فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال پانزدهم شماره 12 (پیاپی 95، اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 1093-1094
    برای اولین بار از ترکیب «مجلات ربوده شده» (Hijacked Journals) در سال 2012 میلادی استفاده شده است [1]. «مجلات ربوده شده» به مجلاتی اطلاق می گردند که از اعتبار قابل قبولی برخوردار بوده، مقالات آن ها در موتورهای جستجوی مهم بین المللی نمایه می گردد و عمدتا دارای ضریب تاثیر (Impact factor) می باشند. اما، تنها به دلیل سودجویی، فرد یا افرادی یک وب سایت جعلی (Counterfeit website) و کاملا مشابه با وب سایت اصلی برای آنها ایجاد می نمایند. سپس، با ارسال ایمیل های جعلی به نویسندگان، از آن ها درخواست می نمایند که مقالات خودشان را به این وب سایت ارسال نمایند. پس از دریافت مقالات و برای چاپ آنها، ابتدا از نویسندگان هزینه چاپ مقاله را دریافت نموده و سپس مقاله را در وب سایت جعلی خود منتشر می نمایند. از همین رو، نویسندگانی که علاقه مند به چاپ مقالات خود در مجلات معتبر و با ضریب تاثیر می باشند، ممکن است که قربانی «مجلات ربوده شده» گردند [2].
    اولین مجلاتی که ربوده شدن آنها در سال 2011 میلادی ثبت گردید، سه مجله Science Series Data Report، Innova Ciencia و Science and Nature بوده اند [3]. افزایش چاپ مقالات در سال های اخیر در «مجلات ربوده شده» بیانگر آن است که جامعه دانشمندان احتیاج به افزایش میزان آگاهی های خود در این زمینه دارند. به نظر می رسد که خطر «مجلات ربوده شده» از خطر «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» (Predatory Open Access Journals) هم بیشتر باشد[4]؛ این نکته از آن جهت رخ می دهد که معمولا دانشمندان تنها به خاطر ناآگاهی ممکن است که بهترین مقالات خود را به «مجلات ربوده شده» ارسال نمایند، درحالی که ممکن است که مقالات کم اهمیت تر خود را به «مجلات یغماگر با دسترسی آزاد» ارسال نمایند. چاپ مقالات در «مجلات ربوده شده» سبب خواهد شد نتیجه دسترنج نویسندگان این مقالات هیچ گاه مورد استفاده سایر دانشمندان قرار نگیرد و ازآنجایی که ممکن است چنین وب سایت هایی بعد از مدت کوتاهی از دسترس خارج گردند، بخشی از دانش بشری نیز ممکن است با این اتفاق از بین برود [5].
    از همین رو، به خوانندگان فرهیخته مجله دانشگاه توصیه می گردد که به هنگام ارسال مقالات خود، مطمئن شوند که قربانی «مجلات ربوده شده» نمی شوند. نکته کلیدی و حائز اهمیت برای پیشگیری از این امر ناخوشایند، دانستن این نکته است که مجلات معتبر به طور معمول از ارسال ایمیل برای تشویق نویسندگان برای ارسال مقاله به مجلات خود اجتناب می نمایند. بنابراین، اگر شما ایمیلی از یک مجله معتبر برای ارسال مقاله دریافت کردید، با دقت و وسواس هرچه تمام تر آن را بررسی نمایید، چون ممکن است که این ایمیل از یک «مجله ربوده شده» ارسال شده باشد.
    کلیدواژگان: مجلات
  • قربان عسگری، سمیه اکبری، جواد فردمال، حلیمه الماسی، زهرا دارایی * صفحات 1095-1106
    زمینه و هدف
    رنگ های شیمیایی مورداستفاده در فاضلاب نساجی، علاوه بر پیامدهای زیست محیطی، دارای اثرات سرطان زایی و جهش زایی نیز می باشند. متیلن بلو اثرات مضری بر موجودات زنده در مدت زمان کوتاه مواجهه دارد. هدف از این مطالعه بهینه سازی حذف رنگ متیلن بلو با استفاده از فرایند ازن زنی کاتالیزوری از فاضلاب صنایع نساجی با استفاده از پامیس اصلاح شده با نیترات منیزیم با بهره گیری از مدل آماری Taguchi بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آزمایشگاهی بود که در یک راکتور ازن زنی ناپیوسته صورت گرفت. پامیس با الک استاندارد ASTM (American Society for Testing and Materials)با مش 70 دانه بندی گردید و اصلاح آن با نیترات منیزیم صورت گرفت. تاثیر 4 پارامتر شامل زمان واکنش، غلظت اولیه آلاینده، دوز جاذب و pH اولیه در 4 سطح مختلف به کمک طرح ماتریکس ترکیبی L-16روش Taguchi مورد بررسی قرار گرفت. غلظت باقی مانده آلاینده با استفاده از اسپکتروفتومتر در طول موج 663 نانومتر قرائت گردید. آنالیز داده ها بر اساس آنالیز واریانس یک طرفه و محاسبه میزانS/N (signal -to-noise) انجام شد.
