فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال پانزدهم شماره 11 (پیاپی 94، بهمن 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 1001-1002

    به هنگام نگارش یک مقاله، از نویسندگان توقع می رود که سه تا پنج کلیدواژه مناسب مقاله خود را مشخص نمایند. جای کلیدواژه ها در انتهای خلاصه مقاله است. انتخاب صحیح کلیدواژه ها در یک مقاله منتشره به سایر محققینی که پیرامون موضوع مقاله کار می نمایند، کمک می کند تا بتوانند با استفاده از موتورهای جستجو، به مقاله موردنظر دسترسی پیدا کنند [1].
    پایگاه MeSH در موتور جستجوی پاب مد Pubmed با آدرس https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh، جایی است که به شما کمک می کند تا کلیدواژه های موردنظر خود را به زبان انگلیسی پیدا کنید. برای مثال، اگر شما در مورد سرطان ریه کار می کنید، با مراجعه به این پایگاه درخواهید یافت که واژه کلیدی مترادف سرطان (cancer) در این پایگاه، واژه نئوپلاسمز (neoplasms) است. بنابراین، اولین کلیدواژه مناسب مقاله شما Lung Neoplasms است.
    مهم ترین کلیدواژه های هر مقاله، مربوط به متغیرهایی از مطالعه هستند که طی پژوهش، توسط محققین اندازه گیری شده اند. برای نمونه، اگر شما موارد خودکشی و اقدام به خودکشی را در جمعیت تحت مطالعه خود اندازه گیری می نمایید، هریک از این واژه ها، به عنوان یک واژه کلیدی در مطالعه شما مطرح می شوند. با مراجعه به پایگاه Mesh باید کلیدواژه های استاندارد آنها یعنی suicide و attempted suicide را استخراج نموده و در انتهای خلاصه مقاله خود ارائه نمایید.
    حذف بی مورد هر یک از این واژه ها سبب خواهد شد که محققینی که پیرامون آن موضوع کار می کنند، در جستجوی کلیدواژه ای خود، مقاله شما را پیدا ننمایند. این نکته سبب خواهد شد که بخشی از یافته های شما مورد استفاده دیگران قرار نگیرد و درنتیجه، چرخه دانش که تولید علم و استفاده صحیح از آن می باشد، محقق نخواهد شد. خوشبختانه، در این شماره، نامه به سردبیر Ghazi-Mirsaeid و Masoudi نکات جالب توجهی درباره چگونگی انتخاب و نگارش کلیدواژه های یک مقاله را مطرح می نماید [2] که مطالعه آن را به تمام خوانندگان فرهیخته مجله دانشگاه توصیه می نمایم.

  • محمد خمرنیا، فاطمه شکوهیان، شکوفه اسکندری *، عزیز کسانی، فاطمه ستوده زاده صفحات 1003-1014
    زمینه و هدف
    نگرش مثبت به آینده شغلی و رشته تحصیلی در بین دانشجویان یکی از عوامل مهم در موفقیت دانشجویان می باشد. این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان دانشکده بهداشت زاهدان نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی که در سال 1394 در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد، تعداد 160 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشکده بهداشت به طور تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد نگرش و آینده شغلی بود. برای تحلیل داده ها از آزمون های t مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    از میان 160 نفر فرد شرکت کننده در این مطالعه، 107 نفر (9/66 درصد) مونث و 133 نفر (1/83 درصد) مجرد بودند. همچنین میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان 42/2±71/22 سال بود. نمره نگرش دانشجویان 15/6±14/27 با دامنه 40-9 و نمره آینده شغلی 71/3±78/19 با دامنه 28-7 بالاتر از میانگین استاندارد بود. نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد تفاوت آماری معنی داری بین میانگین نمره آینده شغلی در رشته های آموزشی دانشکده بهداشت وجود دارد (048/0p=). آینده شغلی از عوامل منفی در نگرش دانشجویان نسبت به رشته بهداشت بود. از جمله عوامل منفی مرتبط با نگرش دانشجویان نسبت به آینده شغلی می توان به مزایای حقوقی و افزایش پذیرش دانشجو اشاره کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از علاقه مندی دانشجویان به رشته تحصیلی شان بود؛ اما برخی عوامل موجب کاهش نگرش مثبت دانشجویان نسبت به رشته و آینده شغلی می شود که نیاز است تا مدیران نظام سلامت توجه ویژه ای به این نگرانی داشته باشند و از طریق راه کارهای مختلف از جمله تضمین کار دانشجویان این رشته موجب ارتقاء رضایت این افراد شوند.
