فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال هفدهم شماره 8 (پیاپی 115، آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سخن سردبیر
  • محسن رضاییان صفحات 697-698
    همان طور که در سخن سردبیری شماره قبل ذکر گردید [1] ، مطالعات مداخله ای، مطالعات استاندارد برای سنجش میزان کارآیی یک مداخله در وضعیت سلامت مردم می باشند. با این وجود، در برخی از موارد نکته طلایی این مطالعات، یعنی تقسیم تصادفی افراد یا جوامع مورد بررسی، به دو گروه مداخله و شاهد غیر ممکن می گردد. برای مثال، برای ارزیابی میزان کارآیی یک برنامه بهداشت عمومی، نظیر کمپین آموزشی ترک قلیان که در یک شهر انجام می گیرد، امکان تقسیم تصادفی افراد به دو گروه مداخله و شاهد امکان پذیر نیست.
    در چنین حالتی می توان از طراحی مطالعات مداخله ای استفاده کرد، منتهی به دلیل محدودیت پیش آمده، طراحی این مطالعات به صورت نیمه تجربی (Quasi-experiment) صورت می پذیرد. برای طراحی مطالعات نیمه تجربی، معمولا چهار حالت زیر را می توان در نظر گرفت [2]: طراحی قبل و بعد (Before-after Design): در این قبیل مطالعات فقط یک گروه وجود دارد که مداخله را دریافت می نماید. بنابراین، محققین، خصوصیات افراد یا جامعه شرکت کننده را قبل از مداخله اندازه گرفته و پس از انجام مداخله، این خصوصیات را دو مرتبه اندازه می گیرند. تفاوت حاصل در این دو اندازه گیری است که میزان کارآیی مداخله را تعیین می نماید.
    طراحی سری زمانی منقطع (Interrupted time-series Design): این مطالعه درست مانند طراحی قبل و بعد است، با این تفاوت که اندازه گیری های قبل و بعد از مطالعه در چندین مقطع زمانی قبل و پس از انجام مداخله صورت می پذیرد.
    طراحی گروه های نامتعادلGroups Design) (Nonequivalent: در این طراحی، افرادی که مداخله های متفاوت را دریافت کرده اند، با هم مقایسه می گردند. با این وجود، نکته مهم در این مطالعه آن است که این افراد به شکلی غیر تصادفی به گروه های درمانی اختصاص یافته اند. برای مثال اگر این امکان وجود داشته باشد که افراد شیوه ی درمان خود را بر اساس تمایلات شخصی (Personal Preferences) انتخاب نمایند، می توان از طراحی گروه نابرابر استفاده نمود.
    طراحی رگرسیون گسستهRegression-discontinuity Design) ) در این نوع طراحی، افراد بر اساس مقادیر یک متغیر تخصیص کمی Qualitative Assignment Variable (QAV) نظیر شمارش CD4 در مبتلایان به ایدز به درمان خاصی تخصیص داده می شوند. برای مثال، در یک مطالعه کوهورت در آفریقای جنوبی، نشان داده شد که بیماران مبتلا به ایدزی که اولین شمارش CD4 آنها با آستانه کمتر ازcells/μL 200 به درمان اختصاص داده می شوند، نسبت خطر مرگ آنها به مقدار 35 درصد کمتر از بیماران مبتلا به ایدزی است که با آستانه بالاتر از cells/μL 200 به درمان اختصاص داده می شوند [3]. با این وجود، باید به این نکته اساسی توجه نمود که تمامی این طراحی ها به خاطر نداشتن تخصیص تصادفی، به اندازه ی مطالعات کارآزمایی نمی توانند تاثیر یک مداخله را با شفافیت هرچه تمام تر بیان نمایند [4].
