فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 120، فروردین 1398)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 120، فروردین 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان* صفحات 1-2
      در سخن سردبیری بهمن ماه سال گذشته به روش دلفی پرداخته و اشاره کردیم که این روش، یکی از راه های دست یابی به توافق پیرامون یک موضوع می باشد [1]. هدف از نگارش این سخن سردبیری، پرداختن به روش گروه صوری (nominal Group technique) به عنوان یکی از راه های دیگر دست یابی به توافق می باشد. هدف در روش گروه صوری مانند روش دلفی، ایجاد توافق مابین اعضاء شرکت کننده پیرامون یک موضوع خاص می باشد. این موضوع خاص می تواند شامل حل یک مساله، تولید یک ایده و یا مشخص کردن اولویت ها باشد. در روش گروه صوری، تعامل چهره به چهره در بین اعضاء یک گروه که معمولا تا حدود هفت نفر در نظر گرفته می شوند، رخ خواهد داد. در چنین تعاملی، پاسخ گویی به یک یا دو سوالی که قبلا در اختیار شرکت کنندگان گذاشته شده است، مورد نظر می باشد. معمولا در این روش، اعضاء زیر نظر یک هماهنگ کننده (Facilitator) با تجربه از پنج مرحله که در ذیل به آن اشاره شده است، عبور می کنند [2].
    در مرحله اول، با عنوان زایش در سکوت (Silent generation)، به اعضاء شرکت کننده فرصت داده می شود تا در سکوت، ایده های خود در مورد پاسخ گویی به سوال مورد نظر را یادداشت کنند. در مرحله دوم، با عنوان گردش به نوبت (Round robin)، هماهنگ کننده از تک تک اعضاء درباره تنها یکی از ایده های آنها سوال می کند. این ایده ها کلمه به کلمه به روی تخته وایت بورد ثبت می شوند. در این مرحله، اعضاء ممکن است ایده های جدیدی به نظرشان برسد، اما باید تا رسیدن نوبت به آنها صبر کنند. در این مرحله هم چنین، هیچ بحثی بین شرکت کنندگان صورت نمی پذیرد و تا زمانی ادامه خواهد داشت که ایده جدیدی از سوی شرکت کنندگان ارائه نگردد. در مرحله سوم، با عنوان وضوح (Clarification) هماهنگ کننده سعی می کند که با شرکت فعال و توافق اعضاء گروه، ایده های مطرح شده، بر اساس مشابهت بین آنها در گروه های مختلف طبقه بندی گردند. روی تمام ایده ها باید بحث کامل صورت بگیرد تا شرکت کنندگان بتوانند تصمیم خردمندانه ای را درباره آن ایده اتخاذ نمایند [2]. در مرحله چهارم که با عنوان رای گیری یا رتبه بندی (Ranking (Voting or نامیده می شود، فهرست تمام اولویت های مورد توافق در اختیار اعضاء گروه قرار خواهد گرفت و از آنها خواسته می شود که تا پنج اولویت اصلی خود را مشخص نمایند. این اولویت، با عدد یک تا پنج مشخص گردیده و عدد بیش تر به معنای آن است که از نظر شرکت کننده، این ایده از اولویت بیش تری برخوردار می باشد. در مرحله رای گیری، رای تک تک اعضاء به صورت محرمانه جمع آوری گردیده تا در مرحله پنجم با عنوان بحث (Discussion)، جمع بندی نمره نهایی ایده ها بر اساس نظر اعضاء شرکت کننده در اختیار آنها قرار داده می شود تا بر روی نتایج به دست آمده بحث نمایند. برآوردها نشان می دهد که در یک روش گروه صوری برای پاسخ گویی به یک سوال احتمالا 2 ساعت و برای 2 سوال احتمالا چهار ساعت مورد نیاز می باشد [2].
    در یک مطالعه ی به عمل آمده، محققین به دنبال پیدا کردن استراتژی هایی بودند که آمریکایی های آفریقایی تبار را به افزایش مشارکت در اهداء عضو ترغیب نمایند. این گروه از آمریکایی ها مشارکت بسیار کمی در اهداء عضو دارند، از این رو، محققین با بهره گیری از روش گروه صوری، 28 آمریکایی آفریقایی تبار را در چهار گروه مورد بررسی قرار دادند. در نهایت نزدیک به 67% شرکت کنندگان به توافق رسیدند که استراتژی های مبتنی بر آموزش و دانش، مهم ترین استراتژی هایی هستند که می توانند آمریکایی های آفریقایی تبار را به اهدا عضو ترغیب نمایند [3].
