فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال پانزدهم شماره 9 (پیاپی 92، آذر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 807-808
    پیدایش و رشد «مجلات با دسترسی آزاد» (Open Access Journals) در سالیان اخیر، نویدبخش دوره جدیدی از چاپ و انتشار یافته های نوین علمی بود. قرار بود که در این دوره جدید، نویسندگان یک مقاله علمی با پرداخت هزینه های چاپ، نتیجه آخرین مطالعات خود را با سرعت و صحت در اختیار سایر همکاران خود قرار دهند. قرار بود که انحصار چاپ و انتشار مقالات علمی از حیطه انحصار تعداد معدودی از انتشارات بزرگ درآید و همگان و در هر کجا بلافاصله پس از چاپ یک مقاله بتوانند به آن دسترسی آزاد داشته باشند [1].
    باوجوداین، هم زمان با رشد مجلات معتبر با دسترسی آزاد، «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» (Predatory Open Access Journals) هم با سرعت بسیار زیاد و به صورت قارچ مانند شروع به رشد و نمو کردند. این مجلات تنها به دنبال کسب درآمد هستند و از همین رو، با ارسال ایمیل های گوناگون از نویسندگان درخواست می نمایند که مقالات خود را به آن ها ارسال نمایند. در این ایمیل ها، گردانندگان «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» با ارائه اطلاعات غلط، اقدام به قربانی نمودن نویسندگان می نمایند [2].
    برای مثال این گونه وانمود می شود که مقالات مجلات یغماگر در موتورهای جستجوی مهم بین المللی نمایه می گردند؛ درحالی که چنین امری اتفاق نمی افتد. و یا ضریب تاثیر (Impact Factor) جعلی برای این مجلات گزارش می گردد. معمولا ممکن است که در ابتدا درباره ضرورت پرداخت هزینه چاپ هم چیزی به نویسندگان اعلام نگردد. به محض این که نویسنده ای گول چنین تبلیغات غلطی را خورد و مقاله خود را به این مجلات ارسال نمود، در فاصله کمی و اغلب بدون انجام مرور همتایان سردبیری Peer Review) Editorial)مقاله آماده چاپ می گردد. در همین زمان است که از نویسنده درخواست می گردد تا هزینه چاپ را پرداخت نماید. درصورتی که نویسنده بخواهد از چاپ مقاله خود انصراف دهد آن وقت باید هزینه بررسی مقاله را پرداخت نماید [2].
    چاپ مقاله در «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد»، به هیچ وجه شایسته دانشمندان نیست؛ چراکه آنها نتیجه زحمات خود را در مجلاتی به چاپ می رسانند که در هیچ موتور جستجوی مهمی نمایه نمی گردد و بنابراین، مورد استفاده و استناد سایر دانشمندان قرار نخواهد گرفت. از همین رو، ضروری است که با شناخت این مجلات از ارسال مقاله به آنها خودداری نمود [3].
    خوشبختانه، جفری بیل (Jeffrey Beall) از دانشگاه کلرادو (University of Colorado) اقدام به طراحی وب سایتی با عنوان «دسترسی آزاد علمی» (Scholarly Open Access) نموده است. در این وب سایت با آدرس (http://Scholaryoa.com) وی اقدام به معرفی «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» کرده است. این وب سایت که دائما بازنگری می شود، تا سال 2016 میلادی در حدود هزار «مجله یغماگر با دسترسی آزاد» را معرفی نموده است.
    از آنجایی که قربانیان اصلی «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» را به ویژه نویسندگان مبتدی از کشورهایی تشکیل می دهند که زبان آنها غیر از انگلیسی می باشد [4]، بنابراین، ضروری است که دانشمندان ایرانی با دقت و شناخت بیشتری نسبت به ارسال مقالات خود به مجلات معتبر همت گماشته و با انجام مطالعات بیشتر تلاش نمایند که قربانی «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» نگردند.