    کلیدواژگان: نیمه تجربی، طراحی رگرسیون گسسته، طراحی گروه های نامتعادل
  • حسین بابایی پور، منصور صاحب الزمانی، فریبرز محمدی پور، علیرضا وکیلیان * صفحات 699-714
    زمینه و هدف

    کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی شاخص مهمی جهت بررسی نتایج بعد از سکته مغزی است و آب درمانی نیز یکی از روش های درمانی این عارضه است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر 6 هفته تمرینات آبی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته مغزی شهر رفسنجان در سال 1396 می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده با طرح پیش آزمون و پس آزمون است. تعداد 36 بیمار مرد مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک مزمن به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه مساوی 12 نفری شامل: دو گروه تمرین (کم عمق، عمیق) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه های مداخله به مدت 6 هفته (3 جلسه در هفته) به پروتکل تمرینات آبی پرداختند و گروه کنترل هیچ گونه تمرینات آبی را تجربه نکردند. کیفیت زندگی تمام آزمودنی ها، با پرسش نامه SF-36 طی دو مرحله قبل و بعد از مداخله، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آنالیز کوواریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی Bonferroni تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میانگین سن، قد، وزن و شاخص توده بدنی و هم چنین توزیع فراوانی سطح تحصیلات در سه گروه مورد بررسی تفاوت آماری معنی داری ندارد (05/0<P). نتایج هم چنین نشان داد که تمام ابعاد کیفیت زندگی به جزء دو خرده مقیاس محدودیت جسمی و محدودیت روانی در گروه های مداخله (کم عمق و عمیق) نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری داشتند (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، تمرینات آب درمانی بر روی ابعاد مختلف کیفیت زندگی تاثیر مثبتی دارد و می تواند در بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک مزمن مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرینات آبی، سکته مغزی، ایسکمیک مزمن، کیفیت زندگی
  • الهام خاکریزی ، مریم بی خوف تربتی ، مسعود شعبانزاده صفحات 715-730
    زمینه و هدف
    نانو حامل های دارویی معمولا دارای خواص بهینه شده ای برای سهولت نفوذ به درون سلول و افزایش اثر پذیری دارو می باشند، از تخریب دارو در برابر عوامل آنزیمی جلوگیری نموده و با دارورسانی هدف مند به سلول های سرطانی، عوارض جانبی دارو را کاهش می دهند. هدف از این مطالعه تعیین ماهیت ضد سرطانی نانو داروی مگنتیک کیتوسان- هیدروکسی اوره سنتز شده بر رده سلولی Hela (سرطان دهانه رحم) و تعیین دوز موثر نانو دارو جهت حذف سلول های سرطانی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، پس از آنالیز ساختار نانو ذرات مغناطیسی سنتز شده و کشت رده سلولی Hela، سلول ها به مدت 48 ساعت با غلظت های مختلف نانو دارو انکوبه شدند. جهت بررسی میزان فعالیت حیاتی سلول ها از روش MTT (سنجش دی متیل تیازول دی فنیل تترازولیم بروماید) و برای تعیین میزان آپوپتوز از کیت Annexin-PI و دستگاه فلوسایتومتری استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    افزایش غلظت نانو دارو هیدروکسی اوره به صورت وابسته به دوز، توان زیستی سلول ها را کاهش داد. به طوری که در غلظت های 1000 (001/0p<) و 2000 (05/0p<) میکروگرم در میلی لیتر اختلاف معنی داری نسبت به گروه کنترل مشاهده گردید. هم چنین، نانو دارو به طور معنی داری سبب افزایش القاء آپوپتوز به میزان 48/2 برابر در سلول های Hela تحت تیمار نسبت به گروه کنترل شد (0003/0p=).
    نتیجه گیری
    نانو داروی هیدروکسی اوره دارای خاصیت سایتوتوکسیک بر روی رده سلول سرطانی Hela می باشد و می تواند سبب القاء آپوپتوز گردد.
