 61/7 ± 02/19 و 44/10 ± 77/19 بود که اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. این میزان 4 هفته بعد از شروع مداخله به ترتیب 86/5±09/13 و 88/7 ± 62/20 و 8 هفته بعد از مداخله به ترتیب 13/5 ± 09/10 و 57/8 ± 66/21 بود که اختلاف آماری معنی داری بین گروه مداخله و کنترل وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد کوهش سیاه در کاهش علائم یائسگی موثر بوده و می تواند به عنوان یک داروی جایگزین در کسانی که قادر به هورمون درمانی نبوده یا تمایلی به استفاده از این روش ندارند، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: علائم یائسگی، کوهش سیاه، سیمی فوگل
  • جعفر حسنی، کتایون پاسدار صفحات 727-742
    زمینه و هدف
    در طول دهه گذشته، خودشفقتی به عنوان یک سازه مکمل در ذهن آگاهی محبوبیت زیادی کسب نموده و پژوهش درباره خودشفقتی در زمینه های مختلف علوم روان شناختی رو به رشد است. هدف پژوهش حاضر تهیه نسخه فارسی مقیاس خودشفقتی (Self-compassion scale- Persian version; SCS-P) و بررسی خصوصیات روان سنجی آن بود.
    مواد و روش ها
    در قالب یک مطالعه توصیفی، نسخه فارسی مقیاس خودشفقتی (SCS-P) پس از آماده سازی به روش ترجمه مضاعف، بر روی 377 نفر از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. پایایی نسخه فارسی مقیاس خودشفقتی از طریق روش های همسانی درونی، بازآزمایی و همبستگی بین مجموعه ماده بررسی شد. هم چنین، ساختار عاملی مقیاس از طریق تحلیل عاملی تاییدی و روایی آن با استفاده از همبستگی بین خرده مقیاس ها، روایی محتوا، واگرا، همگرا و ملاکی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    دامنه ضرایب آلفای کرونباخ خرده مقیاس ها 77/0-68/0، ضریب آلفای کرونباخ کل مقیاس 90/0، دامنه ضرایب بازآزمایی 71/0-56/0 و دامنه همبستگی بین ماده ها 78/0-54/0 بیانگر پایایی مطلوب مقیاس بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی از برازش قابل قبول ماده ها حکایت داشت. همچنین الگوی ضرایب همبستگی بین خرده مقیاس ها 65/0-32/0، روایی محتوا، واگرا، همگرا و ملاکی بیانگر روایی خوب مقیاس بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت نسخه فارسی مقیاس خودشفقتی خصوصیات روان سنجی مطلوبی دارد و ابزار معتبر جهت استفاده در موقعیت های پژوهشی، غربالگری، تشخیصی و درمانی است.
    کلیدواژگان: خودشفقتی، ذهن آگاهی، روان سنجی، دانشجو
  • بهمن ابراهیمی ترکمانی، معرفت سیاه کوهیان، سجاد عزیزخواه آلانق صفحات 743-456
    زمینه و هدف
    کیفیت نامطلوب خواب، باعث ایجاد انواع اختلالات از جمله کاهش عملکرد ریوی و افزایش چاقی می شود. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی همبستگی بین کیفیت خواب با شاخص های تنفسی و شاخص توده بدنی در دانشجویان پسر فعال و غیر فعال دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1396 بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی از بین دانشجویان پسر دانشگاه محقق اردبیلی، 40 دانشجوی سالم به صورت داوطلبانه و پس از اخذ رضایت نامه در دو گروه فعال (20نفر) و غیرفعال (20نفر) شرکت کردند. شاخص های تنفسی با استفاده از اسپیرومتری میکرولب اندازه گیری شد. برای بررسی کیفیت خواب از پرسشنامه پیتزبورگ استفاده شد. همچنین شاخص توده بدنی آزمودنی ها از تقسیم وزن (به کیلوگرم) به مجذور قد (به متر) بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت خواب در گروه فعال به صورت معنی داری پایین تر از گروه غیرفعال بود (001/0P=). همچنین مقادیر پارامترهای ظرفیت حیاتی اجباری (013/0P=)، حجم بازدمی با فشار در ثانیه اول (006/0P=)، حداکثر تهویه ارادی (021/0P=)، جریان بازدمی قوی 75-25 درصد (025/0P=) در گروه فعال به صورت معنی داری بیشتر از گروه غیرفعال بود. در بررسی همبستگی متغیر ها بین نمره کیفیت خواب با شاخص توده بدن (672/0r=، 001/0P=) و درصد چربی (681/0r=، 001/0P=) در گروه غیرفعال همبستگی معنی دار مثبتی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بنظر می رسد فعالیت ورزشی می تواند عاملی اثرگذار بر بهبود کیفیت خواب و عملکرد سیستم تنفسی در افراد غیرفعال باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد ریوی، کیفیت خواب، فعالیت بدنی