    یافته ها
    طبق نتایج حاصل از آنالیز داده ها، شرایط بهینه حذف رنگ متیلن بلو در زمان تماس 15 دقیقه، pH برابر 10، غلظت اولیه آلاینده 50 میلی گرم بر لیتر و دوز کاتالیزور برابر 7/0 گرم بر لیتر به دست آمد. در این شرایط راندمان حذف رنگ 98% گزارش شد. بر اساس نتایج حاصل از میزان S/N از بین عوامل مورد بررسی، بیشترین میزان تاثیر مربوط به زمان تماس با 8/51% و کمترین تاثیر مربوط به pH با 8/3 درصد مشارکت بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که فرایند ازن زنی با پامیس اصلاح شده می تواند به عنوان یک گزینه پیشنهادی در کاهش غلظت متیلن بلو از پساب فاضلاب نساجی موثر باشد.
    کلیدواژگان: ازن زنی کاتالیزوری، متیلن بلو، نیترات منیزیوم، پامیس
  • عبدالله موسوی، حمید موسوی، شهرام زارع، ریحانه قدر جانی * صفحات 1107-1118
    زمینه و هدف
    بیماری التهابی روده با شکایت از درد مزمن شکم و اسهال مورد شک قرار می گیرد و با اندوسکوپی و نمونه برداری بافتی پیگیری می شود. هدف از این مطالعه، بررسی کالپروتکتین مدفوع در ارزیابی بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در بیمارستان شهید محمدی هرمزگان در فاصله زمانی 1393-1392 انجام گردید. 60 نفر مبتلا به سندرم و التهاب روده (IBD) و 60 نفر مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) وارد مطالعه شدند. متغیرهای کالپروتکتین مدفوع (FCP)، سرعت سدیمانتاسیون اریتروسیت ها (ESR)، هماتوکریت (Hct) و(CRP) C-reactive protein در تمامی بیماران مورد اندازه گیری قرار گرفت. جهت مقایسه FCP در دو گروه مورد مطالعه و گروه های چندگانه از آزمون های Mann-Whitney و Kruskal-wallis استفاده گردید و جهت مقایسه سایر شاخص ها از آزمون t یک نمونه ای و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین FCP (05/0p<)، ESR (05/0p<) و CPR (05/0p<) در گروه IBD بیشتر از گروه IBS بود (05/0p<)؛ اما میانگین Hct در گروه IBS بیشتر بود (05/0p<). در بررسی سطح پیش بینی کننده فاکتور FCP جهت تشخیص بیماری IBD، بهترین نقطه جداکنندگی (Cut- off point) میزان FCP برابر با 05/77 واحد با حساسیت 7/96% و ویژگی 7/91% می باشد.
    نتیجه گیری
    در حال حاضر برای ارزیابی فعالیت بیماری، از اندوسکوپی و نمونه برداری استفاده می شود، اما به نظر می رسد که سنجش کالپروتکتین مدفوع نیز به خوبی با فعالیت بیماری مرتبط باشد و می تواند به عنوان یک مارکر تشخیصی غیرتهاجمی مفید در افتراق دو بیماری IBD و IBS استفاده شود.