    کلیدواژگان: هیدروکسی اوره، کیتوسان، سلول های Hela، داروهای ضدسرطان، آپوپتوز
  • محمد اصغری رکابدارکلایی ، علیرضا براری ، احمد عبدی ، کامبیز هسراک صفحات 731-744
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی نقش مفیدی در حفظ و بهبود کیفیت تندرستی مردان مبتلا به سرطان پروستات دارد. وجود پروتئین های سرکوب گر تومور از جمله P53 یکی از مکانیسم های تنظیمی در کنترل پیشرفت این بیماری است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر توان هوازی و سطوح سرمی پروتئین سرکوب گر تومور P53 در بیماران مبتلا به سرطان پروستات از نوع آدنوکارسینوما بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، جامعه آماری شامل بیماران مبتلا به سرطان آدنوکارسینومای پروستات از نوع در مرحله T1 و T2 بود که در شش ماهه اول سال 1395 به بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران مراجعه نمودند. حجم نمونه شامل 20 مرد مبتلا به این بیماری بود که به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (10=n) و تجربی (10=n) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات ترکیبی را به مدت هشت هفته (سه روز در هفته) شامل تمرین مقاومتی با 60 الی 75 درصد یک تکرار بیشینه و تمرین هوازی با 60 الی 75 درصد حداکثر ضربان قلب انجام دادند. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. سطح سرمیP53 با روش الایزا اندازه گیری و به روش آماری t زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج افزایش معنی داری را در اندازه توان هوازی بیشینه (001/0>P) ، سطح سرمی P53 (029/0=P) و کاهش معنی داری را در شاخص توده بدنی (001/0>P) در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد تمرینات ترکیبی باعث افزایش سطح پروتئین سرکوب گر تومور P53 شده و احتمالا از این طریق می تواند پیشرفت تومورهای آدنوکارسینوما را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، سرطان پروستات، پروتئین سرکوب گر تومور P53
  • سیامک قضایی ، آیدین عزیز پور صفحات 745-758
    زمینه و هدف
    سویه های مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف (Extended spectrum β-lactamase; ESBLs) برای سیستم بهداشتی مشکلات زیادی ایجاد کرده است. علاوه بر این، این سویه ها باعث افزایش مقاومت به سایر آنتی بیوتیک ها نیز شده است. لذا این مطالعه با هدف تعیین تشخیص مولکولی ژن های بتالاکتاماز blaTEM، blaCTX و blaSHV در سویه های باسیلوس سوبتیلیس جدا شده از نمونه های شیر خام و پنیر انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، تعداد 100 نمونه شیر خام و پنیر تهیه و کشت داده شد. کلونی های مشکوک به باسیلوس سوبتیلیس با روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. برای سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. هم چنین حضور ژن های بتالاکتاماز وسیع الطیف blaTEM، blaCTX و blaSHV در سویه های ESBLs با استفاده از روش PCR (Polymerase chain reaction) مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای آنالیز و به صورت آمار توصیفی (تعداد و درصد) گزارش شد.
    یافته ها
    بالاترین میزان مقاومت در ایزوله هایی که قادر به تولید آنزیم بتالاکتاماز بودند، مربوط به آنتی بیوتیک اریترومایسین (75 درصد) و کمترین مربوط به آنتی بیوتیک سفوتاکسیم (60/44 درصد) و سفیکسیم (20/46 درصد) بود. از 50 نمونه شیر خام، در 21 نمونه، ژن TEM (Temoneira) ، در 16 نمونه، ژن CTX (Cephotaximase) و هم چنین در 3 نمونه، ژن SHV (Sulfhydryl-variable) شناسایی شد. از 50 نمونه پنیر، 17 نمونه (94/45 درصد) حاوی ژن TEM، 13 نمونه (13/35 درصد) ژن CTX و هم چنین در 2 نمونه (40/5 درصد) ژنSHV شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، در کنار استفاده از روش های فنوتیپی جهت تشخیص آنزیم های بتالاکتاماز، به کارگیری روش های مولکولی جهت تشخیص کامل این نوع مقاومت ها امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: باسیلوس سوبتیلیس، شیر، بتالاکتاماز، آنتی بیوتیک ها
  • رامین بیرانوند ، رحیم میرنصوری ، صادق مستوفی ، اسما سالاری صفحات 759-768
    زمینه و هدف