  • عباس عبادی، نورالسادات کریمان، محبوبه حاجی فقها * صفحات 809-820
    زمینه و هدف
    هرچند بارداری برای زنان دوره لذت بخشی است، اما تغییرات فیزیولوژیکی این دوره می تواند در آنها عدم ثبات روانی ایجاد کند. تاثیر وضعیت روانی مادر بر پیامد جنینی و مادری، موضوع مهمی در بهداشت روانی دوران بارداری است. ابزار سنجش تجربه بارداری قادر است وضعیت شادی و نگرانی زنان باردار را بررسی نماید. این پژوهش به بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه ترجمه فارسی مقیاس تجربه بارداری می پردازد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که در سال 1394 انجام شد. نسخه اصلی فرم کوتاه مقیاس تجربه بارداری به زبان انگلیسی است که بعد از کسب مجوز از طراح ابزار و استفاده از روش برگشتی، به فارسی ترجمه شد. نسخه نهایی فارسی توسط 244 زن باردار واجد شرایط ساکن شیراز تکمیل گردید. پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ و آزمون مجدد بررسی شد. جهت تعیین اعتبار سازه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید.
    یافته ها
    به منظور تعیین پایایی، ضریب آلفای کرونباخ کل ابزار 714/0 به دست آمد و همبستگی درون خوشه ایپرسشنامه 721/0 بود که هر دو نشان دهنده پایایی خوب نسخه فارسی ابزار بودند. آنالیز عاملی اکتشافی تاییدکننده روایی ساختاری پرسشنامه دوعاملی بود. آزمون کفایت حجم نمونه KMO 753/0 محاسبه شد که در سطح قابل قبول بود و آزمون کرویت بارتلت از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی فرم کوتاه مقیاس تجربه بارداری از اعتبار و روایی لازم برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مناسب جهت ارزیابی شادی و نگرانی زنان باردار در ایران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تجربه بارداری، اضطراب، شادی، پرسشنامه
  • علیرضا محسنی اژیه *، امیر قمرانی صفحات 821-834
    زمینه و هدف
    بی حوصلگی یک پدیده روان شناختی است که عوارض متعددی به دنبال دارد. مادران دارای فرزند مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ((ASD به خاطر ویژگی های خاص کودک، در شرایطی هستند که احتمال ابتلای به این پدیده را دارند. بنابراین، سنجش این متغیر به عنوان اولین گام جهت درمان، ضرورت دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس چندبعدی حالت بی حوصلگی (MSBS-PV) در مادران دارای فرزند مبتلا به ASD انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و اعتبارسنجی بود که در سال 1394 در شهر اصفهان انجام پذیرفت. جامعه آماری پژوهش، مادران دارای فرزند مبتلا به ASD در شهر اصفهان بود. نمونه های پژوهش، شامل 150 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از بررسی روایی محتوایی MSBS-PV، از همبستگی نمره ها با نمره کل و همبستگی خرده مقیاس ها استفاده شد. برای تعیین ساختار عاملی مقیاس، تحلیل عاملی اکتشافی مورد استفاده قرار گرفت. روایی ملاکی از نوع مقایسه مادران دارای فرزند با و بدون ASD بود. برای تعیین همسانی درونی MSBS-PV، از ضریب آلفای کرونباخ و برابر تعیین پایایی از روش باز آزمایی استفاده شد.
    یافته ها
    حداقل و حداکثر نسبت روایی محتوایی (CVR) برابر با 8/0 و 1 و شاخص روایی محتوایی (CVI) برابر با 93/0 برآورد گردید. همه گویه ها با نمره کل و خرده مقیاس ها با یکدیگر همبستگی مثبت و معنی داری داشتند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که مقیاس از 5 عامل تشکیل شده که در مجموع 72/67% از واریانس مقیاس را تبیین می کند. همچنین، بین میانگین MSBS-PV در دو گروه مادران دارای فرزند با و بدون ASD تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0P˂). ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسش نامه برابر با 92/0 و ضریب باز آزمایی برابر با 71/0 محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    MSBS-PV، از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است و می تواند به عنوان ابزاری بالینی و پژوهشی، در خانواده های دارای فرزند مبتلا به ASD، مراقبان و سایر افرادی که به نوعی با بیماران سروکار دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مادران دارای فرزند مبتلا به ASD، بی حوصلگی، روایی، پایایی، MSBS، PV، اصفهان