    کلیدواژگان: نگرش، دانشجویان، دانشکده بهداشت، زاهدان
  • زهرا کامیاب، محسن میرزایی، سهیلا دبیران * صفحات 1015-1026
    زمینه و هدف
    افزایش سن یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری های قلبی-عروقی و سکته قلبی حاد است؛ اما زنان و مردان جوان تر هم در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها هستند. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات سنی اولین سکته قلبی حاد و عوامل خطر موثر بر آن در بیماران بستری در واحد مراقبت های قلب بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهر رفسنجان طی سال های 1382 تا 1391 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 1247 پرونده بیمار مبتلا به اولین سکته قلبی حاد انجام گردید. در این مطالعه، جنس، استعمال دخانیات، سابقه فامیلی بیماری قلبی-عروقی، سابقه دیابت، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، تری گلیسرید، HDL (High-density lipoprotein)، (Low-density lipoprotein) LDL و کلسترول تام خون به عنوان متغیر مستقل و سن اولین سکته قلبی حاد به عنوان متغیر وابسته بررسی شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و رگرسیون خطی چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن اولین سکته قلبی حاد در این بیماران 00/14±54/60 سال بود. طی سال های بررسی میانگین سن اولین سکته قلبی حاد به طور معناداری حدود 9 سال افزایش یافته بود (001/0p=). مدل رگرسیون خطی چندگانه نشان داد جنس مرد (48/3B=-، 003/0p=)، سابقه مصرف سیگار (10/5B=-، 001/0p<)، سابقه خانوادگی مثبت (13/5B=-، 001/0p<) و تری گلیسرید خون بالا (52/3B=-، 001/0p<) در کاهش میانگین سنی اولین سکته قلبی حاد تاثیر معناداری دارند.
    نتیجه گیری
    با وجود افزایش میانگین سنی سکته قلبی حاد در این مطالعه، غربالگری افراد پرخطر از جمله مردان، افراد با سابقه مصرف سیگار، سابقه خانوادگی مثبت و افزایش چربی خون از لحاظ وجود عوامل خطر مربوط به این بیماری می تواند در کنترل وقوع آن در افراد جوان مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: سکته قلبی حاد، سن، عوامل خطر، رفسنجان
  • سارا امان پور، مریم راد، تورج رضا میرشکاری، ملوک ترابی پاریزی، سورنا فردیسی *، ساناز شفازند صفحات 1027-1038
    زمینه و هدف
    تومورهای بزاقی بخش مهمی از پاتولوژی دهان هستند. نقش ماست سل ها در ایجاد تومورها گزارش شده است؛ اما در مورد نقش آنها در تومورهای غدد بزاقی مطالعات کافی صورت نگرفته است. این مطالعه به بررسی تراکم ماست سل ها در شایع ترین تومورهای بزاقی پرداخت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 70 نمونه از شایع ترین تومورهای خوش خیم و بدخیم بزاقی و 10 نمونه بافت بزاقی نرمال از بیمارستان های کرمان و شیراز از سال 1384 تا 1394 بررسی شدند. نمونه ها رنگ آمیزی شدند و داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون مقایسات چندگانه Tukey، آزمون مجذور کای و t مستقل و زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعداد ماست سل ها در تومورهای بزاقی در مقایسه با بافت نرمال هم در ناحیه استرومای داخل تومورها و هم در حاشیه تومورها به طور معناداری بیشتر بود (001/0=p). در مقایسه تومورهای خوش خیم و بدخیم، تراکم ماست سل ها در ناحیه استرومای داخل تومور اختلاف معناداری نداشت ولی در استرومای خارج تومور اختلاف معنادار بود (002/0=p). همچنین در استرومای داخل تومور اختلاف معناداری بین تومورهای موکواپیدرموئید کارسینوما و آدنوئید سیستیک کارسینوما مشاهده نشد اما در استرومای خارج تومور اختلاف معنادار بود (015/0=p). متوسط تراکم ماست سل ها در موکواپیدرموئید کارسینومای گرید یک به طور معناداری بیشتر از گرید دو و سه بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تراکم ماست سل ها در تومورهای بزاقی با سیر تومور و درجه بدخیمی مرتبط باشد.