    کمردرد به عنوان یکی از اختلالات اسکلتی عضلانی شایع در رشته ژیمناستیک به شمار می رود. هدف از انجام تحقیق حاضر تعیین تاثیر کمردرد بر ثبات عملکردی اندام فوقانی در ورزشکاران ژیمناست بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی، تعداد 30 نفر از پسران ژیمناست 12 تا 14 سال شهرستان خرم آباد بر اساس معیار های ورود و خروج از تحقیق انتخاب و در دو گروه سالم و دارای کمردرد قرار گرفتند. جهت ارزیابی ثبات عملکردی اندام فوقانی از آزمون تعادلی Y اندام فوقانی (YBT-UQ) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز از طریق نرم افزار SPSS نسخه 21 و با استفاده از آزمون t مستقل صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که ثبات عملکردی اندام فوقانی در آزمودنی های گروه سالم به شکل معنی داری بیشتر از آزمودنی های مبتلا به کمردرد می باشد (05/0P<). علاوه بر این، نتایج حاکی از این بود که اختلاف گزارش شده بین گروه های سالم و مبتلا به کمردرد در هر دو اندام غالب و غیر غالب آزمودنی ها قابل مشاهده است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی به نظر می رسد که ابتلاء به کمردرد می تواند با کاهش ثبات عملکردی اندام فوقانی در ورزشکاران ژیمناست زمینه را برای بروز آسیب های احتمالی فراهم سازد که البته تایید این یافته ها نیاز به مطالعات تکمیلی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: ثبات عملکردی اندام فوقانی، کمردرد، ژیمناستیک
  • امیر حسین بقایی ، فروغ عقیلی صفحات 769-780
    زمینه و هدف
    سرب و کادمیوم از جمله فلزات سنگین بوده که می توانند سلامت انسان را به خطر بیندازند. این پژوهش با هدف سنجش غلظت سرب وکادمیوم درخاک شهر اراک در سال 1396و ارزیابی خطرات غیرسرطانی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1396 با نمونه برداری از خاک 5 ایستگاه در نقاط مختلف شهرستان اراک انجام شد و از هر ایستگاه 12 نمونه خاک تهیه و میانگین غلظت سرب و کادمیوم در این ایستگاه ها با روش اسپکتروفومتری جذب اتمی تعیین شد. علاوه بر این، خطرات غیرسرطان زایی ناشی از جذب فلزات سنگین موجود در خاک سطحی منطقه برای مسیر تنفس با استفاده از روش پیشن هادی سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا برای کودکان و بزرگ سالان ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    بیشترین خطر ابتلاء به بیماری های غیرسرطانی در اثر تنفس سرب و کادمیوم به ترتیب با مقدار 6/9 و 4/3 مربوط به ایستگاه پایانه مرکزی اراک بود. در میدان سرداران و شهدای اراک نیز خطر ابتلاء به بیماری های غیرسرطانی در اثر تنفس سرب و کادمیوم عدد بالای یک را نشان داد. نتایج مربوط به شاخص انباشت ژئوشیمیایی فلزات سنگین نیز به خوبی این مطلب را تایید می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی خاک به فلزات سنگین می تواند در طولانی مدت، باعث ورود این ترکیبات به بدن انسان از طریق استنشاق گردد، هر چند میزان آلاینده نوع، و موقعیت جغرافیایی منطقه نیز اهمیت دارد.
    واژه های کلیدی: خطرات غ
    کلیدواژگان: خطرات غیر سرطانی، کادمیوم، سرب، خاک، اراک
  • سعید غلامزاده ، محمد زارع نژاد ، محسن رضاییان ، امیر ایروانیان ، محمد قربانزاده ، علی صحراییان صفحات 781-788
    زمینه و هدف
    همسر آزاری پدیده ای است که امروزه شیوع بالایی در جامعه دارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین فراونی شوهر آزاری شهر شیراز در موارد ارجاعی به اداره کل پزشکی قانونی استان فارس بود.
    روش کار
    جامعه پژوهش این مطالعه توصیفی شامل مردانی است که از سال 1391 الی 1393 با شکایت از صدمات فیزیکی توسط زنان خود به مراکز پزشکی قانونی شیراز مراجعه نموده بودند. از چک لیست جهت گردآوری داده ها استفاده شد و داده ها توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از بین زنان، (12/5 درصد) 6 نفر سابقه اعتیاد، 43 نفر (75/36 درصد) سابقه مصرف دخانیات و 15 نفر (82/12 درصد) سابقه مصرف الکل داشتند. شایع ترین روش های آزار و اذیت آزار روانی و عاطفی و عدم تمکین بود. در بررسی علل شوهر آزاری، دخالت خانواده زن، وابستگی مالی شوهر به خانواده زن، وابستگی عاطفی شوهر به خانواده خود و وابستگی مالی شوهر به زن گزارش شد.