    کلیدواژگان: گروه صوری، زایش در سکوت
  • زهره دیدار* صفحات 3-16
    زمینه و هدف
    دارچین حاوی انواع ترکیبات بیواکتیو فنولی و غیر فنولی می باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین خواص ضد میکروبی و ضد آنزیمی هیدروسل دارچین (Cinnamomum verum) است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، ترکیب شیمیایی هیدروسل دارچین توسط روش کروماتوگرافی گازی- جذب سنجی جرمی تعیین شد. خصوصیات ضد باکتریایی (در برابر باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس) و ضد کپکی (در برابر آسپرژیلوس نایجر، رایزوپوس اوریزا) غلظت های مختلف هیدروسل دارچین (10، 20، 30، 40 و 50 درصد) تعیین گردید. بررسی خاصیت ضد آنزیمی هیدروسل دارچین در برابر آنزیم پلی فنل اکسیداز سیب زمینی نیز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار طراحی گردید. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون مقایسات چندگانه Duncan تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که باسیل سرئوس حساسیت زیادی به هیدروسل دارچین دارد (میانگین و انحراف معیار قطر هاله عدم رشد برابر با 21/0± 83/37 میلی متر بود). در بررسی خاصیت ضد کپکی نیز آسپرژیلوس نایجر مقاوم به این نوع هیدروسل و رایزوپوس اوریزا حساس بود (میانگین و انحراف معیار درصد ممانعت از رشد به ترتیب 2/2±9 و 5/2±66/68 درصد در غلظت 50 درصد وزنی/حجمی هیدروسل). هیدروسل دارچین سبب کاهش معنی دار فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز گردید (001/0p˂).
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که هیدروسل استخراجی از دارچین دارای اثر ضد باکتریایی و ضد کپکی و هم چنین دارای اثر ضد آنزیمی در برابر آنزیم پلی فنل اکسیداز سیب زمینی است. بنابراین هیدروسل استخراجی دارچین می تواند به عنوان یک ماده ضد باکتری (در برابر باسیلوس سرئوس)، ضد کپک (در برابر رایزوپوس اوریزا) و ضد آنزیم (پلی فنل اکسیداز) کاربرد داشته باشد. واژه های کلیدی: هیدروسل، دارچین، اثر ضد میکروبی، پلی فنل اکسیداز
    کلیدواژگان: هیدروسل، دارچین، اثر ضد میکروبی، پلی فنل اکسیداز
  • آرش شهبازیان خونیق*، امید حسنی، محمد رشبری دیبافر صفحات 17-30
     
    زمینه و هدف
    قلدری و هوش اخلاقی از عوامل مهم تاثیرگذار بر احتمال خودکشی دانش آموزان به شمار می روند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش قلدری و هوش اخلاقی به عنوان پیش بین های احتمال خودکشی دانش آموزان انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهر سنندج در سال تحصیلی 97-1396 بود که 641 نفر از آن ها با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های احتمال خودکشیCull وGill (2002)، قلدری Illinois (2001) و هوش اخلاقی Lennick و Kiel(2011) استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل تشخیصی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های تحلیل تشخیصی، منجر به یک تابع تشخیص معنادار شد (05/0P<) که طبق این تابع مولفه درست کاری (835/0- r=) دارای بالاترین توان در تمایز دو گروه از دانش آموزان بود. مولفه های بعدی متمایزکننده گروه ها به ترتیب دلسوزی (674/0- r=)، بخشش (674/0- r=)، قربانی (274/0 r=)، زد و خورد (287/0 r=) و قلدری (224/0 r=) بودند. هم چنین، نتایج تحلیل تشخیصی نشان داد که همه دانش آموزان با احتمال خودکشی پایین با بالاترین درصد تشخیص (100 درصد) به درستی از سایر دانش آموزان مجزا شده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان دهنده اهمیت مولفه های قلدری و هوش اخلاقی در امکان تمایزگذاری بین دانش آموزان با احتمال خودکشی بالا و پایین بود. بنابراین، پیشنهاد می گردد در سیاست گذاری و برنامه ریزی برای کاهش احتمال خودکشی دانش آموزان، کاهش قلدری و ارتقاء هوش اخلاقی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: احتمال خودکشی، قلدری، هوش اخلاقی، دانش آموزان، تشخیص، سنندج