  • حلیمه الماسی، قربان عسکری، مصطفی لیلی، زهرا شریفی، عبدالمطلب صیدمحمدی * صفحات 835-848
    زمینه و هدف
    وجود ترکیبات آلی مقاوم به تجزیه بیولوژیکی موجود در صنایع مختلف شیمیایی و پتروشیمی به یکی از مهم ترین چالش های زیست محیطی در قرن حاضر تبدیل شده است. فنل یا هیدروکسی بنزن یک از هیدروکربن های آروماتیک سمی است. این ماده از طریق دفع فاضلاب تعدادی از صنایع باعث آلودگی محیط زیست، به خصوص منابع آبی، می شود. در این مطالعه تاثیر عوامل اکساینده شامل پراکسید هیدروژن، پرسولفات و پریدات فعال سازی شده با امواج فراصوت در حذف فنل از محلول های آبی مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی حذف فنل با استفاده از روش توام امواج فراصوت/پرسولفات، پریدات و پراکسید هیدروژن با فرکانس 40 کیلوهرتز برای تصفیه پذیری محلول های آبی آلوده به ترکیبات فنلی مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر پارامترهای مختلف از جمله غلظت مولی پراکسید هیدروژن (004/0-1/0 مول بر لیتر)، پرسولفات (001/0-005/0 مول بر لیتر) و پریدات (001/0-005/0 مول بر لیتر)، در pH (3، 7 و 10) و تاثیر تغییرات شدت یونی در زمان های تماس مختلف، به عنوان متغیرهای این مطالعه انتخاب شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزایش غلظت اکسیدکننده ها تا حد قابل توجهی راندمان حذف را افزایش می دهد و سپس روندی نزولی در حذف فنل مشاهده می شود. غلظت بهینه پراکسید هیدروژن 1/0 مول بر لیتر، پرسولفات 003/0 و مول بر لیتر و پریدات به ترتیب 1/0 و 004/0 مول بر لیتر انتخاب شد. نتایج بررسی مقادیر متفاوت pH در کارایی فرایند نشان داد که هر سه فرایند در pH برابر 3، بیشترین کارایی حذف را داشته اند و شدت یونی باعث کاهش در راندمان فرایند امواج فراصوت/پرسولفات شده و بر عملکرد دیگر فرایندها بی تاثیر بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه بیانگر آن بود که فرایند توام امواج فراصوت و پرسولفات در شرایط بهینه بهره برداری دارای بیشترین راندمان نسبت به دو فرایند دیگر است. لذا پرسولفات می تواند به عنوان اکسیدکننده ای مناسب به همراه امواج فراصوت در حذف فنل در محیط های آبی مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: محیط های آبی، عوامل اکساینده، امواج فراصوت، حذف فنل
  • فهیمه محمودی *، شهناز شهرجردی، مسعود گلپایگانی صفحات 849-860
    زمینه و هدف
    کیفوز بیش از حد وابسته به سن، تحدب بیش از اندازه ستون فقرات در ناحیه سینه ای است. افراد مبتلا دارای ضعف عضلانی در ناحیه فوقانی و تحتانی قله قوس بوده و اغلب دارای درد هستند. تمرینات اصلاحی، با تمرکز بر روی آموزش پاسچر صحیح، کشش عضلات سینه ای، تقویت راست کننده های ستون فقرات و عضلات عمقی مرکزی، نیروهای قدامی روی بدنه مهره و دیسک بین مهره ای را کاهش می دهند. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی بر میزان درد و زاویه کیفوز زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی تصادفی شده، 30 زن سالمند (75-60 سال) به روش هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته) در برنامه تمرینات اصلاحی شرکت کردند؛ اما گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی شرکت نکردند. در پیش آزمون و پس آزمون جهت اندازه گیری درجه کیفوز و میزان درد به ترتیب از خط کش منعطف و مقیاس بصری درد VAS (Visual Analog Scale) استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری t مستقل و زوجی و آنالیز کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    26 نفر در اندازه گیری های پس آزمون شرکت کردند. در گروه تجربی درجه کیفوز از 46/9±58/50 به 67/9±84/48 درجه (002/0p=) رسید و میزان درد (007/0p=) نیز در این گروه بهبود قابل توجهی داشت؛ اما در گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    یافته های تحقیق نشان داد که تمرینات اصلاحی می تواند موجب بهبود درجه کیفوز و میزان درد در سالمندان شود. با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد که سالمندان دارای کیفوز می توانند در کنار سایر روش های تمرینی، از تمرینات اصلاحی نیز به منظور کاهش درد پشت خود استفاده کنند.