    کلیدواژگان: پلئومورفیک آدنوما، موکواپیدرموئید کارسینوما، آدنوئید سیستیک کارسینوما، ماست سل، کرمان
  • محمدعلی ززولی، رضا قربانپور * صفحات 1039-1048
    زمینه و هدف
    کروم شش ظرفیتی یکی از مهم ترین فلزات سنگین است که در پساب صنایع مختلفی از جمله آبکاری ها و معدن کاری ها وجود دارد. کروم شش ظرفیتی در مقایسه با کروم سه ظرفیتی بسیار سمی، سرطان زا و جهش زا می باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی کارایی سه نوع هسته انگور در جذب کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی و تعیین ایزوترم جذب بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی بود که در آن از هسته های سه نوع انگور به عنوان جاذب استفاده شد. در این پژوهش، اثرات متغیرهای مختلفی از قبیل pH، غلظت اولیه کروم، دوز جاذب و زمان تماس در یک سیستم ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری غلظت کروم شش ظرفیتی توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 540 نانومتر صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با افزایش pH و زمان تماس، راندمان حذف کاهش می یابد. همچنین با افزایش دوز جاذب، راندمان حذف برای هر سه جاذب با افزایش همراه است؛ به طوری که هر سه نوع جاذب در مقدار دوز 3/0 میلی گرم، راندمان 80 درصد حذف را نشان می دهد. غلظت های اولیه کروم شش ظرفیتی هم در pH=3 و دوز جاذب 2/0 میلی گرم در لیتر برای هر سه جاذب، راندمان بیشتر از 80 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، هسته های انگور می توانند جاذبی موثر در حذف کروم شش ظرفیتی از محیط های آبی باشند. کاربرد این جاذب از نظر آماده سازی، بسیار ساده و از نظر هزینه، ارزان بوده و کاربرد آن در مقایسه با بسیاری از جاذب های طبیعی و مصنوعی دیگر دارای اولویت است.
    کلیدواژگان: هسته انگور، محلول های آبی، کروم شش ظرفیتی، جذب سطحی
  • فرزاد فرجی خیاوی، سعیده شریفی، احسان مرادی جو * صفحات 1049-1060
    زمینه و هدف
    سرمایه اجتماعی می تواند از طریق فراهم آوردن شرایط لازم و تسهیل مبادله منابع دانش سازمان به توسعه مدیریت دانش سازمان کمک کند. این پژوهش با هدف تعیین رابطه اثربخشی اقدامات مدیریت دانش با سرمایه اجتماعی از دیدگاه مدیران در بیمارستان های آموزشی شهر اهواز انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی بود که در سال 1394 انجام شد. جامعه آماری از 120 نفر مدیر در بیمارستان های آموزشی اهواز تشکیل شده بود. ابزار گردآوری داده ها شامل سه پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک، اثربخشی فرایندهای مدیریت دانش و سرمایه اجتماعی بود. برای تحلیل داده ها از آزمون های ناپارامتری Mann–Whitney، Kruskal–Wallis و ضریب همبستگی Spearman استفاده شد.
    یافته ها
    بین سرمایه اجتماعی با مدیریت دانش رابطه معناداری مشاهده نشد (05/0p>). با این حال، شبکه سازمانی، همبستگی ضعیفی با درک سازمانی (307/0rs=، 001/0=p) و همبستگی ضعیفی با رویکرد مبتنی بر افراد (185/0rs=، 043/0=p) و مدیریت دانش (333/0rs=، 011/0=p) نشان داد. اعتماد سازمانی با درک سازمانی (229/0 rs=، 012/0=p) و توسعه فرهنگ نوآورانه (201/0rs=، 027/0=p) همبستگی ضعیف و معنادار داشت. در نهایت، سرمایه اجتماعی با درک سازمانی ( 230/0 rs=، 012/0=p) رابطه ضعیف و معناداری نشان داد.