  • زینب باوی، مصطفی غفاری، علی طاهری، فریبرز سهیلی صفحات 757-768
    زمینه و هدف
    جلبک های دریایی یکی از منابع طبیعی با طیف گسترده از متابولیت های ثانویه می باشند که فعالیت های بیولوژیکی متفاوت از جمله فعالیت ضد تومور و ضد سرطانی دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی فعالیت سیتوتوکسیک عصاره های آلی جلبک دریایی Gelidiella acerosa علیه دو رده سلولی سرطان پستان و کولورکتال در شرایط برون سلولی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آزمایشگاهی بود. رده سلولی سرطان پستان (MCF-7) و کولورکتال (HT-29) در محیط کشت RPMI همراه 10 درصد سرم جنین گاوی کشت شد. اثر سیتو توکسیسیتی غلظت های مختلف جلبک (شامل 125، 250، 500 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر) با روش MTT (دی متیل تترازولیوم بروماید) و تریپان بلو سنجش شد. قطعه قطعه شدن DNA سلول ها پس از کشت و تیمار شدن با عصاره های جلبکی، تریپسینه شدن و رسوب در حضور RNAase با استفاده از ژل آگاروز 2% بررسی شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey استفاده شد.
    یافته ها
    درصد زنده مانی سلول های سرطانی در هر دو روش با غلظت عصاره ها رابطه معکوس داشت. غلظت 1000 میکروگرم در میلی لیتر عصاره متانولی جلبک بیشترین اثر سمیت سلولی را نسبت به کنترل و غلظت های کمتر عصاره نشان داد (05/0>p). میزان LC50 (غلظت کشنده 50 درصد) عصاره متانولی سلول های سرطانی کولورکتال و سینه به ترتیب برابر با 52/25±48/724 و 05/41± 36/845 میکروگرم بر میلی لیتر بود. هم چنین، غلظت بالای عصاره متانولی جلبک به شکل وابسته به دوز در مقایسه با نمونه کنترل قادر به قطعه قطعه کردن DNA سلول های سرطانی و القاء آپوپتوز شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه اثر سیتوتوکسیک جلبک کارآمد بود و می تواند مبنایی برای انجام مطالعات بعدی به منظور شناسایی ترکیبات ضد سرطان باشد. هم چنین پس از انجام مطالعات درون تنی، پیش کلینیکی و کلینیکی می توان از عصاره این جلبک در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سمیت سلولی، روش MTT، جلبک دریایی، آپوپتوز، سرطان سینه، سرطان کولورکتال
  • فاطمه رضوی نیا، راضیه فاضلی دریاسری، فاطمه تتاری، فتانه پهلوان، نجمه تهرانیان صفحات 769-788
    زمینه و هدف
    بافت چرپی هورمون هایی را از جمله ارکسین که در تنظیم متابولیسم انرژی، تغذیه، وزن بدن، کنترل سیستم اتونومیک، خواب، حساسیت به انسولین، تنفس، اعتیاد دارویی و محور تولید مثلی نقش دارد، آزاد می کند. از طرفی، بارداری با یک سری تغییرات متابولیک همراه است که انرژی و مواد مغذی مادر و جنین تامین می شود. ارکسین سبب افزایش حساسیت به انسولین وکاهش دیابت، تنظیم متابولیسم و افزایش انرژی مصرفی و رشد و تکامل جنینی و نوزادی می شود. این مطالعه مروری با هدف خلاصه بندی مطالعات مرتبط با ارکسین A و بارداری نرمال و با عارضه، شیردهی و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، مروری 320 مقاله از طریق جستجوی الکترونیکی در بانک های اطلاعاتی Pubmed، Google، Google Scholar ،Yahoo، Iran Medex، Science Direct، SID از بازه زمانی 1998 تا 2016 به دست آمد که در نهایت 13 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد ارکسین A موجود در جفت نقش بسزایی در تنظیم متابولیسم انرژی در بارداری و حجم مایع آمنیوتیک دارد و احتمالا کاهش آن سبب پلی هیدرآمنیوس ایدیوپاتیک و افزایش احتمال ابتلا به دیابت بارداری می شود و کاهش آن بعد زایمان نیز سبب افزایش پرولاکتین و شیردهی می گردد. کاهش ارکسین A در ساقه مغز با اختلال خواب همراه است که سبب مرگ ناگهانی نوزاد می شود.