  • گوهرشاد محمدی گنبد*، امین فرزانه حصاری، هاجر عباس زاده صفحات 31-42
    زمینه و هدف
    پاسخ مایواستاتین به تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون کاملا مشخص نیست. بنابراین، هدف از این مطالعه تعیین اثر هشت هفته تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون و تمرین مقاومتی سنتی بر سطوح مایواستاتین، حجم عضلانی و برخی شاخص های فیزیولوژیکی مرتبط با عضله در زنان میان سال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 30 زن میان سال (سن 4±45 سال) سالم و غیرفعال به صورت تصادفی در یکی از سه گروه کنترل، تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون و تمرین مقاومتی سنتی قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت هشت هفته (سه روز در هر هفته) و در سال 1396 انجام شد. تمرین مقاومتی برای گروه با محدودیت خون با شدت 30-20 درصد تکرار بیشینه و برای گروه مقاومتی سنتی با شدت 80-65 درصد تکرار بیشینه انجام گرفت. قبل و بعد از تمرینات، سطوح سرمی مایواستاتین، حجم عضلانی، قدرت و استقامت عضلانی اندازه گیری شد. برای آنالیز داده ها از آزمون t زوجی و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در حجم عضلانی (036/0=p)، قدرت (001/0=p) و استقامت عضلانی (008/0=p) در دو گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. میزان مایواستاتین بعد از هر دو نوع تمرین مقاومتی کاهش غیرمعنی داری داشت (05/0≤p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات مقاومتی با شدت پایین همراه با محدودیت جریان خون اثری مشابه با تمرینات مقاومتی سنتی با شدت بالا بر حجم عضلانی، قدرت و استقامت عضلانی زنان میان سال دارد، ولی بر سطوح مایواستاتین اثری ندارد. بنابراین تمرینات مقاومتی با محدودیت جریان خون ممکن است جایگزین مناسبی برای تمرینات مقاومتی سنتی در زنان میان سال باشد. واژه های کلیدی: تمرین مقاومتی، محدودیت جریان خون، مایواستاتین، حجم عضلانی، زنان میان سال
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، محدودیت جریان خون، مایواستاتین، حجم عضلانی، زنان میان سال
  • رها زال خانی*، احمدعلی معاضدی، زهره قطب الدین، مهدی پورمهدی بروجنی صفحات 43-54
    زمینه و هدف
    صرع یک اختلال عصبی مزمن است که نیاز به روش های درمانی طولانی با عوارض جانبی کمتر دارد. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثر داروی والپروات سدیم و تحریک الکتریکی مغز با فرکانس کم (LFS)، بر فعالیت حرکتی موش صحرایی نر در روند کیندلینگ سریع هیپوکامپ انجام شد. مواد و
    روش
    در این مطالعه تجربی، 56 سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به 8 گروه تقسیم شدند: کنترل، شم، گروه های سالین-کیندل و دارو-کیندل که سالین یا دارو را 15 دقیقه قبل از تحریکات کیندلینگ دریافت می کردند و گروه های سالین-کیندل-LFS یا دارو-کیندل-LFS که سالین یا دارو را 15 دقیقه قبل از کیندلینگ و LFS را بلافاصله پس از پایان تحریکات کیندلینگ دریافت کردند. سپس فعالیت حرکتی حیوانات با استفاده از آزمون میدان باز در روز ششم ارزیابی شد و داده ها توسط آنالیز آماری واریانس یک طرفه و پس آزمون Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج آزمون میدان باز افزایش معنی داری در تعداد حرکات گروه کیندل (007/0p=) در مقایسه با گروه شم (شاهد جراحی) نشان داد. اما فعالیت حرکتی در گروه سالین_ کیندل_ LFS، دارو-کیندل و دارو-کیندل-LFS در مقایسه با گروه شم اختلاف معنی داری را نشان نداد (05/0p˃).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تزریق والپروات سدیم و اعمال تحریک الکتریکی به ناحیه هیپوکمپ، بتواند بیش فعالی ناشی از تحریکات کیندلینگ را در موش صحرایی نر بالغ کاهش دهد. واژه های کلیدی: والپروات سدیم، تحریک الکتریکی با فرکانس کم، میدان باز، کیندلینگ، موش صحرایی
    کلیدواژگان: والپروات سدیم، تحریک الکتریکی با فرکانس کم، میدان باز، کیندلینگ، موش صحرایی