    نتیجه گیری
    میزان روز افزون خشونت خانگی جای نگرانی دارد. راهکار پیشنهادی برای کاهش خشونت، آموزش های مفید قبل از ازدواج است. آموزش مهارت های زندگی در مدارس، مراکز درمانی و رسانه ها نیز می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: شوهر آزاری، ناسازگاری، خشونت علیه مردان، شیراز، ایران
  • احمد زارعی ، عبدالایمان عمویی ، مجتبی افشارنیا ، مهدی قاسمی ، آرزو فیضی مقدم ، زهرا گراییلی ، زهرا اقالری صفحات 789-798
    زمینه و هدف
    افزایش غلظت دی اکسید کربن (CO2) ، منجر به کاهش آسایش و اختلال در یادگیری می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین غلظت CO2 کلاس های درسی شهرهای بابل و گناباد و ارتباط آن با تهویه و دمای کلاس ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی حاضر در بهار 1397 در 6 دبیرستان و 28 کلاس شهر بابل و 28 کلاس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در شرق کشور به صورت تصادفی انجام شد. سنجش CO2 با دستگاه CO2 متر انجام شد. جهت تعیین پارامترهای فیزیکی موثر بر غلظت CO2، از اطلاعات موجود در چک لیست مربوطه استفاده شد. آنالیز داده ها از طریق آزمون های آماری مجذور کای، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t مستقل انجام شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین CO2 با نوع تهویه (021/0 =p) و سیستم گرمایشی در کلاس های شهر بابل وجود داشت (025/0 =p). بین غلظت CO2 در کلاس های درس مدارس بابل و گناباد ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0 =p)
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که غلظت CO2 در اکثر کلاس ها بالا بوده و با نوع تهویه و سیستم های گرمایشی و سرمایشی ارتباط داشت
    کلیدواژگان: دی اکسید کربن، تهویه، کلاس، بابل، گناباد
|
  • M. Rezaeian Pages 697-698
  • H. Babaeipour, M. Sahebozamani, F. Mohammadipour, A.R. Vakilian Pages 699-714
    Background and Objectives

    Quality of life is an important indicator in investigating the outcomes after stroke and hydrotherapyis is one of the curative methods of this illness. The purpose of this study was to evaluate the effect of 6 weeks of aquatic training on quality of life in patients with stroke in Rafsanjan in 2017.

    Materials and Methods

    This study is a randomized clinical trial (RCT) with pre-test and post-test design. 36 available male patients with chronic ischemic stroke were randomly divided into 3 equal groups of 12 subjects including two groups of training (shallow and deep) and one control group. Interventional groups had the aquatic exercise therapy program that included 6 weeks (3 sessions of exercises per week) and the control group did not experience any aquatic exercise. All participants’ quality of life was evaluated by SF-36 questionnaire in two stages, before and after intervention. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance and Bonferroni post hoc test.

    Results

    The findings showed that the mean of age, height, weight and body mass index, as well as the frequency distribution of educational level were not statistically significant across the three groups (p>0.05). The results also showed that the intervention groups (shallow and deep) had a significant increase in all dimensions of quality of life, except for two subscales of physical and emotional limitations (p<0.05).

    Conclusion

    The results showed that aquatic training has a positive effect on different aspects of quality of life and can be considered as a safe and effective method to improve the quality of life in patients with chronic ischemic stroke

    Keywords: Aquatic training, Stroke, Chronic ischemic, Quality of life
  • E. Khakrizi , M. Bikhof Torbati , M. Shaabanzadeh Pages 715-730
    Background and Objectives
    Drug nanocarriers have usually optimized features which facilitate cellular uptake and increase drug efficacy, prevent drug degradation against enzymatic factors and decrease drug complications by targeted drug delivery to cancer cell. This study aimed to determine the anti-cancer nature of the synthesized magnetic Chitosan-hydroxyurea nanodrug on HeLa cell line, cervical cancer, and to determine the effective dose of the nanoparticle in order to remove cancerous cells.
    Materials and Methods
    In this laboratory study, after analyzing the structure of synthesized magnetic nanoparticles and culture of HeLa cell line, cells were incubated with different concentrations of nanodrug for 48 h. MTT (3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyl tetrazolium bromide) method was used in order to evaluate the vital activity of the cells. For analyzing induction of apoptosis, the Annexin-PI kit was used by flow-cytometry. Data were analyzed using one-way ANOVA and independent t-test.
    Results
    The viability of the cells decreased in a dose dependent manner by increasing the concentration of nano-drug hydroxyurea. So, at the concentrations of 1000 (p<0.001) and 2000 (p<0.05) μg/ml, a significant difference was observed compared to the control group. The results also demonstrated that the nanodrug significantly increased apoptosis induction 2.48 times in the treated HeLa cells in comparison with the control group (p=0.0003).