    کلیدواژگان: بیماری التهابی روده، سندرم روده تحریک پذیر، کالپروتکتین مدفوع، هرمزگان
  • ناهید وکیلی زاد *، سالار فرامرزی صفحات 1119-1132
    زمینه و هدف
    سنجش و ارزیابی چندبعدی نگرش نسبت به افراد معلول، منجر به درک بهتر این مفهوم می شود و زمینه را برای طراحی و اجرای مداخلات مناسب فراهم می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس چندبعدی نگرش نسبت به افراد معلول در سال 1394 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی- مقطعی با هدف اعتباریابی آزمون بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویانی بود که در سال 1394 در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصیل بودند. از جامعه مذکور، نمونه ای با حجم 150 نفر (69 پسر و 81 دختر) انتخاب شدند. روش نمونه گیری به صورت خوشه ایتصادفی چندمرحله ای بود. به این صورت که از بین دانشکده های دانشگاه اصفهان، سه دانشکده انتخاب گردید و سپس از میان کلاس های هر دانشکده به طور تصادفی 5 کلاس انتخاب شد و از دانشجویان درخواست شد تا به پرسشنامه های پژوهش پاسخ دهند. ابزار پژوهش، مقیاس چندبعدی نگرش نسبت به افراد معلول و پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی بود. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون ضریب همبستگی Pearson، تحلیل عاملی و تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از نظر متخصصان بیانگر آن بود که مقیاس از روایی صوری و محتوایی مناسبی برخوردار است. ضرایب همبستگی گویه ها با نمره کل در 23 گویه معنی دار و در دامنه 48/0 تا 53/0 متغیر بود. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که مقیاس از سه عامل اشباع شده است (عاطفی، شناختی و رفتاری) که در مجموع 3/41% از واریانس مورد نظر را تبیین می کند. ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس ها در دامنه 80/0 الی 86/0 و ضریب آلفای کل برابر با 83/0 بود. ضریب پایایی تنصیفی برای خرده مقیاس ها در دامنه 65/0 الی 82/0 و ضریب آلفای کل برابر با 71/0 بود. ضریب بازآزمایی نیز برای خرده مقیاس ها در دامنه 53/0 الی 61/0 و ضریب آلفای کل برابر با 65/0 بود. نتایج حاکی از اعتبار مناسب مقیاس چندبعدی نگرش نسبت به افراد معلول در جامعه ایرانی است.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج حاصل از پژوهش حاضر به نظر می رسد که مقیاس چندبعدی نگرش نسبت به افراد معلول به زبان فارسی از ویژگی های روان سنجی قابل قبولی برخوردار است و می توان از آن برای ارزیابی مولفه های شناختی، عاطفی و رفتاری نگرش استفاده کرد.
    کلیدواژگان: نگرش، افراد معلول، روایی، پایایی، اصفهان
  • زهرا صمدی، رسول خسروی، رامین نبی زاده، محمود علی محمدی، کامیار یغماییان * صفحات 1133-1146
    زمینه و هدف
    کروم شش ظرفیتی (Cr(VI))، یک آلاینده بسیار سمی است که به عنوان عاملی سرطان زا و جهش زا برای انسان شناخته شده است. احیای فتوکاتالیستی یکی از روش های مطرح جهت حذف این آلاینده است. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی اثر کاتالیزوری نانوذرات سبز آهن، به عنوان موادی دوستدار محیط زیست، جهت احیای فتوکاتالیستی (VI)Cr از فاضلاب سنتتیک بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آزمایشگاهی است که با استفاده از یک راکتور ناپیوسته با حجم مفید ml 400 به همراه لامپ UVC فشار متوسط انجام شده است. نانوذرات آهن به کمک عصاره برگ درخت زرشک و کلرید آهن سنتز گردید؛ سپس کارایی آنها در فرایند احیای فتوکاتالیستی (Cr(VI بررسی گردید. در این مطالعه اثر متغیرهای pH (10-2)، دوز کاتالیست (g/l 375/0-0)، زمان واکنش (15-2 دقیقه) و غلظت (VI)Cr اولیه (mg/l200-10)، مورد بررسی قرار گرفت. اندازه نانوذرات، توسط آنالیز Transmission Electron Microscope (TEM) مشخص گردید. تجزیه و تحلیل نتایج توسط نرم افزار اکسل انجام گرفت.
    یافته ها
    آنالیز TEM نشان داد که تولید نانوذرات سبز آهن موفقیت آمیز بوده است و اندازه آنها بین20 تا 40 نانومتر است. pH بهینه فرایند، 2 به دست آمد. بهترین شرایط برای فرایند، در غلظت کروم (VI) 50 میلی گرم بر لیتر، با دوز کاتالیست 375/0 گرم بر لیتر و زمان 15 دقیقه به دست آمد و راندمان حذف در این شرایط 100% گزارش گردید. سینتیک واکنش فتوکاتالیستی از معادله سینتیک درجه دوم پیروی می کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد نانوذرات سبز آهن، کاتالیستی کارآمد در فرایند احیای فتوکاتالیستی (VI)Cr از فاضلاب سنتتیک است.