  • علیرضا علمیه*، مهدی رستمی زاده، فرهاد رحمانی نیا صفحات 55-70
    زمینه و هدف
    از آنجایی که استئوکلسین در تحریک ترشح انسولین از سلول های بتای پانکراس نقش اساسی دارد، بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر تمرین هوازی و مقاومتی بر سطوح استئوکلسین، مقاومت انسولینی و عملکرد سلول های بتای مردان دارای اضافه وزن انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی که تابستان 1397 در شهرستان اهر اجرا گردید،40 مرد دارای اضافه وزن انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه کنترل (14نفر) تمرین هوازی (13نفر) و تمرین مقاومتی (13نفر) تقسیم شدند. تمرین هوازی 8 هفته (3جلسه در هفته) با شدت60 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب و تمرین مقاومتی 8 هفته (3جلسه در هفته) با 55 تا 75 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. نمونه خونی آزمودنی ها قبل و بعد از 8 هفته تمرین جهت ارزیابی استئوکلسین، انسولین و گلوکز خون به صورت ناشتا اخذ گردید. داده ها به وسیله آزمون t زوجی و ANOVA یک طرفه آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطح استئوکلسین پس از 8 هفته تمرین هوازی (001/0=P) و مقاومتی (001/0>P) افزایش معنی داری دارد. مقاومت انسولینی درگروه تمرین هوازی (001/0>P) و مقاومتی (004/0=P)، انسولین در تمرین هوازی (001/0>P) و مقاومتی (001/0=P) نسبت به مقادیر پایه کاهش معنی داری داشت. در حالی که سطوح استئوکلسین، انسولین، مقاومت انسولینی درگروه هوازی نسبت به گروه مقاومتی تفاوت معنی داری نداشت (05/0<P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد که هر دو تمرین هوازی و مقاومتی روش مطلوبی برای کاهش وزن و مقاومت انسولینی می باشند که می توانند از بروز چاقی و عوارض آن پیش گیری نمایند. واژه های کلیدی: استئوکلسین، مقاومت انسولینی، تمرین هوازی و مقاومتی، مردان جوان، اضافه وزن
    کلیدواژگان: استئوکلسین، مقاومت انسولینی، تمرین هوازی و مقاومتی، مردان جوان، اضافه وزن
  • مهسا مسلمان*، احمد سهرابی، محسن دادجو صفحات 71-86
    زمینه و هدف
    حافظه آینده نگر، توانایی شناختی به خاطر سپردن برای انجام اعمال خاص در برخی زمان ها در آینده می باشد. عملکرد حافظه آینده نگر در زندگی روزمره بسیار حیاتی است، لذا هدف پژوهش حاضر تعیین امواج مغزی و عمل کرد حافظه آینده نگر زمان محور دانش جویان دانشگاه کردستان در سال 95-1394 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، جامعه آماری شامل کلیه دانش جویان دانشگاه کردستان (دانشکده های علوم انسانی و اجتماعی، ادبیات و زبان خارجه، علوم پایه، کشاورزی) در سال تحصیلی 95-1394 بودند. ابتدا تعدادی از دانش جویان دانشگاه کردستان برای شرکت در پژوهش، با شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و از بین آنها 70 نفر از دانش جویان که تمایل به شرکت در پژوهش داشتند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. با توجه به هدف پژوهش، پس از تحلیل نتایج اولیه، نتایج مربوط به 55 نفر (22 نفر با عمل کرد حافظه آینده نگر زمان محور بالا و 33 نفر با عمل کرد حافظه آینده نگر زمان محور پایین) مورد ارزیابی قرار گرفت. از ابزار کامپیوتری حافظه آینده نگر زمان محور و از دستگاه ProComp 2 Biofeedback System برای ثبت امواج مغزی استفاده شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که افراد با حافظه آینده نگر بالا در مقایسه با افراد با حافظه آینده نگر پایین از طول موج آلفای بالاتری برخوردار هستند (05/0>p).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر وجود تفاوت در موج آلفای دانش جویان با عمل کرد حافظه آینده نگر را نشان می دهد. احتمالا بررسی امواج آلفای مغزی افراد با شکایت حافظه و یا مسن، می تواند موجب تشخیص سریع تر شروع اختلالات حافظه شده و زمینه مداخلات زودتر را فراهم می کند.