    نتیجه گیری
    مدیران بیمارستان های آموزشی شهر اهواز اقدامات مدیریت دانش را نسبتا اثربخش و سرمایه اجتماعی را مناسب برآورد نمودند. به نظر می رسد برای اثربخشی اقدامات مدیریت دانش در بیمارستان های آموزشی، بهتر است مدیران بر توسعه شبکه های سازمانی، آموزش برقراری ارتباط مناسب و افزایش اعتماد سازمانی تاکید نمایند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اثربخشی فرایندها، مدیریت دانش، بیمارستان آموزشی، اهواز
  • مرضیه باختر، محسن رضاییان * صفحات 1061-1076
    زمینه و هدف
    خودکشی مسئله بسیار مهمی است و در دانشجویان به دلیل اینکه نیروی فعال جامعه هستند، از اهمیتی دوچندان برخوردار است. در این زمینه عوامل متعددی دخیل هستند؛ با شناسایی این عوامل می توان از خودکشی دانشجویان تا حد امکان پیشگیری نمود. هدف از مطالعه مروری حاضر، تعیین شیوع افکار و اقدام به خودکشی و عوامل خطر مرتبط با آن در بین دانشجویان ایرانی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مروری منظم است که در آبان ماه سال 1395، با استفاده از موتورهای جستجوگر SID، Magiran، Google Scholar، Pubmed، Scopus و همچنین کلیدواژه های Suicide، University، Student و معادل فارسی آنها در ارتباط با خودکشی دانشجویان ایرانی صورت گرفت که در مجموع 26 مقاله در آن یافت شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که اقدام به خودکشی در دانشجویان از 8/1 درصد تا 5/3 درصد و افکار خودکشی از 2/6 درصد تا 7/42 درصد متغیر بوده است. در اکثر بررسی های انجام شده، خودکشی با اختلالات روانی، به خصوص افسردگی، رابطه داشت. افکار و اقدام به خودکشی در دانشجویان مجرد بیشتر از دانشجویان متاهل و در پسران به میزان بالاتری نسبت به دختران برآورد گردید. دوری از خانواده، افکار خودکشی گرایانه را افزایش داده است.
    نتیجه گیری
    عمل و افکار خودکشی در دانشجویان ایرانی مسئله ای نسبتا جدی قلمداد گردیده است. در این رابطه می توان دانشجویان در معرض خطر را شناسایی کرد و نسبت به اقدام خودکشی در آنها مواضع پیشگیرانه به کار برد. همچنین، افکار خودکشی که می تواند به اقدام خودکشی بینجامد را تا جای ممکن کاهش داد.
    کلیدواژگان: افکار خودکشی، حمایت، اقدام، مطالعه مروری منظم، دانشجویان ایرانی
  • سید حسین عبداللهی، حمید بخشی، حسن ابراهیمی شاهم آبادی *، عبدالمنعم سلطانی نژاد صفحات 1077-1086
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نظرات دانشجویان پزشکی مقاطع بالینی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در مورد نقش دروس علوم پایه در دستیابی به اهداف بالینی، طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1389، از طریق پر کردن پرسشنامه دوقسمتی شامل میزان اهمیت هرکدام از دروس علوم پایه و نحوه ارائه این دروس در دستیابی به اهداف بالینی توسط دانشجویان پزشکی (کارآموزی و کارورزی) انجام شد. حجم نمونه مورد بررسی 58 نفر بود. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری t مستقل و با تعیین میانگین و درصد امتیازی که به هر یک از سوالات پرسشنامه داده شد، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دانشجویان دوره کارآموزی و کارورزی به ترتیب، فیزیولوژی و آناتومی را به عنوان مهم ترین درس و هر دو گروه درس فیزیک پزشکی را به عنوان کم اهمیت ترین درس در دستیابی به اهداف بالینی تشخیص دادند. در مورد نحوه ارائه دروس علوم پایه در دستیابی به اهداف بالینی، حداکثر امتیاز مربوط به هماهنگ بودن سوالات پایان ترم و امتحان جامع با موضوعات درسی و کمترین امتیاز مربوط به کاربرد دروس علوم پایه در بالین بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، تاکید بر جنبه های کاربرد بالینی دروس علوم پایه در آموزش پزشکی از اهمیت زیادی برخوردار است. این امر بازنگری در روش های فعلی آموزش دروس علوم پایه در پزشکی را ایجاب می نماید.