    نتیجه گیری
    مطالعات نشان دادند ارکسین در بهبود مقاومت به انسولین و تنظیم سیکل خواب، رشد جنینی و نوزادی و بارداری بدون عارضه و شیردهی نقش دارد.
    کلیدواژگان: ارکسین A، بارداری، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، متابولیسم انرژی، شیردهی
  • زهره موردویی، محمود شیخ فتح الهی، فاطمه بشارت، زینت سالم، عصمت سعیدی فرد، فاطمه ملایی حصن، محسن رضاییان صفحات 789-796
    زمینه و هدف
    سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل نظیر چاقی مرکزی، افزایش فشارخون، افزایش قند خون، افزایش تری گلیسیرید و کاهش لیپوپروتئین با غلظت بالای کلسترول می باشد که به عنوان مهم ترین عوامل خطر بیماری قلبی – عروقی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی سندرم متابولیک و شاخص های آن در کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی است که بر روی 24 نفر از کارکنان سه دانشکده پزشکی، پرستاری و دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1395 انجام شده است. فراوانی سندرم متابولیک بر اساس معیارهای فدراسیون بین المللی دیابت و برنامه ملی آموزش کلسترول – پانل 3 ارزیابی گردید. نتایج به صورت آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار، تعداد و درصد) گزارش گردید.
    یافته ها
    فراوانی سندرم متابولیک در افراد تحت بررسی 1 نفر (2/4 درصد) بود. 7 نفر (2/29 درصد) از افراد حداقل دارای 2 عامل خطر سندرم متابولیک بودند. شایع ترین عوامل به ترتیب مربوط به چاقی مرکزی 17 نفر (8/70 درصد)، افزایش قند خون ناشتا 5 نفر (8/20 درصد) و افزایش تری گلیسیرید 3 نفر (5/12 درصد) بود. در هیچ یک از افراد، عوامل کاهش لیپوپروتئین با غلظت بالای کلسترول و فشار خون سیستولیک مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض سندرم متابولیک و شیوع بالای چاقی مرکزی به عنوان مهم ترین شاخص این سندرم در مطالعه حاضر، شاید بتوان با افزایش آگاهی افراد و تدوین برنامه هایی در جهت تغییر سبک زندگی آن ها، به کاهش عوارض ناشی از این سندرم و افزایش سطح سلامت جامعه کمک نمود.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی - عروقی، سندرم متابولیک، چاقی مرکزی، رفسنجان
  • جواد ترکمان، مجید معتمد زاده، سید قوام الدین عطاری، قدرت الله روشنایی صفحات 797-804
    زمینه و هدف
    حمل و جا به جایی دستی بار، یکی از چند عامل ایجادکننده اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار در صنعت ساختمان سازی است و باعث ایجاد مشکل جدی با پیامدهای بزرگ اقتصادی می شود. این مطالعه با هدف تعیین نیروی وارد بر کمر هنگام جا به جایی دستی بار در کارگران ساختمان سازی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در بین 100 کارگر ساختمان سازی شهرستان همدان در سال 1394 که وظیفه حمل و جا به جایی بار را بر عهده داشتند انجام گرفت. در مجموع، 955 مشاهده مستقیم و غیرمستقیم، در چهار وظیفه و در پنج کارگاه ساختمان سازی با استفاده از روش Utah ارزیابی گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    مقدار نیروی وارد شده بر کمر کارگر با 700 پوند استاندارد موسسه ملی ایمنی و بهداشت حرفه ایNational Institute for Occupational Safety and Health; NIOSH) ) مقایسه شد. نیروی فشاری وارد بر کمر (Fc) در تمام کارگران کمتر از حد مجاز بود. مقایسه میانگین مقدار نیروی وارد بر کمر کارگران در سطوح وظایف مختلف، نشان داد تفاوت معنی داری بین آن ها وجود ندارد (423/0p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه می توان گفت کارگران ساختمان سازی با عوامل خطری که باعث وارد شدن فشار بر دیسک مهره های L5/S1 کمر می شوند، مواجهه داشتند. استفاده از روش Utah به عنوان یک ابزار ساده و سریع غربال گری کمی، جهت برآورد نیروی وارد بر کمر در وظایف حمل بار مفید می باشد.