    کلیدواژگان: احیای فتوکاتالیستی، کروم شش ظرفیتی، نانو ذرات سبز آهن، محلول های آبی
  • علیرضا محسنی اژیه *، امیر قمرانی، سلیمان فروتن کیا صفحات 1147-1160
    زمینه و هدف
    افرادی که ویژگی ترس از مسخره شدن را دارند، همواره نگران اند که دیگران آنها را مسخره کنند یا به آنها بخندند. این سوءتعبیر از خنده های دیگران روی تعامل اجتماعی این افراد تاثیر منفی می گذارد؛ بنابراین ارزیابی این متغیر به منظور اهداف پژوهشی و درمانی ضرورت دارد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی روایی و پایایی مقیاس ترس از مسخره شدن در دانشجویان دانشگاه اصفهان در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و اعتبارسنجی بود که در سال 1394 در شهر اصفهان انجام پذیرفت. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویانی بود که در سال 1394 در دانشگاه اصفهان مشغول به تحصیل بودند. از بین این افراد 150 نفر (83 پسر و 67 دختر) به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. برای بررسی روایی مقیاس از روش های روایی محتوا، همگرا، تشخیصی، همبستگی گویه ها با نمره کل و تحلیل عوامل استفاده شد. پایایی مقیاس به به وسیله روش های همسانی درونی و پایایی تنصیفی بررسی گردید.
    یافته ها
    بین پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی و مقیاس ترس از مسخره شدن همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (01/0p=، 49/0r=). نتایج آزمون T نشان داد که این مقیاس به خوبی بین دانشجویان و همشیرهای کودکان دارای اوتیسم تمایز قائل می شود. ضریب همبستگی گویه ها با نمره کل در تمام موارد معنی دار و در دامنه 46/0 تا 74/0 قرار داشت. همچنین تحلیل عوامل حکایت از وجود یک عامل داشت. همسانی درونی مقیاس با استفاده از ضریب آلفا برابر با 88/0 بود. ضریب تنصیفی برای نیمه اول داده ها برابر با 81/0 و برای نیمه دوم داده ها برابر با 82/0 و همبستگی بین دو نیمه 65/0 بود. بین میانگین نمرات دختران و پسران در مقیاس ترس از مسخره شدن، تفاوت معناداری وجود نداشت (142/0p=).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی مقیاس ترس از مسخره شدن از روایی و پایایی لازم برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مطلوب جهت ارزیابی ترس از مسخره شدن در ایران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ترس از مسخره شدن، مقیاس، روایی، پایایی، اصفهان
  • ریحانه رفیعی، محمد زارع بیدکی، مرضیه باختر، محسن رضاییان * صفحات 1161-1172
    زمینه و هدف
    تفکر نقادانه تفکری است که جهت رسیدن به یک نتیجه قابل اعتماد، جویای شواهد و مدارک می شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان گرایش به تفکر انتقادی در اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1392 بر اساس سن، جنس، نوع استخدام، رتبه دانشگاهی، فعالیت اجرایی، سابقه تدریس، تعداد واحد و دانشکده محل خدمت بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. پرسشنامه بکار رفته شامل دو بخش بود؛ بخش اول شامل متغیرهای دموگرافیک و بخش دوم آن، پرسشنامه استاندارد سنجش میزان گرایش به تفکر انتقادی ریکتس Critical Thinking Disposition Inventory (CTDI) بود که در اختیار 110 نفر از اعضای هیات علمی قرار گرفت. از این تعداد، 95 نفر پرسشنامه ها را تکمیل کرده و تحویل دادند. سپس داده های به دست آمده با کمک شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون های آمار استنباطی T-test و ANOVA One-Way مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین میانگین نمره تفکر انتقادی در جنس مونث (25/11) و مذکر (10/11) تفاوت معنی داری وجود نداشت. بین میانگین نمره خرده مقیاس نوآوری و رتبه دانشگاهی ارتباط معنی داری وجود داشت؛ به طوری که رتبه دانشگاهی مربی بیشترین مقدار (37/4) و استادیار کمترین مقدار (09/4) را دارا بودند. همچنین بین میانگین نمره خرده مقیاس نوآوری و دانشکده، ارتباط معناداری دیده شد؛ به طوری که بیشترین مقدار (37/4) مربوط به دانشکده پرستاری و مامایی و کمترین مقدار (05/4) مربوط به دانشکده دندانپزشکی بود.