    کلیدواژگان: وضعیت آموزشی، پزشکی، بالینی، رفسنجان
  • سیدجواد قاضی میرسعید، فاطمه مسعودی * صفحات 1089-1092
    سردبیر محترم
    در حال حاضر، به ندرت می توان مقاله ای را یافت که بدون چکیده و کلیدواژه های آن در جایی انتشاریافته باشد. الزام نویسندگان به افزودن کلیدواژه ها در انتهای چکیده مقالات با دو هدف عمده صورت می گیرد: نخست، آشکار کردن ساختار موضوعی مقاله و دوم، فراهم کردن امکان جستجوی نمایه ای [1]. از طرفی هرچه مولفی واژگان کلیدی بهتر و درست تری انتخاب کرده باشد، احتمال اینکه مقاله اش توسط متخصصان موضوعی خوانده شود، بیشتر خواهد بود [2]. در تایید این سخن، Timi اظهار می دارد مقاله ای که با کلیدواژه ای توصیف نشده باشد یا با کلیدواژه ای ضعیف انتخاب شده باشد، مانند ستاره ای گمشده در آسمان است که هرگز هیچ دانشمند یا شاعری به آن اشاره ای نخواهد کرد [3]. به عبارت دیگر، یک انتخاب مناسب از کلیدواژه ها است که سبب می شود مقاله در مسیر بازیابی به ویژه در یک جستجوی آنلاین قرار گیرد [4]. در واقع، کلیدواژه ها بخش جدایی ناپذیر مدیریت اسناد از طریق نمایه سازی هستند [5] و نمایه سازی صحیح اثر، شالوده ای برای سازمان دهی و بازیابی دقیق اطلاعات است [6].
    نویسندگان به عنوان کسانی که به موضوع مقاله خود اشراف و تسلط کامل دارند، می توانند با نمایه سازی صحیح، بهترین و مناسب ترین واژه های نمایه ای را برای اثر خود انتخاب کنند [7]. نمایه سازی صحیح به معنی بهره گیری از ابزارهایی است که هم نمایه ساز و هم جستجوگر بتوانند با غلبه برآشفتگی های زبانی، مفاهیم را به یک صورت یکدست به کار ببرند [8].
    نمونه ای از این قبیل در آثار حوزه بهداشت و سلامت عبارتند از: شیوه برگردان واژه های خارجی (اورولوژی، ارولوژی)، شیوه نگارش نشانه های جمع (یاخته ها، یاختگان)، پیوسته نویسی یا جدانویسی ترکیب ها (دندانپزشکی، دندان پزشکی)، صورت های مختلف املایی (اتاق عمل، اطاق عمل)، ای هام در معنی کلمه (شیر «لبنیات»، شیر «حیوان»، شیر «لوله آب»)، نام مشهور یا نام علمی (نمک، هیدرات سدیم)، نام فارسی یا نام خارجی رایج (گرفتگی، اسپاسم)، نام های مترادف خارجی (نئوپلاسم، کارسینوما) و نام های مترادف فارسی (اشعه درمانی، پرتو درمانی).
    اصطلاح نامه پزشکی فارسی و اصطلاح نامه پزشکی انگلیسی موسوم به MeSH، همان ابزارهای نمایه سازی هستند که به عنوان راه حلی برای وحدت رویه در نگارش آثار حوزه بهداشت و سلامت برای دو زبان فارسی و انگلیسی پدید آمده اند. این اصطلاح نامه ها حاوی مجموعه ای از اصطلاحات به نام توصیف گر می باشند که توسط متخصصان به عنوان اصطلاح ارجح بر سایر مترادفات و دیگر اشکال املائی خود، برگزیده شده اند. بنابراین به منظور یکدستی و وحدت رویه در نمایه سازی آثار این حوزه، به نویسندگان مقالات کلیه مجلات دانشگاه های علوم پزشکی کشور، از جمله نویسندگان مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان توصیه می شود نمایه سازی مقالات خود را با توصیف گرهای استاندارد انجام دهند. این امر، به تدریج منجر به افزایش شمار مقالات استنادشده و به تبع آن، افزایش ضریب تاثیر مجله می گردد [9].