    کلیدواژگان: کارگران ساختمان سازی، ارگونومی، Utah، پوسچر، همدان
|
  • H. Shekari, M.H. Sayadi, M.R. Rezaei, A. Alahresani Pages 703-714
    Background And Objectives
    Heavy metals are the most common contaminants in industrial wastewater. Cadmium is important due to its toxicity and harmful effects on human beings. The aim of this study was to evaluate the removal of cadmium from aqueous solutions by nickel ferrite-titanium oxide nanocomposite.
    Materials And Methods
    This experimental – laboratory study was carried out in a discontinuous system under environment temperature. Scrutiny effects of pH, adsorbent dosage, contact time, initial concentration of cadmium on the adsorption and the removal of cadmium from aqueous solutions were measured using atomic absorption spectrometry (Conter AA700). Kinetic modeling and adsorption isotherms like Langmuir, Freundlich, and Temkin were also studied.
    Results
    The highest removal percentage of cadmium was observed in pH 6, with initial concentration of 2 mg/L, in period time of 30 minutes and 0/4 g/L of nickel ferrite- titanium oxide nano-composite. The result of adsorption isotherm models showed the best relationship with Langmuir isotherm model by the correlation coefficient of 0/9905. According to the results of kinetic models, cadmium adsorption was followed by pseudo second model with the coefficient of 0/9999.
    Conclusion
    Nickel ferrite- titanium oxide nanocomposite can be used as an effective adsorbent in removal of cadmium; because it has a high efficiency in removing these element.
    Keywords: Cadmium, Nickel ferrite nano-composite, Adsorption, Aqueous solutions, Isotherm
  • A. Azimipour, M. Loripoor, T. Sadeghi Pages 715-726
    Background And Objectives
    Menopause is a critical period in women's life , in which most of them experience physical and mental symptoms as well as temperamental changes. As hormone therapy hasbeen associated with a variety of side effects, there is a shift demaned to non-hormonal options. Among the alternatives, phytoestrogen herbs possess a particular position. The present study was conducted to investigate the effects of Black Cohosh(Cimicifuga racemosa)on menopausal symptoms.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 90 menopause women who were supported by Rafsanjan Health Centers in 2015, and they were randomly assigned into two groups of case and control. The intervention for case group was done in 8 weeks using coated pills of cimifugol which contained 6.5 mg dried root of Black Cohosh produced by GolDaroo Company, and meanwhile the control group did not take any kind of drug. The data were collected by means of individual characteristics form and MRS (Menopause Rating Scale ) questionnaire which were completed on the onset of the study, 4 ,and 8 weeks after the intervention. Data analysis was done by independent t-tests and two-way repeated measures ANOVA.
    Results
    The mean scores of menopause in the Black Cohosh group and the control group before the intervention were respectively 19.02± 7.61 and 19.77±10.44, which statistically there was not a considerable difference between the two groups (p=.706). This scores four weeks after the commence were respectively 13.09±5.86 and 20.62±7.88 and after eight weeks were 10.09±5.13 and 21.66±8.57, which represented a meaningfull difference between the two groups (p
    Conclusion
    The results indicated that the Black Cohosh has proved to be effective in decreasing menopause symptoms and it can be considered as an alternative treatment for those who are not able or eager to use hormone therapy. Complementary studies applying placebo are recommended.
    Keywords: Menopausal symptoms, Black Cohosh, Cimifugol
  • J. Hasani, K. Pasdar Pages 727-742
    Background And Objectives
    Over the past decade self-compassion has gained popularity as a complementary construct to mindfulness, and research on self-compassion is growing at different scopes of psychological sciences. The aim of the present study was to develop a Persian version of self-compassion scale (SCS-P) and to examine its psychometric properties.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, SCS-P, after preparation using back-translation, was administrated on 377 students from Mashhad University. The reliability of SCS-P was assessed via internal consistency, test-retest ,and item-rest correlations methods. Also, the factor structure of scale was assessed using confirmatory factor analysis .Validity assessment was done through using correlations between subscales, content, divergent, convergent, and criterion validity.