    کلیدواژگان: حافظه، آینده نگر، زمان محور، امواج مغزی، دانش جویان، کردستان
  • مریم برادران بی نظیر، فریبا حیدری*، سکینه حاج ابراهیمی صفحات 87-96
    زمینه و هدف
    از آن جایی که عدم رعایت استانداردهای سوندگذاری ادراری، عوارض جبران ناپذیری دارد، لذا هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش بر رعایت استانداردها می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی آموزشی بر روی 35 نفر از کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1396 انجام شد. ارزیابی خارجی با تکمیل چک لیست در 5 حیطه با 19 سوال در زمان قبل و یک هفته بعد از مداخله انجام شد. تحلیل داده ها توسط آزمون های آماری t زوجی و McNemar و t مستقل انجام شد.
    یافته ها
    داشتن اعتماد به نفس در انجام کاتتریزاسیون، بعد از مداخله افزایش معنی دار داشت (016/0=P). افزایش نمره مهارت انجام سونداژ بعد از مداخله معنی دار بود (007/0P=). میانگین نمره مهارت کاتتریزاسیون در دانش جویان مرد، به طور معنی داری بیش تر از دانش جویان زن بود (031/0=P).
    نتیجه گیری
    علی رغم افزایش مهارت دانشجویان پزشکی در سوندگذاری ادراری هنوز نیاز به برگزاری دوره های آموزش مداوم منظم برای دانش جویان احساس می شود. واژه های کلیدی: سوندگذاری ادراری، توان مندی بالینی، آموزش، استانداردها
    کلیدواژگان: سوندگذاری ادراری، توان مندی بالینی، آموزش، استانداردها
  • محسن رضاییان* صفحات 97-104
     
    زمینه و هدف
    یک گروه متمرکز به مجموعه ای از افراد اطلاق می گردد که مشخصات مشابهی دارند. آنها برای اینکه در یک گروه با هم تعامل داشته و به تبادل نظر و تجربیات خود پیرامون یک موضوع خاص بپردازند، توسط یک محقق گرد هم جمع می گردند. واژگان ”گروه متمرکز“ و ”گروه مصاحبه“ معمولا در ادبیات علمی به جای هم به کار رفته و هر دو به عنوان یک روش جمع آوری اطلاعات در مطالعات کیفی اطلاق می گردند. نظر به اهمیت یک گروه متمرکز در شناخت دانش، نگرش و دلایل عملکرد اعضاء، هدف از نگارش مقاله حاضر، آشنایی با چگونگی برگزاری چنین گروهی می باشد.
    کلیدواژگان: گروه متمرکز، گروه مصاحبه، مطالعات کیفی
|
  • M. Rezaeian* Pages 1-2
  • Z. Didar* Pages 3-16
    Background and Objectives
    Cinnamon contains phenolic and non-phenolic bioactive compounds. The aim of this research was investigating the antimicrobial and anti-enzymatic properties of cinnamon (Cinnamomum verum) hydrosol.
    Materials and Methods
    In this laboratory study, chemical composition of cinnamon hydrosol was analyzed by Gas chromatography–mass spectrometry method.  Antibacterial effects of cinnamon hydrosol at different concentrations (10, 20, 30, 40 and 50 percent) against Staphylococcus aureus and Bacillus cereus and antifungal effects against Aspergillus niger and Rhizospus oryzae were determined. Anti-enzymatic activity of cinnamon hydrosol against the polyphenol oxidase enzyme of potatoe was also assessed. The experiment was designed in a completely randomized design with three replications. The data were analyzed using one-way ANOVA and Duncan's mean comparison test.