    دسترسی به توصیفگرهای اصطلاح نامه پزشکی فارسی با درج نشانیhttp://old.nlai.ir/Default.aspx?tabid=1659 مربوط به سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دسترسی به توصیف گرهای اصطلاح نامه پزشکی انگلیسی (MeSH) با درج نشانی https://www.nlm.nih.gov/mesh/MBrowser.html مربوط به سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، در اینترنت برای هر دو گروه نویسندگان و جستجوگران مقدور است. همه نویسندگانی که اقدام به نگارش مقاله می کنند، بر اساس زبان مقاله خود (فارسی یا انگلیسی) می توانند به یکی از این دو اصطلاح نامه مراجعه کنند.
|
  • M. Rezaeian* Pages 1001-1002
  • M. Khammarnia, F. Shokohian, Sh. Eskandari *, A. Kassani, F. Setoodezadeh Pages 1003-1014
    Background And Objective
    Positive attitude to career and academic discipline among students is an important factor in academic success of students. This study aimed to determine the attitudes of Zahedan Health School students toward their discipline and job prospect.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in Zahedan Medical Sciences University in 2015. About 160 students of School of Public Health were selected using stratified random sampling. The data collection instrument was the standard questionnaire of job future and prospect and t-test and one way ANOVA were used for data analysis.
    Results
    Among the total number of students, 107 (66.9%) were female and 133 (83.1%) single. The results indicated that the mean age of the students was 22.71±2.42 years. The student's attitudes mean was 27.14 ± 6.15 with the range of 9-40 and job prospect 19.78 ± 3.71with the range of 7-28 which were higher than the standard mean. One way ANOVA test results showed that there was an statistical association between the average score of job prospect among disciplines in School of Health (P=0.048). Job prospect was a negative factor in student's attitudes toward the health field. Moreover, salary and an increase in student admission were the negative affecting factors related to the students’ attitudes.
    Conclusion
    The study showed the students’ interest to their field of study. However, some factors lead to reduce student's positive attitudes toward health courses and their job future that requires health system managers’ attention to these concerns through various mechanisms, including job situation assurance for these students.
    Keywords: Attitude, Students, School of Health, Zahedan
  • Z. Kamiab, M. Mirzaei, S. Dabiran * Pages 1015-1026
    Background And Objective
    Age increase is known as a risk factor for cardiovascular disease and acute myocardial infarction (AMI), but younger women and men are also at risk. The aim of this study was to evaluate the age changes of first AMI and risk factors affecting the patients admitted to the cardiac care unit of Ali- ibn- Abi Talib hospital in Rafsanjan during the years 2003 to 2012.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 1247 records of patients with first AMI hospitalized during the years 2003 to 2012. The variables examined in this study included age, gender, smoking, family history of MI , history of diabetes, systolic and diastolic blood pressure, triglycerides, HDL (High-density lipoprotein), LDL (Low-density lipoprotein) and total cholesterol of blood levels as independent variables and age of first AMI as the dependent variable. Data were analyzed using independent two-sample t- test and multiple linear regression.
    Results
    The average age of first AMI in these patients was 60.54±14.00 years. During the years examined, the age of first AMI was significantly increased to 9 years (p= 0.001). Based on multiple linear regression model, the male sex (B= -3.48, p=0.003), smoking history (B= -5.10, P
    Conclusion
    Despite increasing the mean of age process of AMI in this study, screening people at high risk including men, people with smoking history, positive family history and hyperlipidemia in terms of prognostic factors of this disease can be useful in controlling its incidence among young people.