    نتیجه گیری
    میانگین نمره تفکر انتقادی و خرده مقیاس های آن در اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارد. با وجود این، نیاز بیشتر به آموزش این نوع تفکر خصوصا در اعضای هیات علمی دانشکده دندانپزشکی به چشم می خورد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، خلاقیت، بالندگی، تعهد، اعضای هیات علمی
  • فاطمه جدیدی *، مجید کرمی صفحات 1173-1180
    زمینه و هدف
    فیلد عمل در جراحی هایی چون اندوسکوپی سینوس ها، رینوپلاستی، ماستوئیدکتومی و تمپانوپلاستی محدود و به سختی قابل دستیابی است. خونریزی در فیلد عمل این جراحی ها می تواند بر نتیجه عمل موثر باشد. با هدف تعیین ارتباط کنترل عمق بیهوشی و میزان شفافیت فیلد عمل در اعمال جراحی با فیلد محدود (گوش، بینی و سینوس ها) در ساعت های اول و دوم عمل، رابطه این دو ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی از دستگاه سنجش عمق بیهوشی استفاده گردید. عمق بیهوشی به صورت لحظه ای در مانیتور دستگاه برای هر بیمار مشخص بود. میانگین عمق بیهوشی ساعت اول و دوم برای 91 بیمار با اعمال جراحی مذکور تعیین شد. شفافیت فیلد از طریق دید با چشم مسلح (میکروسکوپ) و میزان خونریزی در فیلد (خون موجود در ساکشن و تعداد گاز خونی کوچک برای هر بیمار) به صورت فیلد شفاف، فیلد نیمه شفاف و فیلد کدر در ساعت اول و دوم عمل جراحی تعریف گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه ارتباطی بین عمق بیهوشی ساعت اول عمل جراحی با شفافیت فیلد عمل مشاهده نشد (404/0=P). ولی در ساعت دوم عمل جراحی، شفافیت فیلد عمل با عمق بیهوشی ارتباط آماری معنی داری نشان داد (024/0=P). همچنین، بیشترین فراوانی عمق بیهوشی در ساعت اول و دوم عمل جهت دستیابی به حداکثر شفافیت فیلد عمق بیهوشی 40 تا 50 درصد بود که با معیار Index bispectral به دست آمد.
    نتیجه گیری
    تنظیم عمق بیهوشی در محدوده 40 تا 50 درصد می تواند به شفافیت فیلد کمک نماید. در این حالت جهت ایجاد فیلد شفاف در اعمال جراحی که فیلد محدود است، نیاز به داروهای پایین آورنده فشارخون (که بیمار را با خطراتی مواجه می کند) کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: عمق بیهوشی، تمپانوپلاستی، ماستوئیدکتومی، رینوپلاستی، اندوسکوپی سینوس ها، شفافیت فیلد، رفسنجان
  • لیلا احمدیان، مهناز نطری *، اطهر ناصری، رضا خواجویی صفحات 1181-1188
    زمینه و هدف
    حداقل مجموعه داده ها (Minimum data set; MDS) ابزار مهم گردآوری داده های استاندارد در سیستم اطلاعات مدیریت اتاق عمل است. پژوهش حاضر جهت بررسی دیدگاه منشی ها و پرسنل اتاق عمل بیمارستان های آموزشی کرمان در رابطه با MDS طراحی شده برای سیستم اطلاعات مدیریت اتاق عمل صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، MDS سیستم با بررسی سیستم ها، اسناد و مطالعات مرتبط طراحی گردید. سپس با پرسشنامه، دیدگاه سوپروایزرها و منشی های اتاق های عمل بیمارستان های آموزشی کرمان، در ارتباط با MDS طراحی شده گردآوری شد. پس از تعیین روایی و پایایی پرسشنامه، داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای تحلیل شد.
    یافته ها
    در کل 94 درصد جامعه پژوهش با کلیه MDSهای معرفی شده موافق بودند. تمامی شرکت کنندگان با MDSهای معرفی شده برای داده های هویتی، پذیرش، جراحی و بیهوشی بیماران اتاق عمل و همچنین بیش از 85 درصد افراد با وجود سایر MDSها موافق بودند.
    نتیجه گیری
    توافق بالای پرسنل اتاق عمل با MDSهای معرفی شده، بیانگر ضرورت وجود یک سیستم اطلاعاتی منسجم با MDS استاندارد جهت جمع آوری داده ها برای مدیریت اتاق عمل می باشد.