    Results
    The results showed that Bacillus cereus has high susceptibility against cinnamon hydrosol (the mean and standard deviation of inhibition zone diameter equal to 37.83±0.21mm). Investigation of anti-fungal activity revealed that  Aspergillus niger showed more stability against cinnamon hydrosol than  Rhizospus oryzae (the mean and standard deviation of the growth  inhibition percentage at hydrosol concentration of 50% w/v, were 9±2.2 and 68.66±2.5, respectively). Cinnamon hydrosol caused a significant reduction in the polyphenol oxidase activity (p˂0.001).
    Conclusion
    According to this study, cinnamon hydrosol exhibited anti-bacterial and anti-fungal properties as well as, anti- enzymatic activity against polyphenol oxidase of potato, so that cinnamon hydrosol can be used as antibacterial (against Bacillus cereus), antifungal (against Rhizopus oryzae) and anti-enzymatic (poly phenol oxidase) component. Key words: Hydrosol, Cinnamon, Antimicrobial effect, polyphenol oxidase   Funding: This study did not have any funds. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Islamic Azad University, Neyshabur Branch approved the study (Ethics number:1397.012).   How to cite this article: Didar Z. The Study of Antimicrobial and Anti-Enzymatic Activity (Potato Poly Phenol Oxidase) of Cinnamomum Verum Hydrosol: A Laboratory Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 18 (1): 3-16. [Farsi]
    Keywords: Hydrosol, Cinnamon, Antimicrobial effect, polyphenol oxidase
  • A. Shahbaziyan Khonigh*, O. Hasani, M. Rashbari Dibafar Pages 17-30

    Background and Objectives
    Bullying and moral intelligence are considered as important factors affecting the probability of suicide among students. Therefore, The aim of this study was to determine the role of bullying and moral intelligence as a predictor of suicide probability among students.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive study. The statistical population included second high school female and male students of Sanandaj city who were studying in the academic year 2017-2018. A sample of 641 students was selected by the cluster random sampling method. Suicide probability scale (SPS) (Gill and Cull, 2002), Illinois bullying scale (IBS) (2001) and Lennick and Kiel’s moral intelligence questionnaire (2011) were used to collect data. Data were analyzed using discriminant analysis test.
    Results
    The results of the discriminant analysis led to a significant recognition function (p<0.05) that according to this function, the component of honesty (r= -0.835) was in the highest discrimination power between the two groups of students. Subsequent discriminative components of the groups were sympathy (r -0.674), forgiveness (r -0.674), victim (r= 0.274), fight (r= 0.287) and bullying (r= 0.224) . Also, the results of the discriminant analysis showed that all students with low suicide probability were correctly discriminated from other students with the highest percentage of detection (100%).
    Conclusion
    The results of this study indicated the importance of the components of bullying and moral intelligence in the possibility of distinguishing between students with high and low suicide probability; therefore, it is recommended that in any planning for the reduction of the probability of suicide among students, attention be drawn to decreasing bullying and promoting moral intelligence
    Keywords: Suicide probability, Bullying, Moral intelligence, Students, Discriminant, Sanandaj
  • G. Mohammadi Gonbad*, A. Farzaneh Hesari, H. Abbaszadeh Sourati Pages 31-42
    Background and Objectives
    The response of myostatin to resistance training with blood flow restriction is not perfectly clear. Therefore, the purpose of this study comparing the effects of eight weeks resistance training with blood flow restriction and traditional resistance training on myostatin, muscle mass and some related-muscle physiological factors in middle-aged women.
    Materials and Methods
    In this clinical trial, 30 healthy and inactive middle-aged females (age:45±4 yr) were selected and randomly divided into three groups: control (C), blood flow restriction training (BFRT) and traditional resistance training (TST). Exercise training program was conducted for eight weeks and 3 days per week in 2017. Strength training for BFRT and TST performed with 20-30% one repetition maximum and 65-80% one repetition maximum, respectively. Before and after training program serum myostatin, muscular mass, muscular strength and muscular endurance were measured. For analyzing the data, paired t-test and one-way ANOVA were used.
    Results
    There was observed a significant increase in muscular mass (p=0.036), muscular strength (p=0.001) and muscular endurance (p=0.008) in the BFRT and TST groups in comparison with the C group. Myostatin had an insignificant dectease after two resistance trainings (p≥0.05).