    کلیدواژگان: درد پشت، تمرینات اصلاحی، سالمند، کیفوز بیش از حد
  • سید مهناز یاهویی، سید دامون صدوقی *، راهله رهباریان صفحات 861-874
    زمینه و هدف
    دیابت بیماری مزمنی است که با کاهش ترشح انسولین ناشی از اختلال در عملکرد سلول های بتای پانکراس یا افزایش مقاومت به انسولین مشخص می شود. همچنین دیابت از طریق استرس اکسیداتیو می تواند منجر به آسیب کبد شود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی گیاه چرخه (Launaea acanthodes)، هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی این گیاه بر سطح آنزیم ها و هیستوپاتولوژی کبد در موش های صحرایی نر دیابتی نوع 1 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 28 سر موش صحرایی نر به 4 گروه مساوی تقسیم شدند: شاهد، شاهد دیابتی و دیابتی تجربی تیمار شده با عصاره گیاه چرخه (غلظت های 100 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم). دیابت در گروه های شاهد دیابتی و دیابتی تجربی، با یک بار تزریق داخل صفاقی آلوکسان القاء شد. عصاره آبی گیاه چرخه یک روز در میان و به مدت یک ماه به صورت داخل صفاقی به گروه های دیابتی تجربی تزریق شد. به نمونه های گروه شاهد و شاهد دیابتی آب مقطر تزریق شد. در پایان دوره تزریق، سطح سرمی آنزیم های کبدی ALT (Alanine aminotransferase)، AST (Aspartate aminotransferase) و ALP (Alkaline-phosphatase) برحسب واحد بین المللی در هر لیتر اندازه گیری شد. سپس مقاطع بافت کبد تهیه و توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey تحلیل شد.
    یافته ها
    در مقایسه با گروه شاهد دیابتی، سطح سرمی ALT، AST، ALP و تعداد سلول های هپاتوسیت، کوپفر و عروق خونی در گروه های دیابتی تجربی تیمار شده با عصاره گیاه چرخه به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p) که نشانگر بهبود ساختار بافت آسیب دیده کبد در موش های صحرایی نر دیابتی است.
    نتیجه گیری
    تجویز عصاره آبی گیاه چرخه سطح سرمی آنزیم های کبدی را کاهش می دهد و در برابر آسیب های کبدی القاشده توسط دیابت اثر محافظتی دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، گیاه چرخه، آنزیم های کبدی، موش صحرایی
  • مرضیه مروتی *، زیبا فولادوند صفحات 875-884
    زمینه و هدف
    شیوع نسبتا بالای بیماری لوپوس در ایران و رنج و مشکلات ناشی از این بیماری، بررسی تحقیقات انجام گرفته در این زمینه را ضروری می سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در زمینه بیماری لوپوس در پایگاه بین المللی اسکوپوس صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر نوعی مطالعه مقطعی است که به صورت پیمایشی و با رویکرد علم سنجی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه شامل تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه لوپوس نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس تا سال 2015 می باشد. در مجموع 432 پیشینه بازیابی شد. نتایج به صورت تعداد و درصد گزارش شده است.
    یافته ها
    بخش قابل ملاحظه ای (05/90%) از تولیدات علمی ایران در زمینه بیماری لوپوس طی سال های 2006 تا 2015 منتشر شده و 24/53% از تولیدات، مربوط به چهار سال اخیر بوده است. هم تالیفی پدیدآورندگان، تمایل بیشتر پژوهشگران ایرانی را به مشارکت و تولید آثار گروهی نشان می دهد. مجله «Lupus» بیشترین تعداد مقاله (86/4%) را منتشر کرده است. 80/61% از مقالات پژوهشگران ایرانی در مجلات دارای ضریب تاثیر منتشر شده اند.
    نتیجه گیری
    هرچند که تعداد مقالات ایران در حوزه بیماری لوپوس در پایگاه اسکوپوس اندک بود، اما تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی و اثرگذاری آن ها در این زمینه رو به افزایش است که نشان از تلاش بیشتر محققان کشورمان دارد.
    کلیدواژگان: تولید علم، لوپوس، پایگاه اسکوپوس، علم سنجی، ایران
  • مسعود محمدی *، اسد احمدی، عظیمه اسماعیلی صفحات 885-892
    زمینه و هدف
    حوادث همواره به عنوان یکی از مهم ترین عوامل معلولیت زا و یا منجر به مرگ در انسان شناخته می شود. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی سوانح و حوادث در شهرستان سقز در سال 1393 بود تا زمینه پیشگیری بیشتر فراهم آید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی است که در آن از اطلاعات به دست آمده در برنامه ثبت اطلاعات سوانح و حوادث شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز در سال 1393 استفاده شده است. این اطلاعات بر حسب گروه های سنی، جنس، نوع حادثه استخراج و بر حسب فراوانی و درصد گزارش شد.