    Results
    Cronbach’s alpha coefficients ranging from 0.68- 0.77, Cronbach’s alpha coefficients of total scale of 0.90, test-retest coefficients ranging from 0.56- 0.71, and item-rest correlations ranging from 0.54-0.78 suggested that SCS-P had a good reliability. The results of the confirmatory factor analysis indicated acceptable items fitness. Also, the model of intercorrelation among the subscales ranging from 0.32-0.65, content, divergent, convergent ,and criterion validity showed good validity.
    Conclusion
    In sum, it can be said that SCS-P has good psychometric properties and is a reliable and valid instrument in research screening, diagnostic ,and therapeutic situations.
    Keywords: Self-compassion, Mindfulness, Psychometrics, Student
  • B. Ebrahemi-Torkmani, M. Siahkouhian, S. Azizkhahe-Alanag Pages 743-456
    Background And Objectives
    Poor sleep quality can cause a variety of problems, including reduced lung function and increased obesity. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between sleep quality and respiratory index and BMI (Body Math Index) in active and inactive male students of Mohaghegh Ardabili University in 2017.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, from male students of Mohaghegh Ardabili University 40 healthy men after getting informed consent participated in the two active (n = 20) and inactive (n = 20) groups. Pittsburg Sleep Quality Index (PSQI) questionnaire was used to evaluate sleep quality. Respiratory parameters were measured by Micro Lab Spirometery. To calculate the BMI, bodyweight in kilograms was divided by height in meters squared. Data were analyzed using independent samples ttest and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The results indicated that the mean score of sleep quality in the active group was significantly lower than the inactive group (p =0.001). The parameters of forced vital capacity (p=0.013), forced expiratory volume in 1 second (p =0.006), maximum voluntary ventilation (p=0.012) , and strong expiratory flow at 25-75% (p=0 .025) were significantly higher in the active group compared to the inactive group. Moreover, the relationship between variables showeda significant correlation between thescore of sleep quality and body mass index (p=0.001, r=0.627) and body fat percentage (p=0.001, r=0.681) in the inactive group.
    Conclusion
    According to the results, it seems that physical activity can be regarded as an effective factor in enhancing the quality of sleep and respiratory function in inactive men.
    Keywords: Lung function, Sleep quality, Physical activity
  • Z. Bavi, M. Ghaffari, A. Taheri, F. Soheili Pages 757-768
    Background And Objectives
    Marine algae are one of the natural resources which produce a wide range of new secondary metabolites with various biological activities such as antitumor and anticancer properties. The present study was conducted in order to evaluate the invitro cytotoxic effect of marine algae Gelidiella acerosa organic extracts against breast (MCF-7) and colorectal (HT-29) cancer cell lines.
    Materials And Methods
    In this laboratory study, cell lines of breast (MCF-7) and colorectal (HT-29) were cultured in RPMI medium with 10% fetal bovine serum (FBS). The cytotoxic effect of different concentrations (125, 250, 500 ,and 1000 μg/ml) of algae extracts cultured cells were evaluated by MTT (3-(4, 5-dimethyl-2-thiazolyl)-2, 5-diphenyltetrazolium bromide) and trypan blue assay. DNA fragmentation activity of the cells was evaluated by the 2% agarose gel after cell culturing by the different concentration of the algae extracts, trypsination ,and precipitation by RNAase. Data were analyzed using one-way ANOVA followed by Tukey post hoc test.
    Results
    Survival of cancer cells in both methods was inversely correlated with the concentration and the percentage of survival decreased with increasing concentration. Concentration of 1000 µg/ml of methanol extract showed the greatest effect compared with the controls (p
    Conclusion
    In this study, results showed seaweed extract can be the basis for further studies in order to recognize the chemical compounds of the extracts. Also, after invivo, preclinical, and clinical studies the extract can be used in food and pharmaceutical industries.