    Conclusion
    It seems that low intensity strength training with blood flow restriction has similar effect with high intensity traditional strength training on muscular mass, strength and endurance in middle-aged women but does not have any effect on myostatin. So, low intensity resistance training with blood flow restriction may be a proper substitute for high intensity resistance training in middle-aged women.   Key words: Resistance training, Restricted blood flow, Myostatin, Muscular mass, Middle-aged women   Funding: This study did not have any funding. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Islamic Azad University of Sari Branch approved the study (IRIAU.SARI.REC.1395.6)   How to cite this article: Mohammadi Gonbad G , Farzaneh Hesari A, Abbaszadeh Sourati H.  Comparison of the Effects of Resistance Training with Blood Flow Restriction and Traditional Resistance Training on Myostatin, Muscle Mass and some Physiological Factors in Middle-Aged Women: A Clinical Trial. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 18 (1): 31-42. [Farsi]
    Keywords: Resistance training, Restricted blood flow, Myostatin, Muscular mass, Middle-aged women
  • R. Zalkhani*, A. A. Moazedi, Z. Ghotbeddin, M. Pourmahdi Borujeni Pages 43-54
    Background and Objectives
    Epilepsy is a chronic neurological disorder that requires long treatment with less side effects. Therefore, this study aimed to determine the effect of sodium valproate and electrical stimulation of the brain with low frequency (LFS) on the motor activity of male rat during hippocampus rapid kindling.
    Material and Methods
    In this experimental study, 56 male adult rats were randomly divided to 8 groups: control, sham operation, saline-kindled and drug-kindled groups which received saline or drug 15 minutes before kindling stimulations and saline-kindled-LFS or drug-kindled-LFS group which received saline or drug 15 minutes before kindling stimulations and LFS after termination of kindling stimulations. Then animals motor activity was assessed on the 6th day by open field test and data were analyzed by one-way ANOVA and Tukey's post-test.
    Results
    The open field results showed a significant increase in the number of motions (p =0.007) in the kindled group compared to the sham group. But these parameters showed no difference in saline-kindled-LFS group, drug-kindled and drug-kindled-LFS groups compared with the sham group (p˃0.05).
    Conclusion
    It seems administration of sodium valproate and application of low-frequency electrical to hippocampus region can attenuate the kindling-induced hyperactivity in adult male rat. Key words: Sodium valproate, Low frequency electrical stimulation, Open field, Kindling, Rat   Funding: This research was funded by Shahid Chamran University of Ahvaz. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethical Committee of Shahid Chamran University of Ahvaz approved the study (EE/97.3.24.49755/scu.ac.ir).   How to cite this article: Zalkhani R, Moazedi AA, Ghotbeddin Z, Pourmahdi Borujeni M. The Effect of Sodium Valproate and Low Frequency Electrical Stimulation on Motor Activity During Rapid Kindling of Hippocampal CA1 Region in Adult Male Rat: An Experimental Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 18 (1): 43-54. [Farsi]
    Keywords: Sodium valproate, Low frequency electrical stimulation, Open field, Kindling, Rat
  • M. Rostamizadeh*, A. Elmieh, F. Rahmani Nia Pages 55-70
    Background and Objectives
    Osteocalcin plays an important role in stimulating of insulin secretion from pancreatic β-cells. Therefore, the present study aimed to determine the effect of aerobic and resistance exercises on serum osteocalcin, insullin resistance and beta cells function in overweight men.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study conducted in Ahar in summer 2018, 40 overweight men were randomly assigned to Control (n=14), Aerobic (n=13) and Resistance Exercise (n=13) groups. Subjects participated on 8-week aerobic (3 sessions in week) 60-85% Heart Rate Reserve (HRR) and resistance training (3 sessions in week) 55-75% One Maximum Repetition (1RM). Osteocalcin, insulin, glucose and homeostasis model assessment of insulin resistance (HOMA-IR) were assessed from fasting blood samples before and after the 8-week exercise programme. Data analysis was performed using  paired t-test and one-way ANOVA.
    Results
    The results showed that osteocalcin level significantly increased after 8 weeks of aerobic (p=0.001) and resistance training (p<0.001). HOMA-IR significantly decreased in the aerobic training (p<0.001) and resistance training (p=0.004) groups; insulin also significantly decreased in the aerobic training (p<0.001) and resistance training (p=0.001). But in osteocalcin, insulin and insulin resistance levels, there was no significant difference between the aerobic training and resistance training groups (p>0.05).