    یافته ها
    تعداد کل حوادث ثبت شده 2525 مورد و شیوع کلی حوادث در هر هزار نفر 6/10 و در مردان 1/15 و در زنان 9/5 در هزار نفر به دست آمد. بیشترین فراوانی و درصد حادثه در مردان، تصادف خودرو با 598 مورد (1/32 درصد) و در زنان، خودکشی با 189 مورد (9/25 درصد) بود. در گروه سنی 25-15 سال، بیشترین حوادث در زنان شامل خودکشی در 101 مورد (7/51 درصد) و در مردان تصادف خودرو در 185 مورد (9/29 درصد) گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، فراوانی سوانح و حوادث در مردان شهرستان سقز و گروه سنی 25-15 سال بالاتر بود که نیازمند توجه بیشتر سیاست گذاران سلامت به این موضوع می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، سوانح، حوادث، سقز
  • محسن رضاییان * صفحات 893-898
    شواهد موجود نشان می دهند که مقالات منتشرشده توسط دانشمندان کشورهای اسلامی و از جمله ایران، از میزان استناد بسیار کمتری در مقایسه با دانشمندان هم رده آنها در کشورهای با درآمد سرانه مشابه، برخوردار می باشند. هدف از نگارش مقاله حاضر، ارائه راه کارهایی به منظور افزایش میزان دیده شدن مقالات منتشرشده این قبیل دانشمندان است. این احتمال قوی وجود دارد که افزایش میزان دیده شدن مقالات منتشرشده، به افزایش خوانده شدن و ارائه استنادهای بیشتر به آنها بیانجامد.
    کلیدواژگان: مقالات علمی، استناد، مشاهده پذیری
|
  • M. Rezaeian* Pages 807-808
  • A. Ebadi, N. Kariman, M. Hajifoghaha* Pages 809-820
    Background And Objective
    Although pregnancy is a pleasant period for women, physiological changes during this period can cause mental instability. The effect of the mental status of the mother on maternal and fetal outcome is an important issue in mental health during pregnancy. The assessment tool of pregnancy experience is able to study happiness and concern status in pregnant women. This research investigated the psychometric properties of Persian version of the Pregnancy Experience Scale.
    Materials And Methods
    This is a discriptive study carried out in 2015. The original version of the Pregnancy Experience Scale – Brief Version is English that was translated into Persian after receiving permission from the tool designer and translating it using return method. Persian final version was completed by 244 eligible women in Shiraz. Questionnaire’s reliability was determined using Cronbach's alpha coefficient and test-retest. Exploratory factor analysis was used to assess the construct validity.
    Results
    In order to determine the reliability, total Cronbach's alpha coefficient was 0.714 and intra-class correlation 0.721, which both showed appropriate reliability of the Persian version tool. Exploratory factor analysis confirmed two-factor structure of the questionnaire. KMO test showed the adequacy of the sample size that was calculated as 0.753 which was at an acceptable level and Bartlett's sphericity test was statistically significant.
    Conclusion
    The findings showed that Persian version of Pregnancy Experience Scale – Brief Version has efficient validity and reliability. It can be used as an appropriate tool for evaluating happiness and concerns of the pregnant women in Iran.
    Keywords: Pregnancy experience, Concern, Happiness, Questionnaire
  • A. Mohseni Ezhiyeh *, A. Ghamarani Pages 821-834
    Background And Objective
    Boredom is a psychological phenomenon resulting in diverse side-effects. Mothers of children with Autism Spectrum Disorder (ASD) due to the specific characteristics of their child are in conditions that are likely to develop this phenomenon. Therefore, measuring this variable as the first step to treatment is necessary. The present study was conducted with the aim of investigating psychometric characteristics of the Multidimensional State Boredom Scale (MSBS-PV) in mothers of children with ASD.
    Materials And Methods
    The present study was a cross-sectional and validation study which was carried out in Isfahan city in 2015. The population includes all mothers of children with ASD in the city of Isfahan. The sample size of the research also included 150 participants selected using the convenience sampling method. After investigating content validity of MSBS-PV, correlation of scores with the total score and correlation of subcomponents were used to for material analysis. Exploratory factor analysis was used to determine the factor structure of the scale. Criterion validity was obtained using comparison of mothers of children with and without ASD. Cronbach’s alpha coefficient and test-retest method were used to determine internal consistency of MSBS-PV and reliability, respectively.