    Keywords: Cytotoxicity, MTT assay, Marine algae, Apoptosis, Breast cancer, Colorectal cancer
  • F. Razavinia, R. Fazeli, F. Tatari, F. Pahlavan, N. Tehranian Pages 769-788
    Background And Objectives
    Adipose tissue plays a role in releasing hormones including orexin, that regulates energy metabolism, nutrition, body weight, control system, autonomic, sleep, insulin sensitivity, breathing, drug addiction ,and reproductive axis. The pregnancy is associated with a series of metabolic changes that provide energy and nutrients for mother and fetus. Orexin increases insulin sensitivity and reduces diabetes and metabolism and increases energy expenditure and development of the fetus and newborn. This review aimed to summarize the studies related to orexin A ,normal and complicated pregnancy, lactation ,and sudden infant death (SID).
    Materials And Methods
    In this study, 320 articles were found through electronic search in Pubmed, Google, Google Scholar, Yahoo, Iran Medex, Science Direct, and SID databases during 1998 to 2016 and 13 articles were finally examined.
    Results
    The results showed that orexin A in the placenta plays an important role in the regulation of energy metabolism during pregnancy and AF volume and its reduction probably causes idiopathic polyhydramnius and increases the risk of gestational diabetes resolutions. And its reduction after delivery increases prolactin and lactation. Orexin A reduction in brain stem is associated with sleep disorders that causes sudden infant death to occur.
    Conclusion
    The study showed that, orexin plays a role in improving insulin resistance and sets the sleep cycle, fetal and infant growth , uncomplicated pregnancy ,and lactation.
    Keywords: Oraxin A, Pregnancy, SIDS, Energy metabolism, Lactation
  • Z. Mordouei, M. Sheikh Fathollahi, F. Besharat, Z. Salem, S. Saeidi Fard, F. Molaei Hosn, M. Rezaeian Pages 789-796
    Background And Objectives
    Metabolic syndrome is a collection of factors such as obesity, high blood pressure, high blood sugar, high triglyceride and low high density lipoprotein cholesterol. Metabolic syndrom is the most important risk factor for cardiovascular disease. The aim of this study was to determine the frequency of metabolic syndrome and its factors in employees of Rafsanjan University of Medical Sciences (RUMS).
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 24 employees of the Medical, Nursing and Dental Schools of RUMS in 2016. Frequency of metabolic syndrome was evaluated according to the criteria of the International Diabetes Federation (IDF) and The National Cholesterol Education Program-Panel 3 (NCEP-ATPIII). Results were reported as descriptive statistics (mean, standard deviation, frequency and percentage).
    Results
    The results showed that the frequency of metabolic syndrome was %4.2 (n=1). %29.2 of the subjects (n=7) had at least two risk factors for metabolic syndrom. The most prevalent factors of metabolic syndrome in either gender was obesity (%70.8, n=17), high fasting blood sugar (%20.8, n=5) and high triglyceride (%12.5, n=3) and no one had low high density lipoprotein cholesterol and systolic pressure.
    Conclusion
    According to the complications of metabolic syndrome and the high prevalence of obesity as the most important factor of the syndrome in this study, it may reduce complications of metabolic syndrome and increase the public health, by increasing their public awareness and planning for changing their lifestyle.
    Keywords: Cardiovascular disease, Metabolic syndrome, Obesity, Rafsanjan
  • J. Torkaman, M. Motamedzadeh, S. Gh. Attari, Gh. Roshanaei Pages 797-804
    Background And Objectives
    Manual load handling is one of the several factors causing work-related musculoskeletal disorders in construction industry and causes serious issues with major economic consequences. The aim of this study was to investigate the forces exerting on the back of building construction workers in the manual load handling tasks.
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was carried out among 100 building construction workers in 2015, who were assigned the load handling tasks and totally 955 direct and indirect observations in four tasks and in the five building construction workshops were assessed by Utah method. Data were analyzed using Pearson's correlation test and one - way ANOVA.
    Results
    The amount of exerted force on the back of the workers is compared with NIOSH (National Institute for Occupational Safety and Health) standard (700 lb). Exerted force (Fc) on the back was less than permissible level in all workers. In this study, the average exerted force on the back of workers among different tasks levels by one - way ANOVA showed that there was not a significant difference among them (p =0.423 (
    Conclusion
    Based on the findings of this study building construction workers were exposed to risk factors that cause pressure on the intervertebral disk L5/S1. Using Utah method as a simple tool and quick screening in order to obtain compressive force on back in manual material handling is useful.
    Keywords: Building construction workers, Ergonomics, Utah, Posture, Hamadan