    Keywords: Myocardial infarction, Age, Risk factors, Rafsanjan
  • S. Amanpour, M. Rad, T. R. Mirshekari, M. Torabi Parizi, S. Fardisi *, S. Shafazand Pages 1027-1038
    Background And Objective
    Salivary gland tumors are an important part of oral pathology. The role of these cells in tumorigenesis has been reported but enough investigations have not been conducted about the role of mast cells in salivary gland tumors. This research aimed to study mast cells density in the most prevalent salivary gland tumors.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 70 cases of most common benign and malignant salivary gland tumors and 10 cases of normal salivary gland were enrolled from Kerman and Shiraz hospitals from 2005 to 2015. Sections were stained and data was analyzed using one-way ANOVA, followed by Tukey's multiple comparison test, chi-square, independent, and paired t-test.
    Results
    The average mast cells count increased significantly in salivary gland tumors compared to normal salivary glands both in intra and peri-tumoral stroma (p=0.001). There was a significant difference between benign and malignant tumors in peri-tumoral stroma (p=0.002) but not in intra tumoral stroma. In comparison between mucoepidermoid carcinoma and adenoid cystic carcinoma, there was a significant difference in peri-tumoral stroma (p=0.015) and not in intra-tumoral stroma. Mast cells density was significantly higher in grade I of mucoepidermoid carcinoma compared to the grades II and III (p=0.001).
    Conclusion
    Mast cells density seems to have relation with tumorgenesis process and grade of malignancy.
    Keywords: Pleomorphic adenoma, Mucoepidermoid carcinoma, Adenoid cystic carcinoma, Mast cells, Kerman
  • M.A. Zazouli, R. Ghorbanpour * Pages 1039-1048
    Background And Objective
    Chromium (Cr6) is a heavy metal which is present in industries sewages likecladding, mining, and in various concentrations. Cr6 compared with Cr3 is so toxic, carcinogenic,and mutagenic. Thus the aim of this study was to evaluate the efficiency of 3 types of grape seeds in adsorbing Cr6 from aqueous solutions and determining its isotherms and kinetics.
    Materials And Methods
    This was an experimental study. The seeds of the three types of grapes were used as adsorbent. In this study the effects of different variables such as pH, initial chromium concentration, adsorbent dosage, and contact time were studied in a batch system. Measuring the concentration of hexavalent chromium was performed using a spectrophotometer at 540 nm.
    Results
    The results showed that the removal efficiency decreases with increasing pH and contact time. Alternatively, by increasing adsorbent dosage, efficiency increases for 3types of adsorbents. So that all three types of adsorbents in dosage of 0.3 mg showed 80% removal efficiency Also in the initial chromium concentration, using adsorbent in dosage of 0.2 mg/L in the pH = 3, the obtained efficiency was more than 80% for each absorbent.
    Conclusion
    According to the results, the grape seeds can be effective adsorbents for the removal of hexavalent chromium from their aquatic environment. Likewise using this adsorbent is much easier and cheaper comparedwith many other natural and artificial adsorbents, which marks its priority.
    Keywords: Grape seeds, Aqueous solution, Cr6+, Adsorption
  • F. Faraji Khiavi, S. Sharifi, E. Moradi Joo* Pages 1049-1060
    Background And Objective
    Social capital may help organizational knowledge management via providing necessary platforms and facilitating the interchange of knowledge. So this research aimed to determine the relationship between social capital and effectiveness of knowledge management from the viewpoints of the teaching hospitals of Ahvaz managers.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study which was carried out in 2015. The research population contained 120 Ahvaz teaching hospitals managers. Data collection tools incorporated demographic questionnaire, the effectiveness of knowledge management processes questionnaire, and social capital questionnaire. Non-parametric Spearman’s correlation coefficient as well as Mann–Whitney and Kruskal–Wallis tests were used for data analysis.
    Results
    No significant correlation was seen between social capital and effectiveness of knowledge management practices (P>0.05). However, Organizational network showed a significant poor correlation with organizational understanding (rs=0.307, p=0.001), people-oriented approach (rs=0.185, p=0.043), and the effectiveness of knowledge management practices (rs=0.333, p=0.011). Furthermore, Organizational trust demonstrated a significant poor correlation with organizational understanding (rs=0.229, p=0.012) and innovative culture development (rs=0.201, p=0.027). Finally, social capital showed a weak correlation with organizational understanding (rs=0.230, p=0.012).