    Conclusion
    Hydroxyurea nanodrug has a cytotoxic enhancement effect on the Hela cancer cell line
    and can induce apoptosis
    Keywords: Hydroxyurea, Chitosan, HeLa cells, Antineoplastic agents, Apoptosis
  • M. Asghari Rakabdarkolaee , A. Barari , A. Abdi , K. Hasrak Pages 731-744
    Background and Objectives
    Physical activity plays a useful role in maintaining and improving the quality of life of men suffering from prostate cancer. The presence of tumor suppressor proteins including P53 is one of the regulatory mechanisms in controlling the progression of the disease. The purpose of this study was to investigate the effect of eight-week concurrent training on aerobic capacity and serum levels of P53 tumor suppressor protein in patients with adenocarcinoma type of prostate cancer.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study, the statistical population included prostate cancer patients with adenocarcinoma-type T1 and T2 stages referred to Baqiyatallah El-Azam Subspeciality Hospital in Tehran from late March to late September 2016. The sample size included 20 men who were randomly divided into control (n=10) and experimental (n=10) groups. The experimental group performed concurrent training for eight weeks (three days per week), including resistance training with 60-75 percent of a maximal repeat and aerobic exercise with 60-75 percent of maximum heart rate. The control group did not receive any intervention. The serum level of P53 was measured by ELISA method and analyzed by independent t-test and paired t-test.
    Results
    The results showed a significant increase in the maximum aerobic capacity (p<0.001) and serum level of P53 (p=0.029), and a significant decrease in body mass index (p<0.001) in the experimental group compared to the control group.
    Conclusion
    The results indicated that the concurrent training has caused the level of P53 tumor suppressor protein to be increased and possibly in this way can reduce the progression of adenocarcinoma cancer tumors
    Keywords: Concurrent training, Prostate cancer, P53 tumor suppressor protein
  • C. Ghazaei , A. Azizpour Pages 745-758
    Background and Objectives
    The presence of ESBLs (Extended spectrum β-lactamase) for the health system has many problems. Moreover, these strains have increased resistance to other antibiotics.The aim of this study was to determine the molecular detection of blaTEM, blaCTX and blaSHV beta-lactamase genes in Bacillus subtilis strains isolated from raw milk and cheese samples.
    Materials and Methods
    In this laboratory study, 100 samples of raw milk and cheese were prepared and cultured. The suspicious colonies of Bacillus subtilis were identified by biochemical methods. Disc diffusion method was used to measure antibiotic susceptibility. Also, the presence of blaTEM, blaCTX and blaSHV beta-lactamase genes in ESBLs strains was evaluated by PCR (Polymerase reaction chain) method. Data were analyzed using chi-square test and reported in the form of descriptive statistics (number and percentage).
    Results
    The highest resistance in isolates that were able to produce the β-lactamase enzyme was related to erythromycin antibiotics (75%) and the least was related to cefotaxime (44.60%) and cefixime (46.20%) antibiotics. Of the 50 raw milk samples, TEM (Temoneira) gene was identified in 21samples, CTX (Cefotaximase) gene in 16 and SHV (Sulfhydryl-variable) gene in 3 samples. Of the 50 cheese samples, 17 (45.94%) samples contained TEM gene, 13 (35.13%) CTX gene and 2 (5.40%) SHV gene.
    Conclusion
    According to the results, the use of molecular methods along with phenotypic methods seems necessary to fully recognize these types of resistance
    Keywords: Bacillus subtillis, Milk, Beta-lactamase, Antibiotics, BelaCTX
  • R. Beyranvand , R. Mirnasouri , S. Mostofi , A. Salari Pages 759-768
    Background and Objectives
    Low back pain is one of the most common musculoskeletal disorders in gymnastic. The aim of this study was to assess the effect of low back pain on functional stability of upper limb in gymnast athletes.
    Materials and Methods
    In this analytical cross-sectional study, 30 male gymnasts (12-14 years old) of Khorramabad were selected based on inclusion and exclusion criteria and assigned into healthy and low back pain groups. The Y balance test of upper quarterly (YBT-UQ) was used in order to assess the functional stability of upper limb. Data analysis was also done using independent t-test by SPSS 21 software.
    Results
    The results showed that the functional stability of upper limb in healthy subjects was significantly more than the subjects with low back pain (p<0.05). These results also showed that the reported differences between healthy and low back pain subjects were visible in both dominant and non-dominant upper limbs.