    Conclusion
    Regarding the results of this study, it seems that both aerobic and resistance training are appropriate methods for reducing weight and insulin resistance, which can prevent the occurrence of obesity and its complications. Key words: Osteocalcin, Insulin resistance, Pancreas B-cell, Aerobic and Resistance exercises, Young Men, Overweight Funding: There was no fund for this study. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of  Islamic Azad University of Rasht Branch approved the study(IR.IAU.Rasht.REC.1396.124).   How to cite this article: Rostamizadeh M, Elmieh A, Rahmani nia F. The Effect of Aerobic and Resistance Exercises on Serum Osteocalcin levels, Insulin Resistance and Pancreas Beta Cell Function in Overweight Men: A Clinical Trial. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 18 (1): 55-70. [Farsi]
    Keywords: Osteocalcin, Insulin resistance, Pancreas B-cell, Aerobic, Resistance exercises, Young Men, Overweight
  • M. Mosalman*, A. Sohrabi, M. Dadjoo Pages 71-86
    Background and Objectives
    Prospective memory refers to the ability of remembering some special tasks in the future. Prospective memory performance is very crucial for daily life. Therefore, the current study aimed to determine brain waves and prospective memory performance among Kurdistan university students in 2015-2016.
    Materials and Methods
    In this descriptive study, the statistical population included all Kurdistan University students in 2015-2016 (Humanities and Social Sciences, Foreign Languages and Literature, Basic Sciences and Agriculture faculties). First some students were selected through convenience sampling and among them 70 ones, who desired to participate in the study, were evaluated. According to computerized Time-Based Prospective Memory performance score, the participants were divided to two groups: high performance group (N:22) and low performance group (N:33). Brain waves was recorded with ProComp 2 device. Data were analyzed with Multivariate analysis of variance.
    Results The results showed that individuals with high prospective memory score had higher amount of alpha waves compared to individual with low prospective memory (p<0.05).
    Conclusion
    The results indicated the differences between individuals with high and low score of Time-Based Prospective Memory performance. So evaluating brain waves of old people or people with memory complaints can probably lead to facilitating memory problems diagnosis and providing the ground for immediate interventions
    Keywords: Memory, Prospective, Time-based, Brain waves, Students, Kurdistan
  • M. Baradaran, Binazir, F. Heidari*, S. Hajebrahimi Pages 87-96
    Background and Objectives
    Since non-adherence to urinary catheterization standards has irrecoverable consequences, the aim of this study was to assess the effect of an educational program of urinary catheterization on adherence to the standards.
    Materials and Methods
    This educational trial study was conducted on a sample of 35 medical interns of Tabriz University of Medical Sciences in 2017. External evaluation was conducted by completion of a checklist with 5 subscales and 19 items before and one week after the intervention. To analyze the data the paired t-test and McNemar’s test and independent t-test were used.
    Results
    Self-confidence with the skill of catheterization had statistically significant increase after the intervention (p=0.016). The improvement of  the score of catheterization skill after the intervention was considerable (p=0.007). The mean score of catheterization skill in men, was significantly higher than women (p=0.031)
    Conclusions
    In spite of significant improvement in the skill of medical students for urinary catheterization, providing the students with regular continuous education seems necessary. Key words: Urinary catheterization, Clinical competence, Education, Standards   Funding: This study did not have any funds. Conflict of interest: None declared. Ethical approval: The Ethics Committee of Tabriz University of Medical Sciences approved the study (IR.TBZMED.REC.1396.3.24-34720).   How to cite this article: Baradaran-Binazir M, Heidari F, Hajebrahimi S. The Effect of Simulated Education on the Adherence to Standards of Urinary Catheterization in Hospitalized Patients by Medical Students: A Short Report. J Rafsanjan Univ Med Sci 2019; 17 (12): 87-96. [Farsi]
    Keywords: Urinary catheterization, Clinical competence, Education, Standards
  • M. Rezaeian* Pages 97-104

    A focus group refers to a group of people who share some common characteristics. A researcher gathers these people in the group in order that they share their points of view and interact with each other over a specific issue. Focus group and Interview group are used interchangeably in the scientific literature and both refer to a method of collecting data in qualitative studies. Given the important role of a focus group in determining knowledge, attitude and performance of its members, the aim of the present article is therefore to provide some basic guidelines in conducting such a group
    Keywords: Focus group, Interview group, Qualitative studies