    Results
    The minimum and maximum of the Content Validity Ratio (CVR) were as 0.8 and 1 and Content Validity Index (CVI) was 0.93. All items with the total score and subcomponents with each other had positive and significant correlation. The results of factor analysis indicated that the scale is constructed with five factors totally explaining 67.72% of the variance of the scale. In addition, there was a significant difference between mean scores of the MSBS-PV in the two groups of mothers of children with and without ASD (p˂0.001). Cronbach’s alpha coefficient for the total questionnaire was 0.92 and the test-retest coefficient was 0.71.
    Conclusion
    The findings of the present study indicated that the MSBS-PV has an acceptable validity and reliability. Consequently, it can be used as a research and clinical instrument in families of children with ASD, caregivers, and other individuals involved with patient in one way or another.
    Keywords: Mothers of children with ASD, Boredom, Validity, Reliability, MSBS, PV, Isfahan
  • H. Almasi, Gh. Asgari, M. Leili, Z. Sharifi, A. Seid, Mohammadi * Pages 835-848
    Background And Objective
    The percence of organic compounds resistant to biodegradation has become one of the most important environmental challenges in the chemical and petrochemical industry in this century. Phenol or hydroxyl benzene as an aromatic hydrocarbon discharged into the environment through certian industrial effluents which, thereby, pollutes water resources. This study examined the performance evalution of oxidizing agents of peroxide hydrogen, persulfate and periodate activated by ultrasound for removal of phenol from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the treatability of polluted effluent using US/S2O8, US/IO4 and US/H2O2 with a frequency of 40 kHz for the treatment of contaminated aqueous phenolic compounds were investigated. The effects of operational parameters such as the concentration amount of persulfate(0.001-0.005 M), peroxide hydrogen (0.004-0.1M),and periodate (0.001-0.005 M),, in different contact times in pH of (3,7 and 10) and the impact of changes in the ionic strength in the contact times were selected as the variables of the study.
    Results
    The results of this study showed that increasing the concentration of oxidation significantly increases the removal efficiency and then a decreasing trend was observed in the removal of phenol. So that, optimal concentration of persulfate, periodate,and hydrogen peroxide were selected as 0.003M 0.004M 0.1 M/l, respectively. Study of different changes of pH showed that all three processes had the most removal efficiency at pH= 3 and ionic strength has reduced the US/S2O8 process efficiency and had no effect on the other processes.
    Conclusion
    The results of this study indicated that combined ultrasonic and persulfate process in the optimal conditions had the highest efficiency compared to the other processes. Therefore, persulfate can be used as a good oxidizer together with ultrasonic waves to remove phenol in aqueous solutions.
    Keywords: Aqueous solutions, Oxidant agents, Ultrasound wave, Phenol Removal
  • F. Mahmoudi *, Sh. Shahrjerdi, M. Golpayegani Pages 849-860
    Background And Objective
    Age-related hyperkyphosis is excessive convexity of the thoracic spine. Patients have muscle weakness in the upper and lower peak of arc and they often have pain. By focusing on learning the correct posture, stretching the pectoral muscles, strengthening the erector spine muscles and deep core muscles, corrective exercises reduce the forces on the anterior vertebral body and the disc. So, this study examined the effectiveness of corrective exercises on kyphosis angle and pain in elderly women.
    Materials And Methods
    In this randomized controlled trial, 30 elderly women (60-75 years old) were randomly assigned to an experimental group and a control group. The subjects in the exercise group participated in an 8 week (3 sessions a week) corrective exercise program. But the control group did not participate in any intervention. In each group pain and kyphosis angle were evaluated before and at the end of the trial, sequentially using VAS (Visual Analog Scale) and flexicurve ruler. In order to analyze the data, independent and paired sample t-tests and covariance analysis were used.
    Results
    Twenty six subjects participated in the post test evaluations. Kyphosis angle was changed in the experimental group from 50.58± 9.46 to 48.84± 9.67 degrees (p=0.002) and significant improvements was observed in the pain (p=0.007). But there was no significant difference in the control group (p>0.05).
    Conclusion
    The results suggested that a corrective exercise program may be effective in improving kyphosis angle and the amount of pain in elderly women. According to the results, it seems that it may be appropriate for the elderly people with hyperkyphosis to use corrective exercises along with other training methods to reduce their back pain.