    Conclusion
    In general, it seems that the low back pain can increase the risk of future injuries by reducing the functional stability of the upper limbs in gymnast athletes; however, additional studies are needed to confirm these findings
    Keywords: Functional stability of upper limb, Low back pain, Gymnastics
  • A.H. Baghaie , F. Aghili Pages 769-780
    Background and Objectives
    Lead (Pb) and cadmium (Cd) are heavy metals that are dangerous for human health. This research was done to evaluate the Pb and Cd concentration of Arak city soil and assess their non-cancer risk in 2017.
    Materials and Methods
    This descriptive study was carried out in 2017 with sampling of five stations in different parts of Arak city and from each station 12 samples were prepared and the mean of soil Pb and Cd concentration was determined using atomic absorption spectroscopy. Additionally, non-cancer risk of heavy metals sorption in surface soils via inhalation pathways for children and adults were evaluated using the method suggested by EPA ( the United States Environmental Protection Agency). Data were analyzed using descriptive tests.
    Results
    The greatest risk of non-cancer disease from Pb and Cd respiration belonged to Arak terminal station with the amount of 9.6 and 3.4, respectively. In Sardaran and Shohada square, the risk of non-cancers disease via inhalation pathway was greater than one. The results of heavy metal geochemical deposit value were also confirming this matter clearly.
    Conclusion
    The results of this research showed that soil pollution with heavy metals can enter heavy metals to human body via inhalation pathway in the long term. However, the type and amount of pollutant and geographic location are of high significance
    Keywords: Non-cancer risk, Cadmium, Lead, Soil, Arak
  • S. Gholamzadeh , M. Zarenezhad , M. Rezaeian , A. Iravanian , M. Ghorbanzadeh , A. Sahraian Pages 781-788
    Background and Objectives
    Nowadyas, husband abuse is a highly prevalent phenomenon in the society. The aim of this study was to determine the epidemiology of husband abuse among the people referred to the Fars Province General Administration of Forensic Medicine from 2012 to 2014.
    Materials and Methods
    This descriptive study was designed to study a population consisted of all men referred to a Fars province forensic medicine administrations from 2012 to 2014, with the complaint of physical injuries by their wives. Data collection was done using a checklist. Data was analyzed by SPSS statistical software.
    Results
    The reusults indicated that, among the wives, 6 (5.12%) people were with the history of drug abuse, 43 (36.75%) with the history of tobacco abuse, and 15 (12.82%) with the history of alcohol abuse. The most prevalent persecution methods were mental and emotional abuse and non-compliance. In examining the causes of husband abuse, the reported cases included the wife’s family interference, financial dependence on the husband's family, husband's emotional attachment to his family, and financial dependence on his wife.
    Conclusion
    The increasing prevalence of domestic violence of wives against husbands is concerning. Useful education before marriage is the proposed strategy to reduce domestic violence against men. Life skills education in schools, health centers and the media can also be beneficial
    Keywords: usband abuse, Conflict, Violence against men, Shiraz, Iran
  • A. Zarei , A. Amouie , M. Afsharnia , M. Qasemi , A. Feyzimoghadam , Z. Geraili , Z. Aghalari Pages 789-798
    Background and Objectives
    Increasing the concentration of carbon dioxide (CO2) leads to reduced comfort and learning disruption. Therefore, the present study was conducted to determine the concentration of CO2 in classrooms of Babol and Gonabad cities and its relationship with classroom ventilation and temperature.
    Materials and Methods
    This descriptive study was randomly carried out in spring of 2018 in 6 high schools and 28 classrooms of Babol in the north of Iran and 28 educational classes in Gonabad University of Medical Sciences in the east of Iran. A CO2 meter was used to measure CO2. In order to determine the physical parameters affecting CO2 concentration, information of a checklist was used. Data were analyzed by statistical tests such as Chi-square, ANOVA and t-test.
    Results
    In the present study, there was a significant correlation between CO2 and ventilation type (p = 0.021) and heating system in Babol schools (p = 0.025). There was a significant relationship between CO2 concentration in school and university classes (p=0.001) in Babol and Gonabad.
    Conclusion
    The present study showed that CO2 concentration was high in most classes and it was related to the type of ventilation and heating and cooling systems
    Keywords: Carbon dioxide, Ventilation, Class, Babol, Gonabad