    کلیدواژگان: حداقل مجموعه داده، سیستم اطلاعات بیمارستانی، مدیریت، سیستم اطلاعات جراحی، کرمان
|
  • M. Rezaeian* Pages 1093-1094
  • Gh. Asgari, S. Akbari, J. Faradmal, H. Almasi, Z. Daraee * Pages 1095-1106
    Background And Objective
    Chemical dyes used in the textile wastewater besides having harmful effect on the environment, have carcinogenic and mutagenic effects. Methylene blue has harmful effect on living organisms in short period of exposure. The goal of this study was optimization of the catalytic ozonation process by pumice modified by magnesium nitrate in removal of methylene blue dye based on Taguchi statistical model.
    Materials And Methods
    In this experimental study ozonation process was in a batch ozonation reactor. The prepared pumice was crushed and pulverized by standard ASTM (American Society for Testing and Materials) sieves at range of 70 mesh, then modified by magnesium nitrate. Effective factors such as reaction time, initial dye concentration, adsorbent dose, and initial pH at 4 different levels were considered using an L-16 Taguchi method. Residual concentration of contaminants was read using a spectrophotometer at a wavelength of 663 nm. Analysis of data was performed using one- way variance and calculation of S/N (signal- to- noise) rate.
    Results
    The results showed best conditions for removal dye were at contact time of 15 min, pH of 10, dye concentration of 50 mg/l,and adsorbent dosage of 0.7 g/L and efficiency of dye removal was 98%. Analysis of variance results indicated that the reaction time was the most important variable influencing the dye removal percentage with the contribution value of 51.8% and pH was the least important variable influencing the dye removal with the contribution value of 3.8%
    Conclusion
    The results showed that ozonation process can be a selective method to reduce the concentration of pollutants in textile wastewater effluent.
    Keywords: Catalytic ozonation, Methylene blue, Magnesium nitrate, Pumice
  • Dr A. Mosavi, Dr H. Mosavi, Dr Sh. Zare, Dr R. Gadarjani * Pages 1107-1118
    Background And Objective
    Inflammatory bowel disease (IBD) should be suspected in any patient presenting with chronic abdominal pain and diarrhea and with histological sampling for further diagnosis. The purpose of this study was to identify patients with inflammatory bowel disease by measuring fecal calprotectin.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted in the Shahid Mohammadi, hospital, in Hormozgan in 2013-2014. One hundred and twenty patients were enrolled, of which 60 were with IBD and 60 patients with IBS. FCP, ESR, Hct and CRP variables were measured in all patients. In order to compare FCP in the understudy and multiple groups, Mann-Whitney and Kruskal-wallis tests were used and one-sample t-test and ANOVA were used to compare the other indexes.
    Results
    According to the results of this study, there were significant differences between the two groups of IBD and IBS in terms of FCP (p
    Conclusion
    Currently endoscopy and sample-taking are used for the disease activity evaluation but fecal calprotectin measuring appears to be well related to the disease activity and can be a clinically useful non-invasive marker in differentiating IBD from IBS.
    Keywords: Inflammatory bowel disease, Irritable bowel syndrome, Fecal calprotectin, Hormozgan
  • N. Vakilizad *, Dr. S. Faramarzi Pages 1119-1132
    Background And Objective
    Multi-dimensional measuring of attitudes toward people with disabilities leads to a better understanding of this concept and provides the foundation for design and implementation of appropriate interventions. The present study was conducted with the aim of investigating psychometric properties of the Multidimensional Scale of Attitudes towards People with Disabilities in 2015.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study aimed at validating the test. The study population consisted of all students who were educating at the University of Isfahan in the academic year of 2014-15. From this community, a sample of 150 students )69 boys and 81 girls( were selected. The multi-stage random cluster sampling method was used in such a way that three faculties of University of Isfahan were selected, and then 5 classes were randomly selected from among classes in each college. After that, students were asked to answer questionnaires. The research data collection instruments were the Multidimensional Scale of Attitudes towards People with Disabilities (MAS) and the questionnaire of demographic characteristics. Data was analyzed using descriptive statistics such as mean and standard deviation, Pearson’s correlation coefficient, factor analysis,and multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Results
    The results obtained from specialists’ ideas indicated that the scale enjoys appropriate formal and content validity. Correlation coefficient of items with the total score in 23 items was significant and ranged from 0.48 to 0.53. The results of factor analysis indicated that the scale has been saturated with three factors (Affects, Cognitions & Behaviors) explaining totally 41.3% of the variance. Cronbach's alpha for the subscales ranged from 0.80 to 0.86 and the total alpha coefficient was equal to 0.83. Split-half alpha coefficient for the subscales ranged from 0.65 to 0.82 and 0.71 was the total alpha coefficient. Retest coefficients for the subscales ranged from 0.53 to 0.61 and the total alpha coefficient was equal to 0.65 and showed appropriate validity of the MAS in the Iranian population.