    Keywords: Back Pain, Corrective exercises, Elderly, Hyper kyphosis
  • S.M. Yahooi, S.D. Sadoughi *, R. Rahbarian Pages 861-874
    Background And Objective
    Diabetes mellitus is a chronic disease recognized by a reduction in insulin secretion due to the malfunction of β-cells in the pancreas or an increase in the cells resistance to insulin. Also, diabetes can induce liver damage via oxidative stress. Considering the antioxidant and antidiabetic properties of the L. acanthodes, the aim of this study was to evaluate the aqueous extract effect of this plant on liver enzymes and histopathology in male type 1 diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 28 male rats were divided into 4 equal groups: Control, diabetic control, and experimental diabetic treated with aqueous extract of L. acanthodes (100 and 300 mg/kg, ip). The diabetes in the diabetic control and the experimental diabetic groups was induced using an intraperitoneal injection of alloxan. Aqueous extract of L. acanthodes was intraperitoneally injected into the experimental diabetic groups, alternate days for one month. Distilled water was injected to the animals of the control and diabetic control groups. At the end of injection, the serum levels of liver ALT (alanine aminotransferase), AST (aspartate aminotransferase) and ALP (alkaline-phosphatase) enzymes were measured according to the international units per liter. Then, the liver sections were prepared and examined by means of light microscope. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey post hoc test.
    Results
    Compared to the diabetic control group, serum levels of ALT, AST, ALP and number of hepatocyte cells, kupffer cells and arteritis in the experimental diabetic groups treated with aqueous extract of L. acanthodes significantly decreased (p>0.05), which indicated the improvement of structure of damaged liver tissue in male diabetic rats.
    Conclusion
    Administration of L. acanthodes aqueous extract could attenuate serum level of liver enzymes and has protective effect against liver damage induced by diabetes.
    Keywords: Diabetes, Launaea acanthodes, Liver enzymes, Rat
  • M. Morovati *, Z. Fooladvand Pages 875-884
    Background And Objective
    According to the relatively high prevalence of systemic lupus erythematosus in Iran and difficulties of the disease, the aim of this study was to investigate the scientific production of Iranian researchers in lupus field in Scopus.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study applied a survey method with a scientometric approach. Scientific productions of Iranian researchers on Lupus indexed by Scopus until 2015 were studied. A total number of 432 records were extracted. Results were presented as number and percentage.
    Results
    The majority of the papers (90.05%) published in 2006-2015 and 53.24% of them published in the last four years. The co-authorship shows that Iranian researchers tend to participate in groups. "Lupus" has published most number of papers (4.86%). Sixty one point eighty percent of Iranian papers have been published in journals with impact factor.
    Conclusion
    The number of Iran's papers in Lupus field in Scopus Databases was low; however, the scientific production of Iranian researchers and their impact in this field are increasing that signifies the Iranian researcher's effort.
    Keywords: Scientific productions, Lupus, Scopus, Scientometric, Iran
  • M. Mohammadi *, A. Ahmadi, A. Esmaeili Pages 885-892
    Background And Objective
    Events are considered as one of the most important disabling or fatal factors in humans. The aim of this study was to investigate the frequency of accidents in Saqez in 2014.
    Materials And Methods
    This study is a cross-sectional study. Data were obtained from the Events Data Record program of Saqez Health Center in 2014. This information was based on age groups, gender, and accident type reported in terms of frequency and percentage.
    Results
    The total number of accidents was 2525 with the overall prevalence of 10.6 per thousand, and 15.1 and 5.9 per thousand in men and women, respectively. The most frequent accident in men was car accident with 598 cases (32.1%) and in women, suicide with 189 cases (25.9%). In the age group of 25-15 years, most frequent accident was reported in women with 101 suicide cases (51.7%) and in men car accident with 185 cases (29.9%)
    Conclusion
    According to the results of the study, frequency of accidents in men and age group of 15-25 years was higher and must be considered by health policy makers.
    Keywords: Prevalence, Events, Accidents, Saqez
  • M. Rezaeian* Pages 893-898
    The existing evidence highlights that the published articles by scholars of Muslim countries including Iran receive less citations compared with their comparable fellow scientists from countries with similar per capita income. The aim of the current article is to provide some techniques which can increase the visibility of the published articles. There is a strong likelihood that by increasing the visibility of the published articles their readerships and citations will also increase.
    Keywords: Scientific articles, Citation, Visibility