    Conclusion
    Managers of teaching hospitals in Ahvaz estimated knowledge management practices as relatively efficient and social capital as appropriate. It seems, in teaching hospitals, managers may need to emphasize on development of organizational networks, educating proper communication and increasing organizational confidence for effectiveness of knowledge management practices.
    Keywords: Social capital, Practices effectiveness, Knowledge management, Teaching hospital, Ahvaz
  • M. Bakhtar, M. Rezaeian* Pages 1061-1076
    Background And Objective
    Suicide is a very important issue and because the students are active members of society, suicide behaviors among them are more important. Several factors are involved in students’ suicide behaviors and by identifying these factors it would be possible to prevent suicide among them. The aim of this review was to determine the prevalence of suicidal thoughts and attempts plus their relative risk factors among Iranian students.
    Materials And Methods
    This study is a systematic review carried out in October 2016, using different search engines including SID, Magiran, Google Scholar, Pubmed and Scopus. The keywords used were suicide, university, student and their Persian equivalents and it was found a total of 26 relevant articles.
    Results
    The results of this study revealed that suicide attempts varied from 1.8% to 3.5% and suicidal thoughts ranged from 6.2% to 42.7%. In most studies, suicide was associated with psychiatric disorders, especially depression. Suicidal thoughts and attempts were higher in single than married and in male than in female students. Being away from family has increased suicidal thoughts.
    Conclusion
    Suicidal thoughts and attempts are rather serious problems in Iranian students. Therefore, it is necessary to identify students who have suicidal thoughts and try to prevent them from committing suicide. Furthermore, suicidal thoughts which may lead to suicidal attempts can be decreased as much as possible.
    Keywords: Suicidal ideation, Support, Attempt, Systematic review, Iranian students
  • S.H. Abdollahi, H. Bakhshi, H. Ebrahimi Shahmabadi *, A. Soltani Nejad Pages 1077-1086
    Background And Objective
    This study aimed to evaluate the medical student's viewpoints about the role of basic science courses in achieving clinical objectives in Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This is a discriptive study performed in 2010 through filling out a two-sectional questionnaire by medical students (Clerk and intern students). The questionnaire included the importance of each course of basic sciences and quality of courses presentation inachieving the clinical objectives. The sample size was 58. The data of the study was analysed using descriptive statistics, independent t- test,and determining the mean and the percentage of scores for each question.
    Results
    While physiology was the most important course for clerk students in achieving the clinical objectives, intern students introduced the anatomy course for this purpose. The lowest score was given to medical physics by both groups in achieving the clinical objectives. Regarding the presentation quality of courses to achieve the clinical objectives, the maximum score belonged to coordination of the final and comprehensive exams with course subjects and the lowest one was related to applicability of basic science courses in clinic.
    Conclusion
    According to the findings of the study, emphasizing practical aspects of basic science courses in medical education is essetial. This suggests performing a revision in the current educational methods of courses of medical basic scienses.
    Keywords: Educational Status, Medicine, Clinical, Rafsanjan
  • S.J. Ghazi Mirsaeid, F. Masoudi Pages 1089-1092
    Today, abstracts and keywords are one of the requirements of writing each article. Keywords will be added at the end of the abstract with the aim of revealing the structure of the article and also provides the possibility to index research. Choosing the best and most appropriate index word is possible with the correct indexing. Proper indexing is the means of taking advantage of the tools that make the indexer and researcher able to apply consistent concepts. Persian Medical thesaurus and English medical thesaurus (MeSH) are used as tools in the proper indexing service.
    How to cite this article: Ghazi-Mirsaeid SJ, Masoudi F. The Importance of Indexing of Articles in Medical Journals with Standard Descriptors. J Rafsanjan Univ Med Sci 2017; 15(11): 1089-92. [Farsi]
    1.Associate Prof. of Medical Library and Information Science Department, Paramedical School and Member of Health Information Management Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
    1.MSc, Medical Library and Information Science, Paramedical School, Tehran University of Medical Sciences, Tehran and Librarianship, Iran Public Libraries Foundation, Qom, Iran