    Conclusion
    According to the results obtained from the present study, it seems that the Persian version of the MAS enjoys acceptable psychometric properties and it can be used for assessing cognitive, emotional, and behavioral components.
    Keywords: Attitude, People with Disabilities, Validity, Reliability, Isfahan
  • Z. Samadi, R. Khosravi, R. Nabizadeh, M. Alimohmmadi, K. Yaghmaeian* Pages 1133-1146
    Background And Objective
    Hexavalent chromium (Cr (VI)) is a highly toxic pollutant that isknown as a carcinogen and mutagen agent to humans. Photocatalytic reduction is one of the known ways to remove these contaminants. Therefore, the aim of this study was to investigate the catalytic effect of green iron nanoparticles, as eco-friendly materials, on photocatalytic reduction of Cr (VI) from wastewater.
    Materials And Methods
    This is a laboratory study that has been done using a batch reactor with a 400 ml useful volume and medium pressure UVC lamp. Iron nanoparticles were synthesized using barberry leaf extract and iron chloride, then their performanceswere investigated in photocatalytic reduction process of hexavalent chromium. In this study the effect of different parameters such as pH (2-10), catalyst dosage (0-0.375g/l), reaction time (2-15min),and initial Cr (VI) concentration (10-200 mg/l) were investigated. The size of the green iron nanoparticles were determined by Transmission Electron Microscope (TEM) analysis. Data Analysis was performed by Excel software.
    Results
    TEM analysis showed that the production of green nanoparticles of iron has been successful and their size was from 20 to 40 nm. The optimum pH equaled 2. The best conditions for the process obtained in initial chromium concentration of 50 mg/l, catalyst dose of 0.375 g/l, and contact time of 15 minutes and removal efficiency of 100% was reported in this condition. Photocatalytic reaction kinetics followed the second order kinetic equation.
    Conclusion
    The results showed that green iron nanoparticles are efficient catalysts in the process of photocatalytic reduction of Cr (VI) from Synthetic wastewater.
    Keywords: Photocatalytic reduction, Hexavalent chromium, Green iron nanoparticles, Aqueous solutions
  • A. Mohseni Ezhiyeh *, Dr. A. Ghamarani, S. Foroutan Kia Pages 1147-1160
    Background And Objective
    People who have features of fear of being laughed at, always worried that others ridicule them or laugh at them. This misinterpretation of others laughter have a negative impact on their social interaction. Therefore, it is necessary to assess these variables for research and treatment purposes. The present study was conducted with the aim of evaluating the validity and reliability of the Fear of Being Laughed at Scale among students of University of Isfahan in 2015.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional validation study. The population of the study included all students who studied in the academic year of 2014-2015 at University of Isfahan. Among these individuals, 150 participants (83 males and 67 females) were selected as the sample using multi-stage cluster sampling method. To investigate the validity of the scale, methods of content, convergent, and diagnostic validity, as well as item correlation with the total score and factor analysis were used. The reliability of the scale was investigated using methods of internal consistency and split – half reliability.
    Results
    There was a positive significant correlation between the Brief Fear of Negative Evaluation Scale (FNES-B) and the Fear of Being Laughed at Scale (r=0.49, p=0.01). The results of ttest indicated that this scale distinct well between students and siblings of children with autism. The correlation coefficients of items with the total score was significant in all cases and were at the range of 0.46 to 0.74. In addition, factor analysis indicates the existence of a factor. The internal consistency of the scale was calculated using chronbach’s alpha and was equal to 0.88. The split-half coefficient for the first half of the data was equal to 0.81 and for the second half of the data, it was 0.82. Furthermore, the correlation between the two halves was 0.65. There was no significant difference between the mean scores of females and males in the Fear of Being Laughed at Scale (p=0.142).
    Conclusion
    The results obtained from the present research indicated that the fear of being laughed at scale enjoys appropriate reliability and validity and can be used to measure the fear of being laughed at for research and clinical use.
    Keywords: Fear of Being Laughed atScale, Validity, Reliability, Isfahan
  • Dr R. Rafiei, Dr M. Zare Bidaki, M. Bakhtar, Dr M. Rezaeian * Pages 1161-1172
    Background And Objective
    Critical thinking is the type of thinking that follows evidence in order to achieve a reliable result. The present study aimed to assess the critical thinking among faculty members of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2013 on the basis of age, gender, type of employment, academic rank, administrative activities, teaching experiences, number of courses, and type of faculty.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, data were collected through a questionnaire consisted of two parts. The first part included demographic variables and the second part was to measure critical thinking based on Ricketts Critical Thinking Disposition Inventory (CTDI).The questionnaire was distributed among 110 faculty members that 95 (86%) of them completed and returned it. Data was analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics including t-test and one way ANOVA.
    Results
    The results highlighted that there was no significant difference between the mean scores of females (11.25) and males (11.10). The mean scores of subscale innovation had a significant relationship with academic ranks in which the instructors had the highest mean score (4.37) and the assistant professors had the lowest mean score (4.09). The mean scores of subscale innovation also had a significant relationship with the type of faculty in which the Nursing and Midwifery school had the highest mean score (4.37), whilst the Dentistry School had the lowest mean score (4.05).
    Conclusion
    Based on our results, the mean score of critical thinking and its subscales are in a relative favorable position in faculty members of Rafsanjan University of Medical Sciences. However, there is a need to teach this type of thinking among faculty members especially dental school faculty members.
    Keywords: Critical thinking, Innovativeness, Maturity, Engagement, Faculty members
  • Dr F. Jadidi *, M. Karami Pages 1173-1180
    Background And Objective
    Operation field in surgeries like sinus endoscopy, rhinoplasty, tympanoplasty, and mastoidectomy is limited and difficult to achieve. Bleeding in the field of these surgeries can opaque operation fields and ultimately affect surgery outcome. This study aimed to evaluate the relationship between anesthesia depth and transparency of operation field in the first and second hours after limited surgery fields (ear, noise and sinus).
    Material and
    Methods
    In this descriptive study bispectral index was used for monitoring anesthesia depth in limited surgical fields. Average anesthesia depth was obtained from 91 patients during first and second hours of surgery. Field transparency was defined via equipped eye (microscope) and amount of bleeding (bleeding in suction and number of small surgical gas) in three patterns as transparent, semi -transparent and opaque filed. The data was analyzed using descriptive statistics (frequency, percent, mean and standard deviation) and chi-square test.
    Results
    In this study, there was no relationship between anesthesia depth and field transparency in the first hour of the surgery (P=0.404), but this relationship in the second hour of operation was statistically significant (P=0.024). As a general result, the greatest frequency of anesthesia depth for transparent field via bispectral index was 40-50 percent in the first and second hours of surgery.
    Conclusion
    Monitoring anesthesia depth and its adjustment in the range of 40-50 percent can help to make desirable transparent field and decrease need for using hypotensive drugs in the limited operation fields.
    Keywords: Depth of anesthesia, Tympanoplasty, Mastoidectomy, Rhinoplasty, Sinus endoscopy, Transparency of field, Rafsanjan
  • Dr L. Ahmadian, M. Nazari *, A. Naseri, Dr R. Khajouei Pages 1181-1188
    Background And Objective
    Minimum Data Set (MDS) is an important tool for collecting standard data in the information system for management of operating room. This study was conducted to investigate the viewpoints of the operating rooms personnel in Kerman teaching hospitals about the designed MDS of information system for management of operating room.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study the MDS of the system was designed through reviewing information systems, relevant documents, and studies. To finalize the primary MDS the viewpoints of supervisors and secretaries of the operating rooms in Kerman teaching hospitals were sought using questionnaires. After determining the reliability and validity of the questionnaire, data were analyzed using chi-square.
    Results
    Overall, 94% of the research population in this study agreed with all determined MDSs. All participants agreed with MDSs concerning identification, admission, operation and anesthesia data of patients admitted to operating room. More than 85 percent of them agreed with other determined MDSs.
    Conclusion
    The high rate of operating room personnel agreement with determined MDSs in this study indicates that a comprehensive information system with standard MDSs is necessary for collecting required data for management of operating room.
    Keywords: Minimum data set, Hospital information system, Management, Surgical information system, Kerman